![]() |
#121 | |
...po prostu być.
|
Dot.: 30-latki 40-latki :)
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Muszę jakoś ogarnąć wielocytowanie, ale to innym razem ![]() a tymczasem: malimija - podziwiam za podjęcie decyzji i trzymam kciuki za ułożenie się spraw po Twojej myśli spakowałaś się? wirtualny kop pomógł? było o śliwkach - ja uwielbiam śliwki, o tak po prostu potrafię zjeśc za jednym posiedzeniem kilogram ale niestety później dłużej muszę posiedziec gdzie indziej ![]() o włosach też było - ja po łysym dzieciństwie (włosy mi wyrosły dopiero jak skończyłam 3 lata) na krótkie się nie mogłam i nie mogę zdecydować, najkrótsze jakie miałam to do ramion, teraz mam do pasa na jeżyka bym nie mogła się ściąć bo mam sporo blizn na głowie i myślę, że przy takiej fryzurze było by widać u mnie też dziś bardzo pochmurnie i deszczowo, ale dzień zakończyliśmy domowymi goframi i gorącą czekoladą - latem gdy ciepło jakoś ten zestaw nie podchodzi, wtedy lepsze zimne lody ![]() a jutro mam wolne i wybieram się ze szwagierką na grzyby - kolejny plus jesieni ach. jeszcze o wyprawkach - mój syn idzie do zerówki, właściwie akby powtarza bo chodził już teraz jako pięciolatek, a teraz jako 6 latek (on jest z drugiej połowy roku) już właściwie go obkupiłam, tylko trochę mi szkoda, że znowu musiałam ten sam box kupic, sporo dzieci zostało na kolejny rok w zerówce, więc myślę, że mogli by jednak innym box zaproponować tym razem, obawiam się, że syn często będzie używał argumentu "ale ja już to robiłem"
Pamiętamy dobre czasy i złe czasy, zapominając, że większość nie jest ani dobra, ani zła. Po prostu jest. Edytowane przez NibyNic Czas edycji: 2014-08-26 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
...po prostu być.
|
Cytat:
![]() Jak zrobisz ten sernik to daj znać może podzielisz się przepisem, wprawdzie sernik to zawsze robi mój mąż, ale ja ze śliwkami chętnie zjem ... jak zrobi ![]() A ja wybieram się na grzyby w sobotę i już nie mogę się doczekać, uwielbiam zbierać grzyby ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |||||
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co do wielocytowania to zaznaczacie pod postem, który chcecie zacytować taką ikonkę czy kartkę czy jak to nazwać pomiędzy "cytuj" i "odpowiedź", musi zrobić się pomarańczowa i wtedy post będzie cytowany wraz z innymi zaznaczonymi w ten sposób
![]() Cytat:
![]() ![]() To powodzenia aby u Was ładnie wyszły fryzurki jutro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pomysł na tytuł wątku rewelacyjny, ciekawe, czy dotrwamy razem do 5000 postu i nowej części wątku ![]() Dzisiaj kupiłyśmy większość książek, trochę innych drobiazgów, na koniec były lody i spacer, tak więc generalnie miły dzień ![]() ![]() Masz rację, trudno pewnie będzie wrócić do długich włosów. Na dzień dzisiejszy czuję się bardzo dobrze, od wszystkich słyszę same komplementy, chyba że nie chcą mnie dołować mówiąc prawdę po prostu ![]() To miłego pakowania chyba pozostaje życzyć, choć pakowanie i przeprowadzka to dość wyczerpujące zajęcia..tym bardziej w tych okolicznościach.. Moja córka nie ma z ojcem kontaktu, odciął się kilka lat temu, tak więc skoro Twój mąż ma dobre chęci, to oby mu zostały bo dla dzieciaków to będzie bardzo ważne. Ja tego nie umiałąm przeskoczyć, jak dla kogoś to jest mało ważne, to nie wymusisz. Ale żałuję bardzo, że tak jest jak jest, a ja muszę być takie dwa w jednym ![]() Cytat:
![]() Masz rację, synek może pamiętać zrobione ćwiczenia, dziwne zwyczaje, taka nauka trochę mija się z celem. Racja, mogli zaproponować coś np innego wydawnictwa, zawsze to coś nowego dla dzieciaków ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Gang Iren
|
Cześć dziewczyny
![]() Ja już po kawce i ruszam zaraz na car boot ![]() Może uda się coś fajnego upolować.
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Raptem dzień czy dwa mnie nie było, a tu tyle wpisów ![]() Ustosunkuję się ogólnie do wypowiedzi bo zapomniałam pozaznaczać co chciałam zacytować. Eh ta ciąża :P Było o fryzurach - ja za czasów nastolatki też stale kombinowałam z długością, kolorem, grzywką lub jej brakiem, ale od jakiś 15lat mam włosy do ramion i jedyna moja estrawagancja to grzywka i ombre na które zdecydowałam się w tamtym roku ![]() Było też o śliwkach - akurat ja ich nie lubię więc na ich temat się nie rozpisze ![]() O moich teściach - można by napisać to samo co u góry ![]() ![]() ![]() I jeszcze o grzybach ![]() ![]() ![]() MALIMIJA - mam nadzieje, że się spakowałaś i zaczynasz już powoli nowe szczęśliwsze życie. Będę zaciskać za was kciuki co by teraz świeciło tylko u was słońce ![]()
![]() ![]() 2003, 2004, 2008, 2013, 2014 - IVF 06.2011 - NATALKA i AMELKA![]() ![]() ![]() 12.2012- MARCELEK ![]() 07.2014 - IVF ![]() ![]() Edytowane przez _Madison_ Czas edycji: 2014-08-27 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja tak na szybko, bo dziś w totalnym biegu... Spakowałam się prawie, chociaż dzieci chyba zaczynają odreagowywać i są nie do okrzesania od wczoraj...
Głowa mi dzisiaj pęka, nie wiem czy to zmiana pogody czy stres znalazł ujście... Ehh sto lat nie byłam na grzybach... też bym poszła, ale nie bardzo się na nich znam. Wiem tylko żeby tych z blaszkami nie ruszać ![]() Ale chyba jak już zacznę Nowe to się wybiorę ![]() Laisla ja cały czas mam taką obawę, że te dobre chęci mu się szybko skończą i zniknie z życia chłopców. Obym obawiała się niesłusznie, bo oni go kochają. Madison to strasznie przykre co piszesz o teściach. Szkoda, że nie potrafią zaakceptować Waszej decyzji i chociaż spróbować traktować dziewczynki jak swoje kochane wnuczki... A tak w ogóle dopiero dziś zobaczyłam, że Ty też z Gdańska ![]() ![]() A gdzie na te grzyby jeździsz? Bo ja naprawdę daaaawno nie byłam i nawet nie wiem gdzie się wybrać, szczególnie że ja bez auta... Uciekam Kochane, miłego dnia! Zajrzę wieczorkiem spokojnie z Wami pogadać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
...po prostu być.
|
Malamija ja chciałam zapytać jak się przeprowadzałaś przeprowadzasz. Wynajmowałaś jakąś firmę? Jak to po prostu ogarnęłaś. Bo ja jestem przerażona
![]() Powoli coś tam pakuje. Dziś mnie natchnełaś spakowałam trochę szkła. Ale wciąż się martwię. Wprawdzie przeprowadzamy się 2 ulice dalej, ale samochodu nie mamy. Drobne rzeczy nie problem bliscy znajomi zaoferowali pomoc. Sami też damy radę. Tylko co z dużymi rzeczami nie wiem ![]() Myślę o wynajęciu firmy aż tak bardzo drogo by mnie to nie wyszło, a chciałabym tak żeby wszystko co sami nie damy rady wpakować na raz. Więc jak znajdziesz chwilę to każda rada jest na wagę złota. A Tobie teraz w nowym etapie życia niech się udaje i wiedzie. A co, zasłużyłaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ja po wczorajszym spotkaniu sąsiedzkim jeszcze nie wstałam. Pogaduchy przez prawie całą noc, dobrze, że pracuję w domu, bo ciężko by mi było teraz gdzieś iść. Głowa pęka ![]() ![]() Jeden dzień mnie nie było, a tu tyle wpisów ![]() ![]() Jakoś nie wychodzi mi to cytowanie, bo jak ponaciskam, to ciężko mi później to ogarnąć, zatem ja bez wielocytowania na razie ![]() Śliwki -uwielbiam ![]() ![]() Mam zamiar spróbować zrobić tartę ze śliwkami, ale ja, jak pisałam dwie lewe ręce mam do pieczenia. Macie jakiś sprawdzony przepis? Madison - potrafię sobie wyobrazić, jak takie gadanie może być przykre. Adopcja to piękna rzecz i córeczki to takie same dzieci, jak biologiczne już przecież, czyli ich wnuczki. Mam tylko nadzieję, że dziewczynki nie odbierają od nich tego. Może powinniście jakoś z nimi porozmawiać, że sobie nie życzycie po prostu takich komentarzy i że jeśli chcą mieć z wami kontakt, to żeby trochę przewartościowali sobie pewne sprawy. Chociaż z drugiej strony wiem, że to i tak może efektu nie przynieść, a tylko jakieś emocje złe powstaną, to może lepiej nie rozmawiać.... Malimija - spakowana już? ![]() ![]() ![]() minka-80 - we Wrocławiu kiedyś wynajęliśmy taksówkę o większych gabarytach, żeby przewieźć kilka mebli, wyszło taniej, niż gdybyśmy firmę wynajęli, a wnieść do mieszkania, czy znieść, mogą Wam pomóc znajomi przecież. Do większej przeprowadzki wynajmowaliśy już firmę, bo za dużo tego było. I w sumie płaciliśmy około 400 zł (bo to od godziny i od kilometra) ze zniesieniem i potem wniesieniem i ustawieniem na miejscu. Ale to było 4 lata temu. Laisla - jak ja Ci tego lasu za oknem zazdroszczę! ![]() ![]() Ja w niedzielę mam galę, bo blog bierze udział w konkursie Blog Day 2014 - i w niedzielę będą wyniki, nagrody dla zwycięzców itp. Mam takiego pietra przed ta galą, że nie macie pojęcia. Raczej staram się unikać spotkań, na których masa ludzi, a tam będzie sporo pewnie. W piątek idę do fryzjera, żeby jak człowiek wyglądać, bo rok temu ścięłam włosy na dość krótko i jak tylko trochę odrosną, to już żadnej fryzury nie ma. No i teraz taki etap odrastania, że jak piast kołodziej wyglądam ![]() gosia261282 - a co to takiego car boot? Bardzo fajnie się Was czyta, rozmawia z Wami - mam nadzieję, ze wytrwamy do wielu, wielu odsłon ![]() Lecę kawę zrobić i jakiś proszek łyknąć, bo głowę rozsadza. Dobrego dnia dla Was i do "sklikania" ![]()
![]() |
#130 | |
...po prostu być.
|
Cytat:
Sprawdzałam że koło 100 za godzinę z czynnym kierowcą plus druga osoba. Myślę, że też więcej niż te 300 czy 400 nie zapłacimy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Gang Iren
|
Fantagoria fajne takie nocne pogaduchy
![]() Trzymam kciuki za galę! Może do marynarki jakieś półbuty załóż? Nigdy nie byłam na żadnej gali, więc też nie wiem co wypada. Na car boot przyjeżdżają ludzie sprzedawać co tam mają w domach. Z reguły używane rzeczy, ale z nowymi też stoją. Tak to wygląda: http://bigbettys.co.uk/onewebstatic/...-boot-pic1.jpg http://www.brightoncarbootsale.co.uk/gallery/4.jpg
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Fantagoria - mi również podoba się Twój blog - życzę powodzenia na gali
![]() Madison - przykre że Twoi teściowie tak podchodzą do sprawy, powinni wspierać Was a nie jakieś głupie teksty rzucać wróciłam z grzybobrania - nogi mi trochę bolą ale czuję się bardzo wyluzowana, fajnie tak w lesie pobłądzić, po 30 minutach czuć jak mięśnie się rozluźniają, oddech się pogłębia - nazbieraliśmy z siostrą mojego męża i jej mężem trzy kosze maślaków, w niedzielę mamy zamiar wybrać się na "poważniejsze" grzyby ![]() o proszę - dwie dziewczyny z Gdańska - możecie się na kawę spotykac ![]()
![]() |
#133 |
...po prostu być.
|
Fantagoria też w końcu weszłam na Twój blog.
Bardzo mi się podoba trafia w mój gust. Powodzenia na gali i zgadzam się z Gosią półbuty powinny być ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Gang Iren
|
NibyNic uwielbiam grzybobranie! Też planujemy się niebawem wybrać.
![]() |
#135 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Racja, takie włóczenie się na luzie po lesie plus dawka tlenu bardzo relaksuje ![]() ---------- Dopisano o 02:00 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ---------- Cytat:
![]() Poszukam w moich notatkach jutro to może wygrzebię jakieś ciacho ze śliwkami, które kiedyś robiłam i Ci napiszę ![]() ![]() Tak, mieszkam na skraju lasu, a nawet na skraju rezerwatu przyrody tak więc moje wyprawy na rower, lub na jagody czy maliny są nieraz oglądane zdziwionymi oczami saren, jeleni, a nawet raz ..dzika ![]() ![]() Na szczęście i do cywilizacji nie aż tak daleko więc położenie dla mnie idealne ![]() Tak, już właśnie zmieniłam ustawienia i wszystkie podpisy mi się wyświetlają, tak więc zaraz znikam w blogu ![]() ![]() edit. w zeszłym tygodniu także przywiozłam z wyprawy wrzosy, rzeczywiście bardzo szybko się pojawiły w tym roku ![]() Ależ słodkie Twoje futerka ![]() ![]() Rustykalna kuchnia trafia bardzo w mój gust ![]() Jutro wybieramy się na nasze lokalne święto światła ![]() ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:00 ---------- Minko zupełnie nie wiem ile może kosztować Was ta przeprowadzka..kilka lat temu, gdy mnie to dotyczyło ceny były inne.. Mam nadzieję, że sprawnie Wam wszystko pójdzie i zedrą z Was za wiele za usługę ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-08-28 o 01:13 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja do Gdańska mam prawie 40km więc za bardzo nie pomogę hehe ![]() A co do teściów im się nie dogodzi to już taki typ ludzi. Cytat:
![]() Troszkę zazdroszczę bo człowiek może się wtedy rozerwać i odpocząć ![]() Co do moich teściów to z nimi lepiej tematu Natki i Melki nie poruszać przerabialiśmy już to i więcej razy nie mamy zamiaru. Nie akceptują tej naszej decyzji i uważają, że powinniśmy córki oddać :blink: :blink: :dry: Przykre ![]() Gala też fajna sprawa, swego czasu na paru bywałam ale kiedy to byłooo... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super jeja też tak chce ![]() Ale zanim pewnie wytrynie z zacisza domu to po grzybach pewnie ogonki zostaną ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też mieszkam blisko lasu w małym słodkim skądinąd miasteczku... Dobra lecę bo muszę córy zawieźć do przedszkola na kolejny dzień zajęć adaptacyjnych ![]()
![]() ![]() 2003, 2004, 2008, 2013, 2014 - IVF 06.2011 - NATALKA i AMELKA![]() ![]() ![]() 12.2012- MARCELEK ![]() 07.2014 - IVF ![]() ![]() Edytowane przez _Madison_ Czas edycji: 2014-08-28 o 06:45 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Gang Iren
|
Dzień dobry!
U mnie jakoś szaro-buro. Obudzić się nie mogę, chociaż już po kawce jestem. Zaraz muszę ogarnąć chatę, bo wczoraj jakoś najpierw czasu nie było, a później to już mi się nie chciało, a jak jeden dzień nie sprzątnę to wygląda jakby tornado przez dom przeszło ![]() Cytat:
Ale super! ![]()
![]() |
![]() |
#138 | |||||
Raczkowanie
|
Witam się kawą
![]() minka 100zł to sporo faktycznie, ale jak się nie da inaczej, to trzeba się zdecydować, bo na plecach nie przeniesiecie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wrzosy faktycznie wcześnie w tym roku, środek lata a tu jesiennie na balkonach już ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie zawsze da się zmienić człowieka, czasem lepiej nie próbować... U nas dzisiaj słoneczko, od razu więcej energii ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Gang Iren
|
U mnie ta pogoda zmienna. Już się wypogodziło, słoneczko wyszło. Jest 20 st
![]()
![]() |
#140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() No ale niebawem wybieramy się na ten festiwal światła, choć ludzi podobno zatrzęsienie ![]() Cytat:
![]() Fantagoria pamiętam o przepisach, w nocy coś znajdę ![]() Moje kicie chętnie pokażę ale nie wiem, czy zaśmiecać tutaj fotkami ten nasz wątek.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Gang Iren
|
Laisla pewnie, że wrzucaj fotki kici!!
![]() |
#142 |
...po prostu być.
|
Laisla wspaniałe masz miejsce zamieszkania, wyjść z domu i takie rzeczy mieć na wyciągnięcie ręki no po prostu cudownie
![]() Fantagoria niestety jeszcze przenoszenie pół biedy, przewiezienie to kłopot, bo nie mamy czym, nie mamy od kogo. No może teść ewentualnie, jeśli da radę być w tym czasie w naszych rejonach. Mamy z nim rozmawiać w najbliższym czasie. Tak piszecie o pogodzie, mi wprawdzie nie przeszkadza to co się dzieje za oknem. Jedynie wkurza mnie jak świeci słoneczko, wisi pranie, ja do pracy a tu niespodziewanie deszczysko pada i nici z suchego prania ![]() A poza tym ok ![]() Ja w sobotę od samego rana na grzyby mam nadzieję, że coś znajdę ![]() Laisla mieszkałam kiedyś na wsi u męża niemalże pod lasem i to było tak cudowne miejsce. Grzyby, łąki które uwielbiam, lasy sosnowo - brzozowe więc tym rozumiem Twoją radość z miejsca zamieszkania. Madison przykro mi z powodu Twoich teściów, nie rozumiem jak można nawet mieć takie pomysły względem dzieci, to nie bluzka w sklepie ![]() Trzymaj się ciesz się swoimi maluchami, oby tylko dziewczynki nie odczuły tego mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Fantagoria, obiecane przepisy z mojego historycznego źródła
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale macie teraz przeprowadzkę, więc zmiana pewnie duża i oczekiwana ![]() ![]() Udanego grzybobrania życzę, daj znać czy tak jak NibyNic wrócicie z trzema koszami ![]() Z kulinarnej działki to dziś pierwszy raz w tym roku znalazłam na rynku kabaczki, będzie leczo pewnie ![]() Jutro robimy wypad do sąsiedniego (podobno wrogiego) miasta do przyjaciela powałęsać się trochę jeszcze na wakacyjnym luzie i zrelaksować przed szkołą ![]() ---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ---------- No więc Kryśka jako kłębowisko łapek, Leosia jak zawsze elegancka i Krycha ponownie ze swoim ulubionym wymęczonym misiem, którego ciąga wszędzie za sobą ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-08-29 o 00:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
MINKA co do teściów na głupotę rady nie ma. Chyba tak tylko mogę to skomentować
![]() LAISLA śliczne kotki!! Może i ja wrzucę Mozarta i Tinę.
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie, wrzucaj swoje futerka ![]() Ojej, ja to mogę się wyspać, bo dziecko niemal dorosłe, a koty i tak swoimi drogami chodzą, ale Ty o tej porze nie śpisz.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() Piękne są Twoje Futerka ![]() Dziewczyny, wrzucajcie swoje - poznajmy się wszyscy ![]() Ja dzisiaj do fryzjera, może też do sklepów - kilka miesięcy nie robiłam zakupów w żadnych galeriach, dzisiaj pojadę jak dzikus jakiś - bo moja fryzjerka w centrum Wrocławia, to i zahaczę o galerię jakąś. Mieszkam na peryferiach i do miasta mnie raczej nie ciągnie. Galerii nie lubię, zatem nie chodzę, ale przy okazji dzisiaj zajrzę, może coś na tę niedzielę kupię nowego ![]() Dobrego dnia dla Was ![]()
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Laisla, fajne kotki ![]() czekam na zdjęcia kolejnych milusińskich, my nie mamy w domu zwierząt, choc często gościmy psa teściowej, gdy ta wyjeżdża do córek to Kropka przeprowadza się do nas - jeśli to się liczy to mogę zrobic zdjęcie dla niej ![]() syn marzy o jaszczurce, ale naszym zdaniem musi jeszcze do tego dorosnąc trzy kosze maślaków to fajnie brzmi, ale obierac je to już nie jest ani trochę fajne - około 3 godzin obieraliśmy z mężem - teraz nie mogę doszorowac rąk Laisla, mieszkasz w fajnym miejscu - podobnie mieszkają moi rodzice a kiedyś ja, tyle, że mój rodzinny dom jest na wsi ale w sumie do wojewódzkiego miasta jest tylko 16 km. W okół jest las - od wyjścia z domu w którą stronę by się nie poszło to maksymalnie po 20 minutach wolnego spacerku jest się w lesie tylko mieszkańcy wsi nie są zbyt zachwyceni bliskością zwierząt, jeszcze kila lat temu trochę się bały domostw, teraz się nie boją i wcinają ziemniaki i zboża - tam są małe gospodarstwa rolne, raczej tak tylko na swoje potrzeby więc gdy połowę posadzonych ziemniaków wyjedzą dziki to się nie opłaca ich sadzic i większośc przestała i o tych nieużytkach przypomniała sobie natura, więc pola które kiedyś były obsiane teraz są zarośnięte brzózkami i sosnami - i tam właśnie rośnie dużo maślaków ![]() Fantagoria - udanych poszkuwiań w galerii ![]()
![]() |
#149 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miłego dnia!!
![]() |
![]() |
#150 |
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Laisla super kotki!! Śliczne ![]() Później wrzucę swojego, bo teraz uciekam po zakupy. Trzeba zaopatrzyć lodówkę, bo tylko w niej światło zostało.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.