Mój mąż w nocnym klubie sogo - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-20, 21:00   #121
GrumpyCat
Wredny kotecek

Dot.: Mój mąż w nocnym klubie sogo

Cytat:
Napisane przez Mirrranda Pokaż wiadomość
Ależ oczywiście że jak byłam chora to się mną opiekował i nie chodził na żadne panienki. Ale nie wyobrażam sobie spędzenia w dresie, bez makijażu i z sianem na głowie np. całej niedzieli (no chyba że byłabym chora). Co więcej, ja sama bym się źle czuła. Mieszkałam z rodzicami - było tak samo. Nawet jak oboje wyjeżdżali na weekend i byłam sama to po prostu popadłabym w depresję brzydko wyglądając. Nie muszę być idealna. Zmywam na noc makijaż, nie przeszkadza mi to. Ale już spania w workowatej piżamie sobie nie wyobrażam. I nie dogadzam typowi, który nie szanuje moich pewnych zasad. On szanuje wszystkie moje dziwactwa. Ale ja w zamian chcę żeby czuł się przy mnie jak najlepiej - tak samo jak on przy mnie nie łazi w dresie, tak samo ja mogę zamiast dresu włożyć legginsy i top. Nic skomplikowanego, a jemu się podoba. Naprawdę drobne rzeczy mogą sprawić, że facet będzie bardziej zadowolony.

A co do zaniedbywania w ciąży - to widać na pierwszy rzut oka. Nie potrafię zrozumieć dziewczyn które w ciąży latają ciągle w dresach i przykrótkiej bluzce z wywalonym bebechem na wierzchu (to obrzydlistwo jest widoczne zwłaszcza latem w mniejszych miastach - jako nastolatka dużo tego ohydztwa widziałam). Z kolei bardzo doceniam zadbane seksi mamusie czy przyszłe mamusie - klasyczna sukienka, rajstopy, baleriny, delikatny makijaż - to naprawdę nie boli. I przyszła mama wygląda kwitnąco.
Żałosne jest pogrubione.. To z jaką pogardą wypowiadasz się o tych kobietach. Pilnuj może siebie i licz się z tym że kiedyś młodość przeminie, pojawią się rozstępy, obwisłe cycki i zmarszczki na czole i wtedy choćby skały srały twój facet może polecieć do młodszej i pięknej jak ty za młodych lat
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:06   #122
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Żałosne jest pogrubione.. To z jaką pogardą wypowiadasz się o tych kobietach. Pilnuj może siebie i licz się z tym że kiedyś młodość przeminie, pojawią się rozstępy, obwisłe cycki i zmarszczki na czole i wtedy choćby skały srały twój facet może polecieć do młodszej i pięknej jak ty za młodych lat
Ale ja właśnie mówię o młodych. I nie mówię o wieku tylko o sposobie dbania o siebie. Bo są kobiety starsze, z klasą, które podziwiam. Nawet i była mojego TŻta to taka seksi mama, z nowym facetem u boku I jest takich dużo. Absolutnie o wiek nie chodzi. Właśnie 20stki, te które chodziły ze mną do jednej szkoły, z tego samego rocznika i wpadły tak się zaniedbały. I, podkreślę, 30letnie matki często dbają o siebie bardziej niż 20latki bez gustu (nie obrażając 20latek, ale takie właśnie miałam nieprzyjemność poznać).
Mirrranda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:11   #123
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Ale ja właśnie mówię o młodych. I nie mówię o wieku tylko o sposobie dbania o siebie. Bo są kobiety starsze, z klasą, które podziwiam. Nawet i była mojego TŻta to taka seksi mama, z nowym facetem u boku I jest takich dużo. Absolutnie o wiek nie chodzi. Właśnie 20stki, te które chodziły ze mną do jednej szkoły, z tego samego rocznika i wpadły tak się zaniedbały. I, podkreślę, 30letnie matki często dbają o siebie bardziej niż 20latki bez gustu (nie obrażając 20latek, ale takie właśnie miałam nieprzyjemność poznać).
Ale jak możesz oceniać te koleżanki po wyglądzie i pisać, że są ohydne, obrzydliwe i zasługują na zdradę? Może nie mają kasy na ciuchy? Może źle przechodzą ciążę? Może nie mają dla kogo się stroić? Może mają depresję? Co Cię w ogóle obchodzą obce kobiety? Jak można być tak pustym?
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:14   #124
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
NO I?? Co w związku z tym?? Te które mniej o siebie dbają zasługują na zdradę Wg ciebie chyba tak.

Tylko nie każda kobieta przestaje o siebie dbać po kilku latach związku, niektóre od początku kiedy faceta poznają są sobą, raczej naturalne i na luzie i jakoś takie też facetów/ mężów (!) znajdują. Strasznie pusta z ciebie baba, normalnie rzygać się chce jak się twoje posty czyta.
Stary 2013-11-20, 21:19   #125
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Ale jak możesz oceniać te koleżanki po wyglądzie i pisać, że są ohydne, obrzydliwe i zasługują na zdradę? Może nie mają kasy na ciuchy? Może źle przechodzą ciążę? Może nie mają dla kogo się stroić? Może mają depresję? Co Cię w ogóle obchodzą obce kobiety? Jak można być tak pustym?
Nie napisałam że one są ohydne tylko że to jak się zaniedbują jest ohydne. Nie chodzi o pieniądze - naprawdę nie jest chyba tak ciężko wyczaić ładną ciążową sukienkę, byłam na zakupach z żoną przyjaciela mojego TŻta, 36 lat, 7 miesiąc, i naprawdę masę tego sobie kupiła i wyglądała po prostu jak z bilboardu reklamującego sklep dla przyszłych mam.
Obce kobiety mnie nie interesują, tak tylko mówię, co wynika z obserwacji.
I nie rozumiem dlaczego to, że uważam że kobieta ma obowiązek dbać o siebie, uważacie za przejaw pustoty.

Co więcej, faceta naprawdę łatwo jest zadowolić. Wystarczy włożyć klasyczne szpilki zamiast adidasów i żakiet zamiast rozciągniętego swetra albo (co gorsza) bluzy z kapturem. Latają wszystkie młode dziewczyny teraz w sportowych i nie tanich rzeczach, zamiast za tą samą cenę wybrać się do Zary i być naprawdę pociągającą kobietą z klasą. A sportowe rzeczy zostawić na fitness (no, ale teraz to już kobiety podnoszą ciężary!)

I co jest złego w tym że dbam o siebie? Nikt z moich znajomych nie uważa mnie za pustą - wręcz przeciwnie. Mam wymarzone studia i pracę i nie jestem tlenioną blondyną z różowymi tipsami, chichoczącą przy 20letnich gówniarzach.

Edytowane przez Mirrranda
Czas edycji: 2013-11-20 o 21:21
Stary 2013-11-20, 21:21   #126
magd102
Rozeznanie

Ma prawo oceniac po wyglądzie, szykowac się zawsze przy tż,być pusta/powierzchowna itd Jeśli ma faceta który o siebie dba to dla mnie nic dziwnego,że on wymaga tego samego od swojej kobiety i vice wersa.

z jednym się zgodze -kobiety jak wchodza w związek to zazwyczaj nie dbają już tak o siebie jak wczesniej/zaczynaja brac hormony i tyją/wspolne wieczorne wpierdzielanie itd. ale nie jest to wina wyłącznie lenistwa co bardziej skupienia się na związku niż na sobie.

Mam koleżanke która dba o siebie i się zawsze stara wygladać dobrze dla faceta choć mieszkają razem - i nawet jak chodzi bez makijażu w mieszkaniu to ma czyste włosy i normalne ciuchy podkreślające figure - żadnych dresów poza jednymi na silownie - o sylwetke też dba. I facet już 5 rok nie jest w stanie się od niej oderwać. Mieszkałam z nimi przez ostatnie 2 lata i jestem pełna podziwu

A co do legginsów i topów - niestety wiekszośc dziewczyn w takim połączeniu nie wygląda zbyt dobrze, jesli nie ma dobrej figury.

Przykład ze wzrokowcami prosty - mezczyzni widząc atrakcyjną,nagą kobietę są podnieceni/mogą się podniecić, panie zazwyczaj potrzebują dodatkowego bodźca by się podniecić, to też tłumaczy popularność seks kamerek [nie kojarze by przed kamera się mezczyni wili ] ale oczywiście wszyscy mają mózgi i na charakter też patrzą - to są moje przemyślenia i wcale nie musicie się z tym zgadzac.

Sama nie chodze codziennie wystrojona jak siedze w domu,ale nie biegam w powyciąganych rzeczach/nie umalowana/nie umyta.

Zgodze się z tym,że panowie sami często przyczyniają się do zaniedbania kobiety bo :
- sami się zaniedbują
- nie zwracają uwagi, gdy kobieta się specjalnie wyszukuje
- prawią mniej komplementów
i ogólnie uważają,że już tak się starać nie muszą skoro baba wciąz przy nich siedzi. Tak widze po większości polaków. Jeśli są wyjątki i któraś ma to podziwiam

Nie zgadzam się z tym,ze facet jest usprawiedliwiony w zdradzie gdy kobieta jest w ciąży, natomiast nie dziwie się [choć nie usprawiedliwiam!] gdy facet zdradza jak kobieta tyje 20 kg i na wszystkie jego prosby o zadbanie nie ma żadnej reakcji [ znałam taką]

„Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterie; to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć.”

Edytowane przez magd102
Czas edycji: 2013-11-20 o 21:27
magd102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:27   #127
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:

Co więcej, faceta naprawdę łatwo jest zadowolić. Wystarczy włożyć klasyczne szpilki zamiast adidasów i żakiet zamiast rozciągniętego swetra albo (co gorsza) bluzy z kapturem. Latają wszystkie młode dziewczyny teraz w sportowych i nie tanich rzeczach, zamiast za tą samą cenę wybrać się do Zary i być naprawdę pociągającą kobietą z klasą. A sportowe rzeczy zostawić na fitness (no, ale teraz to już kobiety podnoszą ciężary!)
Aha, czyli jak coś nie będzie hulać w moim związku, to po prostu ubiorę szpilki i mój facet będzie zadowolony
No i każdego przecież stać na Zarę....
No i najciekawszego się tutaj dowiedziałam - każdy facet lubi to samo
Czasami mi ręce opadają

Nie obraź się Mirrrando, ale mam również wrażenie, że traktujesz mężczyzn jak jakiś pustaków, dla których liczy się tylko wygląd kobiety i spełnianie przez nie ich fantazji.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K

Edytowane przez niebieskie_oczko
Czas edycji: 2013-11-20 o 21:29
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:28   #128
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
I co jest złego w tym że dbam o siebie? Nikt z moich znajomych nie uważa mnie za pustą - wręcz przeciwnie. Mam wymarzone studia i pracę i nie jestem tlenioną blondyną z różowymi tipsami, chichoczącą przy 20letnich gówniarzach.
Nic o Tobie nie pisałam. Sama dbam o siebie wręcz przesadnie, więc to nie o tym mowa Naprawdę jestem ciekawa czy Twój TŻ też będzie myśleć o Tobie jak o ciężarnej ex. A nuż po ciąży obwisną Ci piersi i dostaniesz kosmicznego cellulitu - wtedy będzie dramat.

No i dodam jeszcze, że mój facet uwielbia dresy, legginsy, bluzy, duże swetry, trampki i ogólnie styl sportowy.

Edytowane przez Nuova
Czas edycji: 2013-11-20 o 21:29
Stary 2013-11-20, 21:29   #129
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Nie napisałam że one są ohydne tylko że to jak się zaniedbują jest ohydne. Nie chodzi o pieniądze - naprawdę nie jest chyba tak ciężko wyczaić ładną ciążową sukienkę, byłam na zakupach z żoną przyjaciela mojego TŻta, 36 lat, 7 miesiąc, i naprawdę masę tego sobie kupiła i wyglądała po prostu jak z bilboardu reklamującego sklep dla przyszłych mam.
Obce kobiety mnie nie interesują, tak tylko mówię, co wynika z obserwacji.
I nie rozumiem dlaczego to, że uważam że kobieta ma obowiązek dbać o siebie, uważacie za przejaw pustoty.

Zaburzę twoje poczucie pewności siebie (że wystarczy się nie zaniedbać, a facet będzie wierny jak pies) - znam przypadki, gdzie mega atrakcyjne kobietki były zdradzane Chociaż dla swojego faceta zawsze wyglądały jak milion dolarów, nie brakowało w związku seksu. I co? I nic.
Stary 2013-11-20, 21:30   #130
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magd102 Pokaż wiadomość
Ma prawo oceniac po wyglądzie, szykowac się zawsze przy tż,być pusta/powierzchowna itd Jeśli ma faceta który o siebie dba to dla mnie nic dziwnego,że on wymaga tego samego od swojej kobiety i vice wersa.

z jednym się zgodze -kobiety jak wchodza w związek to zazwyczaj nie dbają już tak o siebie jak wczesniej/zaczynaja brac hormony i tyją/wspolne wieczorne wpierdzielanie itd. ale nie jest to wina wyłącznie lenistwa co bardziej skupienia się na związku niż na sobie.

Mam koleżanke która dba o siebie i się zawsze stara wygladać dobrze dla faceta choć mieszkają razem - i nawet jak chodzi bez makijażu w mieszkaniu to ma czyste włosy i normalne ciuchy podkreślające figure - żadnych dresów poza jednymi na silownie - o sylwetke też dba. I facet już 5 rok nie jest w stanie się od niej oderwać. Mieszkałam z nimi przez ostatnie 2 lata i jestem pełna podziwu

A co do legginsów i topów - niestety wiekszośc dziewczyn w takim połączeniu nie wygląda zbyt dobrze, jesli nie ma dobrej figury.

Przykład ze wzrokowcami prosty - mezczyzni widząc atrakcyjną,nagą kobietę są podnieceni/mogą się podniecić, panie zazwyczaj potrzebują dodatkowego bodźca by się podniecić, to też tłumaczy popularność seks kamerek [nie kojarze by przed kamera się mezczyni wili ] ale oczywiście wszyscy mają mózgi i na charakter też patrzą - to są moje przemyślenia i wcale nie musicie się z tym zgadzac.

Sama nie chodze codziennie wystrojona jak siedze w domu,ale nie biegam w powyciąganych rzeczach/nie umalowana/nie umyta.

Zgodze się z tym,że panowie sami często przyczyniają się do zaniedbania kobiety bo :
- sami się zaniedbują
- nie zwracają uwagi, gdy kobieta się specjalnie wyszukuje
- prawią mniej komplementów
i ogólnie uważają,że już tak się starać nie muszą skoro baba wciąz przy nich siedzi. Tak widze po większości polaków. Jeśli są wyjątki i któraś ma to podziwiam
Zgodzę się! Mój TŻ również dba o siebie. A to że o siebie dbam, nie oznacza że coś udaję i że nie czuję się przy nim swobodnie. Wręcz przeciwnie - tylko jak on jest czuję się na tyle swobodnie żeby np. się upić. Z nikim innym, nawet z koleżankami. Do dzisiaj się śmieje że w sobotę musiał zwłok przez godzinę pilnować
I napisałam też, że makijaż oczywiście zmywam - przecież nie chodzę w nim spać! Ale miło jest w niedzielę rano patrzyć na TŻ "kocimi" oczami
Wspólne wieczorne wpierdzielanie to najgorsze co może być. I nie jestem w stanie zrozumieć jak kobiety mogą czemuś takiemu ulegać. Ok, mój TŻ je (a wręcz wpierdziela ogromne ilości jedzenia!) nawet o 3 w nocy, ale on nie tyje nigdy - chudzielec z natury. Ja nie mogę sobie na to pozwolić, więc sobie nie pozwalam i koniec.
A co do leginsów i topów - moim zdaniem czarne leginsy i czarny obcisły top z okrągłym dosyć dużym dekoltem to świetne połączenie. Mój TŻ uwielbia
Stary 2013-11-20, 21:32   #131
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:

No i dodam jeszcze, że mój facet uwielbia dresy, legginsy, bluzy, duże swetry, trampki i ogólnie styl sportowy.
Nie! On cię tylko oszukuje żeby ci było miło!

Ironia
Stary 2013-11-20, 21:33   #132
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
Nic o Tobie nie pisałam. Sama dbam o siebie wręcz przesadnie, więc to nie o tym mowa Naprawdę jestem ciekawa czy Twój TŻ też będzie myśleć o Tobie jak o ciężarnej ex. A nuż po ciąży obwisną Ci piersi i dostaniesz kosmicznego cellulitu - wtedy będzie dramat.

Kobieta w ciąży to nic złego. Zaniedbana kobieta w ciąży - już gorzej. Znam parę ciężarnych, które są po prostu piękne - bo są zadbane.
Mój TŻ powiedział kiedyś (jeszcze jak się tylko przyjaźniliśmy) - najważniejsze żeby kobieta była ZADBANA.
Stary 2013-11-20, 21:33   #133
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Nie! On cię tylko oszukuje żeby ci było miło!

Ironia
A najlepsze jest to, że ja się tak wcale nie ubieram i on mi to wypomina...
Stary 2013-11-20, 21:43   #134
Mirrranda
BAN stały

A co jest złego w byciu zadbaną, seksowną kobietą, która chce zadowalać swojego mężczyznę we wszystkich dziedzinach życia?
Bo właśnie widzę, że tak to jest postrzegane - jako coś złego?
Jakoś nie widzę, żeby mój TŻ narzekał, a i jego koledzy mówią, że mu zazdroszczą - więc chyba jakoś to mężczyznom nie przeszkadza...
Stary 2013-11-20, 21:43   #135
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
A najlepsze jest to, że ja się tak wcale nie ubieram i on mi to wypomina...
Uuu... no to możesz być pewna że poleci do takiej co się tak ubiera.. licz się ze zdradą tylko pamiętaj - to będzie twoja wina!
Stary 2013-11-20, 21:45   #136
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
A co jest złego w byciu zadbaną, seksowną kobietą, która chce zadowalać swojego mężczyznę we wszystkich dziedzinach życia?
Jakoś nie widzę, żeby mój TŻ narzekał, a i jego koledzy mówią, że mu zazdroszczą - więc chyba jakoś to mężczyznom nie przeszkadza...
Ty chyba nie do końca czytasz moje posty, co? W kółko piszesz o sobie jakbyś była najważniejsza na świecie. Nikt słowem nie wspomniał o Twoim dbaniu o siebie
Stary 2013-11-20, 21:46   #137
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Serio nie widzisz tego pustostanu w swoich postach? Ciągle "ja, ja, ja", w kółko podkreślasz tą swoją za☠☠☠istość tylko właśnie nie wiem co chcesz tym osiągnąć i co to ma do tematu wątku

Nikt nie neguje dbania o siebie tylko to jak wypowiadasz się o kobietach dla których nie wygląd jest na pierwszym miejscu. Może ich facetom to nie przeszkadza? Kochają je takie jakie są? To tobie przeszkadza i ciągle podkreślasz "Boże! Ja nie rozumiem jak one mogą" to podejdź do takiej i może ją spytaj, to zrozumiesz.
Stary 2013-11-20, 21:48   #138
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
Ty chyba nie do końca czytasz moje posty, co? W kółko piszesz o sobie jakbyś była najważniejsza na świecie. Nikt słowem nie wspomniał o Twoim dbaniu o siebie
Z tym, że fakt, że negatywnie oceniam dziewczyny, które się zaniedbują, powoduje Twoje ogromne oburzenie.
Stary 2013-11-20, 21:49   #139
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Serio nie widzisz tego pustostanu w swoich postach? Ciągle "ja, ja, ja", w kółko podkreślasz tą swoją za☠☠☠istość tylko właśnie nie wiem co chcesz tym osiągnąć i co to ma do tematu wątku

Nikt nie neguje dbania o siebie tylko to jak wypowiadasz się o kobietach dla których nie wygląd jest na pierwszym miejscu. Może ich facetom to nie przeszkadza? Kochają je takie jakie są? To tobie przeszkadza i ciągle podkreślasz "Boże! Ja nie rozumiem jak one mogą" to podejdź do takiej i może ją spytaj, to zrozumiesz.
Obawiam się, że nasza pisanina nic nie da, bo dziewczyna jest tak skupiona na sobie, że nie sposób się z nią dogadać.
Stary 2013-11-20, 21:50   #140
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Z tym, że fakt, że negatywnie oceniam dziewczyny, które się zaniedbują, powoduje Twoje ogromne oburzenie.
A co cię one obchodzą? Nie ocenia się książki po okładce. Zresztą jak już wyżej pisałam, kiedyś się zestarzejesz i chęci odejdą a twój facet poleci do młodszej i kopnie cię w obwisłe już dupsko
Stary 2013-11-20, 21:52   #141
Mirrranda
BAN stały

Cytat:

Żadnej za☠☠☠istości nie podkreślam - bo nawet jej nie odczuwam. Jestem po prostu mocno pedantyczna - a i sama gdybym mogła, jak to każda kobieta, to bym w sobie "poprawiła" parę rzeczy. Po prostu ciągle nad sobą pracuję - i to w każdej dziedzinie życia, nie tylko jeśli chodzi o wygląd.
Stary 2013-11-20, 21:59   #142
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
No oczywiscie, że bym się wkurzyła, ale nie przekreśliłabym długiego dobrego związku. Znając siebie, pewnie bym pomyślała, co powinnam w sobie zmienić, żeby był bardziej zadowolony. No cóż, ja już tak mam i miałam zawsze.

Aż taką masz niską samoocenę?
Bo tak widzę Ciebie przez to, co piszesz.

Cytat:
Ależ oczywiście że faceci są wzrokowcami. Wystarczy im kilka minut, żeby stwierdzić, że kobieta im się podoba i chcą ją lepiej poznać. Co nie znaczy, że od razu dojdzie do czegoś więcej, oczywiście. Ale do stwierdzenia, że chcą iść na kawę z tą a nie inną potrzebują kilku minut.
Ale ja mam podobnie, a nie jestem facetem.
Dziwnie uogólniasz.
Cytat:
Przykre jest to, że tak wiele kobiet nie rozumie, że faceci są wzrokowcami. Tak na marginesie - widzę to po swoich koleżankach - minie trochę czasu w związku i już zaczynają przy swoich TŻtach chodzić cały dzień w dresie, bez makijażu, z przetłuszczonymi włosami. I jak facet ma być zadowolony??? Jak w ogóle można traktować tak faceta, on poznaje kobietę która mu się podoba, a potem się zaniedbywać i tym samym zaniedbywać faceta???

Wiesz co mi mój facet powiedział, kiedy pierwszy raz zobaczył mnie bez makijażu?
"Jesteś piękna".
I choć estetyczny, zadbany wygląd jest dla mnie mega ważny, to nie widziałam nigdy problemu, by spędzać z nim czas na totalnym luzie - bez makijażu, w swetrze i "cebuli" na głowie, jaką nosiła Mała Mi.

Cytat:
A ja pytałam przez ciekawość swojego TŻta jak to jest jak kobieta jest w dość zaawansowanej ciąży, bo sam był w takiej sytuacji ze swoją ex. Mówił że nie za łatwo, że nie zdradził, ale łatwo mu nie było. Na dodatek kobiece ciało się zmienia i nie jest już tak pociągające dla faceta jak przed ciążą. No i na dodatek jak jeszcze kobieta po porodzie nie domaga...
A Ty planujesz kiedyś dzieci?
Bo ja z takim facetem chyba bym się bała zajść w ciążę. Jeszcze by mnie zdradził i tłumaczył się potem "nie domagałaś, zmieniły ci się piersi a ja przecież jestem wzrokowcem no i mnie uwiodła piękna Pamela spod 3".
Cytat:
No i na dodatek kobiety w ciąży i po ciąży mocno się zaniedbują... i to przykre, z perspektywy innej kobiety patrząc, już nawet nie myśląc o facetach.
Oczywiście, że widok młodej pięknej zadbanej mamy jest przyjemny, ale chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że dzieci są różne i niektóre wyją non stop (choćby z powodu kolek), Tobie pęka łeb i nie masz najmniejszej ochoty robić make-up'u, a po ziemniaki jakoś trzeba iść? No to się idzie w tym dresie i bez makijażu.

Cytat:
A może facet częściej przynosiłby kwiaty, gdyby kobieta bardziej o siebie dbała?
A dlaczego ciągle doszukujesz się problemu w kobietach?

Cytat:
Wiesz, że mój chłopak marzy o tym, bym kiedyś założyła adidasy, bojówki i wielką bluzę z kapturem?
Ale nie zakładam bo to nie mój styl.
Nie każdy misiaczek jest taki jak Twój misiaczek.
Cytat:
I co jest złego w tym że dbam o siebie? Nikt z moich znajomych nie uważa mnie za pustą - wręcz przeciwnie.
Nie ma nic złego w dbaniu o siebie.
Coś złego jest w sprowadzaniu wszystkiego do wyglądu. To nie jest zdrowe podejście.
Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.
Moja mama wychodząc za mąż ważyła 45kg, była drobniutka, ojciec mógł jej talię objąć dłońmi.
A potem zachorowała i leczyła się lekami, po których przytyła 15kg i nie zrzuciła już tego.
Róznie bywa.

Edytowane przez karolynka90
Czas edycji: 2013-11-20 o 22:01
karolynka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 21:59   #143
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Żadnej za☠☠☠istości nie podkreślam - bo nawet jej nie odczuwam. Jestem po prostu mocno pedantyczna - a i sama gdybym mogła, jak to każda kobieta, to bym w sobie "poprawiła" parę rzeczy. Po prostu ciągle nad sobą pracuję - i to w każdej dziedzinie życia, nie tylko jeśli chodzi o wygląd.
No i g*** mnie to obchodzi Wróć do tematu wątku bo dostaniesz bana za off topa.
Stary 2013-11-20, 22:03   #144
iveriin
Wtajemniczenie

Wybaczcie offtop, ale obejrzyjcie sobie 'Grubasy', film genialny, to właśnie kilka wątków o związkach, gdzie jedna z osób ma problemy na tle swojej figury, tytuł jest tak mylący (myślałam, że to komedia ) a film tak prawdziwy, że aż w pięty idzie. Nie chce spoilerować, ale jak obejrzycie, to będziecie wiedziały ile związku ma ten wątek (poczynając od ciąży, kończąc na zaniedbywaniu się) z tym filmem. I to nie jest jakiś pojazd po zaniedbanych kobietach, tylko naprawdę realia, jakie wiele osób przeżywa w swoich związkach.
iveriin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-20, 22:06   #145
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość

Aż taką masz niską samoocenę?
Bo tak widzę Ciebie przez to, co piszesz.

Ale ja mam podobnie, a nie jestem facetem.
Dziwnie uogólniasz.

Wiesz co mi mój facet powiedział, kiedy pierwszy raz zobaczył mnie bez makijażu?
"Jesteś piękna".
I choć estetyczny, zadbany wygląd jest dla mnie mega ważny, to nie widziałam nigdy problemu, by spędzać z nim czas na totalnym luzie - bez makijażu, w swetrze i "cebuli" na głowie, jaką nosiła Mała Mi.

A Ty planujesz kiedyś dzieci?
Bo ja z takim facetem chyba bym się bała zajść w ciążę. Jeszcze by mnie zdradził i tłumaczył się potem "nie domagałaś, zmieniły ci się piersi a ja przecież jestem wzrokowcem no i mnie uwiodła piękna Pamela spod 3".
naprawdę, mnie samej bez seksu ciężko by było miesiąc wytrzymać, a co dopiero facetowi.
Oczywiście, że widok młodej pięknej zadbanej mamy jest przyjemny, ale chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że dzieci są różne i niektóre wyją non stop (choćby z powodu kolek), Tobie pęka łeb i nie masz najmniejszej ochoty robić make-up'u, a po ziemniaki jakoś trzeba iść? No to się idzie w tym dresie i bez makijażu.

A dlaczego ciągle doszukujesz się problemu w kobietach?

Wiesz, że mój chłopak marzy o tym, bym kiedyś założyła adidasy, bojówki i wielką bluzę z kapturem?
Ale nie zakładam bo to nie mój styl.
Nie każdy misiaczek jest taki jak Twój misiaczek.
Nie ma nic złego w dbaniu o siebie.
Coś złego jest w sprowadzaniu wszystkiego do wyglądu. To nie jest zdrowe podejście.
Na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.
Moja mama wychodząc za mąż ważyła 45kg, była drobniutka, ojciec mógł jej talię objąć dłońmi.
A potem zachorowała i leczyła się lekami, po których przytyła 15kg i nie zrzuciła już tego.
Róznie bywa.
Niską samoocenę może mam. Nie wiem. Tak mówią, mi ciężko stwierdzić. Staram się jak mogę, i tyle. Niepowodzenia mnie dobijają zawsze - choćby najmniejsze.

Po ziemniaki nie chodzę - nie nasz tryb życia. My wszystko "na mieście"

Dla dziecka najlepsza jest niania, a mama jest wtedy szczęśliwa i dziecko jest szczęśliwe. Ja jestem raczej z tych pracoholiczek.

Co do zdrady - mój obecny TŻ żadnej swojej nie zdradził. A i była żona mówi o nim dobrze - ot, po prostu się im nie ułożyło. Mówił tylko, że było mu ciężko i musiał się sam zaspokajać - o zdradzie nie myślał.
Stary 2013-11-20, 22:09   #146
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Niską samoocenę może mam. Nie wiem. Tak mówią, mi ciężko stwierdzić. Staram się jak mogę, i tyle. Niepowodzenia mnie dobijają zawsze - choćby najmniejsze.
Współczuję.
Cytat:
Po ziemniaki nie chodzę - nie nasz tryb życia. My wszystko "na mieście"
To był przykład...
Cytat:
Dla dziecka najlepsza jest niania, a mama jest wtedy szczęśliwa i dziecko jest szczęśliwe. Ja jestem raczej z tych pracoholiczek.
Znasz wszystkie mamy?
Znów uogólniasz.

Beznadziejny offtop.
Ja ze swojej strony kończę.
Stary 2013-11-20, 22:09   #147
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Co do zdrady - mój obecny TŻ żadnej swojej nie zdradził. A i była żona mówi o nim dobrze - ot, po prostu się im nie ułożyło. Mówił tylko, że było mu ciężko i musiał się sam zaspokajać - o zdradzie nie myślał.
Dziś mówi tak, jutro może zmienić zdanie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-20, 22:11   #148
Mirrranda
BAN stały

Cytat:
Dziś mówi tak, jutro może zmienić zdanie
Nie próbuj mi wmówić, że facet mnie zdradzi, bo to akurat Ci nie wyjdzie
Stary 2013-11-20, 22:14   #149
monimyszek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
zakładam,że wątek to żart biorąc pod uwagę możliwość reklamacji

a tak naprawdę to drogie te usługi.chyba taniej wychodzi żona
?
Stary 2013-11-20, 22:15   #150
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Cytat:
Nie próbuj mi wmówić, że facet mnie zdradzi, bo to akurat Ci nie wyjdzie
Nikt nie twierdzi raczej, że facet cię na pewno zdradzi, ale nie ma też gwarancji, że tego nie zrobi. Życzę wam najlepiej, ale sama chyba wiesz, że niektóre związki trwają, niektóre rozpadają i to z różnych przyczyn.

Poza tym skoro wszystko "na mieście", niania dla dziecka itp, to według mnie nic dziwnego, że uważasz, że łażenie w przykładowym dresie czy bez makijażu po domu jest fee. Ja sobie nie wyobrażam, abym w super fryzurze i pełnym makijażu stała nad garnkami i kucharzyła albo żebym sprzatała w obcisłych dżinsach.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości