![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
Dot.: Pralko suszarka
Szkoda pieniędzy, kupiliśmy i praktycznie suszarka jest nieużywana, ciągnie dużo prądu, a ubrania sa strasznie pogniecione, masakra z prasowaniem.
![]() |
#122 |
Raczkowanie
|
Dot.: jaką pralkę kupić? - jakie polecacie?
witajcie, odświeże wątek...
jakie pralki z obecnych na rynku polecacie??? Rozważam boscha albo samsung? Na pewno nie whirpoola;/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
BAN stały
|
jaka pralka ?
witajcie sory ze tu ale najwiecej przegladajacych jest na tym pokoju...
Mam maly problem z wyborem pralki wiec chce zasiegnac opinii fachowcow czyli was drogie wizazanki. (bo sprzedawcy w sklepach sa niedouczeni), Interesuje mnie jaka marka jest najmniej awaryjna, a jezeli juz sie zdarzy awaria to zeby mnie nie kosztowala duzo nerwow i kaski. Jakie modele pralek /firm macie i jak sie sprawuja ? jakich produccentow pralek unikac? Z gory dziekuje i pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Konto usunięte
|
Dot.: jaka pralka ?
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pralko suszarka
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#126 |
Zakorzenienie
|
Umarłam
![]() Ale Elektrolux - też polecam ![]()
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2015-06-22 o 09:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że nie zrozumiałaś mojego posta. Umieram nie z powodów takich, że ktoś ma łazienkę wielkości paznokcia, bo to częste (niestety) w dzisiejszych czasach. Umieram, kiedy ktoś salonem nazywa niewielkie pomieszczenie pełniące funkcję kuchni/jadalni/pralni i pewnie telewizorni też, jednocześnie.
![]() |
#129 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
BAN stały
|
a ja sie zastanawiam nad beko.... co myslicie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Moje siostry mają beko, jedna od ponad 3 lat a druga od ponad roku, nie miały jak na razie z nimi problemów. Też miałam kupić beko, ale ostatecznie dostaliśmy upust na amicę i gwarancję na 5lat i na nią się zdecydowaliśmy (także ze względu na rozbieralny bęben i łatwość wymiany łożysk).
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Różnie. Moi rodzice mają Whirlpool od ponad 8 lat i nigdy się nie zepsuła. Pierze porządnie, w miarę oszczędnie i ma sporo programów jak na pralkę 8-letnią, a droga nie była
![]() Ja kilka miesięcy miałam Samsunga, byłam bardzo zadowolona bo w praktycznie każdym programie mogłam dodatkowo ustawić temperaturę, ilość obrotów, dodatkowe namaczanie i chyba jeszcze kilka innych bajerów. Plusem był też duże "drzwiczki". Jedynym mankamentem były kłamstwa jeśli chodzi o czas pozostały do końca prania - u naszej pralki jedna minuta przeciągała się do trzech :P
![]() |
#134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama i teściowa mają elektroluxa, mama od 5 lat, teściowa chyba rok krócej i też są zadowolone. W sumie przez ostatnie lata nie słyszałam u nikogo narzekań na pralki na żadną markę ![]()
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja mama i teściowa mają elektroluxa, mama od 5 lat, teściowa chyba rok krócej i też są zadowolone. W sumie przez ostatnie lata nie słyszałam u nikogo narzekań na pralki na żadną markę ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Raczkowanie
|
Nie ma się co oszukiwać. Najważniejszym kryterium wyboru będzie jednak cena. Jeśli fundusze są nieograniczone to proponowałabym Miele. Mama kupiła sobie pralkę 12 lat temu a działa i nadal wygląda super ja w ciągu 5 lat przeżyłam na wynajmowanym mieszkaniu 2 pralki Amica (niestety od razu widać że to klasa budżetowa). Teraz po kolejnej wyprowadzce na swoje stwierdziłam że nie będę oszczędzać ale na Miele to mi jednak szkoda 5 tys zł kupiłam Boscha (pralka 8 kg do tego z tej samej serii suszarka wszystko w klasie energetycznej co najmniej A ++). Ma tą opcję vario perfect. Super sprawa. Do tego bardzo cicha. Koleżanka ma Siemensa jest równie dobry właściwie wydaje mi się że to to samo co mój Bosch robiony pod szyldem Siemens.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
BAN stały
|
Udało się coś kupić? Pytam, bo też zastanawiam się jaką pralkę wybrać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam pralkę Indesit od ponad 3 lat
![]()
![]() |
#139 |
BAN stały
|
Jeśli miałabym wybierać pralke to postawiłabym na pralkę Bosch-a. Miałam pralkę tej firmy na wynajmowanej stancji i była naprawdę dobra. Programów jest sporo, wszystko dobrze dopierają. Podoba mi się również oznaczenie. Wszystko na wyświetlaczu jest bardzo czytelne.
Zerknij sobie jeszcze tutaj: http://www.hotprice.pl/ranking-pralek.php - w rankingu Bosch jest na 2 pierwszych miejscach. Jeszcze polecana jest marka Indesit. Moja mama ma tę pralkę. Nie była droga a również jest praktyczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Do tego opiera się tylko na kilku markach, nie ma tam polecanej na całym świecie marki Miele czy Smeg. To są produkty mniej popularne i przez to nie ma aż tyle opinii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
http://www.euro.com.pl/pralki/bosch-...src=aw.ds#opis
czy ktoś posiada takową? Jak się spisuje? Jest to moje małe marzenie, które będę realizować :P Ktoś, coś? Pralka Bosch Serie 8 Logixx ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ---------- O widzę, że Madzix masz ją... Jak się użytkuje? Godna ceny? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
BAN stały
|
Ja mam obecnie model Candy. Jestem zadowolona. Kupiłam bo spodobał mi się ich model slim . Mam niewielką łazienkę a pralka ma głebokość 33 cm tak wiec jest przejście ( jakbym kupiła większą to byłoby w łazience ciasno).
Pralka ma wiele programów oraz wszystko jest dobrze z przodu opisane. Licznik odlicza czas do końca prania.Jak na taka głębokośc ma pojemność 5 kg. Nie pamiętam ile dokładnie kosztowała ale nie była droga ( ok 1200 zł ). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
Ja z kolei ciągle szłyszę narzekania na Candy. Teściom się pralka zepsuła po 1,5 roku użytkowania. Znajomi mieli to co rusz się coś działo. Ile ludzi, tyle opinii
![]()
![]() |
#144 |
BAN stały
|
Może trafili po prostu na taki model Ja mam w łazience również pralkę marki Candy i nie mogę narzekać. Programów sporo. Jest to już starszy model tak więc nie napiszę jaki bo kupowałam prawie...7 lat temu. OBecnie rozglądam się jednak za czymś wiekszym bo rodzina nam się powiększyła i częściej się pranie robi. Swoją drogą to widziała, że Candy oferuje w swoich nowszych modelach dość ciekawe technologie. Na przykład sterowanie pralkę za pomocą wifi Widział ktoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Przyczajenie
|
Poleci ktoś coś, naprawdę dobrą pralkę? Po tym co tu przeczytałam xxx to interesuje mnie pralka ekologiczna i ekonomiczna.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-09-29 o 16:48 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Raczkowanie
|
A może pralko-suszarkę? Za jednym razem można uprać i wysuszyć pranie fajna sprawa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
BAN stały
|
Czytałam o tych pralkach DualCare, że poza cała swoją delikatnością dla ubrań ma też ten menadżer którym można sterować pralką tak jak nam wygodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#148 |
BAN stały
|
Ogólnie to Candy ma bardzo dobre pralki. Sama mam ich pralkę od prawie roku i jest zdecydowanie lepsza niż moja poprzednia. Głównie z uwagi na programy. W poprzedniej brakowało mi bardzo tego,że nie było krótkich programów. Obecna ma ich kilka tak więc można sobie coś na szybko przeprać. Poza tym ma również program do sportowych butów, z którego latem korzystam bardzo często....
Cena nie była wysoka. Nie pamiętam już dokładnie ile dalam ale coś około 1000 zl. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Raczkowanie
|
Najlepsze na świecie są pralki Miele ,pod względem wytrzymałości żadna firma nie ma szans ,są drogie to fakt ale płaci się za jakość
Natomiast odradzam pralki Amica są bardzo awaryjne w Niemczech średni model tej pralki kosztuje 222e czyli taniej jak w Polsce ,żadna inna pralka nie kosztuje tak mało Ja mam Siemens jestem zadowolona ,na razie nie ma z nią kłopotu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
BAN stały
|
Ja również słyszałam o tych pralkach Miele ale potem z ciekawośći zobaczylam sobie ile takie pralki kosztują i nie nie nie. Nie jest to na moje fundusze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.