Długi i komornik u chłopaka, czy warto w tym siedzieć ? - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-10, 07:48   #121
dominikmeller25
Zakorzenienie

Dot.: Długi i komornik u chłopaka, czy warto w tym siedzieć ?

Cytat:
Napisane przez emilianka8787 Pokaż wiadomość
No więc z tego co obliczył po sprzedaży wszystkiego zostało by mu ponad 600 tys + odsetki do spłaty a te przybywają i mnożą się w bardzo szybkim tempie.
facet bajki opowiada.
jakby spłacił od razu to odsetki miałby w dużej części z głowy a i wierzyciele by mogli pójść na współpracę dostając dużą część długu od razu do ręki, a co on zrobił?
wziął kasę i dał nogę, a teraz ukrywa się bo nie chce mu się nic spłacać i woli żyć jak panisko z tego miliona który zwinął, samo to pokazuje jaki jest uczciwy.
a co z pracownikami jego firmy? zwinął interes spłacając każdego czy po prostu bańkę schował a pracownicy na bezrobocie bez grosza na chleb?
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 09:51   #122
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Mogłabym rozważyć kontynuowanie tego związku jedynie pod warunkiem, że pan natychmiast podejmie działania zmierzające do oddania długu.
Czyli: od dziś robimy wszystko, żeby spłacić dług i zacząć "od zera".
Kuźwa mać ale jakie "robimy"? Autorka ma zmarnować młodość na robienie czegokolwiek, że spłacić długi misiaczka, bo on jest taki kochany i nawet obiady gotuje?
Cytat:
Napisane przez emilianka8787 Pokaż wiadomość
No nie rozumiem was... Napisałam temat bo bardziej liczyłam na słowa wsparcia że jeśli oszukali mojego TŻ to dobrze zrobił i porady jak szczęśliwie żyć...

cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 09:54   #123
Albi Lupin
Raczkowanie

Ciekawe co z nim bedzie na emeryturze teraz moze miec, a pozniej.. niekonieczie. co jesli dopadnie go powazna choroba? Ani kasy, ani ubezpieczenia, ani nic...
Albi Lupin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 10:14   #124
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Napisane przez Barbarella05 Pokaż wiadomość
FACET ZA NIESPŁACANIE DŁUGU MA ODSIADKĘ W WIĘZIENIU NA BANK?!
Możesz podać podstawę prawną, bo pierwsze słyszę?
Stary 2015-03-10, 10:34   #125
hypnose22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karena 73 Pokaż wiadomość
Możesz podać podstawę prawną, bo pierwsze słyszę?
Za same długi do więzienia nie wsadzają, ale w kodeksie karnym jest przestępstwo oszustwa, ew. udaremnienia zaspokojenia wierzyciela poprzez np. ukrywanie majatku (juz nawet nie wspominajac o przestępstwach skarbowych). To są czyny zagrożone karami wolnościowymi. Nie wiadomo co dokładnie nafikał ten koleś, ale ewidentnie ukrywa majątek, więc w końcu po bezskutecznej egzekucji wierzyciele złożą zawiadomienia do prokuratury.
hypnose22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 11:46   #126
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hypnose22 Pokaż wiadomość
Za same długi do więzienia nie wsadzają, ale w kodeksie karnym jest przestępstwo oszustwa, ew. udaremnienia zaspokojenia wierzyciela poprzez np. ukrywanie majatku (juz nawet nie wspominajac o przestępstwach skarbowych). To są czyny zagrożone karami wolnościowymi. Nie wiadomo co dokładnie nafikał ten koleś, ale ewidentnie ukrywa majątek, więc w końcu po bezskutecznej egzekucji wierzyciele złożą zawiadomienia do prokuratury.
Już chciałam wyjaśniać,ale mnie ubiegłaś i bardzo dobrze wujaśniłaś

Autorko, proszę, powiedz,że ty to w żartach piszesz, bo Twoje wypowiedzi sprawiają,że aż witki opadają...
Wogóle, nie ma czegoś takiego jak "pieniążki" przy takich sumach, to są wrecz PIENIĄDZE.

A może karz Misiaczkowi swojemu pokazać jego akta z tej sprawy, wktórej bedziesz miała czarno na białym CO TAK NAPRAWDE SIE WYDARZYŁO.
Radzę Ci pójść z tym do prawnika, radcy prawnego,niech on obejrzy te akta i ci powie to co my od 6 stron próbujemy Ci uświadomić.

Szwajcaria, hahhaha, nawet jakbyś na Antarktydę z Misiaczkiem-Złodziejaszkiem uciekła, to będą go ścigać, więc sie nie łódź.

Radzę zakończyć związek, a najlepiej to się wyprowadz i zerwij kontakt.
Facet cię oszukał, i nie twierdz inaczej, bo takie są fakty- zataił bardzo ważne informacje, które rzutują na cały wasz związek.
Ty powinnaś od razu wiedziec, zanim sie z nim zwiążesz, zanim z nim weszłaś w jakikolwiek związek, że ma taki dług do spłacenia.

Powinien dac TOBIE ZDECYDOWAĆ czy chcesz żyć z kanciarzem,czy nie.

Widocznie nawet na to go nie stać było, bo cie z marszu oszukał.
I niech to do Ciebie wreszcie dotrze.
Barbarella05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 11:47   #127
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hypnose22 Pokaż wiadomość
Chętnie zobaczę takie zawiadomienie
Jedyne, co mogliby zrobić wierzyciele to złożyć powództwo z art. 527 (akcja pauliańska). Dziwi mnie bardzo, że spółdzielnia się o to nie pokusiła, tym bardziej, że wszystkie domniemania świadczą przeciw niemu. Termin przedawnienia to 5 lat, więc może jeszcze nie jest za późno.
Spółdzielnia ma albo węża w kieszeni, albo dupnego radcę prawnego, co w sumie zdarza się bardzo często, a jest wynikiem tego pierwszego.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 11:55   #128
Barbarella05
Wtajemniczenie

wystarczy,że wpiszesz w google"zawiadomienie do prokuratury o popłenieniu przestępstwa (oszustwa) " i wyskakuje ci przykładowy wzór.
Stary 2015-03-10, 12:30   #129
2016050952
Konto usunięte

Nie o to mi chodziło, ale dzięki :/
Stary 2015-03-10, 12:31   #130
zakonna
Naczelna Nastolatka

A ha ha ha. czujesz się goya Po uczona w kwestii prawnej?
Stary 2015-03-10, 13:04   #131
Karena 73
Kobieta z klasą

Owszem za oszustwo, ale nie za samo posiadanie długów. Tyle, że na oszustwo muszą być dowody i wyrok sądu. Domyślam się, że skoro wyrok dotyczy tylko ściągnięcia kasy to dowodów nie ma.
Co do ukrywania majątku:
Przestępstwa z art. 300 § 1 k.k. oraz 300 § 2 k.k. stanowią istotne zagrożenie dla bezpieczeństwa obrotu gospodarczego i interesów wierzycieli. Jednakże praktyka organów ścigania dowodzi, iż trudno wykazać jest zamiar popełnienia czynu zabronionego w sytuacji, gdy nie istnieje jeszcze orzeczenie sądu cywilnego nakładające na dłużnika obowiązek zapłaty.
Wymaga to podjęcia przez wierzyciela szeregu czynności wyprzedzających działanie dłużnika, a także takich, które pozwolą wykazać, iż dłużnik był świadom istniejącego zadłużenia.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-10, 13:51   #132
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez Albi Lupin Pokaż wiadomość
Ciekawe co z nim bedzie na emeryturze teraz moze miec, a pozniej.. niekonieczie. co jesli dopadnie go powazna choroba? Ani kasy, ani ubezpieczenia, ani nic...
oj tam, martwicie się o biednego misiaczka, ale jest zapobiegliwy. nie bez powodu kupił kilka nieruchomości. o jego starość to bym się nie martwiła, nawet mimo braku ubezpieczenia czy emerytury.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 15:20   #133
Monian
Zakorzenienie

O matko, ten wątek to tak na serio? Czy takie rzeczy na prawdę się dzieją? Przecież to idealny wątek do Trudnych spraw
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 18:06   #134
Cherry Blossom Girl
nyan nyan ^^

O matko, co za żenada.
Cherry Blossom Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 19:43   #135
201607050913
Konto usunięte

Nie wierzę w to kompletnie. Ale dobry troll.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 21:07   #136
Barbarella05
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Nie o to mi chodziło, ale dzięki :/
Przepraszam xD
Może źle sie zrozumiałyśmy, właściwie to zbyt dosłownie potraktowałam Twoją wypowiedz

Tak mnie wątek i sprawa zaintrygowała,że aż się pokuszę o zapytanie swojego prawnika jak to wygląda z tym więzieniem, bo z tego co mi się wydaje- ale moge sie mylić, oczywiście- skoro Pan Misiaczek- Złodziejaszek przepisuje wszystko na brata, bo komornik zabiera wszystko co do PMZ'a należy, to gdy ten nie spłaca swojej części długu - a jest świadomy swego długu, co wierzyciel może bardzo łatwo sprawdzić- sprawa trafia w końcu do sądu, a ten za próbę machlojstwa (czyli ukrywanie świadome majątku) może skazać Pana Misiaczka na odsiadkę.

No ale to mi sę tak wydaje, mogę się mylić, wszak do prawnika to mi jeszcze daleko
Stary 2015-03-10, 22:19   #137
Serekha
zaglądam sobie czasem

Hmm to zbyt poważna sprawa by kierować się tym co ktoś inny by zrobił.
Moim zdaniem powinnaś być w 100% pwena że nie ma jeszcze jakiś niespodzianek by móc myśleć poważnie o bezpiecznej przyszloprzyszłości.
Jesli tak, to po pierwsze wybij mu z głowy niesplacanie tego długu, bo uwierz mi komornicy widząc duże kwoty do zarobienia potrafią w końcu znaznaleźć sposób na odzyskanie pieniędzy. Wiadomo , że bedzie ciezko to spłacić, ale przynajmniej bedziecie mogli razem spokojnie żyć. Nie wyobrażam sobie być z kimś, kto pracuje wiecznie "na czarno", nie ma wtedy ani oplacanego ubezpieczenia, ani składek na emeryturę, wiec o jakiej bezpiecznej przyszłości można tu rozmawiać ?

Walczę z lenistwem, pracuję nad zaakceptowaniem siebie i nie poddaję się bez walki.
Serekha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-10, 23:43   #138
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
A ha ha ha. czujesz się goya Po uczona w kwestii prawnej?
Coraz częściej czuję, że żyję w matrixie.
Stary 2015-03-11, 12:43   #139
paulinika
Zakorzenienie

Jest tez taka instytucja jak interpool. Wywala mu list gonczy, pojdzie do jakiegos urzedu i go zwina i tyle dobrego. Po tym watku stracilam wiare w ludzi.
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-11, 13:19   #140
mala19881
Zadomowienie

GG do mala19881

Ja tez bym sobie podarowala. Ma dlugi i nie zamierza ich splacac przy czym wozi sie dobra fura i pracuje na czarno. Kretacz, sciemniacz, kombinator. Nie moj typ
mala19881 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-11, 13:29   #141
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mala19881 Pokaż wiadomość
Ja tez bym sobie podarowala. Ma dlugi i nie zamierza ich splacac przy czym wozi sie dobra fura i pracuje na czarno. Kretacz, sciemniacz, kombinator. Nie moj typ
I naiwnością byłoby sądzić, że facet innych oszukuje, a wobec partnerki będzie fair i wierny. Wielką naiwnością.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 11:56   #142
wyborny40
Przyczajenie

Aż się zarejestrowałem , żeby zabrac głos w tym wątku.

Posłuchaj mnie uważnie autorko....kieruj się sercem i nie słuchaj wypocin które sie tu wypisują.
Powyższe wypowiedzi są podszyte tylko i wyłącznie zazdroscią.

Zapamiętaj nikt nic nie osiągnie jak nie zaryzykuje,Twój facet miał jaja i zrobił to na co nie wielu ma odwagę.To,że się nie udało to inna sprawa.
A nazywanie tutaj kogoś krętaczem lub kombinatorem to kompletny brak podstawowej kultury.
Facet obdarza Cię wyjątkowym zaufaniem proponując Ci taki układ,nie wiem czy byłbym zdolny do czegoś takiego...Ja swój majątek ukryłem w raju podatkowym w firmie która inwestuje pieniądze w aktywa finansowe i kruszce,wszystko na okaziciela....W polsce żyję jak pączuś...a komornicy mogą mnie w kant tyłka pocałować....

Doradź to samo swojemu facetowi,niech wyciągnie tyle ile się da gotówki...Niech poczyta o cyprze .... Kase wsadzi w bezpieczny fundusz i już... Z miliona powinniście mieć około 7-10 tysięcy zysku miesięcznie + wasza aktualna praca = żyć nie umierać .
Emerytura,ubezpieczenia ??? a po co to komu w tym kraju,mając odłożony milionik w funduszu...śmiech !!!

A wizyty komorników ... sprawa prosta.Mieszkajcie u Ciebie,niech on się nie melduje i załatwi sobie dowód bez meldunku . Ja tak żyję i mieszkam od ponad 10 lat ... ani jednej wizyty komora przez ten czas .
Wszystko się ułoży,uwierz mi,wiem to z autopsji .
Reasumując : masz świetnego faceta,macie kasę i nie musicie sie o nią martwić,żyjecie na wysokim poziomie bez stresu....
Zostawisz go to poznasz jakiegoś gołodupca bez pomysłu na życie co zarabia marne 2,5 tysiąca i co ? Będziesz szczęśliwa...Nie sądzę.
wyborny40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 12:14   #143
Mixiakova
Mixum fixum

Cytat:
Napisane przez wyborny40 Pokaż wiadomość
Aż się zarejestrowałem , żeby zabrac głos w tym wątku.

Posłuchaj mnie uważnie autorko....kieruj się sercem i nie słuchaj wypocin które sie tu wypisują.
Powyższe wypowiedzi są podszyte tylko i wyłącznie zazdroscią.

Zapamiętaj nikt nic nie osiągnie jak nie zaryzykuje,Twój facet miał jaja i zrobił to na co nie wielu ma odwagę.To,że się nie udało to inna sprawa.
A nazywanie tutaj kogoś krętaczem lub kombinatorem to kompletny brak podstawowej kultury.
Facet obdarza Cię wyjątkowym zaufaniem proponując Ci taki układ,nie wiem czy byłbym zdolny do czegoś takiego...Ja swój majątek ukryłem w raju podatkowym w firmie która inwestuje pieniądze w aktywa finansowe i kruszce,wszystko na okaziciela....W polsce żyję jak pączuś...a komornicy mogą mnie w kant tyłka pocałować....

Doradź to samo swojemu facetowi,niech wyciągnie tyle ile się da gotówki...Niech poczyta o cyprze .... Kase wsadzi w bezpieczny fundusz i już... Z miliona powinniście mieć około 7-10 tysięcy zysku miesięcznie + wasza aktualna praca = żyć nie umierać .
Emerytura,ubezpieczenia ??? a po co to komu w tym kraju,mając odłożony milionik w funduszu...śmiech !!!

A wizyty komorników ... sprawa prosta.Mieszkajcie u Ciebie,niech on się nie melduje i załatwi sobie dowód bez meldunku . Ja tak żyję i mieszkam od ponad 10 lat ... ani jednej wizyty komora przez ten czas .
Wszystko się ułoży,uwierz mi,wiem to z autopsji .
Reasumując : masz świetnego faceta,macie kasę i nie musicie sie o nią martwić,żyjecie na wysokim poziomie bez stresu....
Zostawisz go to poznasz jakiegoś gołodupca bez pomysłu na życie co zarabia marne 2,5 tysiąca i co ? Będziesz szczęśliwa...Nie sądzę.
Zbanować tego krętacza jakbym spotkała na swojej drodze takiego oszusta jak ty, to pierwszy telefon byłby wykonany do władz
Mixiakova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 12:18   #144
jesienny_lisc
Zakorzenienie

żenada.
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 12:22   #145
wyborny40
Przyczajenie

Zbanować ? za co ? że próbuję dziewczynie doradzić ??

Telefon do władz....hahahha...czyli chcesz wykonać telefon do jeszcze większych krętaczy ... a może tak pójdziesz z tym bejzbolem pod sejm...Bo to oni odpowiadają za to ,że trzeba w tym kraju kombinować.
Stary 2015-03-12, 12:31   #146
Pomaranczorange
BAN stały

wyborny40 -pomyliły ci się daty urodzenia w profilu
Pomaranczorange jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 12:34   #147
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pomaranczorange Pokaż wiadomość
wyborny40 -pomyliły ci się daty urodzenia w profilu
Podejrzewam, że wcale mu się nie pomyliły. Pewnie nie pomyślał, że data podana przy rejestracji będzie gdzieś widoczna
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 12:35   #148
kennedy
Zakorzenienie

to je troll a nie oszust. autorka pewnie zwiala i to moze byc jej alter ego.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 12:38   #149
Pomaranczorange
BAN stały

Wiem,nabijam się z gościa
Pomaranczorange jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-12, 12:38   #150
wyborny40
Przyczajenie

ajjjj...rzeczywiscie...od młodziłem się trochę ... A nie da się edytować No cóż zostanę jako 17 latek

Żadne alterego...Napisałem co myślę i już...A wy drogie panie możecie się doszukiwać drugiego dna...taka już wasza natura .... że
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości