|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy boisz się porodu? | |||
Nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 50,00% |
Ani trochę |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 50,00% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
Kocham makarony... ![]() U mnie dziś młode ziemniaczki z koperkiem, jajo sadzone i kefir. A jutro zupa-krem z marchewki. Bo wieczorem mąż śmiga na służbową imprezę, a ja na grillowe urodziny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale Ty..no wiesz, wyglądasz ładnie, ale zdecydowanie Cię wolałam w tej sukience, którą dostałaś od pani z pracy ![]() ![]() ![]() Wróciłam od kosmetyczki. Mam świeże stopy ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch już ciężki, nogi puchną, jeszcze chwila i wybuchnę! Mamy sierpniowe cz.
Cytat:
![]() sukieneczki ładniutkie-jak urodzisz chłopca to chętnie Ci podam adres do mnie, możesz wysłać mi paczkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłano z aplikacji mobilnej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
u nas sprawa jasna, jestesmy po kościelnym ślubie, mamy bierzmowanie, chrzest obydwoje i obydwoje pochodzimy z wierzących domów (mniej lub bardziej) więc dla mnie nie ma innej opcji. Oprócz tego, najważniejsze jest to że obydwoje jestesmy wierzący i chcemy ochrzcic nasze dziecko - dlatego chrzest będzie ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- no własnie ciekawe co u kamilast...jak tam jej dzieciaczki...ona jest moim typem na pierwszy poród ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny sa niepokonane po prostu ![]() ![]() ![]() Pędzicie dzisiaj jak szalone, chyba nie chcecie za bardzo , aby ten wątek był ciążowy, ale mam przeczucie, ze jednak będzie ![]() Apropo kościoła, ja jestem wierząca, ale do koscioła chodzę sporadycznie....Ksieża mnie zniechęcili i nie mam potrzeby chodzić do kościoła co tydzień. Dziecko jednak ochrzczę i bede wychowywała w wierze katolickiej, a potem samo wybierze, co zrobi z ta wiara....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-17 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam 2 typy na pierwszy poród....jak sie urodzą te maluszki to powiem wam o kim pomyślałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
ha ha ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Ja też wierzę w Boga
![]() ![]() ![]() ![]() Mam tylko nadzieję, że ksiądz nie będzie robił problemu bo nie mamy ślubu kościelnego... kasia ruda a powiedz mi skąd ksiądz miałby wiedzieć, że jesteś po in vitro? Bo nie bardzo tutaj rozumiem... Takich rzeczy chyba nie trzeba mówić nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#131 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#132 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() swoją droga nie moge sie już doczekać jak już któraś urodzi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zuken mi to się wydaje, że każdy zrobi jak uważa, ja uważam, ze każdy ma prawo, nie ochrzcić jak nie czuje takiej potrzeby... Ja jednak ochrzczę, bo nie chce dziecku tego odbierać, bo moze potem miało by do mnie żal....Ale też bede mówiła co ja myśle na temat koscioła...A ono w przyszłości już podejmie swoje decyzje i tyle ![]() Moja teściowa chyba też by mnie udusiła, bo jest mocno wierząca, mojej mamie na stare lata troche przeszło, zrobiła sie bardziej tolerancyjna i absolutnie nie krytykuje tego ż enie chodz edo koscioła co tydzień, za to teściowa bardzo
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-17 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Mi też się wydaje, że już w tym wątku nas jakiś poród zaskoczy
![]() ![]() My z tż-tem pewnie za miesiąc zaczniemy wykurzanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kosmetyczki to zazdroszczę. Ja mam wizyte w przyszłą środę - bede sobie pazurki uzupełniać. A w 2 połowie lipca wracam do naturalnych. Cytat:
![]() Widzę że temat chrzcin jest poruszany. a kiedy mniej więcej planujecie? My tak 2-3 m-ce po porodzie czyli październik/listopad. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-06-17 o 18:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak dla mnie to nie ma różnicy jak dziecko jest poczęte... To tak jakbym miała informować księdza, że nasza córka jest poczęta naturalnie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mysia sukieneczki przeurocze ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
Jestem I ja
![]() ![]() Lecicie z tym pisaniem jak oszalale ![]()
#139 |
Raczkowanie
|
Witam w nowym wątku
![]() ![]() My zaczynamy 30tydzień,i nie wiem czemu ale od 4dni spałabym cały czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może to głupie ale cały czas też myślę o wyglądzie biustu pod kątem karmienia ![]() A i ja mam fajne cycochy ale co z tego jak w ciąży wszystkie dekolty odpadają, mam mega dużo syfów cały czas na piersiach i na plecach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#142 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
Ja zawsze byłam zadowolona z moich piersi, ale teraz nie moge na nie patrzeć, każdą zyłkę na nich widać ![]() ![]() kasia ruda zgadzam się z zuken, to jest twoja osobista sprawa nie czuj sie zobowiazana! Ja osobiscie bym nie powiedziała. Ale jak ty sie poczujesz lepiej to tak zrób ![]() powiedzcie mi co myślicie o wózkach firmy baby merc ???Ja czytałam różne opinie, a dziś byłam w innym sklepie i jeden mi sie spodobał, mają korzystne ceny i sa spore tak jak mi sie podobaja....(ok 1000 zł(mój model1075zł)( ale gapa nie spojrzałam jaki to model) za zestaw 3 w 1, w tym nawet jest poduszka kołderka, moskitera, folia przeciw deszczowa, okrycie na nóżki i wózek jest nawet solidny... Wiem wiem jestem niezdecydowana, ale w sumie to juz go zamówiłam, bo jednak zdecydowałam sie na łożeczko z komodą ze sklepu(a że bede czekała ok 3 tyg, to akurat razem z wózkiem odbiorę) Jutro mam dać zaliczkę, a jak komoda przyjdzie to się wszystko odbierze ![]() Komoda mnie przekonała, bo jest bardzo pojemna, spokojnie wszystko pomieszczę, a i łożeczko bezie z szufladą....A ten zestaw przez internet to nie wiedziałam jak wygladają szafki w tej komodzie .... lilka widzisz nawet tydzień mi nie był potrzebny aby mi sie odmieniło ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-06-17 o 19:24 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie mąż po 1 ciąży mimo że juz mineło ponad 8 lat często mówi "jezuuuuuuuuu, ale masz zaj...... piersi" ![]() Na pewno nie są to takie "flaczki" jak czasami w tv sa pokazane że niektórym kobietom po karmieniu zostają. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
ButterBear a dlaczego masaż nog jest niebezpieczny. Wytlumaczyla Ci ta kosmetyczka.
Bo ja uwazam ze jak najbardziej jest wskazany ;-) Relaksuje, przyspiesza usuwanie toksyn z org czy zmniejsza opuchmiecia nóg . Może się biedna na tym nie znala i się przestraszyla ? A jaki kolor jest na stopkach ?;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja córa była chrzczona w marcu i było mega zimno, ale normalnie była w kombinezonie zimowym i do chrztu tez w tym kombinezonie była "podawana". Akurat miała biały. Dodatkowym plusem jest to ze takie maluchy duzo spią i z reguły przesypiają całą mszę. Im starsze tym dłuższe okresy aktywności mają i mogą sie niecierpliwić w kosciele. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a idźcież spać! piszecie i piszecie...
![]() juz 20.30 a ja dziś naliczyłam 16 skurczy....to mało tak gwoli wyjaśnienia ![]() A dla tych co maja dzieci głową do góry: moja koleżanka jest w 36tc i do tej pory miała pewną cesarkę - położenie pupą w dół i co...? i dup... dzidzia sie obróciła jakoś i już nurkuje do porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja wlasnie nie wiem, kiedy chrzciny. Nie rozmawialismy o tym jeszcze z mezem... Cytat:
Jestes kosmetyczka? ![]() A na stopach mam jasnorozowy kolor ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a mamy pewność że nasze już nie zmienia pozycji ? ![]() bo mój synek też już do porodu sie ułożył.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.