Przebranżowienie ? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-25, 19:31   #121
201701300929
Konto usunięte

Dot.: Zmiana zaowdu ? Co jest teraz na topie ? Dobre zarobki ?

Cytat:
Napisane przez Devek Pokaż wiadomość
Kurde... Też dałem troszkę ciała, że nie poszedłem prosto na informatyka tylko kombinacja... Jestem po zawodówce... Za kim średnie, wyższe... To będę miał 30 lat więc to raczej od pada... A jeszcze z 4 lata temu już pisałem proste programy, przez ten czas pewnie bym już był, może za biurkiem...
jak po zawodowce to ja Ci podpowiem-uslugi remontowe typu malowanie/kladzenie plytek/paneli
-ludzie dobrze placa(albo fachowycy duzo biora) a chyba nie tak trudno sie tego nauczyc
201701300929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 19:54   #122
martynaaa333
Przyczajenie

Oczywiście praca w usługach wykonczeniowych dobra opcja w tych czasach, wbrew pozorom brakuje specjalistów, i oczywiście programiści, informatycy dobrze mają w obecnym czasie
martynaaa333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 20:37   #123
Devek
Raczkowanie

nom wiem co i jak. Potrafię położyć panele płytki, za malować pod malować, hydraulika, spawanie, mechanika, pod ciągnąć całą instalacje np na dom... Ale brak tej drugiej osoby bo samemu nie dam rady ogarnąć... Ale to już dalej w polskę trzeba jechać bo tutaj gdzie mieszkam, jest wielkie bezrobocie... Co sprzedawcy na kasach zarabiają po 5,5godz, murarze, 8-11zł więc śmiech... Nie wiem właśnie czy rzucać robotę, bo dostałem umowę na czas nie określony, co miesiąc wpada dobry grosz, ale zdrowie siada... Po roku czasu 0,75 wzrok się po gorszył... Aa o kręgosłupie nie chcę mówić.... A chcę się czegoś do robić... Musze się rozglądać puki czas jest jeszcze. Chociaż dobrze, że nie mam nikogo... Mam wolną rękę.
Devek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-26, 16:14   #124
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5
Konto usunięte

A co teraz robisz?
Jeżeli zdrowie Ci siada, a szczególnie kręgosłup to budowlanka to nie jest chyba najlepsza branża. W końcu nie wyobrażam sobie, że ktoś za Ciebie nosi płytki/deski/panele/pustaki, a Tobie zostaje tylko układanie. Co do tego czy to branża opłacalna zlaeży też czy pracowałbyś sam czy z kimś, czy oferowałbyś jedną czy wiele usług, no i wielu klientów "dostaje" sie z polecenia więc trzeba być cierpliwym w rozbudowaniu swojej sieci. No chyba, że chciałbyś pracować np. jako jakiś inspektor to wtedy można liczyć na mniejsze obciążenia fizyczne.
Co do pracy, którą mógłbyś zacząć wykonywać dodatkowo z możliwością przejścia na cały etat to sprzedaż internetowa produktów, których nie ma na Polskim rynku może być dobrym pomysłem. No ale to trzeba dobrze rozeznać rynek i sprawdzić potencjalne możliwości. Jednym słowem dobry wywiad.
Podobno BHP jest teraz na topie, ale zawsze zostaje pytanie czy jeśli skończysz kursy itp. to czy nie będzie przesytu na rynku.
Jeśli też ogarniasz informatykę możesz pomyśleć o np. szkoleniach z baz danych, certyfikatach (niektóre są mile widziane u pracodawców), zarządzaniu sieciami. Pozostają też możliwości tworzenia apek na iOS i Androida, ale musiałbyś wtedy podszkolić się z programowania.
Wszystko zależy też od tego co już umiesz i co mógłbyś już wykorzystać w przyszłej pracy.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-27, 19:18   #125
Devek
Raczkowanie

A pracuje jako spawacz, ślusarz, monter zawód bardzo szkodliwy. Zapotrzebowanie jest na ten zawód cały czas... Ale trzeba się liczyć, że zdrowie siada i może kiedyś będę chciał założyć rodzinę i nie uda mi się...

Rozglądam sie cały czas nad innymi branżami... Tirami jeździć po EU też mi sie nie uśmiecha.. Gmyrać w samochodach to też... Jedno i to samo wałkować... Aa programowania nie na uczysz się z dnia na dzień... W trudnej sytuacji jestem można powiedzieć.
Stary 2014-07-10, 00:35   #126
isabel mountain
Raczkowanie

Na topie jest IT i wydaje mi się, że w tym kierunku warto się rozwijać
Stary 2014-07-10, 01:39   #127
evelyn288
Przyczajenie

Wymieniłabym 2 najlepsze dziedziny: IT, finanse i bankowość. To najprężniej rozwijające się branże i jest dużo ofert.
evelyn288 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-14, 19:14   #128
Devek
Raczkowanie

Jednak zostaję tutaj... Dali mi znowu podwyżkę
Może aż tak sobie zdrowia nie zniszczę
Stary 2014-12-10, 11:29   #129
Anastazja_91
Raczkowanie

Zmiana pracy - dylemat

Cześć Dziewczyny,
mam dość spory dylemat jeśli chodzi o moją pracę. W tej chwili jestem lektorem języka angielskiego w jednej z warszawskich szkół językowych. Pracuję 20 godzin tygodniowo + ok. 10 godzin tygodniowo dochodzi z przygotowania do zajęć w domu, przygotowania przedstawień, wywiadówki, itp. Moje zarobki to 82,50 zł brutto za 90 min zajęć, prawdopodobnie od następnego miesiąca stawka wzrośnie jakieś 2 lub 3 zł. Pracuję ok. 9 miesięcy w roku, średnio wychodzi mi ok. 2500 zł miesięcznie netto, przeliczając zarobki na 12 miesięcy. Nie za bardzo odpowiada mi ta praca, męczy mnie, nie lubię chodzić na zajęcia i prowadzić tych zajęć. Jednak jest również sporo zalet, począwszy od wolnych dni, których jest dość sporo (niepłatne), wakacje, itp. A jak wiadomo, pieniądze są bardzo ważną kwestię. Ponad to, w tej chwili jestem jeszcze studentką, dlatego szkoła zatrudnia mnie na umowę zlecenie, jednak po najbliższych wakacjach, chcąc pracować w tej szkole, musiałabym założyć własną działalność gospodarczą, a co za tym idzie, opłacać ZUS w wysokości ok. 1100 zł miesięcznie (nie płaciłabym Zus-s preferencyjnego).

Jakiś czas temu aplikowałam na stanowisko sekretarza w jednym z urzędów. Wczoraj zostałam zaproszona na rozmowę na najbliższy poniedziałek. Z tego co zdążyłam się zorientować, praca nie jest raczej ustawiona pod konkretną osobę, spełniam wszystkie wymagania, a nawet sporo ponad to i wydaje mi się, że mam bardzo duże szanse na przyjęcie. Praca jest jednak tylko na zastępstwo (chyba za osobę będącą na macierzyńskim), a pensja to 2248 brutto. Praca sama w sobie by mi odpowiadała, byłam już na stażu, gdzie wykonywałam podobne czynności, jednak problemem jest pensja, dużo niższa niż w miejscu, w którym pracuję obecnie, oraz to, że jest to umowa na zastępstwo.

Zdaję sobie sprawę, że praca w urzędzie jest jeszcze niepewna i może nic tego nie być, jednak chciałabym na wszelki wypadek wiedzieć, co zrobić, jeśli by się okazało, że zechcą mnie zatrudnić.

Jeśli chodzi o moją ogólną sytuację finansową, to jest bardzo dobra. Mieszkam wraz z narzeczonym w mieszkaniu własnościowym, narzeczony ma dobrą, stabilną pracę i dość dobre zarobki, dlatego nie mam noża na gardle, jeśli chodzi o pracę i zarobki w tej chwili.

Co byście zrobiły na moim miejscu?
Anastazja_91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-10, 12:01   #130
Karuzel007
Raczkowanie

Dot.: Zmiana pracy - dylemat

Ja bym założyła własną działalność, pozostała w aktualnej pracy i dodatkowo poszukała zajęcia - korepetycje, druga szkoła językowa, zlecenia do tłumaczeń, itd. Czy jesteś pewna, że nie obejmują Cię pomniejszone składki na ZUS skoro by to była (prawdopodobnie) Twoja pierwsza działalność?

Czemu bym tak zrobiła? Mimo wszystko lepsze pieniądze i możliwość dodatkowego zarobkowania; pewność, że nie jestem na zastępstwo; wydaje mi się, że ciekawsze zajęcie /ale to kwestia indywidualna/. Ponadto rozwijając umiejętności językowe, masz możliwość później zatrudnienia w outsourcingu - na rynku jest masa ofert z firm, które szukają ludzi z solidną znajomością języka.

Powodzenia.
Karuzel007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-11, 23:39   #131
201609062117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anastazja_91 Pokaż wiadomość
Nie za bardzo odpowiada mi ta praca, męczy mnie, nie lubię chodzić na zajęcia i prowadzić tych zajęć.
jak dla mnie powyższe zdanie jest odpowiedzią czy prace zmieniać czy też nie. Nie wyobrażam sobie uczeszczać na zajecia do lektora, ktorego meczy praca i obcowanie z uczniami. w sumie tak sie zastanawiam i nie wiem, co gorsze: niekompetencja lektora czy jego niechec do prowadzenia zajec.
Ja bym jak najszybciej szukała zmiany zajecia
201609062117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-12, 11:39   #132
dryda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pinkswan Pokaż wiadomość
jak dla mnie powyższe zdanie jest odpowiedzią czy prace zmieniać czy też nie. Nie wyobrażam sobie uczeszczać na zajecia do lektora, ktorego meczy praca i obcowanie z uczniami. w sumie tak sie zastanawiam i nie wiem, co gorsze: niekompetencja lektora czy jego niechec do prowadzenia zajec.
Ja bym jak najszybciej szukała zmiany zajecia
Zgadzam się z koleżanką całkowicie.
Złe odbieranie własnej pracy i złe czucie się w niej odbija się nie tylko na Tobie, ale i uczniach, czyli zmierza po równi pochyłej.
Zmień pracę - pod warunkiem, że druga będzie tego warta.
dryda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 09:56   #133
jakzarabiacpieniadzecompl
Przyczajenie

Weź kartkę papieru i rozpisz sobie plusy i minusy. Martwi mnie fakt, że jest to tylko umowa na zastępstwo, ale zgadzam się, że nie należy pracować w miejscu, które nas męczy. Choćby płacili więcej
Stary 2014-12-17, 13:54   #134
201711281030
Konto usunięte

Przebranżowienie ?

Witam wszystkich,
skończyłam inżynierię chemiczną, niestety praca jaką znalazłam mnie w ogóle nie satysfakcjonuje. Zarabiam najniższą krajową, bez szan na podwyżkę, przekręty w firmie z umowami, itp.
Chciałabym się "przebranżowić", niestety kompletnie nie wiem, co jest przyszłościowe i jakie jest zapotrzebowanie na rynku pracy.
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 14:40   #135
bernikula
Zakorzenienie

Dot.: przebranżowienie

Trochę to mało poważne, co piszesz, bo jak ktoś napisze, że przyszłościowa jest architektura wnętrz i krajobrazu to pójdziesz na kolejne studia? Powinnaś sama wiedzieć, do jakiej grupy zawodów się nadajesz, bo może paść tu mnóstwo propozycji.
P.S. Wiele się pisze o informatyce, że to wzięta branża.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 14:48   #136
201702092106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez asica_ Pokaż wiadomość
Witam wszystkich,
skończyłam inżynierię chemiczną, niestety praca jaką znalazłam mnie w ogóle nie satysfakcjonuje. Zarabiam najniższą krajową, bez szan na podwyżkę, przekręty w firmie z umowami, itp.
Chciałabym się "przebranżowić", niestety kompletnie nie wiem, co jest przyszłościowe i jakie jest zapotrzebowanie na rynku pracy.
Chyba sama wiesz najlepiej do czego masz predyspozycje. Przyszłościowa to jest medycyna a i zarobki dobre, branża informatyczna też jest jak najbardziej ok.
Nie widzę sensu robienia czegoś tylko dla lepszej płacy. Może poszukaj innej pracy i oceń obiektywnie siebie na jaką pracę masz szanse ( znajomość języków, doświadczenie, odbyte staże i praktyki, specjalizacja)
201702092106 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-17, 20:18   #137
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
Trochę to mało poważne, co piszesz, bo jak ktoś napisze, że przyszłościowa jest architektura wnętrz i krajobrazu to pójdziesz na kolejne studia? Powinnaś sama wiedzieć, do jakiej grupy zawodów się nadajesz, bo może paść tu mnóstwo propozycji.
P.S. Wiele się pisze o informatyce, że to wzięta branża.
No właśnie zgadzam się, bez sensu jeśli napiszemy Ci, że to czy tamto jest opłacalne skoro Ty będizesz i tak musiała poświęcić kolejne lata na naukę (jeśli chodzi o studia). Poszukaj może czegoś co mogłabyś łączyć już ze zdobytą wiedzą (niestety tu Ci nie pomogę bo na chemii nie znam się kompletnie).

Co do informatyki to ostudzę zapędy Autorki - jeśli nie zna się na programowaniu/zarządzaniu sieciami/analizie to marne widzę dla niej szansę na sensowną karierę. Nauka tego trochę zajmie, a i bez praktyki może być ciężko.
bb410bd1fbb42d2edea92b1ada01ce79bf3cfb02_603add0278cd5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 16:24   #138
haru_haru
Rozeznanie

Informatyka dla kobiet? Proszę was, jak już to was dadzą na help desk albo na rekrutację. Mimo, że mamy XXI wiek, to nadal jest stereotyp, że kobieta-informatyk to jak świnka morska - ani świnka, ani morska .
Nikt poważnie kobiety-informatyka nie potraktuje, przykre to ale i prawdziwe.

Z chemią jak już to może coś związanego z kosmetykami/lekarstwami?

Moim zdaniem nie warto Ci robić kolejnych studiów, bo czasy są niepewne i nie da się w 100% doradzić czy zawód X jest rentowny, najlepiej będzie zrobić jakąś specjalizację związaną już z nabytą wiedzą
haru_haru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 16:57   #139
mi.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez haru_haru Pokaż wiadomość
Informatyka dla kobiet? Proszę was, jak już to was dadzą na help desk albo na rekrutację. Mimo, że mamy XXI wiek, to nadal jest stereotyp, że kobieta-informatyk to jak świnka morska - ani świnka, ani morska .

Z chemią jak już to może coś związanego z kosmetykami/lekarstwami?

Moim zdaniem nie warto Ci robić kolejnych studiów, bo czasy są niepewne i nie da się w 100% doradzić czy zawód X jest rentowny, najlepiej będzie zrobić jakąś specjalizację związaną już z nabytą wiedzą
nie zgadzam się kompletnie i upraszam o nieudzielanie głupich rad
pracuję w IT i wszystkie kobiety mają się dobrze, są specjalistkami w swoich dziedzinach i nikt im nie umniejsza zdolności w żaden sposób
znam też ogólnopolskie środowisko IT/startupowe i wszędzie pracuje masa programistek, wszyscy traktowani są na równi, a wręcz rzekłabym, że kobiety mają lepiej

HAPPINESS ONLY REAL WHEN SHARED

"Wierzę w styl, a nie modę" RL
mi.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 18:22   #140
jakzarabiacpieniadzecompl
Przyczajenie

Gdybym miał się przebranżawiać to na:

- Specjalistę ds. social media
- Marketingowca
- Finanse [choć nie w kredytach / pożyczkach, bo tutaj rynek jest przesycony]

Wszystko na co podałem jest spore zapotrzebowanie.
Stary 2014-12-18, 19:35   #141
Konto usunięte

Cytat:
Wybacz ale większych bzdur o IT dawno nie słyszałam. W mojej firmie jest wiele kobiet informatyków - zarządzają bazami danych, administrują sieci, programują, zajmują się testami i analizą. Także to co opisujesz to jednak już stereotyp, który już dawno jest nieprawdziwy.

Co do pomysłu z kosmetyką nie jest to zły pomysł. Trzeba się rozejrzeć czy da się przebranżowić w ramach tej samej gałęzi
Stary 2014-12-18, 20:16   #142
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
Totalna bzdura. Jest mnóstwo świetnych kobiet informatyczek. Traktowanie ich gorzej to chyba jakis margines, osobiście się z nim nie spotykam. Takie podejscie moze 10 lat temu było. Nie znam za to żadnej kobiety pracującej na help desku, to typowo męskie zajęcie.
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 20:22   #143
201711281030
Konto usunięte

Dziękuję bardzo wszystkim za informację i podpowiedzi.
Z informatyką niewiele mam wspólnego i ogólnie jestem zielona w tych sprawach, więc choćbym bardzo chciała, to nie da rady.

W odpowiedzi na pytania, oczywiście, że jakby mi ktoś zaproponował, np. architekturę krajobrazu, czy wspomnianą wcześniej informatykę, to ja bym nie skorzystała, bo to w ogóle nie moje dziedziny. Ale może zapląta się na ten wątek jakaś zbłąkana duszyczka i zainspiruje się waszymi pomysłami
201711281030 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 20:48   #144
201703060948
Konto usunięte

Zamiast rozważać zmianę branży rozważyłabym wyjazd, poszukanie miejsca, gdzie zarobisz więcej.

W Polsce w większości zawodów nie zarabia się kokosów. Za granicą zresztą też nie, ale za zagraniczne "niekokosy" częściej można bez problemu wyżyć.
201703060948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-18, 21:43   #145
Varga
Wtajemniczenie

Pewnym zawodem jest optometrysta, bo nie ma żadnego problemu z pracą. Jednak nie jest zbyt dobrze płatny, kierownicy z kilkunastoma latami doświadczenia zarabiają max 5k, a pracują praktycznie od otwarcia do zamknięcia.
Varga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-19, 10:10   #146
wgrolik
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Anastazja_91 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu aplikowałam na stanowisko sekretarza w jednym z urzędów. Wczoraj zostałam zaproszona na rozmowę na najbliższy poniedziałek. Z tego co zdążyłam się zorientować, praca nie jest raczej ustawiona pod konkretną osobę, spełniam wszystkie wymagania, a nawet sporo ponad to i wydaje mi się, że mam bardzo duże szanse na przyjęcie. Praca jest jednak tylko na zastępstwo (chyba za osobę będącą na macierzyńskim), a pensja to 2248 brutto. Może lepiej spróbować swoich sił w czymś innym, np. http://ideaprestige.eu/pl/wynajem-sali-wroclaw/? Praca sama w sobie by mi odpowiadała, byłam już na stażu, gdzie wykonywałam podobne czynności, jednak problemem jest pensja, dużo niższa niż w miejscu, w którym pracuję obecnie, oraz to, że jest to umowa na zastępstwo.
Zdaję sobie sprawę, że praca w urzędzie jest jeszcze niepewna i może nic tego nie być, jednak chciałabym na wszelki wypadek wiedzieć, co zrobić, jeśli by się okazało, że zechcą mnie zatrudnić.
Jeśli chodzi o moją ogólną sytuację finansową, to jest bardzo dobra. Mieszkam wraz z narzeczonym w mieszkaniu własnościowym, narzeczony ma dobrą, stabilną pracę i dość dobre zarobki, dlatego nie mam noża na gardle, jeśli chodzi o pracę i zarobki w tej chwili.

Co byście zrobiły na moim miejscu?
Na twoim miejscu bym się nie zastanawiała specjalnie i zmieniła pracę. Szczególnie, że tak jak pisałaś twoja sytuacja finansowa nie jest zagrożona. Pytanie tylko co będzie jak praca w urzędzie też okaże się np. również stresująca bo atmosfera w pracy będzie zła? Czasami trafi się marny zespół albo wredny szef i ciężko wtedy się zmotywować do pracy.

Edytowane przez wgrolik
Czas edycji: 2015-01-20 o 12:54
wgrolik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-20, 18:10   #147
n_bb
BAN stały

Też raczej bym zmieniała. Do tej pory podejmowałam ryzyko i mi się to opłaciło. Zmiana pracy to ryzyko - ale masz duże szanse, że Ci się to opłaci.
n_bb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-20, 19:29   #148
Rysia Siarzewska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Pewnym zawodem jest optometrysta, bo nie ma żadnego problemu z pracą. Jednak nie jest zbyt dobrze płatny, kierownicy z kilkunastoma latami doświadczenia zarabiają max 5k, a pracują praktycznie od otwarcia do zamknięcia.
serio
Rysia Siarzewska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-20, 19:41   #149
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rysia Siarzewska Pokaż wiadomość
serio
A serio to są kokosy na pracę codziennie od 9 do 21 i minimum kilkuletnie doświadczenie?
Varga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-21, 01:24   #150
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mi.a Pokaż wiadomość
nie zgadzam się kompletnie i upraszam o nieudzielanie głupich rad
pracuję w IT i wszystkie kobiety mają się dobrze, są specjalistkami w swoich dziedzinach i nikt im nie umniejsza zdolności w żaden sposób
znam też ogólnopolskie środowisko IT/startupowe i wszędzie pracuje masa programistek, wszyscy traktowani są na równi, a wręcz rzekłabym, że kobiety mają lepiej
dokładnie może czasem na początku kobiety muszą się trochę bardziej wykazać niż mężczyźni Oczywiście zdarzają się ludzie, głównie starszej daty i mężczyźni którzy powiedzą: baba inżynier - ani baba ani inżynier. Na szczęście zdarza się to coraz rzadziej, a kobiety bardzo dobrze sobie radzą w technicznych zawodach

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Cytat:
Napisane przez asica_ Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo wszystkim za informację i podpowiedzi.
Z informatyką niewiele mam wspólnego i ogólnie jestem zielona w tych sprawach, więc choćbym bardzo chciała, to nie da rady.

W odpowiedzi na pytania, oczywiście, że jakby mi ktoś zaproponował, np. architekturę krajobrazu, czy wspomnianą wcześniej informatykę, to ja bym nie skorzystała, bo to w ogóle nie moje dziedziny. Ale może zapląta się na ten wątek jakaś zbłąkana duszyczka i zainspiruje się waszymi pomysłami
Jakbyś napisała na jakim stanowisku i w firmie o jakim profilu pracujesz to byłoby łatwiej zaproponować jakąś zmianę. Może nie musi ona być tak bardzo drastyczna

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości