![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2014 - cz. II
Lubię właśnie takie filmidła, boję się horrorów, thrillerów i tym podobnych
![]() ![]()
![]() |
#122 |
Zakorzenienie
|
Aga, ja też tak mam
![]() Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zadomowienie
|
A my byliśmy dzis z Tz w kinie na Paddingtonie
![]() Dobrej Nocy.
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Byli dziś u mnie moi rodzice. Jak ledwo dowiedzieliśmy się o wyjeździe, to umawiałam się z moją mamą, ze na czas kiedy mój tż pojedzie już tam do pracy jeszcze bez nas, ona przyjdzie do mnie mieszkać i mi pomoże. Dzisiaj zapytałam czy to aktualne - powiedziała że nie bardzo żeby tak cały czas u mnie była. I jeszcze, że ona by nigdy do Niemiec nie wyjechała i jeszcze by najchętniej bombę na ten kraj spuściła... także ten.... za tydzień zostaję zupełnie sama z dwójką dzieci....
A najbardziej denerwuje mnie to, że wszyscy wokół namawiają tzta, żeby został tam ze dwa trzy miesiące i dopiero po nas przyjechał. Moja teściowa ostatnio przez tel do koleżanki mówiła, ze próbują mnie namówić żebym się na to zgodziła. Szkoda tylko, ze nikt nie pomyśli o mnie, jak ja sobie poradzę... Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
I w końcu nie obejrzałam wcale "seksu"
![]() ![]() Alingles mam nadzieję, że prąd już wrócił ![]() Berenika ciężka sprawa... powiem Ci na pocieszenie, że ja często zostaję ze swoją dwójką sama i całkiem inaczej to wtedy wygląda. Jestem zorganizowana i wszystko jest na tip top bo wiem, że mogę liczyć tylko na siebie; a jak jest Tż to jestem rozlazła i nic mi się nie chce, bo wiem, że ktoś mnie może wyręczyć i nieraz nawet głupie talerze w zlewie stoją pół dnia ![]() ![]() A co do namawiania innych Twojego małżonka, żeby został jak najdłużej... ciekawe, może sami by przyszli i się zaopiekowali dwójką w okresie buntu i ząbkowania? Co to w ogóle za doradzanie jak nie znają sytuacji... To kiepski czas na tak długie rozstania i mam nadzieję, że mąż wysłucha Ciebie a nie "głosów rozsądku" ![]()
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
My nadal bez prądu. W nocy jako tako mały nawet się nie odkopywal.
![]() Teraz drzemka.
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
agaaga ja też tak mam z tym lepszym zorganizowaniem, ale to jest np jeden dzień na kilka że go wcale nie ma. A A teraz będzie minimum cały miesiąc bez dnia przerwy. A czy to moja mama czy tzta ciągle mi powtarzają, ze one całe dnie siedziały same z dziećmi i nie miały znikąd pomocy i jakoś sobie radziły A ja przecież mam siostrę obok. No fakt, mam ale ona ma swoje, chore dziecko. jak będę musiała wyskoczyć na chwilę do sklepu czy z jednym do lekarza, to zostanie, ale to tyle
Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Zadomowienie
|
włączyli mi okno na świat
![]()
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
U nas noce coraz lepsze, chyba diagnoza w koncu okazala sie sluszna
![]() I pochwale sie, jedzie do mnie chusta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Zakorzenienie
|
Nero bardzo się cieszę.
Owocnego chustowania ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
Ale my mieszkany wokół lasu- nie wyobrażam sobie jak musiało widać na wolnej przestrzeni. .. A wiatru nienawidzę. Nie mogę wtedy spać. .. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49673423]Dzisiaj to Adaś ryczał z pół godziny, ja ryczałam już z nim, a tż mnie trzymał żebym tylko do niego nie poszła... koszmar jakiś myślałam że mi serce pęknie... Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Strasznie CI współczuje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze ze pytasz o płatki bo robiłam ze 3 dni temu i kit mi wyszedł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeszcze ja zostałam na polu walki w gondoli ![]() ![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;49695570] Mam dość. Gotuję Olkowi specjalnie jakieś obiadki. Miksuję na papkę, na lekkie grudki, podaję w całości. Kupiłam kaszę jaglaną, ugotowałam zmieszałam z deserkiem banany i gruszki. Nie tknął kompletnie nic. Zacisk zębów, odwracanie głowy, odpychanie mojej ręki. Na warzywa w kawałkach reaguje tak że wywala na podłogę wszystko. Już nie mam pomysłu w jakiej formie to podać, żeby zjadł... Wysłane z mojego HUAWEI P6-U06 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie ma to jak dobre rady i pomoc najbliższych ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:31 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Pradip, tak jak pisałam, nie mam doświadczenia, ale widziałam jak to wygląda u brata. Sama nie wiem jak będę się zachowywała jeśli Kacper tak się będzie zachowywał, ale będę robić wszystko, żeby nie dać się 'terroryzowac'. Jeśli będę pewna, że wybuch płaczu/złości jest tylko dlatego, że nie zgadza się z tym co mówię ja/mąż czy ktokolwiek inny to będę czekać aż sam się uspokoi/wyciszy i dopiero wtedy będę z nim dyskutować i tłumaczyć.
Be the kind of woman, that when your feet hit the floor each morning the devil said 'Oh crap, she's up!' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Berenika jak ja uwielbiam takie "pomocne" rady otoczenia
![]() Agaaga juz wcześniej miałam pisać,że podziwiam Twoja decyzję o trzecim dziecku i to tak szybko ![]() ![]() ![]() Necro super,ze jest poprawa ![]() ![]() Ja wylicytowalam kółkową Nati za 72 zł ![]() ![]() Pradip no właśnie mi też ciężko znosić płacz dzieci ![]() Sola dziękuję,ze przywrocilas mi wiarę w moje zdolności rodzicielskie ![]() ![]() Ona zawsze była do mnie bardzo przywiązana,ale ostatnio to już chodzi za mną jak cień ![]() ![]() ![]() Dobija mnie ta pogoda ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Sola i : oklaski: za umiejętności dla Oli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:30 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż ma dokładnie takie samo podejście jak Bluesky nie zostawi Kuby samego ale kiedy płacze żeby wymusić nie reaguje... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ALe spryciula z Izy z tym stołeczkiem ![]() Brawo za wygraną aukcje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzialam ze one tez maja dobre opinie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Co do chusty fajna sprawa ja mam kulkowe bebelulu zobaczymy teraz jak się sprawdzi ![]() Jak jest się samemu to fajna sprawa ,chociaż myślę nad nosidlem ergonomicznym Wow! TŻ mi sniadanko do łóżka zrobił.. Także ide szamac
[COLOR="Blue"]Skończyłem ROK!!!!: ![]() ,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem. Kocham |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zadomowienie
|
czołem
![]() kupiliśmy fotelik chicco, jest super ![]() ![]() rozszerzanie diety trwa. szpinak szału nie zrobił, za to buraczek tak. wiadomo słodkie ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
no co Ty, jaka stara? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie trzeb płukać- z goryczki, i są delikatne. Polecam Fitelik chicko jest super. Borys też uwielbia. A nasi tz- ci mogą przybić sobie piątkę. Mój też chciałby kokejne dzieci i to najlepiej w tym roku ![]() A js też już po 30. W marcu kończę 31. Więc z drugiej strony nie ma co zwlekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Wtajemniczenie
|
Nie chcę zapeszac ale chyba idą u nas zęby ślinotok się włączył...
Co do kolejnej ciązy gdyby nasza sytuacja mieszkaniowa byłą lepsza to byśmy się już starali ale niestety... czekamy pewnie koło 2 lat wić ja będę miałą 31 jak zaczniemy się starać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Tak apropos zostawiania placzacego dziecka,żeby się samo uspokoiło: ja byłam bardzo placzliwym dzieckiem (zresztą nadal jestem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Necro to super,ze tak się dogadalas z koleżanką ![]() ![]() ![]() Simka ale masz fajnego TZTA ![]() Bogini wiem,ze trzydzieściparę lat to nie dużo,ale ja jakoś tak czuję,że skoro mam dwoje zdrowych dzieci to nie chce juz kusić losu,zwłaszcza po moich przykrych doświadczeniach z zachodzeniem w ciążę ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- A co do kaszek to te jaglane z Holle chyba wycofali,bo w Gemini ich nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Wtajemniczenie
|
Jaglane z holle wycofali ale nie wiem czy wszystkie a nie było samej jaglanej już jakiś czas bo niby jakieś problemy mieli z uprawami. Ja gotuję zwykła jaglaną dziś razem jadłyśmy na śniadanie jaglankę na soku jabłkowym z owocami
![]() ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- W ogóle to dużo naszych znajomych jest w ciąży... a jak patrzę i słucham to tęsknię za brzuchem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Na szklankę wody wrzucam łyżkę płatków, potem i tak odcedzam przez sitko i same płatki wrzucam do blendera
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() też mnie ta pogoda dobija... Szaro buro, zimno, już nie wspomnę, że Hela od małego całe dnie na dworze więc w zimę przeżyła szok, że tyle siedzi w domu ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Zadomowienie
|
kurczę, nie wiem czy Jurka coś nie dopadło
![]() ![]() oczywiście się martwię. zobaczymy co będzie dalej..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
U nas 2 noc masajra z powodu kataru.
Cieszę się że ta pierwszą infekcje ma dopiero w tym wieku. Nis zatkany, mocno z niego leci- ale przezroczysta wydzielina. W nocy nie mógł spać- więc wida frida sól, a potem usypianie na rękach. ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Ale synek mi dorasta. Siedząc w krzesełku- sam bierze buteleczke z wodą i pije. ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Zamowiłam dzisiaj to nosidło Tula. Będzie cienki miesiąc, ale ja już nie jestem w stanie nosić go dłużej niż 15 minut. Boli mnie kręgosłup, o rękach i szyi nie wspominając! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
...
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2018-01-12 o 09:30 Powód: ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Bogini mam nadzieję że Jerzy się nie rozchoruje.
W razie czego może umów się na wizytę wieczorem do pediatry. I dużo wody! ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Sola. Masz bardzo mądre podejście fo wychowania dzieci. Super. Ja się nie wypowiem w kwestii wychowania starszych dzieci. Bo jak wiadomo teoria a praktyka- to dwie różne kwestie! ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Berenika- musisz się postarać aby chlopakom stworzyć ciepły i bezpieczny dom. A mama jak wiadomo jest lekiem na całe zło. I musi pocieszyć, przytulic. Także nie załuj im tego. ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Aga no nieźle nieźle ![]() U nas ostatnio posucha- więc nie mam co się martwić o rodzeństwo dla Borysa hihi ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- A platki robię podobnie! ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Dziewczyny jak u was z podawaniem mm? Mój coraz częściej odmawia ![]() Od kilku dni w nocy je tylko raz- nic od 20 do mniej więcej 7 I zjada przed snem i około 1. A potem już do rana nie chce. W dzień w ogóle nie chce, choć jeszcze kilka dni temu usupiał pijąc mm. Czy to stopniowe ograniczanie na rzecz stałych posiłków?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:58.