|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.
Chodzi Ci o tą "przepiękną" statuetkę ze szkła?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co wam się podoba na weselach a co nie ? Stereotypy, tradycje, nowe trendy.
Cytat:
Też mam skojarzenia wyłącznie nagrobne. Fuj. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
Tak. Na październik (ale rok jest, a myślałam, że chodzi o brak roku; masz na myśli, że powinno być "października"?, oczywiście "r." przyklejone do cyferek) nie zwróciłam uwagi.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-12-06 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam nic przeciwko piosenkom typu jestes szalona, jakby nie bylo na weselu przedzial wiekowy jest od 10 do 70 lat, wiec nie przeszkadza mi gdy poleci kilka piosenek do ktorych bedzie bawila sie moja babcia, tesciowie czy starsze wujostwo. Mi moga one nie odpowiadac ale chce zeby wszyscy goscie sie dobrze bawili wiec moge isc na ustpstwo ![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
ja nie lubię tego momentu, jak się starzy wujkowie schleją i zaczyna się maniana :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
W sumie 2 najgorsze rzeczy to złe jedzenie (w sensie obrzydliwie tłuste, nieświeże, byle jakie, dobierane na zasadzie "rzućmy książką kucharską i zobaczymy co się wylosuje") oraz zimna / gorąca sala. Wszystko inne mogę przeżyć. No może jeszcze byłoby głupio, gdyby wesele było na jakimś wygwizdowie, że nawet taksówki nie ma, a nie zapewniono transportu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
Ja lubie wesela u ludzi, ktorzy nie przepadaja za alkoholem. Wtedy wesele jest na poziomie. A wtedy najuczesciej to sa ludzie, ktorzy rowniez nie przepadaja za glupimi zabawami, wiec wesele jest jak najbardziej ok.
Natomiast jak juz jestem gdzies na wsiach to tak 2,3h po obiedzie sie wynosze, aby nie zdazyc zepsuc sobie dobrej zabawy. Najgorsze wesele: kiedy to na sali nie bylo ogrzewania ( impreza w zimie) a rozgrzac sie nie dalo w tancu, bo byl grany jazz+ chlodne jedzenie (niektore nie byly do konca rozmrozone ![]() I zapamietam tez wesele, gdzie na stole byly kanapki z mielonka ![]() Edytowane przez ellish Czas edycji: 2013-12-06 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Oszczędnie
![]() Ja byłam na weselu w lecie, były dzikie upały na dworze (więc goście ubrani raczej lekko, wiadomo), tymczasem na sali tak rozkręcili klimę, że było lodowato zimno ![]() ![]() Chyba z połowa gości po takich różnicach temperatur była przeziębiona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
BAN stały
|
Podoba mi się jedzonko.
I to by bylo na tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
że Byliście" "mówiliśmy pierwsze slowa" "aby teraz wprowadzic nas" no to taka poezja awangardowa ![]() nie czytłam wczesniej nawet tego tesktu ale jakos mnie to nie dziwi, zły gust czesto idzie w parze z takim brakiem przywiazania do "detali " ![]() Cytat:
![]() mnie w ogóle rozwala stól weselny zastawiony mięsem - nie ma dla mnie wiekszej róznicy czy kanapki z mielonka czy chleb pokrojony i szyneczka w plasterkach, śledziki , flaki w galarecie itp -takei "dekoracje" tuż przed nosem mi dosc obrzydzaja jedzenie :/ Wegetarinką nie jestem ale kontemplowanie i wąchanie sledzika i salcesonu godzinami jakoś mnie nie zachwyca ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza ty niektorzy goście kórzy miesa nie jedza, maja chore serce czy jakąś diete i niekoniecze chcą patrzeć na coś czego jeść sie brzydzą albo nie moga ![]() Cytat:
Towarzystwo zreszta tez mozna sie z kim lubić a mieć inny gust . Edytowane przez Dione Czas edycji: 2013-12-06 o 15:10 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
BAN stały
|
Najbardziej żenującą zabawą dla gości jaką widziałam na weselu było wybranie z gości kilku kobiet i mężczyzn w różnym wieku, połączenie ich w pary na zasadzie : starsza/stara/ kobieta-młody mężczyzna, młoda kobieta-starszy/stary/ mężczyzna.
A potem kobiety miały za zadanie włożyć mały ogórek od dołu w nogawkę spodni partnera i przesuwać pod spodniami aby wyjąć drugą nogawką. Ogórki pewnie potem zużyto na mizerię. Bolerko na ślubie jest nieraz wymagane przez księdza w kościele. Byłam na ślubie gdzie i panna mloda i świadkowa miały bolerka jedynie w kościele gdyż ksiądz nie życzył sobie widoku golizny. W czasach gdy trudno było o lakier takie piętrowe fryzury i loki aby się nie rozkręciły w trakcie wesela układane były na mokrych włosach moczonych mocno posłodzoną wodą albo piwem z cukrem. Tu fragment "zabawy" weselnej dla dzieci: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłam na jednym lata temu bardzo zwyczajane sympatyczne wesle bez picia na umór, wulgarnych zabaw, prawie żadnych dekoracji (troche balonów ale bez jakichs bram ) - nie było jakos ładnie ale zwyczajnie ,skromnie i niekiczowato. Potem długo nie mialam okazji do bywania na weselach i znalam je z filmow albo zdjec zagranicznych i myślałam że u nas jest podobnie ![]() Nie powiem miłam do czynienia z kiczowatymi weselami ale wydawalo mi sie że to jakis wyjatek , kwestia regionu nie wiem .Ale jak zaczelam oglądać zdjecia na fb , na stronach fotografów, na allegro z calego kraju to sie 'leko' zdziwilam ![]() To już w PRL czy latach 90 ' było lepiej pod wieloma względami- skromniej prościej, bez pokazówy, mniej kiczowato. Było biednie wiec sie nie dało inaczej A teraz jakiś szał ozdóbek,pierdutów, szopek -lubimy ozdoby, 'na bogato', na pokaz zeby robiło wraznie żeby było kolorowo ale bez wyczucia żeby nie powiedziec gustu wiec wybieramy przesade ,przeładowanie, tandetne imitacje,kicz, idziemy w ilość zamiast w jakość. Upodobanie do zabawy przybiera formy karykaturalane czy wulgarne. Takie jest moje subiektywne wrażenie oczywiście ![]() no tak jest lista pytań ale raczej coś jak pele-mele ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Spotkałam się z opinią, że branie się za ręce i tańczenie w kółku, to nawet czasem na prośbę PM, aby gości uwagę odwrócić od PM, żeby się nie dopatrzyli, że coś tam w tańcu nie idzie ![]() Opcji , co robią goście, gdy PM tańczy pierwszy taniec spotkałam 3: - Tańczą w kółeczku - Stoją obok, tak żeby nie przeszkadzać - Siedzą przy stolikach, na swoich miejscach |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Podczas pierwszego tańca stoję i udaję wzruszoną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Się podpisuję
![]() Jestem wiocha, ale lubię wesele żarełko ![]() Ostatnio mnie niezle bawią Twoje posty ![]()
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
Podpisuje sie pod mm444. Dziei mnie ten hejt na picie. Ea bulke przez bibulke wodke pije proletariat i patologia ja nacieram sobie usta drogim koniakiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam nic do alkoholu: wino, szampan, kolorowe drinki- proszę bardzo. Nawet tę wódkę toleruję, tylko na normalnych imprezach, a nie na weselach, które jednak powinny być na jakimś poziomie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Konto usunięte
|
Jestes tak sztywna ze dziwie sie ze rece mozesz zginac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Wesela nigdy nie będą na poziomie, to najbardziej masowa impreza rodzinna. Jak ktoś nie upije się wódką, to wino/szampan/koniak też mu wystarczą. W przypadku tworzenia poziomu na weselach można robić selekcję: nie zapraszać wujków i ciotek po 45 roku życia, rodziny z prowincji, nie wpuszczać tych z okropnymi sukienkami i kokami itd. To tak jakby wymagać poziomu od festiwalu w Opolu, chcąc zrobić z niego premierę w La Scali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie zapominajmy by nie zapraszać dzieci bo nie daj boże im się uleje a to obrzydliwe i nie przystoi a mamusie karmiące mają takie brzydkie sukienki które łatwo rozpiąć bo muszą te bobasy wredne karmić. Nie zapraszać też dziadków bo starszy ludzie brzydko wychodzą na zdjęciach. W sumie najlepiej zaprosić tylko siebie bo wtedy jest pewność że nikt się nie upije i będzie piękny, bo co do partnerów nie zawsze jest 100% pewnosci gdyż pan młody też czasem lubi sobie golnąć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Mój kolega miał takie wesele:
ślub w kosciele o 11.00 obiad, do obiadu przygrywały skrzypki po obiedzie mały koncercik na skrzypki i fortepian potem jakies żarełko i znów skrzypki goście się zaczęli rozchodzić ok 17.00 ![]() A gdybyście widzieli tych wszytskich wujów usiłujących udawać, że słuchają koncerciku, bezcenne ![]() Ogólnie impreza nie była duża, panstwo młodzi zaprosili głownie znajomych z pracy, ale jakąś częśc rodziny zaprosić musieli i od razu było widac, że to nie ich klimaty. ![]()
![]() |
#147 |
Konto usunięte
|
Ja uwielbiam takie wesela, jak wiejska panna młoda cieszy się bo złapala robotnego faceta co u araba w szwecji dyma z cegłami i ma wesele marzeń
![]() ![]() brakuje jeszcze akwarium z żywymi rekinami dla umilenia sobie tej "imprezy" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Akurat to wesele o kórym piszę to PM też się nie bardzo podobało, a już z pewnością nie panu młodemu
![]() ![]() nie ma się co silic w niektórych przypadkach, gdyby zrobili normalne wesele, bez zbędnych zabaw i innych takich, to wyszłoby dużo lepiej a byłoby naprawdę z klasą.
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
A z resztą ludzie są przewrażliwieni na punkcie "braku klasy" żeby nie daj boże nikt im niczego nie zarzucił. Dla mnie większy brak klasy jest wtedy jak panna co jej słoma z butów wystaje a pod kreacją ma bawełniane majty w misie z bazaru, sili się na buk-wie-co i chodzi na kursy walca zeby się popisać swoim obyciem, niż jak mamy wiejskie wesele z wódą i kiełbasą a wujkowie naklepią sobie po mordzie (to jest folklor, nie żebym specjalnie lubiła - ale jest na luzie, nikt się nie sili na sztuczność i na wersal)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.