Fanatycy ideologiczni i religijni - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 21:06   #121
201605161006
Konto usunięte

Dot.: Fanatycy ideologiczni i religijni

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Mężczyźni stali się zniewiesciali i to uznaje się juz za normę. To jest m.in. Niepokojace. Fajne jak sobie projektują 'męskie' rurki, albo gotują w tv, ale wleźli do polityki i do szkół. Pewnie moje dziecko spotka kiedys kolegę, lub kolezankę z dwoma tatusiami. Taki swiat mnie przeraża.

Koniec tematu jak dla mnie.
Ale te zniewieściałe ubrania to nie wiem czy wiesz, noszą tzw. metroseksualiści, często heteroseksualiści, nie ma to raczej większego związku z homoseksualizmem. Dlaczego boisz się, że Twoje dziecko będzie miało kolegę z dwoma tatusiami czy dwiema mamami?
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 21:07   #122
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Mężczyźni stali się zniewiesciali i to uznaje się juz za normę. To jest m.in. Niepokojace. Fajne jak sobie projektują 'męskie' rurki, albo gotują w tv, ale wleźli do polityki i do szkół. Pewnie moje dziecko spotka kiedys kolegę, lub kolezankę z dwoma tatusiami. Taki swiat mnie przeraża.

Niepokojące jest takie wąskie myślenie jakie reprezentujesz. Każdy gej chodzi w rurkach. Każdy gej jest zniewieściały. Lesbijki nie istnieją.
Co z tego, że weszli do szkół i polityki? Skrzywdzą Ciebie i Twoje dziecko?

a co jak Twój syn pewnego dnia powie, że kocha Andrzeja? Dasz mu szczepionkę przeciwko homo?

Matko bosko po co wchodziłam na ten wątek.
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 21:09   #123
201605161006
Konto usunięte

Znam przypadek gdzie kobieta swoje dziecko chciała wysłać do egzorcysty, bo uznała, że opętały je demony, gdy poznała prawdę ;-). Gdy dziecko jej nie zgodziło się na egzorcystę, to zaczęła je przekonywać do hipnozy, ale na to też się nie zgodziło.
Stary 2014-12-17, 21:11   #124
dominikmeller25
Zakorzenienie

no popatrz stali się zniewieściali bo co zaczęli dbać o siebie?
bo rurki zakładają? tylko gdzie Ty widzisz tych facetów w rurkach?
bo ja w rurkach ich nie widuję, a bywam często między ludźmi a i w klubach i jakoś rurek u nikogo nie widzę.
bo jak dla Ciebie rurki to slim fity to i ja chyba jestem pedałem bo wolę slim fity niż za szerokie spodnie, a i kumple z którymi trenuję cross fit to chyba też same pedały bo prawie każdy chodzi w dopasowanych ciuchach i są zadbani.

właśnie takie podejście mnie przeraża bo jak gość o siebie nie dba to płacze, a jak zaczyna dbać to nagle znowu płacze bo pewnie pedał itd
uważaj bo może i Ciebie ktoś weźmie za lesbijkę albo kogoś gorszego bo chodzisz w niewłaściwych ciuchach czy też nosisz niewłaściwą fryzurę.

niby XXI a stereotypy dalej siedzą w ludziach.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 21:14   #125
201605161006
Konto usunięte

Ja uważam, że stereotypy nie są złe, o ile po 1 nie są idiotyczne/bezsensowne/nieracjonalne i po 2 bierze się je pod uwagę jako jeden z czynników, zanim kogoś się lepiej pozna, a nie jako główny czynnik. No a poza tym się zgadzam, dla niektórych wystarczy, że facet dba o siebie, to od razu pedał. Znam dwie osoby co się śmieją z facetów, jak używają kremów, nawet nie pomyślą, że po prostu o siebie dbają, albo o zdrowie np. ochrona UV czy może mają atopowe zapalenie.

Edytowane przez 201605161006
Czas edycji: 2014-12-17 o 21:15
Stary 2014-12-17, 21:16   #126
201604200942
Konto usunięte

boże mój tata namiętnie używa kremów nawilżających a bliżej mu do typowego janusza niż do geja.
Stary 2014-12-17, 21:18   #127
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
boże mój tata namiętnie używa kremów nawilżających a bliżej mu do typowego janusza niż do geja.
Też znam takiego, nawet może nie homofoba, ale prawie, a kremów bardzo dużo używa, po prostu ma suchą skórę, może jakąś lekką formę atopizmu czy coś.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-17, 22:23   #128
_Matilde_
Biała Dama

M ój facet używa balsamu do ciała po każdej kąpieli, no gej zboczony jeden

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 22:59   #129
Pantegram
Zakorzenienie

IMO ten wątek schodzi na dziwne tory.

Każdy ma prawo zadawać się z takimi ludźmi, z jakimi ma ochotę.

Jeśli ktoś ma ochotę zadawać się z np. ludźmi w jego odczuciu ładnymi i poprawnymi politycznie w obyciu, to niech tak robi.

Nie bądźmy hipokrytami - jeśli komuś nie podobają się rurki na męskich nogach, to taka osoba wcale nie musi okazywać publicznie pogardy facetom w rurkach, by jednak de facto preferować towarzystwo tych w mniej obcisłych spodniach.

Mamy wybór - jesteśmy wolnymi ludźmi w otoczeniu innych wolnych ludzi, więc korzystamy z tego - to normalne. Nienormalne jest naruszanie cudzej wolności przez np. agresję, przy czym dla mnie samo wyjaśnienie, jakie się ma preferencje, czy ogólnie przyznanie się do tego, że się szufladkuje ludzi, agresją nie jest. Agresją jest natomiast próba wymuszenia na innych własnego sposobu myślenia itp.
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 23:26   #130
201605161006
Konto usunięte

No tak, nikt nie zabrania nie lubić kogoś za orientację, po prostu wyraża się pogląd, że jest to bezsensowne kryterium oceny danej osoby.
Stary 2014-12-18, 00:28   #131
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
No tak, nikt nie zabrania nie lubić kogoś za orientację, po prostu wyraża się pogląd, że jest to bezsensowne kryterium oceny danej osoby.
Tej, a ja zabraniam i co? No kurde... jestem nietolerancyjna lewaczka
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 01:06   #132
201607111042
Konto usunięte

Boże, niech sobie każdy lubi albo nie lubi kogo chce... co Wam do tego?

Jak ktoś jest homofobem i wybiera znajomych przez pryzmat orientacji - być może straci szansę na przyjaźń z fajnym człowiekiem. Jego ewentualna strata. Jak nie lubię czarnych facetów z afro to mam się na siłę z nimi zaprzyjaźniać, bo nielubienie kogoś za coś tam jest kretyńskie? No jest, ale skoro mi z tym dobrze i nie krzyczę, że czarni z afro nie mają prawa do życia, to gdzie Wy widzicie problem?

P.S. To tylko przykład. Do czarnych z afro nic nie mam
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 01:47   #133
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ponoć bezbłędny sposób na Jehowów - powiedz im, że byłaś kiedyś ŚJ ale zostałaś wyrzucona ze wspólnoty. Mają zakaz rozmawiania z takimi ludźmi i więcej nie przyjdą.
O, to ciekawe, muszę zapamiętać. A za co można być wyrzuconym?

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Jeszcze można powiedzieć że się właśnie świętuje urodziny albo dochodzi do siebie po trasfuzji krwi

Do nas przestali przychodzić, jak im otworzył ksiądz w sutannie

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2014-12-18 o 10:03
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 08:14   #134
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ponoć bezbłędny sposób na Jehowów - powiedz im, że byłaś kiedyś ŚJ ale zostałaś wyrzucona ze wspólnoty. Mają zakaz rozmawiania z takimi ludźmi i więcej nie przyjdą.
były ŚJ opowiadał, że po takiej odpowiedzi mogą nasłać na Ciebie staszyznę, żeby Cię naprostowali
Stary 2014-12-18, 09:04   #135
suszarka
Buc

Cytat:
Dla mnie ktos, kto lubi gejów nie jest obrzydliwy. Zakładam, ze masz wiecej niz 19 lat
wow, ale jesteś tolerancyjna.
dla mnie twoje przekonania są obrzydliwe i pisanie, że gej jest gorszym człowiekiem, jest czymś po prostu nie pojętym, jak można mieć tak <xxx> w głowie jak ty.

Cytat:

mnie przeraża wizja, że możesz mieć kiedykolwiek dzieci, które będą dzieliły Twoje przekonania.

Edytowane przez alkaxy
Czas edycji: 2014-12-18 o 18:50 Powód: wulgaryzm
suszarka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 09:37   #136
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
dla mnie twoje przekonania są obrzydliwe i pisanie, że gej jest gorszym człowiekiem, jest czymś po prostu nie pojętym, jak można mieć tak nasrane w głowie jak ty.
Gdzie napisała, że gej jest gorszym człowiekiem? Sama jesteś jakąś fanatyczką skoro ją obrażasz bez powodu. Po prostu nie podoba się jej homoseksualizm i wolałaby z takimi ludźmi nie utrzymywać kontaktów. To chyba nie jest zabronione? W Niemczech są już bogate doświadczenia z indoktrynacją w szkołach (patrz Hitlerjugend) i karzą aresztem oraz mandatami rodziców, którzy nie posyłają dzieci na wychowanie seksualne, gdzie mówi się o seksie, homoseksualiźmie, rodzinach patchworkowych.

Jeszcze zrozumiałbym interwencję państwa jakby rodzice uznali, że matematyka nie jest ważnym przedmiotem i nie posyłali na nią dziecko. Mam nadzieję, że Polska przed tym się wybroni. Totalitarny PRL nie ingerował tak głęboko w rodzinę tak jak demokratyczna RFN.
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 09:55   #137
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Ja tez tak oceniam i nie podoba się jak postępują w łóżku wobec osoby tej samej płci. Nie podoba mi się, że mowia o tym publicznie, blagają o aprobate, o prawa, ładują się z tymi chorymi ideami do podręczników szkolnych i do polityki. Niech sobie robią co chcą w zaciszu własnych sypialni.
Jezu zakrztusilam się. To wygrywa nawet z tym, co zwykle Imperialista wypisuje. Lilka, wypisz mi proszę w punktach, co KONKRETNIE z tych "rzeczy robionych w łóżku" Ci nie pasuje. Anal? Oral? Może się okazać, ze tu więcej zbezecenstw i zgorszenia, niż się wydaje...:boisie:
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 09:59   #138
tenebra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Gdzie napisała, że gej jest gorszym człowiekiem?
O tu:
Cytat:
Wrzuciłam ich do jednego worka, zeby pokazac, ze mam wybór. Zresztą gejów stawiam na tej samej polce jako osoby 'gorszej kategorii'.
Chyba że dla ciebie człowiek "gorszej kategorii" to komplement i tego nie liczysz

tenebra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 10:05   #139
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Jezu zakrztusilam się. To wygrywa nawet z tym, co zwykle Imperialista wypisuje. Lilka, wypisz mi proszę w punktach, co KONKRETNIE z tych "rzeczy robionych w łóżku" Ci nie pasuje. Anal? Oral? Może się okazać, ze tu więcej zbezecenstw i zgorszenia, niż się wydaje...:boisie:
bardziej smutne jest to że kogoś strasznie interesuje i komuś może nie podobać się co drugi człowiek robi w łóżku.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-18, 10:15   #140
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Gdzie napisała, że gej jest gorszym człowiekiem?
Napisała, ktoś to wyżej zacytował. Zresztą nawet jeśli nie, niektórych rzeczy nie trzeba mówić wprost. Skoro twierdz, że nie lubi homo, że się boi że jej brat jest itd. to widać już po takich wypowiedziach, że traktuje homoseksualistów jak ludzi gorszej kategorii.
Stary 2014-12-18, 11:17   #141
suszarka
Buc

Cytat:
Gdzie napisała, że gej jest gorszym człowiekiem? Sama jesteś jakąś fanatyczką skoro ją obrażasz bez powodu. Po prostu nie podoba się jej homoseksualizm i wolałaby z takimi ludźmi nie utrzymywać kontaktów. To chyba nie jest zabronione? W Niemczech są już bogate doświadczenia z indoktrynacją w szkołach (patrz Hitlerjugend) i karzą aresztem oraz mandatami rodziców, którzy nie posyłają dzieci na wychowanie seksualne, gdzie mówi się o seksie, homoseksualiźmie, rodzinach patchworkowych.

Jeszcze zrozumiałbym interwencję państwa jakby rodzice uznali, że matematyka nie jest ważnym przedmiotem i nie posyłali na nią dziecko. Mam nadzieję, że Polska przed tym się wybroni. Totalitarny PRL nie ingerował tak głęboko w rodzinę tak jak demokratyczna RFN.
dziewczyny już Ci odpisały i po raz kolejny udziele Ci dobrej rady - przestań się w końcu ośmieszać.
Stary 2014-12-18, 11:48   #142
Imperialista
BAN stały

Cytat:
dziewczyny już Ci odpisały i po raz kolejny udziele Ci dobrej rady - przestań się w końcu ośmieszać.
Sama się ośmieszasz. Podałem konkretny fakt, że homoterror w Niemczech kara rodziców za odwagę cywilną i obronę swoich przekonań. Mam nadzieję, że w Polsce prędzej wybuchnie coś w rodzaju powstania wandejskiego niż będzie się karało rodziców za obronę swoich poglądów na temat wychowania ich dzieci
Stary 2014-12-18, 12:01   #143
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Sama się ośmieszasz. Podałem konkretny fakt, że homoterror w Niemczech kara rodziców za odwagę cywilną i obronę swoich przekonań. Mam nadzieję, że w Polsce prędzej wybuchnie coś w rodzaju powstania wandejskiego niż będzie się karało rodziców za obronę swoich poglądów na temat wychowania ich dzieci

Znowu uprawiasz zonglerke. Najpierw pytasz, gdzie napisala o "gorszym geju", jak się okazało, ze faktycznie tak bylo, nagle zmieniasz temat i zaczynasz sie burzyć o Niemców i ich homoterror.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 12:16   #144
dominikmeller25
Zakorzenienie

Imperialisto pewnie u nas też jak dzieciaka nie puszczę na WDŻ to znaczy że walczę z homoterrorem?
to że nie puszczają może mieć zupełnie inne znaczenie niż walkę z homoterrorem, bo może po prostu tak jak i u nas twierdzą że takie zajęcia są grzeszne i twierdzą że należy ich zakazać, tak jak należy rozdzielić osiołki czy słonie bo kopulują na oczach dzieci.
Stary 2014-12-18, 12:31   #145
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
Imperialisto pewnie u nas też jak dzieciaka nie puszczę na WDŻ to znaczy że walczę z homoterrorem?
Nie - bo to jest twoja sprawa. Jak uważasz, że wychowanie do życia w rodzinie jest niezbędne to posyłasz. Jak uważasz to za indoktrynację nie posyłasz. Przedmioty typu religia, etyka czy wychowanie seksualne powinny być dobrowolne i najlepiej gdyby nie były opłacane przez podatnika. Zamiast tych przedmiotów lepsze byłyby "normalne zajęcia", kółka zainteresowań i jakieś SKS. Państwa nie powinno to obchodzić.

Cytat:
to że nie puszczają może mieć zupełnie inne znaczenie niż walkę z homoterrorem, bo może po prostu tak jak i u nas twierdzą że takie zajęcia są grzeszne i twierdzą że należy ich zakazać, tak jak należy rozdzielić osiołki czy słonie bo kopulują na oczach dzieci.
A może twierdzą, że sami przekażą lepszą wiedzę? A może twierdzą, że dzieciaki są za młode? Niemcy naśladują dokładnie Hitlera i NRD, gdzie państwo decydowało co mają robić dzieci i czego się mają uczyć.
Stary 2014-12-18, 12:47   #146
dominikmeller25
Zakorzenienie

u nas też niektórzy twierdzą że lepiej taką wiedzę przekażą i potem zdziwienie że jak to tak zaszłam w ciążę przecież się potem umyłam...
albo nie patrz synku na to co robią te dwa osiołki bo to grzech!

no i piszesz o hitlerowskich niemcach, a u nas też "katoterror" próbuje nam wydawać odgórne polecenia co mamy robić, jak się zachowywać itd
dlatego też należy z tym walczyć i wywalić religię ze szkół.
Stary 2014-12-18, 12:57   #147
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Znowu uprawiasz zonglerke. Najpierw pytasz, gdzie napisala o "gorszym geju", jak się okazało, ze faktycznie tak bylo, nagle zmieniasz temat i zaczynasz sie burzyć o Niemców i ich homoterror.
dlatego nie ma sensu się z naszym rodzyneczkiem w jałowe dyskusje wdawać.
Stary 2014-12-18, 13:55   #148
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
u nas też niektórzy twierdzą że lepiej taką wiedzę przekażą i potem zdziwienie że jak to tak zaszłam w ciążę przecież się potem umyłam...
albo nie patrz synku na to co robią te dwa osiołki bo to grzech!
Czy ja wyglądam na katoterrorystę i PiSiora? Po prostu uważam, że sprawy intymne są do omówienia w domu i w szkole. To już wina rodziców, że nie potrafią wychować w wstrzemięźliwości swoich dzieci. Zresztą wychowanie seksualne to pikuś. W Skandynawii podobno są obowiązkowe zajęcia z "tolerancji do mniejszości", czyli z serii daj się pobić muzułmanowi i mu nie oddawaj. Tam jak rodzic się stawia państwu to już ma naloty opieki społecznej i zaczyna się cyrk z rodzinami zastępczymi.

Cytat:
no i piszesz o hitlerowskich niemcach, a u nas też "katoterror" próbuje nam wydawać odgórne polecenia co mamy robić, jak się zachowywać itd
dlatego też należy z tym walczyć i wywalić religię ze szkół.
Powtórzę Ci raz jeszcze - czy jestem katofanatykiem? Jestem katolem jeśli chodzi o doktrynę (żeby nie skończyć jak Anglikanie) czy islam (żeby im drugiego policzka). Religia w szkołach mi naprawdę nie przeszkadza, ale jak katecheci czy księża są opłacani przez Kościół czy rodziców.

I proszę odnieś się do tego co dzieje się w Niemczech czy Skandynawii jeśli chodzi o indoktrynowanie w szkołach. Twoim zdaniem to jest normalne, że kara się rodziców, którym nie odpowiadają wspomniane zajęcia? Bez nawiązań o Polsce, tylko krótkie: tak/nie.
Stary 2014-12-18, 14:24   #149
201607111042
Konto usunięte

Cytat:
dla mnie twoje przekonania są obrzydliwe i pisanie, że gej jest gorszym człowiekiem, jest czymś po prostu nie pojętym, jak można mieć tak nasrane w głowie jak ty.

mnie przeraża wizja, że możesz mieć kiedykolwiek dzieci, które będą dzieliły Twoje przekonania.
Dalas popis wyzszej kultury, nie ma co. Jak tacy ludzie mają Polaków oświecać, to ja się nie dziwię, że tyle u nas homofobów.
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 14:30   #150
Pilar1899
keep calm and contour on

Cytat:
Fajne jak sobie projektują 'męskie' rurki, albo gotują w tv, ale wleźli do polityki i do szkół.
O tak, masz rację. Gotowanie w tv to przegięcie, co za ostentacyjne pokazywanie swojej orientacji

Oh, screw beautiful. I'm brilliant.
If you want to appease me, compliment my brain.
Pilar1899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości