![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy faceci nie mają za dużych wymagań?
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4872943 0]A ja kiedyś byłam z chłopakiem, który miał 196 cm wzrostu, sama mam 175 i lubię buty na wysokim obcasie, a jednak jeszcze do dzisiaj pamiętam ten ból karku jaki sprawiało mi całowanie się z takim dryblasem
![]() W końcu sensownie napisałaś ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Mam 160, mój eks miał ponad 180, mój obecny ma jakieś 170-172. O wiele wygodniej mi z obecnym - przytulać się, chodzić pod rękę, za rękę, całować na ulicy etc. Z mojego niskiego punktu widzenia praktycznie każdy wzrost jest dobry i nigdy nie miałam poczucia, że facet jest za niski. Szczerze mówiąc trochę mnie śmieszą takie problemy.
![]() |
#123 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4872956 4]No widzisz, a Ty się jeszcze musisz postarać
![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Ja wiem...zdarza mi się bywać ![]() Nic nie muszę się starać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka (155 cm) była z kolesiem, który miał 195. On długa tyczka a ona malutka kulka. To przezabawnie wyglądało. Szczególnie w przytulańcu.
Mi zawsze podobali się wysocy faceci. Cóż poradzić. A jak wysoki brunet to w ogóle odlot. Ale mój poprzedni miał 170 cm. Obecny jest wysoki (20 cm ode mnie wyższy), ale nie wyobrażam, sobie powiedzieć fajnemu facetów: "spadaj kurduplu". Do tego żaden z facetów nie był brunetem. Trzeba trafić na fajne dziewczyny, które chca mieć faceta a nie dodatek do torebki. Są takie, ale nie w ogłoszeniach "szukam partnera na wesele". Ja nigdy nie poszłabym z obcym facetem na imprezę rodzinna. To po pierwsze. Po drugie ciekawe jakie same są, że nie mogą wśród znajomych znaleźć partnera ;>.
![]() |
![]() |
#126 |
BAN stały
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4872927 3]Czasami mam wrażenie, że facetom głównie chodzi o to, żeby była miska co najmniej D, reszta jest mało ważna...[/QUOTE]
Nie wiem w jakich kręgach się obracasz ![]() ![]() Trochę trudno się wypowiadać za wszystkich facetów. Dla mnie najważniejszy jest moment, w którym zdaję sobie sprawę, że po prostu lubię być, spędzać czas z daną dziewczyną dla .. samego bycia z nią. Jeśli gadam z nią przez 2 godziny, a mam wrażenie, że minęło 10 minut no to to jest dla mnie to. Okej, nie będę koloryzował - żeby taką relację nawiązać to dziewczyna musi mi się podobać. Tylko, że ja akurat małą uwagę na piersi zwracam. Dla mnie najważniejsza, w wyglądzie, jest twarz i figura, ale bez fajnego pozytywnego charakteru nic to nie da. Ostatnio się umawiałem z taką, którą wielu określiłoby mianem deski, a ja i tak bardzo lubiłem jej towarzystwo. Dlaczego ? Bo była mega pozytywną, bardzo emocjonalną, fajną kobietką, a nie jakąś pierdzieloną królową lodu jakich teraz na pęczki. Edytowane przez Gregorius_ Czas edycji: 2014-10-30 o 06:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
NormalnyFacet, ciekawą sprawę poruszyłeś, również mnie to interesuję. Jakiś czas temu założyłem konto na jednym portalu, bardziej z ciekawośći, bo nigdy z czymś takim nic wspólnego nie miałem. Poprzeglądałem sobie konta i praktycznie co piąta kobieta pisała o wzroście i z reguły właśnie te poniżej 170. U mężczyzn nie widziałem, żeby ktokolwiek pisał coś o długich nogach, biuście i w ogóle o wyglądzie. Co najwyżej, że musi być chemia czy wygląd ma jakieś znaczenie, ale to są ogólniki, które wazne są dla każdego.
Druga kwestia to praca. Uważam, że poznawanie się powinno być naturalne, tak samo kwestia pracy, a jakies 90 % kobiet (nie przesadzam) w pierwszych pięciu wiadomościach wypytuje się o pracę. Najlepiej jak mnie pytają co robię w życiu i trochę opisuje o sobie, swoich hobby i typ podobne, a one wybałuszone oczy (przynajmniej tak wyczułem przez internet ![]() Nie wiem czy tym kobietom brakuje taktu czy zwyczajnie chciałyby mieć w pierwszej rozmowie coś w rodzaju ankiety, ale nie robi to dobrego wrażenia. Dodam, że mam ponad 180 cm, zarabiam więcej niż średnia krajowa, dlatego na tym punkcie nie mam żadnych kompleksów, ale i tak uważam że to słabe ze strony kobiety i takich zwyczajnie unikałem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
jestę wieszczę
|
nie wiem z czym niektórzy mają tu problem. Mnie nie interesuje, czy jakiś grubasek ma ogromne wymagania co do figury. Po prostu mnie to nie dotyczy, bo ja z nim nie będę, a jakaś lubiąca miśków lub desperatka z nim będzie i to jakby jej problem
![]() ![]() ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4872927 3]Czasami mam wrażenie, że facetom głównie chodzi o to, żeby była miska co najmniej D, reszta jest mało ważna...[/QUOTE]
Moim zdaniem w kontekscie mody na "modelki" faceci juz tak nie zwracaja uwagi na biust tylko wlasnie na twarz i figure (szczuplosc). A rzadko spotykanym zajwiskiem jest to, ze dziewczyna szczupla ma spory biust ![]() Co do wzrostu to moim zdaniem wyzsi po prostu wygladaja lepiej. I to sie odnosi zarowno do kobiet jak i mezczyzn. Ponadto w nizszych facetach nie chodzi o sam wzrost, tylko czesto tacy faceci maja kompleksy na tym tle, w efekcie albo staraja sie wszystkim dookola udowodnic swoja wartosc albo nie czuje sie na tyle swobodnie i pewnie.
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2014-10-30 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
BAN stały
|
Dla mnie kobieta zaczyna się od 175 cm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zadomowienie
|
Mi sie podobaja wysocy faceci ok 180 +/- , no cóz
![]() ![]() Edytowane przez _Supernova_ Czas edycji: 2014-10-30 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Przystojniacy w NYC nie dają żyć kobietom - http://www.youtube.com/watch?v=b1XGPvbWn0A
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie osobiście kręci to, że facet jest ode mnie wyższy ![]() Cytat:
Ja tam lubię opowiadać o swojej pracy ![]() Nie trzeba od razu nastawiać się, że każda kobieta leci na kasę. Niektóre same potrafią na siebie zarobić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Jeden Pan napisał, że dla niego kobieta zaczyna się od 175 cm. I ma prawo szukać takiej. Jeśli kobieta szuka miśka aby utonąć w ramionach po co jej wmawiać, że ma głupie oczekiwania? Każdy ma jakiś typ a komuś sie ktoś nie spodoba, bo... jest rudy, chudy, czy płaski tyłek ma (ach ten mój tyłkowy fetysz). I ma prawo nie związać się z osoba niespełniającą jego oczekiwania. Wiele kobiet widuje z facetami przeciętnego wzrostu albo i niskimi (mój znajomy - 170 cm był z dziewczyną - 180 cm
![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
jestę wieszczę
|
A dla mnie facet od 125...
...IQ ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podobnie z pracą. Fajnie, że jesteś taka komunikatywna i ciekawska. Ciekawe dlaczego prawie każdej z tych kobiecie wystarcza informacja o zawodzie. Niby takie komunikatywne tyle tylko, że różnica w zachowniu, gdy napisałem, że wożę śmieci, a powiedziałem gdzie faktycznie pracuje zawsze była kolosalna. No cóż, kobieta tym pytaniem nie sprawdza portfela... A już tymbardziej nie Wy. Wy jesteście inne, chcecie zwyczajnie pogadać o pracy. Może ktoś inny nie chce, ale Wy chcecie i dlatego nie ma nic w tym złego, bo Wy checie... Gratuluję logiki. Ja włączyłem zwyczajnie filtr i takie "panienki", które zaraz chciały się dowiedzięć co robię zawodowo omijałem. Tym bardziej, że nie jest to wyznacznik niczego na etapie internetowym i pierwszych randek, bo znam osobiście gołodupców, którzy podawali się za niewiadomo kogo i nawet nie jedną dziewczyne na taką informacje zaciągneli do łóżka. Edytowane przez mezczyzna___ Czas edycji: 2014-10-30 o 16:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie jest bardzo wygodnie w różnicy wzrostowej ![]() ![]() ps. prędzej zrozumiem potrzebę tego, aby facet dobrze zarabiał, aniżeli był koszykarskiego wzrostu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Ja jednak wolę wysokiego niż super zarabiającego. Taki mam typ. Jednak jak pisałam tacy mężczyźni mi się podobają, ale mój przedostatni był prawie mojego wzrostu (w wysoka nie jestem). To że jakiś facet mi się podoba nie znaczy że od razu wskakuję mu do łózka. I odwrotnie. Może być nie w moim typie i dam mu szansę (tak właśnie jest z obecnym i poprzednim). Gorzej jak ktos robi ankietę: wzrost, waga, zawód, marka samochodu, kolo oczu, włosów, numer buta i inne. A potem okazuje się że jest nudny jak flaki z olejem.
![]() |
![]() |
#140 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- Cytat:
Poza tym tu nikt nie napisał, ze facet zaczyna sie od 180 cm... tzn zadna kobieta tego nie pisze. Bo reszta to niby co? Nie faceci? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakbym ja patrzył na moje upodobania to chyba byłbym sam do końca życia. Całe szczęście nie patrzę bo wolałem miłość, chemię, pożądanie, intymność niż jakieś upodobania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Konto usunięte
|
Dla mnie w pierwszej kolejności problem ze wzrostem jest taki, że do wysokich facetów trzeba się wspinać, żeby ich pocałować. W łóżku też wolę mieć jego twarz tuż przy mojej. Twarz, nie klatkę piersiową. Dlatego dla mnie max. różnicy we wzroście to 10cm.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48741565]Dla mnie w pierwszej kolejności problem ze wzrostem jest taki, że do wysokich facetów trzeba się wspinać, żeby ich pocałować. W łóżku też wolę mieć jego twarz tuż przy mojej. Twarz, nie klatkę piersiową. Dlatego dla mnie max. różnicy we wzroście to 10cm.[/QUOTE]
Myślę, że więcej jest (dla kobiety od małej do średniego wzrostu) "problemów", niż zalet posiadania wielkoluda ![]() Jedynie dla faceta jego wzrost ma tam jakąś wartość, że lepiej się czuje sam dla siebie, jest pewniejszy siebie i nie ma kompleksów, ale to już kwestia charakteru, który od wzrostu nie jest zależny ![]() wysokość obcasa ![]() Edytowane przez normalnyFacet Czas edycji: 2014-10-30 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;48741565]Dla mnie w pierwszej kolejności problem ze wzrostem jest taki, że do wysokich facetów trzeba się wspinać, żeby ich pocałować. W łóżku też wolę mieć jego twarz tuż przy mojej. Twarz, nie klatkę piersiową. Dlatego dla mnie max. różnicy we wzroście to 10cm.[/QUOTE]
Ja się trochę podniosę na palce, TŻ się nachyli i nie ma problemu. No i nawet jak założę obcas 10 cm to nadal jestem dużo niższa. W łóżku też bez problemu możemy się całować w usta, twarz itp i problemu z tym nie było. Owszem na początku musiałam się przyzwyczaić, bo wcześniejsi moi faceci mieli max 175, ale teraz w ogóle nie odczuwam żadnego dyskomfortu. Wręcz przeciwnie- lubie to, że jestem taka malutka przy nim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
Ja miałam w drugą stronę - umawiałam się z wysokimi facetami i dopiero przy takim +/- mojego wzrostu jest ok. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Powiem Ci tak- jestem malutka tak czy siak, niezależnie od faceta
![]() Natomiast owszem, podoba mi się to, że tak jest, bo jak pisałam, mogę założyć wysoki obcas i nadal być od niego o głowę niższa i moim zdaniem to fajnie wygląda ![]() I dzięki temu czuję się bardziej filigranowo-kobieca, a lubię tak się czuć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Konto usunięte
|
Mam 160 i tak uwielbiam wysokich facetów. Tak samo jak lubię jak facet ma czuprynę, a nie łysą powierzchnię na głowie
![]() Tak wyskoki facet daje poczucie bezpieczeństwa. Oczywiście wzrost to nie wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.