Pralko suszarka - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-12, 09:01   #121
tomek112
Przyczajenie

Dot.: Pralko suszarka

Szkoda pieniędzy, kupiliśmy i praktycznie suszarka jest nieużywana, ciągnie dużo prądu, a ubrania sa strasznie pogniecione, masakra z prasowaniem.
Stary 2015-06-18, 12:31   #122
Sunbeam87
Raczkowanie

GG do Sunbeam87
Dot.: jaką pralkę kupić? - jakie polecacie?

witajcie, odświeże wątek...

jakie pralki z obecnych na rynku polecacie???
Rozważam boscha albo samsung? Na pewno nie whirpoola;/
Stary 2015-06-19, 23:20   #123
Jowitaaaa28
BAN stały

jaka pralka ?

witajcie sory ze tu ale najwiecej przegladajacych jest na tym pokoju...
Mam maly problem z wyborem pralki wiec chce zasiegnac opinii fachowcow czyli was drogie wizazanki. (bo sprzedawcy w sklepach sa niedouczeni), Interesuje mnie jaka marka jest najmniej awaryjna, a jezeli juz sie zdarzy awaria to zeby mnie nie kosztowala duzo nerwow i kaski. Jakie modele pralek /firm macie i jak sie sprawuja ? jakich produccentow pralek unikac? Z gory dziekuje i pozdrawiam
Jowitaaaa28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-20, 16:38   #124
201803290936
Konto usunięte

Dot.: jaka pralka ?

Cytat:
Napisane przez Jowitaaaa28 Pokaż wiadomość
witajcie sory ze tu ale najwiecej przegladajacych jest na tym pokoju...
Mam maly problem z wyborem pralki wiec chce zasiegnac opinii fachowcow czyli was drogie wizazanki. (bo sprzedawcy w sklepach sa niedouczeni), Interesuje mnie jaka marka jest najmniej awaryjna, a jezeli juz sie zdarzy awaria to zeby mnie nie kosztowala duzo nerwow i kaski. Jakie modele pralek /firm macie i jak sie sprawuja ? jakich produccentow pralek unikac? Z gory dziekuje i pozdrawiam
U mnie w pracy mega chwalą Candy za bezawaryjność i długą żywotność właśnie. Ja sama mam drugiego z kolei Electroluxa (poprzednie się nie zepsuł, nadal u kogoś działa, a ja musiałam zmienić model na inny ze względu na inny układ łazienki). Obecnie mam model ładowany od góry, ale będę musiała za max rok zmienić (znowu zmiana ) na ładowany z przodu i wąski, bo pralkę będę miała w zabudowie w salonie. Powiem Ci, że pod uwagę biorę Candy i Samsunga (duże drzwi do ładowania np. koców), ale popatrzę jeszcze czy Electrolux ma takie modele. Jedyna "wada" Electroluxa? Design nie powala, plastikowe elementy są podatne na zarysowania, ale ja generalnie traktuję sprzęty "z buta", nie rozczulam się nad nimi, nie pucuję, więc pewnie dlatego.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-22, 09:01   #125
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia
Dot.: Pralko suszarka

Cytat:
Napisane przez tomek112 Pokaż wiadomość
Szkoda pieniędzy, kupiliśmy i praktycznie suszarka jest nieużywana, ciągnie dużo prądu, a ubrania sa strasznie pogniecione, masakra z prasowaniem.
Może nie zwracaliście uwagi na klasę energetyczną. Ja mam pralko-suszarkę i jestem BARDZO zadowolona. Używam bardzo często, bo prawie codziennie i nie zauważyłam wzrostu na zużyciu prądu. Ubrania są pogniecione, jak jest ich za dużo w bębnie. Wszystkie ubrania zawsze nastawiam na suszenie "pod żelazko", wyciągam delikatnie wilgotne, jeszcze ciepłe, strzepuję i... większości nie muszę prasować .

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-22, 09:05   #126
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
pralkę będę miała w zabudowie w salonie.
Umarłam .

Ale Elektrolux - też polecam .

Edytowane przez Xantia
Czas edycji: 2015-06-22 o 09:07
Stary 2015-06-22, 09:24   #127
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Umarłam .
(...)
Niestety, rozwiązanie dla osób, które mają łazienkę wielkości paznokcia. Znam sporo osób, które tak to mają zrobione. Umieraj.
Stary 2015-06-22, 09:40   #128
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Niestety, rozwiązanie dla osób, które mają łazienkę wielkości paznokcia. Znam sporo osób, które tak to mają zrobione. Umieraj.
Myślę, że nie zrozumiałaś mojego posta. Umieram nie z powodów takich, że ktoś ma łazienkę wielkości paznokcia, bo to częste (niestety) w dzisiejszych czasach. Umieram, kiedy ktoś salonem nazywa niewielkie pomieszczenie pełniące funkcję kuchni/jadalni/pralni i pewnie telewizorni też, jednocześnie.

Stary 2015-06-22, 11:48   #129
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Myślę, że nie zrozumiałaś mojego posta. Umieram nie z powodów takich, że ktoś ma łazienkę wielkości paznokcia, bo to częste (niestety) w dzisiejszych czasach. Umieram, kiedy ktoś salonem nazywa niewielkie pomieszczenie pełniące funkcję kuchni/jadalni/pralni i pewnie telewizorni też, jednocześnie.
Spoko. To inaczej: pokój dzienny (nie sypialnia, nie gabinet, kuchnia osobna).
Stary 2015-06-23, 18:10   #130
Jowitaaaa28
BAN stały

a ja sie zastanawiam nad beko.... co myslicie
Jowitaaaa28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-23, 19:02   #131
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Jakoś jestem nieufna co do tego typu marek. Jeżeli znasz kogoś, kto ma już po gwarancji i wszystko OK, to spoko, bierz.
Stary 2015-06-24, 22:14   #132
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Moje siostry mają beko, jedna od ponad 3 lat a druga od ponad roku, nie miały jak na razie z nimi problemów. Też miałam kupić beko, ale ostatecznie dostaliśmy upust na amicę i gwarancję na 5lat i na nią się zdecydowaliśmy (także ze względu na rozbieralny bęben i łatwość wymiany łożysk).
Stary 2015-06-25, 16:51   #133
wild_horse
Zakorzenienie

Różnie. Moi rodzice mają Whirlpool od ponad 8 lat i nigdy się nie zepsuła. Pierze porządnie, w miarę oszczędnie i ma sporo programów jak na pralkę 8-letnią, a droga nie była

Ja kilka miesięcy miałam Samsunga, byłam bardzo zadowolona bo w praktycznie każdym programie mogłam dodatkowo ustawić temperaturę, ilość obrotów, dodatkowe namaczanie i chyba jeszcze kilka innych bajerów. Plusem był też duże "drzwiczki". Jedynym mankamentem były kłamstwa jeśli chodzi o czas pozostały do końca prania - u naszej pralki jedna minuta przeciągała się do trzech :P
Stary 2015-06-25, 17:07   #134
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez wild_horse Pokaż wiadomość
Różnie. Moi rodzice mają Whirlpool od ponad 8 lat i nigdy się nie zepsuła. Pierze porządnie, w miarę oszczędnie i ma sporo programów jak na pralkę 8-letnią, a droga nie była

Ja kilka miesięcy miałam Samsunga, byłam bardzo zadowolona bo w praktycznie każdym programie mogłam dodatkowo ustawić temperaturę, ilość obrotów, dodatkowe namaczanie i chyba jeszcze kilka innych bajerów. Plusem był też duże "drzwiczki". Jedynym mankamentem były kłamstwa jeśli chodzi o czas pozostały do końca prania - u naszej pralki jedna minuta przeciągała się do trzech :P
Chyba każda pralka tak ma, ten czas jest zawsze orientacyjny (bo zależy od wielu rzeczy, typu ułożenie pranie do wirowania czy sprawdzenie czy wszystkie etapy zostały wykonane itd.).

Moja mama i teściowa mają elektroluxa, mama od 5 lat, teściowa chyba rok krócej i też są zadowolone. W sumie przez ostatnie lata nie słyszałam u nikogo narzekań na pralki na żadną markę
Stary 2015-06-25, 17:16   #135
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez wild_horse Pokaż wiadomość

Chyba każda pralka tak ma, ten czas jest zawsze orientacyjny (bo zależy od wielu rzeczy, typu ułożenie pranie do wirowania czy sprawdzenie czy wszystkie etapy zostały wykonane itd.).

Moja mama i teściowa mają elektroluxa, mama od 5 lat, teściowa chyba rok krócej i też są zadowolone. W sumie przez ostatnie lata nie słyszałam u nikogo narzekań na pralki na żadną markę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-27, 12:14   #136
madzix170
Raczkowanie

Nie ma się co oszukiwać. Najważniejszym kryterium wyboru będzie jednak cena. Jeśli fundusze są nieograniczone to proponowałabym Miele. Mama kupiła sobie pralkę 12 lat temu a działa i nadal wygląda super ja w ciągu 5 lat przeżyłam na wynajmowanym mieszkaniu 2 pralki Amica (niestety od razu widać że to klasa budżetowa). Teraz po kolejnej wyprowadzce na swoje stwierdziłam że nie będę oszczędzać ale na Miele to mi jednak szkoda 5 tys zł kupiłam Boscha (pralka 8 kg do tego z tej samej serii suszarka wszystko w klasie energetycznej co najmniej A ++). Ma tą opcję vario perfect. Super sprawa. Do tego bardzo cicha. Koleżanka ma Siemensa jest równie dobry właściwie wydaje mi się że to to samo co mój Bosch robiony pod szyldem Siemens.
madzix170 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-05, 05:30   #137
n_bb
BAN stały

Udało się coś kupić? Pytam, bo też zastanawiam się jaką pralkę wybrać.
n_bb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-05, 05:47   #138
zabula87
Wtajemniczenie

Ja mam pralkę Indesit od ponad 3 lat i jestem zadowolona. Moja ma pojemność 6kg Indesit Eco Time IWD 61052. Ma pranie butów, odzieży sportowej, delikatnych tkanin, jeansów itp. no i szybkie pranie w 15 min dla odświeżenia.

od 30.04.2004 MY
28.04.2012 ślub
zabula87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-05, 08:07   #139
mbrs
BAN stały

Jeśli miałabym wybierać pralke to postawiłabym na pralkę Bosch-a. Miałam pralkę tej firmy na wynajmowanej stancji i była naprawdę dobra. Programów jest sporo, wszystko dobrze dopierają. Podoba mi się również oznaczenie. Wszystko na wyświetlaczu jest bardzo czytelne.
Zerknij sobie jeszcze tutaj: http://www.hotprice.pl/ranking-pralek.php - w rankingu Bosch jest na 2 pierwszych miejscach.

Jeszcze polecana jest marka Indesit. Moja mama ma tę pralkę. Nie była droga a również jest praktyczna.
mbrs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-05, 08:23   #140
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez mbrs Pokaż wiadomość
Jeśli miałabym wybierać pralke to postawiłabym na pralkę Bosch-a. Miałam pralkę tej firmy na wynajmowanej stancji i była naprawdę dobra. Programów jest sporo, wszystko dobrze dopierają. Podoba mi się również oznaczenie. Wszystko na wyświetlaczu jest bardzo czytelne.
Zerknij sobie jeszcze tutaj: http://www.hotprice.pl/ranking-pralek.php - w rankingu Bosch jest na 2 pierwszych miejscach.

Jeszcze polecana jest marka Indesit. Moja mama ma tę pralkę. Nie była droga a również jest praktyczna.
Żałosny ten ranking...opierać się na opiniach pisanych przez klientów sklepów związanych z portalami Ceneo czy Skąpiec,gdzie klienta po zakupie proszę o opinie. A co może się stać z pralką zaraz po zakupie i kilku pierwszych użyciach

Do tego opiera się tylko na kilku markach, nie ma tam polecanej na całym świecie marki Miele czy Smeg. To są produkty mniej popularne i przez to nie ma aż tyle opinii.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-08, 05:36   #141
Novakovskax3
Raczkowanie

http://www.euro.com.pl/pralki/bosch-...src=aw.ds#opis
czy ktoś posiada takową? Jak się spisuje? Jest to moje małe marzenie, które będę realizować :P Ktoś, coś? Pralka Bosch Serie 8 Logixx

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

O widzę, że Madzix masz ją... Jak się użytkuje? Godna ceny?
Novakovskax3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-03, 08:30   #142
ramona28
BAN stały

Ja mam obecnie model Candy. Jestem zadowolona. Kupiłam bo spodobał mi się ich model slim . Mam niewielką łazienkę a pralka ma głebokość 33 cm tak wiec jest przejście ( jakbym kupiła większą to byłoby w łazience ciasno).
Pralka ma wiele programów oraz wszystko jest dobrze z przodu opisane. Licznik odlicza czas do końca prania.Jak na taka głębokośc ma pojemność 5 kg.

Nie pamiętam ile dokładnie kosztowała ale nie była droga ( ok 1200 zł ).
ramona28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-04, 15:24   #143
gregia
Zakorzenienie

Ja z kolei ciągle szłyszę narzekania na Candy. Teściom się pralka zepsuła po 1,5 roku użytkowania. Znajomi mieli to co rusz się coś działo. Ile ludzi, tyle opinii
gregia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-12, 10:49   #144
n_bb
BAN stały

Może trafili po prostu na taki model Ja mam w łazience również pralkę marki Candy i nie mogę narzekać. Programów sporo. Jest to już starszy model tak więc nie napiszę jaki bo kupowałam prawie...7 lat temu. OBecnie rozglądam się jednak za czymś wiekszym bo rodzina nam się powiększyła i częściej się pranie robi. Swoją drogą to widziała, że Candy oferuje w swoich nowszych modelach dość ciekawe technologie. Na przykład sterowanie pralkę za pomocą wifi Widział ktoś?
n_bb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-10, 15:12   #145
juszczik
Przyczajenie

Poleci ktoś coś, naprawdę dobrą pralkę? Po tym co tu przeczytałam xxx to interesuje mnie pralka ekologiczna i ekonomiczna.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-09-29 o 16:48 Powód: Link.
juszczik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-06-25, 20:47   #146
Darkana
Raczkowanie

A może pralko-suszarkę? Za jednym razem można uprać i wysuszyć pranie fajna sprawa Ja mam electroluxa dokładnie to taką : http://www.electrolux.pl/Produkty/Pr...ce/EWW1697SWD/ Jest bardzo cicha, wygodna i pojemna. Można wrzucać do niej nawet te najdelikatniejsze ubrania
Darkana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-05, 06:52   #147
MyaMK
BAN stały

Czytałam o tych pralkach DualCare, że poza cała swoją delikatnością dla ubrań ma też ten menadżer którym można sterować pralką tak jak nam wygodnie Poza tym daje electrolux na nie 10 lat gwarancji, więc zakup faktycznie do przemyślenia.
MyaMK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-08-05, 06:03   #148
izzsa
BAN stały

Ogólnie to Candy ma bardzo dobre pralki. Sama mam ich pralkę od prawie roku i jest zdecydowanie lepsza niż moja poprzednia. Głównie z uwagi na programy. W poprzedniej brakowało mi bardzo tego,że nie było krótkich programów. Obecna ma ich kilka tak więc można sobie coś na szybko przeprać. Poza tym ma również program do sportowych butów, z którego latem korzystam bardzo często....

Cena nie była wysoka. Nie pamiętam już dokładnie ile dalam ale coś około 1000 zl.
izzsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-06, 12:23   #149
anka2828
Raczkowanie

Najlepsze na świecie są pralki Miele ,pod względem wytrzymałości żadna firma nie ma szans ,są drogie to fakt ale płaci się za jakość
Natomiast odradzam pralki Amica są bardzo awaryjne w Niemczech średni model tej pralki kosztuje 222e czyli taniej jak w Polsce ,żadna inna pralka nie kosztuje tak mało
Ja mam Siemens jestem zadowolona ,na razie nie ma z nią kłopotu
anka2828 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-29, 12:30   #150
trams
BAN stały

Ja również słyszałam o tych pralkach Miele ale potem z ciekawośći zobaczylam sobie ile takie pralki kosztują i nie nie nie. Nie jest to na moje fundusze Może kiedyś jak będę zarabiała zdecydowane więcej ale jak na razie to jedyny segment na jaki mnie stać to pralki w cenie 1000-1500 zł . Nie więcej. Aktualnie również się rozglądam za nowym sprzęcikiem do łazienki. Słyszał ktoś może o pralkach Candy smart? W sensie o ich połaczeniu z telefonem. jak się to sprawdza?
trams jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości