Marcowe Mamy 2015 cz. 2 - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-17, 18:24   #121
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja na to mowie MC smiecie
Bardzo trafne określenie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:25   #122
papalinka83
Zakorzenienie

Ale wiecie co, a propos jedzenia w ciąży: poprzednio w 1 trymestrze odrzuciło mnie od wszystkich niezdrowych rzeczy. Nie mogłam patrzeć na słodycze, fast foody, jogurty owocowe, nagle zaczęłam jeść tylko naturalne, itp. Bardzo zdrowo jadłam. A teraz byłam świeżo po zakończeniu diety SB, dopiero co schudłam po poprzedniej ciąży, w sumie sporo więcej schudłam niż mi zostało, także fajnie. I jak zaszłam w ciążę, to miałam takie napady głodu na rzeczy, których normalnie nie jadałam, typu biały chleb, masło, wędliny i mięso. Chyba miałam jakieś niedobory czegoś po tej diecie, tak myślę, bo to trwało ze 2 miesiące, a teraz już znowu mi smakują sery, warzywa, makarony,. czyli to co zawsze. Chyba organizm jednak sam wie, czego mu trzeba

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:27   #123
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ale wiecie co, a propos jedzenia w ciąży: poprzednio w 1 trymestrze odrzuciło mnie od wszystkich niezdrowych rzeczy. Nie mogłam patrzeć na słodycze, fast foody, jogurty owocowe, nagle zaczęłam jeść tylko naturalne, itp. Bardzo zdrowo jadłam. A teraz byłam świeżo po zakończeniu diety SB, dopiero co schudłam po poprzedniej ciąży, w sumie sporo więcej schudłam niż mi zostało, także fajnie. I jak zaszłam w ciążę, to miałam takie napady głodu na rzeczy, których normalnie nie jadałam, typu biały chleb, masło, wędliny i mięso. Chyba miałam jakieś niedobory czegoś po tej diecie, tak myślę, bo to trwało ze 2 miesiące, a teraz już znowu mi smakują sery, warzywa, makarony,. czyli to co zawsze. Chyba organizm jednak sam wie, czego mu trzeba
Ja tak miałam przez chwile
. Teraz wszystko wróciło he. No nic zobaczymy. Nie ma co o wadze ważne by dziecko miało wszystko co trzeba.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-17, 18:27   #124
mon9
Zakorzenienie

Marcowe Mamy 2015 cz. 2

Cytat:
Napisane przez BettyBoob Pokaż wiadomość
Tylko, że nie mam żadnych nowych kosmetyków...Jak mi nie zejdzie będę musiała zadzwonić do gina ;/

Dziewczyny a robicie lub zamierzacie zrobić usg 3 D? Czy Waszym zdaniem warto?

Ja mam w pakiecie usg i usg 3d za 200zl bo chodzę prywatnie

300 zł to sporo..

W ogóle straszne mity sa wokół ciazy, nie wolno farbować włosów, pic kawy, jeść serów plesniowych, pic coli - a to wcale nei szkodzi, wiadomo ze cola a nie jest zdrowa ale nikt nie mowi o piciu 2l dziennie

Ja uważam w zgodzie z moja gin ze wszystko mozna oprócz surowego mięsa i mleka niepasteryzowanego i produktów z niego pochodzących no i oczywiscie alkoholu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aaa i wiadomo ze jak będziemy jeść wiecej i bardziej kaloryczniej niż przed ciaza to przytyjemy dużo. Trzeba jeść normalnie, kobieta w ciazy moze zwiekszyć zapotrzebowanie energetyczne tylko o ok 200kcal do 400kcal a to wcale nie jest dużo - i to tez mowię jako dietetyk z wykształcenia

Edytowane przez mon9
Czas edycji: 2014-09-17 o 18:30
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:32   #125
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość

300 zł to sporo..

W ogóle straszne mity sa wokół ciazy, nie wolno farbować włosów, pic kawy, jeść serów plesniowych, pic coli - a to wcale nei szkodzi, wiadomo ze cola a nie jest zdrowa ale nikt nie mowi o piciu 2l dziennie

Ja uważam w zgodzie z moja gin ze wszystko mozna oprócz surowego mięsa i mleka niepasteryzowanego i produktów z niego pochodzących no i oczywiscie alkoholu

Cale szczescie szybko sie odzwyczailam od picia kawy a dokladnie pilam kilka razy dziennie energetyki ze wzgledu na moj tryb zycia czulam ze sa mi potrzebne , a teraz mi one smierdza coca cole popijalam i popijam czasami gazowane ale dla bezpieczenstwa kupie w puszce zeby nie wypic 2 l., bo to jedyne co mi pomaga na moje nudnosci ktore dalej nie mijaja
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:33   #126
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

300 zł to sporo..

Aaa i wiadomo ze jak będziemy jeść wiecej i bardziej kaloryczniej niż przed ciaza to przytyjemy dużo. Trzeba jeść normalnie, kobieta w ciazy moze zwiekszyć zapotrzebowanie energetyczne tylko o ok 200kcal do 400kcal a to wcale nie jest dużo - i to tez mowię jako dietetyk z wykształcenia
O dietetyk to mi się podoba. Mam takie samo myślenie jak Ty. Jeść normalnie ważne by się nie głodzic. Bo zbyt obfite jedzenie szkodzi nam.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-17, 18:38   #127
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Podobnie ja... Już 3 kg więcej....
pocieszyłyscie mnie dziewczyny, już myślałam, że jem bez opamiętania i że tyje na potęgę:/i tak oszukuje głód owocami no ale wiadomo...
Stary 2014-09-17, 18:46   #128
mon9
Zakorzenienie

Marcowe Mamy 2015 cz. 2

A wiecie co mnie jeszcze wkurza haha jak ktoś mowi ze ciaza to nie choroba omg jak mnie to irytuje, tż mi to w żartach mówił, szef w pracy niby tez ale i tak mnie to wkurza

I wiadomo jeśli ktoś przed ciaza mało jadł, załóżmy 1200kcal, sa takie przypadki, to organizm przestawił sie na taki tryb i tyle mu wystarczało, i nagle w ciazy zaczyna jeść normalnie, czyli no te 2000kcal to tycie i to spore gwarantowane. Tak samo w przypadku jak ktoś jadł normalnie i zaczyna sie w ciazy objadać

Chce juz znać płeć zeby imię zacząć wymyślać bo na razie nie mam weny i chęci.
Tak poza tym powiem wam szczerze ze jeszcze do mnie nie dotarło do końca ze będe miała bejbika

Ps. Uwielbiam program PANI GADŻET na TVN STYLE

Edytowane przez mon9
Czas edycji: 2014-09-17 o 18:51
Stary 2014-09-17, 18:53   #129
ellyunia
Wtajemniczenie

Przepraszam was mamy marcowe, ale szlag mnie trafia kiedy czytam (znowu) wpisy na nasz temat..

Niunia daruj sobie komentarze na nasz temat (mam styczniowych) my po prostu cieszymy się ciążą a ty masz obsesję jedzeniową i punkcie swojej wagi.
Zamknijmy w końcu ten temat! Poprosiłyśmy Cię o zmianę wątku
na odpowiedni do twojego etapu ciąży- zgodnie z regulaminem wizażu.
Prosimy żebyś już nas nie wspominała w swoich wypowiedziach.
Żyj i ciesz się swoją ciążą a nie zaprzątaj sobie głowy innymi.

---------------------------
Mama styczniowa

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:55   #130
dusiolka
Zakorzenienie

Ellyunia piękniej bym tego nie ujęła. Mama styczniowa
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:57   #131
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
Przepraszam was mamy marcowe, ale szlag mnie trafia kiedy czytam (znowu) wpisy na nasz temat..

Niunia daruj sobie komentarze na nasz temat (mam styczniowych) my po prostu cieszymy się ciążą a ty masz obsesję jedzeniową i punkcie swojej wagi.

Mama styczniowa
Skończ mnie obrażać do widzenia

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-17, 18:57   #132
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ewka5891 Wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia marzeń

Dołączam: bettybob, 26 lat, 17.03.2015 r., płeć jeszcze nie znana

Też farbuję włosy l'oreal casting. Na początku nie chciałam farbować, ale nie mogłam się patrzeć na siebie w lustrze przez okropne odrosty.

Zjadłam dziś na obiad 2 talerze lecza i umieraaam ... Pocieszam się, że w większości były to warzywa, więc może nie pójdzie mi zanadto w boczki

Dziewczyny! Nie jest to związane z ciążą, ale od czasu do czasu wyskakują mi czerwone swędzące plamy pod oczami. Wyglądają jakby coś mnie ukąsiło. Nie mam pojęcia co to ;/ Jestem alergikiem, więc pierwsze co poszłam do alergologa, który stwierdził, że to alergiczne zapalenie spojówek. Żadnych badań mi nie zlecił. Tylko raz na to spojrzał. Raz w miesiącu przez kilka dni mi to wyskakuje ;( Co to może być? Alergia? Niedobór witamin?
a może krem pod oczy? Już chyba gusia napisała, że może na skutek ciąży zaczął Cie uczulać, a wcześniej mogło być ok

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
Nie daję rady Was nadrabiać! tyyyyyle piszecie dziennie, że szok!

Ale witam się w nowym wątku, świeżo po wizycie
Wyniki testu podwójnego prawidłowe (mniejsze ryzyko niż ryzyko stosowne do wieku); szyjka macicy itd. w porządku; dziecinka nadal mniejsza niż wynikałoby z OM (widocznie późno miałam owulację), wg USG jest teraz 15+2, a wg OM 16+6; wszystkie kości widoczne, żołądek, pęcherz, nerki, itd. też; struktury w mózgu symetryczne.
Gin zapytał, czy chcemy znać płeć - stwierdził, że jest prawie pewny (na 99%), bo maluch idealnie ułożył się tak, że widać było ładnie pośladki i krocze. Za miesiąc jeszcze potwierdzi, ale uważa, że rośnie mi w brzuchu mała kobietka Tak więc Będzie prawdopodobnie nasza Ula (imię od dawna wybrane). Jednak to był chyba znak, że za nic żadne męskie imię nam nie podchodziło i nie podobało się
Na nocne skurcze mam przyjmować aspargin.
super!

mordka dzięki za namiary na przepis, tż przyjedzie, to zrobię

Jeżeli chodzi o te wszystkie diety, to ja właśnie przed ciąża odkąd pamiętam pilnowałam się z jedzeniem, starałam się jeść zdrowo, fast foody tylko od czasu do czasu, lekkie kolacje, malutko słodyczy, a teraz.... szkoda gadać Ale obiecałam sobie, że po egzaminie koniec ze śmieciowym żarciem i biorę się za siebie Oczywiście nie zamierzam ograniczać kalorii, ale właśnie niezdrowe żarcie+ słodycze

ogarnęłam się właśnie i zaraz jadę z mamą do galerii Cały dzień w piżamie siedziałam

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:59   #133
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

Mama styczniowa
Nie będę z Wami rozmawiać.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-17, 19:00   #134
Lila_17
Rozeznanie

O kurcze, ale jestem do tyłu i jeszcze na listę się nie załapałam Chyba już za późno?
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 19:00   #135
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie co mnie jeszcze wkurza haha jak ktoś mowi ze ciaza to nie choroba omg jak mnie to irytuje, tż mi to w żartach mówił, szef w pracy niby tez ale i tak mnie to wkurza

I wiadomo jeśli ktoś przed ciaza mało jadł, załóżmy 1200kcal, sa takie przypadki, to organizm przestawił sie na taki tryb i tyle mu wystarczało, i nagle w ciazy zaczyna jeść normalnie, czyli no te 2000kcal to tycie i to spore gwarantowane. Tak samo w przypadku jak ktoś jadł normalnie i zaczyna sie w ciazy objadać

Tak poza tym powiem wam szczerze ze jeszcze do mnie nie dotarło do końca ze będe miała bejbika

Ja mam wizję i na dziewczynę i chłopaka. Z jedzeniem racja. Ciąża to nie choroba tez mi już tak powiedziano ale tacy są ludzie.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 19:02   #136
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Mama styczniowa
Przepraszam ze sie wtrace, ale kolezanka z forum nie podala zadnych danych osob, na temat o jakim rozmawialysmy. a mozemy rozmawiac o dowolnym temacie, i naszych doswiadczeniach. Chyba ktos tutaj jest przewrazliwiony
Stary 2014-09-17, 19:03   #137
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
O kurcze, ale jestem do tyłu i jeszcze na listę się nie załapałam Chyba już za późno?
Nigdy nie jest za późno

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-17, 19:04   #138
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Nigdy nie jest za późno
To super
Lila_17, Dominika, 25 lat, Tp 23.03.2015
Stary 2014-09-17, 19:04   #139
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak uwazam, ze to nie choroba, aleeeeeee uwazam ze skrzydel nie mam latac nie bede wlasnie teraz... a rzadko kiedy przyszla mamusia ma tyle energii w sobie i czuje sie dobrze
A ja moze to za wczesnie, ale zakochalam sie w moim malenstwie, jak tylko zobaczylismy je na usg.
Stary 2014-09-17, 19:05   #140
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
To super
Lila_17, Dominika, 25 lat, Tp 23.03.2015
Dominika to imię chce dać jak będzie dziewczyna

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-17, 19:06   #141
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Tylko, że nie mam żadnych nowych kosmetyków...Jak mi nie zejdzie będę musiała zadzwonić do gina ;/

Dziewczyny a robicie lub zamierzacie zrobić usg 3 D? Czy Waszym zdaniem warto?
no ja się zastanawiam, czy robic czy nie... wiele osób mi mówi, że warto, że wspominają to badanie z całej ciąży najbardziej. Ale sama nie wiem. Sior moje nie robiły.

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
Nie daję rady Was nadrabiać! tyyyyyle piszecie dziennie, że szok!

Ale witam się w nowym wątku, świeżo po wizycie
Wyniki testu podwójnego prawidłowe (mniejsze ryzyko niż ryzyko stosowne do wieku); szyjka macicy itd. w porządku; dziecinka nadal mniejsza niż wynikałoby z OM (widocznie późno miałam owulację), wg USG jest teraz 15+2, a wg OM 16+6; wszystkie kości widoczne, żołądek, pęcherz, nerki, itd. też; struktury w mózgu symetryczne.
Gin zapytał, czy chcemy znać płeć - stwierdził, że jest prawie pewny (na 99%), bo maluch idealnie ułożył się tak, że widać było ładnie pośladki i krocze. Za miesiąc jeszcze potwierdzi, ale uważa, że rośnie mi w brzuchu mała kobietka Tak więc Będzie prawdopodobnie nasza Ula (imię od dawna wybrane). Jednak to był chyba znak, że za nic żadne męskie imię nam nie podchodziło i nie podobało się
Na nocne skurcze mam przyjmować aspargin.
kolejne miłe wieści, super!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 19:07   #142
mon9
Zakorzenienie

Ja mam to szczęście ze tz gotuje w domu ale no ostatnio nie mam wcale ochoty na mięso i ciężkie sosy, wole kanapki, jogurty i inne lekkie rzeczy, z dziwnych rzeczy jakie jem to ziemniaki gotowane z solą i masłem i z kwaśnym jogurtem uwielbiam ziemniaki

Stary 2014-09-17, 19:08   #143
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Dominika to imię chce dać jak będzie dziewczyna
O proszę:P Dobry wybór

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-17, 19:08   #144
niunia_ona
Zakorzenienie

My juz po kolacji kanapki i trochę kislu bo mnie checilo 😊

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-09-17, 19:08   #145
mon9
Zakorzenienie

Ja tez uważam ze to nie jest choroba ale jak ktoś mi to mowi to nie wkurza a ja nie uznałam sie nad sobą jak sie dobrze czuje przeciez pff

Stary 2014-09-17, 19:10   #146
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam to szczęście ze tz gotuje w domu ale no ostatnio nie mam wcale ochoty na mięso i ciężkie sosy, wole kanapki, jogurty i inne lekkie rzeczy, z dziwnych rzeczy jakie jem to ziemniaki gotowane z solą i masłem i z kwaśnym jogurtem uwielbiam ziemniaki

ja ostatnio mam faze na ziemniaki a na nie śmietana!!!!!
Stary 2014-09-17, 19:10   #147
gusia825
Raczkowanie

Sama ciąża to nie choroba, ale samopoczucie siada. Mdłości, wymioty, bóle brzucha, pleców, rozdrażnienie i wahania nastrojów, puchnięcie nóg, żylaki, omdlenia ... Dla każdego coś "dobrego" Zresztą czy to nie jak objawy jakiejś choroby?
Stary 2014-09-17, 19:13   #148
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Przepraszam ze sie wtrace, ale kolezanka z forum nie podala zadnych danych osob, na temat o jakim rozmawialysmy. a mozemy rozmawiac o dowolnym temacie, i naszych doswiadczeniach. Chyba ktos tutaj jest przewrazliwiony
Sama widzisz. Nie mają co robić to czytają wszystkie wątki i krytykują. Jedna moja wypowiedź jak zadałas pytanie to odpowiedziałam i juz mają swoje bóle. Nie nie. Niech jedzą ile chcą ale niech mi dadzą spokój. Same są chore. Myślą że w ciąży ze wszystko im wolno ludzi obrażać itd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Edytowane przez niunia_ona
Czas edycji: 2014-09-17 o 19:14
Stary 2014-09-17, 19:13   #149
olasia
Zadomowienie

Dziewczyny ....szalone jestescie nie macie co robic? Hehe
A na serio witam wszystkie mamusie na nowym watku, wszystkim zycze abysmy do konca wytrwaly w tym samym (lub wiekszym) skladzie

Tak na szybko, ktos pytal mnie o konfiture z cytryn, ja bede robic mniej wiecej z tego przepisu
http://www.mytaste.pl/click/index/39...blox.pl%2Fhtml
Mam wiecej cytryn ale tez chce zrobic procentowo z mniejsza iloscia cukru tylko nie wiem czy to sie da

Wiecie co, normalnie mnie dzisiaj wydelo... z dnia na dzien tak zauwazylam to dzisiaj w przymiezalni bo bylam po spodnie no i... kupilam sobie drugie spodnie ciazowe dzisiaj, czarne dzinsy. Ja juz sie w swoje nie miescilam bo zwykle kupuje spodnie z wysokim stanem i mnie juz cisnely. W dresach nie lubie wychodzic poza nasze podworko
W ogole dzinsy to moja druga skora, nie wyobrazam sobie, by moglo ich zabraknac w mojej garderobie podczas ciazy
Kupilam w H&M, kosztowaly 79 zl. Byla promocja, druga para dzinsow za polowe ceny ale niestety nie bylo juz mojego rozmiaru.
Dobra ide czytac watek od poczatku

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 19:15   #150
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gusia825 Pokaż wiadomość
U mnie niektóre kosmetyki, które przed ciążą były ok - w ciąży okazały się drażniące albo i uczulające.

Ja od 2 ostatnich wizyt widzę mojego malucha w 3D, mam też kilka zdjęć i to jest bajer Bardzo wzruszający widok

300zł?! OMG strasznie dużo, ja mam w cenie wizyty zawsze.
A mogę zapytać gdzie chodzisz na badania? W Poznaniu? Ja mam swojego gina 30km od Poznania, u niego akurat nie ma 3D i szukam w miarę dostępnej opcji cenowej.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości