|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Też zmykam, spokojnej nocki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze dzieci to aniołki-gdyby nie skoki, nocne wrzaski i kolki!Mamy VII-VIII '1
Cytat:
![]() ![]() Ewus dokladnie ten zolwik ![]() i tez mi sie wydaje ze poorostu nie nadarza polykac sliny i jej sie cofa nieraz..ok tz usnol po 12h pracy...Zuzia przespala pore na jedzenie...niema nic w tv to i ja ide spac dobranoc ![]() cynamonku jestesmy z Toba i trzymamy kciuki ucaluj Adasia od cioc wizazowych..to silny chlopak bedzie ok!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Witam wieczorkiem..
wyjazd do galerii okazał się niewypałem.. Mały na początku był spokojny, rozglądał się, przysnął nawet na trochę..zbudził się w pierwszym sklepie.. byłam pewna, że jest głodny, chciałam go nakarmić, ale wył i nie łapał w ogóle cyca.. mąż wziął go na ręce i Mały się uspokoił..weszliśmy do sklepu i po kilku minutach znowu ryk.. znowu próbowałam go nakarmić i znowu nie dało rady.. Nie wiem, ale wydaje mi się, że był jakiś zestresowany, było za głośno, za obco i nie potrafił w takim miejscu zjeść.. podobnie było na urodzinach u koleżanki..na pewno był głodny, ale nie łapał cyca i wył.. wtedy nawet po wejściu do domu nie mogłam go nakarmić, dopiero jak mąż go uspokoił.. a dzisiaj musiałam go wziąć do sypialni i przy zgaszonym świetle w ciszy na naszym łóżku od razu się przyssał.. Ogólnie to przykro mi się zrobiło..nie mam co na siebie włożyć, co dzień męczę się by jakis zestaw skombinować.. czuję się wsiurowato.. myślałam, że poprawię sobie humor zakupami, a tu d... Znalazłam nawet buty jesienno-zimowe..strasznie mi się podobały.. drogie, ale byłam gotowa kupić.. oczywiście rozmiaru już nie było i znowu zonk.. Jakoś się podłamałam.. brakuje mi spokojnego długiego popołudnia, gdzie nie muszę się przejmować płaczącym w domu dzieckiem, cieknącymi cycami, uciekającym czasem i stresem z tym związanym.. ![]() ![]() Kocham swoje dziecko i nie obwiniam za nic.. ale dzisiaj wymiękłam.. Jeszcze mąż zasmarkany.. Mały od nocy ma gluty w nosie, których nie mogę mu wyciągnąć, charczy gdzieś głęboko..martwię się, że i jemu się coś zaczyna.. w związku z czym mąż stara się trzymać daleko od Olka, czyli ja już w ogóle chwili dla siebie nie mogę mieć..a jeszcze nie daj Boże, żeby Małemu katarek się zaczął, to już w ogóle padnę na pysk.. Jest coś na co nie ponarzekałam jeszcze? już sama nie wiem o co mi naprawdę chodzi jak widać po powyższym misz maszu ![]() zrzędzę..wybaczcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | ||
Zadomowienie
|
Kocur zdrówka!!!!
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Uciekam spać..oczy mi się zamykają.. oby Lol jeszcze trochę pospał, bo nie wiem jak ja go dam radę karmić nieprzytomna.. Spotkaliśmy w galerii naszą położną..przyjdzie do nas w przyszłym tygodniu, poprosiliśmy by Małego obejrzała, dla niej to nie problem.. pytała czy nadal karmię piersią..Jak powiedziałam, że tak, a Mały nadal często je co ok. 1,5 godz., to była pod wrażeniem, że taka twarda jestem i jeszcze się nie poddałam ze zmęczenia.. ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku kciuki! Będzie dobrze bo to szczęśliwy wątek!
#128 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A na jakie mleczko zmieniliscie? Nie ma teraz juz takich problemow? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
kochani trzymam za was ogromne kciuki. Z calego serca zycze zdrowka dla Adasa. Wierze ze operacja sie uda i Twoje Malenstwo wroci do zdrowka |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |||
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Nawiązując jeszcze do poprzedniego: Cytat:
My to mamy już wieczorny rytuał- o 19 kąpiemy, po kąpieli i wytarciu kładziemy na brzuszek na przewijaku, kremuję plecki,robię masaż, mała ćwiczy szyjkę, następnie kładę ją na plecki i kremuję przód, potem pieluszka, pajacyk lub body i do tż na karmienie, a potem do mnie na przytulenie,daję smoka,tulę ją do cycka i tak siedzę i trzymam 10-15min na rękach,póki dobrze nie zaśnie, a potem odkładam do łóżeczka skarbeczka. Zawsze działa i śpi do północy około ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku Kochana,kciuki zaciskamy!!!! Nie poddawaj się tylko.bedzie dobrze!!
Ja się kładę. Padam... Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku i od nas tez lecą uściski i kciuki. Bądź dzielna kochana, bedzie dobrze!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=0ZElKFIy8wI Mój ciumkaczek mały:P Mimo wszystko łapki są najlepsze
![]() Wybaczcie że odwrócone ale nie wiedziałam jak to zmienić;P |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Cynamonku, trzymam kciuki za Was. Będzie dobrze i nie ma innej opcji.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#134 |
Zadomowienie
|
Cynamonku, Kallisto- bardzo mocno trzymam kciuki za wasze maleństwa
![]()
#135 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Okazało sie dzisiaj że radzę sobie z dzieckiem sama i nie potrzebuje się prosić męża ![]() Cały dzień byłam z mała sama. Sama zniosłam dziecko i gondolę z 3 piętra i spacerowałyśmy 3 godziny. Zrobiłam zakupy. Po powrocie zrobiłam obiad (tarta ze szpinakiem mniammmm) i UWAGA dla mnie to mega wyczyn: wykąpałam Maję SAMA. Była to długa i przyjemna kąpiel. Maja nie płakała ani w trakcie ani po ![]() ![]() Jestem z siebie dumna. A czemu kąpałam sama? Bo TZ wrócił o 21 ![]() Mam dziś na niego nerwa. Mam dość ciągłego słuchania "praca, praca, praca"- 7 dni w tyg 24h/dobę. Od tygodnia nie kiwnął palcem w domu. Koniec z tym! Nie byłam i nie bede niczyją służącą. Dziecka też sobie sama nie splodziłam. Jutro czeka go rozmowa ![]() Na spacerze spotkałam teściowa. Gdy jeszcze raz wpadne na pomysł zeby isc do parku obok jej domu to nakopcie mi do tyłka ![]() Postanowiłam że kupie jej kota. Ewidentnie jej tego brakuje ![]() ![]() ![]() Nie ma opcji żebym zostawiła kiedyś dziecko pod jej opieką ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
CZAROWNICZKO- waga juz konkretna
![]() ![]() EWUSIA- odeazna zmiana ![]() EN- ale dalas czadu! ![]() ![]() RASHA- na ropiejace.oczko polecam przemywanie rumiankiem ![]() ![]() Bylam dzisiaj z dzieciakami w.ZOO ![]() ![]() ![]() Dobra lece.spac bo zaraz trzeba wstac na pierwsze karmienie ![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-30 o 23:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Wtajemniczenie
|
Zostawiam w klubie moją Misiolinke w nowym bodziaku z pepco, szkoda tylko że po godzinie już unorany w mleku
![]()
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
![]() Chcialam sie tylko przywitac w nowym watku. Ale bede miec nadrabiania ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
#139 |
Zakorzenienie
|
I karmienie.
No... Waga Antka konkretna bo i wiek juz sluszny - w czwartek konczy 13 tyg a w piatek 3 miesiace ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki i dzieciaczki
![]() Cynamonowa trzymam kciuki aby Adas miał jak najszybciej operacje i żeby jeszcze szybciej doszedł do siebie ![]() Powiem Wam ze najważniejsze jest jednak zdrówko. Mam od paru dni takie głębsze przemyślenia pod tym katem ponieważ tydzień temu we wtorek mielismy nieciekawa sytuacje.... Poszlam z niunia w wozku i Matim na rowerze na spacer i zawinelam do koleżanki. Humor mi dopisywal, Mateusz zadowolony, niunia jak nigdy pospala sobie w wozku wszystko ok. Do czasu. W drodze powrotnej mialysmy wypadek. Mati już pojechal na rowerze do domu a ja z niunia bylysmy już niedaleko domu. Jechal za nami traktor i jak się okazala za kierownica 16 letni gowniarz. Nie zauwazyl mnie i niuni. Miał na przodzie puste skrzynie. Ja jak go zauwazylam jak był jeszcze daleko za nami to zeszłam z ulicy i tylko jedno kolo wozka toczylo się po jezdni a reszta na trawie jechalysmy. W pewnym momencie poczułam mocne uderzenie i przewrocilam się robiąc fikołki a co najgorsze nie pamiętam jak ale wozek z niunia także się przewrocil. Widocznie pociaglam go za sobą. Jak zdolalam się podnieść to biegiem do wozka bo był pare metrow za mna. Niunia krzyczała tak przeraźliwie ze myslalam o najgorszym już. Wozek upadl tak ze Justysia zawisla w powietrzu. Ja ja na rece i pedem do domu. Matka tego szczeniaka przybiegla i prowadzila wozek. Ja kulałam ale to było nieważne. Nie zycze nikomu takich przezyc. W domu szybko ja rozebrałam i do cyca a ona nie chciała ssac tylko krzyczała myslalam ze umre. Po parunastu minutach chwycila i z niepokojem i pojękiwaniem possała trochę i usnela. Ja wtedy zaczelam ja ogladac i stwierdziłam ze nic jej się nie stało. Sadze ze tylko dlatego ze była opatulona - kombinezonik, rozek, kocyk który ja zatrzymal przed wypadnieciem i dlatego tak szczęśliwie się skonczylo. A ja niestety mam noge w gipsie bo pekla mi kostka. Obserwowalam Justysie do końca dnia i cala noc. Rano pojechaliśmy do szpitala bo noga mnie rwala i chodzic nie mogłam a potem moja siostra z moim mezem wzięli niunie do pediatry prywatnie. Pani doktor ja obejrzała, zbadala wszystkie odruchy i powiedziała ze jest z nia wszystko w porządku. Do dziś plakac mi się chce jak pomysle jak to moglo się skonczyc gdybym nie zeszla z ulicy albo jakby niunia wypadla z wozka ![]() Ale Bog jednak nad nami czuwa. Noga mnie już az tak nie boli i sama daje rade w opiece nad dzieciaczkami, dziś nawet na podwórko Justysie zabrałam co pokonanie schodow z noga w gipsie i dzieckiem na reku to niezły wyczyn ale czego ja nie zrobie dla dziecka. Pozatym to Justysia coraz fajniejsza, dużo się uśmiecha jest przesliczna i przekochana. Tylko w dzień nie chce sobie pospać dluzej i ucina parominutowe drzemki. Ja Was czytam z jednodniowym opóźnieniem obecnie ale skrupulatnie koduje w glowie niektóre madre porady ![]() Przepraszam ze nie cytuje i sama nie doradzam ale nie mam do tego glowy. A i En strasznie ci wspolczuje ze musisz mieszkac z takimi idiotami. A co do chrzcin i ich decyzji o tym ze nie przyjdą to powiem tylko tyle ze nie waz się im tlumaczyc ze ci przykro i ze powinni zrobić to dla wnuka i syna, oni i tak nie zrozumieją. Moi teście także nie byli na chrzcinach Mateusza a teraz to czuje ze tescio także cos odstawi i nie przyjdzie ale mam go w dupie. Edit: przekopiowałam ze starego watku bo nie zauwazylam ze nowy powstal a już się cieszyłam ze nadrobiłam wszystko ![]() Dobranoc ![]()
#141 |
Wtajemniczenie
|
Po 1 karmieniu. Musialam iść druga piers odciagac, bo az kwadratowa mi sie zrobiła. Tym sposobem mam 125ml do zamrozenia
![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Ja tez po pierwszym karmieniu ale z mojej inicjatywy. Ala jadla o 20 i 20:30 juz w lozeczku spala. Ja ogladalam tv myslac ze o 23 bedzie jadla. Ale nie. Wiec polozylam sie spac. O 1 Malgosia mnie obudzila ze chce pic to od razu temp zmierzylam, syropek podalam i doszlam do wniosku ze obudze mala na cyca bo kak sie teraz poloze a ona za godz zglodnieje to bede nieprzytomna. Zjadla na spiocha i spi dalej u siebie.
Nie lubie jak mam chore dziecko bo 500 razy sprawdzam jej temp. Rano ja ide do lekarza bo mam stan podgoraczkowy caly czas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#143 |
Zadomowienie
|
U nas karmienie
![]() Cynamonki, ![]() ![]() Ewusia, odwazna decyzja co do wlosow, bardzo Ci w nowej fryzurce ladnie ![]() En, i Ty jeszcze chcesz cos zrzucac?! ![]() ![]() Dotka, brawa za zabawke ![]() Karolajn, ![]() ![]() Dzoan, mam dokladnie takie same przemyslenia! Kazda wyprawa na zakupy jest duzym wyzwaniem, Edek raczej sie meczy przy duzym skupisku ludzi. Ja nie umiem na spokojnie nic wybrac i jaki to relaks? A zima idzie i nie mam kilku potrzebnych ubran. U nas tez TZ przeziebiony i chowa sie od Edzia, oby nas nie chwycilo ![]() Tez nieraz tesknie za brzuszkiem i kopniaczkami, a przede wszystkim za lenistwem i pozwalaniem sobie na nic nierobienie ![]() Co do seksu po ciazy, to nie wiem, bo my jeszcze nie probowalismy ![]() ![]() Ok, lece dalej spac do kolejnego karmienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#144 |
Zakorzenienie
|
No i mam drugie karmienie. I dobrze bo juz mnie piers bolala.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#145 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez 2 karmienie. Co 2 godziny dzis, ciezka noc.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:08 ---------- Poprzedni post napisano o 03:05 ---------- Katerine O matko, ale przeżycia, współczuję. Dobrze że to tylko na kostce sie skończyło i mała cała i zdrowa. A gowniarza za kółkiem bym zabiła. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||
Zadomowienie
|
Dziecku sie cos przestawilo wiec witam na 1 nocnym karmieniu
Cytat:
ja mam do sprzedania Medela Mini Electric. Używałam z 2 tyg. sprzedam za 120 plus gratisy ![]() Cytat:
![]() Katerine- chyba bym zawału dostała! Najważniejsze że wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
Kathe Artus jeszcze czasami robi cyrk przy jedzeniu, wkurza sie, jak sie prezy i wygina i wtedy mu smoczek wypada z buzi i zaczyna płakać... Ale podejrzewam, ze to na tle nerwowym.
Ja nie tęsknię za ciaza, ba myśli i wspomnienia jej mnie przerażają. Cynamonki milion ciepłych myśli... Katerine o matko... Też bym zabiła gnojka :/ dobrze ze jesteście całe... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Katherine, co za makabryczna historia! Cale szczescie, ze nic powaznego Wam sie nie stalo!!
Kierowce bym pewnie zabila ![]() Swoja droga, ladnie ubierasz Mala, ja nie wiem czy nawet zima bede zawijac Edka w tyle warstw ![]() U nas drugie karmienie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#149 |
Zakorzenienie
|
My po1 karmieniu. Fi sobie przypomniał,że można spać dłużej
![]() Caterine, współczuję przeżyć. Zdrowia dla Ciebie! Dobranoc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
Przepraszam,ze nie nadrabiam...od wczoraj mam gosci...chcialam odniesc sie do postu Cynamonowej.
Cynamonko,Adasiu non stop o Was mysle.Trzymajcie sie kochani.Codziennie trzymam kviuki w srode to juz wogole z potrojna,poczworna sila. jestesmy z Wami. Niech nad Wami czuwa...ten u gory...nie przestaeajcie wierzyc a wszystko powolutku sie ulozy!!!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.