![]() |
#121 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolnośc grozny zabójca
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wkurza mnie Kraśko ostatnio, jego stronniczość aż bije po czach ![]() ![]() ![]() ![]()
Taa bo uwierzę, że państwo nam nie przeszkadza, a spokojna przyszłość nas czeka ![]() http://demotywatory.pl/3671712/Czasem-mam-wrazenie http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez katepew Czas edycji: 2014-01-09 o 22:47 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Jeju, ja to się cieszę, że mieszkam z dala od rodzinnych miast tych Panów. Współczuję dziewczynom z Bydgoszczy, bałabym się wyjść po zmroku z domu.
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
No to chyba dobrze, ze takie wiesci szybko sie rozchodza.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
Ja to widzę zupełnie inaczej. To jest osoba, która odpokutowała już swoją kare i od tego się odcinam, ale jest to osoba, która mówi, że będzie dalej mordowała. Właśnie dlatego powinna być przebadana przez psychiatrów, aby potwierdzić lub wykluczyć zaburzenia psychiczne. Jeżeli się okaże, że ta osoba ma psychopatyczne skłonności to powinna być zatrzymana do czasu, aż będzie "wyleczona".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
w tym wszystkim najgorsze jest to że NIKT nie słucha rodzin ofiar, NIKT nie słucha matki tego Trynkiewicza która sama prosi żeby go nie wypuszczać bo on dalej będzie zabijał, lata mijały i NIKT nic nie zrobił żeby takich ludzi zatrzymać w więzieniach, latami wszyscy posłowie spali a teraz jeszcze zapewniają że mają pomysł jak to rozwiązać, a czas mija i jeszcze Trynkiewicz sobie wyjdzie, kogoś zabije i któraś partia zacznie wykorzystywać cudzą śmierć do walki politycznej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
BAN stały
|
Anders Breivik się skarży, że cenzurują jego listy. W sumie wiele jestem w stanie zrozumieć, ale jeśli ktoś pisze z więzienia artykuły czy listy ma prawo w nich pisać co mu się podoba na przykład, że "Adolf Hitler był super" albo "gwałty powinny być legalne". Dlatego uważam, że Breivik ma słuszne uwagi do traktowania go w więzieniu. Kontrola korespondencji więziennej w Norwegii i jej cenzura kojarzy mi się ze stalinizmem, jak osoba pisząca i odbierająca listy z zagranicy mogła pójść siedzieć za skrytykowanie władzy bądź prawdziwy opis sytuacji w kraju.
W sumie Norwegia podobno jest państwem ultrasocjalistycznym, gdzie władza wszędzie zagląda. Już nie chce mówić, że cenzurowanie jego listów to koszt setek tysięcy złotych. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...wiadomosc.html. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja podziwiam Norwegię za to, że w obliczu takie zbrodni się nie złamała i traktują Breivika z największym szacunkiem. I mają prawo kontrolować jego korespondencję, nie chcą dopuścić to tego, aby inspirował innych wariatów. Bardzo dobrze, że to robią, a Breivik robi z siebie idiotę, tak jak Ty stojąc po jego stronie. Marze o mieszkaniu w ultrasocjalistycznym kraju takim jak Norwegia : D ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
M0im zdaniem to że ci zbrodniarze wychodzą na wolność jest największą porażką pierwszego rządu po 1989 i teraźniejszego. Pierwszego bo nie pomyśleli o tym że kiedyś 25 lat upłynie i oni wyjdą na wolność, teraźniejszego bo nie pomyśleli że właśnie te 25 lat upływa i trzeba coś zroić żeby oni nigdy nie wrócili do społeczeństwa. Ja w ogóle nie rozumiem jak można ludziom skazanym na dożywocie lub karę śmierci zamieniać wyrok na 25 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | ||||||
BAN stały
|
Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolność groźny zabójca
Cytat:
W Polsce też był taki zamachowiec - Eligiusz Niewiadomski zastrzelił pierwszego prezydenta Polski. I również w sądzie zażądał dla siebie kary śmierci, chociaż działał "z wyższych pobudek). I naturalnie wyrok wykonano. Cytat:
A z prawa norweskiego można się tylko pośmiać. Zbrodniarz dostaje 21 lat życia w czymś (luksusowe więzienie), o czym polski student marzy. Cenzurują i kontrolują listy, ale nie ma mowy o ograniczeniu ilości wysyłanych listów, dlatego wydają ponad 100.000 euro na cenzurowanie jego listów rocznie. Cóż, za komuny władza też lubiła zaglądać ludziom do listów (czasami nawet karała za nie) i niektórzy mają takie ciągnotki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Wcale nie 3. Szaleniec może znaleźć się wszędzie, poza tym w tym przypadku zaprzeczasz drugiemu punktowi, państwo ufa obywatelom, nie jest w żaden sposób represyjne. Ale to w żadnym wypadku nie wina Norwegii, że Breivik jest psychopatą. 4. Rzecz w tym, że mimo wysokich podatków, dałbyś radę się utrzymać na wysokim poziomie i jeszcze oszczędzić. Stać by Cię było na dziecko itd. Wątpię, aby mniejszość z państw islamskich brała zasiłki częściej, niż mniejszość z Polski czy rodowici Norwedzy. A właściwie w Norwegii najwięcej bezrodobnych imigranow to Polacy http://www.rp.pl/artykul/1017013.html Edytowane przez Kalini Czas edycji: 2014-01-10 o 18:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakbyś zapomniał to Niewiadomski żył trochę lat temu, od tamtej pory kary śmierci w europie wyszły z użytku. a co do prywatnej korespondencji to taką należy kontrolować w przypadku ludzi takich jak Breivik, bo na pewno dostawał listy od ludzi którzy go popierają a wtedy przy braku kontroli kto wie czy znowu nie pojawiłby się nowy Breivik który skorzystałby z rad tego odsiadującego wyrok. wierzysz że w Polsce taki Breivik nic by nie zrobił? też by spokojnie wymordował ludzi, no ale Ty pewnie z tych co to wierzą że nagle zostałby obezwładniony przez tłum i może jeszcze powieszony na gałęzi, ale to tak nie działa, jak ktoś do Ciebie strzela to uciekasz a nie biegniesz do niego. i znowu wyskakujesz do komunistów, lustracji to ja przypominam że Twój kościół bał się lustracji jak diabeł się boi święconej wody i dlatego teczuszki które dostali nagle zniknęły, a ci którzy wpadli jak Wielgus stali się niemal męczennikami kościoła. a to że prawo nie działa wstecz wiadomo, ale winą polityków jest to że żaden z nich nie zrobił nic aby cokolwiek zmienić na przyszłość, żaden Bosak, żaden Kaczyński nic nie zrobił aby tacy ludzie jak Trynkiewicz po dokonaniu zabójstw już nigdy nie wyszli na wolność. chociaż akurat w sprawie tego pana, prawo zadziałało wstecz i cofnęło karę która mu się kiedyś należała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wolno łamać zasady "prawo nie działa wstecz" bo dzisiaj władza się za nich weźmie, a jutro za nas. Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2014-01-10 o 19:08 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nikt idioty, który go podziwia do więzienia nie wsadzi. Dopisujesz treści nie wiadomo skąd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wolność słowa, wolnością słowa ale ktoś taki jak Breivik nie zasługuje na to aby móc sobie korespondować z ludźmi bez żadnej kontroli, zbyt duże ryzyko. Cytat:
to nie ameryka że nagle dojdzie do wymiany ognia, u nas najpierw policjant zastanowi się 100 razy zanim odda strzał nawet do szaleńca uzbrojonego po zęby. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
@Imperialista
Nie rozumiem Twojego oburzenia na temat cenzurowania listów. Nie wiem jak w Norwegii ale w Polsce listy więźniów chyba w większości są sprawdzane. I nie tylko tych "groźnych bandziorów". Chyba, że już to zmieniono i nikt w ich listy nie zagląda Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo Breivik nie jest zwykłym więźniem, on jest terrorystą czy jak kto woli mordercą dużej liczby osób, takiego TRZEBA kontrolować. no ale jestem pewien Imperialisto że gdyby Breivik był lewakiem i strzelał do ludzi z prawicy to pierwszy byś krzyczał że należy sprawdzać mu listy i wsadzać jego fanów do więzienia. a co do pozwolenia na broń to Imperialisto, samych testów psychologicznych byś nie zdał, nikt pozwolenia nie da w przypadku takich poglądów jak Twoje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem oburzenie w sprawie cenzurowania listów
![]() ![]() ![]()
Tygrysku...! Co Prosiaczku? NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... ![]() ![]() Ćwiczę od czasu do czasu ![]() Spełniam swoje małe marzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
lubisz straszyć innych tak? ... to zakoduj sobie że mamy wolny kraj i koleś może jechać do dowolnie wybranego przez siebie miasta. skąd wiesz że nie pojawi się w twoim miescie?? nie ładnie myśleć takimi kategoriami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Imperialisto, czy Twoim zdaniem "Mein Kampf" powinna byc udostepniona wszystkim? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
psychopaci nie powinni żyć wsród ludzi to stałe zagrożenie bo z tego nie da sie wyleczyć ale Ci co ustalają prawo nawet się na tym nie znają więc....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Szalony Kapelusznik
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Oj, czepiasz się sformułowania autora
![]()
Tygrysku...! Co Prosiaczku? NIC - odparł Prosiaczek biorąc Tygryska za łapkę - chciałem się tylko upewnić czy jesteś... ![]() ![]() Ćwiczę od czasu do czasu ![]() Spełniam swoje małe marzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja nikogo nie straszę. Wyraziłam tylko opinię, że współczuję osobom mieszkającym w mieście tego psychola. Dzięki za uświadomienie, że mieszkamy w wolnym kraju i można jechać do dowolnego miasta. Naprawdę o tym nie wiedziałam. Oczywiście, że moze pojawić się w każdym mieście, ale i tak najbardziej bałabym się być wtedy w Bydgoszczy. I dlaczego nieładnie myśleć takimi kategoriami? Bydgoszcz to jego miasto, więc na miejscu kobiet tam mieszkających bałabym się wyjść po zmroku. Co nie znaczy, że one będą się bać i że on w ogóle zaatakuje w Bydgoszczy lub jakimkolwiek innym mieście.
![]() |
![]() |
#150 |
O RLY?
|
Dziewczyny jeśli chodzi o Pękalskiego - gdzieś wyczytałam, że uwielbiał jeździć pociągiem.
Poczucie bezpieczeństwa tylko ze wzg na fakt, iż dany przestępca na co dzień mieszka dajmy na to 500 km od nas jest wg mnie naiwne. Co do Mein Kampf - nam czytała tą książkę babka od WOS-u w gimnazjum. Tak samo jak puszczała nam przemówienia Hitlera. Ale - sami tego chcieliśmy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.