![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Invimed wrocław
Cześć Dziewczyny,
Również leczę się w Invimedzie we Wrocławiu - u dr. G. Jestem już po pierwszym nieudanym IVF ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Jesica witaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Witam nowe dziewczyny.
U mnie na ostatniej wizycie dr Ż. Rozpoczął dokumentacje potrzebna do refundacji.. Rozpoznanie:niepłodność związana z brakiem jajeczkowania. W ostatnio cyklu zamiast owu zrobiła się 4cm torbiel krwotoczna, z tego wszystkiego zapomniałam zapytać co z nią robimy. Ale skoro sam nic nie powiedział, poza proszę się nie martwić to raczej na razie jej nie ruszamy. Poza tym oczywiście pod górkę cały czas i pierwszy stymulowany cykl dopiero w lipcu. Ehh... I nawet optymizm gdzieś ucieka. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Witam nowe dziewczyny ![]() Odebrałam wczoraj wyniki TSH. Znowu podskoczyło i mam 3,18. Załamało mnie to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie rozmawiałam już wcześniej z doktorem i wie,że chcemy się w razie czego decydować na in vitro. Po kilku monitoringach wiem, że nie mam owulacji. Także cieszę się,że nie tracimy czasu. Jutro odbieramy wyniki TŻ, a ja czekam na @ żeby powtórzyć badania w tym AMH znowu. Niestety jak na złość nie widać @ więc badania ze względu na wyjazd zrobię dopiero w następnym cyklu, lub jeszcze następnym :banghead::banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Evelinke a co to sa te zmiany SIM ? Moj lekarz prowadzacy tez mi powiedział ze tylko ivf wchodzi w gre i boje sie ze tak jak w Twoim przypadku bede mnie w klinice kierowac na inseminacje a dla mnie to jak walka z wiatrakami , wydawanie kasy w bloto a wiadomo ze jak inseminacja nie przyniesie rezulatatu to skieruja na ivf a to sa juz znacznie wyzsze koszta nawet jak sie dostanie do rzadowego. Z jednej strony nie moge sie doczekac juz wizyty a z drugiej jestem pełna obaw bo dla nich jestesmy kolejna pacjentka a my walczymy przeciez o upragnione malenstwo
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zadomowienie
|
Danae, wspolczuje:/ tsh zbijasz pod okiem endo czy gina?
goodgirl, a torbiel sie moze sama wchlonac? maja, nie rozumiem czemu lekarz cisnie na inseminacje skoro sa zrosty :| musisz walczyc o swoje, jesli nie z tym lekarzem, to z innym... |
![]() ![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się że może, w końcu nie zlecił innego rozwiązania tego problemu. Powiedział tylko żeby uważać i nie lekceważyć mocnych bólów, żeby torbiel nie pekła. Miałam przyjść między 12 a 14 dc z wynikami badań ale niestety wszystko się przekłada i dopiero w maju lub czerwcu zobaczę czy się wchłoneła czy nie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Po krótkim protokole w dniu 27.02. miałam transfer jedynych 2 zarodków, a 11.03. wynik okazał się ujemny... Dziewczyny, jak sobie radzicie z tym całym stresem? Ja ostatnio załamałam się i siedzę teraz w domu na L-4. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Ja sobie nie radzę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dobre wiesci z invimedu:
Urodziło się pierwsze dziecko z programu in vitro http://www.gazetawroclawska.pl/artyk...-boi,id,t.html |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Danae, w invimedzie jest psycholog, nie myslalas o tym, zeby sie z nim spotkac?
czy ktoras z dziewczyn moze korzystala z jego pomocy? |
![]() ![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o zmianę kliniki to zostałaby mi tylko ta w Opolu, bo we Wrocławiu jest jedna z rządowym programem, więc może najpierw zmiana lekarza, póki co muszę jeszcze przez 2 cykle badać progesteron.
A zmiany SIN - Salpingitis isthamica nodosa - guzowate bliznowacenie jajowodu, i mam to po obydwu stronach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja to na początku wogle sobie nie radziłam z myślą, że nie będę mogła zajść w ciążę naturalnie, że jestem bezpłodna ![]() ![]() Ale cóż na szczęście jest in vitro, ale zdaję sobie sprawę z tego, że to również jest ciężki temat, właśnie, te nieudane próby. Ale myślę, że się uda, WKOŃCU MUSI się udać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale życzę NAM wszystkim powodzenia i samnych dobrych myśli ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Przyczajenie
|
Ewelinke _ dokładnie wkoncu musi nam sie udac !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez magdula221 Czas edycji: 2014-04-10 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
Pomyslcie ze jeszcze nie tak dawno temu nie bylo w Polsce w ogole dostepu do in vitro, a do zeszlego roku nie bylo refundacji. A to jest przeciez tak ogromny problem, tylko ze sie o tym duzo nie mowi, zadna z nas nie ma na czole wypisane, ze nie moze zajsc w ciaze.
Takze dziewczyny, jest lepiej, trzeba dostrzegac pozytywy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny!
Coś wątek usnął. Może go trochę rozbudzimy. Dziś mam swoją pierwszą wizytę u dr Żórawskiego. Trochę się denerwuję, ale jestem dobrej myśli, że nam pomoże i szybko zobaczę II na teście, czego i Wam życzę! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny
![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Edytowane przez magdula221 Czas edycji: 2014-04-15 o 09:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Magdula u jakiego byłas lekarza , tez u Ż. ? Jakie jeszcze wyniki Wam zlecił oprócz AMH i czy wspominał cos jak długo trzeba czekac po zakwalifikowaniu sie na leczenie? Mam jeszcze takie pytanie , czy Wy dziewczyny tez kserowaliscie wydruki usg czy same opisy bo ja mam skserowane ale troche niewyrazne one sa , nie wiem czy im takie cos wystarczy?
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Justka daj znac jak po wizycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Maja ,byłam u dr.W. chciałam do dr.G. ale oczywiscie miejsc juz nie było na długo długo.Mi zleciła AMH zrobiłam od razu w klinice (KOSZT 180 ZŁ) wynik za 10-12 dni.Dotego miałam zlecone jeszcze posiew z kanału szyjki macicy ogólny (tez zrobiłam od razu w klinice). dotego TSH i Prolaktyne ale to juz zrobie u siebie. jak beda wszystkie wyniki bedzie wtedy wiadomo
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez magdula221 Czas edycji: 2014-04-15 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Raczkowanie
|
Ja tez chciałam do doktora G. ale to chyba jak trafic 6 w totolotka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
do 35 roku 2lata udokumentowane po 35 roku rok. Maja ja to wzielam nawet z przed 10-ciu lat ale na miejscu panie polozne wszystko kseruja co potrzebne.23-go znow bede w klinice z mezem na badaniu takze trzeba wszysciutko pozbierac z dokumentacji do konca kwietnia.zycze ci powodzenia i daj znac po wizycie.
Edytowane przez magdula221 Czas edycji: 2014-04-15 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Ok dam znac . Ja mam juz wszystko skserowane bo kazali mi tak miec . Tobie rowniez powodzenia i wszystkim dziewczyna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
justka, czekamy na wiesci, jak poszla wizyta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Rozeznanie
|
Jestem już jestem, dopiero dotarłam do domu. Po drodze jeszcze zaliczyłam shopping na poprawę humoru.
Najprawdopodobniej mam PCO. Dostałam wykaz badań, które muszę zrobić i ja i M. W lewym jajniku naliczył mi 16 a w prawym 18 pęcherzyków, więc najprawdopodobniej to PCO. Lekarz rzeczywiście małomówny, ale konkretny. Powiedział co i jak i jaki jest plan działania. Teraz czekam na @ i lecę na badania. Następna wizyta między 14-17 dc. |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Justka, a jakie badania masz zrobić?
i jaki jest plan działania? podzielisz się? doktor - co ciekawe - bardzo się ożywia, jak się zaczyna zadawać pytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
badania: estradiol, fsh, lh, tsh, prolatyna, toxo, cmv. Niektóre z nich już miała robione ale rok temu, więc kazał powtórzyć.
Plan jest taki, że będziemy stymulować przez max 6 cykli, a jak nie wyjdzie to albo inseminacja albo invitro. Dokładnie powie co i jak po wynikach. |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
Justka, ja robilam prawie te same badania (prawie, bo czesc juz mialam) i plan dzialan identyczny
![]() a teraz jestem w 23 dc i profilaktycznie, nie wiedzac czy @ dostane czy nie :P, zapisalam sie juz na kolejna wizyte do doktora, bo nadchodzi czas swiat i dlugich weekendow, ciezko sie bedzie dopchac. no i znowu dodzwonilam sie bez problemow i od razu... ok godziny 8 rano. justka, trzymam kciuki! a Danaee teraz wakacjuje i wypoczywa <marzy> |
![]() ![]() |
![]() |
#148 |
Konto usunięte
|
To widzę, że dr Ż. co do wszystkich ma taki sam plan... Tylko, że mi nie kazał żadnych badań robić...
Zrobiłam sama z siebie amh i wyszedł mi wynik 2,4 więc z tego co widziałam to dość dobry. Chociaż coś... Eleo ja też planuję się wcześniej zapisać, chociaż ten cykl mi tak oszalał, że obawiam się, że będzie trwał trochę za krótko... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Zadomowienie
|
Danae, to smutne, że jedzie z nami jak od linijki.
twoj wynik AMH jest bardzo dobry, ja mialam 2,1 i doktorek powiedzial, ze jest super. zapisalas sie juz? ja ide w nastepny poniedzialek, i dobrze zrobilam ze sie zapisalam, bo dzis jub jutro dostanę @ :/ jak było na wakacjach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Nie zapisałam się, dopiero 15. dzień cyklu mam... Zadzwonię pod koniec tygodnia albo na początku następnego, bo wizytę potrzebuję w połowie maja. Chyba, że cykl mi się przesunie... Ciężko powiedzieć, bo mi strasznie szaleje temperatura :/
Wakacje nieudane niestety. Jak mnie w połowie wyjazdu złapało zatrucie to minęło chyba dopiero dzisiaj. Także nic nie odpoczęłam niestety ![]() A co do dr Ż. to ja już sama nie wiem co myśleć :/ Zastanawiam się jaki mi przedstawi plan działania na kolejnej wizycie. I potem zdecyduję czy warto tam zostać czy nie spróbować w Polmedisie, mimo że mam na drugim końcu miasta z tragicznym dojazdem... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.