|
|
#121 |
|
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 354
|
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV
Mo積a olejowa po encanto, jak ktos ma czas to zawsze warto to robi
Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 4 650
|
u mnie cocochoco by這 pi瘯ne tylko przez kilka dni... Potem w這sy wymaga造 ju prostowania.. chocia i tak o wiele lepiej wygl康aj dalej ni przed zabiegiem.
Jest kto mo瞠 z okolic Tych闚 i mia豚y ochot zrobi encanto? $ do dogadania oczywi軼ie dziewczyny, szukam te post闚 na forum o kerapro (serum) - szukam i szukam, podrzucicie jakie opinie?
|
#123 |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 1 295
|
cze嗆
![]() Zastanawiam si nad keratynowym prostowaniem w這s闚. Odnalaz豉m jeden salon w moim mie軼ie, kt鏎y udost瘼nia zdj璚ia efekt闚 i by豉m zachwycona. Co mnie jednak zastanowi這 - chc od鈍ie篡 swoje ombre, wi璚 zapyta豉m czy prostowanie nale篡 robi przed czy po takiej koloryzacji i odpowiedziano mi, 瞠 mo積a w tym samym dniu. Na pierwszej stronie w徠ku jest napisane, 瞠 najlepiej koloryzowa 2 tyg przed lub po, chocia nie jest to regu陰.. ale w tym samym dniu, podczas jednej wizyty? ![]() Czy to jest zwi您ane z jakim odpowiednim preparatem czy lepiej uwa瘸 bo zostan 造sa? (tak czy siak troch si boj tego prostowania bo kr捫 ploty o tych strasznych sk豉dnikach )
|
|
|
|
#124 |
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 787
|
ja ju po, jestem bardzo zadowolona
Robi豉m cocochoco.
|
|
|
|
#125 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 15 487
|
Dziewczyn bo chyba na tym w徠ku, kt鏎a wys豉豉 stron WWW do sprawdzaniu sk豉d闚 kosmetycznych.Strona by豉 fajna i czytelna.Mog豉bym j poprosi ? o ile to w og鏊e tu by這...
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
http://www.kosmopedia.org/encyklopedia/
![]() [1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4821628 0]cze嗆 ![]() Zastanawiam si nad keratynowym prostowaniem w這s闚. Odnalaz豉m jeden salon w moim mie軼ie, kt鏎y udost瘼nia zdj璚ia efekt闚 i by豉m zachwycona. Co mnie jednak zastanowi這 - chc od鈍ie篡 swoje ombre, wi璚 zapyta豉m czy prostowanie nale篡 robi przed czy po takiej koloryzacji i odpowiedziano mi, 瞠 mo積a w tym samym dniu. Na pierwszej stronie w徠ku jest napisane, 瞠 najlepiej koloryzowa 2 tyg przed lub po, chocia nie jest to regu陰.. ale w tym samym dniu, podczas jednej wizyty? ![]() Czy to jest zwi您ane z jakim odpowiednim preparatem czy lepiej uwa瘸 bo zostan 造sa? (tak czy siak troch si boj tego prostowania bo kr捫 ploty o tych strasznych sk豉dnikach )[/QUOTE]wszystko zale篡 od tego, czym robi w tym salonie, wi璚 jednoznacznej odpowiedzi nie ma. Mimo wszystko je郵i zapewniaj, 瞠 mo積a w tym samym dniu, to mo瞠 warto im zaufa, bo znaj sw鎩 produkt - zawsze mo瞠sz wr鏂i z reklamacj ;p Ja z mojego do鈍iadczenia mog powiedzie, 瞠 encanto robi w tym samym dniu co blondy, czy to od鈍ie瘸ne, czy ja郾iejsze od kolory wyj軼iowego (tutaj nie zauwa篡豉m 瘸dnego wp造wu), natomiast je郵i w這sy przyciemniam (nawet z jasnego blondu na 鈔edni), to wykonuj po kilku dniach, bo w tym samym dniu kolor schodzi :P Edytowane przez Miluchova Czas edycji: 2014-09-21 o 11:12 |
|
|
|
#127 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 380
|
Kasza, czy jestes juz po Prostowaniu Inoar? Ciekawa jestem efekt闚
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#128 | |
|
Konto usuni皻e
Wiadomo軼i: 1 295
|
Cytat:
.Nie mog si doczeka prostowania. Ostatnio ci庵le jest wilgotno - pada w dzie i w nocy, albo tylko w nocy, a rano pod wp造wem wysokiej temperatury wszystko paruje - wystarczy, 瞠 wyjd na 5 minut w 鈍ie穎 wyprostowanych w這sach i zaraz mam wstr皻ny puch i jakie wywijasy . Chc da im odpocz望 od 瞠lazka i mie 鈍i皻y spok鎩 na jaki czas
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 7 631
|
zdj璚ie przed to Twoje naturalne w這sy czy wyprostowane prostownic ?
|
#130 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 380
|
Miluchova a co s康zisz o sk豉dzie termoochronnego mleczka z Kerastase? Jest ok? Nie zanm sie na tym wcale.
Od soboty zacz窸am olejowac w這sy. Jak je zobaczy豉m na zdj璚iu z ty逝 gdy wysch造 same to by豉m w szoku cz窷 jest jeszcze w miar prosta po ostatni keratynowaniu, cz窷 pofalowana, ca這嗆 jako taka napuszona. MASAKRA Wstyd mi nawet wstawi zdj璚ie. Ale postanowi豉m, 瞠 bed robi fotki co tydzie i obserwowa jak olejowanie na nie wp造wa. Teraz zastanawiam si czy jest sens robi Encanto? Czekam z niecierpliwo軼i na wie軼i od Kaszy odno郾ie Inoar, bo pono ma w sk豉dzie mniej formaldehydu. Je郵i efekt by豚y dobry to tez wola豉bym ju nie maltretowa w這s闚 Encanto. Cocochoco, dla mnie jest za s豉be. Efekt wyg豉dzenia, nie prostych w這s闚 mia豉m przez miesi帷 :-( |
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4822750 4]Wielkie dzi瘯i za odpowied
.Nie mog si doczeka prostowania. Ostatnio ci庵le jest wilgotno - pada w dzie i w nocy, albo tylko w nocy, a rano pod wp造wem wysokiej temperatury wszystko paruje - wystarczy, 瞠 wyjd na 5 minut w 鈍ie穎 wyprostowanych w這sach i zaraz mam wstr皻ny puch i jakie wywijasy . Chc da im odpocz望 od 瞠lazka i mie 鈍i皻y spok鎩 na jaki czas[/QUOTE]O jejku daj spokoj ja sie spotka豉m wczoraj z Tz wloski w domu elegancko wyprostowane wysz豉m i puch i wywijasy xD musialam kucyka robic...Wlosy mam lekko falowane. Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- A dodam, 瞠 wlosy spryska豉m sprayem z Marion tym czerwonym i powinien troche ograniczy puszenie a wcale deszcz nie padal xD Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#132 |
|
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 46
|
Witam. Mam pytanie odno郾ie kosmetyk闚 po keratynowym prostowaniu. Na li軼ie forum znajduje si szampon Cece, Salon, Keratin & Cherry Shampoo. Jednak on zawiera "obni穎n o 60% zawarto軼i SLES’u", czyli jaka zawarto嗆 soli jest. Czy mimo tego mo積a go stosowa?
czy mo瞠cie poleci od篡wk bez sylikonu, ale z keratyn w rozs康nej cenie? pozdrawiam |
|
|
|
#133 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4822750 4]\ Chc da im odpocz望 od 瞠lazka i mie 鈍i皻y spok鎩 na jaki czas[/QUOTE]
Dobra decyzja ![]() Cytat:
Widzisz jak捷 zmian po olejowaniu? Jak masz pieni康ze, to r鏏 encanto, nie ma co si zastanawia d逝瞠j.. ka盥y dzie w zniszczonych w這sach = bardziej zniszczone w這sy dnia kolejnego, jak chcesz zapu軼i w ko鎍u zdrowe w這sy, to trzeba naprawi je jak najszybciej albo obci望 olejowanie niestety nie naprawi w這s闚 ju zniszczonych, pomo瞠 nawil篡, pomo瞠 w這som utrzyma to nawil瞠nie, ale to wszystko - r騜nic mo瞠sz poczu od razu (g豉dsze, mniej spuszone), ale te prawdziwe efekty olejowania s widoczne dopiero z czasem, kiedy w這sy nam powoli odrastaj, pozbywamy si tych najbardziej zniszczonych (ko鎍闚ek), a naszymi "nowymi" ko鎍闚kami s w這sy ju zabezpieczane od miesi帷y. To jest 鈍ietny spos鏏, 瞠by zabezpieczy w這sy i zapu軼i d逝g, zdrow czupryn (co np. mo瞠sz zauwa篡 u Anwen na zdj璚iach z cyklu moja w這sowa historia), ale zniszcze to nie naprawi Oleje do olejowania mo瞠sz kupi internetowo np.: www.zrobsobiekrem.pl www.biochemiaurody.com www.ecospa.pl www.zielonyklub.pl www.beautyever.pl www.mazidla.com wi璚ej stron nie pami皻am ![]() mas豉 (np. shea, mango, babassu) te si nadaj, tylko trzeba je najpierw rozgrza na d這ni mo瞠sz tam te si zaopatrzy w inne rzeczy typu hydrolizowana keratyna, jedwab hydrolizowany, L-cysteina, gliceryna, kwas hialuronowy - no mn鏀two p馧produkt闚, kt鏎e mo瞠sz dorzuca do od篡wek/masek A jeszcze mam pytanie odno郾ie Twojego koloru w這s闚, farbujesz/rozja郾iasz sama? Jaka farba/rozja郾iacz, jaki kolor, jaki % utleniacza stosujesz i jak cz瘰to od鈍ie瘸sz w這sy na d逝go軼i (i te jakim %)? No i chyba najwa積iejsze przy tym wszystkim - jaki kolor naturalnych w這s闚 ![]() Cytat:
I tak, ten szampon ma Sodium Chloride, ale dziewczyny nim myj i s zadowolone ![]() Od篡wki takiej nie znam, ale ja rozwi您uje ten problem w ten spos鏏, 瞠 kupuj hydrolizowan keratyn w kt鏎ym ze sklep闚 (linki da豉m wy瞠j) i dodaj po 1-3 kropli do ulubionej od篡wki
Edytowane przez Miluchova Czas edycji: 2014-09-22 o 11:17 |
||
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#135 |
|
Zadomowienie
|
Ale maj te silikony, a pytanie bylo o odzywki bezsilikonowe
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak zrobi Kative(na razie brak kasy)
to zamierzam my w這sy/g這w sam od篡wk i raz na jaki czas szampon Cece i zobacz czy si szybciej wyp逝cz ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Te musz da w這skom odpocz望 od prostownicy p馧 roku temu odci窸am w這sy i obieca豉m, 瞠 zero prostowania i co ? klapa ;/Ale po wczorajszej akcji z prostowaniem to nie ma sensu, bo jak wyjd nawet na 5min one si zaraz skr璚 i spusz ;x Tylko keratyna mnie ratuje ![]() Czemu nie mam prostych w這s闚 jak w podstaw闚ce ;( kiedy nie zagl康a豉m do prostownicy.Gimbaza mnie zrujnowa豉.... |
|
|
|
#138 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie prostuj od grudnia 2011
|
|
|
#139 | |||
|
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 705
|
KURCZE!!!! No w豉郾ie nie..... !!! Dorwa這 mnie @ a w tym czasie nie robi NIC z w這sami, 瘸dne koloryzacje i inne cuda. Mo瞠 to nie ma wp造wu, ale pamietam jak kiedy mnie opieprzy豉 fryzjerka jak zrobi豉 mi kolor i nic nie wysz這, zapyta豉 czy mo瞠 mam @, ja na to, 瞠 tak, no i wszystko zwali豉 na to, my郵icie, 瞠 @ ma wp造w?
W ka盥ym razie, troch kasy wywali豉m na ten inoar i cho wydaje mi si to akstrakcyjne, to wol nie ryzykowa. Spokojnie czekam do nast瘼nej niedzieli ![]() Ale nie martwcie si, pami皻am i od razu jak tylko zrobi to recenzja i foty ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
Polecam, teraz eksperymentuj z szamponami i ten wypada chyba narazie najlepiej. Po inoarze potestuj organixa i te napisz co i jak. On nie ma ani sls闚 ani soli, tylko same oleje i mas這 karite, mo瞠 obci捫a... zobaczymy ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
SYLWKA a jak u Ciebie kerapro si trzyma? ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
inoar wyszed豚y nam wtedy taniej... mo瞠 nast瘼nym razem, jak b璠 poprawia. Mam nadziej, 瞠 dopiero wiosn ![]() encanto nie zrobi, bo sie boj takiej ilo軼i formaldehydu, nie chc si a tak tru Edytowane przez kasza80 Czas edycji: 2014-09-22 o 15:48 |
|||
|
Okazje i pomysy na prezent
|
|
#140 |
|
Raczkowanie
|
Dzi瘯uje Wam BARDZO
![]() A co s康zicie o tej od篡wce: CHI Keratin, od篡wka rekonstruuj帷a z keratyn. ??? podobno nie ma soli, ale nie mog tego potwierdzi. Szukam sk豉du w internecie i nie znalaz豉m narazie. |
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i musz te przyzna Ci racj, Chocochoco dla mnie za s豉be a takie pi瘯ne by造 do pierwszego mycia... a ten Inoar to sama sobie b璠ziesz robi?
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do encanto por闚nania nie b璠 mia豉, bo nigdy nie mia豉m encanto, ale do kativy por闚nam, a to chyba mniej wi璚ej to samo co cocochoco. |
|
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
ee ale tak z ciekawo軼i pytam, a nie 瞠 chc aby si podzieli豉
a gdzie zamawia豉? na all tylko po 250 ml.. hmm---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Te chyba b璠 zmuszona zrobi sobie to sama... poczekam na Twoj relacj
|
#144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
hmm i te 70 ml na jak d逝gie w這sy powinno starczy?
ja mam te wra瞠nie, 瞠 jak robi豉 mi fryzjerka cocochoco to pos瘼i豉 keratyny
|
#146 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Produkt podobno jest bardzo wydajny - zobaczymy |
|
|
|
|
#147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdziwi豉m si.... Mia豉m Wam o tym napisa, ale pewnie by軼ie pomy郵a造, 瞠 ja wariatka ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- A nie ma nikogo z okolic Rzeszowa tu ;> |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
|
|
#148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do @ i tego, co wychodzi na g這wie, to nie ma to wp造wu. W這s, kt鏎y widzimy, jest cz窷ci martw, 瘸dne hormony, diety i suplementy nie maj wp造wu na w這sy, kt鏎e widzimy by kiedy taki mit o @ za czas闚 m這do軼i naszych rodzic闚 (podobnie jak z tym, 瞠 podczas pe軟i kobiety dostaj @ ![]() ![]() Pyta豉 o efekty kerapro (co prawda nie mnie, ale te odpowiem xD) - mojej mamie dalej si jako trzyma, proste w這sy i lekko podwini皻e ko鎍闚ki po wysuszeniu suszark, przy schni璚iu naturalnym s delikatne fale. Pojedyncze w這ski odstaj (ale zaraz po te odstawa造), w這sy 豉dnie si b造szcz w 鈍ietle naturalnym Ko鎍闚ki w dobrym stanie, nie porozdwajane. Mama u篡wa szampon闚 najta雟zych, byle jakiej od篡wki, nie przywi您uje wagi do piel璕nacji, tak瞠 jej si chyba uda這 z tym kerapro ![]() myje w這sy chyba 2 razy w tygodniu, wi璚 mo瞠 dlatego @Betty od篡wki z regu造 soli nie maj (tylko w nivea spotka豉m jak narazie )
Edytowane przez Miluchova Czas edycji: 2014-09-22 o 22:02 |
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ps.O jakim serum by豉 mowa? Tym co niekt鏎e z Was pisa造, 瞠 "rozprostowuje w這sy"? |
|
|
|
|
#150 |
|
Raczkowanie
|
Czytaj帷 o keratynowym prostowaniu natrafi豉m na kilka opinii (w tym jednej fryzjerki), 瞠 keratynowe prostowanie spowodowa這 wypadanie w這s闚 i og鏊nie je zniszczy這.
Jak my郵icie, w jakich przypadkach to mo瞠 si sta? Z造 preparat, zbyt wysoka temperatura? |
|
![]() |
Nowe w徠ki na forum Fryzury i styling
|
|
|
«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
| Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:42.

tp

olejowanie niestety nie naprawi w這s闚 ju zniszczonych, pomo瞠 nawil篡, pomo瞠 w這som utrzyma to nawil瞠nie, ale to wszystko - r騜nic mo瞠sz poczu od razu (g豉dsze, mniej spuszone), ale te prawdziwe efekty olejowania s widoczne dopiero z czasem, kiedy w這sy nam powoli odrastaj, pozbywamy si tych najbardziej zniszczonych (ko鎍闚ek), a naszymi "nowymi" ko鎍闚kami s w這sy ju zabezpieczane od miesi帷y. To jest 鈍ietny spos鏏, 瞠by zabezpieczy w這sy i zapu軼i d逝g, zdrow czupryn (co np. mo瞠sz zauwa篡 u Anwen na zdj璚iach z cyklu moja w這sowa historia), ale zniszcze to nie naprawi
to zamierzam my w這sy/g這w sam od篡wk