|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wybory Prezydenckie - maj 2015: czy jest szansa by wybrano NOWE, MŁODE twarze?
Bo szkoda mu czasu na rozmowy z czeladnikami.
W wielu firmach jest podobnie np. Są programy do testu programistów, aby dobry programista nie musiał tracić czasu, na rozmowy ze słabymi programistami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
BAN stały
|
Dot.: Wybory Prezydenckie - maj 2015: czy jest szansa by wybrano NOWE, MŁODE twarze?
Wypadałoby, żeby porozmawiał chociaż z Dudą, który ma ponad 20% poparcie.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Korwin mówił, że Jarosław Kaczyński byłby bardzo dobrym prezydentem podczas poprzednich wyborów prezydenckich i miał 100% rację, niestety większość ludzi nie kuma pewnych zależności tylko wyłącza myślenie i włącza telewizor. Prawda jest taka, że gdyby Kaczyński był prezydentem to PO i PSL nie ukradliby pieniędzy z OFE oraz nie podnieśliby wieku emerytalnego. Oczywiście tylko ludzie którzy chcą niższych podatków i uproszczenia i zmniejszenia biurokracji mogą coś rzeczywiście zmienić na lepsze.
![]() |
![]() |
#124 |
Rozeznanie
|
głosuję na Korwina. Dlaczego? bo ma wierną pozycję polityczną, od wielu lat jak mantrę potwarza te same hasła polityczne. Jego życie osobiste mnie nie obchodzi. Może czas wymienić te koryto polityczne?
Komorowski - kukiełka polityczna, siedzi cicho, za bardzo sie nie wychyla. Wygodny dla klasy politycznej. Duda - obiecanki cacanki. Kolejny kandydat który dużo obiecuje, mnie PIS już nigdy nie przekona. Ogórek - za przyzwoleniem Lesia, została stworzona tzw: "nowa świerza twarz" dla skorumpowanej partii politycznej. Innych kandydatów nawet nie komentuję. To jakiś żart polityczny. ps. Serio uważacie że coś się zmieni, jeżeli wybory wygra Popis? Czy coś sie zmieniło od ostatnich wyborów? Tak, zwiększenie wieku emerytalnego, hollendarne podwyżki dla urzędników, przekręty polityczne. Długo jeszcze wymieniać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
BAN stały
|
Ja zagłosuje na każdego kto mówi głośno o wyrzuceniu większości urzędników ze stołków. Mamy komputery i internet, a 3 razy więcej urzędasów niż w PRLu! Na razie tylko Korwin-Mikke mnie przekonuje, bo cała reszta ma armię do obsadzenia w urzędach. Sprawa urzędników jest dla mnie największą zarazą w Polsce.
Korwin-Mikke na pewno nie będzie "żyrandolem", tylko będzie brał udział w życiu politycznym. Edytowane przez Imperialista Czas edycji: 2015-02-18 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
BAN stały
|
Moim zdaniem Kaczyński gdyby był prezydentem raczej nie dopuściłby do wydłużenia wieku emerytalnego. Więc mimo wszystko wybory prezydenckie mają znaczenie większe niż wybór kogoś reprezentatywnego. W tej kategorii bezapelacyjnie wygrywają Duda i Ogórek.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W niedługim czasie planuję załozyć działalność gospodarczą. Przeraża mnie wysokośc podatków - nie ważne czy zarobię, czy nie - muszę płacić. Przeraża mnie cała masa papierków, i fakt że urzędnik w Polsce ma władzę. Przy mojej działalności bedę zatrudniać osoby - koszty zatrudnienia są nieopłacalne dla dziesiejszego pracodawcy. Chyba każdy w Polsce wie, jaka jest kwota wolna od podatku, osttanio było głosowanie... żyjemy w śmiesznym państwie, może czas to zmienic, i po prostu wypróbowac coś innego? Bo jednak chyba mamy dowód na to że głosowania z ostatnich kilkunastu lat były tylko pomyłką. A może ktoś po prostu umie liczyć głosy, i wie jak się za to robić ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- PO musiał obniżyć wiek emerytalny, i zabrać składki z OFE. Ciekawy jest fakt że wszyscy straszą o upadku ZUS-u, niedługo to nastąpi itd... Otóż ZUS juz dawno upadł, i jest nierentowny. Tylko nie jest to nagły krach ale systematyczny spadek w doł. Zus będzie jeszcze wiele lat się trzymał, kwestia taka - jakie będzie wpłacał emerytury. Ciekawi mnie iż pomimo tylu niewygodnych decyzji, 95 mln poszło na nagrody dla obecnego rządu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
I tu się prawdopodobnie mylisz. Prezydent ma prawo jedynie do veta zawieszającego. Zebranie ok. 276 głosów w Sejmie powoduje odrzucenie veta. Gdyby nawet Kaczyński to zablokował to poprzez sejmowe targi Rząd i tak mógłby odrzucić veto oczywiście przy założeniu,że poparłaby go partia Palikota. A już sam Kaczyński pokazał,że dla doraźnej władzy można wejść w koalicję dosłownie z każdym...
![]() |
#130 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Obniżenie wieku emerytalnego, podniesienie zasiłków, Zwiększenie pensji dla tych którzy chcą pracować, przestał by sprowadzać gaz z Rosji i obniżył by jego cenę, Obniżył by ceny prądu, zrekompensował wzrost kursu franka. wypłacił odszkodowania rolnikom, za wszelkie niepowodzenia. Wprowadził 15 pensję w górnictwie, I oczywiście obniżył podatki, Ps. Dobrze by było gdyby to pracownicy wybierali zarząd firmy, a nie właściciel. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
BAN stały
|
Cytat:
Płacąc za ZUS umówiłem się z rządem, że przejdę na emeryturę w wieku 65 lat. Rząd obietnicę złamał. Składki na ZUS idą bezpośrednio z moich pieniędzy, a nie z moich podatków, więc TEORETYCZNIE są to moje pieniądze i jakim prawem rząd łamie umowę? Bo nie potrafi spiąć budżetu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczyło, zrefofmować ZUS i nie trzeba byłoby podnosić wieku emerytalnego, jeszcze kilka innych reform i mozna by spokojnie podatki obniżyć np. upraszczając system podatkowy ale wtedy znajomi nie mogli by robić wałków.
<ciach_reklama> Edytowane przez Emir1994 Czas edycji: 2015-02-19 o 11:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
BAN stały
|
http://vod.tvp.pl/audycje/publicysty...22015/18671585
Świetny wywiad z Korwinem-Mikke. Dalej uważacie, że ktoś taki nie może być prezydentem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Konto usunięte
|
Im więcej KM występuje w telewizji tym gorzej dla niego i jego partii.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak to wygląda po odejściu JKM z KNP to widać w aktualnych sondażach.
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#139 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
BAN stały
|
Co sądzicie o obecnym prezydencie Bronisławie Komorowskim, który chce przeznaczyć 300 milionów złotych na rozwój ukraińskich firm? Będziecie na niego głosować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
Impreriuś, ale Ty nudny jesteś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale to jest chyba lepsze niż to co proponuje Duda, nie mówi tego oficjalnie ale każdy może się domyślać co za burdel będzie gdy wkroczy do pałacu, pomnik na pomniku i Smoleńsk na tapecie przez 5 lat, nie dzięki z dwojga złego wolałbym gajowego, no ale nie idę więc problemu z wyborem między dżumą a cholerą nie mam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Uważam, że o Smoleńsku wcale się nie mówiło tak dużo i głośno, jak to ludzie wyolbrzymiają. Biorąc pod uwagę rangę sprawy? Niee no sorry - emocjonowali się nim pi razy oko tyle samo, co sprawą Madzi z sosnowca czy co poniektórymi seks-aferami, ale nie - wg niektórych to Smoleńsk jest rozdmuchiwany ![]() Ok, Kaczyński na początku reagował bardzo emocjonalnie, rzucając poważne oskarżenia, ale na Boga, zginął jego brat!!! Czemu ludzie nie potrafią zrozumieć tak prostego faktu, że śmierć członka najbliższej rodziny musiała być dla niego ogromnym ciosem i pod wpływem tych wszystkich emocji mógł wygłaszać nieprzemyślane opinie, rzucać bezpodstawne oskarżenia? Z psychologicznego punktu widzenia nie ma w tym nic dziwnego, że szukał winnych i chciał kogoś ukarać za śmierć brata, nie patrząc na polityczne konsekwencje swoich oskarżeń. Co więcej: "ojej, Kaczyński wywoła wojnę, oj, bo on przesadza, taki niezrównoważony, pleple". SRATY TATY. Kaczyński już jakiś czas temu elegancko się ogarnął i nauczył się traktować temat Smoleńska z większym dystansem. Uważam, że jest celowo dyskredytowany przez media (skutecznie, jak widać), sam to zauważył i teraz stara się bardzo pilnować tego, co mówi. Dla mnie podnoszenie tematu Smoleńska jako koronny argument przeciwko Kaczyńskiemu jako politykowi to... strasznie bzdurny i marny argument, delikatnie mówiąc. PO też ma swoje za uszami (m.in. ogromną i ciągle powiększającą się dziurę budżetowa, którą nasz rząd "leczy" zawieszeniem progu ostrożnościowego ![]() ![]() Nie mam siły już na takich rodaków. Ok, sama nie planuję głosować na PiS, ale to nie dlatego, że swego czasu było głośno o Smoleńsku (!), ale dlatego, że PiS kiedyś był u władzy i tych rządów nie oceniam jako super-świetne, poza tym jest równie dotknięty problemem korupcji i nepotyzmu jak PO. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
Skąd mam ból? Z prostego powodu pomniki powstają wszędzie, w moim mieście chociażby (PiS jest w koalicji i sobie go wywalczył) choć nikt z niego nie brał udziału w katastrofie stoi pomnik.
W Warszawie choć jest jeden wielki pomnik to im mało i domagają się jeszcze jednego pod pałacem prezydenckim, same pomniki by stawiali jakby ważniejszych wydatków nie było (to samo zresztą z pomnikami papieża, są wszędzie a u mnie w mieście w którym papież był może raz są ich DWA! także dzięki koalicji), to jest obłęd. Kaczyński i wywołanie wojny? On sam ze swoim kotem może ją jedynie wywołać bo nikt go ani brata nie traktował poważnie, więc wywołanie wojny w jego przypadku to coś nierealnego. Mnie w tej kandydaturze denerwuje to że teraz Duda słodzi, pokazuje się jako ten fajny facet chcący zostać prezydentem, a za plecami czają się Macierewicz i Kaczyński, którzy tylko czekają aby znowu urządzać jakieś awantury na podstawie prac jednego pana nad parówkami i puszkami. I którzy gotowi są awanturować się nie tylko w sprawie Smoleńska ale i innych przypadkach. No i dla mnie jedna i druga strona to jedno i to samo zło, dwie partie którym nawet w najmniejszym stopniu nie zależy na zmianach. Edytowane przez dominikmeller25 Czas edycji: 2015-02-27 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Ja czuje bol du*y gdy pomysle o muzeum zydow za 320 milionow zlotowek polskich podatnikow.
A Zydow mamy ok 8500 zgodnie ze spisem z 2013. O zgrozo. Dlatego jak slysze POMNIKI to widze wedrujace na nie poeniadze a drogi jakie byly fatalne w Polsce, takie dalej sa. Nie wspominajac o pkp. I metrze. Aaa i podatkach. No i o emeryturze. W sumie to niewazne, pomniki moim zdaniem robia w naszym kraju z rozmachem!
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć to i tak lepsze niż dworce PKP które remontują i zaraz zamykają aby nikt ich nie zniszczył to jest dopiero pomnik! no to muzeum żydów to też spore przegięcie, wiem że żydów kiedyś była tu masa, no ale nie wiem czy potrzeba było aż takiej kasy na muzeum, lecz każdy wie o co chodziło czyli o kasę dla kolesiów dlatego taka cena, tak samo Świątynia Opatrzności Bożej, setki milionów idą na to cudo a to ciągle nie skończone i kto wie ile jeszcze setek w to dzieło wrzucimy, my z podatków a nie kler ze swoich olbrzymich oszczędności. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- I na całe szczęście! Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeszcze przełknąłbym to, gdyby powstało Muzeum Mniejszości Narodowych, które byłoby podzielone na różne części (niemiecką, rusińską, żydowską, ormiańską i tak dalej). |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
rzucę kilka bo tego jest sporo:
http://www.fakt.pl/Odremontowany-dwo...,188294,1.html http://lodz.tvp.pl/18900216/dworzec-widmo http://metro.gazeta.pl/Wydarzenia/1,...zamkniety.html http://supernowosci24.pl/dworzec-pkp...est-zamkniety/ tak mógłbym wrzucać i wrzucać bo tego wujek google ma na pęczki ![]() a mówią że w Polsce jest źle a tu proszę, remontują a budynki stoją nieużywane, jak widać kasy mamy więcej niż szejkowie w Katarze skoro nas stać na takie pomniki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Panie Prezesie melduję wykonanie zadania czy jeśli wygra mój brat to ja premierem na pewno nie zostanę to tylko wisienki na torcie. Kaczyński zmienia się tylko w trakcie kampanii wyborczych żeby nabić te parę % więcej, zresztą sam kiedyś powiedział,że podczas kampanii wyborczej był na proszkach i tylko dlatego normalnie i uprzejmie mówił a nie wyzywał ludzi od Zomo. ![]() A sama katastrofa smoleńska miała 1 ze swych źródeł w słynnym locie do Gruzji na pomoc Saakaszwilemu,gdy Lech Kaczyński udowadniał kpt. lotu mjr. Grzegorzowi Pietruczukowi kto rządzi na pokładzie. Pilot się nie dał,ale jako drugi pilot wszystko słyszał kpt.Protasiuk więc gdy sam leciał z Kaczyńskim już bez b. doświadczonego kolegi to postanowił wykonać zadanie choćby nie wiem co a resztę wszyscy znają - i za to mamy im pomnik stawiać ![]() PS. Nie będę głosował ani na PO bo mam po dziurki w nosie polityki ciepłej wody w kranie ani tym bardziej na PiS bo nie chcę Budapesztu w Warszawie. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.