Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-29, 21:25   #4951
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Wiem właśnie! Dlatego w mało którym sklepie można je dostać. Kupię jeszcze 30 i zamrożę

Dziewczyny, jak to jest u was z kąpielą? Ustaliliśmy z tżtem, że kąpiemy o 21, do tej pory udało nam się raz wykąpać o tej porze Właśnie zaraz się zabieramy za kąpiel, to będzie 2 raz. Czy macie stałą porę i choćby się paliło i waliło to idziecie i kąpiecie? Budzicie dziecko, jak śpi twardo? Kuba ostatnio spał od 19 do 12, to go już nie kąpaliśmy, bo zanim go nakarmiłam i odbiłam to już 1 była i mi się nie chciało...
ja kape 18.30-19 I moj nigdy od tej porze nie spi, Budzi sie sam i nawoluje, wiec wiem, ze chce kapieli i mleczka i przy butli zwyczajnie odplywa. chocby sie palilo i walilo, wracam najpozniej o 18.30 do domu, bo wiem, ze jesli nie to bede miala placz gigant.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:32   #4952
Samantha7
Zakorzenienie

Hejo ponownie

Neni- najlepszego
dla Kubunia

She- dla Igiego

dla wszystkich

Twee- dzieki za ten artykul z tego forum sportowego. Wyglada na to ze mam mega dziure
Sram zarem ze to przepuklina. No chyba sie zaciopie

Tez mam tak ze spodnie sprzed ciazy zaloze ,zcisne brzuch ale flak mnie boli i rana wiec bez sensu :/

Ja kapalam w mace ziemniaczanej i jest gites. Maly pachnial potem jak chlebek

Arabiata- my nie mamy stalych por. U nas to nie robi. Nie bede budzic dziecka na kapiel jak spi. Ja jedyne co to codziennie w zlewie myje mu dupinke rano i wieczorem

No maly wstal syrena, a Tz juz mnie w kibla wywoluje
Zamiast cos zrobic sam

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:42   #4953
taribari
Zadomowienie

Nie wytrzymałam i przed snem nadrobiłam przynajmniej ost. stronę

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

No i spotkałam teściowa i jej koleżankę. I dowiedziałam sie że Maja napewno ma kolki bo robię jej za tłuste mleko OMG jakim cudem obiecuje że nie bawię sie w domu w małecho chemika

moja teściowa tak mówi na mleko co ma za dużo miarek mleka w stosunku do wody więc Twojej też pewnie o to chodziło hehe ale wówczas nie miałaby kolki tylko zaparcie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam kilka pytań dotyczących słoiczków na zimę. jestem bardzo początkująca w tym temacie

- jak sądzicie: lepiej mrozić pokawałkowane warzywa/ owoce w woreczkach czy zagotować i pasteryzować na gorąco? nie wiem który sposób zabiera mniejszą ilość witamin z pokarmu.

- pasteryzacja na gorąco (np mus z jabłek) owoców bez cukru? bo czytałam, że ten cukier do owoców jest potrzebny by się nie popsuły

- jak robicie: po zblendowaniu warzyw pasteryzujecie je w słoiczkach czy wkładacie do tych form od kostek lodu?

- jeśli nie mam pustych słiczków po musztardzie itp. to rozumiem, że mogę normalnie kupic takie male sloiczki w sklepie, umyc je, wygotować i będą git?

pierwszy raz będę cokolwiek robiła w temacie przetworów, mrożonek i nie wiem co pięć

ja nie mam miejsca na słoiczki i nie chce mi się w to bawić dlatego uparuję, zblenduję i zamrożę w kostkach. Na początku dziecko je malutko to szkoda słoika otwierać Owoce mam zamrożone w całości.

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

No i dziś zauważyłam że Antek się dźwiga do siadania musi być pod skosem oczywiście nie z leżenia na płaskim ale podrywa główkę i część tłowia tak jakby chciał brzuszek zrobić no jestem w szoku

wow! Ale mu ten rozwój szybko idzie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
czesc laski, sorry ze tak z doskoku ale mam pytanko:

robiła ktoras z was krochmal? I jest lepszy na odparzenia niz np rumianek do kąpieli? Bo nie wiem co zrobić

mój odparzył sobie pachy kilka dni temu. Posmarowałam Tormentolum i po kilku h było już lepiej a nast. dnia już nie było śladu.

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Hej.
Mały usnal. Chwilkę płakał, ale chyba już mu się matka nudzi bo jak bierze tata to jest ok...
My dzisiaj dwa razy na spacerze byliśmy. Mały grzeczny. Raz drzemal, raz obserwował świat
I co do jedzenia to Michał z powrotem je 120ml , a nie jak przez ostatnie dni - 150ml. Może miał potrzebę więcej przez kilka dni
Aaa i mój Skarb waży 4990g.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cynomonku trzymam za Was kciuki. Życzę dużo wytrwałości

Też czasami mamy takiego małego głoda- to chyba nasz Mr Skok

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Heloł
Karolajn łączę się w bólu
Czy Hania w dzień też je co godzinę? Bo mój tak

Trzecia noc wstawania co godzinę już mnie dobiła ... Nie wiedziałam już czy Mały kwęka, bo go dopiero włożyłam do łóżeczka czy już kwęka i trzeba go karmić Wymiękam!
Dziś skończył 10 tygodni-przypada jakiś kryzys na ten czas?

A na dodatek nie wiem, czy Skoku się do nas nie wprowadza

współczuję

Cytat:
Ale jestem zła. Kupiłam miśkowi huśtawkę bright starts a jemu się nie podoba! Sadzam go do niej i ryk, żaden poziom prędkości ani melodia mu nie pasuje, woli bujanie nogą w foteliku samochodowym postawionym na podłodze a po to ją kupiłam żeby nie siedzieć i nie bujać
Aktualnie leży u mnie na kolanach i też nie mogę wstać bo będzie ryk

Wiecie co, uzależniłam się od danio kawowego z kulkami czekoladowymi jest tak mega pyszne, że dostaję mini orgazmu jak go jem Ostatnio kazałam tżtowi mi kupić zapas i latał po 9 marketach i dopiero w inter marche znalazł...mam zapas 15 serków do zjedzenia do 24.10

Mój swoją zaakceptował dopiero niedawno. Ale jak na złość popsuła się w niej regulacja prędkości bujania i non stop jest na najwyższych obrotach

Grzyby skończone. Jutro czas na pomidory. Pierwszy raz będę robić suszone. Idę spać

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:46   #4954
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Ojej aż tak sobie dupinke odparzył?
Ja niestety nie robiłam krochmalu. A sudocremu nie chcesz użyć ?

Dziewczyny ja wiem że wy wszystkie już prawie wszystkie po szczepieniach macie maluchy ale moje dziecko jeszcze przed i wnikam w temat.
Wcześniej myślałam że wezmę te na NFZ ale zwątpiłam. I mam kilka pytań. Bardzo proszę was o zdanie
1. Jakie szczepionki wchodzą w skład 5 w 1
2. Jakie szczepionki dostaje dziecko na NFZ
3. Ile wkłuć jest w obu przypadkach
4. Wiem że krztusiec w 5 w 1 jest bezkomórkowy. Czy reszta szczepionek w 5 w 1 też takie są?
6. Czy w tych pojedynczych szczepionkach mozna samemu kupic same bezkomórkowe
7. Na stronie o szczepieniach napisali że szczepionki 5 w 1 sa bezpieczniejsze i skuteczniejsze i zadziej jest odczyn poszczepienny jako to? To po co szczepią tymi na NFZ?
ja szczepiłam na nfz, były 3 ukłucia, dwa w jedną nóżkę i jedno w drugą. Mały bardzo płakała ale już przy pierwszym wkłuciu więc podejrzewam, ze przy 5 w 1 też by płakał. Biedulek mój. W książeczce mam napisane że szczepiony był na wzw B- 2 dawka, DTP- pierwsza dawka to chyba kstusiec, błonnica i tężec oraz Hib- przeciwko jakimś bakteriom. Mały po szczepieniu był tylko marudny i płaczliwy ale nie miał gorączki. Na resztę niestety nie odpowiem Ci bo nie bardzo się orientuję ale wybrałam szczepionki na nfz bo słyszałam że nieraz te skojarzone mogą wywołać autyzm ale ile w tym prawdy to nie wiem

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 21:47   #4955
lachryma
Zakorzenienie

Eve, biegunki jak nie było tak nie ma, także niestety
Jutro już nie będę próbowała, bo jeszcze w nałóg wpadnę

Dobranoc wszystkim

Stary 2013-09-29, 22:01   #4956
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Misiaczka ja szczepię na nfz. Ale idę trochę innym systemem (dla wcześniaków), a z drugiej strony lekarz mi porozbijał te szczepionki, żeby małej tak nie męczyć i mam wrażenie, że co chwilę chodzimy na jakieś szczepienie
Z jednej strony to fajnie że macie je rozbite, dla malutkiej to lepiej. Kurcze mam zagwostke z tymi szczepieniami...

Cytat:
Wiem właśnie! Dlatego w mało którym sklepie można je dostać. Kupię jeszcze 30 i zamrożę

Dziewczyny, jak to jest u was z kąpielą? Ustaliliśmy z tżtem, że kąpiemy o 21, do tej pory udało nam się raz wykąpać o tej porze Właśnie zaraz się zabieramy za kąpiel, to będzie 2 raz. Czy macie stałą porę i choćby się paliło i waliło to idziecie i kąpiecie? Budzicie dziecko, jak śpi twardo? Kuba ostatnio spał od 19 do 12, to go już nie kąpaliśmy, bo zanim go nakarmiłam i odbiłam to już 1 była i mi się nie chciało...
My jak Maja jeszcze kąpała sie sama w brzuchu () to planowaliśmy ją kąpać o 21. Ale teraz widze że to sie w ogóle u nas nie sprawdza. Maja budzi sie z drzemki najcześciej miedzy 18 a 19 i od 19 zaczyna sie skrzeczenie i marudzenie. Wiec zawsze odliczam minuty do powrotu TZ z pracy i kąpiemy ją około 20. Niestety usypia najwcześniej o 22

A propo kąpieli. Maja uwielbia. W cieplej wodzie jest bardzo zrelaksowana. Niestety gdy ją wyciągamy z wanienki drze się jak opętana chociaż od razu owijam ja w duży ręcznik i tule na rękach. I problem jest taki że jak ona sie nagra z płaczem to będzie jak katarynka. Już dawno nie ma tego co ją doprowadziło do płaczu a ona dalej poplakuje. Nie wiem jak sobie z tym radzić

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
ja szczepiłam na nfz, były 3 ukłucia, dwa w jedną nóżkę i jedno w drugą. Mały bardzo płakała ale już przy pierwszym wkłuciu więc podejrzewam, ze przy 5 w 1 też by płakał. Biedulek mój. W książeczce mam napisane że szczepiony był na wzw B- 2 dawka, DTP- pierwsza dawka to chyba kstusiec, błonnica i tężec oraz Hib- przeciwko jakimś bakteriom. Mały po szczepieniu był tylko marudny i płaczliwy ale nie miał gorączki. Na resztę niestety nie odpowiem Ci bo nie bardzo się orientuję ale wybrałam szczepionki na nfz bo słyszałam że nieraz te skojarzone mogą wywołać autyzm ale ile w tym prawdy to nie wiem
I bądź tu człowieku mądry i wybierz to co najlepsze i bezpieczniejsze dla dziecka wściekłość mnie ogarnia że ile lekarzy tyle zdań. A jakby nie patrzeć to bardzo ważna kwestia. Jeśli coś jest lepsze bezpieczniejsze to po co pozwalać szczepić czymś gorszym? Dla kasy? Kosztem zdrowia dziecka? Przeraża mnie co człowiek jest zdolny zrobić dla pieniędzy
Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Nie wytrzymałam i przed snem nadrobiłam przynajmniej ost. stronę

moja teściowa tak mówi na mleko co ma za dużo miarek mleka w stosunku do wody więc Twojej też pewnie o to chodziło hehe ale wówczas nie miałaby kolki tylko zaparcie

Ty chyba musisz zostać moim tłumaczem miedzy mną a teściową
Zazdroszczę grzybków. Ja złożyłam już zamowienie u mojej mamy na kurki. Uwielbiam kurki w sosie śmietanowym z koperkiem plus makaron szpinakowy mniaaaam

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 22:08   #4957
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Trzecia noc wstawania co godzinę już mnie dobiła ... Nie wiedziałam już czy Mały kwęka, bo go dopiero włożyłam do łóżeczka czy już kwęka i trzeba go karmić Wymiękam!

znowu?
on się w ogóle od was wyprowadza, bo mam wrażenie momentami, ze ciagle jest
Cytat:
Ale jestem zła. Kupiłam miśkowi huśtawkę bright starts a jemu się nie podoba! Sadzam go do niej i ryk, żaden poziom prędkości ani melodia mu nie pasuje, woli bujanie nogą w foteliku samochodowym postawionym na podłodze a po to ją kupiłam żeby nie siedzieć i nie bujać
Aktualnie leży u mnie na kolanach i też nie mogę wstać bo będzie ryk

Wiecie co, uzależniłam się od danio kawowego z kulkami czekoladowymi jest tak mega pyszne, że dostaję mini orgazmu jak go jem Ostatnio kazałam tżtowi mi kupić zapas i latał po 9 marketach i dopiero w inter marche znalazł...mam zapas 15 serków do zjedzenia do 24.10
arabiata, może poczekaj, aż się przyzwyczai? Wkładaj go codziennie na trochę dłuże i załapie o co chodzi, nie poddawałabym sie od razu, bo moze po prostu przyzwyczail sie wlasnie do fotelika i tyle

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja w ciąży robiłam, super sprawa, ulga niesamowita, bardzo przyjemnie było leżeć w wannie więc i pewnie na odparzenia dobrze , zresztą babcine sposoby są najlepsze

ale miałam wczoraj w nocy akcję, piotrek zjadł ale mu się nie odbiło, po 3h poszło mu trochę nosem i obudził się z wielkim wiskiem, wzięłam go na boczek i nosiłam, odbiło sie i dziecko się uspokoiło
boje się że dziś może być podobnie trzymałam go z 40min to na boku to pionowo, chodziłam i się nie odbiło, zmęczenie się dało i teraz śpi w łóżeczku, mam nadzieje ze nie bedzie wczorajszej powtórki
ech, to mam nadzieję, że Alika chociaz troszkę przestanie bolec, bo serio mi serce peka jak steka ipoplakuje

Ja nie odbijam w nocy po karmieniu i tez sie zawsze boje, ze cos poleci ale jak np,. widze ze mały ostro szala przy cycu (to sie rzadko zdarza ale jednak), to wtedy odbijam, a tak to spokoj. Mały troche uleje, ale u niego to akurat standard, chlustanie nam sie jeszcze nie zdarzylo i wspolczuje bardzo stresu
Cytat:
u nas doopa, wstepnie ustalilismy 20, ale kapalismy tylko raz o tej porze. Jestem zła, bo nie mamy zadnego planu dnia i widze ze to wkurza malego i mnie w sumie tez Gdyby nie moja rana sama tachalabym wanienke, a tak sie po prostu boje
I nie, nie budzimy, mały przeciez nie uprawia sportow wyczynowych, wiec wystarczy ze go np. tylko przetrę
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Twee- dzieki za ten artykul z tego forum sportowego. Wyglada na to ze mam mega dziure
Sram zarem ze to przepuklina. No chyba sie zaciopie

Tez mam tak ze spodnie sprzed ciazy zaloze ,zcisne brzuch ale flak mnie boli i rana wiec bez sensu :/

Ja kapalam w mace ziemniaczanej i jest gites. Maly pachnial potem jak chlebek
Sam nie ma co sie martwic, jesli czytalas art, to wiesz, ze to jest odwracalneAle z przepuklina nie ma co czekac, lepiej isc do lekarza i skontrolowac

Ja ostro pocinam, bo to nie jest jakis tragiczny bol, raczej dyskomfort, bo mam to beznadziejne zgurbienie wokol rany

Ja kąpałam Alka, ale ciągnie pachnie Alkiem

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
mój odparzył sobie pachy kilka dni temu. Posmarowałam Tormentolum i po kilku h było już lepiej a nast. dnia już nie było śladu.
zobacze jak dupinka będzie wyglądała jutro, najwyzej skocze do apteki i sprawdze jak dziala

My dzisiaj spedzilismy dzien na łapaniu kupek i siczkow w locie Maksymalnie staralam sie wietrzyc dupkę Alkową - jak wyszło, nie wiem, zobaczymy po nocy jestem na siebie tak zła za to odparzenie, że masakra, no durna, durna matka, teraz będę mu pampki sprawdzać co 30min chyba

W ogóle chodzę ostatnio tak podminowana, że masakra, ciągle kłóce się z tż, później jest miodzio i znowu się kłócę, i znów sielanka wtf?
czuję, że mnie jakies psychiczne zmeczenie złapało, chociaz staram sie codziennie ubrac w normalne ciuchy, pomalowac, wlosy ogarnac, zeby sie ze soba dobrze czuc, no ale jakos mi mało. Masakra, to tylko miesiac z małym, a jestem zmęczona, jak po pol roku Jeszcze tżtowi za niedługo zaczną się zjazdy, to juz w ogole będę przepelniona szczęściem
Szkoda, że nie mogę ćwiczyc, wiem, że fajnie bym się wyżyła i byłby spokoj, a tak się kiszę w domu z flakiem na brzuchu

Dziewczyny po cc:
jakich używacie maści na blizny (jesli w ogole)?
Mi połozna poleciła contratubex, ale droga cholera, a opinie takie se. Już wole cos malemu kupic, niz lipe w ciemno

Edytowane przez tweedledee
Czas edycji: 2013-09-29 o 22:11
tweedledee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 22:17   #4958
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Hej Kochane!
Ja z doskoku, Filip spać nie chce. Skoku chyba... byliśmy u znajomych to marudził strasznie, zanosił się płaczem i piszczał czasami.
W domu okazało się co mu było - po kąpieli karmienie, wypluwał smoka i grymasił, prężył się i... raz bąk, drugi... i o matko myślałam, że zakisł od środka taki smród
Po całej serii było "guuuu". Nooo... zrobił "guuuu" aż pod kranem go myliśmy

A znajoma u której byliśmy jest rehabilitantką dziecięcą, pooglądała Fi, pokazała jak go nosić, podnosić, ubierać itd. powiedziała, że prawidłowo trzyma głowę, czyli leżąc na brzuszku nie odgina jej wysoko, tylko ma ją w jednej linii z plecami i tak jest prawidłowo.
No i dziennie powinien leżeć 30 min. na brzuszku. Także do zrobienia Do odbicia mamy go na klacie nie kłaść, tylko przerzucać przez ramię. No i obserwować

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Jeżeli chodzi o kąpiel, to my kąpiemy przed ostatnim dziennym karmieniem, czyli ok. 20-21. Różnie wychodzi, bo to zależy od przerw między karmieniami w nocy.

Twee, ja nie używam żadnej maści, ale podobna do contratubexu jest cepan, tylko ona z cebuli, więc "capi" :P Z drugiej strony ja tam nosa sobie nie wciskam Używałam cepanu na blizny na nogach po wrastających włoskach i moim dłubaniu, działała trochę, ale trzeba być systematycznym w smarowaniu.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 22:18   #4959
Samantha7
Zakorzenienie

Twee- czyli ze moge miec przepukline
Jestem zalamana Boze co mnie jeszcze spotka
Ile czasu max jest na zrosniecie sie tych miesni?

Kufa jak bym wiedziala o tym wczesniej to bym gina zapytala
Do gina mam z tym isc czy do kogo???
Nie chce miec wiecej operacji
Nie przezyje tego.

Stary 2013-09-29, 22:22   #4960
angelak86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
znowu?
on się w ogóle od was wyprowadza, bo mam wrażenie momentami, ze ciagle jest

arabiata, może poczekaj, aż się przyzwyczai? Wkładaj go codziennie na trochę dłuże i załapie o co chodzi, nie poddawałabym sie od razu, bo moze po prostu przyzwyczail sie wlasnie do fotelika i tyle

ech, to mam nadzieję, że Alika chociaz troszkę przestanie bolec, bo serio mi serce peka jak steka ipoplakuje

Ja nie odbijam w nocy po karmieniu i tez sie zawsze boje, ze cos poleci ale jak np,. widze ze mały ostro szala przy cycu (to sie rzadko zdarza ale jednak), to wtedy odbijam, a tak to spokoj. Mały troche uleje, ale u niego to akurat standard, chlustanie nam sie jeszcze nie zdarzylo i wspolczuje bardzo stresu

u nas doopa, wstepnie ustalilismy 20, ale kapalismy tylko raz o tej porze. Jestem zła, bo nie mamy zadnego planu dnia i widze ze to wkurza malego i mnie w sumie tez Gdyby nie moja rana sama tachalabym wanienke, a tak sie po prostu boje
I nie, nie budzimy, mały przeciez nie uprawia sportow wyczynowych, wiec wystarczy ze go np. tylko przetrę

Sam nie ma co sie martwic, jesli czytalas art, to wiesz, ze to jest odwracalneAle z przepuklina nie ma co czekac, lepiej isc do lekarza i skontrolowac

Ja ostro pocinam, bo to nie jest jakis tragiczny bol, raczej dyskomfort, bo mam to beznadziejne zgurbienie wokol rany

Ja kąpałam Alka, ale ciągnie pachnie Alkiem

zobacze jak dupinka będzie wyglądała jutro, najwyzej skocze do apteki i sprawdze jak dziala

My dzisiaj spedzilismy dzien na łapaniu kupek i siczkow w locie Maksymalnie staralam sie wietrzyc dupkę Alkową - jak wyszło, nie wiem, zobaczymy po nocy jestem na siebie tak zła za to odparzenie, że masakra, no durna, durna matka, teraz będę mu pampki sprawdzać co 30min chyba

W ogóle chodzę ostatnio tak podminowana, że masakra, ciągle kłóce się z tż, później jest miodzio i znowu się kłócę, i znów sielanka wtf?
czuję, że mnie jakies psychiczne zmeczenie złapało, chociaz staram sie codziennie ubrac w normalne ciuchy, pomalowac, wlosy ogarnac, zeby sie ze soba dobrze czuc, no ale jakos mi mało. Masakra, to tylko miesiac z małym, a jestem zmęczona, jak po pol roku Jeszcze tżtowi za niedługo zaczną się zjazdy, to juz w ogole będę przepelniona szczęściem
Szkoda, że nie mogę ćwiczyc, wiem, że fajnie bym się wyżyła i byłby spokoj, a tak się kiszę w domu z flakiem na brzuchu

Dziewczyny po cc:
jakich używacie maści na blizny (jesli w ogole)?
Mi połozna poleciła contratubex, ale droga cholera, a opinie takie se. Już wole cos malemu kupic, niz lipe w ciemno
tweedledee u nas też był problem z odparzeniami, cała pupka i pachwiny ;/ lekarz polecił mi krem atoperal baby- smarować cienko żeby fajnie wchłonęło, po jakiś 4 dniach wszystko się ładnie zaleczyło, że śladu nie było. Koszt to ok25-30 zł Polecam
angelak86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 22:29   #4961
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej Kochane!
Ja z doskoku, Filip spać nie chce. Skoku chyba... byliśmy u znajomych to marudził strasznie, zanosił się płaczem i piszczał czasami.
W domu okazało się co mu było - po kąpieli karmienie, wypluwał smoka i grymasił, prężył się i... raz bąk, drugi... i o matko myślałam, że zakisł od środka taki smród
Po całej serii było "guuuu". Nooo... zrobił "guuuu" aż pod kranem go myliśmy

A znajoma u której byliśmy jest rehabilitantką dziecięcą, pooglądała Fi, pokazała jak go nosić, podnosić, ubierać itd. powiedziała, że prawidłowo trzyma głowę, czyli leżąc na brzuszku nie odgina jej wysoko, tylko ma ją w jednej linii z plecami i tak jest prawidłowo.
No i dziennie powinien leżeć 30 min. na brzuszku. Także do zrobienia Do odbicia mamy go na klacie nie kłaść, tylko przerzucać przez ramię. No i obserwować

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Jeżeli chodzi o kąpiel, to my kąpiemy przed ostatnim dziennym karmieniem, czyli ok. 20-21. Różnie wychodzi, bo to zależy od przerw między karmieniami w nocy.

Twee, ja nie używam żadnej maści, ale podobna do contratubexu jest cepan, tylko ona z cebuli, więc "capi" :P Z drugiej strony ja tam nosa sobie nie wciskam Używałam cepanu na blizny na nogach po wrastających włoskach i moim dłubaniu, działała trochę, ale trzeba być systematycznym w smarowaniu.
Hahaha, u nas też dzień pod znakiem mega guuuu Ali dzisiaj tak pocisnal, ze pol mega rolki recznikow papierowych zużyłam

to ym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że Alik ma wzmożone napięcie, bo ten to trzyma ta głowę niemalże pod kątem prostym

Co do cepanu, wiesz, my faktycznie zaglądac tam nie będziemy, ale nie znasz dnia ani godziny
Sama zastanawiam się nad tym czy w ogole warto, bo do sezonu letniego daleko, a i nie w glowie mi teraz ta blizna. Chociaż z drugiej strony wypadałoby o nią zadbać jak i o to dziadowskie zgrubienie
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Twee- czyli ze moge miec przepukline
Jestem zalamana Boze co mnie jeszcze spotka
Ile czasu max jest na zrosniecie sie tych miesni?

Kufa jak bym wiedziala o tym wczesniej to bym gina zapytala
Do gina mam z tym isc czy do kogo???
Nie chce miec wiecej operacji
Nie przezyje tego.

Spokojnie Sam

A boli cię to "wzniesienie"? Albo wystaje nawet, gdy nie napinasz brzucha? Ciężko powiedzieć, szkoda, że lekarze nie interesuja sie tym tematem i nie ifnormuja o nim juz na wizytach...
Ja zapytałabym się o to ginekologa na następnej wizycie.

A co do samego rozejścia, to spokojnie, też mam "dziurę w brzuchu"
Mieśnię są połączone, chodzi tylko o to że w momencie rosnięcia macicy rozsuwają się na boki, a tkanka łączna, która jest pomiędzy nimi się rozciąga (na skutek działania relaksyny w ciąży). Czasami mięśnie schodzą się samoistnie, a czasami potrzeba ćwiczeń je wzmacniających, tak czy siak tak jak piszę proces jest ODWRACALNY więc take it easy jak przestanie cię pobolewac miejsce cięcia i poczujesz, ze dasz rade, będziesz mogła zaczac cw z zestawami z drugiego linka który wstawiłam ja mam przynajmniej taki plan, żeby po połogu pozbyc sie diastasis, a pozniej zmasakrowac całe ciało

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez angelak86 Pokaż wiadomość
tweedledee u nas też był problem z odparzeniami, cała pupka i pachwiny ;/ lekarz polecił mi krem atoperal baby- smarować cienko żeby fajnie wchłonęło, po jakiś 4 dniach wszystko się ładnie zaleczyło, że śladu nie było. Koszt to ok25-30 zł Polecam
o masz, u nas dzieki bogu "tylko" dupka ale co sie malenstwo nameczy
Stary 2013-09-29, 22:43   #4962
Samantha7
Zakorzenienie

Twee- nie to mnie nie boli w ogole. Boli mnie ciecie jak sie napinam.
To wszystko to pryszcz bo najbardziej boli mnie kregoslup w dolnym odcinku przy zadzie i lewe biodro :/ Czasem nie moge usiasc jak wstaje z lozka i musze wyskoczyc z niego zeby uniknac siadu
Czuje sie jak stara babka.
Czyli moge juz zaczac te cwiczenia? Bo ja juz jestem po pologu dawno. Brakuje tygodnia do 2mcy

Stary 2013-09-29, 23:00   #4963
misiaczka555
Wtajemniczenie

Idę dziewczyny spac. TZ usnął z wtuloną w niego Mają na naszym łóżku. Ciekawe czy znajdzie sie dla mnie jeszcze miejsce

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Mi tam blizna średnio przeszkadza. Dla mnie masakra to czerwone obrzydliwe rozstępy w dolnej części brzucha i na biodrach. Jak miałam duży bebzon to nie było widać a teraz dramat dobrze że lato daleko

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-29, 23:06   #4964
karolajn1987
Wtajemniczenie

Witam na 1 karmieniu. Maraton czas zacząć :banghead:

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-09-29, 23:19   #4965
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Ja lecę, pewnie o północy karmienie... Dobranoc!
Karolajn, a może to kolejny skok 14-19 tydzień?

Filipiśko

Stary 2013-09-30, 00:13   #4966
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Heloł
Karolajn łączę się w bólu
Czy Hania w dzień też je co godzinę? Bo mój tak

O stały bywalec wrócił
Tylko nie bij

Cytat:
Mój dziś kończy 10 tygodni , a dodatkowo mamy z TŻ pierwszą rocznicę ślubu

To znaczy że my skończyliśmy wczoraj

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Neni, skok jest dopiero koło 12 tygodnie. No chyba, że u Was już teraz się zaczął i będzie trwał zaledwie te 2 tygodnie

Nie ma to jak dobić leżącego

Cytat:
My jak Maja jeszcze kąpała sie sama w brzuchu () to planowaliśmy ją kąpać o 21. Ale teraz widze że to sie w ogóle u nas nie sprawdza. Maja budzi sie z drzemki najcześciej miedzy 18 a 19 i od 19 zaczyna sie skrzeczenie i marudzenie. Wiec zawsze odliczam minuty do powrotu TZ z pracy i kąpiemy ją około 20. Niestety usypia najwcześniej o 22

A propo kąpieli. Maja uwielbia. W cieplej wodzie jest bardzo zrelaksowana. Niestety gdy ją wyciągamy z wanienki drze się jak opętana chociaż od razu owijam ja w duży ręcznik i tule na rękach. I problem jest taki że jak ona sie nagra z płaczem to będzie jak katarynka. Już dawno nie ma tego co ją doprowadziło do płaczu a ona dalej poplakuje. Nie wiem jak sobie z tym radzić [COLOR="Silver"]
A może kąp ja ok 19? Być może przegapiasz jej porę spania i trudno jej potem usnąć?

U nas na ryk po kąpieli świetnie się sprawdza zakorkowanie smokiem

Karolajn- odpaliłam matę. Strasznie rozjerzdźają sie pałąki. U Was też? Konstrukcja mało stabilna I w dwóch pozycjach przełącznika mata gra te same melodyjki
Pytałaś o coś w związku z matą tylko juz zapomniałam o co Przypomnisz starej sklerotyczce?

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-09-30 o 00:14
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 01:25   #4967
Samantha7
Zakorzenienie

Wiecie jaka jestem wkur ze az mi sie nic nie chce. Mam ochote nie wiem sama co zrobic taka jestem zla :/
Tesciowa powiedziala Tz ze maly wtedy tak wyl strasznie bo ja mam malo pokarmu i mu pic sie chcialo.
Tak kurfa a ja idiotka przeciez nie wpadlam na ten pomysl ze moze chce pic. Glodze go i nie daje mu jesc i pic
Ciekawe skad taki klocek z niego? A pewnie maly w nocy wstaje i sam sie czyms dopaja . Moze Tz go dokarmia jak ja zasne : rolleyes:
Mam ochote jej nawsadzac ale sie powstrzymuje resztkami sil.

Do tego Tz mnie wkur bo namawia mnie na sile na rower i zadzwonil do tej jedzy i gada ze jutro zeby miala czas bo my chcemy malego jej zostawic i na rower pojechac. Co za bullshit!
Nie mam ochoty na ☠☠☠.ny rower, nie mam sily. Wykreca mi rece i nogi i biodra po jestem strasznym homeopata do tego mam lekki reumatyzm. Martwie sie tymi miesniami, a on mi mowi ze sie "glupot" naczytam i potem chodze zdolowana.
Chcialabym zeby to on tak przytyl i mial problem. Sportowiec za dyche. A i jeszcze mi dowalil ze gnije tylko na kanapie , a potem nie wiedzial jak sie z tego wymigac.
Dupek

Stary 2013-09-30, 02:13   #4968
karolajn1987
Wtajemniczenie

Kolejne karmienie.
Skylie- u nas tez tak jest z tymi palakami. A na ostatniej pozycji jest krótka melodyjka i jak sie pociagnie zawieszke to sie uruchamia. Pytalam czy lekko ci to chodzi

---------- Dopisano o 02:13 ---------- Poprzedni post napisano o 02:08 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja lecę, pewnie o północy karmienie... Dobranoc!
Karolajn, a może to kolejny skok 14-19 tydzień?
nie wiem

Stary 2013-09-30, 02:14   #4969
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

My po I, ja kończę odciągać i idę nyny.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a jak Perse z odciaganiem? odciagasz caly czas na biezaco? bo ja wczoraj mialam kryzys i odciagalam malo, odicagam dwa razy dziennie, co 12 h po ok 350 ml
dzisiaj zjadlam porzadny obiad i mysle ze od tego wieczorem juz mialam wiecej
A raz lepiej, raz gorzej. Wczoraj straciłam jedno karmienie, bo musiałam wylać 150 ml mleka z powodu muchy :/ i potem musiałam ściągać co karmienie, ale rano już nadrobiłam. Z reguły na 2-3 karmienia. Małemu też podaję więcej.

Cytat:

To ja jestem uzależniona od jogurtu kokosowo-migdałowego z Biedry

Ja kąpię ok. 40 min. przed wieczornym karmieniem, zwykle ok. 19, czasami trochę później, zależy, jak Królewicz je wcześniej.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 02:35   #4970
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Arabiata ja kapie około 19, ale nie codziennie. Jeśli mała ma placzliwy wieczór, ryczy, albo spi to odpuszczam wannę i tylko ręcznie flanelka myje rączki, twarz i szyję oraz dupke.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 03:21   #4971
malaczarnakejt
Zakorzenienie

1 nocne karmienie, jednak wytrzymal 6 h. Przenioslam dziś do sypialni podgrzewacz butelki i mleko dla wygody;P

Filipiśko

Stary 2013-09-30, 03:35   #4972
lachryma
Zakorzenienie

I u nas pierwsze karmienie

Stary 2013-09-30, 04:26   #4973
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A i ja też nie kapie codziennie, tylko co dwa dni.

Drugie, ale zasnął nad flachą, zaraz sie kładę.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 04:41   #4974
Agrafka86
Wtajemniczenie

Po karmieniu. Mały odbity, 40 min noszony cholerny refluks
Idę spać, ledwo na oczy widzę. Pa.

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 05:07   #4975
Samantha7
Zakorzenienie

Agrafka- masakra normalnie wielce Ci wspolczuje

Moj maly po kapieli ryk. W wodzie zadowolony. Wiec jak ryk to szybka akcja z pielucha i zaraz go zawinelam tylko w kocyk bawelniany i cyc. Maly zasnal na moim lozku. Nie zdarzylam go ubrac ani nakremowac czy poczesac wloski i tak jest zawsze. Dodam ze przed myciem zawsze go karmie

Naskarzylam na TZ do tesciowej. Jakos tak wyszlo a nie lubie tego :/
Pfff ona mi zaczela mi gadac zebym Tz uczyla co ma robic przy malym i go "zachecala" do pomocy
Jasne moze kuzwa taniec brzucha na zechete. Normalnie czy cos mnie jeszcze zaskoczy

Stary 2013-09-30, 05:07   #4976
karolajn1987
Wtajemniczenie

3 karmienie. Wraca mi dziecko?
Bo karmimy sie co 3h i dzięki temu jestem juz wyspana.
Najlepsze jest to ze robie wszystko na spiaco i odkladam Hanie do łóżeczka potem. W pewnym momencie obudzilam sie i przerazona szukam dziecka, albo je koldra udusilam albo spadla
A ona w wyrze

Stary 2013-09-30, 05:27   #4977
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

U mnie druggie karmienie, pozdrowienia

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-30, 06:29   #4978
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Karmienie nr 2.dziś jestem nieprzytomna

Filipiśko

Stary 2013-09-30, 06:42   #4979
Samantha7
Zakorzenienie

U mnie maly wstal po 2h od karmienia i w koncu go ubralam tzn. Tz chyba mial wyrzuty sumienia i poszesl do niego i tak zapalil swiatlo jupitera mu w oczy i zaczal gugac do niego gadac itd.
Zaczal zakladac mu body a nie spr.czy ma kupke. Mowie spr.,a on "no tak zajrzalem lekko" co to znaczy lekko?!
Patrze, a tam kupa. No i teraz gdyby on byl z nim sam to by poszedl spac z rykiem i z kupskiem.

Stary 2013-09-30, 06:52   #4980
katarzynkajg
Zadomowienie

Hej
wybaczcie ale na razie nie nadrabiam,
Szymuś się pochorował, wczoraj wieczorem miał katar, o 22 stan podgorączkowy, o 12 w nocy już 39 stopni, dostał czopka po czym za chwile zrobił kupe, wahaliśmy się czy podać kolejny czopek, zaczekaliśmy jednak gorączka zaczeła spadać, katar ma okropny, zdarzy mu się kaszlnąć, o 6 rano znów gorączka 38, 9. Jak tylko otworzą przychodnie dzwonie do rejestracji. Gdzie on się tak załatwił to ja nie wiem
Jestem umęczona nie śpie od 24 godzin, całą noc czuwałam nad nim

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości