|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
#4952 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo ponownie
![]() Neni- najlepszego dla KubuniaShe- dla Igiego dla wszystkich ![]() Twee- dzieki za ten artykul z tego forum sportowego. Wyglada na to ze mam mega dziure Sram zarem ze to przepuklina. No chyba sie zaciopie ![]() Tez mam tak ze spodnie sprzed ciazy zaloze ,zcisne brzuch ale flak mnie boli i rana wiec bez sensu :/ Ja kapalam w mace ziemniaczanej i jest gites. Maly pachnial potem jak chlebek ![]() Arabiata- my nie mamy stalych por. U nas to nie robi. Nie bede budzic dziecka na kapiel jak spi. Ja jedyne co to codziennie w zlewie myje mu dupinke rano i wieczorem ![]() No maly wstal syrena, a Tz juz mnie w kibla wywoluje Zamiast cos zrobic sam ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4953 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Nie wytrzymałam i przed snem nadrobiłam przynajmniej ost. stronę
![]() Cytat:
moja teściowa tak mówi na mleko co ma za dużo miarek mleka w stosunku do wody więc Twojej też pewnie o to chodziło hehe ale wówczas nie miałaby kolki tylko zaparcie ![]() Cytat:
ja nie mam miejsca na słoiczki i nie chce mi się w to bawić dlatego uparuję, zblenduję i zamrożę w kostkach. Na początku dziecko je malutko to szkoda słoika otwierać Owoce mam zamrożone w całości.Cytat:
wow! Ale mu ten rozwój szybko idzie ![]() Cytat:
mój odparzył sobie pachy kilka dni temu. Posmarowałam Tormentolum i po kilku h było już lepiej a nast. dnia już nie było śladu. Cytat:
Też czasami mamy takiego małego głoda- to chyba nasz Mr Skok ![]() Cytat:
współczuję Cytat:
Mój swoją zaakceptował dopiero niedawno. Ale jak na złość popsuła się w niej regulacja prędkości bujania i non stop jest na najwyższych obrotach Grzyby skończone. Jutro czas na pomidory. Pierwszy raz będę robić suszone. Idę spać Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Eve, biegunki jak nie było tak nie ma, także niestety
![]() Jutro już nie będę próbowała, bo jeszcze w nałóg wpadnę ![]() Dobranoc wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4956 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
) to planowaliśmy ją kąpać o 21. Ale teraz widze że to sie w ogóle u nas nie sprawdza. Maja budzi sie z drzemki najcześciej miedzy 18 a 19 i od 19 zaczyna sie skrzeczenie i marudzenie. Wiec zawsze odliczam minuty do powrotu TZ z pracy i kąpiemy ją około 20. Niestety usypia najwcześniej o 22A propo kąpieli. Maja uwielbia. W cieplej wodzie jest bardzo zrelaksowana. Niestety gdy ją wyciągamy z wanienki drze się jak opętana chociaż od razu owijam ja w duży ręcznik i tule na rękach. I problem jest taki że jak ona sie nagra z płaczem to będzie jak katarynka. Już dawno nie ma tego co ją doprowadziło do płaczu a ona dalej poplakuje. Nie wiem jak sobie z tym radzić ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Zazdroszczę grzybków. Ja złożyłam już zamowienie u mojej mamy na kurki. Uwielbiam kurki w sosie śmietanowym z koperkiem plus makaron szpinakowy mniaaaam
|
|
|
#4957 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() on się w ogóle od was wyprowadza, bo mam wrażenie momentami, ze ciagle jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie odbijam w nocy po karmieniu i tez sie zawsze boje, ze cos poleci ![]() Cytat:
Gdyby nie moja rana sama tachalabym wanienke, a tak sie po prostu boje![]() I nie, nie budzimy, mały przeciez nie uprawia sportow wyczynowych, wiec wystarczy ze go np. tylko przetrę ![]() Cytat:
Ale z przepuklina nie ma co czekac, lepiej isc do lekarza i skontrolowacJa ostro pocinam, bo to nie jest jakis tragiczny bol, raczej dyskomfort, bo mam to beznadziejne zgurbienie wokol rany ![]() Ja kąpałam Alka, ale ciągnie pachnie Alkiem ![]() Cytat:
My dzisiaj spedzilismy dzien na łapaniu kupek i siczkow w locie Maksymalnie staralam sie wietrzyc dupkę Alkową - jak wyszło, nie wiem, zobaczymy po nocy jestem na siebie tak zła za to odparzenie, że masakra, no durna, durna matka, teraz będę mu pampki sprawdzać co 30min chybaW ogóle chodzę ostatnio tak podminowana, że masakra, ciągle kłóce się z tż, później jest miodzio i znowu się kłócę, i znów sielanka wtf?czuję, że mnie jakies psychiczne zmeczenie złapało, chociaz staram sie codziennie ubrac w normalne ciuchy, pomalowac, wlosy ogarnac, zeby sie ze soba dobrze czuc, no ale jakos mi mało. Masakra, to tylko miesiac z małym, a jestem zmęczona, jak po pol roku ![]() Szkoda, że nie mogę ćwiczyc, wiem, że fajnie bym się wyżyła i byłby spokoj, a tak się kiszę w domu z flakiem na brzuchu ![]() Dziewczyny po cc: jakich używacie maści na blizny (jesli w ogole)? Mi połozna poleciła contratubex, ale droga cholera, a opinie takie se. Już wole cos malemu kupic, niz lipe w ciemno
Alek Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-09-29 o 22:11 |
||||||
|
|
|
#4958 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane!
Ja z doskoku, Filip spać nie chce. Skoku chyba... byliśmy u znajomych to marudził strasznie, zanosił się płaczem i piszczał czasami. W domu okazało się co mu było - po kąpieli karmienie, wypluwał smoka i grymasił, prężył się i... raz bąk, drugi... i o matko myślałam, że zakisł od środka taki smród ![]() Po całej serii było "guuuu". Nooo... zrobił "guuuu" aż pod kranem go myliśmy A znajoma u której byliśmy jest rehabilitantką dziecięcą, pooglądała Fi, pokazała jak go nosić, podnosić, ubierać itd. powiedziała, że prawidłowo trzyma głowę, czyli leżąc na brzuszku nie odgina jej wysoko, tylko ma ją w jednej linii z plecami i tak jest prawidłowo. No i dziennie powinien leżeć 30 min. na brzuszku. Także do zrobienia Do odbicia mamy go na klacie nie kłaść, tylko przerzucać przez ramię. No i obserwować ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Jeżeli chodzi o kąpiel, to my kąpiemy przed ostatnim dziennym karmieniem, czyli ok. 20-21. Różnie wychodzi, bo to zależy od przerw między karmieniami w nocy. Twee, ja nie używam żadnej maści, ale podobna do contratubexu jest cepan, tylko ona z cebuli, więc "capi" :P Z drugiej strony ja tam nosa sobie nie wciskam Używałam cepanu na blizny na nogach po wrastających włoskach i moim dłubaniu, działała trochę, ale trzeba być systematycznym w smarowaniu.
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Twee- czyli ze moge miec przepukline
![]() Jestem zalamana Boze co mnie jeszcze spotka ![]() Ile czasu max jest na zrosniecie sie tych miesni? Kufa jak bym wiedziala o tym wczesniej to bym gina zapytala Do gina mam z tym isc czy do kogo??? Nie chce miec wiecej operacji Nie przezyje tego. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ali dzisiaj tak pocisnal, ze pol mega rolki recznikow papierowych zużyłam![]() to ym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Alik ma wzmożone napięcie, bo ten to trzyma ta głowę niemalże pod kątem prostym ![]() Co do cepanu, wiesz, my faktycznie zaglądac tam nie będziemy, ale nie znasz dnia ani godziny ![]() Sama zastanawiam się nad tym czy w ogole warto, bo do sezonu letniego daleko, a i nie w glowie mi teraz ta blizna. Chociaż z drugiej strony wypadałoby o nią zadbać jak i o to dziadowskie zgrubienie ![]() Cytat:
![]() A boli cię to "wzniesienie"? Albo wystaje nawet, gdy nie napinasz brzucha? Ciężko powiedzieć, szkoda, że lekarze nie interesuja sie tym tematem i nie ifnormuja o nim juz na wizytach... Ja zapytałabym się o to ginekologa na następnej wizycie. A co do samego rozejścia, to spokojnie, też mam "dziurę w brzuchu" ![]() Mieśnię są połączone, chodzi tylko o to że w momencie rosnięcia macicy rozsuwają się na boki, a tkanka łączna, która jest pomiędzy nimi się rozciąga (na skutek działania relaksyny w ciąży). Czasami mięśnie schodzą się samoistnie, a czasami potrzeba ćwiczeń je wzmacniających, tak czy siak tak jak piszę proces jest ODWRACALNY więc take it easy jak przestanie cię pobolewac miejsce cięcia i poczujesz, ze dasz rade, będziesz mogła zaczac cw z zestawami z drugiego linka który wstawiłam ja mam przynajmniej taki plan, żeby po połogu pozbyc sie diastasis, a pozniej zmasakrowac całe ciało ![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
|
|
#4962 |
|
Zakorzenienie
|
Twee- nie to mnie nie boli w ogole. Boli mnie ciecie jak sie napinam.
To wszystko to pryszcz bo najbardziej boli mnie kregoslup w dolnym odcinku przy zadzie i lewe biodro :/ Czasem nie moge usiasc jak wstaje z lozka i musze wyskoczyc z niego zeby uniknac siadu ![]() Czuje sie jak stara babka. Czyli moge juz zaczac te cwiczenia? Bo ja juz jestem po pologu dawno. Brakuje tygodnia do 2mcy Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4963 |
|
Wtajemniczenie
|
Idę dziewczyny spac. TZ usnął z wtuloną w niego Mają na naszym łóżku. Ciekawe czy znajdzie sie dla mnie jeszcze miejsce
![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Mi tam blizna średnio przeszkadza. Dla mnie masakra to czerwone obrzydliwe rozstępy w dolnej części brzucha i na biodrach. Jak miałam duży bebzon to nie było widać a teraz dramat
|
|
#4964 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam na 1 karmieniu. Maraton czas zacząć :banghead:
Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4965 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lecę, pewnie o północy karmienie... Dobranoc!
Karolajn, a może to kolejny skok 14-19 tydzień? |
|
|
|
#4966 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko nie bij ![]() Cytat:
![]() To znaczy że my skończyliśmy wczoraj ![]() Cytat:
Cytat:
U nas na ryk po kąpieli świetnie się sprawdza zakorkowanie smokiem ![]() Karolajn- odpaliłam matę. Strasznie rozjerzdźają sie pałąki. U Was też? Konstrukcja mało stabilna I w dwóch pozycjach przełącznika mata gra te same melodyjki ![]() Pytałaś o coś w związku z matą tylko juz zapomniałam o co Przypomnisz starej sklerotyczce?
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-09-30 o 00:14 |
||||
|
|
|
#4967 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie jaka jestem wkur ze az mi sie nic nie chce. Mam ochote nie wiem sama co zrobic taka jestem zla :/
Tesciowa powiedziala Tz ze maly wtedy tak wyl strasznie bo ja mam malo pokarmu i mu pic sie chcialo. Tak kurfa a ja idiotka przeciez nie wpadlam na ten pomysl ze moze chce pic. Glodze go i nie daje mu jesc i pic Ciekawe skad taki klocek z niego? A pewnie maly w nocy wstaje i sam sie czyms dopaja . Moze Tz go dokarmia jak ja zasne : rolleyes: Mam ochote jej nawsadzac ale sie powstrzymuje resztkami sil. Do tego Tz mnie wkur bo namawia mnie na sile na rower i zadzwonil do tej jedzy i gada ze jutro zeby miala czas bo my chcemy malego jej zostawic i na rower pojechac. Co za bullshit! ![]() Nie mam ochoty na ☠☠☠.ny rower, nie mam sily. Wykreca mi rece i nogi i biodra po jestem strasznym homeopata do tego mam lekki reumatyzm. Martwie sie tymi miesniami, a on mi mowi ze sie "glupot" naczytam i potem chodze zdolowana. Chcialabym zeby to on tak przytyl i mial problem. Sportowiec za dyche. A i jeszcze mi dowalil ze gnije tylko na kanapie , a potem nie wiedzial jak sie z tego wymigac. Dupek ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kolejne karmienie.
Skylie- u nas tez tak jest z tymi palakami. A na ostatniej pozycji jest krótka melodyjka i jak sie pociagnie zawieszke to sie uruchamia. Pytalam czy lekko ci to chodzi ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 ---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ---------- Cytat:
nie wiem Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
|
#4969 | ||
|
Konto usunięte
|
My po I, ja kończę odciągać i idę nyny.
Cytat:
Cytat:
![]() Ja kąpię ok. 40 min. przed wieczornym karmieniem, zwykle ok. 19, czasami trochę później, zależy, jak Królewicz je wcześniej. |
||
|
|
|
#4970 |
|
Zakorzenienie
|
Arabiata ja kapie około 19, ale nie codziennie. Jeśli mała ma placzliwy wieczór, ryczy, albo spi to odpuszczam wannę i tylko ręcznie flanelka myje rączki, twarz i szyję oraz dupke.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4971 |
|
Zakorzenienie
|
1 nocne karmienie, jednak wytrzymal 6 h. Przenioslam dziś do sypialni podgrzewacz butelki i mleko dla wygody;P
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
I u nas pierwsze karmienie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4973 |
|
Konto usunięte
|
A i ja też nie kapie codziennie, tylko co dwa dni.
Drugie, ale zasnął nad flachą, zaraz sie kładę. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4974 |
|
Wtajemniczenie
|
Po karmieniu. Mały odbity, 40 min noszony
Idę spać, ledwo na oczy widzę. Pa. Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#4975 |
|
Zakorzenienie
|
Agrafka- masakra normalnie wielce Ci wspolczuje
Moj maly po kapieli ryk. W wodzie zadowolony. Wiec jak ryk to szybka akcja z pielucha i zaraz go zawinelam tylko w kocyk bawelniany i cyc. Maly zasnal na moim lozku. Nie zdarzylam go ubrac ani nakremowac czy poczesac wloski i tak jest zawsze. Dodam ze przed myciem zawsze go karmie ![]() Naskarzylam na TZ do tesciowej. Jakos tak wyszlo a nie lubie tego :/ Pfff ona mi zaczela mi gadac zebym Tz uczyla co ma robic przy malym i go "zachecala" do pomocy ![]() Jasne moze kuzwa taniec brzucha na zechete. Normalnie czy cos mnie jeszcze zaskoczy ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4976 |
|
Wtajemniczenie
|
3 karmienie. Wraca mi dziecko?
Bo karmimy sie co 3h i dzięki temu jestem juz wyspana. Najlepsze jest to ze robie wszystko na spiaco i odkladam Hanie do łóżeczka potem. W pewnym momencie obudzilam sie i przerazona szukam dziecka, albo je koldra udusilam albo spadla A ona w wyrze Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#4977 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie druggie karmienie, pozdrowienia
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
Karmienie nr 2.dziś jestem nieprzytomna
|
|
|
#4979 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie maly wstal po 2h od karmienia i w koncu go ubralam tzn. Tz chyba mial wyrzuty sumienia i poszesl do niego i tak zapalil swiatlo jupitera mu w oczy
Zaczal zakladac mu body a nie spr.czy ma kupke. Mowie spr.,a on "no tak zajrzalem lekko" co to znaczy lekko?!Patrze, a tam kupa. No i teraz gdyby on byl z nim sam to by poszedl spac z rykiem i z kupskiem. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
Hej
wybaczcie ale na razie nie nadrabiam, Szymuś się pochorował, wczoraj wieczorem miał katar, o 22 stan podgorączkowy, o 12 w nocy już 39 stopni, dostał czopka po czym za chwile zrobił kupe, wahaliśmy się czy podać kolejny czopek, zaczekaliśmy jednak gorączka zaczeła spadać, katar ma okropny, zdarzy mu się kaszlnąć, o 6 rano znów gorączka 38, 9. Jak tylko otworzą przychodnie dzwonie do rejestracji. Gdzie on się tak załatwił to ja nie wiem Jestem umęczona nie śpie od 24 godzin, całą noc czuwałam nad nim
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

Kupię jeszcze 30 i zamrożę 
12.06.2010

dla Kubunia

obiecuje że nie bawię sie w domu w małecho chemika

musi być pod skosem oczywiście nie z leżenia na płaskim ale podrywa główkę i część tłowia tak jakby chciał brzuszek zrobić 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)