My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-08, 13:47   #121
madziara889
Zakorzenienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Potrzebuję rady - co jest lepsze w sukni ślubnej wiązanie gorsetowe czy zamek???? Ja mam zamek i nie wiem, czy tego nie zmienić
Mi się wydaje, że lepsze gorsetowe, bo zawsze można troszkę luźniej albo ciaśniej zawiązać.

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
obroniona... ufff
Gratulacje
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:52   #122
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Potrzebuję rady - co jest lepsze w sukni ślubnej wiązanie gorsetowe czy zamek???? Ja mam zamek i nie wiem, czy tego nie zmienić
Chyba lepsze wiązanie...
Ja mam zamek

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:53   #123
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Hymm a po co TŻ miałby myć te butelki?
Bo by się mogły przez rok zakurzyć
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:55   #124
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Wydaje mi się że wiązanie jest bezpieczniejsze.

Cytat:
obroniona... ufff
Gratulacje! To trzeba opić!
Stary 2013-10-08, 13:56   #125
justynkie
Wtajemniczenie

Katarzyna gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Chyba lepsze wiązanie...
Ja mam zamek
Lepsze wiązanie bo bardziej uniwersalne, nie ma obawy że schudniesz lub przytyjesz.
Ale bardziej podoba mi się zamek i ja biorę z zamkiem. Jest ryzyko jest zabawa zwłaszcza przy moich regularnych wahaniach wagi

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 13:56   #126
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
My tak samo. A poza tym dopiero teraz sobie uświadomiłam, że zaproszeń będziemy zamawiać ok. 35 a nie 70 Cały czas liczyłam, że ile gości, tyle zaproszeń, a przecież większość zaproszeń obejmuje 2 osoby... mądra jestem...
Niby tak, ale my na przykład będziemy bardzo dużo (prawie drugie tyle ) osób zapraszać tylko na ślub do Kościoła (TŻta uczniów, dalszych znajomych, współpracowników), ale ustaliliśmy, że kupimy inne zaproszenia (tańsze) właśnie dla osób tylko na ślub.
Chcemy, żeby goście "ślubni" też dostali papierowe zaproszenia

Kupujemy wódkę
Pojechaliśmy z TŻ do Selgrosa, TŻ zaczepił Panią o cenę wódki nas interesującej, Pani odeszła na bok, żeby sprawdzić, po czym przyszedł Pan z zapytaniem: kto się hajta? TŻ na to, że My No i okazało się, że nasza wódka (Biała Żubrówka) jest teraz w promocji i zapłacimy 16,74zł za butelkę A ogólnie Selgros ma taką promocję, że przy zakupie powyżej 60 sztuk mają promocję właśnie weselną na każdą wódkę (tylko wiadomo promocje się nie łączą)

A jakie wina kupujecie?
Stary 2013-10-08, 14:00   #127
niulka_1985
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny Moja siostra miała zamek i jej się popsuł, gdy zbierała drobne pod kościołem. Masakra - musiała chodzić bokiem, któraś ciotka dała jej jakiś sweterek i dopiero, gdy przyjechali na salę zaczęły się poszukiwania igły, nici i osoby kompetentnej - żadne z tych 3 rzeczy się nie znalazło, więc pojechała do krawcowej, która przerabiała jej suknię. W sumie to w tek samej miejscowości, ale trzeba było z wesela wyjść. Mina krawcowej na widok mojej siostry stojącej w drzwiach - bezcenna.... także wolę uniknąć takich przygód.
Stary 2013-10-08, 14:03   #128
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
U nas tez ponad 400 zł różnicy
U tżta stoja kartoniki za tv w pokoju rodziców, a na jednym mama TŻta położyła obrus i jest elegancki kwietnik
Co jakiś czas sprawdzaj czy ich tam nie ubywa, co imprezę u teściów
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:04   #129
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
o kurcze, to faktycznie nie było Wam łatwo! przepraszam, ale nie doczytałam - jesteście już po ślubie cywilnym tak?
ja jestem z pomorskiego, ale zespół mamy akurat z innego województwa

super, gratuluję!
Tak, 28 wrzesnia mielismy slub cywilny - dzieki temu jestem tu ubezpieczona (z racji pracujacego meza), a po drugie kawaler placi tu bardzo wysokie podatki. Dzieki slubowi zmniejszyly sie o 200 euro, takze jest co odłożyć na wesele

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:06   #130
Soul89
Zadomowienie

Hej dziewczyny melduję się i ja w nowej części . Ostatnio trochę gorzej u mnie z udzielaniem się, ale to wszystko z powodu nowej pracy muszę tylko ogarnąć kilka spraw odnośnie zatrudnienia, i mam nadzieję, że już niedługo będę znowu często się udzielać

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:08   #131
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
My alkohol też kupujemy w przyszłym roku, gdyż:
1) Nie mamy gdzie go trzymać,
2) Tż mówi, że te 300-400 zł więcej, to nie majątek
3) Tż nie chce myć butelek przed imprezą,
4) Mieszkamy od siebie w odległości 75 km i trzeba by było przewozić.

Także wódkę kupujemy przed samym weselem w pewnej hurtowni w Koninie, która dowozi na miejsce.

Nie wiem co jest lepsze ale ja mam zamek i uważam, że wygląda to bardziej elegancko nisz sznurki na plecach, ale to tylko moje zdanie. Pewniejsze są jednak sznurki w razie draki

:
Stary 2013-10-08, 14:12   #132
cornflower_girl
Zakorzenienie

dolinka881 Witaj Z tego co piszesz, wybraliście piękne miejsce na wesele
Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Taką metodą będę robić zaproszenia. Tylko wzór kartki będzie inny. Na razie dochodzę do wprawy na kartkach urodzinowych dla siostry i cioci. Moje wypociny...
Dziś postaram się zrobić zdjęcie pudełka, na podziękowanie gościom za przybycie mam już 12 sztuk zrobionych
Piękna technika - pewnie musi być bardzo czasochłonna. Ale za to zaproszenia to prawdziwe cuda

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
5.07.2014

Ślub: kościół parafialny w moim rodzinnym miasteczku, godz. 16:00
Wesele: dom weselny "Miłość"
Panna młoda: krągła piękność w sukni z koronką - Dalia Celise
Pan młody: ciemnowłosy przystojniak w klasycznym garniturze
Kolory przewodnie: kobalt i pomarańcz
Bukiet: białe róże, frezje i chaber bławatek

Pięknie dobrane

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Tylko w takim przypadku jest problem z winietkami. My chcieliśmy winietki takie, jak zaproszenia, ale tak się nie da.Bo jak doprosimy gości, to zaproszenia wypiszemy ręcznie i ok, a winietki co?Też ręcznie? Gdzie obok inni będą mieli drukowane? Beznadzieja
Może być tak, że będzie trochę czasu na zamówienie winietek dla doproszonych gości. Przecież nie będzie tak, że doprosicie na tydzień przed.

Można pomyśleć ew. o nazwiskach naklejanych - czyli jest winietka, jest puste miejsce na nazwisko, a to drukujesz na samoprzylepnym papierze i naklejasz (wersja ekspresowa).

Cytat:
Ja winietki, zaproszenia i pudełeczka z podziękowaniami dla gości robię sama więc takiego problemu nie mam. Tylko muszę się podowiadywać, kto z kim przyjdzie, wiem, że się piszę "osoba towarzysząca" ale w moim wypadku kiedy sama robię winietki, uważam to za nietakt wpisać "osoba towarzysząca" Nie lubię tego określenia mi to brzmi jak.... nie jesteś gościem Pary Młodej jesteś tylko do towarzystwa
Sama też będę robić dekoracje. I tak, zaproszenia będą z "osobą towarzyszącą" - w głowie mam niestety sytuacje, kiedy pary na krótko przed weselem rozstawały się. Wtedy dylemat - iść, nie iść; jak iść to z kim... Za to winietki będą z imionami. Wydrukuję je na kilka dni przed imprezą, mam nadzieję, że nie będzie żadnych szarad związkowych przed weselem

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Fakt, beznadziejnie to brzmi... ale czasem do dnia ślubu nie wiadomo z kim ktoś przyjdzie niektórzy biorą koleżanki/kolegów...
Spotkałam się z sytuacją, kiedy dwójka naszych sparowanych znajomych dostała osobne zaproszenia z osoba towarzyszącą ( dostali je, zanim świat obiegła wieść, że są ze sobą). Mieli szalony pomysł wziąć jako te osoby towarzyszące swoich znajomych (też parę). Na szczęście to był tylko żart

anannke, swiat_katarzyny Gratulacje

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:13   #133
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny Moja siostra miała zamek i jej się popsuł, gdy zbierała drobne pod kościołem. Masakra - musiała chodzić bokiem, któraś ciotka dała jej jakiś sweterek i dopiero, gdy przyjechali na salę zaczęły się poszukiwania igły, nici i osoby kompetentnej - żadne z tych 3 rzeczy się nie znalazło, więc pojechała do krawcowej, która przerabiała jej suknię. W sumie to w tek samej miejscowości, ale trzeba było z wesela wyjść. Mina krawcowej na widok mojej siostry stojącej w drzwiach - bezcenna.... także wolę uniknąć takich przygód.
To akurat sytuacja losowa, równie dobrze mógł się złamać obcas, albo porwać suknia zahaczając o wystający w kościele gwóźdź. Jeśli zamek puścił podczas zbierania pieniędzy czyli w pozycji na kucaka, kiedy obwód jest większy niż w pozycji stojącej, to znaczy że suknia była za ciasna...
Dla mnie też zamek jest elegancki, mało widoczny. Sporo oglądałam wiązanych krótkich sukien i przy PMkach o rozmiarze 40 i większym, wyglądają one z tyłu jak peklowane szynki... Jest wiązanie apotem szerooooooki dół. To wiązanie strasznie przykuwa uwagę.

Stary 2013-10-08, 14:16   #134
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
anannke gratulacje
Cytat:
anannke aaa zazdroszczę weekendu w górach! Ja tez chcę..!
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Gratuluję mgr i zazdroszczę wypadu w góry !

Idę popracować trochę
Dziękuje jesteście kochane

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Chodziło mi o przyjaciółkę. Albo ma ciążowe humory, albo nie planowała ciąży i to ona zazdrości Tobie... przygotowań i całego tego czasu

U nas tak samo. Kupujemy dziś 150-160 butelek, przy wyższej akcyzie to już jest ładna sumka - można za to kupić winko lub w naszym przypadku przeznaczyć na wiejski stół
Ogólnie uważam że okazja jest kupić wódkę w tym roku ale... ja nie wiem czy w hurtowni nie ma czasem opcji żeby oddać jak zostanie? ja wiem że się nie zepsuje to ale... zakłądając na moje 100 gości 100 butelek - wystarczy że zostanie mi 30 butelek to wolę mieć to 600zł w gotówce niż w %... nie wiem chyba musimy z tż zorientować się w temacie...

Cytat:
obroniona... ufff
gratulacje!

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:17   #135
kasia1201
Rozeznanie

Question Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Ja wolałabym zamek bo ładniejszy, niestety suknia która mi się podoba jest wiazana :-( w salonie powiedzieli że mogą przerobić na zamek za 500zl ale nie polecaja bo nie można zmienić wagi. Każda która pisze tu że lepsze wiązane sama ma na zamek ( czy mi się wydaje) czy zamki są naprawde tak gorsze/ niepewne?
kasia1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:18   #136
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
obroniona... ufff
Gratulacje!!!

A ja winietki będę po części też sama robić mam zamiar kupić takie granatowe pudełeczka:

do tego dokupić fuksjową wstążkę:

do środka wrzucę rafaello, i doczepię też karteczkę z imieniem i nazwiskiem Myślę, żeby zrobić np takie rozkładane z podziękowaniami w środku, ale chyba zostanie sama winietka
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:21   #137
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasia1201 Pokaż wiadomość
Ja wolałabym zamek bo ładniejszy, niestety suknia która mi się podoba jest wiazana :-( w salonie powiedzieli że mogą przerobić na zamek za 500zl ale nie polecaja bo nie można zmienić wagi. Każda która pisze tu że lepsze wiązane sama ma na zamek ( czy mi się wydaje) czy zamki są naprawde tak gorsze/ niepewne?
Ja chcę na zamek mimo wahań wagi. W Madonnie pani powiedziała, że konkretne przymiarki są miesiąc przed ślubem a ostatnie tydzień przed. W miesiąc raczej nie zmienię wagi na tyle żeby nie zmieścić się w sukienkę, trzeba uważać co się je. A jak schudnę to tydzień przed delikatnie się ją zwęzi.

Stary 2013-10-08, 14:28   #138
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Katarzyna gratulacje!

Lepsze wiązanie bo bardziej uniwersalne, nie ma obawy że schudniesz lub przytyjesz.
Ale bardziej podoba mi się zamek i ja biorę z zamkiem. Jest ryzyko jest zabawa zwłaszcza przy moich regularnych wahaniach wagi
Ha, skąd ja to znam
Babeczka w salonie na szczęście powiedziała, ze jak będzie emergency to przerobimy zamek na wiązanie

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Co jakiś czas sprawdzaj czy ich tam nie ubywa, co imprezę u teściów
No, no, lepiej niech nie próbują (beze mnie)

kasia1201 ja napisalam, ze lepsze wiązanie, ale mam zamek - tak to prawda Moja suknia akurat była na zamek, nie będe tego zmieniać jesli nie będzie większej potrzeby, ale moje zdanie sie nie zmienia - wiązanie lepsze

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2013-10-08 o 14:30
Stary 2013-10-08, 14:29   #139
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Gratulacje!!!

A ja winietki będę po części też sama robić mam zamiar kupić takie granatowe pudełeczka:

do tego dokupić fuksjową wstążkę:

do środka wrzucę rafaello, i doczepię też karteczkę z imieniem i nazwiskiem Myślę, żeby zrobić np takie rozkładane z podziękowaniami w środku, ale chyba zostanie sama winietka
Te kolory bomba

:
Stary 2013-10-08, 14:30   #140
justynkie
Wtajemniczenie

Ja to mam duże wahania ale wtedy kiedy jem węglowodany albo kiedy je odstawiam. Teraz np. odstawiam, w tydzień poszło 4 kg i jeden rozmiar w dół. BYłam 1,5 tyg temu z TŻ w galerii i szukałam kurtki/płaszcza na zimę. Rozmiar 38 był na styk. W sobotę mierzyłam znowu i normalnie zapięłam rozmiar 36. TŻ był w szoku, myślał że pomyliłam rozmiary.
Suknię mierzyłam jak byłam w górnej wadze, mam nadzieję że jak pójdę w listopadzie to zapnę się w model salonowy i moż ebędzie szansa go kupić

Stary 2013-10-08, 14:30   #141
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
To akurat sytuacja losowa, równie dobrze mógł się złamać obcas, albo porwać suknia zahaczając o wystający w kościele gwóźdź. Jeśli zamek puścił podczas zbierania pieniędzy czyli w pozycji na kucaka, kiedy obwód jest większy niż w pozycji stojącej, to znaczy że suknia była za ciasna...
Dla mnie też zamek jest elegancki, mało widoczny. Sporo oglądałam wiązanych krótkich sukien i przy PMkach o rozmiarze 40 i większym, wyglądają one z tyłu jak peklowane szynki... Jest wiązanie apotem szerooooooki dół. To wiązanie strasznie przykuwa uwagę.
Może i tak, tylko ja noszę rozmiar 34/36 i efekt szynki by tu nie wystąpił Mam jeszcze inny pomysł - doszyć guziczki maskujące zamek, tak jak na zdjęciu poniżej:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3602618807.jpg (29,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3602618807_7.jpg (60,6 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2013-10-08 o 14:33
Stary 2013-10-08, 14:31   #142
Blondi2989
Blond forever!

Dziewczyny, wiem, że niektóre z Was mają organizer ślubny, jaki polecacie?
Ja ogólnie uważam, że to jest zbędny gadżet, ale niedługo mam urodziny (właśnie, kto zarządza kalendarzem urodzinowym??? ) i stwierdziłam, że sobie sama fundnę taki prezent, a co
Stary 2013-10-08, 14:31   #143
alloffkowa
Zakorzenienie

Witamy się w nowym wątku ! ja i mój zapłon
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-08, 14:32   #144
docik10
Zakorzenienie

Ja miałam na swoje pierwsze wesele suknię na wiązanie a potem nie mogłam patrzeć na płycie na nią z tyłu, dyndały mi sznurki, okropnie to wyglądało. Pilnuje wagi i teraz mam suwak

:
Stary 2013-10-08, 14:33   #145
asia1206
Raczkowanie

madziara889to jesteście w dobrej sytuacji jeśli chodzi o alkohole-a winka domowej roboty zazdroszcze ja ostatnio dostałam od przyszłej teściowej nalewkę z głogu(zdaniem mojego Tż-a) pycha-pewnie powinnam podzielić się z moim kochaniem,ale on widział jak mi smakuje i nawet nie mówił,że chce

Ja sukni jeszcze nie mam ale mi osobiście bardziej podobają się wiązane i mam nadzieję,że w takiej się zakocham

anannke swiat_katarzynyGRATULA CJE

dolinka881Witaj

No to za nową częśćzgodnie z tytułem wątku

Nasze kochane serduszko
asia1206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:33   #146
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Może i tak, tylko ja noszę rozmiar 34/36 i efekt szynki by tu nie wystąpił Mam jeszcze inny pomysł - doszyć guziczki maskujące zamek, tak jak na zdjęciu poniżej:
Ja mam ogromna kokard przypinaną na plecach, akurat na zamku więc ładnie go maskuje :d

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-10-08, 14:34   #147
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Nie cyrkujmy ;D majątek to nie będzie. Taka prawda

Ja w tym roku kupie to zaoszczedze minimum 500 zł
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:35   #148
mala_czarna_21
Zakorzenienie

Cytat:
obroniona... ufff
Gratki
Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
5.07.2014

Ślub: kościół parafialny w moim rodzinnym miasteczku, godz. 16:00
Wesele: dom weselny "Miłość"
Panna młoda: krągła piękność w sukni z koronką - Dalia Celise
Pan młody: ciemnowłosy przystojniak w klasycznym garniturze
Kolory przewodnie: kobalt i pomarańcz
Bukiet: białe róże, frezje i chaber bławatek

Cytat:
Te kolory bomba

2015 - 38

Edytowane przez mala_czarna_21
Czas edycji: 2013-10-08 o 14:40
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-08, 14:35   #149
justynkie
Wtajemniczenie

A dodam jeszcze, że suknie na zamek są wygodniejsze. Suknia jest dobrze dopasowana i sama się trzyma. Natomiast wiązana zawsze będzie ciaśniejsza, jak mnie babka ścisnęła to od razu wiedziałam że nie wytrzymam całej nocy w takiej sukni.

Stary 2013-10-08, 14:35   #150
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
obroniona... ufff

Gratuluje
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości