Keratynowe prostowanie w³osów cz.IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-09-19, 09:24   #121
Miluchova
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 354
Dot.: Keratynowe prostowanie wlosow cz.IV

Mo¿na olejowaæ po encanto, jak ktos ma czas to zawsze warto to robiæ

Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Miluchova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-20, 12:28   #122
Haylee
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 650

u mnie cocochoco by³o piêkne tylko przez kilka dni... Potem w³osy wymaga³y ju¿ prostowania.. chocia¿ i tak o wiele lepiej wygl±daj± dalej ni¿ przed zabiegiem.

Jest kto¶ mo¿e z okolic Tychów i mia³by ochotê zrobiæ encanto? $ do dogadania oczywi¶cie

dziewczyny, szukam te¿ postów na forum o kerapro (serum) - szukam i szukam, podrzucicie jakie¶ opinie?
Stary 2014-09-20, 16:51   #123
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 295

cze¶æ

Zastanawiam siê nad keratynowym prostowaniem w³osów.
Odnalaz³am jeden salon w moim mie¶cie, który udostêpnia zdjêcia efektów i by³am zachwycona.

Co mnie jednak zastanowi³o - chcê od¶wie¿yæ swoje ombre, wiêc zapyta³am czy prostowanie nale¿y robiæ przed czy po takiej koloryzacji i odpowiedziano mi, ¿e mo¿na w tym samym dniu. Na pierwszej stronie w±tku jest napisane, ¿e najlepiej koloryzowaæ 2 tyg przed lub po, chocia¿ nie jest to regu³±.. ale w tym samym dniu, podczas jednej wizyty?
Czy to jest zwi±zane z jakim¶ odpowiednim preparatem czy lepiej uwa¿aæ bo zostanê ³ysa?
(tak czy siak trochê siê bojê tego prostowania bo kr±¿± ploty o tych strasznych sk³adnikach)
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-20, 18:39   #124
inmemoriaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 787

ja ju¿ po, jestem bardzo zadowolona Robi³am cocochoco.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg keratyna.jpg (110,8 KB, 187 za³adowañ)
inmemoriaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-20, 20:20   #125
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 15 487

Dziewczyn bo chyba na tym w±tku, która¶ wys³a³a stronê WWW do sprawdzaniu sk³adów kosmetycznych.Strona by³a fajna i czytelna.Mog³abym j± poprosiæ ? o ile to w ogóle tu by³o...
Smerfetka696969 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-21, 10:00   #126
Miluchova
Zadomowienie

http://www.kosmopedia.org/encyklopedia/

[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4821628 0]cze¶æ

Zastanawiam siê nad keratynowym prostowaniem w³osów.
Odnalaz³am jeden salon w moim mie¶cie, który udostêpnia zdjêcia efektów i by³am zachwycona.

Co mnie jednak zastanowi³o - chcê od¶wie¿yæ swoje ombre, wiêc zapyta³am czy prostowanie nale¿y robiæ przed czy po takiej koloryzacji i odpowiedziano mi, ¿e mo¿na w tym samym dniu. Na pierwszej stronie w±tku jest napisane, ¿e najlepiej koloryzowaæ 2 tyg przed lub po, chocia¿ nie jest to regu³±.. ale w tym samym dniu, podczas jednej wizyty?
Czy to jest zwi±zane z jakim¶ odpowiednim preparatem czy lepiej uwa¿aæ bo zostanê ³ysa?
(tak czy siak trochê siê bojê tego prostowania bo kr±¿± ploty o tych strasznych sk³adnikach)[/QUOTE]

wszystko zale¿y od tego, czym robi± w tym salonie, wiêc jednoznacznej odpowiedzi nie ma. Mimo wszystko je¶li zapewniaj±, ¿e mo¿na w tym samym dniu, to mo¿e warto im zaufaæ, bo znaj± swój produkt - zawsze mo¿esz wróciæ z reklamacj± ;p
Ja z mojego do¶wiadczenia mogê powiedzieæ, ¿e encanto robiê w tym samym dniu co blondy, czy to od¶wie¿ane, czy ja¶niejsze od kolory wyj¶ciowego (tutaj nie zauwa¿y³am ¿adnego wp³ywu), natomiast je¶li w³osy przyciemniam (nawet z jasnego blondu na ¶redni), to wykonujê po kilku dniach, bo w tym samym dniu kolor schodzi :P

Edytowane przez Miluchova
Czas edycji: 2014-09-21 o 10:12
Stary 2014-09-21, 17:17   #127
Serce
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 380

Kasza, czy jestes juz po Prostowaniu Inoar? Ciekawa jestem efektów
Serce jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-21, 18:21   #128
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 295

Cytat:
Napisane przez Miluchova Poka¿ wiadomo¶æ
wszystko zale¿y od tego, czym robi± w tym salonie, wiêc jednoznacznej odpowiedzi nie ma. Mimo wszystko je¶li zapewniaj±, ¿e mo¿na w tym samym dniu, to mo¿e warto im zaufaæ, bo znaj± swój produkt - zawsze mo¿esz wróciæ z reklamacj± ;p
Ja z mojego do¶wiadczenia mogê powiedzieæ, ¿e encanto robiê w tym samym dniu co blondy, czy to od¶wie¿ane, czy ja¶niejsze od kolory wyj¶ciowego (tutaj nie zauwa¿y³am ¿adnego wp³ywu), natomiast je¶li w³osy przyciemniam (nawet z jasnego blondu na ¶redni), to wykonujê po kilku dniach, bo w tym samym dniu kolor schodzi :P
Wielkie dziêki za odpowied¼ .

Nie mogê siê doczekaæ prostowania. Ostatnio ci±gle jest wilgotno - pada w dzieñ i w nocy, albo tylko w nocy, a rano pod wp³ywem wysokiej temperatury wszystko paruje - wystarczy, ¿e wyjdê na 5 minut w ¶wie¿o wyprostowanych w³osach i zaraz mam wstrêtny puch i jakie¶ wywijasy . Mam w³osy falowane, nie mia³am zbyt du¿ych problemów z prostowaniem ich, ale od kiedy najpierw zachcia³o mi siê wszystkich kolorów têczy na koñcówkach, a pó¼niej jasnego ombre, s± trochê zniszczone i tego barana ciê¿ko poskromiæ . Chcê daæ im odpocz±æ od ¿elazka i mieæ ¶wiêty spokój na jaki¶ czas
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-21, 23:05   #129
czekoladka3
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 631

Cytat:
Napisane przez inmemoriaa Poka¿ wiadomo¶æ
ja ju¿ po, jestem bardzo zadowolona Robi³am cocochoco.
zdjêcie przed to Twoje naturalne w³osy czy wyprostowane prostownic± ?
Stary 2014-09-22, 07:59   #130
Serce
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 380

Miluchova a co s±dzisz o sk³adzie termoochronnego mleczka z Kerastase? Jest ok? Nie zanm sie na tym wcale.
Od soboty zaczê³am olejowac w³osy. Jak je zobaczy³am na zdjêciu z ty³u gdy wysch³y same to by³am w szoku
czê¶æ jest jeszcze w miarê prosta po ostatni keratynowaniu, czê¶æ pofalowana, ca³o¶æ jako¶ taka napuszona. MASAKRA
Wstyd mi nawet wstawiæ zdjêcie. Ale postanowi³am, ¿e bedê robiæ fotki co tydzieñ i obserwowaæ jak olejowanie na nie wp³ywa.
Teraz zastanawiam siê czy jest sens robiæ Encanto? Czekam z niecierpliwo¶ci± na wie¶ci od Kaszy odno¶nie Inoar, bo ponoæ ma w sk³adzie mniej formaldehydu. Je¶li efekt by³by dobry to tez wola³abym ju¿ nie maltretowaæ w³osów Encanto.
Cocochoco, dla mnie jest za s³abe. Efekt wyg³adzenia, nie prostych w³osów mia³am przez miesi±c :-(
Serce jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 09:22   #131
Smerfetka696969
Zakorzenienie

[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4822750 4]Wielkie dziêki za odpowied¼ .

Nie mogê siê doczekaæ prostowania. Ostatnio ci±gle jest wilgotno - pada w dzieñ i w nocy, albo tylko w nocy, a rano pod wp³ywem wysokiej temperatury wszystko paruje - wystarczy, ¿e wyjdê na 5 minut w ¶wie¿o wyprostowanych w³osach i zaraz mam wstrêtny puch i jakie¶ wywijasy . Mam w³osy falowane, nie mia³am zbyt du¿ych problemów z prostowaniem ich, ale od kiedy najpierw zachcia³o mi siê wszystkich kolorów têczy na koñcówkach, a pó¼niej jasnego ombre, s± trochê zniszczone i tego barana ciê¿ko poskromiæ . Chcê daæ im odpocz±æ od ¿elazka i mieæ ¶wiêty spokój na jaki¶ czas[/QUOTE]

O jejku daj spokoj ja sie spotka³am wczoraj z Tz wloski w domu elegancko wyprostowane wysz³am i puch i wywijasy xD musialam kucyka robic...Wlosy mam lekko falowane.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

A dodam, ¿e wlosy spryska³am sprayem z Marion tym czerwonym i powinien troche ograniczyæ puszenie a wcale deszcz nie padal xD

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Stary 2014-09-22, 10:01   #132
BettyNails
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 46

Witam. Mam pytanie odno¶nie kosmetyków po keratynowym prostowaniu. Na li¶cie forum znajduje siê szampon Cece, Salon, Keratin & Cherry Shampoo. Jednak on zawiera "obni¿on± o 60% zawarto¶ci± SLES’u", czyli jaka¶ zawarto¶æ soli jest. Czy mimo tego mo¿na go stosowaæ?

czy mo¿ecie poleciæ od¿ywkê bez sylikonu, ale z keratyn± w rozs±dnej cenie? pozdrawiam
BettyNails jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 10:13   #133
Miluchova
Zadomowienie

[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4822750 4]\ Chcê daæ im odpocz±æ od ¿elazka i mieæ ¶wiêty spokój na jaki¶ czas[/QUOTE]

Dobra decyzja

Cytat:
Napisane przez Serce Poka¿ wiadomo¶æ
Miluchova a co s±dzisz o sk³adzie termoochronnego mleczka z Kerastase? Jest ok? Nie zanm sie na tym wcale.
Od soboty zaczê³am olejowac w³osy. Jak je zobaczy³am na zdjêciu z ty³u gdy wysch³y same to by³am w szoku
czê¶æ jest jeszcze w miarê prosta po ostatni keratynowaniu, czê¶æ pofalowana, ca³o¶æ jako¶ taka napuszona. MASAKRA
Wstyd mi nawet wstawiæ zdjêcie. Ale postanowi³am, ¿e bedê robiæ fotki co tydzieñ i obserwowaæ jak olejowanie na nie wp³ywa.
Teraz zastanawiam siê czy jest sens robiæ Encanto? Czekam z niecierpliwo¶ci± na wie¶ci od Kaszy odno¶nie Inoar, bo ponoæ ma w sk³adzie mniej formaldehydu. Je¶li efekt by³by dobry to tez wola³abym ju¿ nie maltretowaæ w³osów Encanto.
Cocochoco, dla mnie jest za s³abe. Efekt wyg³adzenia, nie prostych w³osów mia³am przez miesi±c :-(
Serum jest OK Widzisz jak±¶ zmianê po olejowaniu? Jak masz pieni±dze, to rób encanto, nie ma co siê zastanawiaæ d³u¿ej.. ka¿dy dzieñ w zniszczonych w³osach = bardziej zniszczone w³osy dnia kolejnego, jak chcesz zapu¶ciæ w koñcu zdrowe w³osy, to trzeba naprawiæ je jak najszybciej albo obci±æ olejowanie niestety nie naprawi w³osów ju¿ zniszczonych, pomo¿e nawil¿yæ, pomo¿e w³osom utrzymaæ to nawil¿enie, ale to wszystko - ró¿nicê mo¿esz poczuæ od razu (g³adsze, mniej spuszone), ale te prawdziwe efekty olejowania s± widoczne dopiero z czasem, kiedy w³osy nam powoli odrastaj±, pozbywamy siê tych najbardziej zniszczonych (koñcówek), a naszymi "nowymi" koñcówkami s± w³osy ju¿ zabezpieczane od miesi±cy. To jest ¶wietny sposób, ¿eby zabezpieczyæ w³osy i zapu¶ciæ d³ug±, zdrow± czuprynê (co np. mo¿esz zauwa¿yæ u Anwen na zdjêciach z cyklu moja w³osowa historia), ale zniszczeñ to nie naprawi

Oleje do olejowania mo¿esz kupiæ internetowo np.:

www.zrobsobiekrem.pl
www.biochemiaurody.com
www.ecospa.pl
www.zielonyklub.pl
www.beautyever.pl
www.mazidla.com

wiêcej stron nie pamiêtam mas³a (np. shea, mango, babassu) te¿ siê nadaj±, tylko trzeba je najpierw rozgrzaæ na d³oni mo¿esz tam te¿ siê zaopatrzyæ w inne rzeczy typu hydrolizowana keratyna, jedwab hydrolizowany, L-cysteina, gliceryna, kwas hialuronowy - no mnóstwo pó³produktów, które mo¿esz dorzucaæ do od¿ywek/masek

A jeszcze mam pytanie odno¶nie Twojego koloru w³osów, farbujesz/rozja¶niasz sama? Jaka farba/rozja¶niacz, jaki kolor, jaki % utleniacza stosujesz i jak czêsto od¶wie¿asz w³osy na d³ugo¶ci (i te¿ jakim %)? No i chyba najwa¿niejsze przy tym wszystkim - jaki kolor naturalnych w³osów

Cytat:
Napisane przez BettyNails Poka¿ wiadomo¶æ
Witam. Mam pytanie odno¶nie kosmetyków po keratynowym prostowaniu. Na li¶cie forum znajduje siê szampon Cece, Salon, Keratin & Cherry Shampoo. Jednak on zawiera "obni¿on± o 60% zawarto¶ci± SLES’u", czyli jaka¶ zawarto¶æ soli jest. Czy mimo tego mo¿na go stosowaæ?

czy mo¿ecie poleciæ od¿ywkê bez sylikonu, ale z keratyn± w rozs±dnej cenie? pozdrawiam
SLES to detergent. Sodium Chloride to sól, o której mowa I tak, ten szampon ma Sodium Chloride, ale dziewczyny nim myj± i s± zadowolone

Od¿ywki takiej nie znam, ale ja rozwi±zuje ten problem w ten sposób, ¿e kupujê hydrolizowan± keratynê w którym¶ ze sklepów (linki da³am wy¿ej) i dodajê po 1-3 kropli do ulubionej od¿ywki

Czas edycji: 2014-09-22 o 10:17
Stary 2014-09-22, 10:48   #134
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BettyNails Poka¿ wiadomo¶æ

z tego co kojarze praktycznie wszystkie od¿ywki nivea i gliss kura maj± keratynê w sk³adzie
Stary 2014-09-22, 11:12   #135
Miluchova
Zadomowienie

Ale maj± te¿ silikony, a pytanie bylo o odzywki bezsilikonowe

Stary 2014-09-22, 11:39   #136
czekoladka3
Zakorzenienie

Cytat:
Ale maj± te¿ silikony, a pytanie bylo o odzywki bezsilikonowe

a no faktycznie, przed chwil± "przelecia³am" sk³ady nivei i maj± silikony. My¶la³am ¿e moze w¶ród ca³ej gamy znajdzie siê jaka¶ bez silikonu
Stary 2014-09-22, 12:31   #137
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Ja jak zrobiê Kative(na razie brak kasy) to zamierzam myæ w³osy/g³owê sam± od¿ywk± i raz na jaki¶ czas szampon Cece i zobaczê czy siê szybciej wyp³uczê

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Te¿ muszê daæ w³oskom odpocz±æ od prostownicy pó³ roku temu odciê³am w³osy i obieca³am, ¿e zero prostowania i co ? klapa ;/
Ale po wczorajszej akcji z prostowaniem to nie ma sensu, bo jak wyjdê nawet na 5min one siê zaraz skrêc± i spusz± ;x
Tylko keratyna mnie ratuje
Czemu nie mam prostych w³osów jak w podstawówce ;( kiedy nie zagl±da³am do prostownicy.Gimbaza mnie zrujnowa³a....
Stary 2014-09-22, 12:55   #138
Miluchova
Zadomowienie

Ja nie prostujê od grudnia 2011

Stary 2014-09-22, 15:20   #139
kasza80
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 705

Cytat:
Napisane przez Serce Poka¿ wiadomo¶æ
Kasza, czy jestes juz po Prostowaniu Inoar? Ciekawa jestem efektów
KURCZE!!!! No w³a¶nie nie..... !!! Dorwa³o mnie @ a w tym czasie nie robiê NIC z w³osami, ¿adne koloryzacje i inne cuda. Mo¿e to nie ma wp³ywu, ale pamietam jak kiedy¶ mnie opieprzy³a fryzjerka jak zrobi³a mi kolor i nic nie wysz³o, zapyta³a czy mo¿e mam @, ja na to, ¿e tak, no i wszystko zwali³a na to, my¶licie, ¿e @ ma wp³yw?
W ka¿dym razie, trochê kasy wywali³am na ten inoar i choæ wydaje mi siê to akstrakcyjne, to wolê nie ryzykowaæ. Spokojnie czekam do nastêpnej niedzieli

Ale nie martwcie siê, pamiêtam i od razu jak tylko zrobiê to recenzja i foty

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:

SLES to detergent. Sodium Chloride to sól, o której mowa I tak, ten szampon ma Sodium Chloride, ale dziewczyny nim myj± i s± zadowolone
Ten szampon nie ma sodium chloride. Ma slsy tylko mniej ni¿ normalnie, ale soli nie ma.
Polecam, teraz eksperymentujê z szamponami i ten wypada chyba narazie najlepiej. Po inoarze potestujê organixa i te¿ napiszê co i jak. On nie ma ani slsów ani soli, tylko same oleje i mas³o karite, mo¿e obci±¿aæ... zobaczymy

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja jak zrobiê Kative(na razie brak kasy) to zamierzam myæ w³osy/g³owê sam± od¿ywk± i raz na jaki¶ czas szampon Cece i zobaczê czy siê szybciej wyp³uczê

a ja my¶la³am, ¿e ju¿ dawno zrobi³a¶ i chcia³am zapytaæ jak efekty

SYLWKA a jak u Ciebie kerapro siê trzyma?

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Haylee Poka¿ wiadomo¶æ
Jest kto¶ mo¿e z okolic Tychów i mia³by ochotê zrobiæ encanto? $ do dogadania oczywi¶cie

dziewczyny, szukam te¿ postów na forum o kerapro (serum) - szukam i szukam, podrzucicie jakie¶ opinie?
szkoda, ¿e nie napisa³a¶ wcze¶niej. Kupi³yby¶my wiêcej inoaru i zrobi³ybysmy razem, jestem z okolic inoar wyszed³by nam wtedy taniej... mo¿e nastêpnym razem, jak bêdê poprawiaæ. Mam nadziejê, ¿e dopiero wiosn±
encanto nie zrobiê, bo sie bojê takiej ilo¶ci formaldehydu, nie chcê siê a¿ tak truæ

Edytowane przez kasza80
Czas edycji: 2014-09-22 o 14:48
kasza80 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-22, 16:51   #140
BettyNails
Raczkowanie

Dziêkuje Wam BARDZO

A co s±dzicie o tej od¿ywce: CHI Keratin, od¿ywka rekonstruuj±ca z keratyn±.
??? podobno nie ma soli, ale nie mogê tego potwierdziæ. Szukam sk³adu w internecie i nie znalaz³am narazie.
Stary 2014-09-22, 17:14   #141
Haylee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasza80 Poka¿ wiadomo¶æ
szkoda, ¿e nie napisa³a¶ wcze¶niej. Kupi³yby¶my wiêcej inoaru i zrobi³ybysmy razem, jestem z okolic inoar wyszed³by nam wtedy taniej... mo¿e nastêpnym razem, jak bêdê poprawiaæ. Mam nadziejê, ¿e dopiero wiosn±
encanto nie zrobiê, bo sie bojê takiej ilo¶ci formaldehydu, nie chcê siê a¿ tak truæ
aj no i muszê te¿ przyznaæ Ci racjê, Chocochoco dla mnie za s³abe

a takie piêkne by³y do pierwszego mycia...

a ten Inoar to sama sobie bêdziesz robiæ?
Stary 2014-09-22, 18:45   #142
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
aj no i muszê te¿ przyznaæ Ci racjê, Chocochoco dla mnie za s³abe

a takie piêkne by³y do pierwszego mycia...

a ten Inoar to sama sobie bêdziesz robiæ?
tak, sama. W sobotê lub niedzielê, ale mam tylko 70 ml i nie starczy dla nas obie
Do encanto porównania nie bêdê mia³a, bo nigdy nie mia³am encanto, ale do kativy porównam, a to chyba mniej wiêcej to samo co cocochoco.
Stary 2014-09-22, 18:51   #143
Haylee
Zakorzenienie

ee ale tak z ciekawo¶ci pytam, a nie ¿e chcê aby¶ siê podzieli³a a gdzie zamawia³a¶? na all tylko po 250 ml.. hmm

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Te¿ chyba bêdê zmuszona zrobiæ sobie to sama... poczekam na Twoj± relacjê

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-22, 19:32   #144
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
ee ale tak z ciekawo¶ci pytam, a nie ¿e chcê aby¶ siê podzieli³a a gdzie zamawia³a¶? na all tylko po 250 ml.. hmm

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Te¿ chyba bêdê zmuszona zrobiæ sobie to sama... poczekam na Twoj± relacjê
zamawia³am na ebay z USA, w oryginalnych opakowaniach po 70 ml szamponu i keratyny - s± to gratisy, na opakowaniu pisze gratis....
Stary 2014-09-22, 19:44   #145
Haylee
Zakorzenienie

hmm i te 70 ml na jak d³ugie w³osy powinno starczyæ?
ja mam te¿ wra¿enie, ¿e jak robi³a mi fryzjerka cocochoco to posêpi³a keratyny
Stary 2014-09-22, 20:27   #146
kasza80
Rozeznanie

Cytat:
hmm i te 70 ml na jak d³ugie w³osy powinno starczyæ?
ja mam te¿ wra¿enie, ¿e jak robi³a mi fryzjerka cocochoco to posêpi³a keratyny
Fryzjer, ktory to wykonuje mówi³ mi, ¿e 50 ml wystarcza na w³osy za ³opatki, ja mam 5 cm za zapiêcie stanika i mam nadziejê, ¿e starczy, choæ troszkê siê obawiam.
Produkt podobno jest bardzo wydajny - zobaczymy
Stary 2014-09-22, 20:56   #147
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
KURCZE!!!! No w³a¶nie nie..... !!! Dorwa³o mnie @ a w tym czasie nie robiê NIC z w³osami, ¿adne koloryzacje i inne cuda. Mo¿e to nie ma wp³ywu, ale pamietam jak kiedy¶ mnie opieprzy³a fryzjerka jak zrobi³a mi kolor i nic nie wysz³o, zapyta³a czy mo¿e mam @, ja na to, ¿e tak, no i wszystko zwali³a na to, my¶licie, ¿e @ ma wp³yw?
W ka¿dym razie, trochê kasy wywali³am na ten inoar i choæ wydaje mi siê to akstrakcyjne, to wolê nie ryzykowaæ. Spokojnie czekam do nastêpnej niedzieli

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Ten szampon nie ma sodium chloride. Ma slsy tylko mniej ni¿ normalnie, ale soli nie ma.
Polecam, teraz eksperymentujê z szamponami i ten wypada chyba narazie najlepiej. Po inoarze potestujê organixa i te¿ napiszê co i jak. On nie ma ani slsów ani soli, tylko same oleje i mas³o karite, mo¿e obci±¿aæ... zobaczymy

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Mia³am robiæ, ale mi fryzjer powiedzia³, ¿e w czasie okresu(niby najgorzej w I i II dzieñ nie wolno prostowaæ keratyn±
Zdziwi³am siê....
Mia³am Wam o tym napisaæ, ale pewnie by¶cie pomy¶la³y, ¿e ja wariatka

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

A nie ma nikogo z okolic Rzeszowa tu ;>
Stary 2014-09-22, 21:00   #148
Miluchova
Zadomowienie

Cytat:

Serio szampon nie ma soli? Jezu by³am pewna, ¿e ma

co do @ i tego, co wychodzi na g³owie, to nie ma to wp³ywu. W³os, który widzimy, jest czê¶ci± martw±, ¿adne hormony, diety i suplementy nie maj± wp³ywu na w³osy, które widzimy by³ kiedy¶ taki mit o @ za czasów m³odo¶ci naszych rodziców (podobnie jak z tym, ¿e podczas pe³ni kobiety dostaj± @ ). Ale ju¿ kto¶ Ci to tak zasugerowa³ i mimo wszystko wszelkie niepowodzenia bêdziesz sprowadza³a do tego pod¶wiadomie, dlatego lepiej po prostu poczekaæ dla spokoju psychicznego

Pyta³a¶ o efekty kerapro (co prawda nie mnie, ale te¿ odpowiem xD) - mojej mamie dalej siê jako¶ trzyma, proste w³osy i lekko podwiniête koñcówki po wysuszeniu suszark±, przy schniêciu naturalnym s± delikatne fale. Pojedyncze w³oski odstaj± (ale zaraz po te¿ odstawa³y), w³osy ³adnie siê b³yszcz± w ¶wietle naturalnym Koñcówki w dobrym stanie, nie porozdwajane. Mama u¿ywa szamponów najtañszych, byle jakiej od¿ywki, nie przywi±zuje wagi do pielêgnacji, tak¿e jej siê chyba uda³o z tym kerapro myje w³osy chyba 2 razy w tygodniu, wiêc mo¿e dlatego

@Betty
od¿ywki z regu³y soli nie maj± (tylko w nivea spotka³am jak narazie )

Czas edycji: 2014-09-22 o 21:02
Stary 2014-09-22, 21:10   #149
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Fryzjer, ktory to wykonuje mówi³ mi, ¿e 50 ml wystarcza na w³osy za ³opatki, ja mam 5 cm za zapiêcie stanika i mam nadziejê, ¿e starczy, choæ troszkê siê obawiam.
Produkt podobno jest bardzo wydajny - zobaczymy
Który szampon masz http://panakotasklep.pl/manufacturer/organix ?

Ps.O jakim serum by³a mowa? Tym co niektóre z Was pisa³y, ¿e "rozprostowuje w³osy"?
Stary 2014-09-22, 21:22   #150
BettyNails
Raczkowanie

Czytaj±c o keratynowym prostowaniu natrafi³am na kilka opinii (w tym jednej fryzjerki), ¿e keratynowe prostowanie spowodowa³o wypadanie w³osów i ogólnie je zniszczy³o.
Jak my¶licie, w jakich przypadkach to mo¿e siê staæ?
Z³y preparat, zbyt wysoka temperatura?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Fryzury i styling

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2017-04-22 22:09:54

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.