![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stare z nas łosie (patrz: wyżej dwudziestki)
Ahinsa, jak fajnie Ci się napisało...
![]()
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Własnie dzis intensywnie o tym myslę i rozmawiam z kumpelą ze studiów.
Kiedys było tak: Piatek impreza, sobota godzina 8:00 wykłady,po wykładach impreza- ba czasem nawet w trakcie. Szalenstwo, szczebiotanie, flirtowanie. Zero zmeczenia, mogłysmy spac 3 godziny na dobe i byłysmy rzeskie jak skowronki. Potrafiłysmy wypic po 5 piwek i nawet nie czułysmy na drugi dzien malutkiego chociazby osłabienia.. Teraz- ja umieram. Wczoraj byłam na 2 godziny w zadymionym klubie, piwa nie piłam bo prowadziłam- a teraz głowa mnie boli, spac mi się chce- bo nie zasnełam tak jak zwykle ok 24 tylko o 1:00. Nie nadaję się do łazenia po knajpkach. Domek, kapcie, fotel herbatka i ksiazeczka to jest to ![]() Koleżanki maja już dzieci, albo sa w ciazy albo planuja- piwo to dla nich ekstremalna jazda. Zdecydowanie to największa zmiana- brak zdrowia i ochoty do imprezowania ![]() Przypomniały mi się te szalone czasy liceum. Jezdzenie stopem na wagary do Krakowa, szalone wyjazdy z kuplami nad morze, koncerty Kultu i Kazika. Szalone domówki, babskie wieczory z obrzarstwem, maseczkami i alkoholami ![]() Co miesiąc nowa wielka miłość. Dzis juz nie mam w szafie wojskowych spodni z łancuchami dyndajacymi przy kieszeniach, bluz z kapturem, rzemyków na szyję, drewnianych koralików. Czarne włosy zamieniłam na blond. Nie mam pomysłow na nowe tatuaze, wyjełam wszelki zbędne kolczyki. Co pozostało- optymizm, diabełek w oczkach, wspomnienia, zdobyte doswiadczenia i ogromna miłosc do muzyki. Gust muzyczny pozostał ten sam. Dalej ostre harcorowe brzmienia wygrywaja. Mimo że jestem pancią w obcisłych spodenkach, białym sweterku, blond włoskach i zgrabnych okularkach mykajaca do pracy w biurze słucham nadal Rage against the machine, Biohazard itp.klimatów. Dalej kocham stary dobry RAP. Oczywiscie poszezyłam repertuar o elektronike- czyli hardcore, drum'n'bass. ![]()
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie należałam do żadnej subkultury jak niektóre wizażanki, więc mój styl niewiele się zmienił.
Dalej noszę i sportowe ciuchy ale i szpilki i sukienki...zawsze mnie to kręciło. moda. Dalej się obijam na studiach a potem płaczę, że wszystko mi się na głowę wali. ale zaczęłam używać kremu pod oczy ![]() ![]() używam dużo więcje kosmetyków do pielęgnacji i mam długie paznokcie co nigdy ale to nigdy mi się wcześniej nei zdarzało. poza tym nazywam większośc dzieci na mieście w sobotę wieczorem "dziećmi" a nie kumplami ![]() czytam gazety codzienne ![]() stałam się do przesady sentymentalna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
KWC
|
Ahinsa, tą alkoholową równą pochyłą to mnie rozwaliłaś
![]() Przypomniało mi się jak ostatnio znalazłam swój wpis z kultowego niegdyś Kalendarza Szalonego Małolata (pamiętacie? ![]() ![]() ![]() side85, ja też już tego kremu po oczy używam, Jezu, jeszcze trochę i jakieś liftingi na szyję sie zaczną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Konto usunięte
|
Ja nie mam pojęcia dlaczego ten wątek umarł śmiercią naturalną.
![]() Aż miło było poczytać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Killing me softly
|
A ja nie mam pojęcia jak mogłam go przeoczyć
![]() Pędem nadrabiam, Piękna Dwudziesto(..)letnia Lukrecja ![]()
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz zatoczyłam koło, znowu potrafię bawić sie świadomie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
Jak ja patrzę wstecz, to byłam strasznym dzikusem.
Tylko nie jestem pewna, czy to mi nie zostało. ![]() Podoba mi się post ŁAJKI na temat mówienia "nigdy". I jeszcze jedno. Ostatnie dwa lata obfitują u mnie w wydarzenia. ![]() Czasami żartuję, że gdyby ktoś 10 lat temu wziął mnie za ucho i przepowiedział co się wydarzy, zdrowo popukałabym go w głowę. A potem siebie. ![]() Życie bywa zaskakujące. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
U mnie to koło jakieś wybrakowane jest, potrafię świadomie, ale przy babskich imprezach muszę się znieczulić, by brać niektóre kobietki na luzie
![]() Kalendarze szalone stoją u mojej mamy na półce jeszcze niektóre ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;8208027]U mnie to koło jakieś wybrakowane jest, potrafię świadomie, ale przy babskich imprezach muszę się znieczulić, by brać niektóre kobietki na luzie
![]() Ha, ja jestem juz na tak dalekim etapie, że nie musze się znieczulac, bo z głupimi/niemiłymi/porąbanymi/itd. się nie zadaję ![]() Kiedyś sie męczyłam z osobami, które niezbyt mi odpowiadały, tolerowałam, myslałam, ze co tam, przeżyję imprezę z jakims głąbem... A teraz nie. Spotykam się tylko z tymi, których lubie i z którymi lubie gadać i sie bawić. Dorosłam do tego, żeby zrozumiec, że życie mam jedno i nie warto tracić go z kims ... kogo nie trawię. ![]()
![]() |
#132 |
Zadomowienie
|
Ooo jak wyszło pierwsze wydanie KSZM to ja chyba z piętnaście latek miałam, ależ ze mnie głupia kózka była*.
No swoją drogą to naprawdę fajną rzeczą był ten kalendarz- pamiętacie te zwariowane horoskopy, zwierzenia małolatów i bodajże "myśl dnia" czy coś takiego? Ciekawe co sie teraz dzieje z Panem Redaktorem? Jak mu było? Chyba Jacek nie? *no teraz to już głupia kozucha (stara i sucha heeh)
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
BAN stały
|
chyba zacznę sobie ten wątek traktować trochę po kronikarsku.
![]() mam za sobą etap fascynacji materializmem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Killing me softly
|
Cytat:
![]() ![]() Swoich glanów( 2 pary) do tej pory nie umiem wyrzucić z szafy, no nie umiem, serce mi pęka ![]()
![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Ja mam w szafie Martensy
![]() ![]() ![]() ![]() Po ślubie bardzo odmłodniałam duchowo także polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() I pewnie niedługo się zdecyduję i zapiszę. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Coś w tym jest, u siebie obserwuję to samo. Jak to człowiek nie doceniał kilku godzin WF w tygodniu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Konto usunięte
|
A co wy dziołchy, nagrobki sobie zamówiłyście na cmentarzach, że Was tak na podsumowania wzięło?
Dobra, tyż cuś napiszę: wyrosłam z: - kompleksów, - niektórych zespołów i wykonawców, które kiedyś słuchałam, - niechęci do zakupów odzieżowych, - weltschmerzów i ciągłego zastanawiania się nad życiem, dobra, kończę, bo już się oddaję nałogowi komputerowemu od kilkgu ładnych godzin - nie pochwalę sie ilu - i idę pod prysznic i lulu Trzymajta się, forumowiczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
oj stary ze mnie łoś ..skoro bliżej 30 niż 20
![]() W latach nastoletnich nie przechodziłam fascynacji glanami, nirvaną, dredami bądź innym stylem. Miewałam chwilowe fascynację modą np. getry+ spódnica lambadówa ( ale kiedy to było ...lata podstawówki, a dzieci w tym wieku zawsze ślepo podąrzają za "modą" ![]() Mój styl ubierania nie zmienił się znacząco..może tylko bardziej stał się kobiecy bo noszę buty na obcasie( trochę nie wypadało latać w liceum w szpilkach). Nawet mój gust muzyczny nie wiele się zmienił. Nadal słucham prawie wszystkiego..w zależności od nastroju. Nie wyrosłam z wyglądu (wciąż dają mi naście lat ![]() Pomimo kilkuletniego związku jestem bardziej samodzielna niż wtedy gdy byłam sama. Potrafię docenić to co mam ..........bardziej niż kiedyś. Nie wyrosłam z szaleństwa .........ale to szaleństwo stało się bardziej świadome. Większość z nas w młodości przechodziła fazę rozmyślań nad sensem i celem życia...ja dopiero teraz zastanawiam się jak żyć aby każdy dzień był wart wspomnień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zadomowienie
|
Ja miałam taki ukochany sweterek czarny w serek.No poprostu 7-8-1 lo klasa.Non stop w nim chodziłam.Czepiłam się jak szalona.Co więcej mam go w szafie,ale nawet po domu w nim nie chodzę.Ogólnie lubiłam rozciągnięte swetry.
1-2 klasa lo chodziłam ciągle w spódnicach w kratkę.Co prawda kupowałam długie spódnice w kratkę,a mama mi skracała je do kolan i zakładałam do tego w szkole tenisówki i tak w tym latałam ![]() Za to teraz nawet na takie spódnice nie patrzę. Po 2 klasie lo lubiłam spódniczki im krótsze tym lepsze. Po 3 klasie za to ubóstwiałam kolor różowy.Miałam wszystko w różu zaczynajać od ołowka kończąc na kurtce. Teraz jak to wszystko wspominam to cieszę się,że z tego wyrosłam,bo nosiłam to wszystko w nadmiarze. Co nie oznacza,że niemiło to wspominam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.