|
|
#121 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak znaleźć partnera do seksu?
Jako dorosły mężczyzna nie wyobrażam sobie nie znać przeszłości seksualnej swojej potencjalnej żony. Rozumiem nie akceptować jakiegoś wypytywania na pierwszych randkach, bo to rzeczywiście bardzo dziecinne, ale nie rozmawiać o takich kwestiach planując z daną osobą resztę wspólnego życia? Uważam takie pytanie za oczywiste na pewnym etapie związku i jeżeli osoba miałaby przede mną ukrywać takie kwestie to jak miałbym się z nią wiązać skoro nie ma do mnie zaufania? Analogiczna sytuacja jeśli chodzi o kłamanie.
Nie wyobrażam sobie zataić czegoś przed kobietą. To tak jakbyśmy chcieli sami siebie oszukać i cieszyć się, że partner akceptuje tylko to o czym mu powiemy. Czułbym się podle gdybym musiał coś ukrywać, bo wstydziłbym się swojej przeszłości. Argumentacja z prywatnością jakoś mnie nie przekonuje. Edytowane przez hanssolo Czas edycji: 2013-10-02 o 15:54 |
|
|
|
|
#122 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to zacznij opowiadac jej swoje prawdziwe fantazje , powiedz ze sniac i masturbujac sie masz przed oczami obrazy roznych kobiet - jak wiekszosc facetow i powiedz jak zaregowales jak Ci Twoja zona opowie ze mysli o innych facetach w kontekscie seksualnym i snia sie jej rozne przygody - niekoniecznie z Toba w roli glownej ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- a jesli ktos jest nawet dumny ze swoich przygod ? |
||
|
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
Cóż, ktoś kto miał dużo partnerów raczej nie wścieka się o ilość partnerów partnera. Tylko ludzie którzy mają niskie poczucie wartości i mało lub zero partnerów seksualnych na koncie mają takie problemy.
Oczywiście ja jestem wyjątkiem bo nie przeszkadzałby mi duży przebieg. To ma wiele zalet, dziewczyna wie już co lubi poza tym nie będzie taka ciekawa innych facetów więc będzie wierniejsza. Był zresztą wątek o żonie prostytutce i żona była wspaniałą kobietą i matką, więc to potwierdza, że katolickie nauczanie jak sex=zepsucie jest mitem. |
|
|
|
|
#124 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Przecież świat zna niejeden przypadek, kiedy jedna ze stron (głównie facet) miała na "koncie" sporą ilość doświadczeń seksualnych i wymagała od drugiej strony bycia "nienadgryzionym jabłkiem"
|
|
|
|
#125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym dużo facetów lubi doświadczone, wyzwolone kobiety z dużą przeszłością, więc o co chodzi? Edytowane przez hanssolo Czas edycji: 2013-10-02 o 16:30 |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#128 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
No kurczę, ludzie przecież mają swoje zasady i wartości. Dla jednego ilość partnerów ma znaczenie, dla innego nie. Jeden będzie chciał być z osobą po więzieniu, a drugi nie.
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat ze strony kominek.in - zamieściłam bo mądrze facet pisze. Kobieta mająca kilku partnerów, decydująca się na szybki seks lub seks bez zobowiązań, ma być określana mianem "łatwej", ale facet który zgadza się zabrać taką kobietę do łóżka, zalicza panienki na imprezach to jest tym z rodziny "szanujących się"? |
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie wiem na ile to prawda,ale poniekąd do mnie przemawia - w sensie skąd wziął się stereotyp, bo aktualnie stracił na wartości. Mnie strasznie za to śmieszy tekst - jak nie akceptujesz mojej ilości partnerów to jesteś gówniarzem! ![]() ![]() Uważam za to za gówniarskie zachowanie ukrywanie ilości partnerów załasniając sie "przeszłym czasem dokonanym" jeśli wiemy/podejrzewamy że dla drugiej osoby taka kwestia jest ważna. Jeśli ktoś nie akceptuje Twojej ilości partnerów to szukasz kogoś kto to zaakceptuje bez potrzeby go oszukiwania.Nie rozumiem w czym problem. Fakt,że nie znam wartościowego faceta który miałby przy okazji duży przebieg..może wśród kobiet bardziej by się znalazło.Ale moi znajomi to nie cały świat ![]() Ja jakoś jednak mimo wszystko nie ufam statystykom na tyle, żeby uważać, że się na ich ramy załapię Uważam, że jeśli wymagać badań, to od wszystkich, bez względu na dotychczasowe doświadczenia. Zadziwia mnie to odgórne robienie z ludzi z małym doświadczeniem ludzi rozsądnych, a z uznających seks bez zobowiązań półgłówków ![]() Niestety ale faktycznie uważam za bardziej rozsądnych panów z mniejszym przebiegiem - przynajmniej wiem,że nie łapali wszystkiego co sie rusza no i jak chcesz wymagać badań od wszystkich to wymagaj, ja wole podchodzić do tego bardziej indywidualnie
Edytowane przez magd102 Czas edycji: 2013-10-03 o 01:13 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie lubię wyjaśnień ewolucyjnych, bo wyjaśniają - tylko ewolucję, ale proszę bardzo. Średnio 250 mln plemników w nasieniu to plemniki-zabójcy, które nie są do zapładniania, a do niszczenia nasienia zostawionego w narządach kobiety przez innych osobników. Ewolucyjne przystosowanie... do czego? Kobiecej monogamii? No proszę
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
facet ma przekazac swoje geny w jak najwiekszej ilości - a to oznacza zapłodnienie kobiety więc jak myślisz - po co sa plemniki zabójcy: a) by kobiety było monogamiczne [musialby by chyba strzelac w kobiety za kare,że kopulowala z innym czy cos ]b) by to plemniki tego faceta zapłodniły kobiete = przekazanie swoich genów,nawet jeśli kopulowała niedawno z innym - wojna plemników
Edytowane przez magd102 Czas edycji: 2013-10-03 o 01:22 |
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"Przyczyna" (ewolucyjna) i "skutek" (ewolucyjny) to nie to samo, no nie? Czyli żyrafy mają długie szyje nie po to, żeby łatwiej sięgały po liście (bo to jest lamarkizm), tylko dlatego, że drogą przypadku takie geny wygrały (darwinizm). ![]() 250 mln zabójców do 50 mln nie-zabójców u samca przeciętnego (załóżmy) - a że się tak wyrażę, w języku wyjaśnień ewolucyjnych, natura jest ekonomiczna. Edytowane przez WDM Czas edycji: 2013-10-03 o 01:30 |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Rozeznanie
|
wybralas punkt b - więc nie wiem w czym problem
![]() Zwróć uwage,że ja nigdzie nie napisałam,że kobieta jest/musi być monogamiczna
|
|
#136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oraz ewolucji. Problem? Pewnie dla tych, co lubią na niej opierać stereotyp, który przywołałaś. Cóż: jak widać, spośród wielu osobników, w sieci "przypadków" rozmnażania przetrwali ci, którzy mieli taki myk jak plemniki-zabójcy w określonej skali. Ci, którzy tym nie dysponowali, z sieci "przypadków" jakoś nie powychodzili. O czymś to świadczy, niekoniecznie o miłym. Ten stereotyp, o którym pisałaś, pochodzi z kultury (rewolucji neolitycznej: przeszliśmy od zbieractwa do uprawy ziemi, jej dziedziczenia i do patriarchatu), a nie z ewolucji. |
|
|
|
|
|
#137 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ale jakie? Jeśli ktoś brzydzi się zdradą, nigdy się jej nie dopuścił i nie zamierza, natomiast uprawiał seks bez zobowiązań, to gdzie tu przełożenie na zdradę? Jak można go podejrzewać, oskarżać o to, że ma skłonności do zdrady?
O ile uważam za normalne, że się nie chce mieć partnera z dużym bagażem doświadczeń jakichkolwiek, o tyle tego przełożenia seksu bez zobowiązań na zdradę nie pojmuję. Cytat:
|
|
|
|
#138 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem jak jest w rzeczywistości i też chętnie przeczytałbym jakieś rzetelne informacje, ale ta teoria według mnie jest bardzo logiczna jeśli spojrzeć na to przez "chłopski rozum". Weźmy dwie kobiety. Jedna ma luźne podejście do związków czyli umie oddzielić uczucie od seksu, a druga uznaje tylko seks w związku. Gdy w związku pojawią się problemy tej pierwszej będzie łatwiej zdradzić, nie będzie potrzebowała długiej relacji z nowo poznanym mężczyzną, natomiast ta druga nie pójdzie z takim do łóżka, bo nie potrafi oddzielić uczucia od seksu. Oczywiście tutaj bardzo uprościłem, bo nie ma dwóch identycznych zdrad. Zwracam jedynie uwagę jak można sobie to tłumaczyć i skąd ta niechęć do osób, które się lubują w przelotnych znajomościach. Ja nie należę do osób, które twierdzą, że osoba z luźnym podejściem chętniej zdradzi, ale mimo to nie związałbym się z taką osobą ze względu na wartości jakie wyznaje. A sypianie z wieloma partnerami, według mnie, jest uwłaczające zarówno dla kobiety jak i mężczyzny.
|
|
|
|
|
#141 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Tak, znam taką sytuację, niejedną.Możemy tak upraszczać do woli. Dalej nie widzę logiki w założeniu, że jak ktoś oddziela seks od miłości, to łatwiej mu zdradzić. Można oddzielać seks od miłości, a mieć prostą jasną zasadę "związek=monogamia". To, że się oddziela seks od miłości nie znaczy, że się jest poligamicznym, można oddzielać seks od miłości z jedną osobą
|
|
|
|
#142 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Królik nie ryzykuje, Królik takim paniom wskazuje innych przedstawicieli płci brzydszej. |
|
|
|
|
|
#143 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
), bo po co komu partner, z którym nie ma seksu, frustrujący swoją oschłością, skoro można mieć seks przy pełnej swobodzie singla? Seks to tylko seks, ale związek to aż związek, związek ma swoje prawa, zasady, obowiązki.A tak nawiasem pisząc, skoro oddzielanie sfery uczuć od seksualnej oznacza tylko tyle, że się jest w stanie uprawiać seks bez uczuć, a większość zdrad które znam, była związane z zauroczeniem (ach te wątki na wizażu chociażby, kiedy to hormony zalały szare komórki "stało się, zakochałam/em się"), to gdzie tu potwierdzenie teorii, że zdrada to bzykanie dla sportu?
|
|
|
|
#144 |
|
Raczkowanie
|
A co jeśli najzwyczajniej w świecie takiej kobiety bym się brzydził? Nie jako człowieka czy jako znajomej, ale jako partnerki z którą miałbym uprawiać seks? Chcesz kogoś do tego przekonywać, że taka partnerka jest w porządku? Być może jest i bardzo fajnie, ale ja bym takiej podziękował, a ona na pewno nie byłaby szczęśliwa z osobą taką jak ja, która miałaby coś do jej przeszłości seksualnej, dlatego nie ma sensu jakieś przekonywanie do swoich racji. Nic nie mam do osób z luźnym podejściem, ale w związku z taką nigdy bym nie był, bo uważam jej podejście za niemoralne i mnie najzwyczajniej w świecie brzydzi, ale jako osoby nie potępiam i nie mówię ja ma żyć.
|
|
|
|
|
#145 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Absolutnie nie, nikogo nie namawiam do zmiany poglądów, dyskutuję tylko i wyłącznie z przekonaniem, że seks bez zobowiązań=skłonność do zdrady.
|
|
|
#146 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sex+uczucie nie równa się wierności ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
ot,zakochaly się w innym,ale ze strachu przed samotnością bały się puścić jedną gałąź,więc trzymały się obiema rękoma
|||
|
|
|
|
#149 |
|
BAN stały
|
lol, jaki ten wizaż i faceci skromni.
---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- a skąd wiecie, że laska ma, ekhm, mały przebieg, ^^, ma wmontowany tachometr czy jak?
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

Przecież świat zna niejeden przypadek, kiedy jedna ze stron (głównie facet) miała na "koncie" sporą ilość doświadczeń seksualnych i wymagała od drugiej strony bycia "nienadgryzionym jabłkiem"

Uważam, że jeśli wymagać badań, to od wszystkich, bez względu na dotychczasowe doświadczenia. Zadziwia mnie to odgórne robienie z ludzi z małym doświadczeniem ludzi rozsądnych, a z uznających seks bez zobowiązań półgłówków 

facet ma przekazac swoje geny w jak najwiekszej ilości - a to oznacza zapłodnienie kobiety 

), bo po co komu partner, z którym nie ma seksu, frustrujący swoją oschłością, skoro można mieć seks przy pełnej swobodzie singla? Seks to tylko seks, ale związek to aż związek, związek ma swoje prawa, zasady, obowiązki.