![]() |
#121 |
Zadomowienie
|
Dot.: ...Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży...cz.II
Wiolu zachęciłas mnie do porządków
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Niestety ja się nie orientuje ale może poszukaj gdzieś na forach, może ktoś coś poleca...
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Ouuu współczuję,też mam problemy z kolanami. Jedno mam zoperowane w kwietniu (zaczęło sie właśnie od chrupniecia przy aerobicu więc radzę uważać
![]() Ja dzis urlopik miałam bo byłam ze starszym u alergologa a potem zrobilam rajd po sklepach i rozeznanie w produktach bezglutenowych. Kupiłam też mieszankę na ciasto naleśnikowo-pierogowe i spróbuje zrobić bezglutenowe ciasto nalesnikowe do spanierowania kurczaka ![]() Tak mi czas zleciał ze jedyne co zjadlam do 13:30 to mała biała kawa z Mc (na dodatek okazała się za free ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
Chrupanie jest oznaką uszkodzenia łąkotek, radziłabym wizytę u orto i USG a najlepiej rezonans bo na usg niewiele wychodzi. nic mi już nie chrupie nie klika nie pyka aczkolwiek przez uszkodzenie od którego wszystko się zaczęło reaguję na pogodę i tak czy siak "kręci" mnie w kolanach na wilgoć, zimno itp. Z kolankami to niestety jest tak że a) więszkość ludzi ma je uszkodzone tylko nie sprawdzają tego u lekarza, b) jak już raz uszkodzisz to potem przekichanie, ciągnie się jak smród po gaciach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Ela, żeby to mycie okien nie zaszkodziło, Twoim zatokom . Kiedy się wprowadzacie do teściów ? ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
![]() teraz czas na leniuchowanie ![]() ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-10-22 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() ![]() Swoja walkę z kg zaczelam w styczniu z waga 76,8 i w maju zeszlam do 60 kg . I wszystko było by ok gdybym nie realizowała swoich następnych celów rzucilam palenie z dnia na dzień i .... Zaczelam puchnac ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
O wow @Berbla jak zrobiłaś że schudlas wczesniej? niezły wynik!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
A tak konkretnie? Jakies ustalenia bilansu dziennego? Jakie ćwiczenia ile razy itp czegos unikalas czy stricte MŻ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Raczkowanie
|
A teraz jakoś ciezko mi się zmobilizować tak do końca
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Zaczynalam od polowy porcji , tego co wczesniej zjadlam np. nie 4 kanapki tylko dwie , przerwy miedzy posiłkami 3 godziny , rezygnacja z cukru i wszelakich słonych przekasek , fast cudów i napojów gazowanych . Na poczatku nie cwiczylam : zero kondycji i chęci z czasem szybkie marsze 2 razy w tygodniu po pol godziny i jak nabralam kondycji to zaczelam jeździć na stacjonarnym rowerku zaczynając od 15 min dziennie i z czasem dokładając minuty . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Witamy berbla1855
![]() U mnie dziś grzecznie na razie trzymam fason mam nadzieję, że tak będzie do końca dnia ![]() ![]() ![]() Berbla1855 znam ten ból mam to samo...też kocham jeść A ja wczoraj myłam okna ![]()
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Kurcze ja tez mam problem z ilością i z godzinami, o ile np w pracy jest super to jak wracam do domu to nie dość że często drugi obiad,to jeszcze żreć mi się chce jak nie wiena w domu pełna lodówka :/ teraz zrobilam tego kurczaczka w cieście nalesnikowym i wyszedł super nie jak z KFC bardziej jak od chińczyka w ciescie kulki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Aga to chyba większość tak ma ze odstresowujemy się jedząc
![]() Ja to się kiedyś zastanawialam jaki błysk by był w domu gdybym zamiast odstresowywac się jedzeniem , sprzatala bym ha... ha Dziewczyny czy tutaj w topiku piszemy ile czego zjadlysmy przez dany dzień ? ---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Ja byłam tyle miesiecy na diecie i z zdrowych nawyków to wyrobilam sobie tylko jeden SNIADANIA ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja teraz postawiłam warunek...zero ciast, nie ma pieczenia. Jak mój K. chce ciasta idzie sobie kupuje kawałek i spokój. A tak to z całej blachy zjadł ze dwa kawałki, bo jak zwykle zapomniał ![]() ![]() Ja chyba zacznę nową drogę od oczyszczania tak jak radzi moja mentorka ziołowa ![]()
-16kg Do celu 10kg (...)nikt nie może stracić z oczu tego, czego pragnie. Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że cały świat i inni są silniejsi. Sekret tkwi w tym, by się nie poddać". Edytowane przez aga533 Czas edycji: 2014-10-22 o 16:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Raczkowanie
|
Kiedys słodkie mogło dla mnie nie istnieć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Ja póki co staram się pić pokrzywę żeby spuścić wodę, zmieszałam z zieloną herbatą i zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
Ja jutro z rana zaparze sobie gar zielonej i wtedy będę pila bo tak po kubeczku to lenia mam aby się bawić i latać zaparzac
![]() Muszę jakieś menu wymyslec na jutro i ustalić godzinki szamanka ![]() Dziewczyny jakie dietki stosujecie ??? Bo chyba cos mi umknelo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
U mnie weglowodany do 160g, tłuszcze do 60g, białka jak najwięcej (ale niekoniecznie nabiał) no i bezglutenowo się staram żeby sprawdzić czy nie mam nietolerancji do tego pokrzywa no i PoleDance w domku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Raczkowanie
|
Jakwino jesteś super wyliczona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie ładnie, chrupnięcie nie było poważne więc poćwiczyłam jeszcze, na zakupach byłam, a teraz udko wcinam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Ja muszę pilnować węglowodanów poprostu przez ostatnie lata nauczyłam się że to przez nie tyję i jal normalnie powinno się jeść ok 200-250g tak ja potrafilam zjeść 400-500 i to niestety 90% ze śmieciowego jedzenia. Wiem ze tego najbardziej musze pilnować
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Z weglami to tez miałam problem w swojej diecie było tego dużo ponad normę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||||
Zadomowienie
|
Witam nowa koleżankę
![]() ![]() Podaj nam swój wiek, wzrost, wagę startową i aktualną to wpiszę Cię do tabelki ![]() ![]() Tak naprawdę to większość ludzi swoja nadwagę zawdzięczają węglowodanom... Ja także do nic należę, hehe należałam ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
![]() a z przeprowadzka to nie prędko ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() Jadłam dziś po raz pierwszy łososia własnej roboty i coś mi się wydaje że na stałe zagości w moim menu ![]() z Cwiczen dzisiaj to tylko okna, miałam "pobrzuszkować ", ale zabraknie mi chyba dnia... Pozdawiam ![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny dziękuje za przyjecie
![]() Konwalia gratulowac to ja Tobie powinnam ![]() czasu i tyle kg za Toba ze AZ ciężko uwierzyc . Jeszcze troszkę i będziesz u celu ![]() ![]() Co do zielonej herbatki w termosie to fajny pomysł ![]() Co możecie jeszcze poradzić aby podkrecic metabolizm ???? ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Berbla witamy
![]() ![]() Apropo zielonej herbaty (polecam z pigwą z big-active ![]() ![]() co zjeść na kolacje? hmmm ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-10-22 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
Ja ze sklepowych polecam lisciasta w torebkach BigActive z pomelo
Hah kolacja..tez sie zastanawiam, mam ze 3pomysly i mam ochotę zjeść wszystko ![]() Ps. Właśnie czytam o jedzeniu nałogowym/kompulsywnym i kurde chyba by mi sie przydała jakaś terapia w tej kwestii Edytowane przez jakwino Czas edycji: 2014-10-22 o 18:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Moja waga początkowa z 28.01 br 76,8 kg
Maj 60 kg 15 sierpień 59 kg rzucilam palenie 22 .10 . br 64,3 Wzrost 170 Dziś trzymalam się swoich założeń i jestem zadowolona 1340 kcal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale leje ![]()
Ogarnij dupę, zaciśnij pięści i daj radę. Nie ważne, że nie ma dla kogo, ważne, żeby opadły im kopary -30kg ![]() ![]() Edytowane przez eewelinaa92 Czas edycji: 2014-10-22 o 19:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Ja juz po kolacji , jak to mówią IDE spać z kurami
![]() Dziękuje za propozycje herbatek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na podkręcenie metabolizmu polecam Cwiczenia siłowe, zauważyłam po sobie, troszke więcej mięsni a juz duzo wiecej moge zjeść ![]() A przepis najzwyklejszy ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- A na kolacje polecam: 2 Jajka roztrzepac z odrobiną słodziak i 4 łyżkami mleka w proszku odtluszczonego. Wlewamy na patelnie i smażymy z obu stron. Do tego twarożek, można bez słodzika z twarozkiem z jakimiś warzywami ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.