|
|
#121 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. III
Cytat:
Jutro o 8:30 koleżanka ma cc, więc proszę o kciuki ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#122 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że uda Wam się pojechać do Polski, mimo że to pewnie nie będzie łatwa podróż...Cytat:
A ja przed chwilką wróciłam z basenu uwielbiam teraz chodzić na basen, w wodzie to się czuję taka leciutka i zwinna, że szok później jak wyjdę to nie wierze w to jaka jestem już ociężała ![]() No i po powrocie zafundowałam sobie pyszną bułkę maślaną z dżemem i kakao
|
|||
|
|
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Najpierw wszystko odplamiałam i wybielałam, potem prałam w 60'C w normalnym proszku bo większość dostałam używane. A dziś poprałam w 60'C w płatkach mydlanych (kocham ten zapach czystości ), jak wyschną to poprasuję w wysokiej temp i tyle. Aaa, jeszcze zostały mi do prania pościele, kocyki i pieluchy... Zapomniałam. Ale i tak nie mam miejsca na żadnej suszarce (a mam dwie, w tym jedną piętrową), okazało się że tyle tego na 56-62 ![]() I zaczęło się od nowa, płytki na podłogę już kupione, na ściany nic nie wybraliśmy. Ale trzeba się spiąć bo czas ucieka..
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#125 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Toć Ty chyba z kurami wstajesz ![]() Cytat:
klaski : i co graco??[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46137180] [/COLOR]Koleżanka poszła w końcu sama do tych lekarzy i dowiedziała się, że cc ma jutro... A najgorsze, że nikomu się nie chciało do niej pofatygować i jej powiedzieć, a ona czekała głodna [/QUOTE] Co za szpital, brak słów oczywiście kciuki za koleżankę![]() Cytat:
Cytat:
kiedy będzie tak u nas![]() Śliczny kosz ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46139853] Co do Aldrin to na majowo - czerwcowym doczytałam, że:[/QUOTE] Wielkie kciuki za nich ![]() Gratulacje za 8 miesiąc ![]() |
|||||||
|
|
|
#126 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i że Lanka dalej jest Lenką![]() Cytat:
![]() Z resztą kiedyś z Solą pisałyśmy o rarytasach jakie czekają na nas w szpitalu ![]() Kawał wyprawki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------------------------- Tadamama sprzedaliśmy wózek ![]() Poza tym coś mnie tchnęło na wyprawkę i puściłam pierwsze dwa prania dla młodej, zamiast pakować nas w góry. Trzeba korzystać z przypływu energii . Nawet już poprasowałam, ale jeszcze trzeba pochować....Właśnie zobaczyłam swoje badanie moczu, które dzisiaj zrobiłam i się załamałam. Kuźwa najpierw to żelazo a teraz to Mam obecne leukocyty. Mam od 5-10 wpw, a norma to od 0-5. Liczne bakterie i nabłonki. Bardzo źle??? Zawsze mocz miałam cacy, więc nie wiem o co kaman
|
||||||
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Witam w III części
![]() Ja na razie tak z doskoku, bo Kubuś jeszcze chory, do końca tygodnia siedzimy w domu i mam tym samym ograniczony dostęp do komputera No ale od wczoraj nie ma już gorączki więc idzie ku lepszemu Nie wiem skąd mu się to wzięło![]() Melduję się po wizycie wczorajszej. Usg nie było więc napiszę ogólnie, że wszystko OK, szyjka zamknięta i długa na 3 km Mój gin też nie mówi ile ma mm. Dostałam zgodę na wyjazd nad morze- położenie dziecka i wagę - stan dziecka - czy jest gotowe do porodu - no i czy temu dzidziusiowi jest dobrze w brzuchu (łożysko, wody, przepływy) No i mam 11kg na plus, w znacznej mierze święta się do tego przyczyniły ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- No to ja jestem jakaś inna - nie chcę jeszcze rodzić! Jeszcze nic nie gotowe, pranie i prasowanie dopiero w połowie maja. Coś czuję, że przenoszę, więc i tak zrobi się koniec czerwca, no ale nie ma co się nastawiać i planować. Ale głównie chodzi mi o to, że im później urodzę tym dłużej będę na macierzyńskim, bo chcę iść na ten roczny. A jak doliczę do tego 2 urlopy wypoczynkowe to powrót wypadnie akurat na wrzesień i będę mogła spędzić całe wakacje z dziećmiA Wy jaki macierzyński planujecie? Rok czy pół? I czy to trzeba od razu zdecydować? Majkela super, że wózek tak szybko się sprzedał Co do moczu to może źle próbkę pobrałaś? A kiedy masz wizytę? Może zrób jeszcze raz z posiewem od razu i będziesz wiedziała na czym stoisz Pater a w jakim stroju chodzisz na basen? Bo ja bym z chęcią poszła, ale jakoś w jedno czy dwu-częściowym wyglądam dziwacznie Ale chyba czas się przełamać
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#128 |
|
Zakorzenienie
|
witam się w nowym wątku U nas juz po ospie ... i w końcu przedszkole ![]() Niby odpoczywam więcej, ale brzuch dalej twardnieje więc przygotowania idą mi jak flaki z olejem ... małż dalej w delegacji, a sama za wiele zrobić nie mogę i to mnie dobija
|
|
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
a my niestety meldujemy sie ze szpitala
dostslam wczoraj skurczy wiec ruszylam do swojego gina i od razu skierowanie na oddzial na podtrzymanie.. z mojej 3cm szyjki zrobilo sie niecaly 1 podtrzymuja mnie i dostsje zastrzyki na rozwoj pluc maluchow pozdrawiamy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#130 |
|
Zadomowienie
|
ChocOlate trzymaj sie tam.
Ja spac przez ból krzyża nie moge :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile Twoje rozrabiaki ważą? Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#132 | ||||||
|
Zadomowienie
|
cześć Dziewczyny
spałam dzisiaj jak anioł, Mały był wyjątkowo grzeczny Cytat:
ja też kompletnie jestem jeszcze nieprzygotowana obiecałam sobie, że mam czas do długiego weekendu majowego, bo wtedy przyjeżdża mama tżeta i nie daj boże zechce mi pomóc dla utrzymania pozytywnych relacji początek maja to mój deadline przynajmniej w sferze ciuszków![]() ja już mam ok +11, a może nawet i 12 ale nie czuję się grubo (póki co ). Jestem na diecie cukrzycowej, normalnie to ważyłabym już chyba z +30 apetyt w ciąży mi dopisuje od samego początku![]() Wychodzę z założenia, że schudnę po porodzie, nie jest to jakiś wielki problem. Gorzej, jeśli spasę się po porodzie siedząc w domu z Maluchem ![]() Wow! jakie fajne zakupy. Gratulację! Cytat:
absolutnie zabroniła mi prać je w wysokiej temp. Ja po wymoczeniu w odplamiaczach wstawiam na 40 stopni. Podobno w wyższych temp. ciuszki się bardzo niszczą. Co innego ręczniki czy pieluchy - tu nie będę miała sentymentów![]() O prasowaniu to nawet boję się mysleć Jestem kompletnie na bakier z żelazkiem a tymczasem czeka mnie dłuższa przyjaźń z tym wynalazkiem![]() Cytat:
Kurczę, nie mogę się zebrać żeby na ten basen pójść. Nawet 2 m-ce temu kupiłam strój kąpielowy w biedronce w tym celu Duży jednoczęściowy Stosujesz dodatkową ochronę? mi gin zaleciła na basen stosować tampony posmarowanej jakimś środkiem antygrzybiczym a po kapsułkę z pałeczkami kwasu mlekowego (chyba ). I to mnie jakoś zniechęca do basenu![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kurczę coraz więcej nas ląduje w szpitalach...... |
||||||
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki za ciebie, wierzę że wszystko będzie dobrze A ja ciężko, wstałam obolała i pobolewa mnie brzuch. Do tego mam dziwne obawy że wizyta nie przebędzie jednak tak dobrze jakbym chciała, no nic muszę poczekać do 11 i wtedy się okaże. Ogólnie jakaś taka zamulona jestem.
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46147846]j
Jutro o 8:30 koleżanka ma cc, więc proszę o kciuki ![]() ![]() [/QUOTE]![]() Cytat:
za chłopaków i za Ciebie, trzymajcie się jakoś, jeszcze chwilę, nie zostało dużo czasu |
|
|
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę. Na pewno będzie dobrze |
||
|
|
|
#136 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mojego gina ktory ma certyfikaty usg itp maja po 2kg i 2kg 50 ale ku mojemu zdziwieniu na super szpitalnym sprzecie wyszlo im ze jeden ma 1400 drugi 1500 hm komu wierzyc ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaciskam nozki jak moge ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#137 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę i daj znaj jak będziesz po.A ja dziś "zaspałam". Obudziłam się po 6 jak tż do pracy wstawał, zasnęłam i jak się zerwałam to szybko po telefon bo do lekarza poz na wizytę miałam zadzwonić i się umówić Na szczęście jeszcze się udało i na 10 jadę do rodzinnego a po południu próbuje z tą nieszczęsną szkołą rodzenia. Może dziś się uda zaliczyć.
|
|
#138 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Drogie Panie biorę się za ciuszki (kolejne podejście ) namoczę w oxy białe i przez kilka godz. będę miała wolne---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
moja siostra tuż przed porodem miała usg Mała ważyła 3800 czy jakoś tak a urodziła (naturalnie) ....4500 także nie wierz nikomu, chłopaki zaskoczą Cię jak wyjdą - oczywiście Panowie prosimy w terminie zjawić się na świecie
|
||
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Wam powiem, ze u sąsiadki szwagierki było znów odwrotnie, mały miał ważyć 3600g, była waga orientacyjna w 39tc ustalona, a mały przyszedł na świat z wagą 1700g, nosz taka pomyłka ale zdrowy i zero objawów jakiejś hipotrofii czy jakiejś choroby
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Chocolate, trzymam mocno
za Ciebie i chłopców ![]() Ja jeszcze w łóżeczku mam ochotę na płatki z mlekiem i chyba poproszę Tż, żeby do sklepu skoczył ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#141 | ||
|
Konto usunięte
|
Witam się w czwartek
![]() Koleżankę zwlekli dziś z łóżka przed 6, zrobili lewatywę, założyli cewnik, podpięli do jakiś kroplówek. Jak ostatnio z nią pisałam pół godziny temu, to czekała na panią anestezjolog. Teraz się nie odzywa, więc już możliwe, że wiozą ją na operacyjną. Ma się odezwać jak zacznie kontaktować, więc to może trochę potrwać, bo będzie miała całkowite uśpienie... Normalnie stresuję się jakbym to ja miała mieć tą cesarkę ![]() Dziś ktg znowu ![]() Cytat:
![]() z tego co wiem, to jest tak: jeśli zdecydujesz się od razu na cały rok, to będziesz mieć przez cały okres płatne 80%. Jeśli najpierw weźmiesz tylko pół roku, to będą Ci płacić 100%. A potem gdy zdecydujesz się jeszcze na drugie pół, to wtedy już 60%.... Ja planuję rok, zresztą później nie wracam do pracy, bo przy dwójce nie mam takich szans nawet. Nie będę miała z kim ich zostawiać, a gdybym chciała wysłać ich do żłobka, to pójdzie na to akurat cała moja wypłata, więc to nie ma sensu.... super ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#143 |
|
Konto usunięte
|
Anteria kciuki za wizytę
|
|
|
|
#144 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam się w 32 tc i tym samym w 8 miesiącu !!
![]() Dziękuję za wszystkie porady odnośnie prania ciuszków dziecięcych, macie rację, po co gotować skoro i tak z żelazkiem wszystko wyparuje Cytat:
Jeśli chodzi o mocz, to pewnie gin przepisze Ci coś z żurawiną Cytat:
zaciskam bardzo mocno!! Pociesze Cię, że moja koleżanka prawie, że nie miała szyjki już miesiąc przed porodem a i tak urodziła po terminie i to jeszcze cc, bo rozwarcia nie było. Także leż, wypoczywaj i zaciskaj uda Cytat:
"Piękny" fioletowy, rozmiar L Spróbuj się zebrać, fajna sprawa tak sobie popływać
|
|||
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Na majowo czerwcowym przyszły bliźniaki na swiat
oraz jednej forumowiczki córeczka...tam sa dopiero emocje co dzien to większe! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#146 |
|
Konto usunięte
|
Poziomkka gratuluję tc
![]() Sylvunia u nas też niedługo będą takie emocje
|
|
|
|
#147 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, witamy się w rozpoczętym 8 miesiącu i 32 tygodniu
Lekarz chyba wyczuł święto, bo stwierdził, że jeśli wyniki wyjdą lepsze to wychodzę i kończę antybiotyk w domu. Mają ciśnienie na wypuszczanie kogo można, bo 6 babek na korytarzu leży a na salach prawie same z przymusem leżenia, więc jestem ich nadzieją Próbka oddana, trzymajcie kciuki, żeby było lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ten mocz pod koniec ciąży to podobno zmora większości kobiet. Cytat:
trzymaj się ciepło Ja się martwię o tą moją szyjkę, bo widzę że dosłownie z dnia na dzień może się skrócić a nie chcą mi w tym durnym szpitalu usg zrobić |
|||
|
|
|
#148 |
|
Zadomowienie
|
Też widziałam, że przyszły na świat bliźniaki, zaglądam tam czasem i wtedy jeszcze bardziej się nakręcam, że to już lada moment
Ale czerwcówki z tamtego wątku jeszcze nie rodzą, więc tyle dobrego ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Necro za 8 miesiąc!!Od razu może już pogratuluję wszystkim dziewczynom wkroczenia w kolejny tydzień dzisiaj, bo jest nas sporo
|
|
|
|
#149 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję Dziewczyny nowych tygodni i m-cy
![]() Wzięłam się za pranie ciuszków wywaliłam wszystko z toreb i znalazłam kilka skarbów muszę lecieć do biedrony myślicie, że 3 h moczenia wystarczy? tylko niektóre ciuszki są poplamione, ale tych plam to chyba nic nie ruszy....
|
|
|
|
#150 |
|
Konto usunięte
|
NecroKitty gratuluję tc
i trzymam kciuki za wyniki i za wyjście ze szpitala ![]() ![]() Koleżanka urodziła Cieszę się jak głupia ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:47.

później jak wyjdę to nie wierze w to jaka jestem już ociężała
), jak wyschną to poprasuję w wysokiej temp i tyle. 

klaski : i co graco??
oczywiście kciuki za koleżankę

13.07.2013 

Spróbuj się zebrać, fajna sprawa tak sobie popływać