![]() |
#121 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oszczędzacie?
Cytat:
![]() to myśle ze najbliższe mi bedzie właśnie ING zaraz sobie o tym dokładnie poczytam ![]() a jak juz założe to od razu muszę wpłacić ![]() Cytat:
Tylko nie wiem czy jak mam w ING swoje konto to czy mogę mieć w innym banku oszczędnościówkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
u mnie w wbk nie ma żadnych wpłat koniecznych, mogę sobie wpłacać, moge nie, moge wpłacić raz i nie dokładać także pełna dowolność, to chyba kiedyś tak było że jak oszczędnościówka to musiało być min 50zł miesięcznie, teraz raczej tego nie stosują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Po prostu zakladasz drugie konto i przy tym koncie masz swinki i inne duperele. Konto jest calkowicie darmowe. Z kartą tez darmową.
![]() |
#125 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.ingbank.pl/oszczedzaj/?ut...zczednosci2014 Cytat:
![]() Cytat:
tylko myśle że zostanę przy ing w sumie już cały czas mam tam konto ![]() a mam pytanie czy jak już założe konto np. w ING, to musze od razu coś wpłacić? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() "Kolejne wypłaty środków dokonywane przez system ING BankOnLine na Twoje rachunki w ING Banku Śląskim oraz realizowane w oddziale w formie polecenia przelewu na Twoje rachunki lokat, w tym rachunki Inwestycyjnej Lokaty Terminowej 0zł inne wypłaty w formie polecenia przelewu na Twoje rachunki w ING Banku Śląskim lub poza naszym Bankiem oraz kolejne wypłaty gotówki są płatne: 0zł - dla posiadaczy konta osobistego w ING 6 zł - dla osób nieposiadających konta osobistego w ING 10 zł" |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli rozumiem że jak przelewam z konta w ING na konto oszczędnościowe w ING to nic nie place, a jak bym chciała z oszczędnościówki na jakieś inne konto to płace? dobrze rozumiem.. bosz ale ja jestem ciemna w tych sprawach ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
o ile dobrze wiem to pierwsza wypłata obojetnie na jakie konto jest bez opłat, kolejne 6 albo 10
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
Możesz robić przelewy między kontem zwykłym a oszczędnościowym. Ze zwykłego na oszcz. dowolną ilość razy w miesiącu. Z oszcz. na zwykłe (własne) jeden raz w miesiącu bezpłatnie. Za kolejny przelew już zapłacisz kilka zł. sylvi_86 można tylko na własne, jak wybierze się inne wyskakuje: W przypadku przelewu z rachunku oszczędnościowego rachunek uznawany musi być rachunkiem posiadacza rachunku obciążanego. Jeżeli chcesz dokonać przelewu na rachunek, który nie jest rachunkiem posiadacza rachunku obciążanego, dokonaj najpierw przelewu na rachunek osobisty. .
Nie ma złych roślin, są tylko źli ludzie. Edytowane przez jaksy Czas edycji: 2014-07-08 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
kredyt na mieszkanie to jednak niebagatelna kwota ![]() no i 50% to chyba przesada, ja przy nienajgorszej pensji jestem w stanie odlozyc ok 20k rocznie - jakbym miala uzbierac 50% to czekaloby mnie 10 lat takiego oszczedzania ![]() ![]() nie kazdy mial bogatych/zapobiegliwych rodzicow ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jakoś staram sięnawet ze skarpety nie brać chyba ze są dodatkowe sprawy do zapłacenia ![]() Cytat:
![]() no jak już wpłacę to myśle ze ruszać nie będę ![]() Cytat:
![]() czyli już w sumie wszystko wiem teraz tylko założyć muszę ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- ZAŁOŻYŁAM! ![]() zajeło mi to sekundy bo w sumie od razu przez konto indywidualne założyłam ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję , jestem z siebie dumna
![]() :dziękuję: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zasiedzenie
|
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Od tego miesiąca chcemy spróbować odkładać większe kwoty niż zwykle. Zarobki mam z trzech źródeł, więc te największe idą na życie a z dwóch pozostałych źródeł będą szły do skarbonki. No i oczywiście wypłata Tż na życie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Najgorsze, że co chwilę chciałabym coś na co mnie zwyczajnie nie stać. Ciężko wtedy wybrać na co faktycznie mam odkładać. Wkurza mnie tylko, że na koncie przybywają mi dosłownie grosze z % i niemal tyle samo biorą mi za podatek. Więcej sama wpłacam na konto niż na nim zarabiam. Podejrzewam, że gdy w końcu wybiorę te pieniądze to też zapłacę za to znacznie więcej niż zyskałam na % ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Nigdy nie oszczędzałam. Mam takie troche sarmackie usposobienie. Lubię dobrze zjeść na mieście, lubię ładnie się ubierać i wydawać pieniądze na drogie ubrania. Lubię smarować się kosmetykami z wyższej półki. Lubię chodzić na imprezy i koncerty. Wszystkie te moje "lubię" powodują niemożność oszczędzania. Mam nadzieję, że z czasem mój rozpasany styl życia mi przejdzie i wreszcie zaoszczędzę na coś naprawdę dużego i fajnego i nie będę wydawać lwiej części pieniędzy na zwykle zachcianki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Ja w tym miesiącu podjęłam decyzję (a w zasadzie podjęliśmy ją wspólnie z TŻ) o oszczędzaniu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Wtajemniczenie
|
My jeszcze każdego dnia wszystkie 1zł, 2zł i 5zł wrzucamy do skarbonki i zobaczymy ile się uzbiera, ale planujemy przeznaczyć to na wyjazd we dwoje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chwilowo mam ten gorszy okres, a tak to weszłoby na oszczędnościowe 150 zł ![]() Nie mówię już o skarbonce, która po brzegi jest wypełniona miedziakami. Ale z tego raczej ledwo będzie z 20 zł. Dlatego zaczęłam tam też wrzucać 10 i 20 groszówki. Edytowane przez 201607111004 Czas edycji: 2014-07-08 o 21:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Moj Tz mi napisal: to co teraz oszczedzamy?; ja tam mam odlozone co nie co
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zasiedzenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.