Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-30, 08:45   #121
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.5. świętujemy Roczek.

anika_s za decyzję o powrocie do pracy
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 08:52   #122
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Dzięki

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Monicca ja używam łoki-toki mężowe z motoroli-ustawiam sobie taką funkcję, że Zosia mnie słyszy i jak lecę z piechem, a się przebudzi to mogę Ją uspokoić w razie czego
Wcześniej patrzyłam na all i takie z dobrym zasięgiem to do 200 zł kosztowały.
Niezły pomysł

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
TŻ wymienił mi dziś klawiaturę w laptopie i w końću moje posty będą czytelne Ale niestety, zamknął kompa z całym esejem z wczoraj, więc na szybko tylko napiszę co pamiętam:
W mojej klawiaturze F. wyrwał 3 litery i "r" nie dało się już wpiąć i teraz trzeba użyć dużo siły aby nacisnąć.

Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
A ja wpadłam pochwalić się wymiarami mojego synka bo byliśmy na mierzeniu i ważeniu: mamy 81 cm, 9350 kg, obwód głowy 48cm a w klacie 46 cm!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
H
aaa to dlatego przy bodziaku od nich, który dawali z karty z rossmanna były dodatkowe zatrzaski w torebce

Dziewczyny jeszcze pytanie o przyprawianie

jakimi ziołami przyprawiacie zupki dla dzieci? świeżymi czy suszonymi z torebki?
Też się zastanawiałam po co dali te dodatkowe zatrzaski
Co do ziół to ja daję natkę z zamrażalki, mam pomrożoną, liść laurowy, ziele, czasami majeranek, bazylię z torebki.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:00   #123
BYou
MBZ♥

Kwiatuszku
Ze szczepieniem niemożliwe na ospę alternatywnie się szczepi, mmr teoretycznie obowiązkowy ale sporo mam odracza. Ja wczoraj dzwoniłam do mojego ośrodka zdrowia i mam jako taki ustalony plan szczepień-pierwsze na meningo 20 marca.
Co do odczekiwania ze szczepieniem po antybiotyku to teraz koleżanka musi mieć miesiąc przerwy-tylko u Nich była jeszcze trzydniówka.
Z tymi testami adac to mnie zszokowałaś, ciekawe na czym się opierał ten znajomy? jakoś średnio w to wierzę:/
Z ziół/przypraw to pieprz w ziarenkach, liść bobkowy, ziele angielskie, bazylia, lubczyk, pietruszka-mam trochę pomrożone w malutkich pojemniczkach tych 3 ostatnich. jak się skończy dam torebkowe

Tajgusiu

Villga nawet jak troszkę wystaje główka w sensie kawałek, czubek to należy się przesiąść:/większość fotelików jest montowanych przodem jednak polecałabym ten montowany tyłem właśnie ze względu na bezpieczeństwo malucha.

Anika potrzeba matką wynalazku ale tak serio mieszkamy w takim bloku, że standardowa niania nie dawała rady z sygnałem.

Kasia, jak tylko masz możliwość, czas to bym się pisałą na taką pracę

Dziewczyny wiecie, że szczepionka na mmr, ta refundowana mmrII ma w sobie coś z białka kurzego! Przed podaniem należałoby sprawdzić jak dziecko toleruje białko.

Oliwka jak coś znajdę ciekawego to wrzucę

Modernaaaaa robiędziś te placuszki

Tasiu dobrze, że wyniki oksanki fajne

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:11   #124
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wiecie, że szczepionka na mmr, ta refundowana mmrII ma w sobie coś z białka kurzego! Przed podaniem należałoby sprawdzić jak dziecko toleruje białko.
z tego co kiedys czytalam to wszystkie szczepionki mmr sa na kurzym bialku (w Szwajcarii jest Triviraten bez kurzego bialka, ale ze slaba szczepionka na swinke) - ale to sa ilosci biochemiczne, czyli bardzo bardzo niwielkie - szczepy wirusow produkowane sa z fibroblastow z kurzych embrionow. Czytalam, ze ryzyka szoku alergicznego nie ma, ale w przypadkach znanej alergii na bialko kurze zaleca sie szczepic w szpitalu (nie przepraszam, w przypadku wczesniejszych reakcji alergicznych na inne szczepionki - bo niby to bialko kurze nie ma wlasciwosci alergizujacych)

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-01-30 o 09:16
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:15   #125
BYou
MBZ♥

Moderna też o tym czytałam ale wczoraj pielęgniarka z którą rozmawiałam o szczepieniach mnie spytała czy Zosia toleruje białko-dlatego napisałam o tym

Stary 2014-01-30, 09:18   #126
Villga
Zadomowienie

Moderna, BYou dziękuję za odp.w sprawie fotelików. :-* Ja wlasnie podobnie myślałam ale Tz cos mi namieszal, wyczytal ze póki glowka cala nie wystaje to mozna jeździć i cos wydziwia z tym fotelikiem. No ale mu to podesle niech poczyta.

A powiem Wam że Kindze nic nie bylo po tych lodach... moze tylko odrobinę sucha skore policzkow miala ale to moze z suchego powietrza. Tak więc nie jest źle
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:24   #127
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Ja mam jedną z Cewe i jedną z uwolnijkolory i powiem, ze jakość bardzo porównywalna za tą z Cewe zapłaciłam 60zł z rabatem 60% a za tą drugą 29zł.
To jest ten sam sprzedawca, który ma na allegro te fotoksiążki w cenie 15zł (40stron)
Ooooo to muszę oblookać, ale nie spotkałam się żeby któraś firma też robiła takie grube jak cewe, my dużo fotek robimy, jak gdzieś jeździliśmy to 10 dni min, a zdjęć robimy mnóstwo......

Panika chętnie bym nawiedziła te Twoje lumpki luxusowe A ceny tych cudowności adekwatnie wysokie do marek???

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 09:34   #128
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna też o tym czytałam ale wczoraj pielęgniarka z którą rozmawiałam o szczepieniach mnie spytała czy Zosia toleruje białko-dlatego napisałam o tym
przetlumaczylam tekst ze strony Instytutu Roberta Kocha:
http://www.rki.de/DE/Content/Infekt/NRZ/MMR/FAQ.html

Niewiele szczepionek wytwarza się z zarodków kurzych ( grypa, żółta febra). Zasadniczo, szczepionki, w których wirusy wzrastały w fibroblastach kurzych (MMR, wścieklizna, TBE), zawieraja co najwyzej słabo wykrywalne ślady białka kurzego bez allergennego dzialania. Międzynarodowe badania wykazały, że dzieci ze znana alergia na kurze bialko, bezpiecznie można szczepić szczepionką MMR, tak, że alergia na kurze bialko w międzynarodowych i krajowych wytycznych nie jest uznawana jako przeciwwskazanie. Tylko dzieci z klinicznie bardzo ciężką alergią (np. po wstrząsie anafilaktycznym po zjedzeniu bardzo niewielkiej ilosci bialka) powinny być szczepione przy specjalnych srodkach ostroznosci i ewentualnej pozniejszej obserwacji np. w szpitalu.
Stary 2014-01-30, 09:45   #129
BYou
MBZ♥

Dzięki Moderna
W każdym razie punkt dla piguły za zadanie pytania

Stary 2014-01-30, 09:52   #130
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Ooooo to muszę oblookać, ale nie spotkałam się żeby któraś firma też robiła takie grube jak cewe, my dużo fotek robimy, jak gdzieś jeździliśmy to 10 dni min, a zdjęć robimy mnóstwo......
Od nich zamawiałam na 40 stron ale widzę, ze mają też na 100 stron. Na wątku kilka osób zamawiało od tego sprzedawcy i chyba wszyscy zadowoleni
allegro.pl/fotoksiazka-a4-100-stron-kurier-gratis-i3928612083.html
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:11   #131
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Od nich zamawiałam na 40 stron ale widzę, ze mają też na 100 stron. Na wątku kilka osób zamawiało od tego sprzedawcy i chyba wszyscy zadowoleni
allegro.pl/fotoksiazka-a4-100-stron-kurier-gratis-i3928612083.html
Dzięki, chyba spróbuję w takim razie, na ich stronie piszą, że za tyle to promocja, normalnie 238 i 19 za wysyłkę, więc wtedy wychodzi jak w Ross z kuponem.... Muszę pokoolać też jak działa ten ich program, ten Cewe bardzo lubię, bo używałam zawsze gołego szablonu, nie lubię tych gotowców z misiaczkami i innymi pierdołkami.... A ile czasu czekałaś???

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 10:12   #132
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Dziewczyny mam problem. Podaje małemu na śniadanie mleczna kaszke na wodzie, z glutenem czy jak będę podawać ja też na noc to nieprzedobrze ? Mały wciąga 260 na raz więc może jeszcze na noc tą samą ???
Zaraz nadrobie i napisze w końcu co u nas, bo tak głupio tylko wpadam pytam i koniec :-D
Ewkaaa8891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:13   #133
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
no oczywiście, po co ci taka teściowa
Ahahahaha NO TAK racja hahaha

Pani mamusia zostaje az do Wakacji ...!! Wszak w kwietniu wracam do pracy - a teraz przybyla wczesniej, bym mogla isc na kursa i cos z tego Norweskiego sobie przypomniec

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:27   #134
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
A ja wpadłam pochwalić się wymiarami mojego synka bo byliśmy na mierzeniu i ważeniu: mamy 81 cm, 9350 kg, obwód głowy 48cm a w klacie 46 cm!
ALe długaśny
Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Pędzicie dziołchy
Ja się przywitam i napiszę, że echo serca na szczęście w porządku Te szmary mogły być spowodowane ciążą, uff
W piątek mam endokrynologa. Nigdy tyle nie łaziłam po lekarzach, co w ciążach
ZA echo
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

o tak polecam. facet konkretny i uświadomił mi, że maxi-cosi tylko jedzie na marce a wcale nie są to dobre foteliki, oszukują z certyfikatami itd a te gwiazdki ADAC też dużo warte nie są

przez ten blog ciągle mam wyrzuty sumienia,że mam fotelik montowany przodem

jakimi ziołami przyprawiacie zupki dla dzieci? świeżymi czy suszonymi z torebki?
1. nawet nie zaglądam na stronę :/ kupiłam maxi cosi montowany przodem i wolę sobie nie pluć w brodę teraz
chociaż u nas L. tak nie lubi jazdy tyłem - nic nie widzi i jest jeden wielki ryk.... Więc w sumie bezpieczniej w foteliku przodem bez wrzasków niż tyłem z krzykiem, bo to zawsze kierowcę rozprasza i o wypadek nie trudno...

2, ja używam suszonych ziół - ponieważ my BLW i Lila je to co my, to w ogóle nie solę nam potraw. ZAmiast tego używam:
http://przyprawyiziolaeko.pl/ziola-z...oli-p-262.html
i nam się sprawdza. TŻ nie narzeka, że mało słone Przyprawiam tymi ziołami mięso mielone, kotlety, ostatnio nawet jajecznicę :P
I używam jeszcze czarnuszki (to może mniej smakowo, bardziej zdrowotnie), papryki słodkiej, czasem ostrej, kurkumy.
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
oczywiscie, ze podam
http://seven-days-in-sunny-june.blog...i-jabkiem.html

lekko zmienilam:
1 jajko
1 szklanka mleka - pol na pol z jogurtem naturalnym - pol szklanki mleka, pol jogurtu
8 łyżek mąki gryczanej ( ciasto musi być gęste) - dalam takie srednio kopiate
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
szczypta soli
Szczypta kardamonu i burbon wanilii
1- 1,5 jablko pokrojone w male cieniutkie plasterki (najpierw cwiartki, a potem wszerz plasterki)

smazylam pierwsza partie na tluszczu, kolejne bez - mnie wyszly super (jak sie smazy na tluszczu to bardzo go spijaja, dla dziecka niewskazane jak dla dziecka to albo bez tluszczu, albo posmarowac doslownie kropelke pedzelkiem ), bardzo czuc smak kaszy gryczanej, ja lubie, wyszly pyszne - mojemu mezowi nie smakowaly, ale on nie lubi gryczanej
Dzięki Muszę wypróbować, nawet mam mąkę gryczaną, bo chleb na niej mi nie podszedł

Się pochwalę - wczoraj zrobiłam chleb orkiszowo-pszenny z czarnuszką... Jejuniu, wyszedł taki, że
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

Zastanawiam sie czy nie dorabiac sprzatajac ( oczywiscie in bleck ) bo jednak skoro jest mama - to ja popludnia moge miec tez wolne, ew piatek i sobota tak ze 3-5godzinek. Musze dac ogloszenie na tablice w sklepie - bo kasa na pewno sie przyda - a i moze szybciej schudne
Jak Mama może się zająć Milusiem, to czemu nie? Zawsze to parę groszy więcej,
A i kciuki za rozmowę z ojcem dziecka, oby sprzątanie było tylko na waciki

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

ooo, aż napisałam do koleżanki od której mam odgapione i ona kupwała na all. ale mnie się coś obija w głowie, że kiedyś znalazłam w moim mieście stacjonara z tymi butkami.
Ech... Czemu nie wpadłam, żeby zajrzeć na all? Oczywiście do wyboru do koloru... DZięki
Stary 2014-01-30, 10:33   #135
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem. Podaje małemu na śniadanie mleczna kaszke na wodzie, z glutenem czy jak będę podawać ja też na noc to nieprzedobrze ? Mały wciąga 260 na raz więc może jeszcze na noc tą samą ???
Zaraz nadrobie i napisze w końcu co u nas, bo tak głupio tylko wpadam pytam i koniec :-D
260 ml takiej gestej kaszki? i tyle samo mialby jesc na noc?

wedlug mnie duzo, bo i gluten jest bezwartosciowy - jezeli upierasz sie na dwie kaszki, to lepiej jedna kaszke na mleku, druga na wodzie np. z owocami w formie podwieczorku - oprocz tego postaralabym sie wprowadzic np. kasze jaglana, bezglutenowa jako drugi posilek - idealna na wodzie z owocami, bogate zrodlo zelaza oprocz tego wybierajac kaszke glutenowa rowniez warto wybierac te wartosciowsza czyli np. orkisz, platki owsiane (choc te lubia powodowac wzdecia).

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
2, ja używam suszonych ziół - ponieważ my BLW i Lila je to co my, to w ogóle nie solę nam potraw. ZAmiast tego używam:
i nam się sprawdza. TŻ nie narzeka, że mało słone Przyprawiam tymi ziołami mięso mielone, kotlety, ostatnio nawet jajecznicę :P
I używam jeszcze czarnuszki (to może mniej smakowo, bardziej zdrowotnie), papryki słodkiej, czasem ostrej, kurkumy.

Dzięki Muszę wypróbować, nawet mam mąkę gryczaną, bo chleb na niej mi nie podszedł

Się pochwalę - wczoraj zrobiłam chleb orkiszowo-pszenny z czarnuszką... Jejuniu, wyszedł taki, że
ziola duzo moga my praktycznie tera tez prawie bez soli, najczesciej bez, niektore dania doslownie odrobine dosalam, ale to bardziej dla wydobycia smaku

hm... jak chleb ci nie podszedl, to placuszki pewnie tez nie, bo gryczana jednak mocno czuc w smaku

podaj mi prosze przepis na ten chleb
a czarnuszke masz w ziarnach czy mielona?
Stary 2014-01-30, 10:35   #136
Tasia34
Wtajemniczenie

Hejka
Nadrabiam kolejny kawałek

Cytat:
podchodze do strolika i pada pytanie '' w jakiej sprawie pani przyszla ''
-- no ja ze skladam wniosek o 5Letni paszport dla syna
'' a ojciec gdzie jest ?''
-- nie ma.
'' a to zgode pani ma ze soba ze on pozwala wyrobic paszport ?''
-- OJCA NIE MA !
'' aa to w takim razie, widze ze ma pani na wszytskie potrzebne dokumenty i nie widze przeszkod by wniosek przyjac ...'' - i tam blabla o tym ile place kiedy odelsac obecny i kiedy przysla nowy
Super!

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
I z tego sklepu zamawiasz? Niedrogo wychodzi? Bo widzę, że więcej na All płaciłam...

Cytat:

Cytat:
Tasia seriiiio nie mialas ode mnie ....??? Yhmmm
No to juz dostalas - i zeby mi to bylo po raz przedIstatni...!!!!!
No chyba nie miałam dziękuję

Cytat:
ciekawe na jakich badaniach sie opieral, twierdzac, ze oszukuja moze na podobnych, ze szczepienia mmr powoduja autyzm, ktos cos kiedys
Zacytowałaś mnie, ale to nie ja pisałam o tym
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:36   #137
misiulka06
Rozeznanie

Cytat:
ALe długaśny

ZA echo

1. nawet nie zaglądam na stronę :/ kupiłam maxi cosi montowany przodem i wolę sobie nie pluć w brodę teraz
chociaż u nas L. tak nie lubi jazdy tyłem - nic nie widzi i jest jeden wielki ryk.... Więc w sumie bezpieczniej w foteliku przodem bez wrzasków niż tyłem z krzykiem, bo to zawsze kierowcę rozprasza i o wypadek nie trudno...

Jak Mama może się zająć Milusiem, to czemu nie? Zawsze to parę groszy więcej,
A i kciuki za rozmowę z ojcem dziecka, oby sprzątanie było tylko na waciki

Ech... Czemu nie wpadłam, żeby zajrzeć na all? Oczywiście do wyboru do koloru... DZięki
a gdzie można takie zioła kupić?
misiulka06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 10:37   #138
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
260 ml takiej gestej kaszki? i tyle samo mialby jesc na noc?

wedlug mnie duzo, bo i gluten jest bezwartosciowy - jezeli upierasz sie na dwie kaszki, to lepiej jedna kaszke na mleku, druga na wodzie np. z owocami w formie podwieczorku - oprocz tego postaralabym sie wprowadzic np. kasze jaglana, bezglutenowa jako drugi posilek - idealna na wodzie z owocami, bogate zrodlo zelaza oprocz tego wybierajac kaszke glutenowa rowniez warto wybierac te wartosciowsza czyli np. orkisz, platki owsiane (choc te lubia powodowac wzdecia).

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

ziola duzo moga my praktycznie tera tez prawie bez soli, najczesciej bez, niektore dania doslownie odrobine dosalam, ale to bardziej dla wydobycia smaku

hm... jak chleb ci nie podszedl, to placuszki pewnie tez nie, bo gryczana jednak mocno czuc w smaku

podaj mi prosze przepis na ten chleb
a czarnuszke masz w ziarnach czy mielona?
Nie jest gesta no ale on tyle zje. Inne kaszki wprowadzamy i z owocamj tez daje ale teraz ma wysypke i ma diete, a mam taka zwykla mleczna wiec pytam czy moge mu dawac na kolacje teraz. Minie uczulenie to wracamy do innych kasz.
Stary 2014-01-30, 10:42   #139
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

Zacytowałaś mnie, ale to nie ja pisałam o tym
ojjj mea culpa

to kwiatuszka mialam cytowac

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Nie jest gesta no ale on tyle zje. Inne kaszki wprowadzamy i z owocamj tez daje ale teraz ma wysypke i ma diete, a mam taka zwykla mleczna wiec pytam czy moge mu dawac na kolacje teraz. Minie uczulenie to wracamy do innych kasz.
a jestes pewna, ze ta kaszka nie uczula?

chyba nie pomoge, bo wydaje mi sie dosyc duzo kaszki - ale moze sa dziewczyny, ktore maja wiecej doswiadczenia
Stary 2014-01-30, 10:45   #140
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Co u nas. Tomek siada i ładnie siedzi. Wszędzie wstaje. Chodzi po łóżeczku. Dużo rozumie. Jest mamisynkiem i juz dokazuje. Ale nie gada. Ciągle w nerwach czekamy co ma nam do powiedzenia. W poniedziałek konsultacja i mam nadzieje ze będzie ćwiczył Bobathy.
Stary 2014-01-30, 10:46   #141
BYou
MBZ♥

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
Przecież w linku masz adres sklepu internetowego

Stary 2014-01-30, 10:49   #142
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiulka06 Pokaż wiadomość
a to nie jest czasem link do sklepu online?

ja nie kupuje zestawow, tylko mam cala szafke pojedynczych ziol - i sama mieszam, daje to co lubie

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Co u nas. Tomek siada i ładnie siedzi. Wszędzie wstaje. Chodzi po łóżeczku. Dużo rozumie. Jest mamisynkiem i juz dokazuje. Ale nie gada. Ciągle w nerwach czekamy co ma nam do powiedzenia. W poniedziałek konsultacja i mam nadzieje ze będzie ćwiczył Bobathy.
tzn. w ogole nie wydaje zadnych dzwiekow czy chodzi o slowa?
Cytat:
Przecież w linku masz adres sklepu internetowego
Stary 2014-01-30, 10:53   #143
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
ojjj mea culpa

to kwiatuszka mialam cytowac

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

a jestes pewna, ze ta kaszka nie uczula?

chyba nie pomoge, bo wydaje mi sie dosyc duzo kaszki - ale moze sa dziewczyny, ktore maja wiecej doswiadczenia
Ta mleczna jest tymczasowa, miał ją jako pierwsza wprowadzana i było ok. Wiem ze kaszki je dużo ale jak jemu ciągle mało?
Ta na śniadanie jest z owocem wiec to nie jest tak ze butelka cała kaszy. Ale fakt je bardzo dużo. może polecę kupie jakąś bez glutenu tylko się boje zmieniać wole wyleczyć uczulenie.

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
a to nie jest czasem link do sklepu online?

ja nie kupuje zestawow, tylko mam cala szafke pojedynczych ziol - i sama mieszam, daje to co lubie

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

tzn. w ogole nie wydaje zadnych dzwiekow czy chodzi o slowa?

Nie mówi sylab.
Stary 2014-01-30, 10:57   #144
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Ta mleczna jest tymczasowa, miał ją jako pierwsza wprowadzana i było ok. Wiem ze kaszki je dużo ale jak jemu ciągle mało?
Ta na śniadanie jest z owocem wiec to nie jest tak ze butelka cała kaszy. Ale fakt je bardzo dużo. może polecę kupie jakąś bez glutenu tylko się boje zmieniać wole wyleczyć uczulenie.
tak, najpierw musi uczulenie zejsc, bo inaczej nie dojdziesz co je powoduje

na pewno odezwa sie dziewczyny, ktore daja kaszki, czy taka ilosc jest ok

a ta z glutenem to pszeniczna?

z reakcjami alergicznymi jest niestety bardzo roznie - bo system immunologiczny dopiero sie ksztaltuje, i mozliwe jest rozwiniecie alergii na wczesniej tolerowany produkt - pszenica nalezy do jednych z najczestszych alergenow. Ale nie pisze tego zeby Cie niepokoic, kazde dziecko niestety inaczej reaguje alergie to bardzo ciezki, szeroki temat, mnie samej ciezko to ogarnac

NEWS! Marcelek wlasnie pierwszy raz stanal oparty o odkurzacz i becnal na pupcie... no to teraz juz pojdzie z gorki

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-01-30 o 10:59
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:00   #145
BYou
MBZ♥

Modernai niech moc będzie z Tobą

Cathlyn zaintrygowałaś mnie tą czarnuszką podpinam się pod pytania Moderny

Stary 2014-01-30, 11:03   #146
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mój syn mnie tylko nie wypuszcza do konstruktywnych prac. jak siedzę z nim na podłodze, to mogę mieć laptoka na kanapie
dziś zbudowałam domek z duuuużą ilością okienek, drzwiczek i mam chwilowy spokój
Ale Ci dobrze... Też próbowałam z poziomu podłogi obsługiwać lapka - nie ma bata, zaraz K. podlatuje, wciska klawisze, zabiera mysz itp
Jaki domek?

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Wy wrzucacie linki z tymi cudownymi ciuchami - i chyba dobrze zrobiłam decydując się na powrót do pracy (a to już 7 kwietnia )

Cytat:
Cytat:
przetlumaczylam tekst ze strony Instytutu Roberta Kocha:
http://www.rki.de/DE/Content/Infekt/NRZ/MMR/FAQ.html

Niewiele szczepionek wytwarza się z zarodków kurzych ( grypa, żółta febra). Zasadniczo, szczepionki, w których wirusy wzrastały w fibroblastach kurzych (MMR, wścieklizna, TBE), zawieraja co najwyzej słabo wykrywalne ślady białka kurzego bez allergennego dzialania. Międzynarodowe badania wykazały, że dzieci ze znana alergia na kurze bialko, bezpiecznie można szczepić szczepionką MMR, tak, że alergia na kurze bialko w międzynarodowych i krajowych wytycznych nie jest uznawana jako przeciwwskazanie. Tylko dzieci z klinicznie bardzo ciężką alergią (np. po wstrząsie anafilaktycznym po zjedzeniu bardzo niewielkiej ilosci bialka) powinny być szczepione przy specjalnych srodkach ostroznosci i ewentualnej pozniejszej obserwacji np. w szpitalu.
Mam nadzieję, że tak jest... Za 2 tyg. idę do pediatry, chcę właśnie porozmawiać z nią o białku, jakie mm dawać, czy ta szyja to może skaza itd., zapytam o mmr...

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:

NEWS! Marcelek wlasnie pierwszy raz stanal oparty o odkurzacz i becnal na pupcie... no to teraz juz pojdzie z gorki
Krzyś je kaszkę, ale na wodzie i 100-max 150 ml, więc się nie wypowiem

Brawo dla Marcelka! No, to teraz póóóójdzieeee!
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:04   #147
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
tak, najpierw musi uczulenie zejsc, bo inaczej nie dojdziesz co je powoduje

a ta z glutenem to pszeniczna?

z reakcjami alergicznymi jest niestety bardzo roznie - bo system immunologiczny dopiero sie ksztaltuje, i mozliwe jest rozwiniecie alergii na wczesniej tolerowany produkt - pszenica nalezy do jednych z najczestszych alergenow. Ale nie pisze tego zeby Cie niepokoic, kazde dziecko niestety inaczej reaguje

Tak pszeniczna.
A która jest najrzadziej uczulajaca. Próbował jaglanej orkiszowej. Owsianki nie jeszcze. Ostatnio jadł wielozbóżowa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-30, 11:12   #148
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci dobrze... Też próbowałam z poziomu podłogi obsługiwać lapka - nie ma bata, zaraz K. podlatuje, wciska klawisze, zabiera mysz itp
Jaki domek?
no wlasnie, u nas tez mlody informatyk rosnie :P

no wlasnie, jaki domek?

ja wczoraj zrobilam tunel z puzzli, M. zachwycony siedzial zamkniety, jak w wiezy

aaa i w Ikea sa takie fajne tunele, na wiosne ma zamiar kupic

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

Cytat:
Tak pszeniczna.
A która jest najrzadziej uczulajaca. Próbował jaglanej orkiszowej. Owsianki nie jeszcze. Ostatnio jadł wielozbóżowa.
najbezpieczniejsza to raczej jaglana, to ja sie najczesciej poleca alergikom - ale tu niestety alergie tez sie zdarzaja (jak zreszta ze wszystkim ) tylko uwaga na kaszki dla dzieci - ostatnio widzialam w rossmannie (nie wiem jaka marka) kaszka jaglana - a w skladzie tylko 67 % jaglanej, reszta kasza manna.

Ja mysle, ze jak juz dajesz ta pszeniczna to powinnas jeszzce dalej np. przez tydzien ja podawac, jak plamy nie zaczna blednac to wtedy szukaj alternatywy latwo winowajce znalezc chyba nie bedzie, bo obiad pewnie tez dostaje prawda?
Stary 2014-01-30, 11:17   #149
Villga
Zadomowienie

Brawo dla Marcelka!

Wiem, że niektóre z Was podają kaszki Holle. Czy są one dostępne w jakimś markecie stacjonarnie? Czy tylko internet zostaje?

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2014-01-30 o 11:18
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-30, 11:17   #150
Ewkaaa8891
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie, u nas tez mlody informatyk rosnie :P

no wlasnie, jaki domek?

ja wczoraj zrobilam tunel z puzzli, M. zachwycony siedzial zamkniety, jak w wiezy

aaa i w Ikea sa takie fajne tunele, na wiosne ma zamiar kupic

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ----------

najbezpieczniejsza to raczej jaglana, to ja sie najczesciej poleca alergikom - ale tu niestety alergie tez sie zdarzaja (jak zreszta ze wszystkim ) tylko uwaga na kaszki dla dzieci - ostatnio widzialam w rossmannie (nie wiem jaka marka) kaszka jaglana - a w skladzie tylko 67 % jaglanej, reszta kasza manna.

Ja mysle, ze jak juz dajesz ta pszeniczna to powinnas jeszzce dalej np. przez tydzien ja podawac, jak plamy nie zaczna blednac to wtedy szukaj alternatywy latwo winowajce znalezc chyba nie bedzie, bo obiad pewnie tez dostaje prawda?
No właśnie. No nic. Obserwuje dalej
Tylko mi nie mówcie że tylko mój jest takim potworkiem butelkowym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości