|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Dzięki dziewczyny za troskę
A tymczasem pokażę Wam naszą brykę Dzisiaj taka piękna pogoda była, więc ruszyliśmy na spacer
|
|
|
|
#122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i oby wyniki były zadowalające dla Ciebie
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za zyczenia, tak mam dziś urodziny. Lineczka mi zostawila po pòłnocy zyczenia na fb , a ja w pierwszym momenciw nie moglam dosjsc do tego dla kogo one sa I czemu na moim profilu
Taka jestem ostatnio zorganizowana CORA - nie moge uwierzyć w wage małego Majka jest 4 tyg starsza I 600g lżejsza a urodzila sie ciężejsza ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Rybka dopisz że Liwia 11 tydz. 4000 g, mm AR
za 2 tyd idziemy na szczepienie wiec bedę dokładniej wiedzieć ile waży. AAAAAAAAAA i mierzyłam ją w domu ostatnio i urosła przez 2, 5 miesiaca 5 cm ![]() W końcu czuje się w swoim żywiole bo nadrobiłam wątki ![]() Liwia jeszcze śpi, a jak próbowaliśmy z TŻ małe co nieco po południu to 3 razy nam przerwała i nici, ja wiem że ona wie co chcieliśmy zrobić
Edytowane przez 89Beatka Czas edycji: 2013-12-28 o 17:11 |
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
dolaczam sie do zyczen
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Trele wszystkiego co najpiekniejsze !
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Ja już wariuje...Mały znów zjadł 50 ml od 12....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#128 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Takiej grzecznej córci to możemy Ci tylko pogratulować i poprosić o wskazówki jak zrobić aby nasze dzieci też były takie grzeczne. Cytat:
Z tym usypianiem to też macie fajnie, szkoda tylko, że musisz pilnować smoka. Moja mała czasami sobie smoka przytrzymuje obiema łapkami i jak już przysypia a smok jej wypada to sobie przyciska go do buzi. Fajnie to wtedy wygląda. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
Trele 100 latek kochana
Antibia może jednak do lekarza? tak na raty czytałam, że więcej nie pamiętam |
|
|
|
#130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#131 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mala po spacerku śpi sobie w wózku to mam chwile dla Was ![]() Bylam dziś w tesco i mało przecen na dziecięcych ciuszkach, może dopiero będą...kupiliśmy małej tylko czapkę z rękawiczkami. Cytat:
My też dużo jeździliśmy po Iei jak mała podrośnie to pewnke znowu będziemy wycieczkować ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
chcemy jakąś fotę z wyjazdu ![]() Cytat:
za wyniki!!! Super bryka, widziałam na żywo bo znajomi mają dla synka ![]() Akurat jak zaczęłam odpisywać to syrena się załączyła i trzeba było nakarmić
|
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
ja mam trojke lobuziakow na glowie ale o dziwo ogarniam. Kacper albo spi albo pierdzi albo je a dziewczyny robia mu prezenty spiewaja i graja... obiecuje nadrobic jak pojda w kimono jaki dzisiaj grudniowy upał...
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
tylko subskrypcję robię i wracam z nosem w książki niestety trele stooo lat
|
|
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
Heja dziewczyny
![]() Witam po dłuższej nieobecności. Wchodzę dziś, a tu już komplet rozpakowanych Super!Na co dzień mam tak mało wolnego czasu, że nie mam kiedy napisać czy poczytać co u Was. Michał waży w 6 tygodniu swego życia już 5330g. Urósł bardzo, uśmiecha się do nas świadomie od Wigilii, najbardziej do taty ![]() Ogólnie nie mamy problemów, tylko mały jest tak przywiązany do mnie, że nie śpi w łóżeczku, w wózku, tylko na rękach. Jak go odłożę to budzi się po kilku minutach. Śpię z nim bo inaczej padłabym w dzień, a muszę przecież mieć jeszcze siły dla Oli. Ola- jest grzeczna i kocha brata, ale mimo to próbowała go 2 dni temu utopić w wanience... Nie chce powiedzieć dlaczego. Wlała mu wody do buzi kubeczkiem jak odwróciłam się po ręcznik... Także widzicie, muszę mieć oczy dookoła głowy... Ale ogólnie nie narzekam, jestem trochę zmęczona, brakuje mi wspólnych wieczorów z mężem, obejrzałabym jakiś film wieczorkiem, a nie mogę się ruszyć bo jak już śpimy to śpimy- mały czuwa i jak się ruszę to płacz... Staram się go odkładać choćby do wózka bo jest ciężki i normalnie jestem zmęczona jak go ponoszę. Czasem się udaje. Np. teraz zasnął na mnie, odłozyłam go obok siebie na poduszkę na łóżku i śpi już 1,5h- ale chyba dlatego, że nosem w moim rękawie ;p Dzieciaki mi się ostatnio poprzeziębiały, tzn. Ola zaraziła małego, ale już jest ok i zastanawiam się co będzie ze szczepieniem: mamy iść 3 stycznia, a Michał brał tydzień temu antybiotyk... Przesyłam całusy dla wszystkich mamuśków i dzieciaków ![]() Aaa weronisiek88 -17.11.13 Michał, 5330g (6tyg.)- kp Edytowane przez a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca Czas edycji: 2013-12-28 o 19:45 |
|
|
|
#135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Filip waży i wygląda na 4 miesięczne niemowle,tym bardziej,że ładnie trzyma główkę,uśmiecha się i interesuje światem.agnieszka255 bardzo mocno trzymamy kciuki z Anię!!! weronisiek widzę,że Michał idzie z wagą podobnie jak Fifi Ja też musze dzielić uwagę na 2,momentami to bardzo trudne.Lila jest bardzo zazdrosna o mamę
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-12-28 o 19:44 |
|
|
|
|
#136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44321577]Heja dziewczyny ![]() Witam po dłuższej nieobecności. Wchodzę dziś, a tu już komplet rozpakowanych Super!Na co dzień mam tak mało wolnego czasu, że nie mam kiedy napisać czy poczytać co u Was. Michał waży w 6 tygodniu swego życia już 5330g. Urósł bardzo, uśmiecha się do nas świadomie od Wigilii, najbardziej do taty ![]() Ogólnie nie mamy problemów, tylko mały jest tak przywiązany do mnie, że nie śpi w łóżeczku, w wózku, tylko na rękach. Jak go odłożę to budzi się po kilku minutach. Śpię z nim bo inaczej padłabym w dzień, a muszę przecież mieć jeszcze siły dla Oli. Ola- jest grzeczna i kocha brata, ale mimo to próbowała go 2 dni temu utopić w wanience... Nie chce powiedzieć dlaczego. Wlała mu wody do buzi kubeczkiem jak odwróciłam się po ręcznik... Także widzicie, muszę mieć oczy dookoła głowy... Ale ogólnie nie narzekam, jestem trochę zmęczona, brakuje mi wspólnych wieczorów z mężem, obejrzałabym jakiś film wieczorkiem, a nie mogę się ruszyć bo jak już śpimy to śpimy- mały czuwa i jak się ruszę to płacz... Staram się go odkładać choćby do wózka bo jest ciężki i normalnie jestem zmęczona jak go ponoszę. Czasem się udaje. Np. teraz zasnął na mnie, odłozyłam go obok siebie na poduszkę na łóżku i śpi już 1,5h- ale chyba dlatego, że nosem w moim rękawie ;p Dzieciaki mi się ostatnio poprzeziębiały, tzn. Ola zaraziła małego, ale już jest ok i zastanawiam się co będzie ze szczepieniem: mamy iść 3 stycznia, a Michał brał tydzień temu antybiotyk... Przesyłam całusy dla wszystkich mamuśków i dzieciaków [/QUOTE]Strasznie podziwiam mamusie, ktore mają więcej niż jedno dziecko i dają sobie radę.Ja czasami tracę siły i nerwy przy jednej mojej Malej i nie wyobrazam sobie jakbym ogarnęła niemowlę i kilkuletnie dziecko. Sytuacja z podtopieniem braciszka straszna, nawet nie chce myśleć jak to mogłoby się skończyć.Współczuję Ci tego że musisz cały czas nosic na rękach syncia, moja też chcialaby ciągle na rękach siedzieć. Trzymaj się mocno i bądź silna, z dnia na dzień bedzie coraz lepiej!
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
Haha Trele no to podaje reke bonjantez mam dzis urodziny haha . Jeszcze raz wszystkiego naj...
|
|
|
|
#138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego Najlepszego w takim razie Teraz mi sie przypomniało , że w poniedziałek mamy drugie szczepienie, I juz mi goraco jak pomysle o pierwszym Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
Trele i Rusalka - Wszystkiego najlepszego dziewczyny
![]() Sączę właśnie czerwone winko to wypiję za wasze zdrówko ![]() Co do usypiania to Maja po kąpieli jest zawsze tak aktywna, że czasem to ze 2h schodzi zanim zaśnie...a po jedzonku biorę ją na klatę i zazwyczaj po paru minutach już jej się nudzi więc trzeba nosić, zabawiać bo maruda jest, a kiedyś tak właśnie zasypiała na klacie. Ostatnio w sumie na kolanach moich lub męża sobie leży i ogląda pokój aż zaśnie. Czasami jak widzę, że jest padnięta to odkładam ją do łóżeczka i po jakimś czasie zasypia. A nieraz jak ma gorszy dzień i ryczy ze zmęczenia to niestety na rękach...zależy od dnia Weronisiek - zdróweczka dla dzieciaczków Acelinka - owocnej nauki |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przypominasz mi moja,kolezanke- jej 2 miesieczny synek wyglada jak 4 miesieczny trzyma vlowke,smieje sie w glos, gaworzy i jest duuuuzy![]() A u nas usypianie to tylko cyc co prawda usnela dzis w dzien z M. ale na 20 minut ![]() no i na spacerze spi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
Paula co fajnego upolowalas w Next?ja poszlam dzis, na trzeci dzien , pewna że bede mogla po tłumach pozamiatac a tam takie perełki wyłapałam
że nie wyobrazam sobie co tam mozna dostac w pierwszy dzien :O Juz wiem że za rok bede z tych co sie pchaja pierwsze Zreszta Next ma tez chyba letnia wyprzedaz prawda? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#142 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Trele i Rusałka wszystkiego najlepszego dla Was ![]() Cytat:
Zaczęłam tak wcześnie że robienie dzieci mogę rozłożyć sobie w czasie ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
W poniedziałek wybieram się do naszej pani doktor więc podpytam bo nie chce go brać do przychodni w te zarazki. Ostatnio na szczepieniu jak pytałam o to, to pani doktor oznajmiła że ma mi tak płakać i się męczyć przy robieniu kupki bo on w ten sposób wyćwiczy sobie jelitka ![]() Cytat:
Co do usypiania Jasia. Odkładam go do łóżeczka i nie raz zasypia sam, na początku wierci się i kręci bo szuka sobie wygodnej pozycji do spania, jak się za bardzo wierci to siadam przy łóżeczku i głaszczę go po główce a jak jest spokojny to go zostawiam i zasypia sam
|
|||||
|
|
|
#143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak miło że jesteście już w domku ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że tak super spędziliście święta |
|
|
|
|
#145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w sumie też narzekać nie mogę bo Jaś też jest grzeczny i płacze tylko jak go coś boli, tylko te problemy z brzuszkiem najgorsze ![]() Co do szwagierki, tak to ta co już kilka razy poroniła. W końcu się przełamała i zaczyna Jasia traktować jak członka swojej rodziny a nie jak największego wroga i przy okazji do mnie też zmienia stosunek . Z całego serca życzę jej tego upragnionego dzidziusia bo tak bardzo jej zależy że w święta jak weszłam z Jasiem do pokoju w którym siedzieliśmy to się najpierw popłakała bo jej każdy przy łamaniu się opłatkiem życzył "spełnienia marzeń" (choć oczywiste jest to co każdy miał na myśli wypowiadając te słowa)Cytat:
. Nasz Jasiek też zazwyczaj budzi się w takich momentach
|
||
|
|
|
#146 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Opowiedz jak spędzaliście dzień z taką dzidzią? Jak to z tymi paszportami było? Przynajmniej poczytam, skoro sama kiszę się w domu już tak długo. I jak chustowanie Wam się podoba, bo ja dopiero parę razy zamotałam małego, ale już to uwielbiam. A na takich wycieczkach, to dopiero wydaje mi się pomocna taka chusta. Cytat:
![]() Cytat:
za wynik, a bryka pierwsza klasa i dopiero na ostatnim zdjęciu dopatrzyłam, że faktycznie z Ciebie taki nieduży człek jak ze mnie ![]() Cytat:
![]() Trele kochana najlepszego ![]() Ooo i Rusalka też najlepszego
|
|||||
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
Rusałka w takim razie Tobie też 10000000 lat!!!
Mój brat też ma dzisiaj urodziny
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
89Beatka chatka z piernika...
U nas nie jest zle z dwiem dziewczynkami. Najciezszy jest chyba czas kapieli jak tz jest w pracy. Wtedy musze ogarnac je obie i starac sie jeszcze utrzymac rutyne. Co jest bardzo ciezkie bo biegam miedzy jednym pokojem a drugim. Na szczescie sa drzwi w drzwi. Kapie je przewaznie w tym samym czasie. Kiedys kapalam starsza wczesniej a po niej mlodsza, ale juz to sie nie sprawdza, bo mala zaczyna sie niecierpliwic i placze. Kapie wiec w tym samym czasie. Zaraz po kapieli mlodsza zaczyna plakac bo albo chce jesc, albo zmeczona albo jeszcze cos...a starsza lubi sie pluskac i przedluza. Potem pedzimy na dol po butle z mlekiem dla starszej (mam przygotowana, tylko wstawiam do mikrofali), wracamy na gore, myjemy zabki, sadzam starsza na nocniku, potem wyciagam cycusia i karmie mlodsza, puszczam kolysanki i karmiac Ole czytam bajeczki. Potem odkladam Olcie i dealuje ze starsza, bo ta nie chce jeszcze spac, w miedzyczasie Ola sie drze bo smoczek wypadl. I tak sobie biegam. I trace cierpliwosc. Po chwili pozwalam oli poplakac z minutke i tule Zuzola i pytam jak jej minal dzien. Wracam do oli, wracam do zuzy ucalowac i przykryc...a potem juz siedze tylko u malej bo starsza jak juz wyczerpie pomysly na"co zrobic, zeby jeszcze nie isc spac" zasypia w dwie sekundy doslownie hehe. Uchhh jest co robic z moimi malpkami... No i jak na razie z ola jest tak, ze jak nawet zasnie to spi dosc plytko do 23:00 kiedy ja karmie i porzadnie zasypia wiec nie mam mowy o jakims filmie...czasem nawet kanapki nie mam jak sobie zrobic bo wracam co chwilke na gore. A to przez ten cholerny smoczek, ktory jej wypada :-/ Dziekuje za zyczenia. Mialam sie nie chwalic, ze znowu sie postarzalam, ale tak sie fajnie zlozylo, ze ktos jeszcze dzis obchodzi urodzinki :-D |
|
|
|
#149 |
|
Wtajemniczenie
|
My się męczymy z kolką
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
współczuję i tulę mocno, bo wiem jak to "boli"![]() a ja odkryłam sposób na Ulkę, śpiw wózku. Coś się wierci ale sanie 20 min. o tej h to sukces. Ale kupal cisnie... szukałam tego bebilon comfort na wzdęcia i zaparcia. Przelecialam pół miasta i figa... W inter matche były ale 2!!!!!! Ogólnie same mm 2,3,4 żadnych 1. Będę musiała na allegro zamówić...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

Dzisiaj taka piękna pogoda była, więc ruszyliśmy na spacer

i oby wyniki były zadowalające dla Ciebie
Majka jest 4 tyg starsza I 600g lżejsza a urodzila sie ciężejsza
KCIUKI DLA ANI 

Zaczęłam tak wcześnie że robienie dzieci mogę rozłożyć sobie w czasie