|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.
Cytat:
|
|
|
|
|
#122 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Zadzwoniła na policję i powiedziała, że leje mi się woda z sufitu, z mieszkania u góry, a lokatorka nie otwiera i nie wiem, co się dzieje. |
|
|
|
|
#123 |
|
Wtajemniczenie
|
co to jest kurtka parka ?
i czym się różni od NIEPARKI ?
|
|
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobiłam zdjęcia w razie cxzego, jutro do niej pójdę. W ciągu 5 lat zalala nas 3 razy
|
|
#125 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jakby to nic nie dało to straż miejska pozostaje.
|
|||
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() « czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież mogą być różne rodzaje tych szwów, różna grubość itp. Ja miałam po porodzie, nie sądzą aby zakładane były identyczne na wszystkie części ciała..
|
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
Mi zaczely powoli chyba sie rozpuszczac ok 14-15dni ale nosilam je jeszcze troszke. Mialam zakladane po porodzie i wlasnie cos w tych okolicach mialam polozna w domu i ona stwierdzila, ze widac, ze cos w koncu sie z nimi ruszylo. Polozna powiedziala mi, ze rozpuszczac sie moga do ok 4-6 tygodnia po ich zalozeniu.
Edytowane przez Syl993 Czas edycji: 2014-10-18 o 02:32 |
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
Pomocyy!!!
Od paru dni na moim balkonie poźnym wieczorem przesiadują gołębie i srają oczywiście, mam już serdecznie dość sprzątania ich odchodów. Sąsiedzi karmili je na swoim balkonie, widzę juz przestali to robić. One jednak dalej przyfruwają i srają u mnie na balkonie ![]() Jakieś sprawdzone rady jak się ich pozbyć?
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
Czy któraś używała tego reklamowanego żelu rozgrzewającego zimne dłonie i stopy Reguterm? Jakieś wrażenia?
|
|
|
|
#131 | |||
|
Konto usunięte
|
[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;4856816 3]Kupiłam pod koniec lipca spodnie w Hausie.
Potem wyjechałam, spodnie do października leżały w szafie, nie noszone. Ubrałam je teraz i zauważyłam, że jedna nogawka jest krzywa. Szwy podczas chodzenia przekręcają się na środek łydki. Myślicie, że mogę po takim czasie to reklamować? Spodnie nie były drogie. ale naprawdę źle to wygląda i nigdzie w nich nie wyjdę.[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdybym to zauważyła od razu po zakupie nie miałabym problemu z reklamowaniem tych spodni. Ale tyle czasu od zakupu minęło i zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobię z siebie wariatki jak powiem, że dopiero teraz to zauważyłam. Ale jak mówicie, że nie to idę w poniedziałek reklamować
|
|||
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
[1=75ddc484932d6abe7412778 5cb7415263f83996c;4857441 2]Dzięki.
Gdybym to zauważyła od razu po zakupie nie miałabym problemu z reklamowaniem tych spodni. Ale tyle czasu od zakupu minęło i zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobię z siebie wariatki jak powiem, że dopiero teraz to zauważyłam. Ale jak mówicie, że nie to idę w poniedziałek reklamować [/QUOTE]Idź i śmialo reklamuj! ![]() Ja w Mohito rekalamowałam sukienkę po pól roku i bez problemu mi reklamację uznali - to w końcu ta sama sieciówka LPP.
|
#133 |
|
Konto usunięte
|
A i jeszcze jedno pytanie.
Zamówiłam coś 2 tygodnie temu na allegro. Miało być wysłane listem poleconym priorytetowym, więc po 2 dniach przedmiot powinien być u mnie. Ale facet wysłał to Inpostem i do dzisiaj przedmiotu nie mam. Weszłam przed chwilą na stronę inpostu i okazuje się, że wczoraj awizowali przesyłkę. Na 100% ich u mnie nie było bo zawszę w domu ktoś jest i na pewno, gdyby ktoś z tą przesyłką przyjechał to zostałaby odebrana. Punkt w którym przesyłka jest awizowana jest na drugim końcu miasta, totalnie mi nie po drodze i na pewno tam nie pojadę. Zadzwonię oczywiście w poniedziałek do inpostu, ochrzanię ich, ale jeśli nie będą chcieli mi tej przesyłki przywieść to mogę jej nie odbierać i żądać od sprzedawcy zwrotu kasy? No bo sorry przesyłka miała być już dawno u mnie, miał ją wysłać priorytetem a ja czekam 2 tygodnie i jeszcze będę może mam tracić czas na jazdę po nią bo im się nie chce du.. ruszyć i jej przywieść. A teraz to już mi w ogóle na tym przedmiocie nie zależy. |
|
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
Jest opcja na allegro, żeby aukcja wystawiła się o konkretnej godzinie?
|
|
|
|
#135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
może to je odstraszy..A ja mam pytanie.. mam starą pralkę.. tata ją kupił jak miałam z 7-8 lat a mam 23 jako dziecko nie za bardzo wiedziałam jak się powinno dbać o taki sprzęt i w sumie rzadko ją myłam.. sypałam proszek do szufladki itd.. całe to wejście szufladki jest uwalone starym proszkiem itd.. czasami na ubraniach zistają plamy takie hmm.. jakby tłuste.. ubrania nadają się do wyrzucenia (to się dzieje raz na jakiś czas np raz na 3 miesiące..)Czy da się to jakoś wyczyścić? Np dać jakiś calgon albo coś co rozpuści ten syf?
|
|
|
|
|
#136 |
|
... choć nie Westwood
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;48575044]Woreczki foliowe spróbuj powiesić..
może to je odstraszy..A ja mam pytanie.. mam starą pralkę.. tata ją kupił jak miałam z 7-8 lat a mam 23 jako dziecko nie za bardzo wiedziałam jak się powinno dbać o taki sprzęt i w sumie rzadko ją myłam.. sypałam proszek do szufladki itd.. całe to wejście szufladki jest uwalone starym proszkiem itd.. czasami na ubraniach zistają plamy takie hmm.. jakby tłuste.. ubrania nadają się do wyrzucenia (to się dzieje raz na jakiś czas np raz na 3 miesiące..)Czy da się to jakoś wyczyścić? Np dać jakiś calgon albo coś co rozpuści ten syf? [/QUOTE]Ja kupuje taki plyn w biedronce do czyszczenia pralek. Dobrze oczyszcza i usuwa resztki proszku.
|
|
#137 |
|
Konto usunięte
|
czy w banku można wymienić na PLN każdą walutę? czy nie wymieniają raczej?
mam szekle izraelskie, chciałabym je zamienić na złotówki, ale w kantorach na mnie patrzą jak na kosmitę, a ponownie się do Izraela nie wybieram więc się nie przydadzą.
|
|
|
|
#138 |
|
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;48575044]
A ja mam pytanie.. mam starą pralkę.. tata ją kupił jak miałam z 7-8 lat a mam 23 jako dziecko nie za bardzo wiedziałam jak się powinno dbać o taki sprzęt i w sumie rzadko ją myłam.. sypałam proszek do szufladki itd.. całe to wejście szufladki jest uwalone starym proszkiem itd.. czasami na ubraniach zistają plamy takie hmm.. jakby tłuste.. ubrania nadają się do wyrzucenia (to się dzieje raz na jakiś czas np raz na 3 miesiące..)Czy da się to jakoś wyczyścić? Np dać jakiś calgon albo coś co rozpuści ten syf? [/QUOTE]Szufladę wyciągnąć namoczyć i umyć. Pralkę puścić na wysoką temperaturę z soda oczyszczoną albo kupić środek do mycia pralki. |
|
|
|
#139 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4857547 2]Szufladę wyciągnąć namoczyć i umyć. Pralkę puścić na wysoką temperaturę z soda oczyszczoną albo kupić środek do mycia pralki.[/QUOTE] |
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że kolega albańskie leki sprzedawał na allegro .
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;48575044]Woreczki foliowe spróbuj powiesić.. może to je odstraszy..A ja mam pytanie.. mam starą pralkę.. tata ją kupił jak miałam z 7-8 lat a mam 23 jako dziecko nie za bardzo wiedziałam jak się powinno dbać o taki sprzęt i w sumie rzadko ją myłam.. sypałam proszek do szufladki itd.. całe to wejście szufladki jest uwalone starym proszkiem itd.. czasami na ubraniach zistają plamy takie hmm.. jakby tłuste.. ubrania nadają się do wyrzucenia (to się dzieje raz na jakiś czas np raz na 3 miesiące..)Czy da się to jakoś wyczyścić? Np dać jakiś calgon albo coś co rozpuści ten syf? [/QUOTE]Wyciągnąć szyflandę, namoczyć w wodzie z octem, wymyć dokładnie. Puścić długi cykl prania na 90 stopni, ja do środka wlewam(do szyfladki) pół butelki octu zwykłego i z 2 - 3 łyżki sody do bębna i heja
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Ja mam taki problem z pralką na stancji, ale niestety żadnym sposobem nie da się wyciągnąć szufladki do wyczyszczenia. Próbowało 6 osób i nic. Co z tym zrobić? Czy taki płyn do czyszczenia pralek sobie z tym poradzi? |
|
|
|
|
#143 |
|
Konto usunięte
|
jaka to pralka jaki model? Ladowana od frontu czy od góry?
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.27.
Mam pytanie o skrót klawiszowy w Excelu, pamiętam, ze coś takiego było, kombinuję i nie mogę
![]() Mam kolumnę liczb, chcę z tego zrobić w drugiej kolumnie logarytm no to jasne, wpisuję ln i pierwsza wartość. I teraz nie chcę przeciągać myszką bo kolumna jest ogromna i musiałabym się tak bawić długo, tylko wiem, że było chyba coś z shiftem/enterem i dwoma kliknięciami myszką, tylko nie wiem jak to szło |
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
dostałam 100% sok z pokrzywy i 100% sok z czarnej rzepy - co można z tym zrobić?
![]() nie otwierałam, boję się skosztować w sumie - to się od tak pije? ![]() dodaje się do czegoś? nie mam zielonego pojęcia, do czego mogłabym tego użyć ![]() |
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
jak mogę oglądać Top Model za granicą? wcześniej używałam wtyczki Hola! (którą polecono mi chyba właśnie na wizażu), ale teraz ona dnie działa. Wyłączyłam AdBlocka - nie pomaga. Najpierw miałam komunikaty że muszę zalogować się do proxy (??), a teraz po prostu "okienko" z materiałem filmowym jest białe i nic się nie ładuje. Ajuto!
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
To dziwne. A nie ma pustej komorki pod spodem, jest cala kolumna wypelniona? Bo to dziala, jak wprowadzisz formule w jedna komórkę i obok jest ciągłość, gdy jest przerwa to uzupełnia do ostatniej wypełnionej komórki.
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: zrobiłam inną kolumnę, powpisywałam kilka liczb, obok w komórce przemnożyłam przez 5, kliknęłam 2 razy i wszystko się wypełniło ![]() edit2: już wiem, między tymi kolumnami była jedna pusta kolumna, gdy zrobiłam bez tej przerwy wszystko działa, dziękuję Edytowane przez IzzieSt Czas edycji: 2014-10-18 o 15:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.

Zrobiłam zdjęcia w razie cxzego, jutro do niej pójdę. W ciągu 5 lat zalala nas 3 razy
Jakby to nic nie dało to straż miejska pozostaje.