Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-27, 11:57   #121
hje
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)

Mnie Pola wczoraj spadła z łóżka. Mamy je przy ścianie, ale i z przodu i z tyłu jest wolna przestrzeń. No i wzięłam ją do łóżka rano jak zawsze, ona się bawiła. Ja sobie przysnęłam na dosłownie 2-3 minuty. Ona w tym czasie przeszła sobie po poduszce koło mnie i bum. Chciała do klucza w szafce iść. Nie wiem jak to możliwe, ale nie spadła na głowę, choć przecież nią leciała na podłogę
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 12:10   #122
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Charlizz, ufff, najważniejsze, że nic się nie stało.

A co do wózka, to na pewno będzie Ci wygodniej, bo Marita to właśnie trochę czołg, co? Pewnie na miarę mojego. Ale mi taki był potrzebny, no bo mieszkam w małym miasteczku, gdzie zimą ciężko by było spacerować zwykłą spacerówką... Ale na wiosnę i tak kupuję małej jakąś parasolkę zgrabną i lekką.

Zabieram się za pracę na bloga. Potem sprzątanie łazienki i od razu SPA dla moich pędzelków.
Czołg, czołg tzn gondola jest przecudowna, kocham miłością bezgraniczną, spacerówka też ok, cudownie kołysze na dołkach, zero wstrząsów i widzę że Ola w niej lubi, ale pieroństwo ciężkie jest i jak np byłam z nią w wawie to wsiąść wysiąść z pociągu, tramwaju, autobusu żadna sztuka tyle że na drugi dzień mialam mega zakwasy wszędzie

Teraz będę miała taki:
http://quatro.tm.pl/monza,pr,of,50.html,30
Mialam okazję już wypróbować ten wózek i jest, jak dla mnie, świetny.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 12:30   #123
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
Nadrobilam. Przez aplikacje nie moglam znalezc nowej czesci, ale w koncu jestem.
hje Pola nie spadla na glowke, bo jest odruch spadochroniarza
laurko az milo patrzec, jak Michas zajada
sarah Yae zawsze i wszedzie zasnie przy piersi.
black pamietaj, ze zelazo z produktow roslinnych jest slabo przyswajalne. Dlatego tak wazne jest zoltko.
nawijko Yae ma swoja szczoteczke i razem myjemy zeby rano (tzn. ja swoje a ona uczy sie wkladac szczoteczke do buzi). Po obiadku przecieram wilgotna gaza dziasla, wkrotce zaczne myc szczoteczka, na razie bez pasty, uzywac bede spray do zabkow.

Bylismy dzis u znajomych na grillu, super bylo. Yae bawila sie z o rok starsza kolezanka, zajadala liscie kapusty i z surowego batata zrobiono jej gryzak. Wieczorem pierwszy raz jadla z nami w knajpie, tz posadzil ja sobie na kolanach i paleczkami podawal kawalki pszennego makaronu. Zajadala ze smakiem.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 13:42   #124
Delicjanka
Zakorzenienie

Uff nowy wątek, jeju laski, ja wlasnie porobilam zdjecia ubranek do wystawienia... nie wiem czy je w sumie wystawie.. one są takie tycie.. no i Amelusia w nich była.... ale jak sobie patrze ile tych pudeł no i że jak będę kolejny raz w ciązy to też moge polować na ciuszki i nie wiadomo, moze sie boy trafi

Tzt wlasnie pojechał na działke wział Amelke a ja mam chwilke dla siebie, tzn musze pomyć gary ale ... jaką mieliśmy tugeze z piątku na sobote aaaaaaaaaa tzt przyjechal mega pozno, ja się odpicowałam... ach.. no i co? i Amelka buszowała do 1 w nocy ale .. jak usnęła to my mieliśmy tugeze do 3 w nocy ;p skonczyło się mega owocnie -> 6 O. ale mam zakwasy

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 14:03   #125
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
i zapomniałam się wam pochwalić - byliśmy dzisiaj u dentysty (wczoraj się nie dostaliśmy jednak ) i.....pani doktor powiedziała, że mam piękne, idealne wręcz zęby i za rok do kontroli
a bąbel siedział sobie na krzesełku przy stoliczku ( taki kącik w poczekalni dla dzieci ) i 20 minut się bawił klockami mój duży chłopczyk
no brawo dla kawalera

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
witam sie w nowym watku

Laseczki postaram sie nadrobic, ale nie daje rady ostatnio z mloda .. czy wasze dzieciaki robia sobie drzemki w ciagu dnmia ... moja mloda spi od 10-12 i potem do 20 nie spi wcale ... zmeczona, oczy trze, jeczy, steczy ale nie pojdzie spac ... masakra z tym
moja zazwyczaj nie spi w ogole w dzien albo ze 20 min

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
U nas to samo, dlatego ja poki co ani mysle o odstawieniu...
tak ale ja bym chciala pojsc na intensywny kurs jezyka niemieckiego a to 4 godziny dziennie codziennie i na ten czas do przedszkola a co jak bedzie zmeczona
zal mi ogromnie na razie tylko mysle al musze sie nauczyc jezyka bo czuje sie jak matoł nic nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
I tego się trzymaj!

Mój tylko przy sysusiu, chyba że na spacerze. Bardzo rzadko w wózku, a na rękach już wcale.

Dobra jesteś

Masz coś chciała, teraz biegaj za nią

Nawet mi o drugim daniu nie mów. Żeby choć jedno zjadł.

Chlebek fajny, robiłam podobny kiedyś, tylko pietruszkowo - czosnkowe, pyszne było. Jutro muszę znów wieńce robić bo mąż mi zjadł prawie wszystko sam.

dobre

Patrzcie na mojego niejadka! Szok

moja takk samo w wozku na spacerze albo w foteliku w aucie zasnie ale w domu tylko cycus

a do kiedy planujesz karmic??

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Black ja też sama odstawiłam tabletki,bardzo źle się czułam po nich.

Bokeh,Cała,super że dziewczyny zjadły. Blanka wypiła właśnie 210ml i padla

Mężuś na urlopie,cudownie!

sio sio do mezusia

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
U nas to samo, dlatego ja poki co ani mysle o odstawieniu...
tak ale ja bym chciala pojsc na intensywny kurs jezyka niemieckiego a to 4 godziny dziennie codziennie i na ten czas do przedszkola a co jak bedzie zmeczona
zal mi ogromnie na razie tylko mysle al musze sie nauczyc jezyka bo czuje sie jak matoł nic nie rozumiem

Cytat:
I tego się trzymaj!

Mój tylko przy sysusiu, chyba że na spacerze. Bardzo rzadko w wózku, a na rękach już wcale.

Dobra jesteś

Masz coś chciała, teraz biegaj za nią

Nawet mi o drugim daniu nie mów. Żeby choć jedno zjadł.

Chlebek fajny, robiłam podobny kiedyś, tylko pietruszkowo - czosnkowe, pyszne było. Jutro muszę znów wieńce robić bo mąż mi zjadł prawie wszystko sam.

dobre

Patrzcie na mojego niejadka! Szok

moja takk samo w wozku na spacerze albo w foteliku w aucie zasnie ale w domu tylko cycus

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Black ja też sama odstawiłam tabletki,bardzo źle się czułam po nich.

Bokeh,Cała,super że dziewczyny zjadły. Blanka wypiła właśnie 210ml i padla

Mężuś na urlopie,cudownie!

sio sio do mezusia
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 14:07   #126
Debrah
Zakorzenienie

**
Cytat:
Przypomniałaś mi żebym kupiła kaszę gryczaną dla młodego, pamiętaj żeby była niepalona.

No co, pomarzyć można

Fajne te zabawki! Strasznie lubię drewniane. Właśnie sobie przypominam, że w aldim fajne kiedyś widziałam, jak znów będą to kupię. I w pepco takie układanki były.

Pamiętaj żeby podać do tego coś z witaminą c, dla lepszego wchłaniania żelaza, np trochę jabłka po obiedzie, czy coś takiego.
Misiek też żółtka nie chce. Dziś z rozpaczy dałam mu bobovitę kaszkę bananową. Jej jakie to pieroństwo słodkie! No i zjadł pierwszą łyżeczkę i szczękościsk Już nie wiem co z nim robić.
Moja malinową chyba lubi, tzn nadal zjada 20-40ml ale tą ilosc je...

Cytat:
szaja, toś mnie zastrzeliła teraz nie wiem co wybrać
najbardziej podoba mi się autobusik i kolejka dzięki kochana

pstryniu, Ty i te twoje demotywatory

siostra mnie wkurzyła raz na ruski rok przyjeżdża i królową zgrywa niech się w ją mam
co się dzieje?

Gratuluję skończonych mcy i umiejętności wszystkim dzieciom!

My idziemy zaraz na obiad do mojej mamy.
Wczoraj zaliczyliśmy pierwszy raz plac zabaw, bo dotąd jak tylko szliśmy to Mała zasypiała po drodze:P Dowody w załącznikach.
Szał!
Zjadła na obiad (liczyłam) 3 łyżeczek obiadku! Dla nas to OGROMNA ILOŚĆ. Ten kurczak z warzywami i owocami, słoik.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0882.jpg (137,2 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0883.jpg (157,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0884.jpg (101,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0877.jpg (144,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0880.jpg (120,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0886.jpg (94,0 KB, 15 załadowań)

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2013-10-27 o 14:12
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 14:16   #127
szklanka19
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
moim zdaniem taki spiacy chlop ta nasza wina bosmy ich tak przyzwyczaily i rozpapraly
u nas to samo...
to znaczy mlody spi z nami i na szczescie do tej pory na palcach jednej reki moglabym policzyc sytuacje kiedy musialam z nim wstac z lozka i pochodzic co by sie uspokoil/zasnal itd
ale jakby rzeba bylo robic tak jak wy nieraz opisujecie to JA bym wlasnie to robila bo przeciez mama zrobi to najlepiej
poza tym jakos inaczej jak dziecko placze u mnie na rekach a jak u kogos, nawet u taty. zaraz mi sie wydaje ze dzieje mu sie NIEWYOBRAZALNA krzywda i co? biore go sama
i tak se krecimy sznur same dla siebie
no ale coz - to sie nazywa instynkt macierzynski
o to, to, to! Szczególnie z tym płaczem, chociaż muszę uczciwie przyznać, że u mnie jednak się najszybciej uspokaja Mój mąż dzisiaj mówi, że nocka spokojna chyba była i w szoku jak powiedziałam, że nie, bo większość pobudek przespał

W ogóle to mi smutno, bo jednak Ewa śpi lepiej jak mnie nie ma w pobliżu i dupa, że kp i wygodniej spać z dzieckiem, bo ja się chyba na stałe z sypialni wyniosę i będę tylko na karmienie przychodzić

Cytat:
Od ukonczenia 8go miesiaca mozesz dawac kasze gryczana biala niepalona, kaszke krakowska i kasze quinoa.
A od 9go jeczmienna
To już wszystkie glutenowe, prawda? W ogóle to aż mi wstyd, bo ja nie lubię kaszy i nie ogarniam tematu, o tej gryczanej niepalonej i białej pierwsze słyszę ale skoro zdrowe to chociaż dla Ewy będę gotować.

Mała aż mi się smutno zrobiło jak przeczytałam o Twoich rodzicach taka fajna dziewczyna z Ciebie, oby udało się Wam zamieszkać tylko we trójkę, trzymam mocno kciuki i ściskam

Szaja ale fajne te zabawki! A w Netto ostatnio były mebelki do domku dla lalek, ale czemu to wszystko takie drogie

Nancy fajnie, że już wróciłaś brakowało mi Ciebie na wątku no i brawo dla Kubusia za ząbki i nowe umiejętności

Co do ubierania to ja ostatnio widziałam dziecko w misiowym kombinezonie, z czapką pod spodem, dziwne, że odkryte i kocyk leżał obok. A 22 stopnie były

Ja zaś trzeci dzień walczę z zatorem. Taki uparty skubaniec, że się boję, że coś się rozwinie z tego boli jak diabli, a jak Mała ssie to mam gwiazdki przed oczami. Zrobiły się już dwa strupki, gorzej niż na początku kp. Zaś mi się zachciewa zakończyć kp, ale boję się reakcji Ewy. Cholera no, u mnie wiecznie coś z tym karmieniem W razie czego, gdyby mi się jakiś ropień zrobił to chyba mogę z drugiej piersi karmić normalnie, nie?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 14:20   #128
laurka23
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy wasze dzieci też tak zgrzytają zębami? Mnie aż ciarki przechodzą jak młody ociera dolnymi zębami o te igiełki, które ledwie na górze wyszły
Wróciliśmy od mamy, lecę nadrabiać.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 14:43   #129
laurka23
Zakorzenienie

Tak dużo do nadrabiania nie miałam

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Laski gdzie kupujecie jaglanke? Laze po sklepach i znalezc nie moge
U mnie w każdym sklepie, ale nie w kartonowym pudełeczku tylko w foliowym woreczku

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
N
laurko az milo patrzec, jak Michas zajada

black pamietaj, ze zelazo z produktow roslinnych jest slabo przyswajalne. Dlatego tak wazne jest zoltko.

Słabiej przyswajalne, ale witamina c pomaga w lepszym przyswajaniu żelaza.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Póki kawaler prawie nic innego nie je, będę karmiła. Potem się zobaczy.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
**

co się dzieje?

Wczoraj zaliczyliśmy pierwszy raz plac zabaw, bo dotąd jak tylko szliśmy to Mała zasypiała po drodze:P Dowody w załącznikach.
Szał!
Zjadła na obiad (liczyłam) 3 łyżeczek obiadku! Dla nas to OGROMNA ILOŚĆ. Ten kurczak z warzywami i owocami, słoik.
Super się bawi dziewczyna My Misia też dziś na huśtawce bujaliśmy!

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku

o to, to, to! Szczególnie z tym płaczem, chociaż muszę uczciwie przyznać, że u mnie jednak się najszybciej uspokaja Mój mąż dzisiaj mówi, że nocka spokojna chyba była i w szoku jak powiedziałam, że nie, bo większość pobudek przespał

W ogóle to mi smutno, bo jednak Ewa śpi lepiej jak mnie nie ma w pobliżu i dupa, że kp i wygodniej spać z dzieckiem, bo ja się chyba na stałe z sypialni wyniosę i będę tylko na karmienie przychodzić

To już wszystkie glutenowe, prawda? W ogóle to aż mi wstyd, bo ja nie lubię kaszy i nie ogarniam tematu, o tej gryczanej niepalonej i białej pierwsze słyszę ale skoro zdrowe to chociaż dla Ewy będę gotować.

Mała aż mi się smutno zrobiło jak przeczytałam o Twoich rodzicach taka fajna dziewczyna z Ciebie, oby udało się Wam zamieszkać tylko we trójkę, trzymam mocno kciuki i ściskam

Szaja ale fajne te zabawki! A w Netto ostatnio były mebelki do domku dla lalek, ale czemu to wszystko takie drogie

Nancy fajnie, że już wróciłaś brakowało mi Ciebie na wątku no i brawo dla Kubusia za ząbki i nowe umiejętności

Co do ubierania to ja ostatnio widziałam dziecko w misiowym kombinezonie, z czapką pod spodem, dziwne, że odkryte i kocyk leżał obok. A 22 stopnie były

Ja zaś trzeci dzień walczę z zatorem. Taki uparty skubaniec, że się boję, że coś się rozwinie z tego boli jak diabli, a jak Mała ssie to mam gwiazdki przed oczami. Zrobiły się już dwa strupki, gorzej niż na początku kp. Zaś mi się zachciewa zakończyć kp, ale boję się reakcji Ewy. Cholera no, u mnie wiecznie coś z tym karmieniem W razie czego, gdyby mi się jakiś ropień zrobił to chyba mogę z drugiej piersi karmić normalnie, nie?
Gryczana jest bezglutenowa. Współczuję tych zatorów Michał też dziś kiepsko spał

U rodziców dałam młodemu z ręki rozgniecionego ziemniaczka, rybę i surówkę z kiszonej kapusty, otwierał paszczę! Trochę zjadł książę Może jest dla nas nadzieja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0101.jpg (205,0 KB, 38 załadowań)
Stary 2013-10-27, 15:18   #130
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Laurko, Debrah, jakie duże te dzieci wasze fajne!

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

A propos placu zabaw...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 15:30   #131
hje
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc!
hje Pola nie spadla na glowke, bo jest odruch spadochroniarza
No własnie tak pomyslałam, że ona się instynktownie rękami broniła.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ale .. jak usnęła to my mieliśmy tugeze do 3 w nocy ;p skonczyło się mega owocnie -> 6 O. ale mam zakwasy
Co Ty pierdzielisz Ja tyle przez całe życie nie miałam

Cytat:
Dziewczyny, czy wasze dzieci też tak zgrzytają zębami? Mnie aż ciarki przechodzą jak młody ociera dolnymi zębami o te igiełki, które ledwie na górze wyszły
Chyba z miesiąc też o to pytałam. Pola ma tylko dolne i górne jedynki, a tak je maltretowała, że aż się chciało. Ale jakiś czas temu jej to przeszło, zabawa się znudziła

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Debrah, Laurka - słodkie husiaczki

Szaja, kamyczki pycha!

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-10-27 o 15:28
Stary 2013-10-27, 15:32   #132
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Deli, w szoku jestem mnie by chyba odpadła...

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Szok, na wątku ja i Silver
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 15:37   #133
hje
Zakorzenienie

I ja

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

A ja widzę światełko w tunelu. Z tż pogadaliśmy tak naprawdę szczerze i do wakacji następnego roku chcemy znaleźć mieszkanie. Powiedziałam tż wszystko, co mi na sercu leży i powiedział, że zrobi ile się da, żebyśmy w końcu poszli "na swoje" i byli sami, we 3.
Stary 2013-10-27, 15:48   #134
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
Uff nowy wątek, jeju laski, ja wlasnie porobilam zdjecia ubranek do wystawienia... nie wiem czy je w sumie wystawie.. one są takie tycie.. no i Amelusia w nich była.... ale jak sobie patrze ile tych pudeł no i że jak będę kolejny raz w ciązy to też moge polować na ciuszki i nie wiadomo, moze sie boy trafi

Tzt wlasnie pojechał na działke wział Amelke a ja mam chwilke dla siebie, tzn musze pomyć gary ale ... jaką mieliśmy tugeze z piątku na sobote aaaaaaaaaa tzt przyjechal mega pozno, ja się odpicowałam... ach.. no i co? i Amelka buszowała do 1 w nocy ale .. jak usnęła to my mieliśmy tugeze do 3 w nocy ;p skonczyło się mega owocnie -> 6 O. ale mam zakwasy
Ale poszaleli no no, zazdroszczę też tak chce

Włosomaniaczka

Stary 2013-10-27, 15:49   #135
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
My mamy tylko dwie dolne jedynki, więc nie ma bardzo czym zgrzytac: p: swoją droga jak nam wyszły one tak już 3 miesiące nic mi wiadomo o kolejnych

Cytat:

U mnie w każdym sklepie, ale nie w kartonowym pudełeczku tylko w foliowym woreczku

Gryczana jest bezglutenowa. Współczuję tych zatorów Michał też dziś kiepsko spał

U rodziców dałam młodemu z ręki rozgniecionego ziemniaczka, rybę i surówkę z kiszonej kapusty, otwierał paszczę! Trochę zjadł książę Może jest dla nas nadzieja

super, najpierw kukurydza, teraz to trzymamy z Ola kciuki o kolejne postępy jedzeniowe

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
I ja

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

A ja widzę światełko w tunelu. Z tż pogadaliśmy tak naprawdę szczerze i do wakacji następnego roku chcemy znaleźć mieszkanie. Powiedziałam tż wszystko, co mi na sercu leży i powiedział, że zrobi ile się da, żebyśmy w końcu poszli "na swoje" i byli sami, we 3.
A ja to co? Patyk?

Fajnie, że szczerze pogadaliscie...

Stary 2013-10-27, 15:59   #136
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
**

co się dzieje?

Szał!
czyli coraz lepiej
a malutka cudna

Cytat:

pieknie

fajne macie te na placu zabaw takie z opraciem
tu takichnie ma

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43450884]Laurko, Debrah, jakie duże te dzieci wasze fajne!

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

A propos placu zabaw... [/QUOTE]

o i nastepna
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 16:08   #137
pstryczek84
Zakorzenienie

dziec spi, malz pojechal po pizze a ja lazjzazinguje
wyslalam dzis meza samego na spacer
pierwsza reakcja - a co jak bedzie plakal?
nic, zrobisz to samo co ja bym zrobila - wrocisz do domu
szwedali sie godzine, zadnego placzu nie bylo
mozna? mozna
Cytat:
**

Szał!

za obiadek!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 16:09   #138
charlizz
Zadomowienie

Pizza

Stary 2013-10-27, 16:14   #139
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43450884]
[/COLOR]A propos placu zabaw... [/QUOTE]

jaka sexi pupcia!!!

Cytat:

[/COLOR]A ja widzę światełko w tunelu. Z tż pogadaliśmy tak naprawdę szczerze i do wakacji następnego roku chcemy znaleźć mieszkanie. Powiedziałam tż wszystko, co mi na sercu leży i powiedział, że zrobi ile się da, żebyśmy w końcu poszli "na swoje" i byli sami, we 3.

Cytat:
u nas tylko dolne jedynki jak narazie

Cytat:

Ja zaś trzeci dzień walczę z zatorem.

laurka23-

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

Jakie macie szczoteczki dla dzieci?? I jakie pasty??
:
ja mam elmexa i szczoteczke tez elmexa

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Pizza

nooooooooooooo
kapriczioza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-27, 16:25   #140
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:

No to się Michaś powoli rozkręca i Amelka widzę też brawa ogromne

Cytat:

Cytat:
dziec spi, malz pojechal po pizze a ja lazjzazinguje
wyslalam dzis meza samego na spacer
pierwsza reakcja - a co jak bedzie plakal?
nic, zrobisz to samo co ja bym zrobila - wrocisz do domu
szwedali sie godzine, zadnego placzu nie bylo
mozna? mozna
no to już się nie wykręci

Szaja bój się Boga, a gdzie materacyk? A tak serio to świetnie Dorcia wygląda

Debrah Amelka już taka duża dziewczynka

Laurko Miś coraz bardziej do Ciebie podobny

Cytat:

Edytowane przez szklanka19
Czas edycji: 2013-10-27 o 16:28
Stary 2013-10-27, 16:42   #141
laurka23
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43450884]Laurko, Debrah, jakie duże te dzieci wasze fajne!

A propos placu zabaw... [/QUOTE]

Ale jeździ na brzuszku fajnie

Cytat:
No własnie tak pomyslałam, że ona się instynktownie rękami broniła.

Co Ty pierdzielisz Ja tyle przez całe życie nie miałam

Chyba z miesiąc też o to pytałam. Pola ma tylko dolne i górne jedynki, a tak je maltretowała, że aż się chciało. Ale jakiś czas temu jej to przeszło, zabawa się znudziła

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Debrah, Laurka - słodkie husiaczki

Szaja, kamyczki pycha!

No ja dziś byłam w łazience i słyszałam jak Michał w pokoju zgrzyta

Cytat:
I ja

super

Cytat:
My mamy tylko dwie dolne jedynki, więc nie ma bardzo czym zgrzytac: p: swoją droga jak nam wyszły one tak już 3 miesiące nic mi wiadomo o kolejnych

super, najpierw kukurydza, teraz to trzymamy z Ola kciuki o kolejne postępy jedzeniowe

Oby już tylko do przodu, bo załamać się idzie

Cytat:

No to się Michaś powoli rozkręca i Amelka widzę też brawa ogromne

no to już się nie wykręci

Szaja bój się Boga, a gdzie materacyk? A tak serio to świetnie Dorcia wygląda

Debrah Amelka już taka duża dziewczynka

Laurko Miś coraz bardziej do Ciebie podobny

Apropo podobieństwa, wieczorem jak Michał spać pójdzie coś wam wkleję
Stary 2013-10-27, 16:52   #142
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
nawijko Yae ma swoja szczoteczke i razem myjemy zeby rano (tzn. ja swoje a ona uczy sie wkladac szczoteczke do buzi). Po obiadku przecieram wilgotna gaza dziasla, wkrotce zaczne myc szczoteczka, na razie bez pasty, uzywac bede spray do zabkow.
Silver o to pytala

Cytat:
Sama gryczana jest co prawda bezglutenowa, ale niestety zwykle sprzedaja ja z domieszka innych kasz, oczywiscie glutenowych (chociaz nie jest to napisane na opakowaniu).
Chyba, ze kupisz gryczana eko - ona nie zawiera glutenu.

Quinoa jest bezglutenowa, a jeczmienna glutenowa.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 17:01   #143
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:

Sama gryczana jest co prawda bezglutenowa, ale niestety zwykle sprzedaja ja z domieszka innych kasz, oczywiscie glutenowych (chociaz nie jest to napisane na opakowaniu).
Chyba, ze kupisz gryczana eko - ona nie zawiera glutenu.

Quinoa jest bezglutenowa, a jeczmienna glutenowa.
Dziękuję

A czemu tak dziwnie sprzedają tą gryczaną? Współczuję jeśli komus nie wolno glutenu jeść i musi na wszystko uważać potem, nawet na -teoretycznie - bezglutenową kaszę
Stary 2013-10-27, 17:05   #144
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
u nas to samo, pobudka o 6 i noc nieciekawa.
fewcia, Julka od kilku dni też się tak budzi z płaczem- też się zastanawiam o co chodzi. a rano dopóki się dobrze nie rozbudzi to też jęczy i cuduje. i co na to powiedzieć... TAKI ETAP?
tak to sobie tłumaczę

Cytat:

mam pytanie. Kupujecie sanki na zimę ? Ostatnio czytałam opinie, że roczne dziecko jest za małe bo i tak nic z tego nie rozumie
Wydawało mi się, że jest różnica pomiędzy wózkiem a sankami i może to być frajda dla małej, ale zdurnialam...
Mąż zadecydował że tak

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Sto lat dla Majki i Kubuska
Dla Marcinka też

ja się dołączam i buziaki dla Hanusi!

Cytat:
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 17:12   #145
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

A czemu tak dziwnie sprzedają tą gryczaną? Współczuję jeśli komus nie wolno glutenu jeść i musi na wszystko uważać potem, nawet na -teoretycznie - bezglutenową kaszę
Chodzi o to, ze w jednym zakladzie przetwarza sie zarowno kasze glutenowe, jak i bezglutenowe. Nikt nie czysci linii produkcyjnych, bo to oczywiscie dodatkowe koszta.
Ludzie z celiakia musza niestety przebierac zawartosc opakowania :/
Zwykle nie sa to duze ilosci innych kasz, ale dla kogos z celiakia nawet kilkanascie ziarenek moze stanowic problem.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-27, 17:14   #146
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43446248]Tres, robię jedną zupkę, blenduję i jedną rzadką podaję jako zupkę, drugą z makaronem, kaszą, ryżem, mięskiem pokrojonym jako drugie danie.[/QUOTE]
czyli dwie zupki, tylko druga z wkładką?

Cytat:
ale mam silny @ tylko młodego rzadziej zaczęłam kp i już mnie dopadło no....

Cytat:
Wlasnie, a do kiedy mniej wiecej blendujemy zupki? Od kiedy wystarczy rozdziabac widelcem?
ja blenduję, ale tylko chwilkę. W efekcie kawałki są wielkości ziarenek ryżu, bądź troszkę większe.
Stary 2013-10-27, 17:19   #147
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Chodzi o to, ze w jednym zakladzie przetwarza sie zarowno kasze glutenowe, jak i bezglutenowe. Nikt nie czysci linii produkcyjnych, bo to oczywiscie dodatkowe koszta.
Ludzie z celiakia musza niestety przebierac zawartosc opakowania :/
Zwykle nie sa to duze ilosci innych kasz, ale dla kogos z celiakia nawet kilkanascie ziarenek moze stanowic problem.
Przerąbane mają :/ W ogóle to przykro, że chorzy ludzie mają zawsze ze wszystkim pod górkę
Stary 2013-10-27, 17:24   #148
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
co z żąbalami?

Pietraszko nie je zupek tylko "drugie dania", szlachcic
my nie myjemy, bo..... nie mamy czego myć

Cytat:
Ale ciepło dziś!
Móżnaby jakąś tugeze urządzić. Laski, do czego mogę założyć granatowe rajstopy? Mama ni kupiła za całe 4 zł, piękne, grube z takim jakby wzorem? No ale nie wiem do czego je nosić, do czarnej spódnicy to chyba tak głupio. Bokeh??

ja Blance zakładam do krótkich żółtych spodenek, albo żółtej spódnicy

Cytat:
co do żółtka to ja też blenduje je na papke i
Ja czasem zwyczajnie zapomnę ugotować Małej jajo zanim podam zupkę, wtedy później daję żółtko z ręki. Wcina aż miło

Cytat:
jestem na etapie wyboru bucików na zimę i zadecydowalam, że skoro mała nie chodzi to nie będę kupować ze sztywną podeszwą. Najwyżej dokupię później o ile zacznie zimą chodzić w co wątpie
A te co oglądam z miekkimi podeszwami są dosyć tanie.

podobają Wam się takie

http://allegro.pl/kozaczki-2-3-kolor...576884998.html
http://allegro.pl/bobas-buciki-niemo...619553527.html

czy nie bardzo? co myślicie?
Kupujecie ze sztywną podeszwą?

edit:

mnie chyba te http://allegro.pl/fajnebutki-cieple-...587664055.html najbardziej się podobają
Mam taki zwyczaj, jak nie mam czasu przeglądać aukcji, to wchodzę tylko w linki które podajecie i klikam "obserwuj". I wszystkie trzy pary już były w obserwowanych - więc o wszystkich myślałam
Stary 2013-10-27, 17:27   #149
pstryczek84
Zakorzenienie

dziecie wykapane, swiezo wyprana posciel zalozona - ale nam sie bedzie dobrze spalo (ciche marzenie )

ogladalyscie w poludnie Martyne Wojcichowska? bylo o kobietach w ciazy w Sudanie bodajze... boze masakra!!!! ogladalam z przerwami bo
calego od poczatku do konca nie dalabym rady obejrzec...
jak to macierzynstwo zmienia czlowieka

Stary 2013-10-27, 17:32   #150
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

czy owocnie to zobaczymy za pare tygodni

Cytat:
I ja

wspaniałe wieści!!!

Cytat:
Silver o to pytala
a nie Lady?

Blanka dzisiaj gania po podłodze swój cień Ma przy tym tyle radości, że szok.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości