|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części wątku nr 7? | |||
| Nasze dzieci w kojcach siedzą a mamuśki wizaż śledzą |
|
6 | 15,38% |
| Dzieci już biegają więc z łóżek nie spadają-kurator się cieszy, że nikt już nie grzeszy |
|
16 | 41,03% |
| Śniegi, zawieruchy i pizgawice, na wiosnę momy już chcicę |
|
2 | 5,13% |
| Śniegiem wali,słońca ni ma, byleby do wiosny jakoś przekimać |
|
1 | 2,56% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje |
|
4 | 10,26% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie |
|
13 | 33,33% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa |
|
5 | 12,82% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód |
|
3 | 7,69% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy |
|
6 | 15,38% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza |
|
13 | 33,33% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 39. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie V i VI
vil, obserwujcie
sharp, toz o tym wlasnie pisalam wczoraj, przy egzemach tylko 30% mozna "zwalic" na jedzonko. oby sie to udalo szybko opanowac! odpowiednia pielegnacja i przy ostrzejszych stanach hydrokortyzon. ale oczywiscie lepiej, zeby dalo sie zaleczyc bez sterydow... co ja mialam jeszcze pisac... aa, mlody coraz szybszy. opanowal dzdzownice juz calkiem niezle i porusza sie calkiem sprawnie. malz oglada juz te ogrodzenia i chyba na dniach jakies zamowimy tylko nie wiem czy lepsze takie plastikowe czy drewniane ![]() aaa, mlody dostal sanki ze spiworkiem, spiworek juz w uzyciu (90cm) i pasuje dobrze, ze dluzszego nie wzielam. jesli maly bedzie do niego za duzy, to zapewne bedzie juz chodzil w buciorkach i gdzie tam spiworek...
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie V i VI
Witam sie juz prawie poswiatecznie.
Marchewka,Diabli i Agnes mam nadzieje,ze juz wybaczylyscie sobie dzieciece upadki. Nie ma sensu wyrzucac sobie nieuwagi/zlosliwosci losu.uczymu sie na bledach i idziemy dalej ,najwazniejsze,ze maluszkom nic nie jest.One wlasnie na bledach uczyc sie nie chca i Sofia dalej uparcie podciaga sie przy lozku mimo,ze kilkakrotnie przywalila buzka o stelaz... Ach,przypomnialo mi sie,ze na fejsbukowej grupie RB czu KP (nie pamietam gdzie to widzialam) ktoras mama sie wlasnie zalila,ze przysnela i dziecko po karmieniu spadlo z lozka i poza pocieszaniem, ze kazdego to spotyka ludzie radzili tez by pozbyc sie stelaza i spac na samym materacu taka wersja dla wyluzowanych hipisow ![]() U nas dzis dalszy ciag prezentowego szalenstwa i dostalam nowy telefon TZ dostal o miesiac wczesniej prezent urodzinowy (kolejka hasbro ) a Sofcia przecenione rajstopki i bluzeczki z nexta ;P (pozydzilismy na dziecko,kto to widzial takich rodzicow )
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no zostawilam na chwile dziecko z jego pradziadkiem i dwójką 3 latków... wracam patrze coś mlody ciamka w buzi... a tu go braciszek poczęstowal cukierkiem Michalkiem, z orzechami... zerzarł polowe
Ale dobry braciszek, pilki mu dać nie chciał ale cukierka mu wcisnal.. bo dziadek robil zdziwioną minę wiec moze to nie jego sprawka... |
|
|
|
#124 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekolada, orzechy.... Oby małemu nic nie było.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
chwal się sprzętem ![]() Rozumiem że a propos kolejki - to jakaś taka 'dorosła'? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci że zanim zaczęła z nami spać a już się bałam czy się nie skula to chciałam z tego cycka 'od zewnętrznej strony łóżka karmić na siedząco, no bo co innego zrobić?Ale skoro marudził i dalej marudzi to znaczy że taka jest jego aktualna norma i brawa ![]() dla teściowej ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję, że napisałaś będziemy dążyć do oduczania spania z nami. Albo do wstawania gdy dziecko wstaje!
|
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
vil to ze temp spadla tez nie swiadxzyno niczym ale oby organ7zm walczyl i zeby nie wzrastala mojemu d. Tak spada temp nawet do 36 a potem na nic rosnie obserwujcie go oby mu nic nie bylo ![]() Cytat:
Sent from my SM-T310 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Banka - chyba robofish - sprawdzę jutro. A Twój się tym bawi? MOja wszystko do buzi bierze ta to nie bardzo można
Marchewka - nieźle z tym cukierkiem
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wiesz! w kościele się chwalisz kurtka, a nam nie...nieładnie chce zobaczyć dalmatynczykowa Ninke!Cytat:
az w końcu uznaliśmy, ze sciagniemy tu druga babcie i siostrę tzta i nie będziemy musieli jesc podwojnie. spakowaly to co przygotowaly i udało się to jakos polaczyc. ja tez sama nie dałabym rady przygotować kolacji...chyba, ze zaczelabym tydzień wcześniej ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
hehe tz jest fanem kolejek? Sofii kupil wersje kids, a sobie taka wypasiona? zawsze podobaly mi się te wielkie makiety z milionem detali...fajne hobby. tylko przydalby się na to osobny pokoj zazdroszczę dostępu do przecen nextowych |
||||
|
|
|
#130 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabianie jutro bo tż będzie w domu do 2 to może trochę czasu zorganizuje. My całe święta w rozjazdach a dziś mieliśmy w domu gości. Wczoraj musieliśmy 3 domy odwiedzić. Mała z tego wszystkiego spać nie chciała. Chyba za dużo wrażeń i ludzi. Po kąpaniu zasypiała dopiero koło 23 albo północy. Po wigili chyba brzuszek ją bolał po czymś co zjadłam bo płakała dość mocno. A mówiłam, że kapusty nie jem to mi teściowa powiedziała że tradycyjnie MUSZE wszystkiego spróbować. A dzisiaj w domu goście a mnie odwiedziła przyjaciółka która się wyniosła do Wawy i przyjechała na kilka dni do taty. Posiedziała trochę aż się zdziwiłam bo ona wiecznie czasu nie ma. Ale fajnie było znów pogadać
![]() A jak dołączyć do tego fb?
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wymyślił że mam nalać wody do kielicha (takiego na złotą rybkę ) i niech Helenka się patrzy jak pływa ta roboryba
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opcja z samym materacem nie jest glupia. niedługo dzieci zaczna raczkować, wspinac się...i im nizej tym bezpieczniej
|
|
|
|
|
#133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kolejka... Dla wiekszych dzieci ![]() Cytat:
a moj tz jest fanem wszystkiego co mozna kolekcjonowac, a jeszcze lepiej jak mozna to samemu skladac,malowac itd figurki do warhammera, samochodziki scilectrix, teraz jeszcze dojdzie ta kolejka.... Jego brat tez taki wariat. Dodatkowo kolekcjonuje samochody na piloty,czego moj maz mu mega zazdrosci. Juz wiecie dlaczego nigdy nie doczekamy sie wlasnych 4 katow - zabawki wazniejsze |
||
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
No i zapomniałabym...
Diabli - Nelcia jak zwykle modelcia no i jak ładnie z mamusią śliczna sukienka ![]() Super się Wam udała Wigilia i zebranie wszystkich u Was - zazdroszczę. Do nas teściowie nie zawitali więc Wigilia była w takim gronie jak zwykle tyle że pierwszy raz naszym domku i tak chcę co roku.---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Nie pisałam Wam ale Hela kolejną noc przespała na brzuchu. Nie raz się wybudza, podnosi na rączkach, daję jej smoczka i śpi dalej. Nie wiem czy zęby się na razie skończyły czy to spanie na brzuchu tak pomaga bo wybudza się na sekundę i zasypia dalej, a wcześniej to się z nią bujaliśmy pół nocy - ale pewnie dzisiaj w nocy pożałuję że to napisałam bo zawsze jak piszę coś dobrego to nastaje jakiś nocny terror
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o 11 w wigilie poszlam po pieczywo, osiedlowy sklepik z ciuchami czynny do 12. weszłam z mysla o majciorach kryjących brzuch i w taki oto piękny sposób dorobiłam się dwóch sukienek...choć zebow nadal brak (klimat koronek średnio mój, ale podobno modne, wiec nie wybrzydzałam )Cytat:
(ja kazałam mamie odpuscic zupy, bo tesciowa robi rewelacyjna wigilijna grzybowa)moja mama z kolei uwielbia te zupe rybna... tesciowa przywiozla tez barszczyk (moja mama lepila uszka) i kapuchę z grzybami i grochem, plus pierogi. moja mama zrobila krokiety...jakos się to wszystko uzupelnilo i nic nie było zdublowane a od każdej sprobowalismy większości przygotowanych potraw. i najlepsze: nie da się przewieźć DUZO, wiec wszystkiego było tak w sam raz, żeby skubnąć i sprobowac
|
||
|
|
|
#136 |
|
Wtajemniczenie
|
Przemkowi wieczorem wzrosła temp najpierw do 39, potem do 40 stopni
ale poza gorączką nic mu nie jest, w wannie się śmiał do nas .... w przychodni kazali dawać ibuprom i paracetamol na zmianę co 4 h i obserwować. teraz ma 38, obudził się, wyciąga łapki żeby łapać kota za ogon i się cieszy jak na niego patrzę. wariat. biorę go zaraz do sypialni spać bo będę go miała pod ręką.
|
|
|
|
#137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mloda pewnie sie darla, bo miala za duzo wrazen, nie wiedziala o co chodzi...Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem dlaczego wszyscy usiluja wpychac naszym dzieciaczkom rozne dziwne rzeczy do buzi Cytat:
Oj biedaczek z ta temp. Zycze Wam by minela i by nic wiecej sie z tego nie rozwinelo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#139 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby tempka nie wzrastalaCytat:
Cytat:
heheh ale widzisz jak pisze literowki w kazdym wyrazie niemal hiii teraz na tablecie pisze wiec latwiej ale zdjec tez nie pokazuje ;( to chyba dlatego z apki a nie ze strony ake widzialam NElsona swiatecznego lovvv z jej buzi taki ogolny spokoj plynie hehe Cytat:
O i foty moge dodac hehe Dowod na zabkowanie m. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
testowanie było 4x II słabe kreseczki ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-64773.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-64774.png Edytowane przez banka26 Czas edycji: 2013-12-26 o 23:13 |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
witam w nowym wątku
![]() nie mam czasu nadrabiać, przeczytałam tylko ostatnią stronę całe szczęście, że spadającym bobasom nic się nie stało. ja małą zostawiłam w łóżeczku i wyszłam na chwilkę, przychodzę, a ona stoi (stopa na stopie) i się kiwa. czym prędzej obniżyliśmy łóżeczko. raczkuje jak szalona, praktycznie z dnia na dzień zaczęła. dzisiaj śmigała po podłodze, ja patrzę, a ona siedzi - pierwszy raz sama usiadła. i cały czas się wspina. raczkuje i szuka celu, żeby się złapać i próbować podnieść. pod choinkę dostała: sanki ze śpiworkiem, hule-kulę i myszkę miki interaktywną ( jest zakochana w miki poduszce) |
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
mam szybkie pytanko, jakie macie zabawki do kąpieli dla dzieciaczków?
( poza bongosami)
|
#142 |
|
Zakorzenienie
|
No to macie jeszcze troche M. Hee dawno gontu nie bylo
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Karbie brawa dla Hani! Szaleje dziewcze
![]() Vil mam nadzieje, ze u Przemka to tylko trzydniowka Trzymajcie sie!Deb zapomniialam Ci napisac, ze Sofia tez ostatnio woli spac na brzuszku. niestety musi byc juz w polsnie by w tej pozycji nie robic konika i lazic po calym lozku. Zazwyczaj zasypianie wyglada tak, ze ssie piers na boczku, przysypia, przekreca sie na drugi boczek,nastepnie na brzuszek. Lezy pare sekund i hop na czworaka i zwiedzanie okolicy. i tak czasem z 10razy przeplatane noszeniem jej po pokoju i spiewaniem. az ostatecznie cala sekwencja sie powtarza tylko bez konika i nastepuje bloga noc . Dzis to trwalo 2h... |
|
|
|
#144 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moj moglby choc siadac hiii Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
ehh naszczescie nMoj w lozecKu zasypia Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas hitem są gumowe kaczki bo je można gryźć teraz ma taką dużą co ma 3 małe na grzbiecie z auchana za 9 zł:P
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi nie przeszkadza spanie z Sofka wole to sto razy bardziej niz wstawanid w nocy.
|
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#149 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#150 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam poświątecznie
![]() u nas świętowania dalszy ciąg, bo za 2 dni mam urodziny no i znowu trzeba szykować jedzenie i ciasta dla gości, ale na szczęście przyjedzie moja mama mi pomóc ![]() mały przez święta całkowicie się poprzestawiał, budzi się wcześniej, drzemki o innych porach salon stał się graciarnią od ogromnej ilości zabawek które i tak przegrywają z laczkami i butelkami ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.

tylko nie wiem czy lepsze takie plastikowe czy drewniane 
dobrze, ze dluzszego nie wzielam. jesli maly bedzie do niego za duzy, to zapewne bedzie juz chodzil w buciorkach i gdzie tam spiworek...

) a Sofcia przecenione rajstopki i bluzeczki z nexta ;P (pozydzilismy na dziecko,kto to widzial takich rodzicow 

nie wiem ile dokładnie bo mamy termometr taki do uszka i podawał różne wyniki ale w tej okolicy. dałam mu Ibum, poszedł spać, spał godzinę, teraz ma 36,7 .... jakby to było coś poważnego to chyba by tak nie spadła temperatura? moja mama i mąż obstawiają zmęczenie po wczoraj. obserwujemy
Ślub 27. X. 2012
wymyślił że mam nalać wody do kielicha (takiego na złotą rybkę
Trzymajcie sie!