![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Strój świadkowej - pomocy :(
Cytat:
![]() mój brat za rok bierze ślub, mieszkają u Nas w domu i nie mają takich faz...
![]() |
![]() |
#122 | |||||||
Zakorzenienie
|
You made my day!!!!!! Cytat:
Oprócz tego, skoro wiedziałaś, że oni maja takie auto mogłaś wypożyczyć jeszcze lepsze. Cytat:
Cytat:
1. Ustaliła z nią dużo wcześniej takie kwestie 2. Sama kupiła jej konkretną sukienkę Z tym samochodem... zwłaszcza, że to nie goście podjeżdżają pod kościół/urząd autem. Tak samo nie gości samochody są przystrojone... Cytat:
Bajki nie dzieją się naprawdę. A poza tym... chyba w każdej bajce jest jakiś czarny charakter. Cytat:
Cytat:
Nie dziwię jej się. Cytat:
Wiedziałaś kogo zapraszacie. Trzeba nie było zapraszać bogatszych od siebie... Aaa, wiem, wtedy by prezentów nie było... no cóż... Babcia na spacer nie zaprasza? A może to jej wnuczka babcię zaprasza? Własna matka pyta co chce na obiad? Mnie tez moja mama pyta co chcę na obiad jak ją odwiedzam. Nie widze w tym nic dziwnego. Wyjęłas mi to z ust! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
sissy that walk
|
Przeczytałam cały wątek i na myśl przychodzi mi tylko jedno: LOL
![]() Podsumowując: - jeśli daję komuś bezterminową pożyczkę to znaczy, że nie potrzebuję tych pieniędzy, toteż nie powinnam się zabezpieczać, tylko ufać że być może kiedyś tam je odzyskam, - jeśli daję własnej matce wycieczkę, którą ktoś inny mógłby jej dać dopiero za X lat, to z kolei jestem bezczelna, bo się wywyższam swoim statusem finansowym i wcinam w nieswoje sprawy, - jeśli idę na ślub i mam dobry samochód, to powinnam kupić jeden gorszy na tę okazję, bo państwo młodzi mają potrzebę poudawać wypożyczonym autem, że są bogatsi niż są, w dodatku absolutnie bogatsi od wszystkich swoich gości, - idąc na ślub nie jestem gościem, tylko modelem do ładnych zdjęć, toteż mam obowiązek dostosować swój strój i zachowanie do wizji panny młodej, włączając w to kolory przewodnie i stopień bycia atrakcyjną (niedopuszczalne jest wyglądanie ładniej/młodziej/promienniej niż panna młoda, choćby przed ślubem zeżarła cytrynę i nie myła włosów przez dwa tygodnie) - najważniejszą kwestią na świecie jest "no jak to wygląda" i "co wypada", - będąc rodziną pana młodego mam święty obowiązek nie spędzać czasu z rzadko widywaną córką/wnuczką/ciotką/siostrzenicą, tylko warować przy pannie młodej, choćby do ceremonii został tydzień z okładem, bo to JEJ tydzień, JEJ miesiąc i JEJ rok; O czymś zapomniałam? Muszę to zapisać na przyszłość.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#126 | ||
Zadomowienie
|
Jestem w szoku, ten wątek to istna perełka...
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#129 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie, nie czepiaj się, że zrobiła SWOJEJ mamie prezent. Ty nawet jeszcze do rodziny nie należysz. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#130 |
Zakorzenienie
|
Typowa bridezilla, ze swojego ślubu usiłuje zrobić spektakl, nie ważne jak inni będą się czuli i bawili - ważna jest ONA i jej widzimisie. Ja rozumiem zasugerować świadkowej kolor/rodzaj sukienki, ale Twoja postawa jest dla mnie niezrozumiała. Argument o wsi jest poniżej jakiegokolwiek poziomu - prędzej powiedziałabym, że "wiejskie" jest przejmowanie się tym, co ludzie powiedzą na babę w garniaku. Twój jedyny argument to "tak się nie robi", nieważne jaki to ma sens.
Kompleksy widać w każdej Twojej wypowiedzi autorko.
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Odnosząc się do pierwszego postu - na wszystkich weselach, na których byłam świadkowa była w sukni, sukience lub spódnicy.
Popieram zdanie tych, którzy twierdzą, że PM ma prawo doradzić, nie nakazać, nałożenie innego stroju niż garnitur, bo jakby nie patrzeć to "jej" impreza. Faceci zazwyczaj mniej interesują się "tą" stroną uroczystości. Edit: A nie.. jedna świadkowa była w spodniach, aczkolwiek PM przybyła na uroczystość w spodnium. --- Co do tematu samochodu to wstrzymam się od komentarza.
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-10-02 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Wtajemniczenie
|
A drugi swiadek to kto bedzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Nie wierze, że tacy ludzie jak autorka istnieją...
![]() Powiem szczerze, że gdybym wychodziła za mąż i moja świadkowa miała w planie założyć tak elegancki i szykowny garnitur, to pozostałoby mi tylko pogratulować jej gustu i cieszyć się, że będzie pięknie wyglądać (bo nie mówimy tu o garsonce z targowiska, tylko o naprawdę pięknym kobiecym garniturze). ![]() Autorko Twoje zachowanie jest żałosne. Widać, że Twój TŻ Cię nie zna, bo normalny facet 1000 razy by się zastanowił zanim ożeniłby się z TAKĄ osobą jak TY. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazwyczaj też świadkowa jest ładna i młoda, czy to powód, żeby nie wziąć nieco mniej urodziwej świadkowej w podeszłym wieku? To, że coś jest zazwyczaj, nie jest absolutnie żadnym powodem, żeby uznawać to za obowiązek i się obrażać.
![]() |
![]() |
#135 |
mOLDerator
|
Ja to już bym chyba całą miejscowość przearanżowała- tak by pannie młodej pasowało- co tam, jak szaleć to szaleć!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Autorko, ogromnie Ci współczuję! Bycie osoba zakompleksioną musi potwornie utrudniać życie. Kompleksy i pewnie ta niepewność przyszłości związku (bo wychodzi na to, że związek raptem kilkumiesięczny a dobór poprzednich partnerów też odbywał się wg pewnego klucza) muszą dawać w kość.
Pewnie rodzina TŻ najzwyczajniej Cię nie lubi (w sumie się nie dziwię) i nie chcą z kimś takim spędzać czasu. Jeśli poznali Cię zaledwie kilka miesięcy temu a już zaczynasz się szarogęsić w relacjach rodzinnych TŻ, to i tak uważam ich za bardzo opanowanych i kulturalnych ludzi. Gdyby nowopoznany facet zaczynał od ustawiania finansowych relacji w mojej rodzinie, bardzo szybko przestałby być w zasięgu moich zainteresowań. Czy Ty już mieszkasz w domu rodziców TŻ? Czy jesteś utrzymywana przez TŻ i jego rodzinę? Bo jeśli nie, to przecież nie musisz przebywać w jednym domu z siostrą TŻ. A co na to Twoja rodzina? A tak w ogóle to z samochodem sama nawaliłaś, jeśli wiedziałaś jakie samochody ma siostra TŻ, trzeba było wynająć jeszcze lepszy i tak jeden kłopot z głowy by Ci odpadł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
Chyba żartujesz robiąc problem z garnituru. Sama byłam swiadkowa na ślubie kuzyna i tak, byłam ubrana w czerwony garnitur. Nikomu do głowy nie wpadło pytać się kogokolwiek o to w co będzie ubrany albo komentować cudze wybory. Jakieś dyktatorskie zapędy? Więcej luzu i dystansu, ślub to dzień pary młodej, ale dopóki świadkowie nie zechcą przyjść w dreszcz to strój jest ich sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
świetny garniaczek, a Jolie wygląda w nim bosko
![]()
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałabym też sprostować, że wyraźnie napisałam "jej impreza" zaznaczając, że faceta tego typu kwestie nie interesują; zgadzam się, że weselicho powinno być usłane wspólnymi decyzjami, tylko naprawdę... ilu facetów interesuje kolor kwiatków na stole, wstążek na ławkach czy strój świadkowej?
Przemilczenia dzielą bardziej niż nieobecności. [Gabrielle Bonheur Chanel] Edytowane przez sublime Czas edycji: 2014-10-03 o 13:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
To moze swiadka ubrac w sukienke i po klopocie?
![]() Watek roku, jak ja sie ciesze ze takiej osoby u mnie w rodzinie nie ma. Nie znam faceta i jego rodziny, ale tak mi ich zal teraz. Niestety znam kobiety z takim charakterem, zawsze poszkodowane od losu i reka wyciagnieta bo im sie od zycia nalezy. A jak komus sie lepiej powodzi do jad sie leje az kaszolosze trzeba nosic. Ale tak chcialabym zeby to byl troll.
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() G E N I A L N E
![]() |
![]() |
#143 |
Zielona Driada
|
![]() ![]()
![]() |
#144 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oprócz tego również wątek na temat: - goście nie dostosowali się do koloru przewodniego i mieli ubrania o ton za jasne/ za ciemne - jak żyć z poślubną traumą Popieram ![]()
![]() |
![]() |
#145 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
You made my day
![]() Generalnie Magda wydaje się być spoko babką. Pomocna, obrotna itp. Co do ciebie to współczuję narzeczonemu i jego rodzinie... Przestań myśleć, że ona robi ci na złość i zacznij żyć swoim życiem.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 | ||
Biała Dama
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
A nie pomyślałaś, że może córka wysłała mamę na wycieczkę, bo nie miała serca czekać, aż Wy jej to zafundujecie na świętego nigdy? Może miała obawy, że mama nie dożyje spełnienia swojego marzenia? Ale nie, miała czekać, bo Wy "kiedyś mieliście wykupić".
Reszty komentować nawet nie będę. Będzie Ci bardzo ciężko w życiu, bo jesteś zawistna, egoistyczna, nie szanujesz innych i wyciągasz ręce po to, co Ci się nie należy. A życie nieraz bardzo boleśnie weryfikuje takie postawy i uczy rozumu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
U mnie kolor przewodni bedzie zolty z dodatkiem zieleni,jak myslicie moge zazadac aby wszystkie kobiety mialy zolte kreacje a mezczyzni zielone,bedzie sie ladnie komponowac z motywem przewodnim?
Zartowalam, ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.