Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-19, 11:58   #121
Ollliwka
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Cytat:
Napisane przez Justyssia87 Pokaż wiadomość
a dziecka nie kąpie sie codziennie to inna sprawa, co drugi dzień, kazdy położna tak mowi a w sumie to oczywisste dla mnie, dziecko ma swoja warstwe lipidowa i nie powinno jej sie zmywac, bo ona chroni przez wysuszeniem. w dzien co sie dziecka nie kapie to sie husteczka czysci miejsca spocone. Mi tak kazda polozna mowila i w necie wszedzie tak czytałam i tak robilam, znajomi w sumie wszyscy tez poza moja siostra..i siostzrenica miala chora skorke i wlansie oilatum wtedy dostala bo jej przesuszyła
właśnie trochę w szoku byłam jak znajoma, która nie mieszka w Polsce myje dziecko co 2-3 dzień. A tak to po prostu w ciągu dnia płuka dziecko jak kupkę zrobi np. i buzię myje.
Ja kąpałam codziennie córkę, ale teraz chyba zmienimy taktykę

karo no to zgodna jestem jeśli o Oilatum chodzi

W kwestii emolientów trochę wiem bo córka 2 lata z azs się zmagała.
Oilatum akurat na jej zmiany było słabe. U nas Mustela pomogła trochę, później Cetaphil długi czas

Dziewczyny co pomaga Wam na zgagę???
Koszmar jakiś tak mnie męczy czasami...tylko jak próbuję zapić miętą i herbatą to jest gorzej. Soki tak samo. Nie wiem czy jakieś farmaceutyki kupić czy co

a tak na marginesie zła jestem na tż...doszłam do wniosku, że nikt w tej ciąży nie potrafi mi tak zepsuć humoru jak on. Po prostu szlag trafia

Edytowane przez Ollliwka
Czas edycji: 2014-08-19 o 12:00
Ollliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 12:01   #122
Justyssia87
Rozeznanie

basiabaia- najlepiej poczytaj coś w necie albo porozmawiaj z położnymi, na pewno coś ci doradzą i wtedy wyrobisz sobie zdanie czy kąpać czy nie kąpać codziennie. Mi tak mowily wszystkie położne to też takie zdanie mam, być może ty będziesz chciała kąpać codziennie. Wiadomo że maluszka czysci sie codziennie i daje świeżą piżamke, ale nasze dzieci to tez zimowe to sie ani nie spocą

oliwka- ja biore manti i gaviscon, nawet pomaga to albo to, na zmiane.

a mi sie dzis na obiad wysniły kotlety mielone dosłownie wysniły i ide sie zajadac jupi

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-08-19 o 12:02
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 12:01   #123
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
w takim razię prosze tu pięknie pisać, bo ja aż tak się na składach nie znam, a lubię wiedzieć co dobre!
nie chcę się tu mądrować ani wątku zaśmiecać, myślę, że najlepiej będzie jak napiszesz jaki kosmetyk Cię interesuje/rozważasz kupić a ja Ci podpowiem czy tam nie ma przypadkiem zbędnych chemikaliów

chwalę się kupiłam sobie pierwsze spodnie ciążowe! ten duży pas na brzuch to jednak fajne uczucie luzu daje, są mega wygodne i mam w sumie teraz wyrzuty sumienia, że do tej pory tak gniotłam mojego Grzesia w zwykłych spodniach

postaram się zaraz jakoś wkleić z telefonu co mi się wczoraj udało (przed samym zamknięciem!) upolować w lidlu
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 12:03   #124
basiabasia989
Rozeznanie

Oliwka spróbuj wypić rumianek. Mi pomaga Nie miętę! bo ona wzmaga wydzielanie żółci i soku żołądkowego dlatego jest gorzej
Stary 2014-08-19, 12:05   #125
sasia25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
aaa i kupiłam dresik w lidlu po wizycie szara bluza i różowe gatki i rajstopki niebieskie z kokardką
Gratuluje dziewczynki
Moja mama też kupiła ten dresik, w tym samym kolorze i mówiła, że fajny

Piszecie o tych kosmetykach, a ja akurat mam zamiar dzisiaj zrobić liste tych rzeczy więc super dziewczyny z Irlandzkiego wątku też mi pomogły i podpowiedziały co warto kupić w PL. Na razie jestem ciemna w temacie więc tylko podczytuje

Was też zaczyna swędzieć brzuch??? ja to niedawno zauważyłam i idę dzisiaj kupić jakiś dodatkowy balsam.

Aaa kiedy będziecie pakować walizkę do szpitala??? mój TŻ się ze mnie śmieje, bo ja chcę od początku listopada być przygotowana. Za szybko?

I jeszcze jedno znacie może jakieś firmy z fajnymi torbami do wózka? wiecie np takie co mają w zestawie matę do przewijania czy coś
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 12:06   #126
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Madziaqqq Kochana a co sie dzieje ze taki zly dzien masz ??

U mnie sie na burze zbiera
mąż w trasie ja sama ze wszystkim na głowie a ten tylko wymyśla różne scenariusze jak rozkręcić bardziej firmę a jak chcę go sprowadzić na ziemię to wielce obrażony jak mały dzieciak, do tego sprawa z wypadkiem samochodu i ubezpieczeniem ciągnie się od początku kwietnia i prędko się nie skończy pewnie, ubezpieczyciel mnie zbywa a ja wyżywam się na biedakach na infolinii rzucając im tam mięsem chociaż wiem, że oni Bogu ducha winni i tak się tego wszystkiego nazbierało, że dziś dzień do dupy
ufff wygadałam się
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 12:09   #127
promolcia
Zadomowienie

Slodziaki bodziaki z lidla
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140819_122007.jpg (116,1 KB, 44 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 12:13   #128
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość
Slodziaki bodziaki z lidla
ooo nie wiem jak to się stało, że ja tych spodni nie widziłam
Stary 2014-08-19, 12:15   #129
Basjenia
Zadomowienie

u mnie właśnie się zaczęły południowe manewry i pewnie już takie fikołki do wieczora.... wasze bobasy też takie ruchliwe?
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 12:23   #130
Linea86
Raczkowanie

Basjenia mój synuś też się ostatnio rozbrykał, nawet pani dr ostatnio mówiła, że ruchliwy jest. Szkoda tylko, że najczęściej zaczyna szaleć wieczorem jak już czas spać...
Stary 2014-08-19, 12:23   #131
Justyssia87
Rozeznanie

a ja melduje ze pajace i body z biedronki zostały przecenione, jakby ktoras była zainteresowana, pajace z 30zł na bodajże 18zł (2szt)
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 12:25   #132
kasienka1701
Zadomowienie

Witam sie w kolejnej częsci wątku...

Ja sto lat za murzynami z nadrabianiem, po łebkach przejrzałam (jak zwykle).
Mam teraz taki gorący czas, że właściwie to ...nie mam czasu...Lada chwila przeprowadzka i tylko buszuję, bo necie i po sklepach i ciągle coś do kupienia, kasa idzie jak woda. Młodego trochę zaniedbałam, niby listę zakupów mam,ale zacznę ją realizować, jak się przeprowadzimy i trochę spokojniej sie zrobi. Chociaż wczoraj do lidla zaszłam, co prawda wieczorem, więc ciuszki były już mega przebrane jeśli chodzi o rozmiarówkę,szczególnie ubranka chłopięce, bo dla dziewczynek prawie nieruszone nie wiem co to ma oznaczać, same chłopaki z tym Lublinie sie rodzą czy co?? Tak czy siak kupiłam Młodemu dwa dresiki, jedną pakę body, 2 bluzeczki i 2 galotki. Jakościowo spoko, w Lidlu ogólnie spoko ubrania są pod kątem jakości, sama sobie czasem coś kupię,albo córce.

Dziś za to byłam w JYSKU, bo wiadomo..wyprzedaże, no i potem wracałam do domu na piechotę w dwoma wielkimi worami i torbą na ramieniu, z bębnem, obok mnie córka co chwilę sie wywracająca na hulajnodze... Ludzie patrzyli na mnie jak na zjawisko....

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 12:46   #133
19Inka90
Wtajemniczenie

Karo jak Ci sie bedzie chcialo to tu masz link : http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/290...-bartek-ii.jpg Z gory dziekuje

MAdziaqqq faceci sa dziwnymi stworzeniami,moze nie sprowadzaj go na ziemie a niech se buja w tych swoich oblokach Wczesniej czy pozniej sami laduja
A skoda Twoich nerwow !

Promolcia tomoze stworz wlasna liste kosmetykow jakich dla Grzesia bedzie uzywac i podziel sie nia z nami I slodkie te bodziaki

Sasia Ja tez juz w listopadzie chce miec torbe spakowana

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 12:49   #134
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:

MAdziaqqq faceci sa dziwnymi stworzeniami,moze nie sprowadzaj go na ziemie a niech se buja w tych swoich oblokach Wczesniej czy pozniej sami laduja
A skoda Twoich nerwow !
jego plany wiążą się z kredytem więc chcąc nie chcąc muszę go na ziemie sprowadzić
Stary 2014-08-19, 12:53   #135
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
u mnie właśnie się zaczęły południowe manewry i pewnie już takie fikołki do wieczora.... wasze bobasy też takie ruchliwe?
U mnie tak, tylko przez weekend dziecko trochę ucichło. chyba je za bardzo wymęczyłam na weselu

Inka a ta jasna część jest biała czy bardziej kremowa. Bo jak biała to biała komoda tutaj bardzo fajnie się wkomponuje. do tego jakieś na górę brązowe koszyczki.
ewentualnie jak nie dobierzesz kolorystycznie brązu to białe i przemalować ( czytaj ja z tych co robią dużo same z racji wykonywanej pracy i hobby)
http://allegro.pl/koszyk-wiklinowy-g...470280424.html

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 13:01   #136
19Inka90
Wtajemniczenie

Wlasnie caly problem w tym ze to lozeczko jest kremowe :/ wiec trudno znalesc psaujaca komode... chociaz pomysl z biala komoda i brazowymi koszyczkami bardzo mi sie podoba

Emilka
Stary 2014-08-19, 13:02   #137
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
Mój bobo,albo jest leniwy,albo jest oazą spokoju, bo większość dnia poświęca na drzemkę, od czasu do czasu, bardzo delikatnie przypomni op sobie. Najbardziej aktywny jest późnym wieczorem i wtedy lubi mi przyładować w pęcherz,a tak to spokojny bardzo w porównaniu w córką...ta to szalała tak, ze miałam wrażenie, że zaraz wyskoczy w brzucha

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 13:06   #138
19Inka90
Wtajemniczenie

Basjenia moja tez bardzo ruchliwa chociaz najieksze imprezy odbywaja sie rano (jak budzimy mamusie :P: ) I wieczorem
W dien tak jak teraz to cos sie tam niby kreci ale dosc spokojnie,bo wieczorami jak leze na ktoryms boku i wsadze sobie reke pod brzuch to rzeczywiscie jakby mala chciala zaraz wyskoczyc

Emilka
Stary 2014-08-19, 13:11   #139
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Wlasnie caly problem w tym ze to lozeczko jest kremowe :/ wiec trudno znalesc psaujaca komode... chociaz pomysl z biala komoda i brazowymi koszyczkami bardzo mi sie podoba
Inka a ta by się za bardzo gryzła ? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70178603/

albo coś takiego http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30281367/

z brw
np. taka ale bratowa ma ją w domu u siebie i wiem, że jest dość ciemna, w stosunku do łóżeczka http://www.brw.com.pl/komody_kredens...ust-kom3s.html
ta podobnie http://www.brw.com.pl/komody_kredens...kom4s-912.html

ta też ciekawa http://www.brw.com.pl/komody_kredens...ica-kom4s.html

ta powinna kolorystycznie się spasować http://www.brw.com.pl/komody_kredens...y-kom4s90.html

ta też również http://www.brw.com.pl/komody_kredens...-kom4s100.html

lub ta http://www.brw.com.pl/komody_kredens...al-ckom4s.html

może coś z tego wybierzesz. oczywiście tam są w różnych wymiarach i układach, chciałam jedynie znaleźć podobny styl i kolor.

w razie czego pisz, jeszcze chętnie poszukam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 13:24   #140
promolcia
Zadomowienie

Cytat:

Promolcia tomoze stworz wlasna liste kosmetykow jakich dla Grzesia bedzie uzywac i podziel sie nia z nami I slodkie te bodziaki
a powiem szczerze, że się jeszcze nad tym dogłębnie nie zastanawiałam ale jak coś kupię to na pewno Wam pokażę
jedyne co pamiętam to, że robiłam kiedyś rozeznanie w składach mokrych chusteczek, wtedy z tych co mi wpadły w ręce nadawały się tylko te z netto i limitki z biedronki (których aktualnie używam do wstępnego demakijażu ) ale może teraz odkryję jeszcze coś co się może nadawać...muszę poszperać w wolnym czasie
Stary 2014-08-19, 13:25   #141
19Inka90
Wtajemniczenie

Dzieki Karo
zasypie TZ tymi linkami ktore podalas I pewnie cos wybierzemy

Emilka
Stary 2014-08-19, 13:41   #142
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
a powiem szczerze, że się jeszcze nad tym dogłębnie nie zastanawiałam ale jak coś kupię to na pewno Wam pokażę
jedyne co pamiętam to, że robiłam kiedyś rozeznanie w składach mokrych chusteczek, wtedy z tych co mi wpadły w ręce nadawały się tylko te z netto i limitki z biedronki (których aktualnie używam do wstępnego demakijażu ) ale może teraz odkryję jeszcze coś co się może nadawać...muszę poszperać w wolnym czasie
ja aktualnie kupuję te bardzo fajny skład.
widziałaś ?

Cytat:
Dzieki Karo
zasypie TZ tymi linkami ktore podalas I pewnie cos wybierzemy
nie ma za co mam nadzieję,że chociaż trochę pomogłam

Stary 2014-08-19, 13:56   #143
promolcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
ja aktualnie kupuję te bardzo fajny skład.
widziałaś ?

nie ma za co mam nadzieję,że chociaż trochę pomogłam
tych nie pamiętam, napisz proszę skład (albo cyknij fotę) i wszystko się wyjaśni
Stary 2014-08-19, 14:04   #144
Kasiulka07
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Witam się w 3 części
Dawno się nie odzywałam a to dlatego że Mąż miał urlop i trochę mieliśmy spraw do załatwienia więc ciągle gdzieś jeździliśmy. Byliśmy też oglądać wózki no i oczywiście ten co mi się spodobał był mega drogi:/ więc raczej się na niego nie zdecydujemy ale zastanawiamy się nad wózkiem Mutsy tylko dokładnie musimy pooglądać wszystkie rodzaje. Oglądaliśmy też foteliki i raczej zdecydujemy się na Maxi Cosi Cabriofix
Ostatnio miałam też usg połówkowe, wszystkie pomiary wyszły dobrze trochę to u mnie trwało bo mała nie chciała się ułożyć żeby wszystko dokładnie zmierzyć, uparta jak ja
Dobrze że wszystko u Was w porządku Tak piszecie o tych wszystkich kosmetykach dla maluszków ja tam nie mam zielonego pojęcia co jest dobre i co wybrać dlatego chętnie czytam wasze opinie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 14:04   #145
promolcia
Zadomowienie

właśnie znalazłam ich skład w necie, jeśli to samo jest na opakowaniu to bardzo dobry, no to mam już trzecie chusteczki do testowania, dziękuję
Stary 2014-08-19, 14:13   #146
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka07 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Witam się w 3 części
Dawno się nie odzywałam a to dlatego że Mąż miał urlop i trochę mieliśmy spraw do załatwienia więc ciągle gdzieś jeździliśmy. Byliśmy też oglądać wózki no i oczywiście ten co mi się spodobał był mega drogi:/ więc raczej się na niego nie zdecydujemy ale zastanawiamy się nad wózkiem Mutsy tylko dokładnie musimy pooglądać wszystkie rodzaje. Oglądaliśmy też foteliki i raczej zdecydujemy się na Maxi Cosi Cabriofix
Ostatnio miałam też usg połówkowe, wszystkie pomiary wyszły dobrze trochę to u mnie trwało bo mała nie chciała się ułożyć żeby wszystko dokładnie zmierzyć, uparta jak ja
Dobrze że wszystko u Was w porządku Tak piszecie o tych wszystkich kosmetykach dla maluszków ja tam nie mam zielonego pojęcia co jest dobre i co wybrać dlatego chętnie czytam wasze opinie

Kasiulka a dzisiaj jak przegladalam liste na pierwszej stronie to sie zastanawialam gdzie Ty sie zgubilas
Super ze z mala wszystko wporzadku

Emilka
Stary 2014-08-19, 14:29   #147
sasia25
Rozeznanie

A która z Was pytala czy mój wózek sié buja (przepraszam, nie mam pamiéci jak Inka ) wiéc odpowiadam...nie buja sié ani troché
ale moja mama mówi, ze teraz chyba malo ktory wózek sié buja wiéc...mam nadzieje, ze bujaczek w domu wystarczy

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Inka pisalas chyba niedawno, ze masz smoczki aventa a na jaki wiek? bo ja kupilam na 0-6 i teraz sie zastanawiam czy te dydki nie sa za duze dla takiego malca
sasia25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 14:40   #148
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sasia25 Pokaż wiadomość
A która z Was pytala czy mój wózek sié buja (przepraszam, nie mam pamiéci jak Inka ) wiéc odpowiadam...nie buja sié ani troché
ale moja mama mówi, ze teraz chyba malo ktory wózek sié buja wiéc...mam nadzieje, ze bujaczek w domu wystarczy

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Inka pisalas chyba niedawno, ze masz smoczki aventa a na jaki wiek? bo ja kupilam na 0-6 i teraz sie zastanawiam czy te dydki nie sa za duze dla takiego malca
Wiesz co moja paczka z Anglii dopiero leci do mnie,bo to tesciowa kupila,jak przyjdzie to dam znac

Ogolnie to sprzet mi leci z nieba dwa tyfgodnie temu dostalam nowa lodowke,tydzien temu lozeczko,a dzisiaj tz dzwoni ze jego mama kupuje mikrofalowke... Jego rodzina powariowala Jestesmy tak rozpieszczani ze az mam wyrzuty sumienia ze moja siostra ktora teraz bedzie wynajmowac mieszkanie nie ma tak dobrze...

Emilka
Stary 2014-08-19, 14:41   #149
Kasiulka07
Raczkowanie

Cytat:
Kasiulka a dzisiaj jak przegladalam liste na pierwszej stronie to sie zastanawialam gdzie Ty sie zgubilas
Super ze z mala wszystko wporzadku
Nadrabiałam Was wieczorami także jestem na bieżąco

Kasiulka07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-19, 14:43   #150
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie znalazłam ich skład w necie, jeśli to samo jest na opakowaniu to bardzo dobry, no to mam już trzecie chusteczki do testowania, dziękuję
zaraz Ci wrzucę zdjęcie dla pewności

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości