Walka z ³ysieniem androgenowym i innymi typami przewlek³ego ³ysienia.cz III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-12-13, 22:28   #121
marlena29
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 32
Dot.: Znalaz³am skuteczny sposób na wypadanie w³osów cz.III

jeszcze nie by³am ,kolejki do endo s± spore. Czekam do nastêpnego okresu ,wtedy ponownie zbadam 17-0h progesteron ,mo¿e bêdzie poprawa. Wiesz nie spieszê siê w temacie lekarzy bo to co mi oni przepisz± to dla mnie ostateczno¶æ, ja ju¿ sie na³yka³am przez parê lat androcuru i cindy 35,wiêc teraz muszê sprawdziæ czy oby to t³uste ¿are³ko nie jest w stanie poprawiæ mojego stanu zdrowia skoro pomog³o ju¿ wielu ludziom . Z tego co przeczyta³am to je¶li faktycznie mam wpn to czekaja mnie sterydy ,czy jest siê do czego spieszyæ? zreszt± ka¿de lekarstwo ma stronê skutków ubocznych,które¶ z nich prêdzej czy pó¼niej Ciê dopada.
marlena29 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-13, 23:51   #122
Sailor Star Fighter
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 709

Cytat:
Napisane przez marlena29 Poka¿ wiadomo¶æ
jeszcze nie by³am ,kolejki do endo s± spore. Czekam do nastêpnego okresu ,wtedy ponownie zbadam 17-0h progesteron ,mo¿e bêdzie poprawa. Wiesz nie spieszê siê w temacie lekarzy bo to co mi oni przepisz± to dla mnie ostateczno¶æ, ja ju¿ sie na³yka³am przez parê lat androcuru i cindy 35,wiêc teraz muszê sprawdziæ czy oby to t³uste ¿are³ko nie jest w stanie poprawiæ mojego stanu zdrowia skoro pomog³o ju¿ wielu ludziom . Z tego co przeczyta³am to je¶li faktycznie mam wpn to czekaja mnie sterydy ,czy jest siê do czego spieszyæ? zreszt± ka¿de lekarstwo ma stronê skutków ubocznych,które¶ z nich prêdzej czy pó¼niej Ciê dopada.
sama jestem ciekawa czy zewnêtrzna poprawa idzie za obni¿k± androgenów. Ostatnio zdarza³y mi siê dni takie jak dzisiaj, ¿e wylecia³o max 5 w³osów, w tym 0 bejbików, co jest cudem.
Wiem o czym mówisz, bo te¿ d³ugo bi³am siê z my¶lami, co dalej ... ale czuje potrzebê wiedzieæ co we mnie siedzi - chce to nazwaæ.
Wszystkie jeste¶my tu z powodu w³osów, ale rzadko mówimy o innych aspektach. Z rozjechanymi hormonami mam ma³e szanse na macierzyñstwo, co mnie ostatnio bardzo gnêbiæ zaczyna.
Sailor Star Fighter jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-14, 20:36   #123
marlena29
Raczkowanie

Sailor je¶li masz partnera to co Ci szkodzi siê staraæ,nie spisuj siê na straty bo jakim¶ cudem dziewczyny z pco zachodz± a nawet kobiety z jednym jajnikiem. No i ponoæ ci±¿a hormony reguluje ,chocia¿ jest gro kobiet którym je rozwala. Ja siê nie martwiê na zapas , wierzê ¿e dziecko jest mi pisane, a jak bêdzie czas pokarze.
Taka ciekawostka dzisiaj wmasowa³am kolejna ampu³kê neogenicu i posz³y dwa w³osy
Moja siorka dzisiaj zajada³a siê pyszno¶ciami z mojej dietki,ale mimo ¿e jest bardzo oty³a ta dieta j± nie przekonuje. Wierzy w moc g³odówek,zaliczy³a ju¿ dwie po ka¿dej ma efekt jojo i wypadaja jej k³aki ,które na szczê¶cie jej odrastaj± . I znowu przymierza siê do g³odówki bo to takie zdrowe,oczyszczanie organizmu z toksyn,lewatywki i te sprawy. ¯eby nie by³o nakierowa³am j± na wiedzê jaka jest na blogu t³uste ¿ycie ,ale to jej sprawa co wybierze .
Stary 2013-12-14, 21:23   #124
Blackbejbe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 655

zeby nie bylo to mi 1-wsza ciaza rozwalila hormony a 2-uga dobila jeszcze gorzej ale znam dziewczyny faktycznie co ciaza uregulowala wszystko Ja niestety jest tym pierwszym przypadkiem
- reszta dojdzie

ZEWNÊTRZNIE :
- olej z pestek dyni
- olej musztardowy z papryczka
- szampon cebulowy

- i tutaj te¿ bêdzie wiêcej

== ODZYSKAÆ W£OSISKA==

Blackbejbe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-15, 10:00   #125
piek³o
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 370

Blackbejbe dok³adnie mam tak samo.Przed ci±¿± by³am okazem zdrowia.Po pierwszym dziecku zaczê³y siê moje problemy,i to nie tylko hormonalne.Druga ci±¿a trochê pomog³a, rzeczywi¶cie przez pierwsze 2 lata po jak rêk± odj±³.Niestety teraz znowu wszystko siê sypie
Ale znam osobê,której ci±¿a wszystko wyregulowa³a.

Idê wetrzeæ kozieradkê :P
Stary 2013-12-15, 14:31   #126
Sailor Star Fighter
Rozeznanie

Znalaz³am dodatkowe info o omega6 to kiedy¶ tutaj pisa³a chyba AglioOlio, pamiêtam ¿e sporo informacji wkleja³a.
http://www.tlustezycie.pl/2013/12/gl...ry-omega6.html

Marlena, mo¿e nie tyle przekre¶lam swoje szanse, co stresuje mnie ca³a sytuacja i chc±c nie chc±c zaczynam o tym my¶leæ negatywnie raczej. W rodzinie mama i babcia mia³y problemy z donoszeniem, ale nie wiem czy przez jakie¶ hormonalne przypad³o¶ci - one same nie wiedz±, ale przez to tym bardziej ró¿ne my¶li mi spokoju nie daj±. Niemniej, w tej sytuacji jedynym logicznym rozwi±zaniem, jakie widzê jest ci±¿a planowana, pod kontrol± lekarza.
Je¶li chodzi o Twoj± siostrê, na pewno przykro jest patrzeæ, jak na w³asne ¿±danie wyniszcza swój organizm w imiê dziwnych przekonañ. Mam nadzieje, ¿e to co przeczyta nakieruje j± jako¶ i nie bêdzie musia³a za jaki¶ czas wyci±gaæ tych samych wniosków z w³asnych do¶wiadczeñ.

Ja sobie muszê wreszcie t± kozieradkê kupiæ

Edytowane przez Sailor Star Fighter
Czas edycji: 2013-12-15 o 14:32
Stary 2013-12-15, 15:59   #127
Blackbejbe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez piek³o Poka¿ wiadomo¶æ
Blackbejbe dok³adnie mam tak samo.Przed ci±¿± by³am okazem zdrowia.Po pierwszym dziecku zaczê³y siê moje problemy,i to nie tylko hormonalne.Druga ci±¿a trochê pomog³a, rzeczywi¶cie przez pierwsze 2 lata po jak rêk± odj±³.Niestety teraz znowu wszystko siê sypie
Ale znam osobê,której ci±¿a wszystko wyregulowa³a.

Idê wetrzeæ kozieradkê :P
no czyli nie jestem sama ;D

niestety u mnie po drugiej ciazy wypadanie i problem z hormonami zaczol sieo wiele wczesniej niz po pierwszej .

Zaczynam jutro kuracje od Maszy na lojotok , na dietce antygrzybowej juz jestem , wczoraj odgrzybilam pralke a jutro lece z soba .

A jak u ciebie sprawdza sie kozieradka ?? Bo ja mam wrazenie ze przez ten moj lojotok nic nie przeciska sie do skory dlatego musze najpierw wyleczyc skalp.

A jak u ciebie ze skora glowy |??
- reszta dojdzie

ZEWNÊTRZNIE :
- olej z pestek dyni
- szampon cebulowy

== ODZYSKAÆ W£OSISKA==

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-12-15, 19:34   #128
piek³o
Raczkowanie

Blackbejbe my¶lê,¿e u mnie wcze¶niej te¿ by³o co¶ nie tak, tylko wtedy siê tym tak bardzo nie przejmowa³am.Pisa³am ju¿ wcze¶niej ¿e mia³am zaburzenia od¿ywiania a wiêc i brak miesi±czki,wysuszona skóra,nadmierne ow³osienie.Gdy wyzdrowia³am miesi±czka wróci³a ale sucha skóra,w³osy na ciele itp zosta³y. Dopiero po kilku latach kiedy nic siê nie zmienia³o i dosz³o wypadanie w³osów stwierdzi³am ¿e co¶ jest nie tak.

Do kozieradki robi³am dwa podej¶cia.Za pierwszym razem brakowa³o mi cierpliwo¶ci i przera¿a³ zapach.Staram siê myæ g³owê max 2 razy na tydzieñ a po kozieradce musia³am robiæ to czê¶ciej ,wiêc j± odstawi³am.Poza tym mia³am tak jak ty ,poczucie ¿e ona nie wnika w skórê ,w ogóle jej nie czu³am.To by³o co¶ zupe³nie innego ni¿ wszystkie wcierki.
Po pewnym czasie ,zachêcona tym ¿e wszyscy tak siê ni± zachwycaj± postanowi³am daæ jej szanse.2 ³y¿ki zala³am ma³± ilo¶ci± wody,zagotowa³am ,wystudzi³am i przela³am do szklanej buteleczki z pipetk±.Staram siê wcieraæ j± codziennie,czasami co 2 dni.
Nie mogê stwierdziæ na 100 % ¿e to kozieradka,stosujê te¿ inne specyfiki ale mam masê nowych baby hair Jestem zachwycona tym co widzê na swojej g³owie.Mo¿e moje rude w³oski odrosn±

Aha skóra g³owy -³upie¿, po wcze¶niejszych wcierkach sucho i swêdz±co.Czasami nie mogê opanowaæ drapania ,wtedy te¿ ³upie¿ leci kilogramami. Nie¼le radzi sobie siemie lniane. Fajnie ³agodzi.
Stary 2013-12-15, 21:13   #129
moooniaaaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 16 600

Przysz³am do Was, oczywi¶cie po pomoc
Masowo wypadaj± mi w³osy. Od jakiego¶ roku w ilo¶ciach, które s± widoczne, które przeszkadzaj±.
Ogólnie tsh mam w normie,morfologiê te¿, ale w styczniu idê na pierwsz± wizytê u endo. Zobaczymy co mi powie.
Ze skór±, paznokciami nie mam problemów, normalnie zdrowo siê od¿ywiam. £ykam suplementy, codziennie witaminy + co¶ na w³osy, aktualnie ProLady. Pracujê w aptece, wiêc praktycznie co chwila siedzê i szukam nowych suplementów, które mnie poratuj±.
Skoñczy³am butelkê szamponu Dermeny, balsamu Seboradin z ¿eñ-szeniem, Jantara na skalp i nic. Nie wiem za co siê teraz wzi±æ oprócz ampu³ek Radicala. Pamiêtam, ¿e kiedy¶ z waxem siê lubili¶my.
Pijê pokrzywê, len. Próbowa³am robiæ wcierki z kozieradki, ale nie wytrzyma³am zapachu.
Ciekawostka - mam mnóstwo baby hair. Fryzjerka zawsze powtarza, ¿e praktycznie na ca³ym skalpie rosn±. Tak wiêc masowo wypadaj±, a jednocze¶nie ca³y czas mam nowe baby hair, przez co w³osy ca³y czas mam gêste.
moooniaaaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-16, 18:34   #130
julk44
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 493

cze¶æ dziewczyny zauwa¿y³am, ¿e spora czê¶æ z Was ma problemy z androgenami, wiêc mam nadziejê ¿e która¶ z Was mo¿e bêdzie mog³a odpowiedzieæ na moje pytania. Otó¿ od ponad 2 miesiêcy zaczê³am siê leczyæ na androgeny (nadmierne ow³osienie) i niedoczynno¶æ tarczycy. W badaniach z ubieg³ego roku moje badania wygl±da³y nastêpuj±co:
TSH 3,19
Prolaktyna 24,76 ng/ml (5,18 - 26,53)
Testosteron wolny 4,17 pg/ml ( 0,45 - 3,17)

2 miesi±ce temu robi³am USG tarczycy i wysz³o ok
na usg ginekologicznym wysz³a torbiel z cechami luteinizacji o ¶r. 40mm

W ubieg³ym tygodniu robi³am kolejne badania i oto wyniki:
TSH 1,46
FT3 3,1
Kortyzol 31,1 ug/dl (5 - 25)

Oczywi¶cie muszê zrobiæ test hamowania deksametazonem...

Przezorny zawsze ubezpieczony, wiêc przy okazji powinnam zrobiæ jeszcze jakie¶ inne badania?
No i je¿eli chodzi o ten nieszczêsny hormon stresu czyli kortyzol, orientuje siê kto¶ jak szybko mo¿e on siê podnie¶æ? Pytam, poniewa¿ jestem straszn± panikar± i na widok strzykawki prawie mdlejê Czy jest mo¿liwe, ¿e dos³ownie w 2 minuty poziom tego hormonu podskoczy³ u mnie ponad normê ?
julk44 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-16, 19:44   #131
majeczka92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41

Cze¶æ dziewczyny
Podczytuje Was tu juz od d³uzszego czasu ,poniewaz mam ten sam problem a przynajmniej wszystko na to wskazuje.Jestem w trakcie diagnostyki hiperandrogenizmu,tylko przez duza skrupulatnosc endokrynolog i fakt ze wszystko musze robic prywatnie trwa to d³ugo za d³ugo...a w³osy leca.
Ale ze ostatnio czuje sie fatalnie postanowi³am sobie zbadac krw pod k±tem braku ¿elaza.Tzn zbada³am ferrytyne i wysz³a bardzo niska ,dolna granica normy nie jest przekroczona ale przy normach 5-204,ja mam 9.A co najlepsze zelazo badane w wakacje wysz³o podwyzszone!Tylko ponoc badanie zelaza nie jest do konca wiarygodne,lepszym wskaznikiem tego ile jest go w ogganizmie jest ferrytyna w³asnie.Jak myslicie czy oprócz nadmiaru androgenów który mam ewidentny(wolny testosteron prawie dwukrotnie podwyzszony)tak niski poziom zelaza moze równiez znaczaco wp³ywac na w³osy?Wiem ze niskie zelazo moze byc przy niedoczynnosci tarczycy,a ja wszystkie objawy tej niedoczynnosci u siebie widze,tylko jakos wyniki hormonow tarczycy sa ok.
majeczka92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-17, 11:24   #132
piek³o
Raczkowanie

Majeczka ja poziom ferrytyny mia³am ok 2 czyli skrajny.Suplementuje ¿elazo i na pewno jest lepiej.Przede wszystkim mam wiêcej energii i nie wygladam tak anemicznie,Moje usta ju¿ nie s± trupio-sine Niski poziom ¿elaza na pewno ma wp³yw na w³osy.

Od oko³o mies wcieram t± kozieradkê i pijê mielone siemie lniane.Codziennie robiê koktajle z owoców + 2 ³y¿ki siemienia. Bilans - kilka wlosów (ok 5 sztuk ) na grzebieniu. Ale¿ jestem szczê¶liwa. Najpiêkniejszy prezent na ¶wiêta.
Wprowadzi³am te¿ biotynê 7500 mcg
Teraz pora na pogrubienie mojego sianka na g³owie.
Czy ceramidy bêd± dobre? Planuje te¿ zakup sproszkowanej amli.Od jakiego¶ czasu stosujê henne na w³osy i równie¿ widzê pozytywne zmiany. Brakuje mi tylko tego piêknego po³ysku i g³êbokiego koloru ,który mam po farbie. Ale nie marudzê

Aha ,kto¶ wcze¶niej pisa³ o tej diecie Kwa¶niewkiego i o Chiñczyku.Moja znajoma mia³a bardzo du¿e problemy skórne -³uszczyca. Z tego co wiem pomog³a jej w³a¶nie medycyna chinska ,te s³ynne zio³owe kulki i dieta.Wszystko piêknie wyregulowa³a (ponoæ te¿ mia³a jakie¶ problemy hormonalne) a skóre ma jak niemowlak.Piêkn±,promienn ±,g³adk± .
Generalnie zasada ¿ywienia 5-przemian, któr± stosuj± Azjaci opiera siê na tym,¿e organizm choruje, jak dostarczamy za du¿o po¿ywienia zimnego,kwa¶nego i zaflegmiaj±cego.
Ja widzê w tym sens ,tylko mam du¿e problemy ¿eby siê przestawiæ. Na ten moment jedyne co wprowadzi³am to przyprawy rozgrzewaj±ce i zamieni³am kurczaka na indyka. Nie potrafiê zrezygnowaæ z soków i owoców. No i s³odko¶ci
Stary 2013-12-18, 07:48   #133
marlena29
Raczkowanie

tak to ja jestem na tej diecie od chiñczyka,tylko ¿e on mi zaleci³ diete kwa¶niewskiego oczywi¶cie nie nazwa³ jej tak tylko da³ takie wytyczne jak na tej diecie.O kuchni piêciu przemian nawet nie wspomnia³.U mnie wypadanie zatrzyma³o siê na ok 20szt dziennie ,wiêc problem jest ,baby hair znikoma ilo¶æ .Diete prowadzê ju¿ miesi±c wiêc muszê byæ cierpliwa .Mo¿e ci±¿a mi wyreguluje hormony
Stary 2013-12-18, 16:17   #134
Gosiakol
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 596

majeczka, tak , jak najbardziej, tak niska ferrytyna NA PEWNO ma wplyw na niedoczynnosc tarczycy dlatego ze to dzieki pierwiastkowi zelaza tarczyca produkuje hormony. Juz nie raz sie zastanawialam, czy wszystkie problemy nie maja swojego zrodla w zaburzeniach przyswajania zelaza albo jego niedostatecznym dostarczeniu. Nie wiem co pierwsze : problemy z tarczyca , ktora w zwiazku z tym ze wzmozona sila ''rzuca sie'' na zapasy zelaza ,zeby moc wyprowdukowac jak najwiecej hormonu czy najpierw wystepuje niedobor zelaza w zwiazku z czym sila rzeczy tarczyca zaczyna szwankowac. A za tarczyca jajniki i ogolnie, cala gospodarka hormonalna. Albo najpierw wystepuje PCOS w zwiazku z cyzm zaczyna szwankowac tarczyca. Nie ustalono jeszcze skad sie to bierze i co jest pierwsze, ale zaleznosc na pewno jest, bo mnostwo kobiet majacych problemy z jajnikami czy androgenami ma tez problemy z tarczyca. U niektorych sa moze jeszcze utajone. Jest, mysle, wiece niz prawdopodobne, ze prowodorym wsyztskiego jest jednak zla dieta. Moze cukier, moze tluszcze, cholera wie. Przeciez genetyczne to raczej nie jest.
Biore drugi miesiac oenobiol, ale srednio komfortowo sie czuje z jedzeniem oleju na codzien. Uzmyslowilam sobie, ze wlasciwie go wczesniej wcale nie jadlam. Zmarze sporadycznie , glownie pieke. W prostej postaci nie jadalam go w ogole. Mam wrazenie, ze przy oenobiolu trudniej mi opanowac cere i waga mi nieco wzrosla. Olej z pestek dyni ?
Gosiakol jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-18, 17:59   #135
Sailor Star Fighter
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gosiakol Poka¿ wiadomo¶æ
Biore drugi miesiac oenobiol, ale srednio komfortowo sie czuje z jedzeniem oleju na codzien. Uzmyslowilam sobie, ze wlasciwie go wczesniej wcale nie jadlam. Zmarze sporadycznie , glownie pieke. W prostej postaci nie jadalam go w ogole. Mam wrazenie, ze przy oenobiolu trudniej mi opanowac cere i waga mi nieco wzrosla. Olej z pestek dyni ?
który masz ten oenobiol? próbowa³am googlowaæ, ¿eby zobaczyæ sk³ad dok³adny, bo doszukiwa³abym siê, w tych problemach z cer± oczyszczania w±troby (jakie to problemy dok³adnie? malutkie krostki, rozsiewaj±ce siê niczym grzyby po deszczu?) , ale maj± kilka produktów do w³osów i nie wiem który u¿ywasz.
Nie szuka³abym winnego w oleju, chocia¿ pamiêtaj±c Wielorybka i jego przygody z palm±, odstawi³abym go na tydzieñ tak dla spokoju, ¿eby sprawdziæ jak waga zareaguje.
Stary 2013-12-18, 19:41   #136
Gosiakol
Rozeznanie

Sailor, Revitalisant. Ale sklad to ja znam bardzo dobrze, olej z pestek dyni i wit z gr. B . Koniec. Tak ogolnie to trafia mnie potezny szlag, bo pomimo, ze mialam pewnie tescia od dawna podwyzszonego i wlosy lecialy to cere mialam ok, od wielkiego dzwonu cos wyskoczylo.
Pozniej zaczelam brac antyki i przez rok byla bajka pod kazdym wzgledem po czym moje fatum stwierdzilo, ze musi mi dosrac i znowu polecialy wlosy i zaczely sie problemy z cera, pojedyncze wieksze syfy, ale chyba nie codziennie, bo pamietam ze akurat jak bylam u endo to oczywiscie mnie zlala, bo stwierdzila, ze mam piekna cere. I wez jej wytlumacz, ze akurat dzisiaj moze tak, ale wymaga to niebotycznych zabiegow higienicznych no i akurat dzis jest ok a jutro juz nie bedzie. Wtedy mniej wiecej zaczelam brac androcur i na poczatku te sysy jeszcze mi sie nasilily ( sic!) Inna juz Pani endo ROZBROILA MNIE totalnie mowiac, ze to nie tradzik, ze mi sie wydaje chyba, bo androcur na tradzik dobry jest i basta. Jak slepy kon. Niewazne co mam na twarzy, wazne, ze ona wie, ze andricur leczy tradzik.
Fakt, ze na poczatku manipulowalam troche dawka i bralam nie polowe tabletki, ale nieco mniej, troszeczke mniej, ale jak przestalam w tym grzebac i zaczelam brac rowno polowe to cera od razu sie uspokoila, fakt. I tak trwalo przez rok, z rzadkimi niespodziankami. Pozniej zmienilam antyki na estro naturalne, caly czas z polowka androcuru i mialam masakre z wlosami ale cera byla idealna. Wlosy jednak mnie zniszczyly psychicznie wiec wrocilam do dawnych antykow i cera byla nadal ok, az ktoregos razu postanowilam, ze zaczne stopniowo zmniejszac dawke androcuru, zeby moze w koncu odstawic ..Wystarczylo jedyne 10 dni dawki zmniejszonej zaledwie o 1/4 ,zeby wszytsko totalnie sie posypalo? Wtedy zaczelo mi sie dziac z cera cos czego nigdy nie mialam. Oczywiscie szybciutko wrocilam do dawki z przeszlosci i liczylam na to, ze po kilku dniach wszystko wroci do normy, ale nigdy nie wrocilo..a to juz chyba 5 ty miesiac. A w tym miesiacu mam wrazenie , ze jest wlasnie jeszcze gorzej i zastanawiam sie czy oenobiol nie nasila ''tradziku'' . Mam teorie, ze to antyki mi to robia..bo w poprzednich miesiacach w tyg z odstawienia syfy znikaly. Nie jest to tradzik tragiczny, ale jest straszne wkurzajacy , bo mam wrazenie ze mi cos kipi pod skora i czasami wrecz z godziny na godzine probuje znalezc ujscie w innym miejscu. Nie jestem w stanie tego opanowac. Kiedys maseczki i inne takie gwarantowaly mi idealna skore na jakis czas, teraz to wszytsko na nic. Najpierw swedzi mnie skora i poki co nic nie widac. Pozniej nie mam jako takiego syfa tylko jakies ''wybrzuszenie'' ,czesto w kolorze skory, ale kilka takich ''wybrzuszen'' na twarzy i wiadomo, efekt wizualny do dupy...Albo sa male, intensywnie czerwone i wtedy nieswedzace. Nie czuje ich tylko potem w lustrze gdzies widze, ze wygladam jak idz stad. Sa raczej powierzchniowe, latwe do oczyszczenia, ale co z tego skoro nastepnego dnia juz mam serie nowych? A tak od lat zawsze blagalam w myslach kogolwiek kto tam jest u gory za to odpowiedzialny, (ale widocznie mam mnie gdzies ) ,zebym przynajmniej z cera nie miala problemow , no to kurna mam. Thanks, really.
Bede pewnie probowala zamienic antyki, ale wtedy zawsze jest ryzyko, ze moze wlosy poleca, ze moze tycie. Nie wiem jak dlugo jeszcze zniose takie zycie..Co mnie czeka jesli wszytsko odstawie? OT, w skrocie moja historia od strony twarzy..
Stary 2013-12-18, 21:08   #137
marlena29
Raczkowanie

Gosiakol parê lat temu bra³am ten oenobiol ,dwa opakowania wyjad³am,poprawy zero . Nie wydaje mi siê ¿eby tak ma³a ilo¶æ oleju mog³a Ci zaszkodziæ.
Stary 2013-12-18, 21:35   #138
Gosiakol
Rozeznanie

Dwa opakowania to troche malo, zeby cos stwierdzic. Ja bez wzgledu na wszystko zjem przynajmniej trzy. Akurat poprawa we wlosach byla - ja zawsze mam comiesieczne kryzysy wypadania wynikajace najpewniej z faktu , ze co miesiac odstawiam leki na tydzien. Jeszcze tydzien po odstawieniu jest ok a potem zjazd. Otoz w tym miesiacu ten zjazd byl duzo lagodniejszy, nie przekroczylam 30 wlosow dziennie od ponad miesiaca, przy czym 30 tylko sie zdarzalo, w inne dni bylo lepiej. 5 - 10, 20. ( Odpukac, bo zawsze jak sie tu pochwale to pozniej sie rypie .) Cos tam sie jednak dzieje na moja niekorzysc i jak zwykle nie moge dociec co :/

tu link do goscia, ktorego znalazlam juz jakis czas temu, odnosnie zywienia. Leb ma jak sklep i o ile dobrze sie orientuje nie przeczytawszy jeszcze wszystkiego tez stawia na ta diete Kwasniewskiego.
Kurcze, zrezygnuje z wegli, ok. Ale przeciez chleb to nie tylko samo zlo. Jest tam blonnik, witaminy z grupy B..
http://www.ziolaiprzyprawy.info/2012...dlaczego-tyje/

Edytowane przez Gosiakol
Czas edycji: 2013-12-18 o 22:07
Stary 2013-12-18, 21:42   #139
Sailor Star Fighter
Rozeznanie

Cytat:
Sailor, Revitalisant. Ale sklad to ja znam bardzo dobrze, olej z pestek dyni i wit z gr. B . Koniec.

Ja piernicze, nawet na stronie producenta nie potrafi± jasno napisaæ ile tego jest w tabletce ;/ http://www.oenobiol.fr/Nos-produits/...e/Revitalisant, je¶li liczyæ ¿e dzienne zapotrzebowanie to dla nich max 2mg, to jedyne o czym my¶lê, to za co tyle kasy bior±?
Sam kompleks B nie nasila tr±dziku, swoj± drog± antyki wyp³ukuj± Ci te witaminy, wiêc w teorii uzupe³niasz ewentualne braki. Zastanawiam siê czy combo antyki + andrucur + bloker nie gryz± siê jako¶. Szczególnie, ¿e Ty takim wra¿liwcem jeste¶, je¶li chodzi o wszystkie wahniêcia.

Cytat:
Tak ogolnie to trafia mnie potezny szlag, bo pomimo, ze mialam pewnie tescia od dawna podwyzszonego i wlosy lecialy to cere mialam ok, od wielkiego dzwonu cos wyskoczylo.
Pozniej zaczelam brac antyki i przez rok byla bajka pod kazdym wzgledem po czym moje fatum stwierdzilo, ze musi mi dosrac i znowu polecialy wlosy
Na Kolomare (chyba) antyki te¿ przesta³y dzia³aæ po jakim¶ czasie. Generalnie, jak tak czyta³am, to nie by³by w cale odosobniony przypadek. Nie potrafiê tylko zrozumieæ tego mechanizmu tak do koñca.

Cytat:
i zaczely sie problemy z cera, pojedyncze wieksze syfy, ale chyba nie codziennie, bo pamietam ze akurat jak bylam u endo to oczywiscie mnie zlala, bo stwierdzila, ze mam piekna cere. I wez jej wytlumacz, ze akurat dzisiaj moze tak, ale wymaga to niebotycznych zabiegow higienicznych no i akurat dzis jest ok a jutro juz nie bedzie.
Ja tak mia³am za ka¿dym razem jak do lekarza sz³am. Za ka¿dym razem jak s³ysza³am ironiczne pytanie 'ale gdzie niby ma Pani ten tr±dzik?' mia³am ochotê waliæ g³ow± o blat biurka - nie swoj± g³ow±.

Cytat:
Wtedy mniej wiecej zaczelam brac androcur i na poczatku te sysy jeszcze mi sie nasilily ( sic!)
i ja tak mia³am niestety przez d³ugi czas, podczas brania syndi. W zasadzie to skóra uspokaja³a siê tylko podczas 7dniowej przerwy.

Cytat:
Inna juz Pani endo ROZBROILA MNIE totalnie mowiac, ze to nie tradzik, ze mi sie wydaje chyba, bo androcur na tradzik dobry jest i basta. Jak slepy kon. Niewazne co mam na twarzy, wazne, ze ona wie, ze andricur leczy tradzik.
Fakt, ze na poczatku manipulowalam troche dawka i bralam nie polowe tabletki, ale nieco mniej, troszeczke mniej, ale jak przestalam w tym grzebac i zaczelam brac rowno polowe to cera od razu sie uspokoila, fakt. I tak trwalo przez rok, z rzadkimi niespodziankami. Pozniej zmienilam antyki na estro naturalne, caly czas z polowka androcuru i mialam masakre z wlosami ale cera byla idealna. Wlosy jednak mnie zniszczyly psychicznie wiec wrocilam do dawnych antykow i cera byla nadal ok, az ktoregos razu postanowilam, ze zaczne stopniowo zmniejszac dawke androcuru, zeby moze w koncu odstawic ..Wystarczylo jedyne 10 dni dawki zmniejszonej zaledwie o 1/4 ,zeby wszytsko totalnie sie posypalo? Wtedy zaczelo mi sie dziac z cera cos czego nigdy nie mialam. Oczywiscie szybciutko wrocilam do dawki z przeszlosci i liczylam na to, ze po kilku dniach wszystko wroci do normy, ale nigdy nie wrocilo..a to juz chyba 5 ty miesiac. A w tym miesiacu mam wrazenie , ze jest wlasnie jeszcze gorzej i zastanawiam sie czy oenobiol nie nasila ''tradziku'' . Mam teorie, ze to antyki mi to robia..bo w poprzednich miesiacach w tyg z odstawienia syfy znikaly. Nie jest to tradzik tragiczny, ale jest straszne wkurzajacy , bo mam wrazenie ze mi cos kipi pod skora i czasami wrecz z godziny na godzine probuje znalezc ujscie w innym miejscu. Nie jestem w stanie tego opanowac.
To co opisujesz, to napewno nie efekt oczyszczania jak s±dzi³am, a ewidentnie opis 'mojego' tr±dziku, za który obwiniam hormony. Zdaje sobie w pe³ni sprawê z tego co czujesz i jak to bardzo potrafi wkurzaæ.

Nie potrafiê Ci doradziæ w zakresie androcur i tabletek - w zasadzie to Ty wiesz wiêcej ni¿ ja, ale my¶lê, ¿e masz dobre przemy¶lenia i przynajmniej idziesz w dobrym kierunku.
Jeszcze tak sobie my¶lê, ¿e mechanizm wypadania w³osów nie równa siê temu który powoduje tr±dzik. Nie wiem jak to wyja¶niæ, ale wydaje mi siê, ¿e jest jeszcze co¶ ...

Cytat:
A tak od lat zawsze blagalam w myslach kogolwiek kto tam jest u gory za to odpowiedzialny, (ale widocznie mam mnie gdzies ) ,zebym przynajmniej z cera nie miala problemow , no to kurna mam. Thanks, really.
ja tak b³agam narazie, ¿eby mnie chocia¿ hirsutyzm nie dopad³
Dziurawa gêba, ³ysy ³eb i jeszcze w±s do tego ..Freddy Krueger by³by chyba przystojniejszy wtedy ode mnie.

Amelka, melduj siê czasami

Czas edycji: 2013-12-18 o 21:52

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-18, 22:19   #140
majeczka92
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41

Gosiakol tylko ze u mnie z wyników wychodzi ze tarczyca ok,TSH jakis miesci±c temu 1,2, czyli idealnie,FT3 i FT4 robione co prawda na poczatku roku,ale tez w normach,po srodku norm.Tylko objawów niedoczynnosci sporo:wieczna sennosc,brak koncentracji,zimne rece i stopy,sucha skóra.Ale moze to po prostu kwestia niskiego zelaza i jego suplementacja pomoze i przynajmniej czesciowo zniewluje te objawy.
Natomiast w³osy leca mi w setkach codziennie,ja sie wogóle zastanawiam jakim cudem jeszcze cos na tej g³owie zostaje,wystarczy pociagnac delikatnie i pasmo wychodzi...To mnie przeraza.Co najgorsze widze na pod³odze setki malutkich baby hair codziennie,gdyby chociaz po³owa z nich chcia³a rosnac dalej,mysle ze uda³o by sie jakos stopniowo zastepowac te co wypadaja,ale tak to ta wymiana nie zachodzi.
majeczka92 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-18, 23:32   #141
silver_lining
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 423

cze¶æ dziewczyny, ja dopiero zaczynam zmagania z wypadaniem w³osów

próbowa³am siê ratowaæ kozieradk±, ale ograniczy³a wypadanie nemal do równej po³owy i ani drgnie dalej

dzi¶ dermatolog (oprócz skierowania na komplet badañ) kaza³a mi wcieraæ novoxidyl przez 3 miesi±ce dwa razy dziennie - czy która¶ z Was u¿ywa³a tego? mo¿ecie co¶ o tym powiedzieæ?
próbowa³am przeszukiwaæ fora, ale znalaz³am tylko jedn± konkretn± wypowied¼ z której wynika, ¿e wzmaga przet³uszczanie, a ja i tak muszê myæ g³owê codziennie :/
silver_lining jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-19, 00:39   #142
Gosiakol
Rozeznanie

Sailorek, dzieki za zainteresowanie, usmiechnelam sie przynajmniej Ja sie znowu probuje dobic do endo w celu przedyskutowania mojej terapii nie wiem, ludze sie ,ze sie moze w miedzyczasie czegos nowego nauczyla. Chcialabym pojsc do wszystkich specow w miescie i wybrac jakiegos najbardziej sensownego, ale oni sa wszstcy w kupie w tym szpitalu i sie znaja, wiec nikt mi nie da kwitka do innego kolegi po fachu, z ktorym codziennie je lunch. W akcie rozpaczy wypilam juz dwie szklanki wierzbownicy, bo pamietam, ze mi przy pierwszym ataku syfow na antykach pomagala, a bylam jeszcze bez androcuru wtedy. Ale tez sie cholera troche boje jeszcze wprowadzac dodatkowy czynniki , ktory moze wplynac na hormony, wiec powiedzialam sobie , ze tylko co drugi dzien.

Wiesz, ja podejrzewam ze zgodnie z tym, co przeczytalam w jakims madrym artykule kiedys kazdy gestagen w antykach jest proandrogenny..niektore mniej inne bardziej, ale kazdy, oprocz tych typowo antyandro jak w Diane. i wydaje mi sie , ze przez pierwszy rok bylo ok , bo badz co badz byl to potezny zastrzyk estrogenow, ktore dominowaly, ale z czasem to jednak androgeny przejely kontrole..Co prawda androstendion na tabsach byl zawsze ok, ale testosteron nigdy nie spadl porzadnie i wystarczylo ,ze przez miesiac bralam jasminelle, w ktorej jest jedna trzecia estro mniej niz w tym co bralam i testo mi skoczyl jak glupi. Pozniej ten efekt zatuszowalam androcurem, ale moze po roku nawet i on nie wystarczy ? tyle, ze wczesniej pomimo roznych zawirowan jakos wystarczal , wiec nie wiem dlaczego tak ciezka cene place tylko za to, ze raz przez 10 dni zmniejszylam dawke? To wydaje mi sie juz absurdalne, ale to ewidentnie to bylo przyczyna. Od dluzszego czasu wiem co powinnam zrobic ..zamiast antykow do androcuru wystarczy sam EE, etyloestradiol, bo jesli to od nich te syfy to od gestagenu a nie estrogenow. Tylko ze boje sie panicznie najmniejszej zmiany..bo wiem, ze spotka mnie mozliwie najgorsza wersja i niewytlumaczalna. Teoretycznie nic nie powinno sie zadziac na niekorzysc przy takiej zmianie, ale wiadomo..i zostane w ciezkiej d..e bez zadnego lekarza gotowego zajac sie mna na serio a wtedy sie powiesze
A Ty masz nadal problemy z cera czy to tylko na Syndi bylo ? Dlugo ja bralas ? Bo czytam na forum o androcurze, ze tez sie dziewczynom nasila tradzik na tym leku na pocz i maja przykazanie czekac pol roku.
majeczka, wiesz, istneje cos takiego jak utajona niedoczynnosc czy cos..objawy sa wazniejsze niz wyniki. Tak czy inaczej moim zdaniem absolutnie powinnac suplementowac zelazo, zeby ta ferrytyna chociaz do 40 skoczyla. Choc fakt, ze tsh 1,2 to marzenie. Musisz zatem szukac jeszcze innych ewentualnych przyczyn lnienia. jak hormony plciowe?
Stary 2013-12-19, 07:35   #143
kolamara
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 228

Sailor tak to na mnie Harmonet przesta³ dzia³aæ i to w bardzo dziwny sposób. Zaraz po porodzie w 4 miesi±cu zaczê³y mi w³osy emigrowaæ, wziê³am harmonet i po miesi±cu dos³ownie brania z kupy k³aków wypada³o mi mo¿e 30 szt. podczas mycia a potem to ju¿ np. 10. Odtswi³am potem po paru miesi±cach i jak znowu zaczê³y wypadaæ, to znowu wziê³am ale juz to wypadanie trwa 1,5 roku przy czym z 8 miesiêcy bra³am harmonet a nie pomóg³.

Gosiakol Harmonet ma w³a¶nie gastagen w sk³adzie i endo ostatnio nawet dziwi³ siê, ¿e tak mi na w³osy pomaga³, bo gastagen jest w³asnie proandrogenny. Tyle, ¿e bada³am sobie i te¶cia i andro na nim i te¶æ idealnie w ¶rodku normy, andro gdzie¶ 0,6 - 0,7 zakresu normy wiêc u mnie by siê to nie potwierdza³o.

A u mnie mo¿e deko lepiej - wczoraj 50 przy myciu a by³o to mycie po 3 dniach w tygodniu to tak kolo 15. Super nie jest, ale za³amywaæ siê te¿ nie bêdê. Co¶ tam na g³owie ro¶nie - malutko, ale zaczê³am zauwa¿aæ jaki¶ odrost. No i to mniejsze przet³uszczanie daje mi ¿yæ.

Kozieradka pomaga mi na ³upie¿ i na swêdzawkê - w ogóle troszkê fajniejsze w³osy po niej mam, tyle, ze ja psikam ni± w³osy tylko 3 razy w tygodniu, bo rzadziej myjê, a nie da siê z popiskanymi wyj¶æ do ludzi, bo mi przet³uszcza. W ka¿dym razie na razie siê polubi³y¶my.

Wierzbona pijê ju¿ tylko raz dziennie i chyba za chwilê muszê zrobiæ przerwê, bo bêdzie ju¿ ze 3 miesi±ce jak pijê.
Waga siê uspokoi³a. Zrezygnowa³am z pó¼nych kolacji wiêc powinno byæ dobrze i to chyba nie po Bonadei.

zewnêtrznie: szampon Paraderm, Pirolam, kozieradka
kolamara jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-19, 12:22   #144
Gosiakol
Rozeznanie

Kolamara, kazdy antyk ma gestagen , to ogolna nazwa pochodnej progesteronu, tylko ze sa rozne. W moich tabsach jest akurat dezogestrel, w Harmomecie jest gestodenum. Na poczatku androgeny zawsze spadna, bo beda przytloczone estrogenami z tabsow a to nie byle jaka sila, ale pozniej jak gestagen jest proandrogenny to moze androgeny podwyzszyc. Jak ktos ma je niskie czy w srodku normy to sie nawet nie kapnie, ale jak ma juz na granicy to nieodpowiednimi tabsami moze sobie jeszcze podniesc. To u Ciebie troche inaczej, bo u mnie po powrocie do dawnych antykow bylo jak wczesniej, to dopiero zamieszanie z androcurem cos mi popieprzylo, ale tak czy inaczej czuje, ze musze odstawic ten gestagen, czyli tabsy w ogole na rzecz samego EE i powinno tylko ze gwarancji nigdy nie ma, co mnie oslabia. Przy androcurze on jest na nic. Szkoda tylko, ze moja lekarka o tym nie pomyslala jedyne co mi dala to estro naturalne, ktore a) znosilam okropnie, w przeciwienstwie do syntetycznych b) przyszlam do niej zeby ratowac wlosy a nie cos innego, a jakby cokolwiek na temat wiedziala, to by mi powiedziala, ze estro naturalne sa duzo za slabe, zeby zadzialaly na wlosy. Wiec z powrotem dostalam tabsy, bez sensu, bo nie wiedzialam jeszcze wtedy, ze istanieje EE samodzileny, bez gestagenu. Ona moze tez nie wiedziala
Ja mam bejbikow bardzo duzo przy czole i co wazniejsze, sa sztywne. Niestety, do podskakiwania z radosci mi daleko, poniewaz mam masy wlosowej juz tak malo, ze te bejbiki nic nie zmieniaja optycznie a zanim urosna to reszta wyleci. Jednak najwazniejsze jest dla mojej psychiki niewypadanie. Good day
Stary 2013-12-19, 15:53   #145
Sailor Star Fighter
Rozeznanie

Cytat:
Sailorek, dzieki za zainteresowanie, usmiechnelam sie przynajmniej Ja sie znowu probuje dobic do endo w celu przedyskutowania mojej terapii nie wiem, ludze sie ,ze sie moze w miedzyczasie czegos nowego nauczyla. Chcialabym pojsc do wszystkich specow w miescie i wybrac jakiegos najbardziej sensownego, ale oni sa wszstcy w kupie w tym szpitalu i sie znaja, wiec nikt mi nie da kwitka do innego kolegi po fachu, z ktorym codziennie je lunch. W akcie rozpaczy wypilam juz dwie szklanki wierzbownicy, bo pamietam, ze mi przy pierwszym ataku syfow na antykach pomagala, a bylam jeszcze bez androcuru wtedy. Ale tez sie cholera troche boje jeszcze wprowadzac dodatkowy czynniki , ktory moze wplynac na hormony, wiec powiedzialam sobie , ze tylko co drugi dzien.

Wiesz, ja podejrzewam ze zgodnie z tym, co przeczytalam w jakims madrym artykule kiedys kazdy gestagen w antykach jest proandrogenny..niektore mniej inne bardziej, ale kazdy, oprocz tych typowo antyandro jak w Diane. i wydaje mi sie , ze przez pierwszy rok bylo ok , bo badz co badz byl to potezny zastrzyk estrogenow, ktore dominowaly, ale z czasem to jednak androgeny przejely kontrole..Co prawda androstendion na tabsach byl zawsze ok, ale testosteron nigdy nie spadl porzadnie i wystarczylo ,ze przez miesiac bralam jasminelle, w ktorej jest jedna trzecia estro mniej niz w tym co bralam i testo mi skoczyl jak glupi. Pozniej ten efekt zatuszowalam androcurem, ale moze po roku nawet i on nie wystarczy ? tyle, ze wczesniej pomimo roznych zawirowan jakos wystarczal , wiec nie wiem dlaczego tak ciezka cene place tylko za to, ze raz przez 10 dni zmniejszylam dawke? To wydaje mi sie juz absurdalne, ale to ewidentnie to bylo przyczyna. Od dluzszego czasu wiem co powinnam zrobic ..zamiast antykow do androcuru wystarczy sam EE, etyloestradiol, bo jesli to od nich te syfy to od gestagenu a nie estrogenow. Tylko ze boje sie panicznie najmniejszej zmiany..bo wiem, ze spotka mnie mozliwie najgorsza wersja i niewytlumaczalna. Teoretycznie nic nie powinno sie zadziac na niekorzysc przy takiej zmianie, ale wiadomo..i zostane w ciezkiej d..e bez zadnego lekarza gotowego zajac sie mna na serio a wtedy sie powiesze
Ja to rozumiem tak, ¿e tylko octan cyproteronu ma dzia³anie antyandrogenne, dlatego w³a¶nie diana, syndi i parê innych jest przepisywana g³ównie kobiet± z PCOS. W jaki¶ przypadkach jednak nie dzia³a na tyle dobrze skoro na rynku pojawi³ siê androcur.
Natomiast taki drospirenon, który jest sk³adnikiem do¶æ du¿ej liczby tabletek, to bomba z opó¼nionym zap³onem, szczególnie dla nas, gdy androgeny s± podwy¿szone ju¿ na starcie.

Cytat:
A Ty masz nadal problemy z cera czy to tylko na Syndi bylo ? Dlugo ja bralas ? Bo czytam na forum o androcurze, ze tez sie dziewczynom nasila tradzik na tym leku na pocz i maja przykazanie czekac pol roku.
majeczka, wiesz, istneje cos takiego jak utajona niedoczynnosc czy cos..objawy sa wazniejsze niz wyniki. Tak czy inaczej moim zdaniem absolutnie powinnac suplementowac zelazo, zeby ta ferrytyna chociaz do 40 skoczyla. Choc fakt, ze tsh 1,2 to marzenie. Musisz zatem szukac jeszcze innych ewentualnych przyczyn lnienia. jak hormony plciowe?
Przed Syndi by³o dramatycznie, na syndi te¿. Po 7 miesi±cach mi siê znudzi³o czekanie i zaczê³am kombinowaæ na w³asn± rêkê z wierzbownic± - wtedy po miesi±cu wszystko zesz³o. Ale do tej pory nie wiem, czy to dodatek wierzbownicy (czy pó¼niej palmy) by³ kluczem, czy akurat zesz³o siê to w czasie.
Mia³am mega wielkie wyrzuty sumienia, ¿e biorê te tabletki, do tego na psyche mi wjecha³y, wiêc odstawi³am i od tego czasu jest poprawnie.

Nie czuje siê ca³kiem uleczona, bo co¶ tam wyskoczy od czasu do czasu ( i to w cale nie pojedynczo) ale my¶lê, ¿e to niekoniecznie od hormonów. Poza tym nawet gdy s± miesi±ce bez ani jednej niespodzianki, nadal uwa¿am, ¿e mam tr±dzik. To ju¿ zosta³o w g³owie gdzie¶.

Oczyszcza³am w±trobê w miêdzy czasie, zmieni³am dietê, walczê aby usun±æ toksyny z organizmu, wcze¶niej majstrowa³am trochê z grzybem, staram siê zwracaæ wiêksz± uwagê na funkcje i prace jelit. Wiêc generalnie grzebiê wszêdzie tam, gdzie mo¿na pó¼niej spodziewaæ siê jakiego¶ wysypu na paszczy. Co¶ za co¶. Równo co drugi miesi±c przed miesi±czk± te¿ co¶ wiêkszego wyskakuje, ale da siê ¿yæ.
Akurat na czas wizyty w szpitalu mnie dopad³o. Wiêc dumnie chodzi³am z brod± w syfach, nie zakrywaj±c tego niczym, ¿eby ka¿dy lekarz z którym rozmawia³am nie mia³ w±tpliwo¶ci gdzie mam ten tr±dzik.

Czas edycji: 2013-12-19 o 15:56
Stary 2013-12-19, 17:53   #146
Blackbejbe
Rozeznanie

Dziewczyny mam pytanie , czy ktoras z Was stosowala poza Jania kuracje zewnetrzna antylojotokow± ?? BO pisze do Jani ale zero odzewu a mam pare pytan co do tego .
- reszta dojdzie

ZEWNÊTRZNIE :
- olej z pestek dyni
- szampon cebulowy

== ODZYSKAÆ W£OSISKA==

Stary 2013-12-19, 17:58   #147
Sailor Star Fighter
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blackbejbe Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny mam pytanie , czy ktoras z Was stosowala poza Jania kuracje zewnetrzna antylojotokow± ?? BO pisze do Jani ale zero odzewu a mam pare pytan co do tego .
Ja i Delena

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-20, 08:17   #148
Antuanetta
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 556

Wróci³am od dermatologa i postanowi³am przed ¶wiêtami napisaæ co¶ mi³ego, pokrzepiaj±cego serca
Mojej sytuacji na g³owie daleko jeszcze do normalno¶ci ale jest ¶wiat³o w tunelu, ba nawet powia³o optymizmem. Teraz tylko nie wiadomo co pomog³o. Po ¶wiêtach muszê wykonaæ kolejne badania czy mój nu¿eniec jest w remisji czy nie. Jestem od 3 miesiêcy na antykoncepcji, minê³y 2 miesi±ce od podania osocza i miesi±c od leczenia nu¿eñca. Wczorajsze badanie trichoskopijne wykaza³o uwaga uwaga, ku naszemu zdumieniu, ¿e z niektórych cebulek wyrasta a¿ po 5 w³osów Tak wiêc czekamy na bujny odrost. Wziê³y siê do roboty czego wszystkim tu ¿yczê.
Antuanetta jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-20, 08:29   #149
MassieDran
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 095

Cytat:
Napisane przez Antuanetta Poka¿ wiadomo¶æ
Wróci³am od dermatologa i postanowi³am przed ¶wiêtami napisaæ co¶ mi³ego, pokrzepiaj±cego serca
Mojej sytuacji na g³owie daleko jeszcze do normalno¶ci ale jest ¶wiat³o w tunelu, ba nawet powia³o optymizmem. Teraz tylko nie wiadomo co pomog³o. Po ¶wiêtach muszê wykonaæ kolejne badania czy mój nu¿eniec jest w remisji czy nie. Jestem od 3 miesiêcy na antykoncepcji, minê³y 2 miesi±ce od podania osocza i miesi±c od leczenia nu¿eñca. Wczorajsze badanie trichoskopijne wykaza³o uwaga uwaga, ku naszemu zdumieniu, ¿e z niektórych cebulek wyrasta a¿ po 5 w³osów Tak wiêc czekamy na bujny odrost. Wziê³y siê do roboty czego wszystkim tu ¿yczê.
5 w³osów z jadnego mieszka? Zazdroszczê! Mnie siê wydaje ¿e wyrasta mi jeden w³os z jendego mieszka, ale sprawdza³am to na oko przy lini czo³a z tym ¿e nie wiem czy to mo¿liwe bo k³aki mam gêste Te¿ bym chcia³a takie badanie kamerk±

MassieDran jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-20, 19:36   #150
Gosiakol
Rozeznanie

Ja dzisiaj zaszalalam i kupilam sobie wlosy Syntetyczne..nie peruka tylko takie doczepiane. Poszlam szukac rudej peruki, bo mam jutro przebierana impreze i chcialam sie zrobic na Sally Tima Burtona , ale rudej nie bylo i postanowilam wyprobowac chociaz tagie fragmentaryczne uzupelnienie. Wnisoki : wyglada to nieglupio, te wlosy ktore kupilam sa praktycznie identyczne jak moje tylko duzo dluzsze no i potrzebuje ich jeszcze drugie tyle. Niestety do bani sa te grzebyki, na ktorych wlosy maja sie niby trzymac. Przypielam to zwyklymi wsuwkami. No i niestety mam za malo swoich wlosow, zeby przykryc ''poczatek nowych'' wiec nawet do takich rzeczy trzeba miec normalne wlosy :// Pokombinuje jednak, zeby cos z tego wyszlo uzytecznego moze nawet na codzien.

Kupilam tez pianke do zwiekszenia objetosci, bo juz nie moge zniesc tego przylizania. Pianka podobno tylko do sprzedazy dla profesjonalistow, zobaczymy..

Sailor, odpukac, po wierzbownicy przedwczoraj wczoraj nie mialam zadnej nowej niespodzianki na twarzy przez caly dzien !! Dzis cos malenkiego, ale da sie niezauwazyc. Dla pewnosci wypilam kolejnego wierzbona, ale to jednak dziala na maksa wydaje mi sie. Moze bez wstydu usiade przy wigilijnym stole..
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-02-21 23:18:37

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.