pies-pająk i straszenie ludzi - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-09, 18:43   #121
tyene
Zakorzenienie

Dot.: pies-pająk i straszenie ludzi

Nie boję się pająków, przeciwnie, ale gdybym szła w przejściu podziemnym to nie chciałabym, by cokolwiek na mnie wyskakiwało, nie chciałabym, by ktoś filmował mój strach i moje reakcje. Naprawdę tak trudno to pojąć? Nie powinno się tego robić. Strach nie jest zdrową emocją. Co innego, kiedy tego oczekujemy i idziemy do domu strachów, na straszny film (i tak zawsze możemy wyjść), co innego, gdy ktoś żeruje na naszych emocjach.
Stary 2014-09-09, 18:43   #122
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Daxie Pokaż wiadomość
. Gdybym miała gorszy dzień, bo np. rozstałabym się z TŻ, i ktoś zrobiły mi takiego psikusa, to chyba bym się rozpłakała (że ludzie już w ogóle nie mają w sobie żadnej kultury), a potem go zatłukła. .
a on by to wrzucil do sieci i byłoby Ci jeszcze bardziej przykro.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 18:44   #123
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

O boze...
Chyba jestem nieczula, ale mnie czesc zartow Wardegi bawi pies jest super, sama pewnie bym sie wystraszyla, ale jednak posiadam jakies minimum wiedzy biologicznej i wiem, ze takie pajaki NIE ISTNIEJA.

Argumenty o traumach, zawalach, nerwicach i innych sa smieszne, z takim podejsciem to strach z domu wychodzic, autem jezdzic bo moze kogos wystraszysz...

Pies nie byl az tak straszny zeby zrobic komus krzywde.
I tak najlepszy byl mr Pumpkin, ludzie najpierw sie bali a potem wiekszosc sie smiala, normalna reakcja.

Ludzie, gdzie my zyjemy, ze zartu nie mozna zrobic bo ktos pewnie zawalu dostanie albo sie zsika na wizji i w psychiatryku wyladuje...

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 18:47   #124
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Nie trzeba mieć żadnej fobii żeby się wystraszyć.
Ja boję się pająków, przebranego psa bym się pewnie przestraszyła, a potem bym była wkurzona długi czas, czułabym się upokorzona że ktoś mój strach nagrywa. No ale to tyle. Pewnie bym to przeżyła.
Ale równie dobrze mogłoby trafić na mojego dziadka, człowieka po zawale, i gdyby coś mu się stało z powodu takiego żartownisia, to bym żartownisiowi chyba łeb ukręciła przy samej dupie.

A to, że on straszy kogoś celowo oczywiście działa na jego niekorzyść, co innego jak przypadkiem się kogoś wystraszy a co innego gdy się to robi celowo, z egoistycznych pobudek.
O to tutaj też chodzi. Nikt nie chce by wykorzystywać jego słabość, a jak ktoś to nagrywa dla kasy i puszcza w necie, to już przekracza pewne granice. Są psikusy na poziomie, ale są też nie w porządku.

"To fakt. A fakty to najbardziej uparta rzecz pod słońcem."
Minna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 18:49   #125
Daxie
Raczkowanie

Szczerze? Gdybym miała problematyczną na co dzień fobię i ktoś by mnie jeszcze przestraszył do tego, a miało by to z tą fobią coś wspólnego, to bym pomyślała: "Nie dość, że muszę się z tym codziennie użerać, to jeszcze jakiś idiota z krzaków wyskakuje...". Może stąd moje podejście.

Daxie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 18:50   #126
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Minna Pokaż wiadomość
O to tutaj też chodzi. Nikt nie chce by wykorzystywać jego słabość, a jak ktoś to nagrywa dla kasy i puszcza w necie, to już przekracza pewne granice. Są psikusy na poziomie, ale są też nie w porządku.
Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Nie boję się pająków, przeciwnie, ale gdybym szła w przejściu podziemnym to nie chciałabym, by cokolwiek na mnie wyskakiwało, nie chciałabym, by ktoś filmował mój strach i moje reakcje. Naprawdę tak trudno to pojąć? Nie powinno się tego robić. Strach nie jest zdrową emocją. Co innego, kiedy tego oczekujemy i idziemy do domu strachów, na straszny film (i tak zawsze możemy wyjść), co innego, gdy ktoś żeruje na naszych emocjach.
Mam nadzieję, że NIGDY nie śmiałyście się z ofiary JAKIEGOKOLWIEK dowcipu. Bo może tej ofierze też byłoby przykro i czułaby się niekomfortowo, że stała się obiektem śmiechu.

Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap.
http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20
http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30
Leszy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 18:55   #127
Minna
Zielona Driada

Cytat:
Napisane przez Leszy Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że NIGDY nie śmiałyście się z ofiary JAKIEGOKOLWIEK dowcipu. Bo może tej ofierze też byłoby przykro i czułaby się niekomfortowo, że stała się obiektem śmiechu.
Owszem śmiałam się, ale nie z takich, gdzie doprowadza się ludzi do skrajnego przerażenia, co ostatnio modne.

Stary 2014-09-09, 18:55   #128
dominikmeller25
Zakorzenienie

zresztą wiele z tych akcji (obejrzałem jeden film) naprawdę jest mocnych, wyobrażcie sobie otwieracie drzwi od klatki a tu wyłazi jakieś monstrum na was, człowiek o słabszych nerwach lub chory mógłby naprawdę źle skończyć.
u mnie na osiedlu gdzie sporo patoli, naprawdę jakby taki ktoś wyskoczył z krzaków to nie jedna osoba by się mocno wystraszyła a on by to nagrał i do sieci wrzucił, czy to fajne tak straszyć ludzi?
nie, to nawet w stanach oglądałem film ze statystami The Walking Dead którzy ruszyli na miasto w pełnej charakteryzacji i straszyli ludzi ale za dnia i naprawdę wielu się wystaszyło, a co dopiero jakby ruszyli nocą? połowa na zawał by zeszła.

no i to w końcu geniusz od akcji z policją, w stanach za te akcje by już siedział, albo leżałby w grobie z kulką, a u nas zgrywa kozaka i prowokuje policję a potem robi w necie z siebie pokrzywdzonego bo policja nie zna się na jego żartach.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 18:56   #129
Minna
Zielona Driada

Jak już wspomniałam wyżej w żartach i dowcipach również są granice dobrego smaku.

Stary 2014-09-09, 18:56   #130
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem śmiałam się, ale nie z takich, gdzie doprowadza się ludzi do skrajnego przerażenia, co ostatnio modne.
I nie obchodziły Cię uczucia wyśmiewanej przez Ciebie osoby? I gdzie Ty tu widzisz skrajne przerażenie? Bo chyba zaczynasz przesadzać z określeniami.

Stary 2014-09-09, 18:59   #131
paula78
Zakorzenienie

Widac mam spaczone poczucie humoru bo bardzo lubie takie filmiki- mam tylko nadzieje, że pieskowi nic sie nie stało.

Mnie to bawi i pewnie ludzie, którzy doświadczyli Wardęgi tez się śmiali po fakcie. Sama nie lubie się bac i brzydzę sie pająków, żeby nie było. Nie ogladam horrorów, a na strasznych scenach zamykam oczy.

Mam wrażenie, że co niektórzy powinni wyciągnąc kij z du...

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2014-09-09 o 19:00
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 18:59   #132
Daxie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
To jest wg. mnie kluczowe.

Leszy, ja np. się nie śmiałam Jak już mówiłam, staram się traktować ludzi tak, jak oni traktują mnie. Jeśli osoba z tego powodu cierpi, albo jest jej głupio, to jej szczerze współczuje.
Poza tym już to napisałam niejeden raz - niech straszy znajomych. Nie będzie ryzyka, bo on zna te osoby, tak?
A ja sobie np. nie życzę i już. No takie mam prawo. I szanuję drugiego człowieka, każdy ma inne "granice". Nie będę ryzykować, że komuś zepsuje dzień. Czułabym się zresztą podle.

Mojwa, dyskutowaliśmy już o tym, o czym napisałaś.

Ja kończę dyskusję, bo jestem już dosyć zmęczona, padam generalnie, poza tym uważam, że już napisałam wszystko, co myślę na ten temat. Dzięki za fajną dyskusję, szczególnie kieruję to do Leszego (jak mam odmieniać właściwie? ). Czasem człowiekowi potrzeba rozmowy na poziomie

EDIT:
Paula78, kij z d...? Geez, a już napisałam o rozmowie na poziomie. Ludzie są różni i nawet jeśli mają "kij w d", to mają do tego prawo, OMG. Nie wszyscy są tacy jak Ty, takie teksty są nie na miejscu; ja tam jestem obojętna na ludzi, których to bawi, nie wydaje o nich opinii, to niedorzeczne. A żarty też mają swoją granicę smaku, jak tu ktoś już słusznie zauważył. Ktoś może mieć duże poczucie humoru, ale akurat takie rzeczy go nie bawią i już.
Opinię wydałam przede wszystkim na temat osoby robiącej żarty. Reszta mnie nie interesuje.

Edytowane przez Daxie
Czas edycji: 2014-09-09 o 19:07
Stary 2014-09-09, 19:01   #133
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Widac mam spaczone poczucie humoru bo bardzo lubie takie filmiki- mam tylko nadzieje, że pieskowi nic sie nie stało.

Mnie to bawi i pewnie ludzie, którzy doświadczyli Wardęgi tez się śmiali po fakcie. Sama nie lubie się bac i brzydzę sie pająków, żeby nie było. Nie ogladam horrorów, a na strasznych scenach zamykam oczy.

Zgadzam sie.

A tym co tak hejtuja Wardege polecam obejrzec jego film "homeless christmas". Taki okropny Wardega.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-09-09, 19:03   #134
Minna
Zielona Driada

Cytat:
I nie obchodziły Cię uczucia wyśmiewanej przez Ciebie osoby? I gdzie Ty tu widzisz skrajne przerażenie? Bo chyba zaczynasz przesadzać z określeniami.
Śmiać się a wyśmiewać kogoś to dla mnie jednak subtelna różnica.

I ciekawa jestem skąd wiesz co czują takie osoby?

Stary 2014-09-09, 19:04   #135
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Aż mi się ten filmik przypomniał:

www.youtube.com/watch?v=w8xTit02sbY&hl=en &fs=1&">
No tak, tylko czy fejk może być przykładem na coś? 'Rachel!!!"
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 19:07   #136
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość

Mnie to bawi i pewnie ludzie, którzy doświadczyli Wardęgi tez się śmiali po fakcie.

Ta sprawa też mnie zastanawia. Idźmy do krainy LOGIKI!

Skoro chcę kogoś umieścić w sieci, to raczej nie wrzucam tego bez jego zgody, prawda? Inaczej muszę liczyć się z pozwem i innymi nieprzyjemnościami.
Czyli mógł podejść do tych ludzi (kamera ma określone pole widzenia, nie wiecie co działo się poza obiektywem "rolleyes, pokazać im materiał i zapytać się o zgodę.
Jest MNÓSTWO filmików, gdzie kogoś się straszy (kogoś OBCEGO!), a potem jest pokazany "making of", gdzie to osoby śmieją się same z siebie.

Cytat:
To jest wg. mnie kluczowe.

Leszy, ja np. się nie śmiałam Jak już mówiłam, staram się traktować ludzi tak, jak oni traktują mnie. Jeśli osoba z tego powodu cierpi, albo jest jej głupio, to jej szczerze współczuje.
Poza tym już to napisałam niejeden raz - niech straszy znajomych. Nie będzie ryzyka, bo on zna te osoby, tak?
A ja sobie np. nie życzę i już. No takie mam prawo. I szanuję drugiego człowieka, każdy ma inne "granice". Nie będę ryzykować, że komuś zepsuje dzień. Czułabym się zresztą podle.

Mojwa, dyskutowaliśmy już o tym, o czym napisałaś.

Ja kończę dyskusję, bo jestem już dosyć zmęczona, padam generalnie, poza tym uważam, że już napisałam wszystko, co myślę na ten temat. Dzięki za fajną dyskusję, szczególnie kieruję to do Leszego (jak mam odmieniać właściwie? ). Czasem człowiekowi potrzeba rozmowy na poziomie
Dobrze odmieniasz
I naprawdę nie śmiałaś się z żadnej ofiary dowcipu? Trudno mi w to uwierzyć No nic, ja Ci też dziękuję za kulturalną dyskusję.

Cytat:
Śmiać się a wyśmiewać kogoś to dla mnie jednak subtelna różnica.

I ciekawa jestem skąd wiesz co czują takie osoby?
A Ty skąd wiesz jak czują się ofiary tego żartu Wardęgi? Wywiad robiłaś? Skąd wiesz, że są wyśmiewane, że tak bronisz ich uczuć? Może ktoś również śmieje się z sytuacji, a nie z danej osoby, dokładnie tak jak Ty przy innych dowcipach?

Edytowane przez Leszy
Czas edycji: 2014-09-09 o 19:09
Stary 2014-09-09, 19:07   #137
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
O boze...
Chyba jestem nieczula, ale mnie czesc zartow Wardegi bawi pies jest super, sama pewnie bym sie wystraszyla, ale jednak posiadam jakies minimum wiedzy biologicznej i wiem, ze takie pajaki NIE ISTNIEJA.
Co Ty? Nie kopiesz na co dzień ze strachu wielkich pluszaków-pająków czy innych biedronek?

Halloween się zbliża, więc - drogie wizażanki - uważajcie na zombie w tramwajach, idących na imprezę. Bo wiecie, w tramwajach jest czasem monitoring, jak się przez przypadek przestraszycie, to ktoś to nagra. No i będzie trauma.
I z obawy o życie i zdrowie zombie - nie kopcie ich. Tak naprawdę oni nie są prawdziwi.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 19:09   #138
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
zresztą wiele z tych akcji (obejrzałem jeden film) naprawdę jest mocnych, wyobrażcie sobie otwieracie drzwi od klatki a tu wyłazi jakieś monstrum na was, człowiek o słabszych nerwach lub chory mógłby naprawdę źle skończyć.
(...)
Ludzie o tak chorym (słabym) sercu, że byle przestrach może się skończyć śmiercią, raczej są w szpitalu / w domu podłączeni do jakiejś aparatury i nie szlajają się nocą (sami) po osiedlu. Równie dobrze można się bardzo przestraszyć tego, że nagle zgasło światło na klatce schodowej, tego, że ktoś w nocy szarpie za klamkę, tego, że pies (normalny) sąsiada nagle wyskoczył zza rogu i ujada. Jakby ludzie mieli umierać od byle przestrachu, to... Ale nie umierają, to nie fabuła filmu 'Diabolique'.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 19:10   #139
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Ludzie o tak chorym (słabym) sercu, że byle przestrach może się skończyć śmiercią, raczej są w szpitalu / w domu podłączeni do jakiejś aparatury i nie szlajają się nocą (sami) po osiedlu. Równie dobrze można się bardzo przestraszyć tego, że nagle zgasło światło na klatce schodowej, tego, że ktoś w nocy szarpie za klamkę, tego, że pies (normalny) sąsiada nagle wyskoczył zza rogu i ujada. Jakby ludzie mieli umierać od byle przestrachu, to... Ale nie umierają, to nie fabuła filmu 'Diabolique'.
Juz myslalam, ze tylko mnie sie wydawalo, ze malo realne sa te zawaly ze strachu podczas zartu.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 19:12   #140
Daxie
Raczkowanie

Halloween to trochę coś innego, jak ktoś się obawia, to może z domu nie wychodzić o.O Proste. W ten dzień akurat można się tego typu atrakcji spodziewać.

Leszy, jak byłam dzieckiem to mój brat mi zrobił dowcip. Oglądałam jakiś horror, chyba "Głosy", generalnie o duchach, z którymi można porozumiewać się przez fale radiowe etc., telefon. I mój brat, kiedy byłam samiutka w domu (miałam chyba 9 lat), około północy zadzwonił na domowy i jakieś szumy puszczał Tragedia, strasznie to przeżywałam, myślałam, że się posikam ze strachu Chyba dlatego nie lubię za bardzo wkręcania kogoś w jakiś taki sposób.
Co innego, jak ktoś kogoś wkręca z fajnym, przyjemnym finałem... Ale nie odwołuje się wtedy do strachu etc.

Stary 2014-09-09, 19:16   #141
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Juz myslalam, ze tylko mnie sie wydawalo, ze malo realne sa te zawaly ze strachu podczas zartu.
Ja zabiłem już 2 osoby chore na cacophobie. Czy to oznacza, że nie wolno mi z domu wychodzić?

Cytat:
Halloween to trochę coś innego, jak ktoś się obawia, to może z domu nie wychodzić o.O Proste. W ten dzień akurat można się tego typu atrakcji spodziewać.

Leszy, jak byłam dzieckiem to mój brat mi zrobił dowcip. Oglądałam jakiś horror, chyba "Głosy", generalnie o duchach, z którymi można porozumiewać się przez fale radiowe etc., telefon. I mój brat, kiedy byłam samiutka w domu (miałam chyba 9 lat), około północy zadzwonił na domowy i jakieś szumy puszczał Tragedia, strasznie to przeżywałam, myślałam, że się posikam ze strachu Chyba dlatego nie lubię za bardzo wkręcania kogoś w jakiś taki sposób.
Co innego, jak ktoś kogoś wkręca z fajnym, przyjemnym finałem... Ale nie odwołuje się wtedy do strachu etc.
Rozumiem. Ale nawet te pozytywne na pierwszy rzut oka dowcipy, mogą być dla ofiar nieprzyjemne. No mogą być po prostu, różni są ludzie. Ale wtedy nikt nie przejmuje się uczuciami tych osób, bo w ich opinii poziom dowcipu był zadowalający.

Edytowane przez Leszy
Czas edycji: 2014-09-09 o 19:18
Stary 2014-09-09, 19:21   #142
Minna
Zielona Driada

Cytat:
A Ty skąd wiesz jak czują się ofiary tego żartu Wardęgi? Wywiad robiłaś? Skąd wiesz, że są wyśmiewane, że tak bronisz ich uczuć? Może ktoś również śmieje się z sytuacji, a nie z danej osoby, dokładnie tak jak Ty przy innych dowcipach?
Jestem sobie to w stanie wyobrazić

Nie mówiłam nigdzie, że są wyśmiewane. Odniosłam się do Twojego posta, gdzie to niby ja miałam kogoś wyśmiewać:

Cytat:
I nie obchodziły Cię uczucia wyśmiewanej przez Ciebie osoby?

Stary 2014-09-09, 19:24   #143
coffee
and cigarettes

Cytat:
Czyli w Halloween nikt się nie boi, przez przypadek nie dostanie traumy, fobie są uśpione i nie kopie się na oślep wszystkiego, co się rusza?
Cóż za magiczny dzień.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 19:25   #144
Daxie
Raczkowanie

Nie, nie, ja raczej mam na myśli wkrętę, jaką mi zrobił kiedyś TŻ, żeby mnie wyciągnąć z domu - kosztowało mnie to jedynie mały stres, bo myślałam, że czegoś nie załatwiłam, a ja straasznie nie lubię mieć niezałatwionych spraw na głowie, bo wtedy nie mogę sobie poleniuchować w wybrany dzień - a wyciągnął mnie, żeby niespodziankę przygotować z okazji imienin, których nigdy w życiu nie obchodziłam Dlatego mówię o przyjemnej wkręcie, to nie był żaden dowcip nawet ani nic On mnie bardzo dobrze zna i po prostu wie, jakie są moje granice, o Dlatego nigdy nie zrobił mi przykrości ani nic żadną taką akcją.
Właśnie - może klucz do wkręty czy dowcipie leży w dobrej znajomości drugiej osoby? Wiadomo wtedy, co można, czego nie można - tak, żeby to rzeczywiście było przyjemne wspomnienie

coffee, a wiesz, jaka jest różnica między "niespodziewanie", a "mogłem się tego spodziewać"? Napisałam, że jak ktoś ma takie obawy, że aż fobia czy coś, to nie wychodzi, ale każdy normalny człowiek raczej zdaje sobie sprawę z tego, że coś może być na rzeczy Nie wiem, czy zauważyłaś, ale ja akurat nie mówiłam znów tak dużo o zawałach, nerwicach (akurat to pomijałam w ogóle), czy fobii (tu tłumaczyłam moje stanowisko), tylko o tym, że to jest nieprzyjemne, bo nienaturalne. W Halloween jest naturalne, no... proste. Naprawdę może przeczytaj moje wcześniejsze posty, wtedy zrozumiesz, jakie mam zdanie na ten temat. Dobrze opisuje to post o np. elektrycznym samochodzie. Chodzi też o kulturowe, społeczne przyzwolenie. No nie będę się powtarzać, ale dla mnie to coś innego, co nie znaczy, że oczywiście może być przyjemne - nie musi, tego nie napisałam! Człowiek i tak może uważać to za nieprzyjemną sytuację, ale może się spodziewać i na pewno normalny człowiek nie będzie zły, zdołowany z tego powodu. Chyba, że ktoś go nagra, ale dla mnie to inna historia, chodzi mi o strach w... Dzień Straszenia :P Sytuacja, o której dyskutujemy w wątku jest zupełnie inna i nie jest to zachowanie powszechnie akceptowane, rozpowszechnione; nikomu nie musi to nawet przyjść do głowy. No ale co ja będę - już o tym dyskutowaliśmy, wyraziłam swoje stanowisko.

Edytowane przez Daxie
Czas edycji: 2014-09-09 o 19:31
Stary 2014-09-09, 19:25   #145
coffee
and cigarettes

Cytat:
Ja zabiłem już 2 osoby chore na cacophobie. Czy to oznacza, że nie wolno mi z domu wychodzić?
W Halloween możesz.
Stary 2014-09-09, 19:26   #146
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Jeszcze krazyly takie filmiki w windzie, gdzie nagle pojawial sie "duch" i nie bylo jak uciec z tej windy.. No faktycznie bardzo smieszne.. Ja bym chyba umarla..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
:d

Stary 2014-09-09, 19:27   #147
Leszy
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem sobie to w stanie wyobrazić

Nie mówiłam nigdzie, że są wyśmiewane. Odniosłam się do Twojego posta, gdzie to niby ja miałam kogoś wyśmiewać:
A ja odniosłem się do tego, że powiedziałaś, że śmiałaś się z takich osób. I dla nich mogło to tez być upokarzające. I mogły czuć się wyśmiewane.

I poważnie? Jesteś w stanie sobie wyobrazić co czuje osoba, która została przestraszona, a potem nie wiadomo co się z nią stało? A może siedzi teraz z kumplami i śmieją się razem z wpadki?

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
:d
I takich żartów nie toleruję. Tak samo do tego piesowatego mam zastrzeżenie takie jak autorka tematu - coś mogło mu się stać.

Choć zastanawia mnie to: kto normalny pokazałby materiał, gdzie do czegoś takiego dochodzi? Przecież to automatycznie reputacje sobie niszczy.

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
W Halloween możesz.
I nie muszę się przebierać!

@Daxie
Ale Ty nie piszesz o dowcipie, a o niespodziance, a to różnica

Edytowane przez Leszy
Czas edycji: 2014-09-09 o 19:32

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-09, 19:27   #148
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
Czyli w Halloween nikt się nie boi, przez przypadek nie dostanie traumy, fobie są uśpione i nie kopie się na oślep wszystkiego, co się rusza?
Cóż za magiczny dzień.
jednak to nie gwiazdka jest magicznym dniem w roku, tylko halloween!

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2014-09-09, 19:28   #149
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47
Konto usunięte

Cytat:
Cóż za magiczny dzień.
Serio nie widzisz różnicy w przestraszeniu kogoś przez przypadek, poprzez wejście do tramwaju w którym siedzi, a intencjonalne wyskoczenie na niego z krzaków?
Nawet jeśli efekt jest ten sam, to nie sposób obwiniać ani krytykować kogoś idącego ulicą w przebraniu, bo on nie wiedział, nie miał na to wpływu, nie zależało to od niego.
Ale jeśli ktoś straszy celowo, żeby mieć z tego zabawę i pieniądze, to zupełnie co innego, to upokarzające dla straszonego i po prostu okrutne.
bceb01c221ea3319abad6ab25f068feed7228d52_657f8c47e3c47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-09, 19:29   #150
201607111028
Konto usunięte

Cytat:
Cóż za magiczny dzień.
Coffee, dlaczego dyskutujesz zawsze jedynie w sposób ironiczny? Naprawdę, każdy ma prawo do własnego zdania.
Ktoś uważa, że taka zabawa jest nieśmieszna i może mieć kiepskie następstwa - i ma do tego prawo.
Ty sądzisz inaczej, nie oznacza to jednak, że nie można sobie PO PROSTU podyskutować, porozmawiać, wymienić poglądy. Różnimy się, trzeba to zaakceptować. Każdy inaczej rozumie poczucie dobrego smaku.
Trudno.
Mam wrażenie, że zawsze stawiasz się PONAD swoim rozmówcą - po co to?

Edytowane przez 201607111028
Czas edycji: 2014-09-09 o 19:33
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości