![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Mnie Pola wczoraj spadła z łóżka. Mamy je przy ścianie, ale i z przodu i z tyłu jest wolna przestrzeń. No i wzięłam ją do łóżka rano jak zawsze, ona się bawiła. Ja sobie przysnęłam na dosłownie 2-3 minuty. Ona w tym czasie przeszła sobie po poduszce koło mnie i bum. Chciała do klucza w szafce iść. Nie wiem jak to możliwe, ale nie spadła na głowę, choć przecież nią leciała na podłogę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz będę miała taki: http://quatro.tm.pl/monza,pr,of,50.html,30 Mialam okazję już wypróbować ten wózek i jest, jak dla mnie, świetny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
Nadrobilam. Przez aplikacje nie moglam znalezc nowej czesci, ale w koncu jestem. hje Pola nie spadla na glowke, bo jest odruch spadochroniarza laurko az milo patrzec, jak Michas zajada sarah Yae zawsze i wszedzie zasnie przy piersi. black pamietaj, ze zelazo z produktow roslinnych jest slabo przyswajalne. Dlatego tak wazne jest zoltko. nawijko Yae ma swoja szczoteczke i razem myjemy zeby rano (tzn. ja swoje a ona uczy sie wkladac szczoteczke do buzi). Po obiadku przecieram wilgotna gaza dziasla, wkrotce zaczne myc szczoteczka, na razie bez pasty, uzywac bede spray do zabkow. Bylismy dzis u znajomych na grillu, super bylo. Yae bawila sie z o rok starsza kolezanka, zajadala liscie kapusty i z surowego batata zrobiono jej gryzak. Wieczorem pierwszy raz jadla z nami w knajpie, tz posadzil ja sobie na kolanach i paleczkami podawal kawalki pszennego makaronu. Zajadala ze smakiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Uff nowy wątek, jeju laski, ja wlasnie porobilam zdjecia ubranek do wystawienia... nie wiem czy je w sumie wystawie.. one są takie tycie.. no i Amelusia w nich była.... ale jak sobie patrze ile tych pudeł no i że jak będę kolejny raz w ciązy to też moge polować na ciuszki i nie wiadomo, moze sie boy trafi
![]() Tzt wlasnie pojechał na działke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#125 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat: Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość U nas to samo, dlatego ja poki co ani mysle o odstawieniu... tak ale ja bym chciala pojsc na intensywny kurs jezyka niemieckiego a to 4 godziny dziennie codziennie i na ten czas do przedszkola a co jak bedzie zmeczona zal mi ogromnie na razie tylko mysle al musze sie nauczyc jezyka bo czuje sie jak matoł nic nie rozumiem Cytat: Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość I tego się trzymaj! Mój tylko przy sysusiu, chyba że na spacerze. Bardzo rzadko w wózku, a na rękach już wcale. Dobra jesteś Masz coś chciała, teraz biegaj za nią Nawet mi o drugim daniu nie mów. Żeby choć jedno zjadł. Chlebek fajny, robiłam podobny kiedyś, tylko pietruszkowo - czosnkowe, pyszne było. Jutro muszę znów wieńce robić bo mąż mi zjadł prawie wszystko sam. dobre Patrzcie na mojego niejadka! Szok moja takk samo w wozku na spacerze albo w foteliku w aucie zasnie ale w domu tylko cycus a do kiedy planujesz karmic?? Cytat: Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość Black ja też sama odstawiłam tabletki,bardzo źle się czułam po nich. Bokeh,Cała,super że dziewczyny zjadły. Blanka wypiła właśnie 210ml i padla Mężuś na urlopie,cudownie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. sio sio do mezusia ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat: Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość U nas to samo, dlatego ja poki co ani mysle o odstawieniu... tak ale ja bym chciala pojsc na intensywny kurs jezyka niemieckiego a to 4 godziny dziennie codziennie i na ten czas do przedszkola a co jak bedzie zmeczona zal mi ogromnie na razie tylko mysle al musze sie nauczyc jezyka bo czuje sie jak matoł nic nie rozumiem Cytat: Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość I tego się trzymaj! Mój tylko przy sysusiu, chyba że na spacerze. Bardzo rzadko w wózku, a na rękach już wcale. Dobra jesteś Masz coś chciała, teraz biegaj za nią Nawet mi o drugim daniu nie mów. Żeby choć jedno zjadł. Chlebek fajny, robiłam podobny kiedyś, tylko pietruszkowo - czosnkowe, pyszne było. Jutro muszę znów wieńce robić bo mąż mi zjadł prawie wszystko sam. dobre Patrzcie na mojego niejadka! Szok moja takk samo w wozku na spacerze albo w foteliku w aucie zasnie ale w domu tylko cycus a do kiedy planujesz karmic?? Cytat: Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość Black ja też sama odstawiłam tabletki,bardzo źle się czułam po nich. Bokeh,Cała,super że dziewczyny zjadły. Blanka wypiła właśnie 210ml i padla Mężuś na urlopie,cudownie! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. sio sio do mezusia |
||
![]() ![]() |
![]() |
#126 | ||
Zakorzenienie
|
**
Cytat:
Cytat:
Gratuluję skończonych mcy i umiejętności wszystkim dzieciom! My idziemy zaraz na obiad do mojej mamy. Wczoraj zaliczyliśmy pierwszy raz plac zabaw, bo dotąd jak tylko szliśmy to Mała zasypiała po drodze:P Dowody w załącznikach. Szał! Zjadła na obiad (liczyłam) 3 łyżeczek obiadku! Dla nas to OGROMNA ILOŚĆ. Ten kurczak z warzywami i owocami, słoik. Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-10-27 o 14:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#127 | ||
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku
![]() Cytat:
![]() ![]() W ogóle to mi smutno, bo jednak Ewa śpi lepiej jak mnie nie ma w pobliżu ![]() ![]() Cytat:
![]() Mała aż mi się smutno zrobiło jak przeczytałam o Twoich rodzicach ![]() ![]() Szaja ale fajne te zabawki! A w Netto ostatnio były mebelki do domku dla lalek, ale czemu to wszystko takie drogie ![]() Nancy fajnie, że już wróciłaś ![]() ![]() ![]() Co do ubierania to ja ostatnio widziałam dziecko w misiowym kombinezonie, z czapką pod spodem, dziwne, że odkryte i kocyk leżał obok. A 22 stopnie były ![]() Ja zaś trzeci dzień walczę z zatorem. Taki uparty skubaniec, że się boję, że coś się rozwinie z tego ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy wasze dzieci też tak zgrzytają zębami? Mnie aż ciarki przechodzą jak młody ociera dolnymi zębami o te igiełki, które ledwie na górze wyszły
![]() Wróciliśmy od mamy, lecę nadrabiać.
#129 | ||||
Zakorzenienie
|
Tak dużo do nadrabiania nie miałam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Słabiej przyswajalne, ale witamina c pomaga w lepszym przyswajaniu żelaza. Póki kawaler prawie nic innego nie je, będę karmiła. Potem się zobaczy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() U rodziców dałam młodemu z ręki rozgniecionego ziemniaczka, rybę i surówkę z kiszonej kapusty, otwierał paszczę! Trochę zjadł książę ![]() ![]()
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Laurko, Debrah, jakie duże te dzieci wasze
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- A propos placu zabaw... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | ||
Zakorzenienie
|
No własnie tak pomyslałam, że ona się instynktownie rękami broniła.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Debrah, Laurka - słodkie husiaczki ![]() Szaja, kamyczki pycha! ![]()
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2013-10-27 o 15:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Deli, w szoku jestem
![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Szok, na wątku ja i Silver ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
I ja
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- A ja widzę światełko w tunelu. Z tż pogadaliśmy tak naprawdę szczerze i do wakacji następnego roku chcemy znaleźć mieszkanie. Powiedziałam tż wszystko, co mi na sercu leży i powiedział, że zrobi ile się da, żebyśmy w końcu poszli "na swoje" i byli sami, we 3. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#135 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, najpierw kukurydza, teraz to ![]() ![]() Cytat:
![]() Fajnie, że szczerze pogadaliscie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#136 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a malutka cudna Cytat:
fajne macie te na placu zabaw takie z opraciem tu takichnie ma ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43450884]Laurko, Debrah, jakie duże te dzieci wasze ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- A propos placu zabaw... ![]() o i nastepna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
dziec spi, malz pojechal po pizze a ja lazjzazinguje
![]() wyslalam dzis meza samego na spacer ![]() pierwsza reakcja - a co jak bedzie plakal? ![]() nic, zrobisz to samo co ja bym zrobila - wrocisz do domu ![]() szwedali sie godzine, zadnego placzu nie bylo ![]() mozna? mozna ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Pizza
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#139 | ||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43450884]
[/COLOR]A propos placu zabaw... ![]() jaka sexi pupcia!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() laurka23- ![]() ja mam elmexa i szczoteczke tez elmexa ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- nooooooooooooo ![]() kapriczioza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#140 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No to się Michaś powoli rozkręca ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szaja bój się Boga, a gdzie materacyk? ![]() ![]() Debrah Amelka już taka duża dziewczynka ![]() Laurko Miś coraz bardziej do Ciebie podobny ![]() ![]() Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2013-10-27 o 16:28 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#141 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43450884]Laurko, Debrah, jakie duże te dzieci wasze
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- A propos placu zabaw... ![]() Ale jeździ na brzuszku fajnie ![]() Cytat:
![]() No ja dziś byłam w łazience i słyszałam jak Michał w pokoju zgrzyta ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Apropo podobieństwa, wieczorem jak Michał spać pójdzie coś wam wkleję ![]()
![]() |
#142 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba, ze kupisz gryczana eko - ona nie zawiera glutenu. Quinoa jest bezglutenowa, a jeczmienna glutenowa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A czemu tak dziwnie sprzedają tą gryczaną? Współczuję jeśli komus nie wolno glutenu jeść i musi na wszystko uważać potem, nawet na -teoretycznie - bezglutenową kaszę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#144 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie z celiakia musza niestety przebierac zawartosc opakowania :/ Zwykle nie sa to duze ilosci innych kasz, ale dla kogos z celiakia nawet kilkanascie ziarenek moze stanowic problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43446248]Tres, robię jedną zupkę, blenduję i jedną rzadką podaję jako zupkę, drugą z makaronem, kaszą, ryżem, mięskiem pokrojonym jako drugie danie.[/QUOTE]
czyli dwie zupki, tylko druga z wkładką? ![]() Cytat:
![]() ja blenduję, ale tylko chwilkę. W efekcie kawałki są wielkości ziarenek ryżu, bądź troszkę większe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja czasem zwyczajnie zapomnę ugotować Małej jajo zanim podam zupkę, wtedy później daję żółtko z ręki. Wcina aż miło ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
dziecie wykapane, swiezo wyprana posciel zalozona - ale nam sie bedzie dobrze spalo (ciche marzenie
![]() ogladalyscie w poludnie Martyne Wojcichowska? bylo o kobietach w ciazy w Sudanie bodajze... boze masakra!!!! ogladalam z przerwami bo ![]() calego od poczatku do konca nie dalabym rady obejrzec... jak to macierzynstwo zmienia czlowieka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a nie Lady? ![]() Blanka dzisiaj gania po podłodze swój cień ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.