Scent Bar LV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-18, 12:04   #121
neska951
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LV

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Włosy...?
Hahaha nie problemy jak już niby wszystkie odhaczyłam

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

Parabel już chyba kiedyś mi podawałaś, ale ... jakiś konkret preparat wit D polecasz?

Ja też. Kupiłam w ciemno z Orsaya i odesłałam, bo na żywo straszna
Ja polecam MOLEKIN działa i jest tani

Widziałam w orsayu i chyba się nie skuszę , chyba nabędę coś w tk max
Stary 2014-12-18, 12:18   #122
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Oj

Ale przecież nie idą wszyscy nauczyciele do pracy? Co najwyżej dyżury mogą mieć. Od 22 grudnia do 6 stycznia uczniowie mają wolne, a nauczyciele w tym czasie mogą mieć jakiś dyżur No chyba, że w szkole Twego Tżta mają przychodzić codziennie

Co do przedszkoli to też są na pewno tylko dyżury

jak sie dyr uprze tp moga wszyscy,

moj TZwe wszystkie wolne dni ma:
szkolenie na temat dowolny niepotrzeby
pilną konferencje
zebranie zespołu polonistów
omowienie z dyrektorem efektow pracy nauczycieli
zebranie nt nowych matur
zebranie nt starych matur

te zebrania sa zawsze obowiaskowe pod rygorem zwolnienia dyscyplinarnego, i sa zawsze w dni typu piątek po bozyn ciele, 2 maj, zaduszki jesli dśa przed weekendem itd.

i co najlepszxe-normalny człowiek moze sobie na taki dzien wziac urlop,a nauczyciel nie moze.

tak ze nie ma letko w szkole a zwykly człowiek niestety nie ma pojecia o tym ile nauczyciel pracuje i jakie ma obowiązki

pozatym nauczyciel ma mnostwo roboty papierkowo-komputerowej, np teraz moj TZ po robicie siedzi do 2 w nocy nad robotą szkolną, bo dyro im kazał costam na za 2 dni zrobic...i siedzą wszyscy nauczyciele i dzwonia do siebie po pólnocy konsultowac sie

ja prponuje ze skoro nauczyciel ma miec tyle urlopu co inni to niech go ma wtedy kiedy chce-jak inni, bo czemu ma miec w przymusowym czasie?
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 12:25   #123
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
i co najlepszxe-normalny człowiek moze sobie na taki dzien wziac urlop,a nauczyciel nie moze.
To jeszcze zależy, co uważać za normalnego człowieka i normalną pracę...

U mnie się pracuje w wigilię, piątek przed Wielkanocą, 2 maja, Zaduszki i inne takie, a z wzięciem urlopu jest zazwyczaj wiecej zachodu niż to warte. Z odbieraniem dni wolnych wypadajających w soboty / niedziele też nie jest łatwo.

Cytat:
ja prponuje ze skoro nauczyciel ma miec tyle urlopu co inni to niech go ma wtedy kiedy chce-jak inni, bo czemu ma miec w przymusowym czasie?
Może głupio rozumuję, ale chyba po temu, ze nauczyciel ma przyporządkowane zajęcia w roku szkolnym i chyba nie zawsze jest taka możliwość, żeby się zamienił z innym, nauczającym tego samego przedmiotu na zasadzie "słuchaj, ja bym chciała wolne w tym tygodniu, czy weźmiesz za mnie sześć lekcji biologii - dwie w IIa i cztery w IIb"?
Stary 2014-12-18, 12:26   #124
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Gryxiu a może pierzasty przytkał Ryśka?? i trzeba Kota odetkać?
Parafiną?
Stary 2014-12-18, 12:39   #125
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość

To nic z głowa nie jest ... Po prostu życie ciężkie jest czasami a płacz to zdrowa reakcja na stres jest. Właśnie dostałam tel ze szpitala , poinformowano mnie że odpowiedź na moją prośbę o rozłożenie na raty leczenia zęba brzmi NIE , chciano mi wysłać odpowiedź na moje pismo mailem... Nie zgodziłam się poprosiłam pocztą No ale co żyć trzeba dalej , może nerkę przehandlować

Cytat:

pilną konferencje
zebranie nt nowych matur

te zebrania sa zawsze obowiaskowe pod rygorem zwolnienia dyscyplinarnego, i sa zawsze w dni typu piątek po bozyn ciele, 2 maj, zaduszki jesli dśa przed weekendem itd.

tak ze nie ma letko w szkole a zwykly człowiek niestety nie ma pojecia o tym ile nauczyciel pracuje i jakie ma obowiązki
No ja akurat trochę wiem, pracowałam sama, mam znajomych nauczycieli kilku w różnych szkołach i w sumie obecnie też jestem związana z tym, ale w trochę innych sposób Na pewno jest teraz więcej pierdół do robienia niż kiedyś, ale np na papier ksero do testów to klasy się składają, u mej didki w szkole tak jest w tych starszych klasach. A u Tżta sam ze swej kasy kseruje testy???

Co do zebrań to chyba specjalnie to jest robione w szkole Twego Tżta To po prostu od dyr zależy. Jedni odrabiają np. 2 maja w sobotę albo jest to dzień wolny, bo jakieś tam święto wypada w niedzielę i to jest za ten dzień brane i traktowane jako wolne. I zresztą podobnie jest w firmach z takim dniem.

Cytat:
Z tym to trzeba do Ministerstwa Edukacji
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2014-12-18 o 12:40
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 12:42   #126
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
U mnie się pracuje w wigilię, piątek przed Wielkanocą, 2 maja, Zaduszki i inne takie, a z wzięciem urlopu jest zazwyczaj wiecej zachodu niż to warte. Z odbieraniem dni wolnych wypadajających w soboty / niedziele też nie jest łatwo.
U mnie też. Z wzięciem wolnego jest problem bo dostają go osoby mieszkające poza Wawą jadące do rodziny, a zwykli tubylcy są odsyłani z kwitkiem. Odbierać na szczęście można ale nie w dowolny dzień tylko jest kilka wyznaczonych.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 12:44   #127
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
A mnie wkurza że ludzie tyle kasy wydają na Święta tzn nie wkurzało mnie to ( bo niech każdy sobie kasę wydaje na to co chce) ,do momentu kiedy dowiedziałam się że np Niemcy czy Hiszpanie i Francuzi wydaja o wiele mniej.... Oni niby są bogatsi i coooo , a może oni są bogatsi właśnie dlatego...

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Tzn w jakim to podeszłym wieku jesteś?
2xpełnoletnim

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 12:45   #128
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
U mnie też. Z wzięciem wolnego jest problem bo dostają go osoby mieszkające poza Wawą jadące do rodziny, a zwykli tubylcy są odsyłani z kwitkiem. Odbierać na szczęście można ale nie w dowolny dzień tylko jest kilka wyznaczonych.
No popacz tylko, ja nie tubylec a nikt mnie nigdy preferencyjnie nie traktował

Redzia, a który Ty US, jeśli można spytać z ciekawości...?

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Smarkula młodsza ode mnie......
Stary 2014-12-18, 12:47   #129
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
To jeszcze zależy, co uważać za normalnego człowieka i normalną pracę...

Może głupio rozumuję, ale chyba po temu, ze nauczyciel ma przyporządkowane zajęcia w roku szkolnym i chyba nie zawsze jest taka możliwość, żeby się zamienił z innym, nauczającym tego samego przedmiotu na zasadzie "słuchaj, ja bym chciała wolne w tym tygodniu, czy weźmiesz za mnie sześć lekcji biologii - dwie w IIa i cztery w IIb"?

no i włsnie dlatego nauczyciel nie moze byc rozliczany tak jak zwykły pracownik, o to m własnie chodzi.wszyscy sie pluja ze nauczyciele maja lepiej a nie dostrzegaja specyfiki zawodu

co do brania wolnego w okienka swiateczne to w wiekszosci prac biurowych nie ma problemu, oczywoscie mowie o normalnych pracodawcach i pracownikach na umowe o prace
Stary 2014-12-18, 12:51   #130
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
2xpełnoletnim
To w moim tzn o rok młodszym i ja nosze koszulki z medicine
Nie czuję się za stara .
Stary 2014-12-18, 12:52   #131
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
No popacz tylko, ja nie tubylec a nikt mnie nigdy preferencyjnie nie traktował
Podlcy
Napiszę Ci na PW.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 12:52   #132
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
co do brania wolnego w okienka swiateczne to w wiekszosci prac biurowych nie ma problemu, oczywoscie mowie o normalnych pracodawcach i pracownikach na umowe o prace
Polly, ale ja teoretycznie jestem normalnym pracownikiem zatrudnionym na umowę o pracę! Co do normalności pracodawcy natomiast... no, tu by można dyskutować długo i namiętnie
Stary 2014-12-18, 12:53   #133
gryx82
BAN stały

Znad powrotu od weta
Cytat:
Kurde dopiero przeczytałam że torebkowy....
Szukam torebki to fakt.
I czy nabyć droższą skórzaną czy tanią plastikową
W tej edycji kupujemy najdroższe, każda inna jest obciachem
Cytat:
Specjalnie dla Ciebie zrobię zdjęcie koszul żebyś jakby co nie jechał do sklepu
Naprawdę?
Cytat:
Właśnie miałam pisać, żeby Parabel jeszcze dawkę dla gryxa podała
Jesteś podła!

Cytat:
A mnie wkurza że ludzie tyle kasy wydają na Święta
Byłem przed południem po ziemniaki na targu, samochodu nie było gdzie zaparkować
Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Jeszcze tańszą foliową

Cytat:
Ja nadal w fazie nielubienia
Ja się do wielu zup przekonałem po latach Najgorzej idzie mi oswajanie grochówki
Cytat:
Będzie pysznie uwielbiam słodko słone, można wtedy więcej słodkiego wprowadzić w organizm

Cytat:
To nic z głowa nie jest ... Po prostu życie ciężkie jest czasami a płacz to zdrowa reakcja na stres jest.
Możliwe Ale czasami nie wytrzymuję sam ze sobą
Cytat:
Lepiej najpierw zrobić badanie moim zdaniem , ale niby moszna
No skoro moszna to prąąącie ja Ciebie, będę łykał
Cytat:
I równiez ją polecam człowiek taki silniejszy jest
Biceps rośnie?
Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Gryxiu a może pierzasty przytkał Ryśka?? i trzeba Kota odetkać?
Otóż okazało się, że to ropień. Zauważyliśmy przypadkiem i gdyby nie krew, do teraz nikt by się nie domyślał, co Ryśkowi dolega (dlatego to wylizywanie się zawzięte). Poczuł się lepiej, gdy to dziadostwo pękło, zjadł trochę i popił. Wetka twierdzi, że wygląda to na ugryzienie innego kocura (co w sumie jest prawdopodobne, jakiś tydzień temu wrócił z ogrodu ze zranionym uchem i kępkami wyłażącej sierści). Ma przepisany antybiotyk na 10 dni, 2 razy dziennie, dopaszczowo (poza tym dostał antybiot w zastrzyku i jakąś maść aplikowaną bezpośrednio do tej przetoki)
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 12:57   #134
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
chyba, że trafisz do korpo z elektroniczną ewidencją czasu pracy i biorąc urlop trzeba wskazać osobę zastępującą, a wtedy jako zastępca nigdzie sobie wolnego nie weźmiesz. I nie ma, że to że tamto dogadywania z szefem, nie ma zmiłuj, że święta czy długi weekend

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-12-18 o 13:03
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:01   #135
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Ja się do wielu zup przekonałem po latach Najgorzej idzie mi oswajanie grochówki
Grochówce mówimy stanowcze nie !

Cytat:

Cytat:
Otóż okazało się, że to ropień. Zauważyliśmy przypadkiem i gdyby nie krew, do teraz nikt by się nie domyślał, co Ryśkowi dolega (dlatego to wylizywanie się zawzięte). Poczuł się lepiej, gdy to dziadostwo pękło, zjadł trochę i popił. Wetka twierdzi, że wygląda to na ugryzienie innego kocura (co w sumie jest prawdopodobne, jakiś tydzień temu wrócił z ogrodu ze zranionym uchem i kępkami wyłażącej sierści). Ma przepisany antybiotyk na 10 dni, 2 razy dziennie, dopaszczowo (poza tym dostał antybiot w zastrzyku i jakąś maść aplikowaną bezpośrednio do tej przetoki)
Biedny zwierzaczek dobrze, ze zauważyliście i interweniowaliście. Oby mu szybko przeszło

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

O, Maja, dobrze, ze przypomniałaś o osobie zastępującej. Jakoś kurna jak chce wziąć wolne to nigdy mnie nie ma komu zastąpić tylko jakos ta moja niezastąpioność nie przekłada się np. na wynagrodzenie...
Stary 2014-12-18, 13:09   #136
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę?

Możliwe Ale czasami nie wytrzymuję sam ze sobą

Biceps rośnie?

Nooo zrobię tylko poczekaj aż wyschną bo pranie robiłam

Czemu grochówki?

No ale co , jak toś ma problemy to ciężko jest i to jest normalne że na psychice się odbija. No długotrwały stres źle działa na organizm...

Z tą wit D to jest tak że jakby napęd daje, człowiek więcej ma siły, przemiana materii przyspiesza, człowiek czuje się dobrze osadzony w cieleBicki nie wiem czy rosną same z siebie to nie a ja ich nie ćwiczę

Ojjj biedny kociak , ale sytuacja opanowana? Ale kto go w D.... gryzł ?

Edytowane przez neska951
Czas edycji: 2014-12-18 o 13:10
neska951 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:26   #137
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
Ale chyba każdy, zostając nauczycielem, zdaje sobie sprawę z tego, że wiąże się to z pracą w roku szkolnym i wolnym w wakacje? Taka specyfika pracy, żadna tajemnica. Zawód ma plusy i minusy, jak każdy inny. Nawet pozwolę sobie na stwierdzenie, że w wielu zawodach/firmach jest gorzej i wcale nie wszyscy mogą sobie brać wolne kiedy chcą.
To tak jakby lekarz w szpitalu się wkurzał, że musi mieć dyżury nocne i w święta. No taką pracę sobie wybrał. Nauczyciel też.
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 13:57   #138
dzika truskawa
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek

Cytat:
czyli jak to powiedzialam TZu-kolor moze byc kazdy byle z zakresu średnich szarości
Byłabyś zachwycona kolorem autka H.
Po mojemu jest okropny

A spódnica ekstremalnie biodrówkowa, ale fajna, noszoną będzie, dzięki

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
srebrny czyli jak mawiał mój dziadek - niepomalowany

Cytat:
To na pewno, nie wątpię. Mnie jednak zraziły do tej firmy wszechobecne podróbki widoczne na każdym kroku i jeśli miałbym już wolne te 4 tysie, to wolałbym 2 Korsy kupić, niż jedną LV
Podróbki LV dawno nie widziałam, za to podrabiane Korsy na każdym kroku, że nie wspomnę o tym, że np. Prima Moda instaluje do torebek metalowe kółeczka z literkami PM, trochę zbyt oczywista inspiracja jak dla mnie.

Ale najchętniej to bym przytuliła Hermesa, zwłaszcza jeśli to prawda z tą dożywotnią gwarancją

Cytat:
Przeczytałem to, co napisałaś i się teraz straszliwie stęskniłem za Bałtykiem! Takim latem właśnie (choć tłumów i leżenia na piasku nie znoszę), ten klimat wieczorno-nocny, morza szum, ptaków śpiew... Lata całe nie byłem
Polecam Wyspę Sobieszewską, nie ma tłumów. Pod koniec sierpnia to już nikogo nie ma

Cytat:
Nie dość, ze jedna łapę mam poparzoną i się to g... goić nie chce, bo na zgięciach palców (wiec co podgoję to nimi ruszam i rozwalam), to se jeszcze rano drugą urzezałam szklanką. Sprzątajac po Radzie Nadzorczej. Gryźli te naczynia, czy jak? W każdym razie mimo zaplastrowania ślady zostawiam na wszystkim i niczego się nie wyprę....

Cytat:
Kurde dopiero przeczytałam że torebkowy....
Szukam torebki to fakt.
I czy nabyć droższą skórzaną czy tanią plastikową
Może droższą skórzaną, dłużej wytrzyma, co sprawi, że dłużej nie trzeba będzie kupować nowej, dla mnie mega plus

Cytat:

pilną konferencje
zebranie nt nowych matur
O mamuniu

Cytat:
Parafiną?
Jeszcze nie widziałam przypadku, w którym by zadziałała, przynajmniej zastosowana solo. I w ogóle lepiej nie kombinować na własną rękę

Cytat:

Cytat:
Biedny Rysio, przekaż głaski ode mnie

Maja, awatar

Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki
:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
dzika truskawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:00   #139
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Biedny Rysio...ropień najprawdopodobniej od ugryzienia, albo nawet dziabnięcia pazurkiem brudnym przez innego kota. Rudek nasz często miał. Najlepszy sposob żeby zapobiec, to dokladne oglądanie kociska po powrocie z dworu i dezynfekcja ranki. Nie zawsze da się wszystko wypatrzeć niestety. I na takie bezbolesne kocie odkażanie polecam proszkowy Dermatol. I na ropnie, nawet takie po czyszczeniu, przyspiesza zdecydowanie gojenie, o ile ropien jes gdzieś gdzie mozna przypudrować.... Niestety rude sa piękne, ale zdecydowanie bardzo delikatne....

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2014-12-18 o 14:01
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:11   #140
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Maja, awatar

już nie mogę się doczekać świąt - ale będzie wyżera!
a potem dieta od nowa

I wyśpię się
(o ile eks nie będzie znów dzwonił ze 30 razy jak wczoraj... goń się dupku )

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-12-18 o 14:21
Stary 2014-12-18, 14:45   #141
Betty83
Zakorzenienie

znad orientalnego wegeburgera
i powrotu od chirurga i gina...
a już myślałam, że dziś będzie koniec medycznej odysei
Stary 2014-12-18, 14:50   #142
dzika truskawa

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
(o ile eks nie będzie znów dzwonił ze 30 razy jak wczoraj... goń się dupku )
Chyba powinien się leczyć...

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość

:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest
Stary 2014-12-18, 14:55   #143
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Ale chyba każdy, zostając nauczycielem, zdaje sobie sprawę z tego, że wiąże się to z pracą w roku szkolnym i wolnym w wakacje? Taka specyfika pracy, żadna tajemnica. Zawód ma plusy i minusy, jak każdy inny. Nawet pozwolę sobie na stwierdzenie, że w wielu zawodach/firmach jest gorzej i wcale nie wszyscy mogą sobie brać wolne kiedy chcą.
To tak jakby lekarz w szpitalu się wkurzał, że musi mieć dyżury nocne i w święta. No taką pracę sobie wybrał. Nauczyciel też.
a w szczególności pogrubione

Cytat:

już nie mogę się doczekać świąt - ale będzie wyżera!
a potem dieta od nowa

A co do białego to weź Ty mu napisz, że go podasz na policję o nękanie

Cytat:

teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 14:58   #144
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

znad orientalnego wegeburgera

Cytat:
Chyba powinien się leczyć...
zablokowałąm na fejsie, bo pisał, to teraz telefonem doopę zawraca, i pisze, że niby nagle musi ze mną porozmawiać, a jak olałam sms, to z kolei, że niby nagle sobie po kilku miesiącach przypomniał o książce co jest u mnie i czy moge mu oddać. Widać, że na chama szuka pretekstu do kontaktu. Szkoda, że nie moge zablokować numeru w swojej starej nokii książkę co najwyżej mu pocztą wysłąć mogę żadnego kontaktu na żywo, nie chcę jegomościa na oczy widzieć
Pisałąm już, że po tym, jak go zablokowałma na fejsie, to pisał na swoim wallu,
że zycie mu się nie układa, że ma dośc mieszkania samemu w domu, bo matka umarła i rozstał się z druga połową (wciąz tak o mnie mówi?), z którą planował życie... i jak to on się stara ułożyć sobie życie i jak zwykle jest niczemu nie winien, bo wciąż mu przeszkadza los/bóg/plamy na słońcu itp... Bo pewnie był przekonany, że ja już tego nie zobaczę, a nie pomyślał, że wspólni znajomi mi napiszą... Gorzkie żale po czasie? Ja już się z pana wyleczyłam dawno temu

Cytat:
mama robi sernik, makowiec i bigos, a ja w wigilię sałatkę jarzynową, taką tradycyjną, i mega słodkie ciasto według własnego pomysłu: kruche ciasto z miodem i przyprawą do piernika przekładane budyniem i z kajmakiem czekoladowym na wierzchu a że akurat w święta pms i @ się zacznie, także tego, no... będę czyścić stoły jak odkurzacz

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-12-18 o 15:05
Stary 2014-12-18, 15:03   #145
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
melk,ale ja przeciez nie narzekam ze jest jak jet,tylko prostuje mniemanie wiekszosci społeczenstwa, bo skoro sama pani minister wylicza ile to wolnego maja nauczyciele i nazywa to 60cio dniowym urlkopem to sorry...ja tylko zwracam uwage ze to tak nie wyglada...
Stary 2014-12-18, 15:04   #146
dzika truskawa

Cytat:

zablokowałąm na fejsie, bo pisał, to teraz telefonem doopę zawraca, i pisze, że niby nagle musi ze mną porozmawiać, a jak olałam sms, to z kolei, że niby nagle sobie po kilku miesiącach przypomniał o książce co jest u mnie i czy moge mu oddać. Widać, że na chama szuka pretekstu do kontaktu. Szkoda, że nie moge zablokować numeru w swojej starej nokii książkę co najwyżej mu pocztą wysłąć mogę żadnego kontaktu na żywo, nie chcę jegomościa na oczy widzieć
Pisałąm już, że po tym, jak go zablokowałma na fejsie, to pisał na swoim wallu,
że zycie mu się nie układa, że ma dośc mieszkania samemu w domu, bo matka umarła i rozstał się z druga połową (wciąz tak o mnie mówi?), z którą planował życie... i jak to on się stara ułożyć sobie życie i jak zwykle jest niczemu nie winien, bo wciąż mu przeszkadza los/bóg/plamy na słońcu itp... Bo pewnie był przekonany, że ja już tego nie zobaczę, a nie pomyślał, że wspólni znajomi mi napiszą... Gorzkie żale po czasie? Ja już się z pana wyleczyłam dawno temu
Matkobosko

Stary 2014-12-18, 15:11   #147
Polly_
grozi wypollizowaniem

fogla to macham znad nowego obufiu , matko co to sie dzieje,zakuop za zakupem , obuw jest lekko strazacki w wygladzie wg mnie ,ale! przekonały mnie 2 fakty ze skorzane,ze za 129 zł i podobno mają membrane nieprzemakalno-oddychająco ,

ło take tylko czarne i z tyły nie ma futr tylko cos innego

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...lter_brand_r=6
Stary 2014-12-18, 15:13   #148
gryx82
BAN stały

Cytat:
Grochówce mówimy stanowcze nie !
Jeszcze taką "wojskową" to zjem, gęstą i długo gotowaną w specjalnych kotłach (czasami na festynach się zdarza), ale ogólnie fanem nie jestem (a na moje nieszczęście ojciec lubi rzadką jak rosół, z grochu w łupinach, które pływają w zupie i się nimi udławić można przy jedzeniu)
Cytat:
Biedny zwierzaczek dobrze, ze zauważyliście i interweniowaliście. Oby mu szybko przeszło
Właśnie odsypia te traumatyczne przeżycia Ode mnie do lecznicy dwie minuty drogi, więc ubrałem mu szelki, zawinąłem w kocyk i podeszliśmy pieszo (ale co się nawyrywał! do gabinetu wszedłem z kotem siedzącym mi na plecach)
Cytat:
Nooo zrobię tylko poczekaj aż wyschną bo pranie robiłam
Nie wiem dlaczego, ale myślałem o robieniu zdjęć w sklepie
Cytat:
Czemu grochówki?
No nie pasuje mi w smaku - niektórzy nie lubią czosnku, inni szpinaku, a ja grochówki (ale już fasolówkę uwielbiam!)
Cytat:
No ale co , jak toś ma problemy to ciężko jest i to jest normalne że na psychice się odbija. No długotrwały stres źle działa na organizm...
Masz rację, od paru lat wisi mi nad głową pewien nierozwiązany dotąd problem
Cytat:
Z tą wit D to jest tak że jakby napęd daje, człowiek więcej ma siły, przemiana materii przyspiesza, człowiek czuje się dobrze osadzony w ciele
Ej, to brzmi świetnie!
Cytat:
Ojjj biedny kociak , ale sytuacja opanowana? Ale kto go w D.... gryzł ?
Pewnie kocur jakiś okoliczny.
Cytat:
Podróbki LV dawno nie widziałam,
W sumie masz rację, szał już chyba minął jakiś czas temu
Cytat:
za to podrabiane Korsy na każdym kroku
O!
Cytat:
Ale najchętniej to bym przytuliła Hermesa, zwłaszcza jeśli to prawda z tą dożywotnią gwarancją
Birkin bag? Fajna, ale cenę robi chyba ten cały mit i otoczka
Cytat:
Polecam Wyspę Sobieszewską, nie ma tłumów. Pod koniec sierpnia to już nikogo nie ma
Właśnie obczajam w necie, bo nazwa mi się gdzieś o uszy obiła
Cytat:
Biedny Rysio, przekaż głaski ode mnie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Biedny Rysio...ropień najprawdopodobniej od ugryzienia, albo nawet dziabnięcia pazurkiem brudnym przez innego kota. Rudek nasz często miał. Najlepszy sposob żeby zapobiec, to dokladne oglądanie kociska po powrocie z dworu i dezynfekcja ranki. Nie zawsze da się wszystko wypatrzeć niestety. I na takie bezbolesne kocie odkażanie polecam proszkowy Dermatol. I na ropnie, nawet takie po czyszczeniu, przyspiesza zdecydowanie gojenie, o ile ropien jes gdzieś gdzie mozna przypudrować.... Niestety rude sa piękne, ale zdecydowanie bardzo delikatne....
Pamiętam, pisałaś już o Dermatolu w proszku A zwykły Tribiotic w maści? Nada się?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 15:22   #149
Parabelka
Panaroja

Cytat:

Spotkałem kiedyś koleżankę z LO, pracuje obecnie w przedszkolu i opowiadała, że musi mieć na zajęcia z dziećmi "konspekt pracy", przygotowany uprzednio w domu i w ogóle to nie jest tak, jak sobie każdy wyobraża, że się daje dzieciom zabawki, one się sobą zajmą i można 8 godzin przy kawce przesiedzieć (ona w niepublicznym przedszkolu pracuje, o ile się nie mylę).

Musiałaś?!
1.podstawa programowa jest wspólna dla wszystkich , i publicznych i niepublicznych
2.
Cytat:
I
Oj

Ale przecież nie idą wszyscy nauczyciele do pracy? Co najwyżej dyżury mogą mieć. Od 22 grudnia do 6 stycznia uczniowie mają wolne, a nauczyciele w tym czasie mogą mieć jakiś dyżur No chyba, że w szkole Twego Tżta mają przychodzić codziennie

Co do przedszkoli to też są na pewno tylko dyżury

Jedna z moich koleżanek (podstawówka) ma dyżur TYLKO 5 stycznia 2015
1.
2.w przedszkolu zależy ile dzieci będzie - jak mało to dyżur ,jak więcej to normalnie .

Cytat:
A nie na 4,5 ewentualnie 5?

Przy UZ jest ubezpieczenie

Parabel już chyba kiedyś mi podawałaś, ale ... jakiś konkret preparat wit D polecasz?

Właśnie miałam pisać, żeby Parabel jeszcze dawkę dla gryxa podała
1.no w zasadzie 5 bo wigilia i poniedziałek rano
2.teoretycznie
3.ja biere tako http://www.unipharm.pl/VITRUM-D3-----NOWOSC
4.
Cytat:
Na razie nie umieją ale na pewno dadzą radę
na razie się nie zanosi

Cytat:

Będzie pysznie uwielbiam słodko słone, można wtedy więcej słodkiego wprowadzić w organizm

Zawsze mnie zastanawiało dlaczego nauczyciele nie zastrajkują
Pielęgniarki i lekarze odeszli od chorych . Jakby nauczyciele tak zrobili to migiem by musieli coś zrobić...

To nic z głowa nie jest ... Po prostu życie ciężkie jest czasami a płacz to zdrowa reakcja na stres jest. Właśnie dostałam tel ze szpitala , poinformowano mnie że odpowiedź na moją prośbę o rozłożenie na raty leczenia zęba brzmi NIE , chciano mi wysłać odpowiedź na moje pismo mailem... Nie zgodziłam się poprosiłam pocztą No ale co żyć trzeba dalej , może nerkę przehandlować
1.ja tam tradycyjnie wolę albo suotkie albo suone
2.i g... im to dało odeszli i dalej nic tak jak było tylko jeszcze gorsza prasę mieli wyobrażasz sobie jakie larum by się podniosło w razie strajku nauczycieli ? I kto zastrajkuje , mianowani , których nie można nijak ruszyć nawet jeżeli to stare spróchniałe oślice siedzące w placówce na zasadzie zasiedzenia i nic nie robiące ? a młodsi się boją że wylecą , niż jest więc szkoły i przedszkola zamykają i gdzie znajdą pracę ? Ani nauczyciele ani ochrona zdrowia nie mają w ręku środka nacisku typu zahamowanie produkcji , hodowli czy czegokolwiek istotnie wpływającego na gospodarkę , no i te grupy raczej nie wezmą kamieni w garść , opon , benzyny i nie pójdą robić burd po URMem
3.
Cytat:
ale tak się wszędzie pracuje , oprócz szkolnictwa , gdzie dzieci mają ferie .
Cytat:
Na pewno jest teraz więcej pierdół do robienia niż kiedyś, ale np na papier ksero do testów to klasy się składają, u mej didki w szkole tak jest w tych starszych klasach. A u Tżta sam ze swej kasy kseruje testy???
90% znanych mi nauczycieli robi pomoce za własne , bo szkoła/przedszkole nie ma , a są publiczne , więc rodzice (skądinąd słusznie) nie zamierzają płacić dodatkowo .
Cytat:
Znad powrotu od weta

1.
2.o kurde , będzie problem ,muszeu polecieć na bazarek , oblecieć wszystkich chińtyków i zobaczyc który ma najdroższe
3.o bidak ale teraz powinno być dobrze

moja kotha po dzisiejszej wizycie u wetki dostała znowu małpiego rozumu , wyje non stop i skacze po ścianach jak małż raportuje z pianą na paszczy (znaczy małż się pieni nie kotha ) ,bo chce na spacerek na dwór , każde wyjście do weta tak sie kończy - dwa dni i dwie noce śpiewania i skoków , a jakby wyjśc z nią na dwór - aniołek nie kot i dziś to nie skargi i cierpienie bo pani wet tylko ją obejrzała
no i mamy alergię pokarmową klasyczną , tylko nie wiadomo na co

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
melk,ale ja przeciez nie narzekam ze jest jak jet,tylko prostuje mniemanie wiekszosci społeczenstwa, bo skoro sama pani minister wylicza ile to wolnego maja nauczyciele i nazywa to 60cio dniowym urlkopem to sorry...ja tylko zwracam uwage ze to tak nie wyglada...
i że pensum godzinowe nauczycielskie to czysta fikcja bo drugie tyle siedzi się w domu nad robotą i jeszcze dokłada kasę własną .

A co do dyżurów szpitalnych to wreszcie nie są obowiązkiem - dyżur nie jest wliczany do czasu pracy , bo nie odbywa się w godzinach pracy i jest czasem dodatkowym .

Cytat:
fogla to macham znad nowego obufiu , matko co to sie dzieje,zakuop za zakupem , obuw jest lekko strazacki w wygladzie wg mnie ,ale! przekonały mnie 2 fakty ze skorzane,ze za 129 zł i podobno mają membrane nieprzemakalno-oddychająco ,

ło take tylko czarne i z tyły nie ma futr tylko cos innego

http://www.deichmann.com/PL/pl/shop/...lter_brand_r=6
Fajne

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 15:24   #150
Polly_
grozi wypollizowaniem

a propos papieru, klasy nie skladaja sie na papier, ani u mojego Tz ani u didki. to jest nielegalne , nie no serio ktos sie kiedys przyczepił ze jak to w szkole skladki na pomoce dydaktyczne i w sumie mial racje, bo szkola nie moze ciagnac od rodziców kasy na krede, srajtasme czy papier do ksero. oczywiscie w wielu szkolach tak sie robi,ale to jest do czasu az jakiegos rodzica ogarnie bulwers i zrobi afere...ale u miojej didki pani na zebraniach prosiła o papier, wiec ludzie nosili, całe ryzy albo po kilka kartek...u TZ tez tak jest,ale to jest szkola srednia i rodzice sie nie angazyuja a uczniowie maja gdzies...wiec wiecie.
pomine juz fakt ze w wyniku jego drukowania do szkoły zeszło nam ok 12 kartrizy do drukarki ktore gdyby były pryginalne kosztowałyby ok 500 zł, pozatym drukarka dedła i poszła do naprawy za 100 zeta,, tych kosztow nikt nam nie zwróci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości