![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zamiast czekolady - ostro gadamy! Odchudzanie z problemami...
Mnie całe szczęście mąż wyciąga na rower, sama pewnie bym stwierdziła, że mi się nie chce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Rozeznanie
|
To fajnie, że masz kogoś kto cię pogania. 24 km to już jest sporo
![]() Dzisiaj tez chyba postaram się zrobić chociaż 10 min cardio... ale tak nie chce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Ja miałam jechać na siłownie, ale pospaliśmy z mężem do 11
![]() ![]() Zaraz wypije kawe, zjem sernik i biore się za sprzątanie, a później może callanetisc walne (ale usne na bank przy tym ![]()
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Oooooj Anka, Ty leniu.... Od świąt nie ćwiczyłam, jakoś tak wyszło że nie miałam czasu, siły, ochoty
![]() ALE OD DZISIAJ JADĘ OSTRO Z ĆWICZENIAMI! ![]() Od jutra zaczynam dietę jogurtową. 10 maja mam wesele i muszę zrzucić jeszcze ze 4 - 5 kg. Za mną już 6 kg, efekty są, ubrania luźne, spodnie 1 rozmiar mniejsze, ale mogły by być jeszcze ciut mniejsze ![]() Mam nadzieję że dam radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
6 kg Pięknie
![]() ![]() Dziewczyny jak uważacie lepiej jest robić najpierw trening siłowy a po nim cardio czy na odwrót, na wielu blogach znajduję, że tak właśnie dziewczyny ćwiczą najpierw siłowy, a ja jakoś tam przyzywczaiłam się najpierw do cardio myślałam, ze tak rozgrzeje porządnie mięśnie na siłowy, no i chyba najlepszym wyjściem z tego problemu jest interwał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sesja aerobowa wykonana zaraz po treningu siłowym: przyspiesza redukcję tkanki tłuszczowej (zubożone przez trening siłowy zasoby glikogenu mięśniowego), może przyspieszać regenerację (nasilenie krążenia krwi, szybsze odprowadzanie substratów), jest bardzo ważna w profilaktyce chorób krążenia, przyczynia się do poprawy ogólnej wydolności, stanowi oszczędność czasu, źródło: potreningu.pl Spalanie tłuszczu Gdy naszym priorytetem jest spalenie nadmiaru tłuszczu nagromadzonego w naszym organizmie to wykonywanie najpierw ćwiczeń siłowych, a następnie treningu cardio jest bardzo korzystne. Podczas ćwiczeń z obciążeniem nasze ciało czerpie energię z węglowodanów, wobec tego w ciągu treningu aerobowego szybciej i efektywniej zaczynamy spalać tkankę tłuszczową. Trenowanie w ten sposób pozwala nam skrócić czas trwania treningu aerobowego. Normalnie musimy ćwiczyć przez, co najmniej 20 minut, aby zacząć spalać tłuszcz, stosując wcześniejszy trening siłowy powodujemy, że zaczynamy go spalać już od pierwszych minut ćwiczeń cardio. źródło: trener.pl
Czas na zmiany: Etap I 90 => 80kg ![]() Etap II 80 => 70kg Etap III 70 => 65kg FBW + czysta miska Blogowy dziennik odchudzania - sernik gotowany Edytowane przez paulina_obd Czas edycji: 2014-04-26 o 11:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Wg mnie najbardziej skuteczne będą interwały, czyli przeplatanie treningu cardio z siłowym. Nie męczysz się tak bardzo jak przy wykonywaniu określonej grupy ćwiczeń więc Twój trening może trwać dłużej, dzięki czemu będzie bardziej efektywny. Maksymalnie podkręcisz tętno -> większe spalanie tłuszczu
![]()
![]() |
![]() |
#129 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj się zważyłam i waga pokazała 59.9
![]() ![]() Jednak waga to nie wszystko, mam nadzieje, że jakiś centymentr ubędzie w brzuchu lub udzie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Rozeznanie
|
Dzięki, dzięki
![]() ![]() Cherrry chyba nie musze Ci przypominać, że dzisiaj jest pon i powinnyśmy zacząć T25? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Ojeju... widzę, że Wy robicie sobie problem z jednego piwa... Ja mam o wiele gorszy problem. Ponieważ moi znajomi to w większości alkusy albo osoby, które naprawdę LUBIĄ przygazować, a i ja też do nich należę (do osób LUBIĄCYCH przygazować) to chlejemy jak po****i i to wydaje mi się największym moim problemem. Nie ma takiej rzeczy, która odwiodłaby mnie od `zrobienia` flaszki czy kilku piw w gronie znajomych pancurów czy innych degeneratów. Mogłabym wręcz nie jeść, a przygazować sobie lubię. Nie chcę, żebyście teraz patrzyły na mnie jak na alkoholiczkę, bo tak nie jest. W sumie może jakieś wczesne stadium czy coś, ale na pewno nie alkoholizm. Chodzę do psychiatry (nie z tego powodu) i pamiętam, że podczas pierwszej wizyty, ewentualnie jednej z pierwszych kobietka zapytała się mnie, czy chleję. Powiedziałam, jak wygląda sprawa i zapytała się mnie, czy miałam tak, że przepijałam kilka dni pod rząd i powiedziałam, że NIE, bo to prawda, raczej tak nie bywało, więc ona nie widzi problemu, ja też nie, bo gdy nie mam z kim pić (czyli teoretycznie mogłabym sama) to bardzo dziękuję, ale nie i w ten sposób mogę nie chlać nawet przez 2 tygodnie. Jeśli chodzi też o samo `gazowanie` to nie chodzi tyle o to, żeby się ochlać byle czego, wybieram też sobie truneczek, jaki będzie mi najbardziej smakował, bo po co lać w siebie coś, od czego będę się krzywiła... W sumie teraz nawet nie wiem, po co to piszę... Chyba po prostu bardzo źle czuję się z faktem, że nie odmawiam, a to tuczy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Yohanna_ wydaje mi się, że nie ma nic złego w tym, że ktoś pije ze znajomymi - gorsze jest to, że nie potrafisz odmawiać. Jak nie zaczniesz tego robić to średnio widzę odchudzanie, szkoda tracić cały tydzień diety i ćwiczeń na jedną sobotę którą nadrabiasz tyle pracy kilkoma piwkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Yohanna_ pewnie każdy lubi sobie popić ze znajomymi
![]() No i po raz pierwszy tak naprawdę CHCĘ się zdrowiej odżywiać, a nie tylko schudnąć. Dla mnie to jest drugoplanowa rzecz, dlatego tak bardzo się pilnuję i wszystko zapisuje. Nie chce znowu jeść głównie słodyczy i jedzenia z torebek. TO jest mój główny cel, a jak pozbęde sie cellulitu to wtedy będzie cudownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
Generalnie chodzi mi o to, że nawet nie tyle, że nie mogę, bo nie umiem odmówić, tylko nie chcę... Bo nie dość, że lepiej jest spędzać czas z naprutym towarzystwem samemu będąc naprutym to jeszcze ja naprawdę to lubię...
Jeśli zaś chodzi o `zdrowe` odżywianie, a nie samo chudnięcie to i o to samo mnie chodzi. I zauważyłam, że po świętach, gdy ustaliłam z rodzicielką, że wyżremy te wszystkie półprodukty, które zostały i od poniedziałku (od dzisiaj) zaczynamy tę dietę od nowa tak naprawdę kontynuowałam te wytyczne z diety w tych posiłkach, które sama sobie przygotowywałam, takie pierdoły, których wcześniej jednak nie robiłam, czyli np. jedzenie drugiego śniadania (wcześniej olewałam drugie śniadanie i na obiad potrafiłam wchłonąć ogromną porcję wygłodniała tylko po śniadaniu, które jadałam czasami nawet bardzo rano), na podwieczorek (tego też wcześniej nie jadłam) owoce albo jogurt, etc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
_kasias rozpoczęłaś t25?
![]() Yohanna_ Czyli jak zależy Ci również na zdrowym odżywianiu to alkohol również do niego nie należy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
tak, ale nie tak na 100%. Robiłam krótkie przerwy i czasami robiłam prostsze wersje ćwiczeń. Ten tydzień robię sobie luźniejszy by się przyzwyczaić do t25. Najwyżej później jak mi się spodoba to wydłużę o tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Ja będę wykonywać te ćwiczenia które pokazuje Pani z boku ze względu na zbyt dużo podskoków które przy instanity skończyły się kontuzją. Najwyżej powtórzę cały program gdy mięśnie nóg zrobią się mocniejsze do tych wszystkich podskoków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
Myśle, że jak się boisz kontuzji to najlepsze będą programy low impact cardio. Znajdziesz je np. na fitness blenderze
![]() Dzisiaj chyba nie poćwiczę t25, bo po uczelni idę na 2-3 godzinny spacer, a pożniej na 'fitness', czyli jakieś darmowe ćwiczenia organizowane przez moksir ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
Sądziłam, że to jasne, że i dla mnie oczywistym jest, że alkohol nie należy do `zdrowego` odżywiania... Tak czy inaczej, SPRÓBOWAĆ ograniczyć można, a tymczasem Mel B wzywa...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
ania11990 jasne zapraszamy
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- wiem, ze w środę będę piła alkohol i jadła przekąski, bo idę na urodziny dlatego zaczynam od czwartku, a zwłaszcza, że to wolne, nie będę tak zmęczona po uczelni to łatwiej się zbiorę do ćwiczeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Hej Aniu
![]() Wczoraj wypiłam 4 piwa ![]() dzisiaj ostro do ćwiczeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
kasias czasami trzeba się zrestartować
![]() ![]() Miłam w planach pojeździć na rowerze, ale wczoraj niefartownie musiałam upaść na rękę i boli jak nie wiem - mam nadzieję, że nic nie pękło... ![]() ania11990 Witaj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
No bo miałam seminarke i trochę się zestresowałam, więc z koleżanką na poprawę humoru poszłyśmy na spacer
![]() ![]() Co do ręki to może ją tylko trochę zbiłaś, ale lepiej jej nie forsować. Ja chyba dzisiaj na spokojnie tylko pilates zrobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Właśnie właśnie - poszukuję stanika sportowego - na pewno nie chcę na niego dużo wydać bo bardzo szybko spadają mi cm z biustu więc nie chcę wymieniać go co 2 tygodnie i wydawać po 100 albo 200 zł. Macie jakieś pomysły gdzie kupić tani duży stanik?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Rozeznanie
|
też właśnie muszę kupić... Ja zazwyczaj patrze na stronie Decathlonu, bo to mam najbliżej
![]() Myślę nad tym http://www.decathlon.pl/stanik-do-bi....html#v1420213 , ale boję się, że 75E będzie za mało ściśliwy albo o tym http://www.decathlon.pl/stanik-fitne....html#v1480397 ale to trzeba przymierzyć ![]() Edytowane przez _kasias Czas edycji: 2014-04-30 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.