Zerwałam tydzień przed ślubem - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 17:20   #121
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Dot.: Zerwałam tydzień przed ślubem

Cytat:
Napisane przez rembertowa Pokaż wiadomość
a czy gdzieś napisałam, że moi znajomi coś komuś dosypują? Pisałam o tym, że można nie być w pełni świadomym skutków, które środek wywoła - co nie oznacza, że ktoś Ci go dosypuje. Po prostu nie wiesz, jak zareagujesz, zresztą nigdy nie możesz tak naprawdę być pewna swojej reakcji na substancje, w tym na alkohol.
Widzisz ja np. nie zawsze wiem jak dokładnie zareaguję jak zachleję przysłowiową pałę, ale np. wiem, że nigdy nikogo wtedy nie zabiję, że nie będę biegała nago po ulicy itp. I wiem też, że nie będę się z innymi macała bo to są pewne fundamenty na których opieram swoje życie, moralność, związek...
I teraz ok mogę się nachlać i zacząć po tym płakać, mogę zadzwonić do eks, czy zwierzać się przypadkowej osobie z moich problemów, ale są rzeczy których nie zrobię bo nie.
I jasne nie wiem jak np. zareagowałabym na narkotyk czy tabletkę gwałtu, ale nie bawię się w takie rzeczy (też fundament moralny) i pilnuję swoich napoi.
Dlatego owszem zrozumiałabym że by się gość spił i zasnął w wymiocinach, albo dostał depresji, albo próbował pływać w kałuży, ale żeby dorosły chłop doprowadził do tego, że puszczą mu wszelkie hamulce? Taki ktoś nie nadaje się na męża
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 17:23   #122
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolor Bzu Pokaż wiadomość
2)Środki odurzające nie są żadym wytłumaczeniem
a)jeśli to był tylko alkohol, to pity był już tyle razy w życiu, że każdy dorosły powinien wiedzieć na ile może sobie pozwolić i jak się po nim zachowuje.
b)jeśli było to coś innego to tak szczerze na co komu facet, który się w ramach rozrywki zabawia narkotykami?
dwa punkty i dwie bzdury. Po pierwsze, reakcji na alkohol także nie możesz być pewna, niezależnie od tego, ile cystern już w życiu wypiłaś. Różne wypadki chodzą po ludziach. Po drugie, to jedynie Twój pogląd, że rekreacyjne zażycie narkotyków jest tak straszliwie złe, że należy gnać gościa. Tu jednak nie wiadomo, co Autorka na to, czy w ogóle o tym wcześniej rozmawiali, czy chłopiec ma doświadczenie z substancjami, i, co absolutnie najważniejsze, czy nie zażył jakiejś substancji odurzającej nieświadomie. Wrzucanie ludziom różnych pigułek do drinka w niektórych środowiskach jest uznawane za świetny dowcip. Skoro już posądzamy kolegów niedoszłego młodego o same wstrętne rzeczy, dlaczego nie posądzimy go i o to?

Cytat:
3)Rozmowa w przypadku strzaskania fundamentów związku nie daje nic. Bo nie ma czego odbudować. Koniec- finito. Wiem, że dla Ciebie akurat sprawy fizyczności z innymi to coś co jest negocjowalne, ale dla większości monogamicznych związków wyłączność cielesna jest podstawą i bez tego związek nie ma prawa istnieć.
rozumiem, że uważasz, że jak dziewczynie ktoś wrzuci tabletkę gwałtu, następnie zgwałci i uwieczni na fotografiach, to gdy jej partner zobaczy te dowody, ma prawo ją zostawić bez słowa? Rzekłabym, że to daleko idący pomysł.

Rozmowa w niemal każdym przypadku daje zamknięcie związku. Nie proponuję tu odbudowywania niczego - proponuję, po pierwsze, ustalenie faktów, i po drugie, zamknięcie związku. No ale w moim świecie ludzie ze sobą rozmawiają. Nie darmo strzępię na wizażu palce pisząc o roli komunikacji. I nie darmo psychologowie obmyślają sposoby, w jakie można domknąć relacje z ludźmi, z którymi z różnych przyczyn tych relacji na żywo nie jesteśmy w stanie domknąć. Dlatego postuluję jednak, by, gdy jest to możliwe, oszczędzać sobie niedomkniętych relacji.

Edytowane przez rembertowa
Czas edycji: 2014-07-30 o 17:25
rembertowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 17:27   #123
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Po pierwsze - alkohol nie jest ZADNA okolicznoscia lagodzaca. Nie umiesz pic to nie pij czlowieku, robisz po alkoholu glupoty - znaj umiar. Naprawde to przerasta doroslego czlowieka? Jakbym sie dowiedziala, ze facet mnie na kawalerskim zdradzil "bo koledzy wodka i koks" to w sumie dobrze by sie stalo bo nie popelnilabym zyciowego bledu wychodzac za czlowieka bez wlasnego zdania, bez jakiejkolwiek asertywnosci, traktujacego kobiety jak szmaty i uwazajacego kolegow za autorytet w kwestiach, na ktore powinnismy miec wplyw tylko my a nie nawalone chlystki. O czym tu gadac jak sie widzialo jak facet maca i lize sie z prostytutka? Ja sie pytam o czym? Coz tu wymaga dopowiedzenia? Dla mnie sprawa jest jasna. W zyciu nie stanelabym przed oltarzem z taka meska dziwka slubujac mu, o ironio, wiernosc milosc i uczciwosc malzenska!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Taaa, jasne, wszystkim zdradzajacym na kawalerskich ktos wrzucil tabletke gwaltu:/ jasne

07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 17:30   #124
Slonik_Dumbo
Raczkowanie

Dla mnie to jest nie do pojęcia. Zdrada = koniec związku. To, że facet prześpi się z prostytutką akurat na swoim wieczorze kawalerskim niczego nie zmienia. To, że to tego typu impreza nie oznacza, że wierność ma iść w odstawke. Ciekawe czy koledzy u których w 7 na 7 przypadków wieczor kawalerski kończył się seksem byliby w stanie zaakceptować to, że ich narzeczona postanowiła się z kimś przespać na swoim wieczorze panieńskim - podejrzewam, że nie. A wracając do sytuacji autorki: dobrze zrobiłaś.

Slonik_Dumbo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 17:33   #125
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
dwa punkty i dwie bzdury. Po pierwsze, reakcji na alkohol także nie możesz być pewna, niezależnie od tego, ile cystern już w życiu wypiłaś. Różne wypadki chodzą po ludziach.
Niby masz rację. Ale wiedząc, że nie można być nigdy pewnym niczego nie piję tyle by przestać nad sobą panować. I to jest jeden z wyznaczników bycia odpowiedzialnym. A już zwłaszcza na imprezie przed ślubem nie powinno się kusić losu i zachowywać jak nastolatek spuszczony ze smyczy.

Cytat:
Po drugie, to jedynie Twój pogląd, że rekreacyjne zażycie narkotyków jest tak straszliwie złe, że należy gnać gościa. Tu jednak nie wiadomo, co Autorka na to, czy w ogóle o tym wcześniej rozmawiali, czy chłopiec ma doświadczenie z substancjami, i, co absolutnie najważniejsze, czy nie zażył jakiejś substancji odurzającej nieświadomie.
Większość ludzi potępia brania narkotyków (wyjątkiem jest trawka) i prawdopodobieństwo, że autorka akurat nie miałaby nic przeciwko jakby jej luby się naszprycował jest znikome. Nie wędrujemy w krainy fantazji.
Po drugie tak samo jak z alko jak się nie wie to się nie dopuszcza do pewnych rzeczy, a jak się chce czegoś spróbować po raz pierwszy to należy wybrać inną okazję, a nie kawalerski w klubie z panienkami. To też część bycia odpowiedzialnym.

Cytat:
Wrzucanie ludziom różnych pigułek do drinka w niektórych środowiskach jest uznawane za świetny dowcip. Skoro już posądzamy kolegów niedoszłego młodego o same wstrętne rzeczy, dlaczego nie posądzimy go i o to?
Jakby mój facet miał kumpli dla których takie "zabawy" to świetny dowcip to nie byłby moim facetem. Ja tam z patologią się nie zadaję.

Cytat:
rozumiem, że uważasz, że jak dziewczynie ktoś wrzuci tabletkę gwałtu, następnie zgwałci i uwieczni na fotografiach, to gdy jej partner zobaczy te dowody, ma prawo ją zostawić bez słowa? Rzekłabym, że to daleko idący pomysł.
Uważam, że jeśli on nie byłby świadomy wtedy co zaszło to by spanikował i autorce powiedział od razu i wyjaśnił. A on to zataił i jeszcze stwierdził, że to nic takiego. Błagam gdzie tu widzisz jakiekolwiek usprawiedliwienie?

[QUOTEśRozmowa w niemal każdym przypadku daje zamknięcie związku. Nie proponuję tu odbudowywania niczego - proponuję, po pierwsze, ustalenie faktów, i po drugie, zamknięcie związku. No ale w moim świecie ludzie ze sobą rozmawiają. Nie darmo strzępię na wizażu palce pisząc o roli komunikacji. I nie darmo psychologowie obmyślają sposoby, w jakie można domknąć relacje z ludźmi, z którymi z różnych przyczyn tych relacji na żywo nie jesteśmy w stanie domknąć. Dlatego postuluję jednak, by, gdy jest to możliwe, oszczędzać sobie niedomkniętych relacji.[/QUOTE]

Rozmowa ma sens jeśli się jej chce i ma coś wnieść. Jeśli autorka nie chciała znać okoliczności i tak by związek zakończyła, a próby tłumaczenia się by ją tylko dobiły to po co?
Ja też nie rozmawiałam jak mi eks numer wykręcił bo serio było mi wszystko jedno dlaczego on to zrobił. Po prostu wiedziałam, że o tym co zobił będzie eksem.
Stary 2014-07-30, 17:35   #126
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
I jasne nie wiem jak np. zareagowałabym na narkotyk czy tabletkę gwałtu, ale nie bawię się w takie rzeczy (też fundament moralny) i pilnuję swoich napoi.
tabletka gwałtu dlatego nazywa się tabletką gwałtu, że zapewne w znakomitej większości przypadków podawana jest podstępem osobie nieświadomej. Dlatego sformułowanie "nie bawię się w takie rzeczy" obok fundamentu moralnego i deklaracji o "pilnowaniu napoi" brzmi mniej więcej tak, jak przerzucanie odpowiedzialności na ofiary gwałtu. Narkotyki też można zażyć nieświadomie zresztą. Co wtedy?

Wyobraź sobie taką sytuację. Impreza w warunkach domowych. Ktoś z najbliższego otoczenia dosypał Ci coś do drinka, nawet bez złych intencji, ot tak, żeby było śmiesznie, bo Ty taka moralistka i nigdy z nimi nie spożywasz. Po substancji Ci odbiło, narobiłaś czegoś, czego na trzeźwo i pod wpływem znanych środków byś nie zrobiła, a co narusza granice, jakie sobie z partnerem ustaliłaś. Uważasz, że właściwe jest, by bez słowa Cię rzucił?
Stary 2014-07-30, 17:39   #127
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Cytat:
dwa punkty i dwie bzdury. Po pierwsze, reakcji na alkohol także nie możesz być pewna, niezależnie od tego, ile cystern już w życiu wypiłaś. Różne wypadki chodzą po ludziach. Po drugie, to jedynie Twój pogląd, że rekreacyjne zażycie narkotyków jest tak straszliwie złe, że należy gnać gościa. Tu jednak nie wiadomo, co Autorka na to, czy w ogóle o tym wcześniej rozmawiali, czy chłopiec ma doświadczenie z substancjami, i, co absolutnie najważniejsze, czy nie zażył jakiejś substancji odurzającej nieświadomie. Wrzucanie ludziom różnych pigułek do drinka w niektórych środowiskach jest uznawane za świetny dowcip. Skoro już posądzamy kolegów niedoszłego młodego o same wstrętne rzeczy, dlaczego nie posądzimy go i o to?

Rozmowa w niemal każdym przypadku daje zamknięcie związku. Nie proponuję tu odbudowywania niczego - proponuję, po pierwsze, ustalenie faktów, i po drugie, zamknięcie związku. No ale w moim świecie ludzie ze sobą rozmawiają. Nie darmo strzępię na wizażu palce pisząc o roli komunikacji. I nie darmo psychologowie obmyślają sposoby, w jakie można domknąć relacje z ludźmi, z którymi z różnych przyczyn tych relacji na żywo nie jesteśmy w stanie domknąć. Dlatego postuluję jednak, by, gdy jest to możliwe, oszczędzać sobie niedomkniętych relacji.
TY porównujesz gwałt na odurzonej kobiecie do gościa całującego, obmacującego i możliwe, że bzykającego striptizerki?!?! No nie wierzę w to, co czytam, co Ty tu za farmazony dzikie sadzisz?

No to w świetnych środowiskach musiałaś przebywać, że nie dość, że ludzie tam narkotyki brali, to jeszcze dorzucali je nieświadomym niczego osobom, no świetnie, ja tam z takim marginesem bym na przykład nie chciała mieć nic wspólnego.

Ale gdzie Ty chcesz tutaj komunikację? Jaką, po co? Żeby autorce przysporzyć jeszcze większego bólu? KOLEŚ. ZDRADZIŁ. JĄ. TYDZIEŃ. PRZED. ŚLUBEM. Nieważne, czy trzeźwy, czy pijany, czy naćpany. Zdradził swoją kobietę, swoją narzeczoną, swoją przyszłą żonę. Tu nie ma czego obgadywać, ani roztrząsać na drobne, rozdrapywać świeżych ran, bo i po co?
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 17:39   #128
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
tabletka gwałtu dlatego nazywa się tabletką gwałtu, że zapewne w znakomitej większości przypadków podawana jest podstępem osobie nieświadomej. Dlatego sformułowanie "nie bawię się w takie rzeczy" obok fundamentu moralnego i deklaracji o "pilnowaniu napoi" brzmi mniej więcej tak, jak przerzucanie odpowiedzialności na ofiary gwałtu. Narkotyki też można zażyć nieświadomie zresztą. Co wtedy?

Wyobraź sobie taką sytuację. Impreza w warunkach domowych. Ktoś z najbliższego otoczenia dosypał Ci coś do drinka, nawet bez złych intencji, ot tak, żeby było śmiesznie, bo Ty taka moralistka i nigdy z nimi nie spożywasz. Po substancji Ci odbiło, narobiłaś czegoś, czego na trzeźwo i pod wpływem znanych środków byś nie zrobiła, a co narusza granice, jakie sobie z partnerem ustaliłaś. Uważasz, że właściwe jest, by bez słowa Cię rzucił?
Rozumiem do czego pijesz, ale serio jakby każda zdrada była wynikiem zażycia czegoś nieświadomie to byłoby to zbyt piękne. Tabletki gwałtu i inne środki to zjawisko marginalne, zazwyczaj w takich sytuacjach ma się do czynienia ze zwykłym padalstwem.

Poza tym jakbym zażyła coś nieświadomie, ktoś by mi czegoś dosypał to bym natychmiast powiedziała o tym partnerowi jak tylko skojarzyłabym fakty/zobaczyła zdjęcia itp. A nie udawała, że wszystko jest ok.
Stary 2014-07-30, 17:40   #129
Konto usunięte

Cytat:
Wuuuuuuut?! Tak, na pewno każdy ochoczo bawi się z narkomanami i totalnymi imbecylami bez mózgu, jestem tego pewna Ja bym po takim wydarzeniu poszła na policję przede wszystkim. Ale na szczęście to tylko gdybanie, bo nie mam w swoim środowisku patologii i nie zamierzam.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 17:42   #130
tworazka
Zakorzenienie

Jakby zgodzila sie na rozmowe, on powiedzial, ze mu dosypali, to pewnie kazdy by sie zadeklarowal ze dosypal hahaha
Stary 2014-07-30, 17:44   #131
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
Uważam, że jeśli on nie byłby świadomy wtedy co zaszło to by spanikował i autorce powiedział od razu i wyjaśnił. A on to zataił i jeszcze stwierdził, że to nic takiego. Błagam gdzie tu widzisz jakiekolwiek usprawiedliwienie?
powiedz mi, proszę, gdzie widzisz w tej relacji stwierdzenie, że to nic takiego?

Cytat:
Napisane przez LadyNikt Pokaż wiadomość
Wszystko było dobrze w sobotę rano i ja i mój narzeczony byliśmy już w domu po swoich imprezach. Ufałam mu, więc nie pytałam o to co się wydarzyło. On sam też szczególnie nic nie mówił. (...). Gdy tylko wrócił powitały go torby wystawione za drzwi, a wesele odwołałam.
ja tu w ogóle nie widzę rozmowy. Znam też zjawisko zerwanego filmu, i w sumie się nie dziwię, jak ktoś nie raportuje, co nawyrabiał, jak mu się film urwał. To właśnie jest specyfika zerwanego filmu. Nie mógłby zatem powiedzieć Autorce, co zrobił, bo sam musiałby to odtworzyć. Ludzie różnie reagują na zerwane filmy, niektórzy panikują, inni nie.
Stary 2014-07-30, 17:50   #132
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
powiedz mi, proszę, gdzie widzisz w tej relacji stwierdzenie, że to nic takiego?
Po tym, że wydzwaniał i po tym, że skoro teraz już nawet jego rodzice chcą od niego zwrotu pieniędzy za ślub to znaczy że to nie żaden gwałt, czy pomroczność tylko zwykłe szczeniactwo i padalstwo.
Jakby miał powód dobry i dobrą wymówkę to już dawno by z nią do autorki dotarł.

Cytat:
ja tu w ogóle nie widzę rozmowy. Znam też zjawisko zerwanego filmu, i w sumie się nie dziwię, jak ktoś nie raportuje, co nawyrabiał, jak mu się film urwał. To właśnie jest specyfika zerwanego filmu. Nie mógłby zatem powiedzieć Autorce, co zrobił, bo sam musiałby to odtworzyć. Ludzie różnie reagują na zerwane filmy, niektórzy panikują, inni nie.
Ale widział zdjęcia- miał je w aparacie. Plus byli kumple i mógł się ich zapytać co robił (jak mi się urwał film to za wszelką cenę chciałam wiedzieć, co robiłam wtedy) a ostatecznie mógł powiedzieć po prostu, że urwał mu się film i nie wie co robił.
Stary 2014-07-30, 17:50   #133
Konto usunięte

Jaaaa....no plynmy dalej z fantazja. 99,99% zdrad na kawalerskich/panienskich to zwykle gnojstwo, zostawiam reszte dla przypadku macania i lizania sie z prostytutkami po tabletkach gwaltu

07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 17:51   #134
LadyNikt
Przyczajenie

Dziewczyny spokojnie. Czytam wasze kłótnie i poprosiłam przyjaciółkę by ta przycisnęła kumpli mojego eks. Słyszałam całą rozmowę z najlepszym przyjacielem niedoszłego męża i wiem, że nie było żadnych pigułek i nawet narkotyków. Tylko alkohol i to nie w dużych ilościach.
Wiem też że striptizerka była wynajęta za jego przyzwoleniem i to mnie bardzo zabolało. Umówiliśmy się na ZERO takich akcji, a on to złamał.
Wiecie jak sie się poczułam jak zobaczyłam te zdjęcia? Jak niedowartościowany śmieć, brzydka stara baba, która już mu się znudziła. Czułam się nieatrakcyjna skoro musi macać inne. Wiem też, że doszło do seksu oralnego między nimi, a ta panienka nie była zawodową striptizerką tylko zwykłą ku*wą, bo na striptizerkę ich nie było stać. :/
Jestem jednocześnie zła i przygnębiona, ale dam sobie radę. Lepiej było sie dowiedzieć przed niz po ślubie, bo lepiej odwołać ślub niż brać zaraz rozwód. :|
Co do wytłumaczenia "za dużo wypił" zacytuje pewną osobę: "jak sie nie potrafi pic to sie nie pije... proste".
LadyNikt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 17:51   #135
poldzik
Zadomowienie

Tassarinian, Grumpy Cat : no tak, mamy zapewne inna definicje zdrady niz ta przyjeta przez ogol spoleczenstwa... wazne, ze taka sama dla obojgai ze sie do tych naszych zasad (naszych! ktore dla innych moga byc niezrozumiale, to niewazne!) stosujemy. o to chodzilo.

no jestesmy specyficzni
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 17:52   #136
rembertowa
Zakorzenienie

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47517933]TY porównujesz gwałt na odurzonej kobiecie do gościa całującego, obmacującego i możliwe, że bzykającego striptizerki?!?! No nie wierzę w to, co czytam, co Ty tu za farmazony dzikie sadzisz?

No to w świetnych środowiskach musiałaś przebywać, że nie dość, że ludzie tam narkotyki brali, to jeszcze dorzucali je nieświadomym niczego osobom, no świetnie, ja tam z takim marginesem bym na przykład nie chciała mieć nic wspólnego.

Ale gdzie Ty chcesz tutaj komunikację? Jaką, po co? Żeby autorce przysporzyć jeszcze większego bólu? KOLEŚ. ZDRADZIŁ. JĄ. TYDZIEŃ. PRZED. ŚLUBEM. Nieważne, czy trzeźwy, czy pijany, czy naćpany. Zdradził swoją kobietę, swoją narzeczoną, swoją przyszłą żonę. Tu nie ma czego obgadywać, ani roztrząsać na drobne, rozdrapywać świeżych ran, bo i po co?[/QUOTE]
cóż, sama zostałam zgwałcona, kiedy byłam nieprzytomna. Dwóm moim znajomym dorzucono tabletkę gwałtu do drinka (w jednym przypadku jedyną możliwością było to, że zrobił to barman). Zdarzyło mi się w życiu kilka zdumiewających reakcji na alkohol, zdarzyły mi się też dziwne reakcje na leki zażywane zgodnie z przeznaczeniem. Ba, zdarzyło mi się też zażywać rozmaite substancje psychoaktywne inne niż alkohol. Być może zatem moja patologicna do szpiku kości natura nakazuje mi jednakowoż rozmawiać z ludźmi, bo obracając się w tak patologicznym środowisku zdążyłam dowiedzieć się, że jednakowoż rację miał Lynch, kiedy w Twin Peaks deklarował, że "sowy nie są tym, czym się wydają".

I tak, facet, który po środku, który zażył nieświadomie, obmacuje laskę, jest dokładnie tak samo niewinny, jak laska, której wrzucono tabletkę gwałtu i zgwałcono. Nie wiem, dlaczego mielibyśmy tu stosować podwójne standardy.

Powtórzę też, że związki należy zamykać. Zerwanie bez słowa jest po prostu, na dłuższą metę dla obu stron, głupim wyjściem.
Stary 2014-07-30, 17:53   #137
Konto usunięte

Matko swieta, LadyNikt z jakim smieciem Ty bylas, jakze ja Ci wspolczuje dziewczyno, co za #%*#:/ w sumie dobrze, ze tak sie stalo bo w sumie to wygalas ZYCIE!!

Stary 2014-07-30, 17:53   #138
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny spokojnie. Czytam wasze kłótnie i poprosiłam przyjaciółkę by ta przycisnęła kumpli mojego eks. Słyszałam całą rozmowę z najlepszym przyjacielem niedoszłego męża i wiem, że nie było żadnych pigułek i nawet narkotyków. Tylko alkohol i to nie w dużych ilościach.
Wiem też że striptizerka była wynajęta za jego przyzwoleniem i to mnie bardzo zabolało. Umówiliśmy się na ZERO takich akcji, a on to złamał.
Wiecie jak sie się poczułam jak zobaczyłam te zdjęcia? Jak niedowartościowany śmieć, brzydka stara baba, która już mu się znudziła. Czułam się nieatrakcyjna skoro musi macać inne. Wiem też, że doszło do seksu oralnego między nimi, a ta panienka nie była zawodową striptizerką tylko zwykłą ku*wą, bo na striptizerkę ich nie było stać. :/
Jestem jednocześnie zła i przygnębiona, ale dam sobie radę. Lepiej było sie dowiedzieć przed niz po ślubie, bo lepiej odwołać ślub niż brać zaraz rozwód. :|
Co do wytłumaczenia "za dużo wypił" zacytuje pewną osobę: "jak sie nie potrafi pic to sie nie pije... proste".
Czyli tak jak myślałam- gnój i tyle. Dobrze zrobiłaś wyrzucając padalca za drzwi. Jeszcze seksik oralny sobie fundnął... ciesz sie, że nie zmarnowałaś z nim więcej czasu.
Stary 2014-07-30, 17:54   #139
Konto usunięte

Rembertowa, halo, sytuacja wyjasniona, nie bylo zadnych gwaltow tylko facet dziwka

Stary 2014-07-30, 17:55   #140
Konto usunięte

Cytat:
Wiem też, że doszło do seksu oralnego między nimi, a ta panienka nie była zawodową striptizerką tylko zwykłą ku*wą, bo na striptizerkę ich nie było stać. :/

Autorko, wiesz, nie żeby coś, ale może lepiej się przebadaj, bo a nuż to nie był pierwszy taki wypadek i ja bym się wystraszyła, że mógł mi coś... przynieść w prezencie taki "kawaler", serio. Jak w ogóle mężczyzna z klasą, czy jakimkolwiek poczuciem moralności może się zgodzić na obecność, na dotyk prostytutki, która miała w ustach i innych otworach ciała więcej ptaszków, niż on zjadł kotletów, która może X chorób wenerycznych i innych przenosić, fuuuuuuj!
Stary 2014-07-30, 17:55   #141
Konto usunięte

A tu cala historia o gwaltach powstala:/

Stary 2014-07-30, 17:56   #142
Luba
Zakorzenienie

rembertowa, no wez
Zaraz będziemy się zastanawiać czy czasem ona się nie potknęła, nie wpadła na niego a jej cycuś jemu do ust Wszystko przypadkiem czystym a on potem usta mydłem umył.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 17:58   #143
Konto usunięte

Cytat:
cóż, sama zostałam zgwałcona, kiedy byłam nieprzytomna. Dwóm moim znajomym dorzucono tabletkę gwałtu do drinka (w jednym przypadku jedyną możliwością było to, że zrobił to barman). Zdarzyło mi się w życiu kilka zdumiewających reakcji na alkohol, zdarzyły mi się też dziwne reakcje na leki zażywane zgodnie z przeznaczeniem. Ba, zdarzyło mi się też zażywać rozmaite substancje psychoaktywne inne niż alkohol. Być może zatem moja patologicna do szpiku kości natura nakazuje mi jednakowoż rozmawiać z ludźmi, bo obracając się w tak patologicznym środowisku zdążyłam dowiedzieć się, że jednakowoż rację miał Lynch, kiedy w Twin Peaks deklarował, że "sowy nie są tym, czym się wydają".

I tak, facet, który po środku, który zażył nieświadomie, obmacuje laskę, jest dokładnie tak samo niewinny, jak laska, której wrzucono tabletkę gwałtu i zgwałcono. Nie wiem, dlaczego mielibyśmy tu stosować podwójne standardy.

Powtórzę też, że związki należy zamykać. Zerwanie bez słowa jest po prostu, na dłuższą metę dla obu stron, głupim wyjściem.
Współczuję, ale wiemy, że tutaj takiej sytuacji nie było, pomijając to, że są to drobne procenty przypadków, jeśli nie dziesiąte procenta. Chociaż w sumie już się przyzwyczaiłam, że zawsze brałaś na tapetę te najbardziej skrajne przykłady...

No ja uważam, że zażywanie narkotyków, z wyłączeniem zapalenia trawki raz na ruski rok, jest patologią

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
rembertowa, no wez
Zaraz będziemy się zastanawiać czy czasem ona się nie potknęła, nie wpadła na niego a jej cycuś jemu do ust Wszystko przypadkiem czystym a on potem usta mydłem umył.
Stary 2014-07-30, 17:58   #144
LadyNikt
Przyczajenie

Do tego słyszałam od mamy, że wczoraj widziała go z jakąś inną w kawiarni i był taki zadowolony, wiec wątpię, że jemu zależy. Badziej mu chodzi o wstyd przed rodziną itp niż o mnie i moje uczucia.
LadyNikt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 17:59   #145
Konto usunięte

LadyNikt - wygrałaś życie.
Stary 2014-07-30, 18:01   #146
Konto usunięte

Kurcze ale nic nie wskazywalo wczesniej ze to gnoj, PannoNikt? Ciezko mi w to uwierzyc, bp to wyjatkowy dziwkarz bez kregoslupa moralnego:/ najgorszy typ

Stary 2014-07-30, 18:01   #147
Kolor Bzu
Zakorzenienie

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;47518187]LadyNikt - wygrałaś życie.[/QUOTE]

Dokładnie. Ruchacz o ile sam nie żałuje i nie chce się zmienić pozostaje ruchaczem na zawsze. Ja to tylko żałuję, że znakować jakoś takich nie można, co by kolejne się nie nabrały na urok takiego facecika.
Stary 2014-07-30, 18:03   #148
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie. Ruchacz o ile sam nie żałuje i nie chce się zmienić pozostaje ruchaczem na zawsze. Ja to tylko żałuję, że znakować jakoś takich nie można, co by kolejne się nie nabrały na urok takiego facecika.
Można, ale na to jest paragraf niestety
Stary 2014-07-30, 18:03   #149
rembertowa
Zakorzenienie

Cytat:
czyli sprawę tego, co zażyto, kto wynajął jaką specjalistkę i czy za przyzwoleniem niedoszłego pana młodego, masz rozstrzygniętą. To jednak zasadniczo zmienia postać rzeczy w stosunku do pierwszego postu

Cóż, łach jakich na pęczki. Masz rację, kiedy się cieszysz, że lepiej, że wyszło przed ślubem - szkoda wszakże, że tak późno. Jak już Ci pierwsze przygnębienie minie, rozważ, co pominęłaś, kiedy brałaś sobie tego łacha. Bo to musiał być łach od samego początku, może po prostu się dobrze ukrywał.

I na Twoim miejscu nie odebrałabym sobie możliwości powiedzenia mu tego wszystkiego, co teraz o nim myślisz.
Stary 2014-07-30, 18:06   #150
TykajacaBomba
Raczkowanie

Cytat:
Mega mega Ci współczuję. Brak słów na śmiecia.
TykajacaBomba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości