|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Cytat:
co studiujesz? Ja legitke zgubiłam miałam dziś iść to załatwić, ale jak mówisz, że tłok, to nawet się nie ruszam ![]() No jak odstawisz to nie ciągnie- ale najpierw trza odstawić ![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Spisujesz to gdzies w excelu? Ja chyba zacznę spisywać na kompie, bo o kartkach/zeszycie ciągle zapominam lub gubię ![]() Dzięki Tobie przekonałam się do 1500 kcal dziennie- ułożyłaś mi nieco w głowie Bo przecież jak dołożę bieg/ ćwiczenia to i tak wyjdzie nie więcj niż 1200
|
|
|
#122 | |||
|
Tajka
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie,Dieta 1000 kcal
Cytat:
Zapisuję wszystko w notesie(od niedawna) oraz w OneNote (od kwietnia). + korzystam ze strony fatsecret, gdzie zapisuję, co zjadłam i samo podlicza mi kalorie i BWT. A co do kalorii, to też trzymam się opcji takiej 1500 ![]()
|
|
#123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#124 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
Kiedyś moim celem było 45 kg, teraz wiem, że będzie to za mało przy rozbudowanej tkance mięśniowej. Chcę osiągnąć wagę 48 (47,5 kg) i ją utrzymać, bo z tym mam duże problemy. Z utrzymaniem wagi. Obecnie skupiam się na rzeźbie i wysmukleniu ud i ramion poprzez odpowiednie ćwiczenia.
|
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ideę "cheat day" znam, ale ja wtedy potrafię machnąć liczbę kalorii równą tej, którą zjadłam przez cały tydzień
|
|
|
#126 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
|
|
#127 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
Ale to raczej ze wskazaniem na słone, bo słodkiego musze unikać ze względu na zdrowie- słodkiego chcę się znów na minimum rok oduczyć. ( z wyłączeniem domowych ciast
|
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeee
Jeju już nowy wątek A ja jeszcze poprzedniego nie nadrobiłam. Siedzę u mamuśki i wczoraj właśnie chciałam Was nadrobić bo mama pojechała na 3h szkoły na dyskotekę, to mi net nie chodził W weekend nie miałam kiedy siedziec na necie bo byłam do 16-16.30 na zajęciach, w sobotę goście, a w niedzielę jeszcze się pakowałam i z TŻ siedziałam bo na noc miał to jeszcze chciał ze mną posiedziec. U mamy tylko mamlam ![]() Dziewczyny, widzę już o Sylwku gadacie. Kurde ja to już brzuchata będę ale poszedłby gdzieś Tylko też właśnie nie mam pomysłu a TŻ to wszystko jedno Nie macie do polecenia jakiegoś miejsca żeby uciec i wypocząc - nie żeby jakiś bal od razu ![]() Ewelcia, Heroine, ja też w skarpeciochach często śpię Zmarźluch jestem zwłaszcza w nocy. A ostatnio to w ogóle sypiam sama. TŻ tylko prycha, kicha i kaszle więc przeniosłam się do salonu Ewelcia, mamy to samo podejście do kwiatów - ładne ładne ale dla mnie to taka kasa w błodo bo to zaraz więdnie. A za te czeko to - akurat na wsi jestem a tam takie dobre czekoladyyy! Ale to tylko 1 dzień czy na dłużej?Martus, ale to ogólnie z wynajmowanego mieszkania jest ten współlokator czy z Waszego? Ja miałam już 2 osoby na stancji i na tym skończyłam - nigdy więcej nie wynajmę nikomu pokoju Taką samą czapę kupiłaś? Przetestowana już? Ja śmigam w mojej prawie codziennie i ja z kolei zgapiłam od Cocktail Hero, nie zostawiłam - wyjaśnienia na górze Stary wątek może jeszcze nadrobię ale już na nowym utknęłam. A co? I tak o mnie pytałaś? ![]() Mam nadzieję że mnie już nie przytłoczy nic w tym roku no bo co? Praca, może trochę korki - poza tym będę miała trochę wolnego. Co drugi tydzień wolne weekendy i w ogóóóle A po feriach (które jeszcze nie patrzyłam kiedy są) kończę już pracę i znów będę miała wolne
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekoladka Mama do pracy gdzieś jedzie ? Rozłąki zawsze są ciężkie, dacie radę
|
|
#130 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano trzeba, a ciężko kiedy TŻ wcina wszystko w ogromnych ilościach i jest chudy jak patyk Cytat:
Z tego co widzę to trchę inną niż Ty, na blogu miałaś wpis o rzeczach z H&M i tam ją wklejałaś, tylko Ty pokazywałaś czarną a ja wzięłam szarą bo czarnych nie było ![]() Ale jeszcze w niej nie chodzę, w Krakowie nie jest narazie tak zimno ;D Cytat:
|
|
|
#131 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ja mam dzisiaj humor do Cytat:
aż specjalnie pojechaliśmy na zakupy do Kauflandu coby Biedronkę ominąć ![]() Ja też zawsze odkładam zakupy na "po schudnięciu" w efekcie nie mam w czym chodzić czasem No wiesz, jakie nic? Po dłuższej przerwie to mega dużo mam nadzieję, że wszystko w porządku z nogą ![]() Cytat:
ale jeszcze wlazłam pod kołdrę i obudziłam się po 9 nawet sms'ów nie słyszałam Cytat:
po okresie stań na wagę- wynik będzie bardziej wiarygodny Cytat:
Fajnie, że się trzymasz i że ćwiczenia też są. Za dzisiejszy rowerek ![]() A jak waga? Wymiary? ![]() Cytat:
do pracy? trzymaj się...
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||||
|
|
|
#132 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dietetyka teraz na czasie ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Cytat:
Dobrze, że ominęłaś biedrę ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
Jesteś już się bałam, że faktycznie nas olałaś jak się czujesz brzuchatku?
|
|
|
#133 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki, ważę 65 kg
(troszkę się zapędziłam w wakacje), mam 169 wzrostu. Od prawie 3 lat biorę tabletki antykoncepcyjne. Przed braniem tabletek ważyłam 58 kg i tyle chce znow ważyć, ale strasznie mi się odkłada tłuszczyk w udach i ten cellulit. Czy któraś próbowała się odchudzać przy tabletkach antykoncepcyjnych?Obecnie oczywiście dietka 1000 kcal i planuje pójsc na siłownie. |
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
Ja się melduję- dziś póki co dietka ok:
śniadanko: omlet z dwóch jaj z papryką, mozarellą i plastrem szynki, II: jogurt grecki z chia, bananem, masłem orzechowym i suszonymi morelami obiad: razowa tortilla z podsmażonym indykiem, mozarellą, papryką, pomidorem i sałatą, podgryzłam jedną kostkę białego kit kata Kolacja: w planach banan i kefir ( będę po ćwiczeniach) zimno, ciemno, to sobie kupiłam świeczkę zapachową na pocieszenie no i załatwiłam sobie języki od poniedziałku uczę się niemca
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też mam dzisiaj dziwny humor, dosłownie nic mi się nie chce...
|
|
|
#136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja biorę bardzo długo tabletki, rozmawiałam z wieloma ginekologami- owszem, waga może wzrosnąć przez zatrzymanie wody w ograniźmie, ale to do dwóch kilogramów- a tyjemy przy tabletkach, bo mamy po prostu większy apetyt, kwestia samodyscypliny i się trzyma waga Trzymam kciuki, mnie tez się najwięcej w tyłku i udach odkłada.
|
|
|
#137 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
A tak na poważnie. 1000 kcal to stanowczo za mało zarówno przy aktywności, jak i jej braku. Zwłaszcza, jeżeli zależy Ci na redukcji lub rzeźbie. Oblicz swoje BWT i będziesz wiedziała więcej
|
|
#138 |
|
Rozeznanie
|
Przez ostatni miesiąc pewnie spożywałam z 3000 kcal. Mcdonald itp... I przytyłam z 62 na 65. Więc już sama nie wiem... Chciałabym coś schudnąć do 23 listopada...
|
|
#139 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
![]() "Coś" schudnąć na pewno schudniesz, jak zredukujesz ilość spożywanych kalorii. Powiedz mi na początek, jak oceniasz swoją aktywność ?
|
|
#140 |
|
Rozeznanie
|
Powiem tak, przez miesiac chodziłam na siłownie 3 razy w tyg, ale tylko do towarzystwa (siłownia w domu), robiłam coś tam na uda, łydki i na "boczki", bardzo mi się to podoba. Już kiedyś chodziłam na siłownię i się katowałam po 2-3 godziny, teraz juz wiem, że ćwiczenia maja byc przyjemnościa, a nie karą. I chetnie pochodze 3-4 razy w tyg + brzuszki i przysiady w domu. A moja aktywność "codzienna" rowna jest prawie zeru, bardzo lubie chodzic wszedzie niz jezdzic np. autobusami. Na uczelnie codziennie dojeżdzam rowerem (10 minut drogi), ale były wakacje, więc i rowerku nie było.
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio balowaliśmy w domu ale wybrałby się gdzieś teraz w ludzi Pewnie jak co roku bratowa TŻ będzie nas namawiać na imprezę w takim domu weselnym - może się tym razem skusimy, chociaż ja bym tak wolała gdzieś w dziczy w jakimś romantycznym domku z dala od cywilizacji ![]() A czuję się ciągle tak o. Najgorsze jest to kontrolowanie ilości jedzenia by jeść tak by nie skończyć w wc. A poza tym wszystko fajowo Dziś z pracy dzwonili - mają deficyt lektorów bo szefowa pytała czy nie znam kogoś kogo mogłabym polecic. Aż się boję jej teraz o ciąży mówic ![]() A jak tam początek studiów? Ja poszłam na to studium w weekend a tam: "Teraz piszemy: (typka dyktuje) ... po przecinku (dyktuje). Teraz od nowej linijki wielka literą (dyktuje)." Cholera jasna, czuję się jak ćwierćmózg Makaron, ale jaki superowy avatar. Aż musiałam sprawdzić czy to ta sama nasza Makaron ![]() A na humor może te pierwsze chłodne dni tak wpływają. Mi dziś wszystkiego się odechciało jak mnie mamuśka do sklepu wysłała. Zmarzłam we wszystko, no ale do lata nie idzie niestety
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może, widzę właśnie, że nie tylko ja tak dzisiaj mam... Znowu się zacznie zima, śnieg, mróz! A Ty jak tam się trzymasz? Jak zdrówko?
|
|
|
#143 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
Ile masz lat ? O tak, przeprowadzę z Tobą wywiad Ale żeby Ci pomóc, musimy mieć więcej informacji ![]() Także już znamy wagę, wzrost, aktywność i teraz jeszcze wymiary i wiek. Bo waga to jedno - wymiary drugie - zawartość tłuszcz vs. mięśnie to trzecie.
|
|
#144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Waga: 65 kg Wzrost: 169 cm Wiek: 21 lat Talia: 76 cm Pod pępkiem: 89 cm Pupa/biodra: 100 cm Udo: 60 cm Łydka: 37,5 cm Biust: 93 cm Coś jeszcze? Bo nie wiem jakie wymiary jeszcze.
|
|
|
#145 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam koleżankę, która przytyła 20 kg i twierdzi, że tak ma od pigułek i że jak przestanie brać to wszystko zniknie, bo na pewno to jest spuchnięta od hormonów ![]() A ja wcześniej oddawałam jej spodnie, jak były na mnie za małe, a teraz ona ma ksywkę "Pudzian" ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
|
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#147 | |||
|
Tajka
|
Cytat:
Więc biorąc pod uwagę dane, które podałaś, możesz stwierdzić, że: Współczynnik BMR 1491.11 Aby utrzymać wagę Kalorie 2311.22 Węglowodany 55% 1271.17kcal = 317.79gram Białko 15% 346.68kcal = 86.67gram Tluszcz 30% 693.37kcal = 77.04gram Współczynnik BMR określa minimalną ilość kalorii niezbędnych do zachowania podstawowych funkcji organizmu. Na obecną chwilę możesz oczywiście zredukować ilość kalorii do 1800. Ja jem 1500 kcal dziennie, z tego: ok. 150g węgli, średnio 80g białka (czasem mniej, czasem więcej) i ok. 40g tłuszczy. Ale ja ważę mniej i mniej chcę stracić w kg. Ja pracuję nad redukcją tkanki tłuszczowej i rzeźbą także poczytaj co nieco, bo nie jestem dietetykiem ani trenerem i ja Ci mówię, tak jak ja bym zrobiła z własnego doświadczenia, ale nie chcę Ci zaszkodzić. W moim przypadku 150g węgli jest ok, ponieważ większa ilość sprawia, że się źle czuję. Ty musisz wszystko dostosować do własnych potrzeb, ale nie możesz zejść do 1000 kcal przy Twoim trybie życie, wieku oraz budowie ciała. Twoja sylwetka to gruszka ? Czy się mylę ? Bo zgodnie z whr to grucha, jak ja Twoja waga nie jest najgorsza, ale wymiary faktycznie można dopracować. Teoretycznie idealna waga dla Ciebie do 58, ale wiadomo - waga nie jest wyznacznikiem wszystkiego. Tak sobie myślę, co Ci jeszcze doradzić. 1. 1000 kcal NIE 1500 przy Twoim wzroście i tym, że ćwiczysz to też trochę za mało. Tak postaraj się ok. 1800 kcal jeść i zobaczysz, jak to na Ciebie wpłynie. + całkowicie wyeliminuj z diety fast foody i inne świństwa, bo to Ci tylko szkodzi. I nie mówię o wadze, sylwetce, ale ogólnie niszczysz swój organizm.No i udzielaj się i zdawaj relacje z Twoich działań i my postaramy się pomóc.
|
|
#148 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te małe szczekające najgorsze dla mnie Gratuluję porządków. Ja długo sie przymeirzałam ale w koncu tez poprzekładalam wszystkie letnie i za male na tyły szafy i naprawde niewiele pozostało tego w co się mieszczę ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Każde wytłumaczenie dobre ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Noooo!!! Jesteś w końcu Urządziłaś się już?? A Ty z tż się przeprowadziłaś?? Pisz tu częściej![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
Zastanawialiśmy się jakie kołdry kupić i ja skłaniałam sie bardziej do 2 oddzielnych ale tż stwierdził, że nie będzie mnie szukał między kołdrami.. No i w sumie teraz nie żąłuję dec![]() Fajnie się potulić pod jedną kołderką ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Z tych mamy tylko storczyki i kaktusy o które tż dba. zaznaczyłam że jak chce kwiaty w chałupie to będzie je podlewał itp itd.. Na razie nie zapomina no i doceniałam doceniłam. Pięknie podziękowałam No i do rany przyłóż byłam i gruchaliśmy jak gołąbki, |
||||
|
|
|
#149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- ojtam ojtam ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
czbasia my mamy z Tż taką 160-tkę i od 9 lat spoko starcza
![]() No, ale jak my zaczynaliśmy, to we dwójkę spali na łóżku 1,40 I tak nam dużo miejsca czasem zostaje, dwie chudziny z nas, bo niekiedy laptop śpi z nami obok
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

ale dzisiaj pierwszaki przyszły po legitki i kolejka straszliwa i wolno idzie
co studiujesz?
Ja legitke zgubiłam
miałam dziś iść to załatwić, ale jak mówisz, że tłok, to nawet się nie ruszam 

Jeju już nowy wątek
Ale to tylko 1 dzień czy na dłużej?
Przetestowana już? Ja śmigam w mojej prawie codziennie
Nuuudzi mi się
ale jeszcze wlazłam pod kołdrę i obudziłam się po 9
nawet sms'ów nie słyszałam
narazie obiecuję byćgrzeczna i kolejne ważenie 10.10.zobaczymy 
do pracy? trzymaj się...