![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.
anika_s za decyzję o powrocie do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do ziół to ja daję natkę z zamrażalki, mam pomrożoną, liść laurowy, ziele, czasami majeranek, bazylię z torebki. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
MBZ♥
|
Kwiatuszku
![]() Ze szczepieniem niemożliwe ![]() Co do odczekiwania ze szczepieniem po antybiotyku to teraz koleżanka musi mieć miesiąc przerwy-tylko u Nich była jeszcze trzydniówka. Z tymi testami adac to mnie zszokowałaś, ciekawe na czym się opierał ten znajomy? jakoś średnio w to wierzę:/ Z ziół/przypraw to pieprz w ziarenkach, liść bobkowy, ziele angielskie, bazylia, lubczyk, pietruszka-mam trochę pomrożone w malutkich pojemniczkach tych 3 ostatnich. jak się skończy dam torebkowe ![]() Tajgusiu ![]() Villga nawet jak troszkę wystaje główka w sensie kawałek, czubek to należy się przesiąść:/większość fotelików jest montowanych przodem ![]() Anika potrzeba matką wynalazku ![]() Kasia, jak tylko masz możliwość, czas to bym się pisałą na taką pracę ![]() Dziewczyny wiecie, że szczepionka na mmr, ta refundowana mmrII ma w sobie coś z białka kurzego! Przed podaniem należałoby sprawdzić jak dziecko toleruje białko. Oliwka jak coś znajdę ciekawego to wrzucę ![]() Modernaaaaa robiędziś te placuszki ![]() Tasiu dobrze, że wyniki ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-01-30 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
MBZ♥
|
Moderna też o tym czytałam ale wczoraj pielęgniarka z którą rozmawiałam o szczepieniach mnie spytała czy Zosia toleruje białko-dlatego napisałam o tym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Moderna, BYou dziękuję za odp.w sprawie fotelików. :-* Ja wlasnie podobnie myślałam ale Tz cos mi namieszal, wyczytal ze póki glowka cala nie wystaje to mozna jeździć i cos wydziwia z tym fotelikiem. No ale mu to podesle niech poczyta.
A powiem Wam że Kindze nic nie bylo po tych lodach... moze tylko odrobinę sucha skore policzkow miala ale to moze z suchego powietrza. Tak więc nie jest źle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Panika chętnie bym nawiedziła te Twoje lumpki luxusowe ![]()
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.rki.de/DE/Content/Infekt/NRZ/MMR/FAQ.html Niewiele szczepionek wytwarza się z zarodków kurzych ( grypa, żółta febra). Zasadniczo, szczepionki, w których wirusy wzrastały w fibroblastach kurzych (MMR, wścieklizna, TBE), zawieraja co najwyzej słabo wykrywalne ślady białka kurzego bez allergennego dzialania. Międzynarodowe badania wykazały, że dzieci ze znana alergia na kurze bialko, bezpiecznie można szczepić szczepionką MMR, tak, że alergia na kurze bialko w międzynarodowych i krajowych wytycznych nie jest uznawana jako przeciwwskazanie. Tylko dzieci z klinicznie bardzo ciężką alergią (np. po wstrząsie anafilaktycznym po zjedzeniu bardzo niewielkiej ilosci bialka) powinny być szczepione przy specjalnych srodkach ostroznosci i ewentualnej pozniejszej obserwacji np. w szpitalu.
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() allegro.pl/fotoksiazka-a4-100-stron-kurier-gratis-i3928612083.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, chyba spróbuję w takim razie, na ich stronie piszą, że za tyle to promocja, normalnie 238 i 19 za wysyłkę, więc wtedy wychodzi jak w Ross z kuponem.... Muszę pokoolać też jak działa ten ich program, ten Cewe bardzo lubię, bo używałam zawsze gołego szablonu, nie lubię tych gotowców z misiaczkami i innymi pierdołkami.... A ile czasu czekałaś???
#132 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam problem. Podaje małemu na śniadanie mleczna kaszke na wodzie, z glutenem czy jak będę podawać ja też na noc to nieprzedobrze ? Mały wciąga 260 na raz więc może jeszcze na noc tą samą ???
Zaraz nadrobie i napisze w końcu co u nas, bo tak głupio tylko wpadam pytam i koniec :-D |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Ahahahaha NO TAK racja
![]() Pani mamusia zostaje az do Wakacji ...!! Wszak w kwietniu wracam do pracy - a teraz przybyla wczesniej, bym mogla isc na kursa i cos z tego Norweskiego sobie przypomniec ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() chociaż u nas L. tak nie lubi jazdy tyłem - nic nie widzi i jest jeden wielki ryk.... Więc w sumie bezpieczniej w foteliku przodem bez wrzasków niż tyłem z krzykiem, bo to zawsze kierowcę rozprasza i o wypadek nie trudno... 2, ja używam suszonych ziół - ponieważ my BLW i Lila je to co my, to w ogóle nie solę nam potraw. ZAmiast tego używam: http://przyprawyiziolaeko.pl/ziola-z...oli-p-262.html i nam się sprawdza. TŻ nie narzeka, że mało słone ![]() I używam jeszcze czarnuszki (to może mniej smakowo, bardziej zdrowotnie), papryki słodkiej, czasem ostrej, kurkumy. Cytat:
![]() ![]() Się pochwalę - wczoraj zrobiłam chleb orkiszowo-pszenny z czarnuszką... Jejuniu, wyszedł taki, że ![]() ![]() Cytat:
A i kciuki za rozmowę z ojcem dziecka, oby sprzątanie było tylko na waciki ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wedlug mnie duzo, bo i gluten jest bezwartosciowy - jezeli upierasz sie na dwie kaszki, to lepiej jedna kaszke na mleku, druga na wodzie np. z owocami w formie podwieczorku - oprocz tego postaralabym sie wprowadzic np. kasze jaglana, bezglutenowa jako drugi posilek - idealna na wodzie z owocami, bogate zrodlo zelaza ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() hm... jak chleb ci nie podszedl, to placuszki pewnie tez nie, bo gryczana jednak mocno czuc w smaku ![]() podaj mi prosze przepis na ten chleb ![]() a czarnuszke masz w ziarnach czy mielona?
![]() |
#136 | |||||
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Nadrabiam kolejny kawałek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
ojjj mea culpa
![]() to kwiatuszka mialam cytowac ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
chyba nie pomoge, bo wydaje mi sie dosyc duzo kaszki - ale moze sa dziewczyny, ktore maja wiecej doswiadczenia ![]()
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Co u nas. Tomek siada i ładnie siedzi. Wszędzie wstaje. Chodzi po łóżeczku. Dużo rozumie. Jest mamisynkiem i juz dokazuje. Ale nie gada. Ciągle w nerwach czekamy co ma nam do powiedzenia. W poniedziałek konsultacja i mam nadzieje ze będzie ćwiczył Bobathy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
MBZ♥
|
Przecież w linku masz adres sklepu internetowego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
a to nie jest czasem link do sklepu online?
ja nie kupuje zestawow, tylko mam cala szafke pojedynczych ziol - i sama mieszam, daje to co lubie ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#143 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta na śniadanie jest z owocem wiec to nie jest tak ze butelka cała kaszy. Ale fakt je bardzo dużo. może polecę kupie jakąś bez glutenu tylko się boje zmieniać wole wyleczyć uczulenie. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno odezwa sie dziewczyny, ktore daja kaszki, czy taka ilosc jest ok ![]() a ta z glutenem to pszeniczna? z reakcjami alergicznymi jest niestety bardzo roznie - bo system immunologiczny dopiero sie ksztaltuje, i mozliwe jest rozwiniecie alergii na wczesniej tolerowany produkt - pszenica nalezy do jednych z najczestszych alergenow. Ale nie pisze tego zeby Cie niepokoic, kazde dziecko niestety inaczej reaguje ![]() ![]() NEWS! Marcelek wlasnie pierwszy raz stanal oparty o odkurzacz ![]() ![]()
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2014-01-30 o 10:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
MBZ♥
|
Moderna
![]() ![]() Cathlyn zaintrygowałaś mnie tą czarnuszką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jaki domek? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() Brawo dla Marcelka! ![]() ![]()
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A która jest najrzadziej uczulajaca. Próbował jaglanej orkiszowej. Owsianki nie jeszcze. Ostatnio jadł wielozbóżowa. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wlasnie, jaki domek? ![]() ja wczoraj zrobilam tunel z puzzli, M. zachwycony siedzial zamkniety, jak w wiezy ![]() aaa i w Ikea sa takie fajne tunele, na wiosne ma zamiar kupic ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja mysle, ze jak juz dajesz ta pszeniczna to powinnas jeszzce dalej np. przez tydzien ja podawac, jak plamy nie zaczna blednac to wtedy szukaj alternatywy ![]()
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Brawo dla Marcelka!
Wiem, że niektóre z Was podają kaszki Holle. Czy są one dostępne w jakimś markecie stacjonarnie? Czy tylko internet zostaje? Edytowane przez Villga Czas edycji: 2014-01-30 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko mi nie mówcie że tylko mój jest takim potworkiem butelkowym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:16.