Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz. IV! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu?
Nie 16 50,00%
Ani trochę 16 50,00%
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 18:24   #121
ButterBear
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ale dobry obiad zrobiłam! Tagiatelle z cytrynowo- bazyliowym mascarpone... objadłam się jak dzika, a tż kupił bób, czereśnie i truskawki!

Wysłano z aplikacji mobilnej.
O mniam, brzmi super!
Kocham makarony...
U mnie dziś młode ziemniaczki z koperkiem, jajo sadzone i kefir.
A jutro zupa-krem z marchewki. Bo wieczorem mąż śmiga na służbową imprezę, a ja na grillowe urodziny

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
U nas chrzest będzie, nawet termin wstępnie ustaliliśmy. Gorsza sprawa, to znaleźć Chrzestnych
My już mamy chrzestnych wybranych... ale chrzest jakoś nie ma dla nas aż tak dużego znaczenia religijnego. Bardziej tradycyjne

Cytat:
Napisane przez zaczarowanadlaniego Pokaż wiadomość
Podziel sie posilkiem

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny miejcie trochę litości
Ostatnio byłam na wizażu w sobotę, wchodzę dzisiaj a tu nowy wątek. Do północy będę nadrabiać. W sobotę byliśmy w kinie na "Czarownicy". Jeżeli ktoś ma dziecko w wieku powyżej 7 lat to polecam. Koniecznie w 3D bo fajne efekty. Niedzielę spędziliśmy u znajomych. A dziś i wczoraj prawie cały dzień w pracy.
Za to od jutra weekenduję
Poniżej ja w 31 tygodniu.
W piątek byłam na łowach w lumpkach i komisie. Kolekcja sukienek mi sie powiększyła o kolejne 3 szt. Oczywiście jakies spioszki tez zakupiłam ale one mnie tak nie rajcują jak sukienki
Jak urodzę chłopca to wystawie chyba cały zestaw na allegro.

Idę nadrabiać.
Superowe sukieneczki malutkie!!
Ale Ty..no wiesz, wyglądasz ładnie, ale zdecydowanie Cię wolałam w tej sukience, którą dostałaś od pani z pracy

Wróciłam od kosmetyczki. Mam świeże stopy Chciałam też masaż nóg, żeby choć trochę przestały boleć, ale pani powiedziała, że to w ciąży nie za bezpieczne. Więc w ramach relaksu zdecydowałam się na masaż twarzy...Mała szalała w brzuchu, podobało jej się, że mama się relaksuje

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:26   #122
zVenus
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.

Cytat:
Ostatnio byłam na wizażu w sobotę, wchodzę dzisiaj a tu nowy wątek. Do północy będę nadrabiać. W sobotę byliśmy w kinie na "Czarownicy". Jeżeli ktoś ma dziecko w wieku powyżej 7 lat to polecam. Koniecznie w 3D bo fajne efekty. Niedzielę spędziliśmy u znajomych. A dziś i wczoraj prawie cały dzień w pracy.
W piątek byłam na łowach w lumpkach i komisie. Kolekcja sukienek mi sie powiększyła o kolejne 3 szt. Oczywiście jakies spioszki tez zakupiłam ale one mnie tak nie rajcują jak sukienki

Idę nadrabiać.
ale ładnie wyglądasz super
sukieneczki ładniutkie-jak urodzisz chłopca to chętnie Ci podam adres do mnie, możesz wysłać mi paczkę
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:28   #123
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
pamiętamy ja pamiętam dzięki obrazeczkowi
z tą wagą to dziewczyny Cie już pocieszyły a ja dodam od siebie że moja mała miała w 26tc 1100 i babka jak zobaczyła to mówi że baaardzo duża jest a teraz w 31 miała 1480 więc bez szału... różnie te nasze maluchy rosną. Ważne żeby się mieścić w tych przedziałach

zgadzam się, babcia nie zrozumie i nie ma jej nawet co tlumaczyc.
a jesteście obydwoje wierzący? Myślisz, że ksiądz Wam odmówi? Pytam bo nie znam nikogo po in vitro i nie wiem czy faktycznie księża odmawiają czy udzielaja mimo wszystko chrztu

trzymam kciuki za wizytę i czekam na dobre wieści!! Będę się podbudowywać waszymi dobrymi newsami o szyjkach to może i moja za tydzień okaże się ok

coz Wy z tym bobem macie...hm. tak jak arbuzy wczesniej, ja to chyba mam inny gust kulinarny

mniammmmm faktycznie proste ja to takich rzeczy nie umiem robić chyba najwyższy czas się nauczyc.

ojjj zazdroszczę, moje ulubione miasto
Szczerze powiedziawszy, ja uważam się za osobę wierzącą. Ale z kościołem mi nie po drodze. Nie mamy ślubu kościelnego, więc nie dość że in vitro, to jeszcze to... nie wiem, czy chce mi się sprawdzać dobrą wolę księdza. Jeśli zdecydujemy się ochrzcić, to gdzieś tak po minimum roku od urodzin. Zastanawiamy się nad tym póki co.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:36   #124
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
O mniam, brzmi super!
Kocham makarony...
U mnie dziś młode ziemniaczki z koperkiem, jajo sadzone i kefir.
A jutro zupa-krem z marchewki. Bo wieczorem mąż śmiga na służbową imprezę, a ja na grillowe urodziny

My już mamy chrzestnych wybranych... ale chrzest jakoś nie ma dla nas aż tak dużego znaczenia religijnego. Bardziej tradycyjne

Ale Ty..no wiesz, wyglądasz ładnie, ale zdecydowanie Cię wolałam w tej sukience, którą dostałaś od pani z pracy

Wróciłam od kosmetyczki. Mam świeże stopy Chciałam też masaż nóg, żeby choć trochę przestały boleć, ale pani powiedziała, że to w ciąży nie za bezpieczne. Więc w ramach relaksu zdecydowałam się na masaż twarzy...Mała szalała w brzuchu, podobało jej się, że mama się relaksuje
to sobie dogodziłaś, ja chyba też zacznę mysleć o sobie ..nawet paznokcie mam niepomalowane, nie mówiąc już o jakimś pedi, manicure... zero nul nic!! masakra

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Szczerze powiedziawszy, ja uważam się za osobę wierzącą. Ale z kościołem mi nie po drodze. Nie mamy ślubu kościelnego, więc nie dość że in vitro, to jeszcze to... nie wiem, czy chce mi się sprawdzać dobrą wolę księdza. Jeśli zdecydujemy się ochrzcić, to gdzieś tak po minimum roku od urodzin. Zastanawiamy się nad tym póki co.

rozumiem. no w takiej sytuacji też bym chyba nie próbowała na siłę pchać dziecka do chrztu, szczególnie, że możecie się spotkać z oporem ze strony kościoła co niekoniecznie bedzie dla Was przyjemne. Najważniejsze, że obydwoje macie takie samo zdanie i nie będziecie się kłócić w tej kwestii.

u nas sprawa jasna, jestesmy po kościelnym ślubie, mamy bierzmowanie, chrzest obydwoje i obydwoje pochodzimy z wierzących domów (mniej lub bardziej) więc dla mnie nie ma innej opcji. Oprócz tego, najważniejsze jest to że obydwoje jestesmy wierzący i chcemy ochrzcic nasze dziecko - dlatego chrzest będzie

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

no własnie ciekawe co u kamilast...jak tam jej dzieciaczki...ona jest moim typem na pierwszy poród bo w końcu bliźniaki zawsze są wcześniej, muszę tylko zaraz zobaczyć na listę czy nie ma terminu na koniec sierpnia...
Stary 2014-06-17, 18:37   #125
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anius_7 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku!

Lilka pięknie go stworzyłaś, a ankieta mnie rozwaliła
The Fall dziękujemy za prowadzenie poprzedniej części

TOP GADUŁY (pierwsze dwie to te same gadułki co w II części, znów zmiotły konkurencję )
1. zaczarowanadlaniego 579
2. kasia_ruda 369
3. Moni26 292
4. ButterBear 277
5. papryczka160 246

dziewczyny sa niepokonane po prostu Nawet nie próbujmy z nimi wygrać Ale moje miejsce na podium też jest niezłe

Pędzicie dzisiaj jak szalone, chyba nie chcecie za bardzo , aby ten wątek był ciążowy, ale mam przeczucie, ze jednak będzie

Apropo kościoła, ja jestem wierząca, ale do koscioła chodzę sporadycznie....Ksieża mnie zniechęcili i nie mam potrzeby chodzić do kościoła co tydzień. Dziecko jednak ochrzczę i bede wychowywała w wierze katolickiej, a potem samo wybierze, co zrobi z ta wiara....

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-17 o 18:39
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:42   #126
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
dziewczyny sa niepokonane po prostu Nawet nie próbujmy z nimi wygrać Ale moje miejsce na podium też jest niezłe

Pędzicie dzisiaj jak szalone, chyba nie chcecie za bardzo , aby ten wątek był ciążowy, ale mam przeczucie, ze jednak będzie

Apropo kościoła, ja jestem wierząca, ale do koscioła chodzę sporadycznie....Ksieża mnie zniechęcili i nie mam potrzeby chodzić do kościoła co tydzień. Dziecko jednak ochrzczę i bede wychowywała w wierze katolickiej, a potem samo wybierze, co zrobi z ta wiara....
ciążowy to on jest kochana, kalafiorek sie włacza
Stary 2014-06-17, 18:42   #127
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
to sobie dogodziłaś, ja chyba też zacznę mysleć o sobie ..nawet paznokcie mam niepomalowane, nie mówiąc już o jakimś pedi, manicure... zero nul nic!! masakra

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

rozumiem. no w takiej sytuacji też bym chyba nie próbowała na siłę pchać dziecka do chrztu, szczególnie, że możecie się spotkać z oporem ze strony kościoła co niekoniecznie bedzie dla Was przyjemne. Najważniejsze, że obydwoje macie takie samo zdanie i nie będziecie się kłócić w tej kwestii.

u nas sprawa jasna, jestesmy po kościelnym ślubie, mamy bierzmowanie, chrzest obydwoje i obydwoje pochodzimy z wierzących domów (mniej lub bardziej) więc dla mnie nie ma innej opcji. Oprócz tego, najważniejsze jest to że obydwoje jestesmy wierzący i chcemy ochrzcic nasze dziecko - dlatego chrzest będzie

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ----------

no własnie ciekawe co u kamilast...jak tam jej dzieciaczki...ona jest moim typem na pierwszy poród bo w końcu bliźniaki zawsze są wcześniej, muszę tylko zaraz zobaczyć na listę czy nie ma terminu na koniec sierpnia...

ja mam 2 typy na pierwszy poród....jak sie urodzą te maluszki to powiem wam o kim pomyślałam Nie chcę nikogo stresować, bo pewnie sie mylę
Stary 2014-06-17, 18:43   #128
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
ciążowy to on jest kochana, kalafiorek sie włacza

ha ha znaczy się porodowy no tak uaktywnia sie kalafiorek co prawda to prawda
Stary 2014-06-17, 18:44   #129
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 2 typy na pierwszy poród....jak sie urodzą te maluszki to powiem wam o kim pomyślałam Nie chcę nikogo stresować, bo pewnie sie mylę
ło matko, nie pomyślałam że to może kogos zestresować... ale na szczęście mój typ jest neutralny bo nie dość że kamilast ma termin na 31lipca to jeszcze faktycznie bliźniaki zawsze są ciut wcześniej, więc jak urodzi za jakieś 3-4tyg to będzie super ekstra! a otem to już po kolei możemy rodzić
Stary 2014-06-17, 18:44   #130
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ja też wierzę w Boga ale do kościoła nie chodzę Mela będzie ochrzczona Swoją drogą jakby nie była to teściowa by chyba na zawał padła hehe
Mam tylko nadzieję, że ksiądz nie będzie robił problemu bo nie mamy ślubu kościelnego...

kasia ruda a powiedz mi skąd ksiądz miałby wiedzieć, że jesteś po in vitro? Bo nie bardzo tutaj rozumiem... Takich rzeczy chyba nie trzeba mówić nie?
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:45   #131
malutka100
Zakorzenienie

Cytat:

No to tak: do trzech łyżek zimnej oliwy w garnku ścieram skórkę z jednej cytryny, podgrzewam, aż zapachnie, dodaję serek mascarpone i sok z tej cytryny (radzę nie cały na raz, tylko po trochu i próbować), do tego garść świeżej bazylii i to trzymam na gazie aż zrobi się ciepłe i ser się rozpuści. Do tego sól i pieprz, wymieszać z ugotowanym makaronem (tagiatelle, spaghetti, co kto lubi) i już. Obiad w 10 minut gotowy

z opisu brzmi smakowicie z chęcią wypróbuje, bo uwielbiam takie nieskomplikowane potrawy, zawsze najlepiej smakują

Cytat:

Idę nadrabiać.
ślicznie sukienusie

Cytat:
d

kurczę ja też mam takie przeczucie ciekawe która będzie pierwsza
malutka100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 18:48   #132
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Idę nadrabiać.
śliczne sukieneczki Ale masz piekny brzuszek !

swoją droga nie moge sie już doczekać jak już któraś urodzi jak zda nam relację, a my będziemy trzęsły sie jak galarety, a ona już bedzie tulić swojego maluszka obym to tylko nie była ja ale i ostatnia bym nie chciała, a mimo wszystko tak naprawdę wszystko jest możliwe Powiem szczerze że myślę , ze mało która z nas urodzi w terminie pewnie będziemy rodzić w wiekszosći wczesniej a i myśle że i bedą takie które urodza później

zuken mi to się wydaje, że każdy zrobi jak uważa, ja uważam, ze każdy ma prawo, nie ochrzcić jak nie czuje takiej potrzeby... Ja jednak ochrzczę, bo nie chce dziecku tego odbierać, bo moze potem miało by do mnie żal....Ale też bede mówiła co ja myśle na temat koscioła...A ono w przyszłości już podejmie swoje decyzje i tyle
Moja teściowa chyba też by mnie udusiła, bo jest mocno wierząca, mojej mamie na stare lata troche przeszło, zrobiła sie bardziej tolerancyjna i absolutnie nie krytykuje tego ż enie chodz edo koscioła co tydzień, za to teściowa bardzo

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-17 o 18:57
Stary 2014-06-17, 18:49   #133
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Ja też wierzę w Boga ale do kościoła nie chodzę Mela będzie ochrzczona Swoją drogą jakby nie była to teściowa by chyba na zawał padła hehe
Mam tylko nadzieję, że ksiądz nie będzie robił problemu bo nie mamy ślubu kościelnego...

kasia ruda a powiedz mi skąd ksiądz miałby wiedzieć, że jesteś po in vitro? Bo nie bardzo tutaj rozumiem... Takich rzeczy chyba nie trzeba mówić nie?
Jak nie powiemy, to nie będzie wiedział, ale ja tak nie chcę. Czułabym, że jestem nieszczera, poza tym nie wstydzę się tego i jeśli się zdecydujemy chrzcić, to powiem prawdę.

Stary 2014-06-17, 18:50   #134
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mi też się wydaje, że już w tym wątku nas jakiś poród zaskoczy Wkońcu mamy tutaj dziewczyny z terminem na koniec lipca no i dużo z początku sierpnia, w tym ja

My z tż-tem pewnie za miesiąc zaczniemy wykurzanie:brzydal : Jak już lekarz stwierdzi, że ciąża donoszona
Stary 2014-06-17, 18:50   #135
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość

Co do kosmetyczki to zazdroszczę. Ja mam wizyte w przyszłą środę - bede sobie pazurki uzupełniać. A w 2 połowie lipca wracam do naturalnych.

Cytat:
ale ładnie wyglądasz super
sukieneczki ładniutkie-jak urodzisz chłopca to chętnie Ci podam adres do mnie, możesz wysłać mi paczkę
Nie mam problemu. Mam 12 sukienek dla niuni (do rozmiaru 80 tj do roczku)

Widzę że temat chrzcin jest poruszany. a kiedy mniej więcej planujecie? My tak 2-3 m-ce po porodzie czyli październik/listopad.

Edytowane przez mysia111
Czas edycji: 2014-06-17 o 18:56
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:55   #136
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Jak nie powiemy, to nie będzie wiedział, ale ja tak nie chcę. Czułabym, że jestem nieszczera, poza tym nie wstydzę się tego i jeśli się zdecydujemy chrzcić, to powiem prawdę.

No ok, z jednej strony rozumiem Twoje podejście

ale jak dla mnie to nie ma różnicy jak dziecko jest poczęte... To tak jakbym miała informować księdza, że nasza córka jest poczęta naturalnie Będąc na Twoim miejscu nie czułabym obowiązku informowania księdza o czymś takim Jeśli udało się zajść w ciąże(obojętnie w jaki sposób), dzidzia urodziła się i jest zdrowa to znaczy, że Bóg tak chciał i nikomu nie muszę się tłumaczyć w jaki sposób się to wszystko odbyło
Stary 2014-06-17, 18:55   #137
Optymistka26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Dzis ide na zakupu jupiiiiiii, wreszcie!!! Moje pierwsze zakupy ubrankowe dla Mikolajka mojego
Dodaje moj ukochany kombinezon -mis. Nie moge sie doczekac kiedy w niego ubiore mojego Pluszaczka
wow ale dluuuuugo wytrzymalas

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
My na pewno nie będziemy chrzcić młodego.
Zdążyłam się już nasłuchać od babci tżta, że niechrzczone dziecko będzie pechowcem, niedojdą i ofiarą losu. Na moje zapytanie, czy takie samo zdanie ma o mnie rozpłakała się i obraziła. Super.
Oo matko, to musiala byc niezla rozmowa!Zalamala sie babcia jak ja uswiadomilas?

Mysia
sukieneczki przeurocze Alez ty namm ponetny dekolt pokazalas oprocz brzuszka. Tez chce taki

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:56   #138
AgnesD
Rozeznanie

Jestem I jamelduje sie cala I w dwupaku

Lecicie z tym pisaniem jak oszalale
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 18:59   #139
anetag80
Raczkowanie

Witam w nowym wątkukiedy ja to wszystko nadrobiezwolnijcie hihi.
My zaczynamy 30tydzień,i nie wiem czemu ale od 4dni spałabym cały czas.Dziś zrobiłam sobie nawet badania krwi,jutro wyniki a w piątek wizyta u lekarza.
anetag80 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 19:00   #140
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość

Mysia
sukieneczki przeurocze Alez ty namm ponetny dekolt pokazalas oprocz brzuszka. Tez chce taki
Taki mi pozostał po 1 dziecku i ponad rocznym karmieniu. Jakoś teraz w ciąży nie urósł.
Stary 2014-06-17, 19:02   #141
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Taki mi pozostał po 1 dziecku i ponad rocznym karmieniu. Jakoś teraz w ciąży nie urósł.
Dajesz mi nadzieję, że po karmieniu można mieć ładne piersi Bez stanika też są takie?
Może to głupie ale cały czas też myślę o wyglądzie biustu pod kątem karmienia

A i ja mam fajne cycochy ale co z tego jak w ciąży wszystkie dekolty odpadają, mam mega dużo syfów cały czas na piersiach i na plecach
Stary 2014-06-17, 19:12   #142
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:

Co do kosmetyczki to zazdroszczę. Ja mam wizyte w przyszłą środę - bede sobie pazurki uzupełniać. A w 2 połowie lipca wracam do naturalnych.

Widzę że temat chrzcin jest poruszany. a kiedy mniej więcej planujecie? My tak 2-3 m-ce po porodzie czyli październik/listopad.
w tym temacie to nie zgadzam sie z mężem ja bym chciała podobnie jak ty, tak 2-3 miesiace po porodzie, a mąz na wiosnę(bo mu synek zmarznie w kościele)

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Dajesz mi nadzieję, że po karmieniu można mieć ładne piersi Bez stanika też są takie?

A i ja mam fajne cycochy ale co z tego jak w ciąży wszystkie dekolty odpadają, mam mega dużo syfów cały czas na piersiach i na plecach

Ja zawsze byłam zadowolona z moich piersi, ale teraz nie moge na nie patrzeć, każdą zyłkę na nich widać tak samo mam na bokach brzuszka, mega zyły, mama mówi ze to zylaki i trochę sie zmartwiłam, bo i na nogach zauwazyłam zylaki, a nigdy nie miałam żylaków....Czy mi to zniknie, czy zostanie? Bo jestem przerażona....

kasia ruda zgadzam się z zuken, to jest twoja osobista sprawa nie czuj sie zobowiazana! Ja osobiscie bym nie powiedziała. Ale jak ty sie poczujesz lepiej to tak zrób

powiedzcie mi co myślicie o wózkach firmy baby merc ???Ja czytałam różne opinie, a dziś byłam w innym sklepie i jeden mi sie spodobał, mają korzystne ceny i sa spore tak jak mi sie podobaja....(ok 1000 zł(mój model1075zł)( ale gapa nie spojrzałam jaki to model) za zestaw 3 w 1, w tym nawet jest poduszka kołderka, moskitera, folia przeciw deszczowa, okrycie na nóżki i wózek jest nawet solidny... Wiem wiem jestem niezdecydowana, ale w sumie to juz go zamówiłam, bo jednak zdecydowałam sie na łożeczko z komodą ze sklepu(a że bede czekała ok 3 tyg, to akurat razem z wózkiem odbiorę) Jutro mam dać zaliczkę, a jak komoda przyjdzie to się wszystko odbierze
Komoda mnie przekonała, bo jest bardzo pojemna, spokojnie wszystko pomieszczę, a i łożeczko bezie z szufladą....A ten zestaw przez internet to nie wiedziałam jak wygladają szafki w tej komodzie ....
lilka widzisz nawet tydzień mi nie był potrzebny aby mi sie odmieniło

Edytowane przez Moni 26
Czas edycji: 2014-06-17 o 19:24
Stary 2014-06-17, 19:19   #143
mysia111
Zadomowienie

Cytat:

No troszeczke są bardziej opadnięte, ale ja już też swoje lata mam
Ogólnie mąż po 1 ciąży mimo że juz mineło ponad 8 lat często mówi "jezuuuuuuuuu, ale masz zaj...... piersi" Przed ciążą miałam bardzo malutkie.
Na pewno nie są to takie "flaczki" jak czasami w tv sa pokazane że niektórym kobietom po karmieniu zostają.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 19:23   #144
papryczka160
Wtajemniczenie

ButterBear a dlaczego masaż nog jest niebezpieczny. Wytlumaczyla Ci ta kosmetyczka.
Bo ja uwazam ze jak najbardziej jest wskazany ;-)
Relaksuje, przyspiesza usuwanie toksyn z org czy zmniejsza opuchmiecia nóg . Może się biedna na tym nie znala i się przestraszyla ?

A jaki kolor jest na stopkach ?;-)

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 19:29   #145
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
w tym temacie to nie zgadzam sie z mężem ja bym chciała podobnie jak ty, tak 2-3 miesiace po porodzie, a mąz na wiosnę(bo mu synek zmarznie w kościele)

Moja córa była chrzczona w marcu i było mega zimno, ale normalnie była w kombinezonie zimowym i do chrztu tez w tym kombinezonie była "podawana". Akurat miała biały. Dodatkowym plusem jest to ze takie maluchy duzo spią i z reguły przesypiają całą mszę. Im starsze tym dłuższe okresy aktywności mają i mogą sie niecierpliwić w kosciele.
Stary 2014-06-17, 19:32   #146
zVenus
Zakorzenienie

dziewczyny a idźcież spać! piszecie i piszecie...

juz 20.30 a ja dziś naliczyłam 16 skurczy....to mało tak gwoli wyjaśnienia jeszcze do nocy daleko ale jednak do tej godziny to już sukces.

A dla tych co maja dzieci głową do góry: moja koleżanka jest w 36tc i do tej pory miała pewną cesarkę - położenie pupą w dół i co...? i dup... dzidzia sie obróciła jakoś i już nurkuje do porodu także wszystko przed nami/Wami (bo moja głową w dół cały czas)
Stary 2014-06-17, 19:32   #147
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
Moja córa była chrzczona w marcu i było mega zimno, ale normalnie była w kombinezonie zimowym i do chrztu tez w tym kombinezonie była "podawana". Akurat miała biały. Dodatkowym plusem jest to ze takie maluchy duzo spią i z reguły przesypiają całą mszę. Im starsze tym dłuższe okresy aktywności mają i mogą sie niecierpliwić w kosciele.
własnie dlatego chciałam wczesniej ochrzcić.... ale to bede mosiała meza udobruchać
Stary 2014-06-17, 19:34   #148
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie, zrob cos dla siebie, to poprawia samopoczucie

Cytat:

No do srody zostal tylko tydzien, wytrzymasz

Ja wlasnie nie wiem, kiedy chrzciny. Nie rozmawialismy o tym jeszcze z mezem...

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość
ButterBear a dlaczego masaż nog jest niebezpieczny. Wytlumaczyla Ci ta kosmetyczka.
Relaksuje, przyspiesza usuwanie toksyn z org czy zmniejsza opuchmiecia nóg . Może się biedna na tym nie znala i się przestraszyla ?

Wiesz co, ona mi powiedziala, ze taki mocniejszy ucisk jest niewskazany, ze mocno rozgrzewa i moze wplynac na przyspieszenie porodu...
Jestes kosmetyczka?

A na stopach mam jasnorozowy kolor

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 19:34   #149
Moni 26
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny a idźcież spać! piszecie i piszecie...

juz 20.30 a ja dziś naliczyłam 16 skurczy....to mało tak gwoli wyjaśnienia jeszcze do nocy daleko ale jednak do tej godziny to już sukces.

A dla tych co maja dzieci głową do góry: moja koleżanka jest w 36tc i do tej pory miała pewną cesarkę - położenie pupą w dół i co...? i dup... dzidzia sie obróciła jakoś i już nurkuje do porodu także wszystko przed nami/Wami (bo moja głową w dół cały czas)

a mamy pewność że nasze już nie zmienia pozycji ?
bo mój synek też już do porodu sie ułożył....
Stary 2014-06-17, 19:36   #150
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papryczka160 Pokaż wiadomość

Ja też słyszałam, że na stopach są jakieś punkty refleksologiczne, których poruszenie może wywołać skurcze.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości