![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy faceci nie mają za dużych wymagań?
Nie odniosłyście wrażenia, że wielu facetów, przeciętnych z wyglądu, ma wielkie oczekiwania co do potencjalnej partnerki? Mam tu na myśli głównie jej wygląd. Wybrzydzają, brzydzą się "pasztetami", a sami dużo atrakcyjniejsi nie są.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy faceci nie mają za dużych wymagań?
To samo można powiedzieć o dziewczynach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
zuy mod
|
ktoś czytał dziś wykop.pl?
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ta, 71 gości czyta wątek. Znowu banda gimbusów z kara/wykopu.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie wszyscy, acz pewnie mają. To samo mogę powiedzieć o drugiej stronie - "z tym nie, bo mało zarabia, ten nie, bo ma brzydkie auto, tamtej nie, bo łysy/ garbaty/ pali papierosy czy nie pasuje mi do butów"
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie zadaję się z takimi facetami. IMHO ogólnie obsesja na punkcie wyglądu jest złym sygnałem - unikam takich mężczyzn i kobiet. Nie chodzi o to, że są źli albo są potworami, ale jednak mają kompletnie inne spojrzenie na świat. Z żadnym panem od oceniania i pasztetów bym się na kawę nie wybrała, o czym innym nie wspominając.
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie prowadziłam żadnych statystyk ani badań, ale raczej częściej widuję pary: ładna dziewczyna+mało urodziwy facet niż na odwrót.
My doceniamy wnętrze ![]() Edytowane przez 69love69 Czas edycji: 2014-10-27 o 22:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
sissy that walk
|
Nie tylko faceci, jest masa osób które mają mało realistyczne wymagania odnośnie potencjalnego partnera. Nie ma niczego złego w samym posiadaniu wymagań, nawet tych wyśrubowanych - indywidualna sprawa każdego człowieka, najwyżej będzie sam do końca życia - ale jeśli ktoś dzieli ludzi na ciastka i pasztety, nabija się gdy ktoś nie w jego typie próbuje go poderwać i generalnie traktuje drugą osobę jak sposób na wyleczenie własnych kompleksów i swoją wizytówkę, to tylko sobie wystawia tym świadectwo
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja zauważyłem wręcz odwrotnie. Te mniej urodziwe mają większe wymagania odnośnie facetów, niż oni wobec kobiet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Dzięki. Ale trolle stamtąd i z tamtą mentalnością zostały
![]()
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez mam duze wymagania. Nie rozumiem co w tym zlego. Partner ma odpowiadac przede wszystkim MI. Nie będę przymykac na cos oka po to bo komuś sie może wydawać, ze to duzo. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-10-28 o 00:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Czasem tak jest. No, ale ja też bym nie mogła być z kimś, kto ma takie kompleksy pewnie, że nazywa innych takimi określeniami jak pasztet itp. To taka gimbaza dla mnie. Sama jestem brzydszą połową w związku, tak myślę, że jest, a wiem, często jest na odwrót, że dziewczyna ładniejsza. No, ale jakie ma to znaczenie? Dla nas nie ma. Mój facet ma męskie rysy twarzy, szczupłą sylwetkę, ja nadwagę i zrzucam i nie mam całkiem przeciętną twarz, tutaj jestem w tyle za nim. No, ale to nic nie szkodzi, najważniejsze było to co nas połączyło już ponad 6 lat temu. A oboje wierzymy w siebie tyle ile trzeba, no staramy się i wspieramy w codziennych momentach. A zbyt duże wymagania to miewają obie płcie, z tym, że co innego te wymagania, a co innego właśnie wyzywanie od pasztetów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Ja bym powiedziała troche inaczej - że jest duzo mężczyzn zadufanych w sobie. Zdarza się, że nawet piękne kobiety nie sa pewne siebie, maja kompleksy na punkcie wyglądu (to, że masa kobiet sie odchudza, nie bierze się znikąd), natomiast spotkałam się nie raz z tym, że nieatrakcyjni, wręcz brzydcy mężczyźni sa zadufani w sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Druga sprawa to że ładne/atrakcyjne dziewczyny zazwyczaj tak mówią by usłyszeć od faceta komplement. Zwyczajna gra i nie mówcie mi że tak nie jest bo nawet te średnie i zapewne wiele z was tak robi.
"ale wyglądam w tym grubo" i tylko czekają na zaprzeczenie. Inna sprawa to że facet pewny siebie jest w cenie, jeśli zna swoją wartość etc. Tyle że porównywanie faceta do bandy pedałów z topmodel to lekka przesada. I tak rodzą się skrajne przypadki. Kobiet i facetów jest zapewne tyle samo działają trochę inaczej ale wszystko sprowadza się do jednego. Ja zawsze byłem zakompleksiony aż do momentu kiedy się za siebie wziąłem, siłownia, sport, dieta, - całkowita zmiana. Znajomi mnie nie poznawali, a dziewczyny się oglądały co z tego jak dalej nie zawałem sobie z tego sprawy. Dopiero później jakoś ego poszło w górę ale jestem już na tyle stary że mam to w dupie i raczej nie gwiazdorze. Chociaż od swojej dziewczyny, która jest zakompleksiona, może nie jest modelką 10/10 ale jest naprawdę ładna i kobieca usłyszałem że boi się mnei stracić bo jestem atrakcyjny. Dalej szczerze nie przyjąłem tego do świadomości i mam to w dupie. A ego wynosi się zazwyczaj z domu, znajomych i od rodziców. Ile to razy księżniczka mamusi brzydka jak noc, ubrana w jak lambadziara myślałą że będzie księżniczką czekającą na księcia. Niestety do takich kobiet zbytniego szacunku nie mam, ale zasobność portfela najlepiej na nie działa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wylazi w poscie brak szacunku do kobiet, nazywanie lambadziarami, mowienie ze leca na kase. chyba cie ktos skrzywdzil.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Ale koledze nie chodziło o wszystkie kobiety tylko o jeden konkretny typ i w sumie ma trochę racji. Wystarczy się przejść do jakiegoś klubu w większym mieście i rozejrzeć co tam się dzieje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
nie potrafią czytać to nie zrozumieją.
Poczytajcie sobie o afirmacji tej świadomej i podświadomej. Zwyczajnie jeśli cała nagonka rodziny jest że córka jest piękna i cudowna to w końcu w jej mózgu pojawi się pewien impus po którym uwierzy że tak jest - mimo iż może być zupełnie inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak z facetami bo do żadnego nigdy nie podbijałem. Za to takich kobiet jest sporo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
czyli piszesz z dwoch kont w jednym watku?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
To bym zaliczył wtopę.
![]() Po prostu rozbawiły mnie daleko posunięte wnioski na podstawie dwóch postów. Możecie mnie zgłosić moderacji do sprawdzenia, jestem czysty. ![]() Edytowane przez af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 Czas edycji: 2014-10-28 o 11:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie cierpię żadnej z modelek. Ktoś, kto uważa je za piękne ma wg mnie spaczone poczucie urody - nie wszystkie modelki są zdrowe przy takim bilansie wzrostu do masy. I wyglądają paskudnie. Jeśli ktoś ubóstwia figurę wieszaka (bo o to w modelingu chodzi, by ubrania dobrze leżały na modelce), to ma coś nie halo w głowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
a gdzie ona obraza polskich facetow?
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
http://www.highsnobiety.com/files/20...et-style-3.jpg http://4.bp.blogspot.com/-R5lk4Ac03q...+STRTFSN1f.jpg http://hirshleifers.com.s190845.grid..._slide_025.jpg http://blog.trashness.com/wp-content...uits-italy.jpg http://www.garantitaly.it/wordpress/...-uomo-2012.jpg http://static.fashionbeans.com/wp-co.../pittimain.jpg |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Ja jako facet nie mogę się z tym zgodzić. Osobiście nie mam Bóg wie jakich wymagań i z moich obserwacji wynika, że to prędzej kobiety mają spore wymagania. Jakby nie patrzeć częściej można spotkać kobiety patrzące na samochód i zarobki partnera, ubiór itp itd, niż faceta patrzącego na te cechy. Ja powiem szczerze, że od swojej potencjalnej partnerki wymagam niewiele (jedną już mam na oku i wszystko dobrze się rozwija) ma być spokojna, co nie znaczy że jakaś zamulona, bo po co mi jakiś roztrzepaniec, który po moim wyjeździe znajdzie sobie kilku gości do "pocieszenia". Oprócz tej najważniejszej cechy ważna dla mnie jest inteligencja i dopiero na trzecim miejscu dałbym urodę, choć szczerze mówiąc nie chcę jakieś super hiper modelki, bo takie z reguły traktują swoich facetów jako opcję tymczasową i z mojego punktu widzenia szkoda czasu i nerwów na sprawdzanie, czy taka ślicznotka jest inna niż pozostałe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Powiem tak z moich obserwacji wynika, ze najbardziej zadufani sa Ci , ktorzy przez wieksza czesc swojego zycia borykali sie z jakimis kompleksami, pozniej odniesli sukces zaczeli dbac o siebie : dieta, silowna, zmiana stylu i maja takie mniemanie o sobie, ze to jest az komiczne. Wiele facetow zarzuca kobietom ksiezniczkowatosc, ale tacy faceci zachowuja sie dokladnie w ten sam sposob: fochy, chca zeby o nich zabiegac, niewiele daja od siebie i ogolenie wydaje im sie, ze sa bog wie jakimi bostwami.W rzeczywistosci to sa przecietni faceci, ktorzy w jakis tam sposob sie wyrobili. I nie neguje tym samym znaczenia wysokiej samooceny - to fajnie , ze ktos w siebie wierzy, ma dobre zdanie o sobie, lubi siebie - ale zaraz chełpić się tym ? Fuj. Jak najdalej od takich facetow.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.