![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Strefy wolne od dzieci?
Nie widzę w tym nic złego. Mogą się nawet utworzyć kluby/restauracje tylko dla łysych/metali itp. Tematycznie, a co mi to i tak nie zaliczę wszystkich miejsc w swoim dużym mieście, jest wybór.
Powiem Wam, że zostałam zaproszona na romantyczną kolację we francuskiej restauracji, która należała do drogich ![]() ![]() Chętnie spędziłabym taki wieczór z dala od dziecięcych atrakcji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Ej, są przecież imprezy dla metali/dresów/hip-hopowców/skinów i nikt nie robi z tego jakiegoś wielkiego halo że na imprezę dla metaluchów nie wpuszczą pana w szeleszczących dresach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo zgorzkniałych ludzi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
BAN stały
|
Cytat:
i tak, kids free widząc, weszłabym do tej knajpy. życie nie toczy się wokół dzieciaków i ich mamusiek. a wręcz przeciwnie powinno być, powinny mieć niewiele więcej przywilejów bo później są takie jaja, że dzieciak napluje na dziadka w autobusie ale przecież nie nakrzyczysz bo bezstresowe wychowanie i chociażby dlatego człowiek, który nie lubi dzieci chętnie by poszedł do lokalu gdzie z dziećmi nie wpuszczą. są place zabaw? są knajpki z placami zabaw, kącikami dla dzieci i krzesełkami nawet dla małych dzieci? to proszę, tak trudno wybrać? nie sądzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
Jestem na nie. Wiadomo i tak, gdzie są lokale przyjazne dzieciom, mające jakieś kąciki i typowe menu dla maluchów. Wystarczy je omijać i z grubsza po problemie. W miejscach, które wybieram małych dzieci nie widuję jakoś bo są dla nich mało atrakcyjne. I tak najbardziej uciążliwe bywają maluchy w supermarketach (ciągnięte bez sensu tam przez rodziców) i na wakacjach (gdzie wszyscy są zmęczeni swoim towarzystwem od rana do nocy i rodzice opędzają się od dzieciaków jak od upierdliwych much i człowiek zamiast rozkoszować się szumem fal słyszy wycie godzinami).
Bardziej zainteresowałby mnie temat osiedli z założenia bez placów zabaw ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-12-08 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
BAN stały
|
Cytat:
to samo ze zwierzętami, niektórzy nie mają serca i zostawiają dajmy na to psa i ten szczeka/wyje cały dzień. dlatego wynajmujący może się nie zgodzić na dzieci czy zwierzęta ale to już właściciel i nie ma co dyskutować, jak nie to nie i szuka się innego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
''klient w krawacie jest mniej awanturujący się. ''
![]() ja jestem przeciwna, bo to chore, niegrzecznym dzieciom powinno się zwracać uwagę i tyle. :P co będzie dalej? wstęp do teatru tylko z wyższym? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | ||||||
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czy nie mam prawa do lokalu bez dzieci ? Ja się do lokali kinderbalowych nie pakuję, place zabaw itp. Są lokale tylko dla rodzin z dziećmi,to czemu nie tylko dla dorosłych ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
BTW jak to nie ma lokali tylko dla dorosłych? ![]() Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2013-12-08 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Konto usunięte
|
Szczerze mówiąc problem placów zabaw dla mnie nie istnieje - mieszkam na blokowisku z lat 70 i pod uwagę biorę tylko i wyłącznie zakup mieszkania z rynku wtórnego (ze względu na lokalizację, w tej ktora mnie interesuje, nie ma ani jednego nowego budynku), co za tym idzie, większość moich sąsiadów jest 40-50+ a głównie to emeryci i dzieci jak na lekarstwo. Szczerze mówiąc place zabaw są, ale jak raz widziałam tam trójke dzieci w piaskownicy to byłam w głębokim szoku.
---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
![]() rozwiązaniami sypię jak z rękawa |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- i zwróć uwagę takiej Gwiazdeczce z drącym się dzieciakiem uwagę to Cię zje żywcem bo ona może tam być a to dziecko i taka już jego natura, że krzyczy i płacze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Dlaczego ja mam wychodzić skoro to np Twoje dzieci nie potrafią się zachować ? A może ja nie lubię klubów ? Fajne to jest rozwiązanie gdzie w niektórych lokalach jest sala konsumpcyjna dla rodzin z dziećmi z jakimiś tam specjalnymi stolikami,krzesełkami dla dzieci,zabawkami itp i tylko tam mogą siedzieć. Pozostałe sale są wolne od dzieci. To fajne rozwiązanie moim zdaniem, bo dzieciaki nie biegają po całej restauracji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Jestem mamą trójki dzieci (najstarsze ma 7 lat). Moim zdaniem strefy wolne od dzieci muszą być głównie dla zdrowia psychicznego rodziców maluchów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
A mi to jest najzupełniej obojętne, jeśli jest taka potrzeba, to czemu nie.
Osobiście myślę, że dobrym rozwiązaniem byłyby w pociągach wagony, czy przedziały dla rodziców z dziećmi, tak żeby ktoś, kto musi popracować w pociągu, czy odpocząć w trakcie wielogodzinnej podróży nie był narażony na wycie dzieci. Poza tym dla rodziców to też byłby komfort, bo jednak, nie oszukujmy się inni rodzice są trochę bardziej wyrozumiali na zachowania dzieci w stylu chodzenie, zaczepianie innych ludzi, płacz, etc. I żeby nie było, w czerwcu rodzę dziecko. ![]()
![]() |
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
etc |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dość często jeżdżę służbowo, zabieram laptopa do pracy, ale nie zawsze mogę się skupić, jak trafię na jakichś "hałaśliwców". Można rodzicom zwrócić uwagę jeśli zachowują się źle, ale znowu bez przesady, dzieci z natury mówią ciut głośniej i mają prawo do niecierpliwienia się podczas kilkugodzinnej podróży. Z kolei mam siostrę w odległości 400 km, jeździmy do niej pociągiem, bo jest szybciej i ekonomiczniej i już wyobrażam sobie stres jeżdżenia pociągiem z niemowlakiem, kiedy może beczeć w zasadzie bez powodu.. A znowu nie wyobrażam sobie przestać odwiedzać siostrę przez kilka lat.. ![]()
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Ja sobie w ogóle nie wyobrażam jazdy z dzieckiem komunikacją miejską :P ja samemu nie mogę się czasem zabrać i bez samochodu jak bez ręki, jakbym miała w zębach nieść to wszystko obładowana w zimę i taki kawał jechać biegnąć na przystnaki, co dopiero z dzieckiem : o
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorosły człowiek w komunikacji miejskiej nawet obładowany w godzinach szczytu jeszcze sobie jako tako poradzi, ale dodatkowo z wózkiem..? Zdecydowanie wolę uniknąć łaski i niełaski innych pasażerów, czy chamskich komentarzy, o oszczędności czasu nie wspominając.. Wiele razy widziałam, jak rodzic z wózkiem musiał zrezygnować z jazdy, bo nie był w stanie wsiąść do autobusu z powodu tłumów. Miejsca na wózki są raptem 2 i to w nowoczesnych solarisach.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2013-12-08 o 17:31 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.