![]() |
#121 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Długi i komornik u chłopaka, czy warto w tym siedzieć ?
Cytat:
jakby spłacił od razu to odsetki miałby w dużej części z głowy a i wierzyciele by mogli pójść na współpracę dostając dużą część długu od razu do ręki, a co on zrobił? wziął kasę i dał nogę, a teraz ukrywa się bo nie chce mu się nic spłacać i woli żyć jak panisko z tego miliona który zwinął, samo to pokazuje jaki jest uczciwy. a co z pracownikami jego firmy? zwinął interes spłacając każdego czy po prostu bańkę schował a pracownicy na bezrobocie bez grosza na chleb? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
ctrl alt delete
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
Ciekawe co z nim bedzie na emeryturze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Kobieta z klasą
|
Możesz podać podstawę prawną, bo pierwsze słyszę?
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
Za same długi do więzienia nie wsadzają, ale w kodeksie karnym jest przestępstwo oszustwa, ew. udaremnienia zaspokojenia wierzyciela poprzez np. ukrywanie majatku (juz nawet nie wspominajac o przestępstwach skarbowych). To są czyny zagrożone karami wolnościowymi. Nie wiadomo co dokładnie nafikał ten koleś, ale ewidentnie ukrywa majątek, więc w końcu po bezskutecznej egzekucji wierzyciele złożą zawiadomienia do prokuratury.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Autorko, proszę, powiedz,że ty to w żartach piszesz, bo Twoje wypowiedzi sprawiają,że aż witki opadają... Wogóle, nie ma czegoś takiego jak "pieniążki" przy takich sumach, to są wrecz PIENIĄDZE. A może karz Misiaczkowi swojemu pokazać jego akta z tej sprawy, wktórej bedziesz miała czarno na białym CO TAK NAPRAWDE SIE WYDARZYŁO. Radzę Ci pójść z tym do prawnika, radcy prawnego,niech on obejrzy te akta i ci powie to co my od 6 stron próbujemy Ci uświadomić. Szwajcaria, hahhaha, nawet jakbyś na Antarktydę z Misiaczkiem-Złodziejaszkiem uciekła, to będą go ścigać, więc sie nie łódź. Radzę zakończyć związek, a najlepiej to się wyprowadz i zerwij kontakt. Facet cię oszukał, i nie twierdz inaczej, bo takie są fakty- zataił bardzo ważne informacje, które rzutują na cały wasz związek. Ty powinnaś od razu wiedziec, zanim sie z nim zwiążesz, zanim z nim weszłaś w jakikolwiek związek, że ma taki dług do spłacenia. Powinien dac TOBIE ZDECYDOWAĆ czy chcesz żyć z kanciarzem,czy nie. Widocznie nawet na to go nie stać było, bo cie z marszu oszukał. I niech to do Ciebie wreszcie dotrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jedyne, co mogliby zrobić wierzyciele to złożyć powództwo z art. 527 (akcja pauliańska). Dziwi mnie bardzo, że spółdzielnia się o to nie pokusiła, tym bardziej, że wszystkie domniemania świadczą przeciw niemu. Termin przedawnienia to 5 lat, więc może jeszcze nie jest za późno. Spółdzielnia ma albo węża w kieszeni, albo dupnego radcę prawnego, co w sumie zdarza się bardzo często, a jest wynikiem tego pierwszego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Wtajemniczenie
|
wystarczy,że wpiszesz w google"zawiadomienie do prokuratury o popłenieniu przestępstwa (oszustwa) " i wyskakuje ci przykładowy wzór.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Konto usunięte
|
Nie o to mi chodziło, ale dzięki :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Naczelna Nastolatka
|
A ha ha ha. czujesz się goya Po uczona w kwestii prawnej?
![]() |
#131 |
Kobieta z klasą
|
Owszem za oszustwo, ale nie za samo posiadanie długów. Tyle, że na oszustwo muszą być dowody i wyrok sądu. Domyślam się, że skoro wyrok dotyczy tylko ściągnięcia kasy to dowodów nie ma.
Co do ukrywania majątku: Przestępstwa z art. 300 § 1 k.k. oraz 300 § 2 k.k. stanowią istotne zagrożenie dla bezpieczeństwa obrotu gospodarczego i interesów wierzycieli. Jednakże praktyka organów ścigania dowodzi, iż trudno wykazać jest zamiar popełnienia czynu zabronionego w sytuacji, gdy nie istnieje jeszcze orzeczenie sądu cywilnego nakładające na dłużnika obowiązek zapłaty. Wymaga to podjęcia przez wierzyciela szeregu czynności wyprzedzających działanie dłużnika, a także takich, które pozwolą wykazać, iż dłużnik był świadom istniejącego zadłużenia.
![]() |
#132 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
O matko, ten wątek to tak na serio? Czy takie rzeczy na prawdę się dzieją? Przecież to idealny wątek do Trudnych spraw
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
nyan nyan ^^
|
O matko, co za żenada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Konto usunięte
|
Nie wierzę w to kompletnie. Ale dobry troll.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam xD
Może źle sie zrozumiałyśmy, właściwie to zbyt dosłownie potraktowałam Twoją wypowiedz ![]() Tak mnie wątek i sprawa zaintrygowała,że aż się pokuszę o zapytanie swojego prawnika jak to wygląda z tym więzieniem, bo z tego co mi się wydaje- ale moge sie mylić, oczywiście- skoro Pan Misiaczek- Złodziejaszek przepisuje wszystko na brata, bo komornik zabiera wszystko co do PMZ'a należy, to gdy ten nie spłaca swojej części długu - a jest świadomy swego długu, co wierzyciel może bardzo łatwo sprawdzić- sprawa trafia w końcu do sądu, a ten za próbę machlojstwa (czyli ukrywanie świadome majątku) może skazać Pana Misiaczka na odsiadkę. No ale to mi sę tak wydaje, mogę się mylić, wszak do prawnika to mi jeszcze daleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
zaglądam sobie czasem
|
Hmm to zbyt poważna sprawa by kierować się tym co ktoś inny by zrobił.
Moim zdaniem powinnaś być w 100% pwena że nie ma jeszcze jakiś niespodzianek by móc myśleć poważnie o bezpiecznej przyszloprzyszłości. Jesli tak, to po pierwsze wybij mu z głowy niesplacanie tego długu, bo uwierz mi komornicy widząc duże kwoty do zarobienia potrafią w końcu znaznaleźć sposób na odzyskanie pieniędzy. Wiadomo , że bedzie ciezko to spłacić, ale przynajmniej bedziecie mogli razem spokojnie żyć. Nie wyobrażam sobie być z kimś, kto pracuje wiecznie "na czarno", nie ma wtedy ani oplacanego ubezpieczenia, ani składek na emeryturę, wiec o jakiej bezpiecznej przyszłości można tu rozmawiać ?
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Jest tez taka instytucja jak interpool. Wywala mu list gonczy, pojdzie do jakiegos urzedu i go zwina i tyle dobrego. Po tym watku stracilam wiare w ludzi.
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Ja tez bym sobie podarowala. Ma dlugi i nie zamierza ich splacac przy czym wozi sie dobra fura i pracuje na czarno. Kretacz, sciemniacz, kombinator. Nie moj typ
![]()
![]() |
#141 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
Aż się zarejestrowałem , żeby zabrac głos w tym wątku.
Posłuchaj mnie uważnie autorko....kieruj się sercem i nie słuchaj wypocin które sie tu wypisują. Powyższe wypowiedzi są podszyte tylko i wyłącznie zazdroscią. Zapamiętaj nikt nic nie osiągnie jak nie zaryzykuje,Twój facet miał jaja i zrobił to na co nie wielu ma odwagę.To,że się nie udało to inna sprawa. A nazywanie tutaj kogoś krętaczem lub kombinatorem to kompletny brak podstawowej kultury. Facet obdarza Cię wyjątkowym zaufaniem proponując Ci taki układ,nie wiem czy byłbym zdolny do czegoś takiego...Ja swój majątek ukryłem w raju podatkowym w firmie która inwestuje pieniądze w aktywa finansowe i kruszce,wszystko na okaziciela....W polsce żyję jak pączuś...a komornicy mogą mnie w kant tyłka pocałować.... Doradź to samo swojemu facetowi,niech wyciągnie tyle ile się da gotówki...Niech poczyta o cyprze ![]() Emerytura,ubezpieczenia ??? a po co to komu w tym kraju,mając odłożony milionik w funduszu...śmiech !!! ![]() A wizyty komorników ![]() ![]() Wszystko się ułoży,uwierz mi,wiem to z autopsji . Reasumując : masz świetnego faceta,macie kasę i nie musicie sie o nią martwić,żyjecie na wysokim poziomie bez stresu.... Zostawisz go to poznasz jakiegoś gołodupca bez pomysłu na życie co zarabia marne 2,5 tysiąca i co ? Będziesz szczęśliwa...Nie sądzę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 | |
Mixum fixum
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
żenada.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Zbanować ? za co ? że próbuję dziewczynie doradzić ??
Telefon do władz....hahahha...czyli chcesz wykonać telefon do jeszcze większych krętaczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
BAN stały
|
wyborny40 -pomyliły ci się daty urodzenia w profilu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
to je troll a nie oszust. autorka pewnie zwiala i to moze byc jej alter ego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
BAN stały
|
Wiem,nabijam się z gościa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
ajjjj...rzeczywiscie...od młodziłem się trochę
![]() ![]() ![]() Żadne alterego...Napisałem co myślę i już...A wy drogie panie możecie się doszukiwać drugiego dna...taka już wasza natura .... że ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.