|
|
#121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Elsa witki i dla córki gratki
![]() moja 5-latka dostała na mikolaja Falskiego..... i namiętnie czyta i czyta... wczoraj przeczytala sama 3 czy 4 zdania Czerwonego Kapturka.... niech czyta, nie zabronie (może choć jedna miłość do książek po mnie odziedziczy) Cytat:
) i ze ma do zaliczenia bieganie na 60m.....kuźwa, semestr się kończy za miesiac.... więc niech się wypcha.... nie pozwolę na bieganie juz teraz po zapaleniu płuc.... jutro podejdę z mlodą do szkoły..... :/ wrócilam do domu i własnie na obiad gotuję brukselkę mniam....i na 18 musze podskoczyć po wyniki cytologi.... az sie boję....
|
|
#122 |
|
Gang Iren
|
Elsa
Gratuluję zdolnej córeczki! A w jakim jest wieku?
|
#123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję! gosia Mała za 2 miesiące będzie mieć 4 lata... .....może przez to, ze my z nią dużo podróżujemy od urodzenia....![]() ...wcześniej uczyłyśmy się z innej książki czytać...Falskiego przeczytała sama, ja tylko obok niej siedziałam......ona kocha książki od zawsze...ja zresztą też!... johambina....wielką radością musiały być te zdania samodzielnie przeczytane i dla córki! Bieganie po zapaleniu płuc .....też maja pomysły...zaległosci z wf.. ...i słusznie robisz, że nie pozwalasz... |
|
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka, mam magneto, jonoforezę i krioterapie, jak doradził ortopeda i rehabilitantka, więc ja nie się wtrącam. Akunina zaczęłam czytać, by czasu nie tracic...
Anyż, jakie słuchawki bys mi doradziła na siłownie? Kupiłam najzwyklejsze i trochę mniej zwyke i słabo trzymają mi się w uszach, może ja mam uszy kiepskie, bo z korkami był podobny problem
|
|
|
|
#125 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A w święta nowy kawaler mojej mamy. Już się poznaliśmy, ale teraz będziemy go gościć. Nosz, k...,to jest dla mnie trudne. Jedynaczka, córeczka tatusia, a tu mama-wdowa poznaje innego. |
|
|
|
|
#126 |
|
Gang Iren
|
Elsa to faktycznie wielkie WOW!!
Moja córa uczyła się czytać dopiero gdy do szkoły poszła.
|
#127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nadal dopijam poranną (!) kawę, wreszcie 10 minut przerwy. Niestety, nie w zarabianiu pieniędzy, tylko normalnej codzienności
Ciezki ten grudzień, mało pacjentów...Na święta ludzie zawsze dostają amoku, ja tam wole upiec wcześnie rzeczy i wyciagac po kawałku. mam nadzieje, ze tesciowa nie kupi znowu kg szynki...te czasy minęły, ale niektórzy zostali w dobie PRL ![]() Johaśka, ja już dawno wypisywałam zaświadczenia wszystkim dzieciakom szkolnym, bo od rodzica nie sa honorowane ma być zaświadczenie ode mnie, ze było u lekarza...
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze mi kolejnego jezyka brakuje ![]() czasem sobie tak siedzimy w trojke wyszukujemy slowa po fr, pol itp i kaze mi tlumaczyc dlaczego akurat szczypce czy klamerki itp jak wczoraj . wychodzi na to ze on wiecej polskiego wchlonie niz ja tego francuza a moj tz siedzi z boku i cos od siebie wtraci od czasu do czasu |
|
|
|
|
#129 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#130 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
....Cytat:
...Czasami czuję się jednak jak jakaś łamaga w tym wzgledzie....Idę z Małą...Ona pyta: "Mamusiu a dlaczego ja nie moge chodzić tu blisko do przedszkola?" Ja żartem: "Bo Ci norweski potrzebny a nie farsi." Mała: "...ale ja norweski już znam, to może tego farsi też mogłabym się już uczyć?".... Matko co ja bym dała żeby mieć takie podejście do nauki języków..... .....Zmykam granaty obierać...chyba bede to robić na golasa...bo zawsze cała się opryskam sokiem... |
||
|
|
|
#131 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zabojcza istotka. Teksty urocze
Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2014-12-15 o 16:01 |
|
|
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
Elsa gratulacje i wielkie buzi dla zdolniachy od cioć z wizazu
Amelia muzułmanom torebką w twarz i pudrem po oczach ![]() Kalincia mamie przyda się wsparcie Jestem stadna,nie wyobrażam sobie życia solo..O jakia ze mnie rasowa klacz ![]() U nas dzis było tak słonecznie i ciepło Aśka idż potrząśnij ciałem pedagogicznym.Dziecko osłabione po chorobie i biegać..
|
|
|
|
#133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w szkole jak jest do 2tyg nieobecność to może rodzic usprawiedliwić i dyrekcja to szanuje.... może w gimnazjum będzie inaczej...... Cytat:
zawsze cała kuchnia uwalona....ostatnio moj tata przyniósł pomysł na obieranie: przekrawam na pół, trzymam przecieciem nad michą i łyżką drewniana pukam w granata... i pestki pięknie wyskakują same... nawet syfu nie ma strasznego ![]() Cytat:
ja rozumiem, że mają cwiczyć zeby paralityki z nich nie powyrastały... ale nie po zapaleniu płuc jesooo... zjadłam obiad i dosłownie zasnęłam na siedząco..... nie podoba mi się to...
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
Leje za oknem, a do południa świeciło słońce. Hmmm...dziwna ta zima..niezimowa jakaś.
Johaśka- zaległości z wf ? a co ona w klasie sportowej jest? gdyby nawet była, to zdrowie ważniejsze. No ale wygląda na to, że jednak do szkoły musisz iść. Elsa- super z młodą dziewczynki są mądrzejsze od chłopaków i szybciej rozumieją co liczy się w życiu Niestety mój młody nie pała miłością do niczego oprócz komputera i gier ![]() Kalincia- to może być trudne dla ciebie, ale pomyśl o mamie. Postaraj się wczuć w jej skórę. Chce być szczęśliwa i kochana jak my wszyscy ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Gosia- a twoja córcia jak sobie radzi z ang? długo juz tam mieszkacie? |
|
|
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
aussie no własnie nie jest w sportowej.....
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
Beti, a mnie się Pelagia podobała, no może to zakończenie trochę dziwne, Bułhakowskie, bym powiedziała
Ale trylogie przeczytałam na urlopie, teraz zatem Fandorin.Prawidłowe ? obieranie granatu to ponoc w misce z woda, ale mnie by soku było szkoda... |
|
|
|
#137 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale lubi i czytanie, więc źle nie jest. W planszówki często gramy. Z matmy jest dobra. I bardzo lubi sport. Chodzi dodatkowo na gimnastykę i piłkę ręczną oraz na trampolining (nie wiem czy tak też po polsku się mówi) Wyszła ze mnie chwalipięta
|
|
#138 |
|
Zakorzenienie
|
Jak jest się kim chwalić, to chwalmy się i już o!
moja córka też językowo zdolna. Angielski, szwedzki, lizneła hebrajskiego a teraz wybrała na zajęciach ruski. Kama nie doradzę niestety w temacie słuchawek. Jak jestem sama na siłowni to muzykę na ful słucham z tv. Jak są inne panie to jest deko ciszej lub... lecą ich ulubione seriale. Ogólnie nie słucham nic na słuchawkach czy na spacerze, rolkach, rowerze. Mam lęki, że nie usłyszę niebezpieczeństwa.
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Witam, oczywiscie z kawa.
Moje dzieci tez dwujezyczne, ale zdecydowanie lepiej wladaja angielskim.Musze dbac, by polskiego nie zapomnialy.Oczywiscie,row niez przeziebione, ale dluga nieobecnosc w szkole nie wchodzi w gre, zwlaszcza ze starsza pisze testy stanowe. Johambina - jak wyszedl kolor I jaka farba robilas ?
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie takie
http://allegro.pl/wygodne-sluchawki-...869188912.html na mojej siłowni nie ma tv, a radio mi nie pasuje. lubie włąsna liste odpowiedniej muzyki, przy czym, jak cos misie podoba - mogę słuchac na okrągło. zatem była pyta nagrana, a skoro odtwarzacz popsuty - mp3. dzięki muzycznym kombinacjom mam 45 minut orbitreka i rowerku, co jak na mnie jest prawdziwym sukcesem Jutro ide tam znowu
|
|
|
|
#141 |
|
Zakorzenienie
|
robiłam syoss oleo kolor beżowy blond.....
wyszedł fajny ale poprzednim razem jak robiłam wyszedł jaśniejszy... pewnie dlatego ze teraz robiłam na ciut ciemniejszych niż poprzednio...choć myslę ze po paru myciach będzie lepiej... najważniejsze że siwe przykryte
|
#142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jeszcze raz zaszaleje z jasnym blondem, a pozniej ewentualnie bede przyciemniac.
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
Elsa, jesteś moim guru i motywacja :jep:
od kiedy trenujesz?
|
|
#144 |
|
BAN stały
|
Aussiewoman, ja wiem. Nic jej nie mówię. Ale czuję, co czuję...
|
|
|
|
#145 |
|
Zakorzenienie
|
bry....
kawyyyy.... za oknem znowu szaro i ponuro, nawet z domu mi się nie chciało wyjść... no ale jak trzeba to trzeba.... odebrałam wczoraj cytologię i jestem happy bo wszystko jest w porządku stargate bo ten beżowy blond wychodzi całkiem ładnie.... ja chyba po nowym roku znajdę chwilę i sobie na tym moim zrobię pasemka.... znaczy mam taką nadzieję, że znajdę chwilę
|
#146 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Używałyście może tego ślimakowego kremu? Wczoraj zaczęłam, ciekawa jestem jak się będzie sprawdzał przy dłuższym stosowaniu... https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...gel-cream.html
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Helo
coraz ciemniejsze poranki, właściwie całkowicie czarne. Ciężko wstawać i do pracy/ szkoły wyruszać. No ale jeszcze tylko kilka "chwil" i dzień będzie coraz dłuższy. Tęsknię do lata i gorącego piasku na plaży i ciepłego słońca na mojej skórze .... Gosia- niestety nie pomogę w sprawie kremu. Nigdy go nie stosowałam. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa- u mnie te słuchawki do biegania się niestety nie sprawdziły. Mam chyba za małe uszy, albo nie wiem co. W końcu kupiłam takiego rodzaju jak te poniżej i jestem z nich zadowolona.
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie medytowałam i nad tymi, na razie kupiłam tamte i zobaczymy, jak się sprawdza
Jak ćwiczę skupiam się na muzyce, cos sobie wyobrażam, czas leci, nogi pracują No i jak mi w takiej chwili wypada słuchawka to nastrój diabli biorą ![]() Kusi mnie jeszcze to http://allegro.pl/pulsometr-monitor-...880358418.html tylko nie jest to tanie, a gadżetu do szuflady bym nie chciała ![]() Kremu ze ślimakiem nie stosowałam chyba zadnego... |
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

) i ze ma do zaliczenia bieganie na 60m.....
Gratuluję zdolnej córeczki! A w jakim jest wieku?

...i słusznie robisz, że nie pozwalasz...

....
...