Za miesiąc wyjdzie na wolność groźny zabójca - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-09, 22:46   #121
katepew
Rozeznanie

Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolnośc grozny zabójca

Cytat:
Napisane przez Kdjdfn Pokaż wiadomość
Jak on przeżył w więzieniu? Przecież ponoć pedofile w więzieniach nie mają zycia.
Karani są segregowani w celach według popełnionych przestępstw, np. kieszonkowca nie wrzucają z mafiosom, pijanych rowerzystów czy kierowców z mordercami, no a pedofile są oddzielani od pozostałych, bo by po pierwszym dniu już żyletki jedli (każdy jeden udusiłby go jak zwierze, ale dostałby dodatkowy wyrok jak za człowieka ), a nie chcą mieszać więźniów żeby te przysłowiowe płotki nie przejęły gorszych zachowań a jest szansa na ich resocjalizację.
Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Zastanawiam się czemu oni wtedy zmienili karę śmierci na 25 lat więzienia, zamiast na dożywocie- wtedy nie byłoby żadnego problemu. Kolejny brak wyobraźni.

I oczywiście te wszystkie planowane zmiany są bez sensu. prawo nie działa wstecz, a w sumie jedyna sytuacją w której mogłyby być zastosowane to właśnie te... Z resztą najlepiej to oraz możliwe konsekwencje opisała Pani Moniak Płatek
A co robić? Maksymalnie kontrolować.
O tym to już dawno powinno być głośno że wszystkie rządy przespały tak ważny problem i go totalnie zlekceważyły. A tą ustawę niestety Trybunał odrzuci bo to kolejny gniot na kolanie pisany i na chybcika

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
obecnie niedużo po pedofile czy dzieciobójcy są izolowani dla ich własnego bezpieczeństwa
Cytat:
pewnie dlatego, że jesteśmy związani konwencją praw człowieka i paroma innymi aktami prawnymi, według których morderca to też człowiek i ma odbywać karę na określonych warunkach

Cytat:
Napisane przez Aimee_J Pokaż wiadomość
I to jest irytujące. Wiedzieli, że wyjdzie nie od wczoraj. Nie od roku. Od 25 lat. Po drodze było wielu innych psychopatów, którzy wychodzić nie powinni nigdy. A każdy rząd po kolei spał i sprawę olewał, albo tworzył prawo, którego w rzeczywistości tak naprawdę się nie egzekwuje. Albo które na nic nie pozwala, więc nawet Ci, którzy mają bronić społeczeństwa [np. policja] nie mają odpowiedniego pola manewru.

Tapnięte z mojego HTC ONE V
Dokładnie o tym samym mówię i piszę, i przykro mi to mówić ale poraża mnie głupota ludzka, gdzie ludzie dzisiaj się dziwią dla czego taki człowiek wychodzi na wolność i innymi niemu podobni, a to tylko i wyłącznie przez rząd z sprzed 25 lat jak i obecny, bo nie oszukujmy się większość ówczesnych posłów zasiada w ławach do dzisiaj i co oni biedni nie wiedzieli i zapomnieli o takich zwyrodnialcach, idioci

Wkurza mnie Kraśko ostatnio, jego stronniczość aż bije po czach tu chodzi o ludzkie życie a ta hiena patrz tylko jak dowalić komuś i Obecna partia rządząca miała ogrom czasu żeby dokonać zmian w kodeksie karnym ale jak zwykle dali d.py a i tak zwala się na innych Dzieci nie dorośli, to ich powinno się zamknąć w jednej celi z takimi bydlakami po 5 minutach by uciekli i może wreszcie zaczęli pisać dokładniejsze ustawy

http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 jest moc siedzi i nie chce wyjść

Edytowane przez katepew
Czas edycji: 2014-01-09 o 22:47
katepew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 12:16   #122
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Jeju, ja to się cieszę, że mieszkam z dala od rodzinnych miast tych Panów. Współczuję dziewczynom z Bydgoszczy, bałabym się wyjść po zmroku z domu.
Stary 2014-01-10, 14:37   #123
katepew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Unperfect Pokaż wiadomość
Jeju, ja to się cieszę, że mieszkam z dala od rodzinnych miast tych Panów. Współczuję dziewczynom z Bydgoszczy, bałabym się wyjść po zmroku z domu.
Jeżeli on faktycznie zamieszka to również nie zazdroszczę mieszkańcom, ale nie oszukujmy się taki typy dzisiaj mogą wsiąść w pociąg czy do autobusu i pojechać w każdy zakątek kraju i tam rozrabiać i to mnie bardziej martwi, bo znając ludzi to szybko się pewnie wieści rozejdą gdzie mieszka i będą go ostro pilnować

http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 jest moc siedzi i nie chce wyjść
katepew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 15:33   #124
201708160922
Konto usunięte

No to chyba dobrze, ze takie wiesci szybko sie rozchodza.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 15:39   #125
201708250923
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Po prostu zamknięcie go byłoby bezprawne w tym momencie. Dlatego go nie zamkną, a nie dlatego, że nie chcą.
Ja to widzę zupełnie inaczej. To jest osoba, która odpokutowała już swoją kare i od tego się odcinam, ale jest to osoba, która mówi, że będzie dalej mordowała. Właśnie dlatego powinna być przebadana przez psychiatrów, aby potwierdzić lub wykluczyć zaburzenia psychiczne. Jeżeli się okaże, że ta osoba ma psychopatyczne skłonności to powinna być zatrzymana do czasu, aż będzie "wyleczona".
201708250923 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 15:57   #126
dominikmeller25
Zakorzenienie

w tym wszystkim najgorsze jest to że NIKT nie słucha rodzin ofiar, NIKT nie słucha matki tego Trynkiewicza która sama prosi żeby go nie wypuszczać bo on dalej będzie zabijał, lata mijały i NIKT nic nie zrobił żeby takich ludzi zatrzymać w więzieniach, latami wszyscy posłowie spali a teraz jeszcze zapewniają że mają pomysł jak to rozwiązać, a czas mija i jeszcze Trynkiewicz sobie wyjdzie, kogoś zabije i któraś partia zacznie wykorzystywać cudzą śmierć do walki politycznej.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 16:10   #127
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
w tym wszystkim najgorsze jest to że NIKT nie słucha rodzin ofiar, NIKT nie słucha matki tego Trynkiewicza która sama prosi żeby go nie wypuszczać bo on dalej będzie zabijał, lata mijały i NIKT nic nie zrobił żeby takich ludzi zatrzymać w więzieniach, latami wszyscy posłowie spali a teraz jeszcze zapewniają że mają pomysł jak to rozwiązać, a czas mija i jeszcze Trynkiewicz sobie wyjdzie, kogoś zabije i któraś partia zacznie wykorzystywać cudzą śmierć do walki politycznej.
dlaczego NIKT nie zna chociażby podstaw prawa, żeby wiedzieć, że nie można go nie wypuścić po odbyciu kary? dlaczego NIKT nie drze się, kiedy po mieście biegają mordercy skazani na pobyt w szpitalu psychiatrycznym, ale na dostanie miejsca w nim czekają po kilka lat? dlaczego NIKT nie zauważył, że to przepychanka polityczna od samego początku i granie na ludzkich emocjach, żeby dowalić obecnej partii rządzącej mimo, że podczas własnych rządów samemu nic się z tym nie robiło?
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 16:17   #128
Imperialista
BAN stały

Anders Breivik się skarży, że cenzurują jego listy. W sumie wiele jestem w stanie zrozumieć, ale jeśli ktoś pisze z więzienia artykuły czy listy ma prawo w nich pisać co mu się podoba na przykład, że "Adolf Hitler był super" albo "gwałty powinny być legalne". Dlatego uważam, że Breivik ma słuszne uwagi do traktowania go w więzieniu. Kontrola korespondencji więziennej w Norwegii i jej cenzura kojarzy mi się ze stalinizmem, jak osoba pisząca i odbierająca listy z zagranicy mogła pójść siedzieć za skrytykowanie władzy bądź prawdziwy opis sytuacji w kraju.

W sumie Norwegia podobno jest państwem ultrasocjalistycznym, gdzie władza wszędzie zagląda. Już nie chce mówić, że cenzurowanie jego listów to koszt setek tysięcy złotych.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...wiadomosc.html.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 16:34   #129
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Anders Breivik się skarży, że cenzurują jego listy. W sumie wiele jestem w stanie zrozumieć, ale jeśli ktoś pisze z więzienia artykuły czy listy ma prawo w nich pisać co mu się podoba na przykład, że "Adolf Hitler był super" albo "gwałty powinny być legalne". Dlatego uważam, że Breivik ma słuszne uwagi do traktowania go w więzieniu. Kontrola korespondencji więziennej w Norwegii i jej cenzura kojarzy mi się ze stalinizmem, jak osoba pisząca i odbierająca listy z zagranicy mogła pójść siedzieć za skrytykowanie władzy bądź prawdziwy opis sytuacji w kraju.

W sumie Norwegia podobno jest państwem ultrasocjalistycznym, gdzie władza wszędzie zagląda. Już nie chce mówić, że cenzurowanie jego listów to koszt setek tysięcy złotych.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...wiadomosc.html.
Och ta represyjna Norwegia... Powinni go ogólnie puścić wolno, co tam zabicie "kilku" lewackich dzieci.
Ja podziwiam Norwegię za to, że w obliczu takie zbrodni się nie złamała i traktują Breivika z największym szacunkiem. I mają prawo kontrolować jego korespondencję, nie chcą dopuścić to tego, aby inspirował innych wariatów. Bardzo dobrze, że to robią, a Breivik robi z siebie idiotę, tak jak Ty stojąc po jego stronie.

Marze o mieszkaniu w ultrasocjalistycznym kraju takim jak Norwegia : D

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
dlaczego NIKT nie zna chociażby podstaw prawa, żeby wiedzieć, że nie można go nie wypuścić po odbyciu kary? dlaczego NIKT nie drze się, kiedy po mieście biegają mordercy skazani na pobyt w szpitalu psychiatrycznym, ale na dostanie miejsca w nim czekają po kilka lat? dlaczego NIKT nie zauważył, że to przepychanka polityczna od samego początku i granie na ludzkich emocjach, żeby dowalić obecnej partii rządzącej mimo, że podczas własnych rządów samemu nic się z tym nie robiło?
Zgadzam się. Teraz nic się nie poradzi, od początku było wiadomo, że to przegrana sprawa. Nie da się dla kilku osób zmienić całego systemu prawnego. I to żałosne, że i wszyscy (także partia rządząca) lansują się na tej sprawie. To był wielki błąd tych, którzy zanim zastosowali moratorium na karę śmierci, nie "stworzyli" dożywocia.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 16:36   #130
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Trafna uwaga.

Stary 2014-01-10, 17:17   #131
201607111040
Konto usunięte

M0im zdaniem to że ci zbrodniarze wychodzą na wolność jest największą porażką pierwszego rządu po 1989 i teraźniejszego. Pierwszego bo nie pomyśleli o tym że kiedyś 25 lat upłynie i oni wyjdą na wolność, teraźniejszego bo nie pomyśleli że właśnie te 25 lat upływa i trzeba coś zroić żeby oni nigdy nie wrócili do społeczeństwa. Ja w ogóle nie rozumiem jak można ludziom skazanym na dożywocie lub karę śmierci zamieniać wyrok na 25 lat.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-10, 17:47   #132
Imperialista
BAN stały

Dot.: Za miesiąc wyjdzie na wolność groźny zabójca

Cytat:
Och ta represyjna Norwegia... Powinni go ogólnie puścić wolno, co tam zabicie "kilku" lewackich dzieci.
Jestem zdania, że Breivik powinien zostać skazany na karę śmierci. W sumie nawet domagał się dla siebie takiej kary (bądź uniewinnienia). To jest chore, że Zachodnia Europa zmusiła nas do jej zniesienia.

W Polsce też był taki zamachowiec - Eligiusz Niewiadomski zastrzelił pierwszego prezydenta Polski. I również w sądzie zażądał dla siebie kary śmierci, chociaż działał "z wyższych pobudek). I naturalnie wyrok wykonano.

Cytat:
Ja podziwiam Norwegię za to, że w obliczu takie zbrodni się nie złamała i traktują Breivika z największym szacunkiem. I mają prawo kontrolować jego korespondencję, nie chcą dopuścić to tego, aby inspirował innych wariatów.
Korespondencja jest prywatna sprawą każdego człowieka i nie widzę powodów, żeby ograniczać i ją kontrolować. To jest sprawa tego faceta jakie ma poglądy i co pisze w listach. Może pisze artykuły i na tym sobie zarabia?

A z prawa norweskiego można się tylko pośmiać. Zbrodniarz dostaje 21 lat życia w czymś (luksusowe więzienie), o czym polski student marzy. Cenzurują i kontrolują listy, ale nie ma mowy o ograniczeniu ilości wysyłanych listów, dlatego wydają ponad 100.000 euro na cenzurowanie jego listów rocznie.

Cóż, za komuny władza też lubiła zaglądać ludziom do listów (czasami nawet karała za nie) i niektórzy mają takie ciągnotki.

Cytat:
Bardzo dobrze, że to robią, a Breivik robi z siebie idiotę, tak jak Ty stojąc po jego stronie.
Czy ja napisałem, że ja stoję po jego stronie? Dla mnie prawo do swobodnego pisania listów jest czymś naturalnym. Nie wolno człowiekowi ograniczać kontaktów (niech pisze 1 list miesięcznie, ale niech pisze co chce!). Ja wiem, że lewacy co rządzili Polską przez 45 lat tego nie rozumieli, ale dzisiejsza lewica też tego nie rozumie?

Cytat:
Marze o mieszkaniu w ultrasocjalistycznym kraju takim jak Norwegia : D
Raz, że zimno. Dwa, że państwo wszędzie zagląda. Trzy, nawet w tak opresyjnym państwie 1 szaleniec jest w stanie zabić prawie 80 ludzi jednego dnia. Cztery, gdybym ciężko pracował nie byłbym w stanie płacić podatków na zasiłki dla muzułmanów.

Cytat:
Zgadzam się. Teraz nic się nie poradzi, od początku było wiadomo, że to przegrana sprawa. Nie da się dla kilku osób zmienić całego systemu prawnego. I to żałosne, że i wszyscy (także partia rządząca) lansują się na tej sprawie. To był wielki błąd tych, którzy zanim zastosowali moratorium na karę śmierci, nie "stworzyli" dożywocia.
Sporo tych osób powinno zostać skazanych na śmierć, ale po 1989 roku nie wykonywano wyroków śmierci. Poza tym prawo nie działa wstecz i nie wolno ich przetrzymywać tylko i wyłącznie z powodu prawdopodobieństwa popełnienia przestępstwa.

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
M0im zdaniem to że ci zbrodniarze wychodzą na wolność jest największą porażką pierwszego rządu po 1989 i teraźniejszego. Pierwszego bo nie pomyśleli o tym że kiedyś 25 lat upłynie i oni wyjdą na wolność, teraźniejszego bo nie pomyśleli że właśnie te 25 lat upływa i trzeba coś zroić żeby oni nigdy nie wrócili do społeczeństwa. Ja w ogóle nie rozumiem jak można ludziom skazanym na dożywocie lub karę śmierci zamieniać wyrok na 25 lat.
Największą porażką był brak rozliczenia z komunistami i prawdziwej lustracji. Uważam, że każdy kto ma problemy z prawem może powołać się na ten kazus, że czerwonych nikt nigdy nie ukarał (pojedyncze przypadki). I w sumie Ci czerwoni mają się nieźle (wysokie emeryturki).
Stary 2014-01-10, 17:58   #133
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Raz, że zimno. Dwa, że państwo wszędzie zagląda. Trzy, nawet w tak opresyjnym państwie 1 szaleniec jest w stanie zabić prawie 80 ludzi jednego dnia. Cztery, gdybym ciężko pracował nie byłbym w stanie płacić podatków na zasiłki dla muzułmanów.
1. Da się przeżyć
2. Wcale nie
3. Szaleniec może znaleźć się wszędzie, poza tym w tym przypadku zaprzeczasz drugiemu punktowi, państwo ufa obywatelom, nie jest w żaden sposób represyjne. Ale to w żadnym wypadku nie wina Norwegii, że Breivik jest psychopatą.
4. Rzecz w tym, że mimo wysokich podatków, dałbyś radę się utrzymać na wysokim poziomie i jeszcze oszczędzić. Stać by Cię było na dziecko itd. Wątpię, aby mniejszość z państw islamskich brała zasiłki częściej, niż mniejszość z Polski czy rodowici Norwedzy.
A właściwie w Norwegii najwięcej bezrodobnych imigranow to Polacy http://www.rp.pl/artykul/1017013.html

Edytowane przez Kalini
Czas edycji: 2014-01-10 o 18:12
Stary 2014-01-10, 18:18   #134
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem zdania, że Breivik powinien zostać skazany na karę śmierci. W sumie nawet domagał się dla siebie takiej kary (bądź uniewinnienia). To jest chore, że Zachodnia Europa zmusiła nas do jej zniesienia.
i zaraz stałby się dla pewnych kręgów kimś na wzór męczennika bo zginął w krucjacie przeciwko muzułmanom.
a jakbyś zapomniał to Niewiadomski żył trochę lat temu, od tamtej pory kary śmierci w europie wyszły z użytku.

a co do prywatnej korespondencji to taką należy kontrolować w przypadku ludzi takich jak Breivik, bo na pewno dostawał listy od ludzi którzy go popierają a wtedy przy braku kontroli kto wie czy znowu nie pojawiłby się nowy Breivik który skorzystałby z rad tego odsiadującego wyrok.
wierzysz że w Polsce taki Breivik nic by nie zrobił? też by spokojnie wymordował ludzi, no ale Ty pewnie z tych co to wierzą że nagle zostałby obezwładniony przez tłum i może jeszcze powieszony na gałęzi, ale to tak nie działa, jak ktoś do Ciebie strzela to uciekasz a nie biegniesz do niego.

i znowu wyskakujesz do komunistów, lustracji to ja przypominam że Twój kościół bał się lustracji jak diabeł się boi święconej wody i dlatego teczuszki które dostali nagle zniknęły, a ci którzy wpadli jak Wielgus stali się niemal męczennikami kościoła.

a to że prawo nie działa wstecz wiadomo, ale winą polityków jest to że żaden z nich nie zrobił nic aby cokolwiek zmienić na przyszłość, żaden Bosak, żaden Kaczyński nic nie zrobił aby tacy ludzie jak Trynkiewicz po dokonaniu zabójstw już nigdy nie wyszli na wolność.

chociaż akurat w sprawie tego pana, prawo zadziałało wstecz i cofnęło karę która mu się kiedyś należała.
Stary 2014-01-10, 18:47   #135
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
i zaraz stałby się dla pewnych kręgów kimś na wzór męczennika bo zginął w krucjacie przeciwko muzułmanom.
a jakbyś zapomniał to Niewiadomski żył trochę lat temu, od tamtej pory kary śmierci w europie wyszły z użytku.

a co do prywatnej korespondencji to taką należy kontrolować w przypadku ludzi takich jak Breivik, bo na pewno dostawał listy od ludzi którzy go popierają a wtedy przy braku kontroli kto wie czy znowu nie pojawiłby się nowy Breivik który skorzystałby z rad tego odsiadującego wyrok.
wierzysz że w Polsce taki Breivik nic by nie zrobił? też by spokojnie wymordował ludzi, no ale Ty pewnie z tych co to wierzą że nagle zostałby obezwładniony przez tłum i może jeszcze powieszony na gałęzi, ale to tak nie działa, jak ktoś do Ciebie strzela to uciekasz a nie biegniesz do niego.

i znowu wyskakujesz do komunistów, lustracji to ja przypominam że Twój kościół bał się lustracji jak diabeł się boi święconej wody i dlatego teczuszki które dostali nagle zniknęły, a ci którzy wpadli jak Wielgus stali się niemal męczennikami kościoła.

a to że prawo nie działa wstecz wiadomo, ale winą polityków jest to że żaden z nich nie zrobił nic aby cokolwiek zmienić na przyszłość, żaden Bosak, żaden Kaczyński nic nie zrobił aby tacy ludzie jak Trynkiewicz po dokonaniu zabójstw już nigdy nie wyszli na wolność.

chociaż akurat w sprawie tego pana, prawo zadziałało wstecz i cofnęło karę która mu się kiedyś należała.
pewnie dlatego, że ogłoszono amnestię od wyroków w sprawie kary śmierci i zamianę ich na najwyższy możliwy wyrok - 25 lat
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 19:05   #136
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Komuniści w Polsce myśleli dokładnie jak ty, dlatego nie wydawali ciał ofiar rodzinom, bo obawiali się, że ich groby staną się miejscem kultu.

Cytat:
Ubolewam, że nie ma już tej kary, bo powinna być dla takich Breivików i im podobnych.

Cytat:
No i co z tego, że ktoś popiera Breivika? Czy jeśli jakiś Anderson napisze list o treści "Anders, jesteśmy z Tobą" powinien od razu dostać być obserwowany przez policję, dostać 48 godzin czy od razu wyrok? Wychodzisz założenia, że każdy kto przeczyta list Breivika będzie jego naśladowcą.

Cytat:
Wątpie, żeby polska policja zastanawiała się, czy łódka jest regulaminowa albo w trakcie masakry latał śmigłowiec TVP (prędzej latałby z policyjnym snajperem).

Cytat:
Ależ ja w pełni podzielam zdanie Isakowicza-Zaleskiego, że Kościół też powinien się zlustrować. Wszyscy wiedzą jednak, że komuszki i połowa Solidarności bała się lustracji, bo wtedy wyszłoby kto kim naprawdę jest i nawet rząd z tego powodu obalili.

Cytat:
Szczerze mówiąc bardziej mnie martwi, że z byłymi komunistami nie zrobiono porządku, bo garstka morderców mało mnie obchodzi. Za komuny nie było kary dożywocia, tylko śmierć i 25 lat. Złagodzono im kary śmierci na drugą najwyższą w tamtym czasie. Prawo więc nie działa wstecz (czytaj nie mogą mieć dożywocia) i dotyczy ich inny kodeks karny.

Nie wolno łamać zasady "prawo nie działa wstecz" bo dzisiaj władza się za nich weźmie, a jutro za nas.

Edytowane przez Imperialista
Czas edycji: 2014-01-10 o 19:08
Stary 2014-01-10, 19:09   #137
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
No i co z tego, że ktoś popiera Breivika? Czy jeśli jakiś Anderson napisze list o treści "Anders, jesteśmy z Tobą" powinien od razu dostać być obserwowany przez policję, dostać 48 godzin czy od razu wyrok? Wychodzisz założenia, że każdy kto przeczyta list Breivika będzie jego naśladowcą.
raczej obawiają się, że znajda "Andreas zrobię to samo" albo ze strony Breivika w artykule "bierzcie ze mnie przykład". Sprawdzanie korespondencji w więzieniach powinno być normą i jest, nie bez powodu powstają grypsy.
I nikt idioty, który go podziwia do więzienia nie wsadzi. Dopisujesz treści nie wiadomo skąd.
Stary 2014-01-10, 19:18   #138
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiadomo który z jego "fanów" nie będzie psychopatą, więc dobrze że te listy są sprawdzane.
wolność słowa, wolnością słowa ale ktoś taki jak Breivik nie zasługuje na to aby móc sobie korespondować z ludźmi bez żadnej kontroli, zbyt duże ryzyko.

Cytat:
Wątpie, żeby polska policja zastanawiała się, czy łódka jest regulaminowa albo w trakcie masakry latał śmigłowiec TVP (prędzej latałby z policyjnym snajperem).
i tu się nie zgodzę, przeceniasz możliwości Polskiej policji dzięki pięknemu prawu które mamy, do użycia snajpera potrzebna jest zgoda, a kto wie ile trwałoby zanim ktoś zgodę by wydał.
to nie ameryka że nagle dojdzie do wymiany ognia, u nas najpierw policjant zastanowi się 100 razy zanim odda strzał nawet do szaleńca uzbrojonego po zęby.
Stary 2014-01-10, 20:55   #139
Imperialista
BAN stały

Cytat:
raczej obawiają się, że znajda "Andreas zrobię to samo" albo ze strony Breivika w artykule "bierzcie ze mnie przykład". Sprawdzanie korespondencji w więzieniach powinno być normą i jest, nie bez powodu powstają grypsy.
Sprawdzanie to i owszem, bo tam mogą być zawarte informacje dotyczące przestępstwa bądź jakieś wskazówki dla bandytów (na przykład kierowanie organizacją przestępczą zza krat). Jednak oni to cenzurują i listy dochodzą po miesiącach!

Cytat:
I nikt idioty, który go podziwia do więzienia nie wsadzi. Dopisujesz treści nie wiadomo skąd.
Facet ma pełne prawo korespondować zza krat z kim mu się podoba i nikt nie ma prawa cenzurować listów. Tak samo jak osoby które do niego piszą.

Cytat:
nie wiadomo który z jego "fanów" nie będzie psychopatą, więc dobrze że te listy są sprawdzane.
wolność słowa, wolnością słowa ale ktoś taki jak Breivik nie zasługuje na to aby móc sobie korespondować z ludźmi bez żadnej kontroli, zbyt duże ryzyko.
Breivik jest takim samym więźniem jak kieszonkowiec czy gwałciciel i nie widzę powodów, żeby właśnie jemu ograniczać prawo do pisania listów. Jedyne co oni powinni robić czy w tych listach nie ma informacji o przestępstwie. Poza tym nie treść listów nie powinna ich obchodzić, choćby to był pean na cześć Adolfa Hitlera.

Cytat:
i tu się nie zgodzę, przeceniasz możliwości Polskiej policji dzięki pięknemu prawu które mamy, do użycia snajpera potrzebna jest zgoda, a kto wie ile trwałoby zanim ktoś zgodę by wydał.
Myślę, że i tak byliby skuteczniejsi niż norweska policja.

Cytat:
to nie ameryka że nagle dojdzie do wymiany ognia, u nas najpierw policjant zastanowi się 100 razy zanim odda strzał nawet do szaleńca uzbrojonego po zęby.
W takich stanach jak Teksas czy Arizona Breivik byłby zastrzelony w 5 minut, bo co drugi facet nosi broń. Swoją drogą też zamierzam wyrobić sobie pozwolenie na broń i coś sobie kupić. Spokojnie! Nie będę strzelał do lewaków jak oni strzelali do naszych w Katyniu.
Stary 2014-01-10, 21:38   #140
guapapreciosa
Raczkowanie

@Imperialista
Nie rozumiem Twojego oburzenia na temat cenzurowania listów. Nie wiem jak w Norwegii ale w Polsce listy więźniów chyba w większości są sprawdzane. I nie tylko tych "groźnych bandziorów". Chyba, że już to zmieniono i nikt w ich listy nie zagląda

guapapreciosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 21:52   #141
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guapapreciosa Pokaż wiadomość
@Imperialista
Nie rozumiem Twojego oburzenia na temat cenzurowania listów. Nie wiem jak w Norwegii ale w Polsce listy więźniów chyba w większości są sprawdzane. I nie tylko tych "groźnych bandziorów". Chyba, że już to zmieniono i nikt w ich listy nie zagląda

fakt, w Polsce też się je sprawdza i jakoś Imperialista woli czepiać się że sprawdzają biednego Breivika (no ale w końcu podobne poglądy obaj mają to mu szkoda chłopa, bo jeszcze tylu lewaków mógł sprzątnąć).
bo Breivik nie jest zwykłym więźniem, on jest terrorystą czy jak kto woli mordercą dużej liczby osób, takiego TRZEBA kontrolować.
no ale jestem pewien Imperialisto że gdyby Breivik był lewakiem i strzelał do ludzi z prawicy to pierwszy byś krzyczał że należy sprawdzać mu listy i wsadzać jego fanów do więzienia.

a co do pozwolenia na broń to Imperialisto, samych testów psychologicznych byś nie zdał, nikt pozwolenia nie da w przypadku takich poglądów jak Twoje.
Stary 2014-01-10, 21:54   #142
simone2010
Zakorzenienie

Rozumiem oburzenie w sprawie cenzurowania listów Nie rozumiem wobec sprawdzania korespondencji najgroźniejszych osadzonych Co innego ingerować w czy zamazywać treści, a co innego sprawdzić i puścić dalej bądź nie, informując o tym więźnia oczywiście. I tak, korespondencja więźniów w Polsce bywa sprawdzana

Ćwiczę od czasu do czasu

Spełniam swoje małe marzenia
simone2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-10, 22:46   #143
Rybaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Unperfect Pokaż wiadomość
bez takich tekstów....
lubisz straszyć innych tak?
...
to zakoduj sobie że mamy wolny kraj i koleś może jechać do dowolnie wybranego przez siebie miasta.
skąd wiesz że nie pojawi się w twoim miescie??
nie ładnie myśleć takimi kategoriami
Rybaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 07:07   #144
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rybaa Pokaż wiadomość
bez takich tekstów....
...
to zakoduj sobie że mamy wolny kraj i koleś może jechać do dowolnie wybranego przez siebie miasta.
Nieladnie?

Imperialisto, czy Twoim zdaniem "Mein Kampf" powinna byc udostepniona wszystkim?

Stary 2014-01-11, 07:13   #145
oj tam oj tam oj tam
Raczkowanie

psychopaci nie powinni żyć wsród ludzi to stałe zagrożenie bo z tego nie da sie wyleczyć ale Ci co ustalają prawo nawet się na tym nie znają więc....
oj tam oj tam oj tam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 07:16   #146
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez oj tam oj tam oj tam Pokaż wiadomość
psychopaci nie powinni żyć wsród ludzi to stałe zagrożenie bo z tego nie da sie wyleczyć ale Ci co ustalają prawo nawet się na tym nie znają więc....
Tak, to ze do sejmu moze sie dostac kazdy, a zeby zostac ministrem nie trzeba byc buk-wie-kim to bolaczka prawa i polityki. A nam odbija sie czkawka.

Stary 2014-01-11, 08:00   #147
PaniPedagog
Szalony Kapelusznik

Cytat:

Breivik jest takim samym więźniem jak kieszonkowiec czy gwałciciel i nie widzę powodów, żeby właśnie jemu ograniczać prawo do pisania listów. Jedyne co oni powinni robić czy w tych listach nie ma informacji o przestępstwie. Poza tym nie treść listów nie powinna ich obchodzić, choćby to był pean na cześć Adolfa Hitlera.
PaniPedagog jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-11, 10:33   #148
simone2010
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniPedagog Pokaż wiadomość
Oj, czepiasz się sformułowania autora A mi wydaje się, że chodziło po prostu o to, że wszyscy więźniowie w danym ZK podlegają temu samemu regulaminowi. Czyli np. mają te same przywileje, podlegają identycznemu systemowi kar i nagród za dobre sprawowanie etc.

Ćwiczę od czasu do czasu

Spełniam swoje małe marzenia
simone2010 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 10:42   #149
cvbdsgfdkdssasw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rybaa Pokaż wiadomość
bez takich tekstów....
...

Ale ja nikogo nie straszę. Wyraziłam tylko opinię, że współczuję osobom mieszkającym w mieście tego psychola. Dzięki za uświadomienie, że mieszkamy w wolnym kraju i można jechać do dowolnego miasta. Naprawdę o tym nie wiedziałam.

Oczywiście, że moze pojawić się w każdym mieście, ale i tak najbardziej bałabym się być wtedy w Bydgoszczy.

I dlaczego nieładnie myśleć takimi kategoriami? Bydgoszcz to jego miasto, więc na miejscu kobiet tam mieszkających bałabym się wyjść po zmroku. Co nie znaczy, że one będą się bać i że on w ogóle zaatakuje w Bydgoszczy lub jakimkolwiek innym mieście.
Stary 2014-01-11, 10:48   #150
aer
O RLY?

Dziewczyny jeśli chodzi o Pękalskiego - gdzieś wyczytałam, że uwielbiał jeździć pociągiem.
Poczucie bezpieczeństwa tylko ze wzg na fakt, iż dany przestępca na co dzień mieszka dajmy na to 500 km od nas jest wg mnie naiwne.

Co do Mein Kampf - nam czytała tą książkę babka od WOS-u w gimnazjum. Tak samo jak puszczała nam przemówienia Hitlera. Ale - sami tego chcieliśmy.
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości