|
|
#121 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie te kobiety, prawdziwe takie...
Cytat:
Lecz mogę je zacząć nazywać radykałami. Tak jak nie każdy wyznawca islamu wysadza się w miejscach publicznych tak nie każda feministka aktywnie walczy o prawo do otwierania drzwi ![]() jednak wciąż mówimy o wyznawcy islamu. Oczywiście to tylko przykład może się to odnosić do każdej religii czy poglądu. Edytowane przez michal321 Czas edycji: 2013-09-21 o 22:10 |
|
|
|
|
|
#122 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Jeśli mężczyzna natomiast traktuje kobietę jak dziewusię, której niezbędna jest troska, i nie traktuje jej tym samym poważnie (co może być najbardziej upierdliwe w kontaktach zawodowych), wtedy nie ma co się dziwić, że kobieta wprost powie, że dziękuje za taką ''estymę'' jak otwieranie drzwi. Nie jest fajnie, kiedy jesteś kobietą informatykiem np. i facet uważa cię za dziwadło bo powinnaś tuptać na szpileczkach za nim po lokalu, a po x czasie, jeśli samiec zdecyduje się ciebie wybrać, tuptać w pantoflach z puszkiem i w szlafroczku wśród patelenek i rondelków. ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
Dla mnie już samo to nie jest logiczne, więc trudno budować na tej kanwie logiczne tezy, nie uważasz? Retoryczne. ;-)---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
30. ;-) |
|||
|
|
|
|
#123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziwię się,że wiesz co ja odczuwam i wiele innych osób myślących podobnie. ty ubierasz się dla innych,ja dla siebie,czy tak trudno to zrozumieć?
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;42929198]Właśnie z takiego powodu obśmiałam dżentelmeńskie zapędy kolegów. Dla mnie takie zachowania są pokłosiem minionej epoki, kiedy było to rodzajem zadośćuczynienia za brak możliwości rozwoju poza kuchnią i dzieciakami. Co więcej, te ich zapędy wprowadzały sztywną atmosferę. Potem przyznali, że to ze strachu przed fochem
To znak że to raczej im powinno otwierać się drzwi
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście na urodziny babci nie wcisnę sie w leginsy,dlatego kilka kiecek jest na specjalne okazje. ubieram sie w to co lubię i dobrze w tym wygladam,a nie to co modne.
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-09-21 o 22:35 |
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak faceta krzyczącego "allah akbar" przed zdetonowaniem sie pod ambasadą z wyznawcami allaha. Taki wizerunek kreują jednostki i nie mnie to zmieniać. |
|
|
|
|
|
#129 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zawsze podobała mi Gabi Solis, która jako, że czas spędzała głównie w domu, stroiła się także i przebywając głównie w domu. ;-)Po prostu uważam, że w pierwszej kolejności dobre samopoczucie zapewnia ludziom poczucie wygody i luzu, a poczucie atrakcyjności głównie wtedy, gdy przebywa się wśród innych, czyli w 2 kolejności. Nawet jak się ma bardziej wyjściowy ciuch, który jest super wygodny, to i tak stara się nie łazić w nim po domku bo nie chce się go szybko zniszczyć. |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;42929198]Właśnie z takiego powodu obśmiałam dżentelmeńskie zapędy kolegów. Dla mnie takie zachowania są pokłosiem minionej epoki, kiedy było to rodzajem zadośćuczynienia za brak możliwości rozwoju poza kuchnią i dzieciakami. Co więcej, te ich zapędy wprowadzały sztywną atmosferę. Potem przyznali, że to ze strachu przed fochem
Marzy mi się, żeby to się dało jakoś połączyć. W pracy na ogół też jestem po prostu jednym z kumpli. Wtedy więcej załatwię, robota szybciej idzie. Ale to nie znaczy, że nie chciałabym być czasem kobietą... Po prostu kobietą, która przerasta noszenie ciężkiego bagażu na przykład. |
|
|
|
|
#131 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-09-21 o 23:13 |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | |
|
Konto usunięte
|
Wyjaśnij z jakiego powodu tak uważasz.
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;42929455]Wyjaśnij z jakiego powodu tak uważasz.
---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- To nie kultura decyduje o tym czy jesteś kobietą. Płeć masz uwarunkowaną niezależnie od schematu zachowań, w jaki wtłacza cię społeczeństwo. Twoje pragnienia nazwałabym raczej chęcią udawania bezradnej.[/QUOTE] Wiesz co, nie do końca. Chodzi mi raczej o to, że z naszych doświadczeń wynika, że ciężko być jednocześnie kobietą (właśnie w sensie kulturowym) i równym współpracownikiem, albo nawet szefem w jakimś projekcie. To się nie składa. Większości facetów to się w głowach nie mieści. Ewentualnych adoratorów trzeba więc szukać poza pracą. Tak mi to wychodzi. |
|
|
|
|
#135 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Większość ludzi nie będzie zagłębiać się w tematy by stwierdzić "Czy ta kobieta jest jeszcze feministką czy już...?" No właśnie kim jest kobieta o radykalnych poglądach? Kim jest mężczyzna w imię islamu mordujący niewiernych? Myślę że przydała by się jakaś reklama społeczna która uświadomi wszystkim te różnice, dopóki takowej nie zobaczę będę niestety szufladkował ludzi ;( |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
BAN stały
|
i co ja Ci mam Araksjel odpowiedzieć na tak uroczą propozycję nie do odrzucenia; no, marzyłam o tym, by brnąć tym razem z Tobą w rozkminę o pietruszkę, ^^, nie wiedziałeś o tym..?
Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2013-09-21 o 23:13 |
|
|
|
|
#139 |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;42929811]Zupełnie sie nie zgadzam. Fraza "kobieta w sensie kulturowym" do mnie jakoś nie przemawia. Istnienie takiego konstruktu lokuje się w naszych głowach. Biologicznie kobietą będziesz zawsze, jeśli zaczniej kierować projektem albo sama otwierać sobie drzwi, to nie staniesz się od tego 'mniej kobietą'. Jeśli uwierzysz w absurd, że faceci szukają tylko określonego typu kobiet, to w końcu możesz się przejechać na takich oczekiwaniach. Po pierwsze faceci są różni, po drugie możesz zacząć udawać kogoś, kim nie jesteś, żeby tylko znaleźć faceta. .
[/QUOTE]Spoko, spoko, nie udaję Ale miałam w życiu zawodowym takie sytuacje, kiedy sama siebie musiałam "złamać", rzucić w diabły kobiecość i nieśmiałość i rąbnąć tekstem, który by mi w innej sytuacji do głowy nie przyszedł. Facetom wokół włosy stawały dęba i pracowali już grzecznie, jak trzeba. Tyle że wylądowałam w zakładce "kumple". Z tego, co piszesz, wydaje mi się, że podobnie jest u Ciebie.
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
u mnie jest zupełnie inaczej. Ja mojej kobiecości w ogóle nie wiąże z tym, co jeszcze wchodzi w zakres tzw. norm społecznych. Nie czują się mniej kobieca kiedy rzucam bluzgiem. Moja kobiecość jest czysto biologiczna, a pojęcie płci kulturowej mnie mierzi. Mogę z moimi kumplami iść na piwo, naprawiać sprzęd elektryczny, a potem (albo w trakcie) z nimi flirtować.
|
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Hrodebert
|
Cytat:
![]() To jest uroczę ^ |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Konto usunięte
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;42929974]Ależ w żadnym wypadku u mnie jest zupełnie inaczej. Ja mojej kobiecości w ogóle nie wiąże z tym, co jeszcze wchodzi w zakres tzw. norm społecznych. Nie czują się mniej kobieca kiedy rzucam bluzgiem. Moja kobiecość jest czysto biologiczna, a pojęcie płci kulturowej mnie mierzi. Mogę z moimi kumplami iść na piwo, naprawiać sprzęd elektryczny, a potem (albo w trakcie) z nimi flirtować.[/QUOTE]Oj tam, biologiczna... Nie tylko. Inaczej flirtuje kobieta, inaczej mężczyzna. Podkreślanie różnic płciowych jest elementem flirtu. Nie będziemy przecież biegać topless, żeby zaznaczyć (wszystko odnosi się do flirtu) kobiecość, ale np. uśmiechniemy się z wdzięcznością, jak nam kolega płaszcz poda. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Niestety świat nie jest tak prosty aby można było wrzucić wszystkich ludzi o skrajnych poglądach do jednego worka z napisem fanatyk. Edytowane przez michal321 Czas edycji: 2013-09-21 o 23:33 |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Też tak uważam. I zgodzę się też z tym, że to wynika również głównie z tego, że większość facetów olewa sprawę i nie robi takich rzeczy.
|
|
|
|
|
#146 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Proszę nie przeinaczać sensu moich słów. Fanatyk to fanatyk, niezależnie od światopoglądu i do tej pory to Pan operuje dziwacznymi powodami i przykładami by wsadzić wszystkich do jednego worka. Osądza Pan i ocenia na podstawie zachowań jednostek a tak chyba być nie powinno.
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez rembertowa Czas edycji: 2013-09-22 o 01:05 |
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a chyba o to chodzi. A co do męskiego zachowania kobiet, zupełnie nie rozumiem skąd taka decyzja. Im się chyba wydaje, że to jest fajne?! Nie wiem naprawdę cieżko mi sie wypowiedzieć. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

.

Zawsze podobała mi Gabi Solis, która jako, że czas spędzała głównie w domu, stroiła się także i przebywając głównie w domu. ;-)
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;42929974]Ależ w żadnym wypadku