Tarnowskie Panny Młode cz. VI - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-10, 13:52   #121
21klaudyna
Zadomowienie

Dot.: Tarnowskie Panny Młode cz. VI

Zuzka patrzę na twoja datę i właśnie skojarzylam ze 17 października to ja do Klaudii jestem zapisana na 10 -2 osoby. Ja jak sie zapisywałem w dniu mojego wesela to odrazu godzinę poddałyśmy jaka nam pasuje.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 13:54   #122
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzka171015 Pokaż wiadomość
dzieki za informacje magda_mjt

Polonez hurtownia w Lisiej Gorze jednak ma najnizsze ceny

Jak ja szukałam, to byli drożsi niz eurocash i to sporo, bo ok. 1zl
Stary 2014-12-10, 13:58   #123
joasia-a
Zakorzenienie

Tam do Eurocashu byl taki numer zaczynający sie od 5.. :P pani Ewelina, podawalam w poprzednim wątku chyba

Ja z makijażem stwierdziłam, ze nawę jak bedzi obsuwa to nic sie nie stanie.. Do mszy makijaż,na pewno sie wchłonie a suknie i tak będę od dołu zakładać a nie od góry :P a Klaudia juz mi liczyla godzinę z obsuwa więc jej zaufałam najwyżej ksiądz poczeka xD a juz miałam taki sen :P
Stary 2014-12-10, 14:02   #124
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Tam do Eurocashu byl taki numer zaczynający sie od 5.. :P pani Ewelina, podawalam w poprzednim wątku chyba

Ja z makijażem stwierdziłam, ze nawę jak bedzi obsuwa to nic sie nie stanie.. Do mszy makijaż,na pewno sie wchłonie a suknie i tak będę od dołu zakładać a nie od góry :P a Klaudia juz mi liczyla godzinę z obsuwa więc jej zaufałam najwyżej ksiądz poczeka xD a juz miałam taki sen :P
Masz taka godzinę jak ja , ja z obsuwa zdążyłam o 14.10 byłam po makijażu a o 14.20 już mieliśmy błogosławieństwo ;p.
Zreszta makijaż wykonany przez Klaudię w ogóle nie wyglada jak tapeta. pamietam jak miałam próbny i mi mówiła ze niektóre dziewczyny sie musza oswoić z tym ze jest więcej makijażu ale ja od pierwszego momentu czułam sie jak wyciągnięta z jakiegoś magazynu. Wyciągnęła wszystkie zalety mojej urody i jeszcze mocniej je podkreśliła.

"Zestarzej się przy mnie

Edytowane przez 21klaudyna
Czas edycji: 2014-12-10 o 14:05
Stary 2014-12-10, 14:17   #125
joasia-a
Zakorzenienie

Klaudyna, ale to ile miałaś tej obsuwy? 2 godziny? ;P mi mowila ze liczy mi ta godzinę tak ze juz ona bierze pod uwagę obsuwę i jak cos to przede mną ma osoby w salonie, to jest 3 godziny przed ubieraniem sie, blogoslawienstwo tez na 13:30 planuje, wiec ja nie panikuje a zaraz zacznę jak tak piszesz.. ;P ja optymalnie chciałam na 10:30 ale powiedziała mi ze z dojazdem do mnie woli mi ta 11 powiedziec żeby być pewna ;P

Ja mam ostatnio większy problem.. Jak zacząć w pracy temat ślubu heh.. Zaczelam prace w sierpniu i nie chciałam wtedy nic wspominać.. Juz wiem ze moja szefowa ma zdanie takie ze wydawanie takiej kasy na ślub to głupota i wgl jest taka dość anty :Pi przez to nie,wiem jak ugryźć temat hwh

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2014-12-10 o 14:18
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 14:36   #126
zuzka171015
Raczkowanie

21Klaudyna o kurcze.. to troche mnie zmartwilas . ja 3 miesiace temu rezerwowalam termin u Klaudi imowila ze ma wolny. Mowila ze godziny jeszcze bedzie ustalac bo to daleko do pazdiernika. Mam nadzieje ze tak to ustawi ze bedzie dobrze. Ja planowalam makijaz slubny o 9-9.30. Czekam na wiadomosc od niej
zuzka171015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 14:52   #127
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Klaudyna, ale to ile miałaś tej obsuwy? 2 godziny? ;P mi mowila ze liczy mi ta godzinę tak ze juz ona bierze pod uwagę obsuwę i jak cos to przede mną ma osoby w salonie, to jest 3 godziny przed ubieraniem sie, blogoslawienstwo tez na 13:30 planuje, wiec ja nie panikuje a zaraz zacznę jak tak piszesz.. ;P ja optymalnie chciałam na 10:30 ale powiedziała mi ze z dojazdem do mnie woli mi ta 11 powiedziec żeby być pewna ;P
Makijaż miał być o 11.30 a Klaudia tak koło 11.55 była .Mame malowała do 12.40 a potem ja usiadłam i do 14.10 mnie malowała ;p A tak w ogóle to pomyliłam Cię z justuusem ona ma dokładnie takie samegodziny makijażu i ślubu jak ja ;p

Cytat:
Napisane przez zuzka171015 Pokaż wiadomość
21Klaudyna o kurcze.. to troche mnie zmartwilas . ja 3 miesiace temu rezerwowalam termin u Klaudi imowila ze ma wolny. Mowila ze godziny jeszcze bedzie ustalac bo to daleko do pazdiernika. Mam nadzieje ze tak to ustawi ze bedzie dobrze. Ja planowalam makijaz slubny o 9-9.30. Czekam na wiadomosc od niej
Wydaje mi sie ze pewnie koło 8,30 Cię ustawi , bo ja odrazu jak sie umawiałam to mówiłam o której godzinie nam pasuje i ustaliliśmy wtedy godzinę 10,wiec raczej bedzie chciała mieć czas na Ciebie a o 9 to trochę mało czasu jak na ślubny.

"Zestarzej się przy mnie

Czas edycji: 2014-12-10 o 15:13

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 15:12   #128
zuzka171015
Raczkowanie

Na 7 jestem u Aleksandry umowiona. Ile tobie Klaudyna u niej zeszlo?;-)

Sent from my GT-I9001 using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-12-10, 15:21   #129
joasia-a
Zakorzenienie

Nie ni, jestem spokojna, ze sie wyrobi 11:00 to jest w obsuwa wiec nawet jesli pól godziny w plecy, to mam nadziwje ze 12:40 skończy mnie, 30 min mama maksymalnie bo ogólnie jest dla ze ja zapisalam wiec tym bardziej nic takiego nie będzie chciała najwyżej Pan Mlody i ksiądz zavzekaja następny ślub jest na 15:30 wiec mamy troche czasu na obsuwę w kościele haha
Stary 2014-12-10, 15:29   #130
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Makijaż miał być o 11.30 a Klaudia tak koło 11.55 była .Mame malowała do 12.40 a potem ja usiadłam i do 14.10 mnie malowała ;p A tak w ogóle to pomyliłam Cię z justuusem ona ma dokładnie takie samegodziny makijażu i ślubu jak ja ;p
To ja
Ja na razie luz czuje :P
Jest nas dwie, zawsze mogę ja iść pierwsza
Klaudia mówiła ze najlepiej jeśli o 13-13.30 będę gotowa.
Więc luz - u nas będą króciutkie błogosławiny bo tylko rodzice i świadkowie (moi rodzice mają nie aż tak duże mieszkanko, więc nie chcemy więcej ludzi wtedy), a do kościoła mamy bliziutko, także spoko
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 15:36   #131
joasia-a
Zakorzenienie

Właśnie my tez mamy 5 min samochodem do kościoła, nie chcemy zespołu pod domem ani gości, szybkie błogosławieństwo na pewno nie typowo tradycyjne jak dawniej bylo wiec.. Mysle ze jak nawet o 13:40 będzie blogoslawienstwo to się wyrobimy :P z Tztem będę pod telefonem żeby nie wyjechał za wczesnie, chociaż te 30 km przejechać to i tak kawałek i troche czasu trzeba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 16:10   #132
claauduss
Rozeznanie

.

Edytowane przez claauduss
Czas edycji: 2018-01-01 o 22:37
claauduss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 16:13   #133
joasia-a
Zakorzenienie

W Eurocashu jak przez telefon powiesz, na miejscu pewnie tak samo to działa, że na wesele chcesz alkohol to podpinają Twoje zamówienie pod kogoś kto ma kartę w Eurocashu i pozwala na takie rzeczy my kupiliśmy alkohol na jakiegoś lukasza i wtedy dzieki temu masz ceny dla tych z karta
Stary 2014-12-10, 16:20   #134
magda_mjt
Zakorzenienie

Ja nie miałam karty i kupiłam . Nie mam zadnych info na rachunku, co bym na kogoś kupowała. Po prosty zwykły rachunek.
Stary 2014-12-10, 17:17   #135
joasia-a
Zakorzenienie

Hm.. Magda ja miałam fakturę dodatkowo ja jak kupowałam to byla specjalna oferta dla klientów z kartą i dlatego jeszcze złotówkę taniej chyba bylo na butelce dlatego nam tak rozwiązała nm pani sytuację

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 18:30   #136
PM_2015
Raczkowanie

Dziewczyny pytanie odnośnie sukni w salonach w Krakowie. Widziałam, że któraś tam kupowała czy mierzyła. Jak to wygląda cenowo? Umawiałyście się czy na spontanie jechałyście?
PM_2015 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 18:51   #137
joasia-a
Zakorzenienie

Ja byłam dwa razy na randce po salonach w krakowie..

Pierwszy raz w lipcu, w środku tygodnia ok 11-13 - Malo ludzi, brak potrzeby umawiania się

Za to w sobotę bylo bardzo dużo ludzi, srednio po max 30 minut na salon, bo tak umawiają, w Elizabeth passion na długiej to nawet 15 minut wystarczyło żebym wyszła ;P z cymbeline dzwonili do mnie dwa dni wcześniej czy na pewno będę bo maja juz pelny grafik i kolejne chętne osoby.

Ja Krakowem zawiodłam sie cenowo jest podobnie chociaż maja tez modele po 7 tys tez, jak wszędzie, ale dużo sukni tam powyżej 4 tys mierzyłam.

Ja osobiście żałowałam straconego czasu w Krakowie bo przeszłam załamanie ze nic nie ma :P

W Tarnowie Panie mają więcej czasu dla klientów i nie naciskają w 100% na swoja wizje
Stary 2014-12-10, 19:37   #138
claauduss
Rozeznanie

Ja w Krakowie szukałam sukni. Wszystkie salony oblatałam na ul. długiej i w końcu zamówiłam suknie w salonie "Karolina" najładniejsze sukienki tam były i obsługa najmilsza i też Pani nie wciskała mi na siłę czegoś. Powiedziała również swoją wizję jak mnie widzi w tym dniu, co możemy dokupić, jakie kolczyki, włosy mi tak łapała i mówiła jakby pasowało, także zaangażowana babeczka i super miła
Stary 2014-12-10, 20:17   #139
joasia-a
Zakorzenienie

O ja niestety do Karoliny nie dotarłam

Za to bylam w outlecie Karoliny w pierwszym salonie ogólnie u wyszłam przerazona, miałam ochotę płakać hehe :P a tu miały być przecież iskierki w oczach

A Karolina ma bardzo podobny asortyment do miss cherie z tego, co się później orientowałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-10, 21:38   #140
claauduss
Rozeznanie

o to dobrze wiedzieć! bo trochę żałowałam, że nie poszłam jeszcze do miss cherie... Suknie znalazłam bardzo szybko, bo jednego dnia chodziłam po wszystkich salonach na ul. długiej i drugą suknie jaką przymierzyłam byłam oczarowana ale szukałam dalej... drugiego dnia poszłam do Nabla i wtedy stwierdziłam, że na pewno nie znajdę lepszej od tamtej i po nią wróciłam
Stary 2014-12-10, 23:52   #141
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claauduss Pokaż wiadomość
o to dobrze wiedzieć! bo trochę żałowałam, że nie poszłam jeszcze do miss cherie... Suknie znalazłam bardzo szybko, bo jednego dnia chodziłam po wszystkich salonach na ul. długiej i drugą suknie jaką przymierzyłam byłam oczarowana ale szukałam dalej... drugiego dnia poszłam do Nabla i wtedy stwierdziłam, że na pewno nie znajdę lepszej od tamtej i po nią wróciłam

Jaki model?
Stary 2014-12-11, 00:11   #142
claauduss
Rozeznanie

zapomniałam nazwy ;o hahaahaha Ale na necie jej nie ma... szukałam ostatnio...

Jak jutro mi przypomnisz to sprawdzę i Ci napiszę na PW, bo nie chcę żeby mój TŻ wszedł tu i zobaczył

Ps. możesz mnie dopisać do kalendarza
Stary 2014-12-11, 00:14   #143
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claauduss Pokaż wiadomość
zapomniałam nazwy ;o hahaahaha Ale na necie jej nie ma... szukałam ostatnio...

Jak jutro mi przypomnisz to sprawdzę i Ci napiszę na PW, bo nie chcę żeby mój TŻ wszedł tu i zobaczył

Ps. możesz mnie dopisać do kalendarza

Wyślij mi prosze PW z danymi i data to dopisze .
A jaka marka chociaz? nie wiem jakas Elizabeth Passion, Justin Alexander, Sweetheart, Amy love, Annais, Sincerity?
Stary 2014-12-11, 10:14   #144
21klaudyna
Zadomowienie

Ja w Krakowie kupiłam suknie wiec nie ma reguły , w pierwszym salonie byłam w Madonnie umówiona i zmierzyłam tam trochę sukienek i ostatnia zaproponowana przez babkę to była ta. Potem przeszłam jeszcze po długiej. W outlecie Karolina tez znalazłam fajne sukienki ale na krasnale bo bez butów były sukienki za krótkie. I tego samego dnia wróciłam do Madonny i podpisałam umowę .W miss cherie miałam jedna alternatywę ale był to model dość popularny w tym czasie wiec to przechyliło szale na ta suknie z Madonny.

"Zestarzej się przy mnie
Stary 2014-12-11, 13:15   #145
claauduss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Wyślij mi prosze PW z danymi i data to dopisze .
A jaka marka chociaz? nie wiem jakas Elizabeth Passion, Justin Alexander, Sweetheart, Amy love, Annais, Sincerity?
już wysłałam Ci wszystko na PW
Stary 2014-12-11, 21:08   #146
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
Ja w Krakowie kupiłam suknie wiec nie ma reguły , w pierwszym salonie byłam w Madonnie umówiona i zmierzyłam tam trochę sukienek i ostatnia zaproponowana przez babkę to była ta. Potem przeszłam jeszcze po długiej. W outlecie Karolina tez znalazłam fajne sukienki ale na krasnale bo bez butów były sukienki za krótkie. I tego samego dnia wróciłam do Madonny i podpisałam umowę .W miss cherie miałam jedna alternatywę ale był to model dość popularny w tym czasie wiec to przechyliło szale na ta suknie z Madonny.
No pewnie że nie ma reguły i pewnie i tak się zdarza
Ja byłam dwa razy w Madonnie, dwa razy miałam różną obsługę i niestety za drugim razem Pani nie była mi w stanie zbyt wiele zaoferować, skupiła się na tym co jej powiedziałam - mam dość mocną skoliozę lędźwiową więc musiałam mieć naprawdę dobry krój który nie uwydatniłby krzywych bioder (mam jedno biodro wyżej niż drugie i w jednym mam większe wcięcie..
W Madonnie miałam dwie alternatywy, ale naprawdę takie alternatywy gdybym nic nie znalazła.. Niestety 80 % sukienek w Krakowie które mi proponowano - uwydatniały moje biodra i mimo że inni tego aż tak nie widzieli, ja jestem na tym punkcie uczulona :P

Aa w Karolinie outlecie byłam załamana bo mimo że w innych salonach w 38 rozmiar wchodziłam normalnie tak tam panie ledwo mnie w 40 wciskały które i tak miały za duże cyce :P ale pewnie można znaleźć coś dobrego tam

Ogólnie po salonach chodziłam z TŻtem.. Po wizycie w Tarnowie sam powiedział że mogliśmy od razu tu przyjechać (ale na co dzień mieszkamy i pracujemy w mieście smoka więc tak było nam wygodniej ) - sam widział że w Tarnowie każdy model leżał naprawdę dobrze na mnie i wcale nie ukazywał moich kompleksów :P

Dlatego u mnie opinia polegała głownie na tym A przecież sukienki i tu i tam są prawie takie same

Aaa... i sama wybrałam model który podobno już jest jednym z bardziej popularnych ale jakoś mi to nie przeszkadza :P przecież nie będzie drugiej PMki obok mnie w kościele xD
Stary 2014-12-11, 21:28   #147
21klaudyna
Zadomowienie

Co do rozmiaru to raczej normalne , w salonach ta rozmiarówka 38 jest zawsze większa bo są dostosowane do mierzenia , w każdym salonie musiałam mieć sporo spinaczy a przecież standardowo nosze 36/38 a w outlecie są już suknie które były na kogoś szyte stad ta różnica. Na mnie tam akurat 36 wchodziła ale był problem ze wzrostem. A co do popularności sukienki to model który miałam upatrzony przewinął mi sie w fotkach koleżanek na fb wiec zwyczajnie mi sie przejadł mimo iż suknia sama w sobie była piękna , ale nie chciałam powtarzać wyborów koleżanek

"Zestarzej się przy mnie
Stary 2014-12-12, 11:38   #148
claauduss
Rozeznanie

Hej dziewczyny mój tż dzisiaj dzwonił do Eurocashu i Hurtowni w Lisiej Górze, zapytać o ceny wódek Może kogoś zainteresuje

Eurocash:
- Finlandia 28,89zł
- Czarny Smirnoff 29,51 zł
- Pan Tadeusz 22,37 zł
- Absolut 29,51 zł
- Stumbrat z kłosem 24,58 zł
- Stumbrat bez kłosa 25,20
- Maximus - 19,57

Hurtownia w Lisiej Górze:
- Finlandia - 30,73 zł
- Czarny Smirnoff - 29,47 zł
- Pan Tadeusz - 21,80 zł
- Absolut 28,60 zł
- Wyborowa - 21,42 zł
- Stumbrat z kłosem - 26,06 zł

My pewnie weźmiemy Pana Tadeusza, ale nie ukrywam, że bardzo chciałabym Finlandię czy Absolut.. no ale potrzebujemy 150-200 flaszek więc trochę drogo by nas to wyniosło aczkolwiek 28,60 za Absolut to chyba bardzo tanio i jeszcze Pani powiedziała, że ma taką ładną niebieską kokardkę
Stary 2014-12-12, 11:56   #149
21klaudyna
Zadomowienie

Absolut jest okropny w smaku.
A tak w ogóle to mam czerwone kokardki na wódkę, nie jestem na 100% pewna , bo moja mama robiła porządki po moim wyjeździe ale powinny zostać. Zakładane na gumkę U nas daliśmy obsłudze kokardki i oni jak wynosili butelki na stół to zakładali kokardki a jak zbierali ze stołów to je z powrotem odkładali do torebki więc mi wszystkie zostały :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg butelka.jpg (69,4 KB, 51 załadowań)

"Zestarzej się przy mnie

Czas edycji: 2014-12-12 o 11:59
Stary 2014-12-12, 12:07   #150
zuzka171015
Raczkowanie

Ja dalej nie wiem co z tą wódką;/ nie możemy sie zdecydowac
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości