![]() |
#121 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: kobiety odpicowane i zaniedbane
Cytat:
![]()
![]() |
#122 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie tylko sterana i samotna czterdziestoparolatka z czwórką dzieci ma prawo nie mieć czasu. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie można nie myć włosów i chodzić w tłustych, to jest po prostu niechlujne! Brak makijażu czy obcasów nie jest niechlujny, ale brudne włosy już tak i to mocno! Szampony aż tak nie niszczą włosów, musisz używać odpowiednich... Odnośnie paznokci, mi też lakier trzyma się dzień, dlatego rzadko maluję, ale nie uważam, że niepomalowane paznokcie to jakieś niechlujstwo, ważne, żeby skórki nie były pozadzierane i przerośnięte i żeby paznokcie były równo przycięte. Jak masz pieniądze to pomyśl o hybrydach, miałam raz i efekt ciekawy, utrzymywał się długo i czasem można na nie groupona znaleźć. Odnośnie ubrań: ja też wyczuwam nieprzyjemny zapach w uraniach noszonych jeden dzień, dlatego po tym jednym dniu lądują w koszu na pranie. Nie możesz nie nosić ubrań, bo Ci się niszczą od prania. Każde się niszczą od prania, ale będą mniej się niszczyć jak zastosujesz się do przepisu na metce odnośnie temperatury i w ogóle. A czego tak konkretnie nie umiesz w praniu ręcznym? I jaką macie pralkę, że niszczy ubrania? Znajoma miała na stancji franię i też wszystkie ciuchy miała poniszczone ![]() A może masz w niej jakiś program do delikatnych ubrań? Ja mam u siebie nawet program: pranie ręczne i wszystko do niej wrzucam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
To nie lenor ci zniszczył, to fakt, że znając życie nie czytałaś na metce oznakowań czy wolno prać w pralce i czy farbuje. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#126 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#128 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ---------- Cytat:
Ogólnie to Twój wątek kwalifikuje się na perełki. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z praniem w misce - no cóż, ja to akurat ze strony Autorki zrozumiałam tak, że ,,generalnie wiem że wkłada się ciuch do miski z proszkiem, ale wolałabym, żeby ktoś mi pokazał, jak można zrobić to szybko, efektywnie, a nie męczyć się z jednym swetrem przez pół godziny" ![]() Autorko, są pralki z programem ,,pranie ręczne" - piorę w ten sposób swetry i nic mi się z nimi nie dzieje, delikatne staniki czy bluzki zwykle wkładam do takich specjalnych ,,kapsuł" żeby nie tarły o inne rzeczy w pralce. rozumiem, że na stancji takich nie ma, ale zawsze jest to jakieś wyjście. Edytowane przez 201605300922 Czas edycji: 2014-05-20 o 23:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Ale prawda jest taka, że jesteś leniwa. Nie chce Ci się. Kilka(naście) minut dziennie musialabyś poświęcić. Ale wolisz pospac. Cóż, masz więc odpowiedź na swoje pytanie co jest sednem problemu.
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pytanie jak sie ''pierze w misce'', a ''jakiego płynu do prania ręcznego używacie?'' to dla mnie lekka różnica
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
to ty jesteś perełką proponując studentce zakup nowej pralki ![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:21 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:24 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
mi ręce opadły dwie strony temu :d
teraz to się już śmieję :d |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
A właściwie to czego ty oczekujesz? Bycie zadbaną dziewczyną nie zajmuje dużo czasu. Ile zajmuje mycie włosów? 10 min to maks.
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
najbardziej dziwi mnie to, jak obcy ludzie potrafią być chamscy i upierdliwi. zero życzliwości. tylko krytyka i to ostra. bo tylko ta konstruktywna jest cenna.
później, że powstają wątki "nikt mnie nie lubi"...
#138 |
Zakorzeniona
|
Błagam Cię, nie rozwalaj mnie. Zgadłaś - nie studiuję, nie pracuję, nie mam znajomych ani zainteresowań, dzięki czemu mam 10 minut więcej czasu na prysznic. Po co więc ten temat, skoro jesteś tak zajęta, że choćby nie wiem co nie masz czasu na mycie głowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zadomowienie
|
Autorko, w takim razie o co Ci właściwie chodzi?
Wszystkie propozycje Wizażanek odrzucasz, i to głupim argumentem - studentką jestem i nie mam czasu. Cóż, może nie nadajesz się jednak na te studia skoro poświęcenie kilku minut w ciągu dnia na umycie włosów jest nieosiągalne ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Ja Ciebie umoralniam? Gdzie? Znasz znaczenie tego slowa?
Zenujacy watek. Marudzisz niepospolicie i jeszcze masz do innych pretensje, ze Ci to wytykaja. Wez sie w grasc i tworz bzdurnych watkow w internetach, skoro tak ciezko Ci konstruktywna krytyke zniesc.
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
nakładanie olejku 5 minut. czekanie min. 20 minut spłukiwanie + mycie 2 minuty nałożenie maski + czekanie 20-30 minut. spłukiwanie 1 minuta suszenie 15 minut a jakbym miała jeszcze układać na szczotke? no to sobie policz. i tak co drugi dzień. a czasami poprostu nie mam siły. a bez tego wszystkiego to mam masakre na głowie.
![]() |
#142 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Raczkowanie
|
konstruktywna krytyka a wytykanie czegoś i ubarwianie to spora różnica.
#144 |
Raczkowanie
|
Przecież dostałaś sporo rad. Nikt nie przyjdzie i nie pomaluje się, nie zrobi prania za Ciebie. Albo będziesz wstawała trochę wcześniej, malowała się, myła włosy albo nie. Innych opcji nie ma.
Godnaś, Lucyperowi żeby cię dać w dary, Boś jest wyobrażeniem a właśnie owego, Co wieniec ma na wierzchu z szybu smrodliwego, Popraw się, babo, na tej swojej wdzięcznej twarzy Albo mi się za jedno tysiąc złych słów zdarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wieczorem nałóż olejek i idź spać. a rano umyj włosy, nałóż odżywkę i zawiń włosy w kok - a na ramiona narzuć ręcznik. w czasie wchłaniania odżywki możesz zjeść śniadanie, wypić kawę i umyć zęby. serio nie potrafisz się zorganizować? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry, nie umiem przeprać sweterka (po twoim 1 poście zastanawiałam się ile razy nosisz tego samego ciucha, skoro pranie jest wg Ciebie taką filozofią), albo mam tłuste (a tluste to także nie pachną ładnie, btw...) włosy, bo mi się nie chce wstać rano/umyć wieczorem gdyż mam miliard zajęć, np. siedzenie właśnie na forum. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a co cie to obchodzi co robie poza tym? pracuje i mam inne obowiązki skoro jestes taka wscibska
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#149 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Plus uważaj, bo przy takich dawkach je niedługo przeproteinujesz i będzie w ogóle dramat. Myję włosy z maską lub olejem co 3 dni, jak wstaję rano i widzę, że mam tłuste, to nie wymyślam, że olejku nie nałożę, tylko wsadzam łeb pod kran, daje jeden raz szampon i psikam odżywką bez spłukiwania. Też mi filozofia. Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-05-20 o 23:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomalowane paznokcie - już niekoniecznie. Ale ładnie opiłowane i zrobione skórki - podstawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.