Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-15, 08:40   #121
dd1dd
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)

Dobra idę posprzątać i coś na obiad podszykować

Miłego dnia
Stary 2015-04-15, 09:09   #122
beaciorq
Zadomowienie

I ja sie witam spod koldry ale trzeba wstac i mieszkanie ogarnac w koncu :-P
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 09:11   #123
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majka242007 Pokaż wiadomość
Nie martw się na pewno nie zaszkodzą... Apap ten zwykły możemy wziąć do 5 tabletek na dobę
Dziękuję za informację, właśnie nigdzie nie mogłam znaleźć o dawkowaniu
Stary 2015-04-15, 09:57   #124
martulka0991
Zadomowienie

Ja tylko na chwilke ;-) podczytalam Was troszke ;-) szafa wysprzatana, maluska ma juz swoja poleczke ale zapelniona na maxa jej a co z reszta? ;-) gdzie upchnac :-P cos dokupic trzeba ;-) no a ja lece obiadek robic
Widze juz swiezuska zoneczka wrocila do nas! Super ze wszystko sie udalo ;-) teraz tylko cieszyc sie mezulkiem i wspominac
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 10:01   #125
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dziękuję za informację, właśnie nigdzie nie mogłam znaleźć o dawkowaniu
Ja konsultowałam z moją ginekolog bo mam mega problemy z zębami w ciąży... I ciągle mnie coś boli...
5 tabletek max na 24h ale tego zwykłego apapu...

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Widzę że znów remontują wizaż....

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilke ;-) podczytalam Was troszke ;-) szafa wysprzatana, maluska ma juz swoja poleczke ale zapelniona na maxa jej a co z reszta? ;-) gdzie upchnac :-P cos dokupic trzeba ;-) no a ja lece obiadek robic
Widze juz swiezuska zoneczka wrocila do nas! Super ze wszystko sie udalo ;-) teraz tylko cieszyc sie mezulkiem i wspominac

Też wysprzątałam całe mieszkanie aż w szoku jestem że takiego powera mam
Co do szafeczek dla dzidzi... hmmm... Ma swoją komodę i już się w niej powoli nie mieszczę ;/ W szafie mojej zrobiłam mu miejsce na kocyki i pościel ale też już upchane... Muszę to jakoś też ogarnąć albo dokupić komodę
majka242007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 10:07   #126
Molise
Zakorzenienie

A ja miałam znowu kontrolę z ZUSu, już drugą odkąd jestem na L4. Na szczęście byłam w domu

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 10:10   #127
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
A ja miałam znowu kontrolę z ZUSu, już drugą odkąd jestem na L4. Na szczęście byłam w domu
No co Ty... i co ci powiedzieli? Ja mam inny adres zamieszkania niż zameldowania i L4 mam na adres zameldowania wystawiane, bo taki adres wszędzie figuruje.
Sprawdzają czy ciąże symulujemy czy jak? Bo przecież nie jesteśmy oblożnie chore i możemy chodzić, wychodzić i być np na spacerze....

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-15, 10:13   #128
Mirabelka_90
Zadomowienie

Dzień dobry.
Mnie TŻ obudził dopiero pół godzinki temu więc pospałam dziś. Ach i dobrze, bo wczoraj miałam kiepski dzień i noc. Jeszcze mi przysłali termin wizyty u kardiologa i będziemy mieli wycieczkę ponad 200 km do kliniki a ja ledwo wysiedzieć w samochodzie mogę...
Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
A w nocy to nie wiem co to było , kołatanie serca dziwny lęk , jak w innym świecie byłam ale po tych tabletkach na szczescie usnełam ..
Ach też czasem mam takie dziwne lęki. Nawet w ciągu dnia. Że siadam i zaczynam się nakręcać i niepokoić. Jakoś tak dziwnie.
asienka_182 Gratulacje Cieszę się bardzo, że tak dobrze wszystko poszło Ach te śluby. Ciekawe czy ja bym się stresowała;d Pewnie bym nie weszła do kościoła ze stresu.
Ja zaraz wstaję ogarnąć salon i kuchnię bo tam armagedon. Nie wiem czemu bo wczoraj sprzątałam.. No i później może metki powycinam w ciuszkach i porobię listę co z ubranek chcę kupić. Do nexta się wybieram w przyszłym tygodniu. Ciekawe czy coś ciekawego upoluję
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 10:15   #129
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

Cytat:
o matko!! porąbało ich??? a moja kumpela tak mataczy i w ogóle się nie czepiają chociaż jej mąż coś wspominał ,że musieli dokumenty dostarczyć ale on chodzi za nią:-/

springtime tak jak piszę Majka możesz jak najbardziej wziąc tabletke do 5 max apapów i jednorazowo możesz wziąć dwa. Moja gin mówi,że lepiej wziąc tabletke na ból głowy niż stresowac bólem dzieci

uff ja nadal ogariam worki z ciuszkami... masakra.. i piore szczoteczką buty młodego.. już mam nauczke nigdy więcej biłaych bucików
Stary 2015-04-15, 10:15   #130
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty... i co ci powiedzieli? Ja mam inny adres zamieszkania niż zameldowania i L4 mam na adres zameldowania wystawiane, bo taki adres wszędzie figuruje.
Sprawdzają czy ciąże symulujemy czy jak? Bo przecież nie jesteśmy oblożnie chore i możemy chodzić, wychodzić i być np na spacerze....
Kontrola chorego z ZUSu w domu to kontrola prawidłowości wykorzystywania zwolnienia chorobowego, a nie zasadności jego wystawienia. Czyli nie sprawdzają czy faktycznie jesteś w ciąży, ale czy przypadkiem nie wzięłaś sobie chorobowego, żeby zrobić remont, wyjechać na urlop. Pytałam o sytuację jakbym była w sklepie czy na spacerze. Wtedy wystarczy napisać wyjaśnienie (w odpowiedzi na ich pismo, że chorego nie zastano). Mniejsza szkoda jak nas nie będzie w domu i napiszemy, że byłyśmy na spacerze na przykład, niż jak kontrola nas zastanie w domu z wałkiem w reku podczas malowania.
Ogólnie mamy do tego podchodzić racjonalnie. Wyjście do sklepu na pół godziny to coś normalnego. Gorzej jak sobie na L4 pojedziemy na cały dzień do galerii. Chociaż z drugiej strony jak nam to udowodnią ? Możemy napisać, że byłyśmy pół godziny, a kontrola akurat w tym czasie przyszła.

Także nie ma się co spinać.

Leon
Stary 2015-04-15, 10:16   #131
asienka_182
Rozeznanie

A to nasze wczorajsze mini zakupy pochwale sie a co
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150415_001.jpg (54,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150415_002.jpg (42,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150415_003.jpg (52,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150415_004.jpg (64,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150415_005.jpg (64,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150415_006.jpg (75,9 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150415_007.jpg (55,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150415_008.jpg (56,8 KB, 20 załadowań)
asienka_182 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-15, 10:17   #132
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ambiwalentna29 Pokaż wiadomość
o matko!! porąbało ich??? a moja kumpela tak mataczy i w ogóle się nie czepiają chociaż jej mąż coś wspominał ,że musieli dokumenty dostarczyć ale on chodzi za nią:-/

Ja oprócz etatu prowadzę swoją działalność i kontrolują przede wszystkim to czy na czas L4 jej na pewno nie prowadzę.

Leon
Stary 2015-04-15, 10:39   #133
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asienka_182 Pokaż wiadomość
super
Stary 2015-04-15, 10:45   #134
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
no super!
widzę ten dresik z h&m.. mamy taki sam tylko różowy

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 10:47   #135
Mirabelka_90
Zadomowienie

Cytat:
Kochana powiedz proszę gdzie kupiłaś te cudne pieluszki tetrowe oraz body z przedostatniego zdjęcia. Super zakupki
Mirabelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 10:49   #136
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka_90 Pokaż wiadomość
Kochana powiedz proszę gdzie kupiłaś te cudne pieluszki tetrowe oraz body z przedostatniego zdjęcia. Super zakupki
Tylko dres byl z h&m a reszta w smyku
Stary 2015-04-15, 10:49   #137
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Jaaakie cudne ciuszki .. zazdroszczę . też chcę iśc coś upolować
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 10:50   #138
martulka0991
Zadomowienie

Majka, ja tez chcialam kupic komode osobna dla maluszka ale nie mamy miejsca bo mieszkamy w kawalerce, w sumie spory mamy pokoj jak na kawalerke ale mamy wielka szafe dwa lozka w tym matrymonio + dwie szafeczki, komoda pod tv i miejsce na lozeczko, na reszte juz braknie :-P ale zmiescimy sie ;-) najwyzej przeba bedzie uwazac jak sie szafe bedzie otwieralo zeby nic na glowe nie polecialo ;-)
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 10:51   #139
Ambiwalentna29
Wtajemniczenie

no super zakupy ten by mi się przydal ten dresik on jest w jakiej cenie? 39 zl?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-15, 10:52   #140
asienka_182
Rozeznanie

Cytat:
no super zakupy ten by mi się przydal ten dresik on jest w jakiej cenie? 39 zl?
Ja kupiłam za 59zl
Stary 2015-04-15, 10:59   #141
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć laseczki własnie jem zdrowe śniadanko

dd1dd gratulacje pewnej córeczki widzisz bez usg wczorajszego wiedziałam,że będzie córcia to szalej teraz na zakupach

majka przecież możesz tu wchodzić i marudzić ale jak juz jest lepiej to super, oby tak dalej mi puchną stopy... nie wiem jakie ja buty będę nosić

sandeo oo super,że nareszcie urlop będzie "sąsiadko "moja

a mo mąż dziś do mnie pojedziemy do miasta.. wejdziemy do lumpka a ja szok aż nie wierzę w jego słowa LUMPKA - przecież już miałam zakaz Wczoraj poprosiłam go żeby przyniósł mi ciuchy z piwnicy bo chcialam posegregować zobaczyć co mam, co dokupić... laski załamałam się!! 3 godziny je przeglądalam.. kregosłup to myślałam,że mi pęknie w pół:-/ dużo ciuchów wyrzuciłam jakies 2 worki.. nie wiem czy od tego leżenia w kartonach ale niektóre wyglądały kiepsko... a uwierzcie,że jestem z tych dbających o ciuchy! jeden komplecik jaki kupiłam w sklepie za 70 zł a Boria miał raz wygląda jakby był z lumpka za 2 zł:-/ nie wiem, nie wiem.. średnio mi się to widzi ...bardziej mam zadbane te teraz ciuchy co Boria nosi. Wczoraj to się własnie wzruszyłam jak zobaczyłam pierwsze ubranko Boryska w jakim przyjechal do domu..ech nie mogę uwierzyć ,żeza 4 miesiące przyjade z takim drugim Najlepsze pajace to się zachowały firmy carters
o matko to ja mialam podobnie mialam po marcelku ciuszkow duzo ze 4 kartony ale zalało nam piwnice.. i z tego kolo 2-3 kartonów sie uratowało ale sprzedałam je po wypraniu

Cytat:
Hej laseczki
Przyjęli Maję do szkoły !!! Jupi takie szczęście mnie ogarnęło
Bo ma adres zameldowania u tatusia czyli w innym mieście zupełnie i tutaj to niby nie nasz rejon... Ale udało się!!! Jestem przeszczęśliwa że z tym moim bembzolem nie muszę jeszcze latać i załatwiać

To jak już pomacasz tą pościel to daj znać Bo serio poważnie się nad nią zaczęłam zastanawiać...
Albo wezmę ta co na foto albo tą co ty linka dałaś... W sumie cenowo 100zl różnicy więc bez tragedii a chcę mieć pościel porządnej jakości... I tak trzeba wkłady dokupić, prześcieradło itd więc pewnie nawet ta różnica może się zmniejszyć.

cc prawdopodobnie 3 sierpnia a czemu pytasz ?
juhuuu super a to od wrzesnia idzie juz?
ta posciel z linka ładna
Stary 2015-04-15, 11:04   #142
mms_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

mms ja tak ostatnio przegiełam w pizzy hut. Myślałam,że nie dojde do domu. Najgorsze,że tak jadłam z zachlanności,a przecież Pan mógł zapakować . A jak tam wybór komody do pokoju Igora? już zdecydowaliście?
Miło ze strony współpracowników TZ w kwestii tego bonu. U nas w pracy w sumie to tak różnie z tymi upominkami. Ja bynajmniej się nie nastawiam,a jeśli coś będzie to się ucieszę.
.
Komodę wybraliśmy, ale jakoś nam nigdy nie jest po drodze do tego stolarza musimy się w końcu zebrać

Cytat:
Dzień dobry wszystkim
Przepraszam ze moją dluuuuga nieobecność no ale to była siła wyzsza...
A więc zacznę moze od soboty
Wstalam zjadłam śniadanie ogarnelam się trochę i pojechałam do kosmetyczki. Siedziałam u niej na poczekalni i zaczęłam się denerwować bo miała pół godziny opóźnienia a ja jeszcze mialam dojechać do fryzjera.. No ale się wyrobiła pojechałam do fryzjera stres mnie strasznie zjadal ale próbowałam o tym nie myśleć ze względu na dzidzie pogoda była świetna 22 stopnie o lepszej nie mogłam marzyć wróciłam do domu i sie troche odświeżyłam... Po jakimś czasie przyjechał Tż z kamerzysta i fotografem a ja jeszcze w stanie surowym bo nie ubrana Ale jeszcze było trochę czasu więc wszystko było na spokojnie jak juz bylam ubrana przyjechali teście na błogosławieństwo raz dwa i po zaś daliśmy w podziękowaniu takie albumy w skrzynce no i byl czas do kościoła...
Poszliśmy do kancelarii sie nieoficjalnie podpisać i zaś do kościoła na wieeelkie wejście... Tak się stresowałam że myslalam ze zemdleje a nie miałam się nawet czego napic no ale akurat wyszedł po nas ksiądz podszedl do nas i sie śmiał ze stres zostawić za drzwiami ale się udalo bo jak juz przeszłam i usiadlam to się niczym nie denerwowalam oczywiście na przysiędze przy końcówce zaczelam się trochę śmiać bo Tż mnie rozśmieszył no ale to nic no i tak zlecial kosciol jeszcze ksiądz byl taki wporzadku i sie śmiał ze mamy się bawić a jutro zobaczymy co żeśmy narobili pojechaliśmy zaś na sale i stres przed pierwszym tancem ale poszlo gladko i zaś juz bez stresowo do 6 rana i do dooomku ) to mniej więcej by bylo na tyle

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

A no i dzisiaj wizyta także wieczorem będą relacje nr 2 i w ogóle dziękuję wam za trzymanie kciuków
Super, że wszystko się Wam udało Jak tylko będziesz miała jakieś zdjęcia to liczymy na to, że się pochwalisz
I trzymam kciuki za wizytę a ubranka śliczne

Cytat:
Cytat:
Ja oprócz etatu prowadzę swoją działalność i kontrolują przede wszystkim to czy na czas L4 jej na pewno nie prowadzę.
No i właśnie dlatego, że masz swoją działalność mogą Cię jeszcze skontrolować... Bo ja słyszałam, ze się strasznie sadzą na kobiety w ciąży, a zwłaszcza na te, które mają jakąś firmę na siebie... Bo sprawdzają właśnie czy przypadkiem nie wykorzystujesz l4 po to, zeby pracowac u siebie...
Ja dzialalnosci swojej nie mam, ale tez się boję, że w któryś dzień wpadną... dlatego jak jadę gdzieś na miasto, to (jak nie zapomnę) wstępuję do apteki, zeby zmierzyć ciśnienie i miec wydruk przeciez nie musza wiedziec, ze mam cisnieniomierz w domu

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 11:09   #143
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Znowu mi się erotyki śniły
Dobrze, że z mężem w roli głównej
ojojo

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Cześć mamusie

Witam się z rana wymęczona po nocy. Dostałam wczoraj takiej migreny, że TŻ o 24 jeździł po okolicy w poszukiwaniu Apapu. Zaczęło się delikatnym bólem głowy o 19, a o 23 leżałam i wyłam w poduszkę z bólu Dzieci chyba czuły, że coś jest nie tak, bo tak kopały i się wierciły jak nigdy. Wzięłam 2 tabletki i zasnęłam przed 2. To moje pierwsze tabletki przeciwbólowe w ciąży, mam nadzieję, że nie zaszkodzą bobciom.
nie zaszkodzi apap

Cytat:
ja tez mam zapchaną szafe kurde a gdzie reszta..

Cytat:
Ja konsultowałam z moją ginekolog bo mam mega problemy z zębami w ciąży... I ciągle mnie coś boli...
5 tabletek max na 24h ale tego zwykłego apapu...

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Widzę że znów remontują wizaż....

Też wysprzątałam całe mieszkanie aż w szoku jestem że takiego powera mam
Co do szafeczek dla dzidzi... hmmm... Ma swoją komodę i już się w niej powoli nie mieszczę ;/ W szafie mojej zrobiłam mu miejsce na kocyki i pościel ale też już upchane... Muszę to jakoś też ogarnąć albo dokupić komodę
to chodz i do mnie umyc
Cytat:
super ten kubus puchaten ah
a to moje przyszly rzeczy..i ta jadna suknia kurde za szeroka wygladam na balon w niej...:confused :
aa i nie moglam.. bylam w rossmanie..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150415_110708.jpg (126,3 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150415_105643.jpg (117,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150415_105945.jpg (138,9 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150415_105850.jpg (93,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150415_105720.jpg (120,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150415_105055.jpg (99,5 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-04-15, 11:10   #144
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim
Przepraszam ze moją dluuuuga nieobecność no ale to była siła wyzsza...
A więc zacznę moze od soboty
Wstalam zjadłam śniadanie ogarnelam się trochę i pojechałam do kosmetyczki. Siedziałam u niej na poczekalni i zaczęłam się denerwować bo miała pół godziny opóźnienia a ja jeszcze mialam dojechać do fryzjera.. No ale się wyrobiła pojechałam do fryzjera stres mnie strasznie zjadal ale próbowałam o tym nie myśleć ze względu na dzidzie pogoda była świetna 22 stopnie o lepszej nie mogłam marzyć wróciłam do domu i sie troche odświeżyłam... Po jakimś czasie przyjechał Tż z kamerzysta i fotografem a ja jeszcze w stanie surowym bo nie ubrana Ale jeszcze było trochę czasu więc wszystko było na spokojnie jak juz bylam ubrana przyjechali teście na błogosławieństwo raz dwa i po zaś daliśmy w podziękowaniu takie albumy w skrzynce no i byl czas do kościoła...
Poszliśmy do kancelarii sie nieoficjalnie podpisać i zaś do kościoła na wieeelkie wejście... Tak się stresowałam że myslalam ze zemdleje a nie miałam się nawet czego napic no ale akurat wyszedł po nas ksiądz podszedl do nas i sie śmiał ze stres zostawić za drzwiami ale się udalo bo jak juz przeszłam i usiadlam to się niczym nie denerwowalam oczywiście na przysiędze przy końcówce zaczelam się trochę śmiać bo Tż mnie rozśmieszył no ale to nic no i tak zlecial kosciol jeszcze ksiądz byl taki wporzadku i sie śmiał ze mamy się bawić a jutro zobaczymy co żeśmy narobili pojechaliśmy zaś na sale i stres przed pierwszym tancem ale poszlo gladko i zaś juz bez stresowo do 6 rana i do dooomku ) to mniej więcej by bylo na tyle

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

A no i dzisiaj wizyta także wieczorem będą relacje nr 2 i w ogóle dziękuję wam za trzymanie kciuków

witamy żonkę świężą daj znac koniecznie i fotki jakies prosimy
Stary 2015-04-15, 11:19   #145
mms_22
Zakorzenienie

Sugar gratuluję zakupów

Dziewczyny ale kusicie tymi łowami

Igorek

mms_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 11:30   #146
roxana_lu
Zakorzenienie

mms no właśnie tak kuszą, że sama nie wytrzymałam... i zamówiłam... z nexta! A stresa jakoś mam czy będzie ok!

https://bornshop.pl/pl/p/Body-I-am-sorry.../165 - boskie i jakie prawdziwe !

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-04-15 o 11:33
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 11:57   #147
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Kontrola chorego z ZUSu w domu to kontrola prawidłowości wykorzystywania zwolnienia chorobowego, a nie zasadności jego wystawienia. Czyli nie sprawdzają czy faktycznie jesteś w ciąży, ale czy przypadkiem nie wzięłaś sobie chorobowego, żeby zrobić remont, wyjechać na urlop. Pytałam o sytuację jakbym była w sklepie czy na spacerze. Wtedy wystarczy napisać wyjaśnienie (w odpowiedzi na ich pismo, że chorego nie zastano). Mniejsza szkoda jak nas nie będzie w domu i napiszemy, że byłyśmy na spacerze na przykład, niż jak kontrola nas zastanie w domu z wałkiem w reku podczas malowania.
Ogólnie mamy do tego podchodzić racjonalnie. Wyjście do sklepu na pół godziny to coś normalnego. Gorzej jak sobie na L4 pojedziemy na cały dzień do galerii. Chociaż z drugiej strony jak nam to udowodnią ? Możemy napisać, że byłyśmy pół godziny, a kontrola akurat w tym czasie przyszła.

Także nie ma się co spinać.
to mnie uspokoiłaś troszkę
Ty masz po za tym działalność to może też inaczej...

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
ale cudeńka suuper

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Majka, ja tez chcialam kupic komode osobna dla maluszka ale nie mamy miejsca bo mieszkamy w kawalerce, w sumie spory mamy pokoj jak na kawalerke ale mamy wielka szafe dwa lozka w tym matrymonio + dwie szafeczki, komoda pod tv i miejsce na lozeczko, na reszte juz braknie :-P ale zmiescimy sie ;-) najwyzej przeba bedzie uwazac jak sie szafe bedzie otwieralo zeby nic na glowe nie polecialo ;-)
Ogarnęłam ta komódkę i szafe... Jeszcze coś zmieszczę... Ja mam miejsce ale też nie lubie zagracać zbędnymi meblami całego pokoju... W kawalerce wiadomo gorzej... ale jak się popieści... to się zmieści

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość

juhuuu super a to od wrzesnia idzie juz?
ta posciel z linka ładna

No idzie już do 1 klasy ... Ja nie wiem jak ten czas leci....
Powoli i dla niej robię już wyprawkę żeby potem w sierpniu z małym dzidziusiem nie latać po sklepach...
Ubranko na rozpoczęcie kupione, pokoik wyremontowany jeszcze dodatki i wrzucę foty do K....
Muszę dokupić fotel obrotowy do biurka jeszcze i przybory do plecaka /zeszyty, kredki itd/ więc już poł biedy...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-15, 11:59   #148
vea7
Zakorzenienie

Melduję się w kolejnej części wątku Gaduły

Sugar, chyba bym lutnęła... i to mocno i nie myśląc za wiele

Mravka
, mi Żuka pomierzyli dobrze - w sensie obwodu główki i mojej miednicy, tylko z wagą się pomylili, ale w sumie to najtrudniej mierzyć
Z bankiem jeszcze zobaczymy, bo biurokracji niby mniej, ale warunki takie sobie teraz zaproponowali :/
Marchewkowe

patka
, lepiej późno niż wcale Witamy
I na wstępie gratuluję Córeczki
W temacie wyprawki powtórzę to, co napisałam w innej części:
Jak Cię korci i masz czas, kasę i ochotę, to baw się dobrze na zakupach

dd1dd

beatrix bardzo fajne ciuszki

asieńka bardzo fajne zakupy

Acka, gratuluję chłopaka i trzymam kciuki za zdrowie malucha

Kurcze, ledwo na oczy paczę, bo do północy siedzieliśmy nad planem mieszkania Do piątku musimy wymyślić, gdzie będzie garderoba, a żeby to zrobić, musimy kuchnię ułożyć, i jak się nam w końcu udało, to nie mam gdzie w salonie wstawić wypoczynku albo stołu
Kur... niby prawie 30m2, a jakieś porypanie nieustawne

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-15, 12:01   #149
majka242007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
mms no właśnie tak kuszą, że sama nie wytrzymałam... i zamówiłam... z nexta! A stresa jakoś mam czy będzie ok!

https://bornshop.pl/pl/p/Body-I-am-sorry.../165 - boskie i jakie prawdziwe !

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Melduję się w kolejnej części wątku Gaduły

Sugar, chyba bym lutnęła... i to mocno i nie myśląc za wiele

Mravka
, mi Żuka pomierzyli dobrze - w sensie obwodu główki i mojej miednicy, tylko z wagą się pomylili, ale w sumie to najtrudniej mierzyć
Z bankiem jeszcze zobaczymy, bo biurokracji niby mniej, ale warunki takie sobie teraz zaproponowali :/
Marchewkowe

patka
, lepiej późno niż wcale Witamy
I na wstępie gratuluję Córeczki
W temacie wyprawki powtórzę to, co napisałam w innej części:
Jak Cię korci i masz czas, kasę i ochotę, to baw się dobrze na zakupach

dd1dd

beatrix bardzo fajne ciuszki

asieńka bardzo fajne zakupy

Acka, gratuluję chłopaka i trzymam kciuki za zdrowie malucha

Kurcze, ledwo na oczy paczę, bo do północy siedzieliśmy nad planem mieszkania Do piątku musimy wymyślić, gdzie będzie garderoba, a żeby to zrobić, musimy kuchnię ułożyć, i jak się nam w końcu udało, to nie mam gdzie w salonie wstawić wypoczynku albo stołu
Kur... niby prawie 30m2, a jakieś porypanie nieustawne
odpocznij troszkę, prześpij się, poleż i może jakaś nowa wena do główki Ci wejdzie
Stary 2015-04-15, 12:05   #150
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mms_22 Pokaż wiadomość

No i właśnie dlatego, że masz swoją działalność mogą Cię jeszcze skontrolować... Bo ja słyszałam, ze się strasznie sadzą na kobiety w ciąży, a zwłaszcza na te, które mają jakąś firmę na siebie... Bo sprawdzają właśnie czy przypadkiem nie wykorzystujesz l4 po to, zeby pracowac u siebie...
Dokładnie, z tytułu działalności mnie kontrolują. Na protokole kontroli jest wpisany płatnik składek i mam wpisaną działalność, nie z etatu.

Pewnie jeszcze nie raz przyjdą. Ale ważne, że teraz byłam w domu

Leon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości