|
|
#121 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Przegięcie w mieszkaniu studenckim
Autorka się chyba nie ustosunkowala do żadnej rady, czy coś przeoczylam?
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
stąd z jednej strony niechęć do pokazywania się w negliżu i oglądania takich osób, a z drugiej brak chęci podjęcia jakichkolwiek działań
|
|
|
|
|
|
#123 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zastosowałam się dziś do tej rady, poszłam do łazienki w szlafroku i z ręcznikiem, weszłam do wanny zasłoniłam zasłonę i dopiero rozebrałam się, wysuwając rękę z zasłony powiesiłam szlafrok i ręcznik na wieszaku, na szczęscie znajdował się obok. Po kąpieli wytarłam się ubrałam szlafrok i dopiero odsunęłam zasłonę. Widziałam zdziwioną minę współlokatora i współlokatorki. Nadal uciekałam wzrokiem od nagiego chłopaka, krępując się jego nagości, ale już koleżanka bez ubrania nie zrobiła na mnie wrażenia. Co do wstawania przed nimi, raczej nie wyjdzie bo jestem śpiochem, i potrafię się szybko rano ogarnąć, prawie nie jem śniadań tylko jedną kanapkę, więc nie potrzebuję dużo czasu i musiałabym z godzinę wcześniej budzić się a potem siedzieć i nudzić się czekając na wyjście. |
|
|
|
|
|
#124 | |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
wiecie, to dla mnie już byłoby dziwne. i niepokojące. to miło z Twojej strony, że chcesz się dostosować. ze mną nie poszłoby im tak łatwo. edit. tzn. nie próbowałabym na siłę komuś dokuczyć, ale opcja ze wspolnym prysznicem byłaby dla mnie nie do przyjęcia. Edytowane przez Damayanti Czas edycji: 2014-03-19 o 14:57 |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostał ktoś zawału lub będzie miał teraz traumę do końca życia? Pewnie nie. Gratuluję![]() Wysłane z mojego cudownego komórczaka
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Rozeznanie
|
Zgadza się, to jest dziwne... dla mnie. Jak widać są osoby, które są w ogóle pozbawione wstydu? Na pewno jest to w pewien sposób wyniesione w domu. W ich domach rodzinnych musiała panować wielka otwartość na nagość. Rozumiem, że to jest całkowicie naturalne- zarówno naga kobieta jak i nagi mężczyzna, ale wszystko dla mnie ma swoje granice :P. Głupio byłoby mi rozbierać się do rosołu przed koleżanką, przed moja dziewczyną to żaden problem, ale przed koleżanką to jest dla mnie trochę dziwne
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego cudownego komórczaka
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2014-03-19 o 15:08 |
|
|
|
|
|
#128 |
|
Konto usunięte
|
Ja, jak już wspomniałam zamykalabym się i koniec, ale wiem że zależy od charakteru i gdybym była osobą która boi się iść na wojnę to wolałabym wstac wcześniej i mieć święty spokój, też jestem megaspiochem ale dla komfortu psychicznego bym się poświęciła
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zadomowienie
|
Mieszkałam swego czasu w 7 osób, w godzinę wszyscy się byli w stanie ogarnąć wchodząc PO KOLEI do łazienki. Makijaz można zrobić w pokoju, ogolić sie w kiblu [ zakładając obecność lustra i umywalki ].
Prysznic z myciem włosów można ogarnąć w trzy minuty, jak człowiek nie stoi pod gorąca wodą i nie cieszy się nią kwadrans. Suszysz wlosy juz w pokoju. Nie uwierzę, że nie dadza ci 3 minut na samotne korzystanie z łazienki. Sztuczka ze szlafrokiem jest ok, ale to nadal naginanie się do ich zasad. |
|
|
|
|
#130 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
ja też mieszkałam z mieszkaniu z 7 osobami. toaleta była oddzielnie. co prawda technicznie nie było możliwości wprowadzenia takiego rozwiązania, bo łazienka była mała, wanna niczym nie osłonięta, ale problemu z dopchaniem się i zatorami rano nie było.
nadal mnie ciekawi czy ten kolega i koleżanka, o których Autorka pisze, byli całkiem nago? bo jeśli tak, to kurde, przecież to są bądź co bądź obcy ludzie! |
|
|
|
|
#131 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Dla mnie osobiście byłaby to sytuacja dziwna, wiem, że nagość jest zupełnie naturalna, ale jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że koledzy i koleżanki tak po prostu paradują przy sobie nago. W Twojej pracy jest to wspólna kąpiel osób różnych płci? Wiesz, czy to po jakichś sportach czy po siłowni zawsze brało się prysznic, ale zawsze był podział na szatnie męskie i żeńskie. O ile kąpiel w jednym pomieszczeniu samych mężczyzn lub samych kobiet nie jest jakaś dziwna, ale juz mieszane towarzystwo jest trochę zastanwiające |
|
|
|
|
|
#133 | ||
|
and cigarettes
|
Cytat:
![]() I super - Ty nie masz nic przeciwko przed chodzeniem nago wśród obcych, ale wyobraź sobie, że inni mogą tego nie chcieć. Ty myjesz plecy koleżankom i nikt nie umiera, ale czy ktoś umiera, bo ja sobie wolę sama myć plecy? Dla mnie nie do pojęcia jest, że łazienka zamknięta na 5 minut jest tak wielką stratą czasu dla innych, tak wielkim problemem. Cytat:
Ja bym się i tak zamykała na czas prysznica. Zgadzam się z Mineralką. Gdyby straszne wojny robili - kąpałabym się wcześniej/później - ustaliłabym z nimi konkretne 5 minut, kiedy zamknięte drzwi do łazienki nie spowodują u nich traumy i końca świata. |
||
|
|
|
|
#134 | ||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Jak ta plaża, albo sauna, albo prysznice na basenie itp. Ale w mieszkaniu to jednak co innego, poza tym mnie jednak robi różnicę czy mnie oglądają obcy ludzie których pewnie więcej nie zobaczę, czy kolega którego widuję codziennie przy kolacji.Cytat:
i tak sobie chodzą. Podejrzewam że to też kwestia przyzwyczajenia, człowiek obojętnieje jak na co dzień spotyka takie sytuacje i widoki.
|
||
|
|
|
|
#135 |
|
Konto usunięte
|
A jeszcze jedno, jesteś pewna, że te ich zasady to nie czasem taki mały śmieszny żart i że Cię nie wkrecaja?
|
|
|
|
|
#136 | ||
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
ja wiem, że do wszystkiego można się przyzwyczaić. akceptuję nagość, ale właśnie w miejscach przeznaczonych. sama nie paraduję nago w szatni na basenie czy saunie, ale nie szokuje ani nie dziwi mnie to u innych. i jak słusznie facet zauważa, istnieje podział na przybytki damskie i męskie. przez 8 lat z różnymi osobami mieszkałam, ale z czymś takim to się jeszcze nie spotkałam. ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#137 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego cudownego komórczaka ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2014-03-19 o 16:09 |
||
|
|
|
|
#138 |
|
Przyczajenie
|
Jak w ogóle można porównywać plażę nudystów czy sunę do tego co dzieje się w mieszkaniu Autorki? Skoro idziesz na plażę nudystów to robisz to z własnej nieprzymuszonej woli i wiesz, że pooglądasz sobie to i owo. A dziewczyna została POWIADOMIONA o tym, że w mieszkaniu są takie zasady. Nikt nie pytał jej o zadnie, nikt nie powiedział "Słuchaj, jeśli Ci to nie odpowiada to ustalimy jakiś grafik". Autorko czy Ty w ogóle wyobrażasz sobie sytuację, że przychodzi do Ciebie koleżanka, korzysta z łazienki i ktoś jej do tej łazienki wchodzi? Że odwiedzają Cię rodzice i dowiadują się, że kąpiesz się kolektywnie? I ciekawi mnie jak zapatrujesz się na kwestię ewentualnych związków? Gdybym usłyszała, że facet z którym randkuję kąpie się z koleżankami z mieszkania to śmiechem bym go zabiła i już chwilę później zastanawiałby się czy w ogóle istniałam.
PS. Opalanie toples to też nie jest to samo co chodzenie po plaży bez majtek. Edytowane przez ma_lyna Czas edycji: 2014-03-19 o 17:03 |
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie przesadzasz.
W ogole dla mnie mycie sie wkolko to jest przesada,poza tym nawet jest to niezdrowe. Rozumiem,letnia pora ok,kazdy się poci i chce umyc ,ale myć się 2-3 razy dziennie? Kurcze,w polu nie pracujesz ![]() Raz wieczorem mozna się porządnie wykąpać i moim zdaniem jest pozamiatane. Gorsze jest podejscie tych ludzi,nie wyobrazam sobie,zeby ktos kazał mi się myć przy drugiej osobie.. Pewnie po 3 miesiacach bym sie wyprowadzila ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Cytat:
Tak samo dlaczego ktoś nie wyjdzie nago na ulicę i nie będzie tak paradował? Jakieś zasady powinny panować ,to są obcy ludzie! Rany,co to się dzieje na świecie.. Wpółczuję Autorko..
|
|
|
|
#140 |
|
BAN stały
|
no ale w sumie dałaś radę
kto wie może po 3 miechach się przyzwyczaisz...
|
|
|
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
Ja mieszkam w akademiku i prysznic mamy zasłoniety tylko zaslonką przez którą przeswituje zarys ciała, kazdy sobie chodzi przed prysznicem, obcy ludzie, mieszkancy, przeciagi zaslonka lata ale jakos sie przyzywczaiłam, recznik wieszam obok i pod prysznicem sie w niego zawijam i tyle
Kiedys bym nie pomyslała ze obcy ludzie itp ale przekonałam się do tego, nikt mi nie zagląda, nikt nie staje i nie patrzy jak jak sie kapie, normalne rzeczy. Wiadomo nago bym nie latała, musisz jakos to tak obmyslec żeby tylko wyviagać reke po recznik, moze cos pokombinuj z jakas dodatkowa zasłonką.Wpadłam na super pomysł, ja jak bym była juz mega wkurzona to bym zaprosiła swojego TZ do mieszkania na wspolne kapiele a jak bym nie miała to wibrator bym kupiła, mysle ze by odechciało im sie wchodzić mi do łazienki Myśle że to by skrępowało twoich wspólokatorów xDD
|
|
#142 |
|
BAN stały
|
Mój TŻ by tych chłopaków przez okno powyrzucał gdyby się dowiedział, że chcą się myć w tym samym czasie co ja, może chociaż zróbcie podział że np. rano chłopcy wieczorem dziewczyny albo odwrotnie
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-03-19 o 19:20 |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie ta sytuacja jest absurdalna.
Dziwię się, że w takiej gromadzie CODZIENNIE KAŻDY zaczyna swój dzień o tej samej porze. Funkcjonowałam w układzie 10 osób na jedną łazienkę kilka lat i jakoś nie przypominam sobie, żeby przez to jakieś kolejki się tworzyły straszne, że człowiek miałby się spóźnić to pracy, czy na zajęcia. Na Twoim miejscu przemęczyłabym się te 3 miesiące i adios. Z drugiej strony, jak długo Ty się rano szykujesz, że zdążysz przez ten czas zobaczyć dwa nagie tyłki? Ja mimo wszystko zamykałabym się na klucz na czas kąpieli pod prysznicem (przecież jak człowiek leci do pracy/na zajęcia to jest 5 min), a malowałabym się i czesała w pokoju. Łazienki użyła to umycia zębów i tyle. Może po prostu zmień na ten czas swoje poranne przyzwyczajenia. U mnie od momentu otworzenia oczu do wyjścia z domu mija jakieś 30 min (łącznie z kawą i śniadaniem), więc polecam ograniczenie zabiegów pielęgnacyjnych rano (lub przeniesienie ich do pokoju) i problem troszkę się zmniejszy. |
|
|
|
|
#145 | |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
pierwszy szok minął i doszłam do wniosku, że od czasu do czasu mogłabym zaakceptować taką sytuację, że ja biorę prysznic, ktoś się spieszy i chce np umyć zęby. ale pod warunkiem nieprzezroczystej zasłonki, to raz, a dwa, jak wspomniałam, musiałaby być to sytuacja awaryjna. zasada, że nie zamykamy się w łazience i korzystamy wspólnie jest dla mnie nie do przyjęcia.
ale w to, że oni sobie tam tak nago (całkiem, nie mam na myśli owinięcia się w ręcznik) łażą, to ja chyba nie uwierzę. ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
póki jej ktoś pod zasłonę prysznicowa nie zajrzy, t nie czaje gdzie ten brak prywatnosci. no chyba, że pozostała częśc wspólokatorów ostentacyjnie chodzi przed niewinną autorką i wiatraczki penisami kręci. cięzko mi to sobie wyobrazić, z resztą. ktoś wyżej tez wspominał o łazienkach w akademiku. często łazienka ma mniejsze oblężenie ( np 4 osoby w segmencie), prysznice są obok umywalek i kibli i jakos ludzie zyją...nie czaję, jak przy takiej delikutasności i wrażliwym wzroku (wypali oczy!!!!!111!!!) porywać się na mieszkanie w komunie niemal. na własne życzenie. |
|
|
|
|
|
#147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego cudownego komórczaka ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Autorko, a nie możecie ustalić grafiku? na ogarnięcie się rano w łazience wystarczy każdemu 10 min, może ustalcie, o której kto wstaje i w czasie gdy ktoś się myje, druga osoba może jeść śniadanie, trzecia wybierać ciuchyitd. Dałoby się to pogodzić przy ofrobnie dobrych chęci
Dla mnie sytuacja z wchodzeniem obcej osobie do łazienki i ochocze stanie nago jest chora
|
|
#149 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
Zadomowienie
|
zawsze można nosić sobie wodę w misce do pokoju
dla mnie ta sytuacja to jakaś dzicz ale w sumie byłoby mi łatwiej bo prysznic wolę wieczorem a że jestem nocnym markiem to kąpałabym się kiedy wszyscy dawno by już spali |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:40.

stąd z jednej strony niechęć do pokazywania się w negliżu i oglądania takich osób, a z drugiej brak chęci podjęcia jakichkolwiek działań 

Dostał ktoś zawału lub będzie miał teraz traumę do końca życia? Pewnie nie. Gratuluję