![]() |
#121 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 9
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Witam się w nowym wątku. Maruda mocno trzymam kciuki za Krzysia, trzeba być dobrej myśli. Tyle cioć tutaj modli się, trzyma kciuki, że na ma innej opcji i wszystko musi być dobrze! Iwantyou, Perfuzja popłakałam się przy Waszych opisach. Dziękuję za nie bo teraz choć troszkę wiem czego mogę się spodziewać. Sama siedzę już jak na szpilkach bo termin już całkiem niedługo. Mąż mój ostatnio meega się zmienił i dzisiaj nawet pomagał przy robieniu jedzenia na jutro, nawet próbował makowca zawijać. |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
Iwantyou, wzruszający opis, wiele przeszliscie z Dominikiem. Jesteś niesamowita.
![]() Bella, na końcówce już kiepsko sypiam. Mały wprawdzie całą noc śpi, ale ja muszę co chwilę do łazienki, mogę leżeć tylko na jednym lub drugim boku, a biodra bolą, więc się kręcę cały czas, boli tyłek, spojenie, męczy zgaga... |
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Wtajemniczenie
|
Wpadłam tylko na moment zobaczyć czy Maruda się odezwała, albo Królowa Nilu, i nic
![]() iwantyou99 byłaś bardzo dzielna! Cytat:
![]()
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Hej, witam się w nowym wątku
Przede wszystkim Maruda myślę o Was i ślę najlepsze fluidy ![]() ![]() ![]() Gratuluję wizyt, porodów i ich opisów Zostało mi trochę do nadrobienia w poprzednim wątku, więc jutro grzecznie rano nadrobię, bo dzisiaj po całym dniu latania, zakupów, sprzątania i gotowania nie mam siły... Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Sorry, witam sie w nowym...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
Iwantyou, no i ja też się pobeczałam ...i nadal nie mogę wyjść z podziwu za intuicję ...jesteś wielka
![]() Perfuzja, piękny pierścionek i w pełni zasłużony ![]() Dziewczyny, chciałam Wam życzyć zdrowych i pogodnych Świąt, ciepłej, rodzinnej atmosfery i oczywiście lekkich porodów (sobie też ![]() ![]()
#129 |
Zadomowienie
|
Maruda z całej siły trzymam kciuki za Krzysia
![]()
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
Właśnie się obudziłam i za nic nie mogę drugi raz usnąć
![]() Cały czas myślę o Krzysiu i Marudzie pewnie jak większość z Nas dzisiaj. Mam nadzieję, że święta będą pełne dobrych wieści ![]() I będąc w temacie, chociaż nie jestem mistrzem w składaniu życzeń, to chciałabym życzyć Wam wszystkim zdrowych, pogodnych i rodzinnych świąt. A przede wszystkim zdrowych jeszcze raz - dla Was i dzieciaczków tych obok i tych jeszcze w kopiących po żebrach ![]() I tak jak pisalam wcześniej - liczę na święta dobrych wieści ![]() Iwantyou bardzo się cieszę, że zdecydowałas się napisać. Pamietam trochę pisałas o przeżyciach, ale chyba żadna z nas nie chciała Cię męczyć o szczegóły - wiadomo - stres i nerwy na samo wspomnienie. Ale dzięki Tobie wszystko się dobrze skończyło. I mam nadzieję, że Dominik za parę lat w pełni świadomie podziękuje swojej mamie za to, że zachowała się jak bohaterka. Nie każda kobieta miałaby na tyle zimnej krwi, żeby sobie tak z tym wszystkim poradzić ![]() Perfuzja - mąż się postarał. Śliczny pierścionek ![]() Chociaż powinno być pisane prawo - jeden diamencik, czy kto co tam woli, za każdą godzinę porodu ![]() Mam nadzieję, że wszystko bedzie ok i jutro wyjdziecie do domku. Jakoś specjalistką nie jestem, ale gdzieś chyba wyczytałam, że żółtaczka może się cofnąć. A jeśli wyczytałam głupoty, to i tak życzę żeby się cofnęła ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-12-23 o 23:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A teraz moja mała ma czkawkę. Idę się położyć może jakoś się zaśnie ![]() ----------------------------------------------------------------------------------- NAJLEPSZE ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE, POŚWIĄTECZNE I NOWOROCZNE WSZYSTKIM PRZYSZŁYM I OBECNYM JUŻ MAMUSIOM! ![]() Abyśmy dały radę ze wszystkim, abyśmy szybko wracały do formy wraz z naszymi maleństwami i aby wszystkie nasze życzenia/marzenia/oczekiwania/pragnienia się spełniły! Zdrówka przede Wszystkim! ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
U mnie pobudka, mała ma czkawkę i się wierci, przy okazji zaliczyłam siusiu no i oczywiście oczy wielkie i jak tu zasnąć
![]() Iwantyou Perfuzjo dziękuję za tak szczegółowe opisy, czytając je jestem pewna ze z miłości do maluszka można zrobić i przetrwać wszystko ![]() Jesteście mega silnymi babeczkami ![]() Na noc wziełam no spe, skurczy brak,kurczè chciałam uniknąć brania no spy myślałam ze witaminy i magnez wystarczą ale widzè ze naprawdę jej potrzebuje, dobrze ze 2 stycznia mam wizytę ![]()
#133 |
Zakorzenienie
|
![]()
Maruda teraz doczytalam. Trzymam kciuki, żeby w Prokocimiu zajęli się Krzysiem i żeby wszystko skończyło się dla Was dobrze. Tam mają dobrych specjalistów. Będzie miał dobrą opiekę.
Lela za Ciebie też mocno kciuki zacisniete. Nie daj się. W końcu jesteś twardzielka. Perfuzja Iwantyou dzielne z Was babki. Opisy porodów jakoś mnie zawsze straszyly ale Wasze czyta się inaczej. Zresztą każdy opis tutaj odczuwa się z innej perspektywy niż osób całkiem całkiem obcych. Hosenka wiem, że ciężko jest spędzać święta w szpitalu. Ja sama jedne spędziłam razem z moimi urodzinami i Nowym Rokiem ale jak to mówi moja lekarka Świąt jeszcze wiele przed Tobą. Teraz najważniejsze jest zdrowie dziecia. Jesteś pod stałą opieką i to najważniejsze. Byłam dzisiaj (to znaczy wczoraj) na kolejnym sprawdzaniu przepływów i było jeszcze lepiej niż w piątek w związku z czym mogę zostać na Święta w domu, tyle że mam dużo leżeć i pić bardzo dużo wody. No a po Świętach od razu na oddział i najprawdopodobniej lekarze nie bedą czekać do stycznia, tylko rozetną mnie 28. Dziwne uczucie. Z jednej strony bardzo się boję a z drugiej już się nie mogę doczekać. Także Pilotka jest duża szansa, że urodzimy tego samego dnia ![]() No ale decyzję podejmą wspólnie lekarze jak już będę na oddziale. Dziewczyny życzę Wam przede wszystkim rodzinnych, spokojnych i radosnych Świąt. Jeśli któras zacznie rodzić to oczywiście życzę super lekkiego i ekspresowego porodu ![]() Pewnie będę tu zaglądać ale nie wiem czy dam radę coś napisać.
#134 |
Zadomowienie
|
Hej...już pospane ...też zaliczylam kibelek i usnac nie mogę.
Lolita nakaz odpoczynku masz od dziś...już się napracowalas wystarczająco... A ty w pozycji siedzącej piszesz na wizazu, bo mnie się brzuch spinal jak siedziałam długo...teraz głównie leze i jest ok. ---------- Dopisano o 05:35 ---------- Poprzedni post napisano o 05:28 ---------- Mezaga super ze jest lepiej!! Myślę ze dobrze ze już zrobią ci secarke. Dzieciaczki duże, jest ok więc po co masz się dalej sterować. Odpoczywaj w święta, spedz je miło i wyspij się, a my będziemy trzymać za Was kciukasy ![]() Dziewczyny pewnie w święta będziecie spacerować, trzymajcie się tz, żeby nie upaść bo to może być bardzo niebezpieczne na tym etapie ciąży. Przestroga mojego lekarza!!! Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-12-24 o 04:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Woow Mezaga 28 to już zaraz, juz na dniach przytulisz swje dzieci ![]()
![]() |
#136 |
Gang Iren
|
Hej.
Nie śpię od 4. A tak dobrze się spało,zero zgagi,nic nie bolało. Ale myśli miałam mnóstwo. Najwięcej o Krzysiu Marudy...
#137 |
Zakorzenienie
|
Ja tez cała noc myślałam o Krzysiu
![]() Ambrella polozna wczoraj wieczorem stwierdziła, ze ma zazolconą twarz. Do tego spał cały dzien - trzeba było go budzić na jedzenie i pobudzac do ssania przy piersi. Na szczęście chyba jest lepiej, w nocy był duuzo aktywniejszy i sam sie budził na jedzenie. I zrobił mnostwo kup, a to podobno pomaga na zoltaczkę. Przed chwila pobił rekord długości ssania - 45 minut ![]() I naprawdę, muszle laktacyjne to najlepszy wynalazek poporodowy. Bez nich nie byłabym w stanie chodzić inaczej niz nago, bo każdy kontakt sutkow z czymkolwiek jest drażniący.
#138 |
Gang Iren
|
Do posłuchania na dobry początek dnia:
http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA
#139 |
Zakorzenienie
|
iwantyou jestes naprawdę niesamowicie dzielna. Nawet nie chce próbować sobie wyobrażac, co wtedy przezywalas.
I przypomniało mi sie, ze zaraz po podaniu zzo tez strasznie mnie telepalo ![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dzis z rana już rozmawiałam z mama i odczulam że ma do mnie żal że jej we wszystkim nie pomagam. Ona chyba tego nie rozumie, że moge w każdej chwili wylądować w szpitalu.. Z drugiej strony mąż mnie opiernicza że sie krece po kuchni, że coś robię a mam leżeć... Z tego wszystkiego chodzę i bucze, i jeszcze sie bardziej nakrecam. Jestem ciekawa co u Marudy. Myślę o nich ciągle i zdaje sobie sprawę z tego że ostatnia w tej chwili myślą jest pisanie sprawozdań na wizazu. Ale jeśli to czytasz to wiedz że bardzo to wszystkie przeżywamy i jednoczymy z Wami myśli. Ja też chciałabym Wam życzyć zdrowych, spokojnych Świat Bożego Narodzenia. Aby był to czas spędzony z ukochanymi osobami, w ciepłym, rodzinnym gronie, a jeżeli Wasz maluszek nie będzie chciał już dłużej czekać i będzie chciał do Was dołączyć to życzę lekkich porodów i podwójnego świętowania ![]() U nas jest takie powiedzenie "jaka Wigilia taki cały rok" ![]() ![]() ![]()
#141 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() witam i ja w nowej części wczoraj nadrabiałam ale nie miałam kiedy napisać . Upiekłam 3 ciasta przygotowałam wszystko do tortu , Zrobiłam sałatkę jeszcze dzis muszę drugą zrobić . Byłam wczoraj u położnej i nawet fajna babka . Zrobiła mik ktg i powiedziała , że jest wszystko ok ! Z czego się bardzo cieszę bo mój mały łobuziak co drugi dzień jest mniej aktywniejszy leniuszek. 1,5 h gadała niestety muszę zacząc stosować dietę bezsolną żeby nie puchnąć bardziej . Kazała odstawić słodyczę i węglowodany ( wtedy kiedy zrobiłam pyszne ciasta ![]() Ogólnie pytałam się o poród rodzinny ile kosztuję i sale pojedyncza to powiedziała , że nic , że wszystko można załatwić ciekawe . Ona jest główną oddziałową czyli pewnie w ramach jej pomocy można wszystko załatwić bo w końcu jej będę płacić . ALe nie powiedziała ile powiedziała , ze najpierw mam urodzić a później będziemy myśleć . Ale z tego co słysząłam bierze 500-600zł . Do tego wczoraj za ktg i wykład dałam 50zł i jeszcze jedno takie spotkanie mamy w tym roku a później mówiła , ze zobaczymy się na oddziale czyli tam już chyba nie będę płacić za spotkanie . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Dzien Dobry..mialam nadzieje, ze beda jakiejs dobre informacje o Krzysiu...
Az sie boje zagladac ![]() Perfuzja, jakbys mogla Sent from my HTC One using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Jakbys mogla wziac cc na zyczenie, to bys mnie namawiala? Sent from my HTC One using Wizaz Forum mobile app
#143 |
Zadomowienie
|
Iwantyou- popłakałam się. Ciężka historia ale z happy endem. Dziękuję, że chciałaś tą historią się z nami podzielić
![]() Cieszę się, że mogę być w takiej grupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
![]() wstałam i szamię śniadanko. Nie chce mi się z wyra wyłazić ![]() iwantyou-- super opis, jeszcze raz powtarzam że jesteś niesamowicie dzielna perfuzja- jak tam Emil? wypuszczaja Was dziś?
#145 |
Rozeznanie
|
Iwantyou jak dobrze, że to wszystko tak się skończyło i możecie się teraz cieszyć swoją obecnością.
![]() U mnie noc w miarę przespana. A prezent na Święta, w którym tż ma swoją znamienną zasługę ma 100 cm ![]() ![]() Perfuzja piękny pierścionek dostałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Na razie był tylko obchod polozniczy - od nich mamy zielone światło na wyjscie, ale to żadna nowość, bo juz wczoraj dali.
Czekamy na pediatrę. Moim zdaniem jest ok, w nocy był bardzo aktywny i ssie jak mały smok. No ale zobaczymy co powiedzą. CayenneOna nawet gdybym mogła cofnąć czas i zdecydować sie na cesarkę zamiast sn, to bym tego nie zrobiła. Wiem, ze to brzmi absurdalnie, ale cieszę sie, ze przeszłam przez doświadczenie, jakim jest porod naturalny (chociaż w zasadzie siłami natury, a nie naturalny, bo do naturalnego to daleko mu było). A ze niekoniecznie chce je powtarzać, to inna sprawa ![]() Macie takie filmy, ktore obejrzalycie, podobały Wam sie i cieszycie sie, ze widzialyscie je, ale wiecie, ze nigdy nie obejrzycie po raz drugi? Ja tak mam z Tancząc w ciemnościach i Requiem dla snu na przykład. To z moim porodem jest mniej wiecej tak samo ![]()
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Chwilę temu obudził mnie kurier, że niedlugo bedzie, więc jestem super szczesliwa - dojadą nam świąteczne prezenty i mnóstwo rzeczy dla Amelki
![]() Wczoraj pół dnia przeleżałam i myślałam, że się trochę podkuruję, ale gdzie tam. Mam wrażenie, że jest gorzej niż wczoraj. Kaszel dusi, gardło zawalone. Jak do wieczora się nie poprawi to prosto z kolacji na dyżur lekarski pojedziemy. Perfuzja to są realne szanse na pierwsze święta Emila w domku ? Super, aż Wam zazdroszczę ![]() Aa i mam jeszcze jedno glupie pytanie, na które mozesz już odpowiedzieć wcale nie teoretycznie - co z soczewkami w trakcie porodu ? ![]() Od nocy w moim brzuchu ruch jak na marszałkowskiej. Rozciąganie, rozpychanie. Do tego czkawka. Nawet nie wiem jak się położyć, ani usiąść, bo żadna pozycja nie pasuje. Już mnie żebra bolą ![]() Nie wiem, czy popiszę dziś, ale czytać będę. I czekam na dobre wiadomości ! Cały czas ściskam kciuki, żeby było dobrze ![]()
#149 |
Zakorzenienie
|
Patrycja obysmy wyszli, bo juz tutaj wariuje. Te 2,5 doby to jest jednak straasznie długo.
Rodzilam w soczewkach, nikt nie miał do nich zastrzeżeń, a to była ostatnia rzecz, o jakiej myślałam. Zupełnie bez problemów, miałam troche małych wyborczyn na twarzy od parcia, na oczach ani plamki (a po wymiotach na przykład robią mi sie bardzo czesto). Współczuje przeziębienia ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.