![]() |
#121 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
Cytat:
Ja jestem z nich kompletnie niezadowolona. Terminy tragedia. Byłam u endo na ostatniej wizycie przed porodem. Powiedziała, że mam przyjść dwa miesiące po porodzie na kontrolę. Czyli u mnie koniec października albo i wcześniej jeśli wcześniej urodzę. I co? Ledwo udało mi się na połowę listopada zapisać. Jakbym po porodzie się zapisywała to by pewnie był termin na koniec roku... U nich termin "niezwłocznie" do endo to 2-3 miesiące, chyba że przyjdziesz z kartką od endo na kiedy masz się umówić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Zadomowienie
|
Cholera, to niedobrze :/ będę próbować do jakubowa, ale na razie jeszcze nie dostałam oficjalnie info ze nas przenoszą, wiec martwię się na zapas...
Danae, współczuję samopoczucia, trzymaj sie kochana, juz niedługo będziesz miala Szymonka obok siebie ![]() Lykasz apap na ból głowy czy nic? Ja dziś odebrałam wyniki testu pappa, prawidłowe. Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-07-24 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Zakorzenienie
|
Danae współczuje. WIem co czujesz. CHoć głowa boli mnie rzadziej juz. Ja szczególnie rano się męczę. Problem ze zrobieniem obiadów. Problemy ze spaniem co raz gorsze. No, ale trzeba przeżyć
![]() A Ty będziesz rodziła SN czy CC? Oczywiście do końca nie przewidzisz, ale jaki jest plan? ![]() W ogóle zaczęłam 30 tc wczoraj ![]() Eleo gratuluje dobrych wyników testu ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
Danus chyba gratulowalas na innym wątku ale nie zaszkodzi jeszcE raz;-) dziękuję bardzo.
Współczuję samopoczucia, ale podobno idzie pogorszenie pogody wiec jest szansa ze troszkę odpoczniecie. Ja co prawda lato kocham ale 36 stopni to troche przesada W pracy nawet nie mamy klimy tylko jakiś wiatrak.W połowie dnia już można poprostu paść.. Eleo super że wyniki prawidlowe ![]() Jeju jak ja nic niewiem :-( Mała tez bym chciała rodzic siłami natury,poczuć ten ból o którym wszyscy mówią ze znika jak tylko położną ci maluszka,ale różnie to może być.Nie wiadomo co nam pisane.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Rozeznanie
|
Witam się w 29 tygodniu!
![]() W piątek mam wizytę, nie mogę się doczekać! Tak dawno nie widzialam mojej córeczki ![]() Zdrowia mamuski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdjęcie śliczne ![]() Udało nam się wczoraj zwiedzić Kamieńskiego, do tego oprowadzała nas położna, którą chcieliśmy wynająć (zupełny przypadek), także się dogadaliśmy i mamy wszystko załatwione ![]() Edytowane przez 201701300931 Czas edycji: 2015-07-26 o 13:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Rozeznanie
|
Danae i jak wrażenia z Kaminskiego? A na Borowskiej byłaś?
Danae pamiętam jak zaczynalas stymulację a juz w razie W możesz mieć CC ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Wozeczek juz masz? Nie pamietam czy pisalas:p lepiej się już czujesz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Samopoczucie byle jakie. Naprawdę czekam już na koniec. Wózek mam. Jutro mi ostatnie paczki z allegro przyjdą i nic mi już nie będzie brakować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie cholerka męczy strasznie chyba spojenie łonowe. Nie wiem czy się nie rozłazi, a to nie dobrze i może się skończyć CC. Musze powiedzieć ginowi, żeby zbadał co tam sie dzieje, bo już łazić prawie nie mogę ![]() Jak to szybko minęło. Dopiero się szpikowałyśmy zastrzykami a tu poród tuż tuż ![]() Tez mam prawie wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#130 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() U mnie dziś rozpoczyna się 12 tydzień ![]() EMI piękny brzusio ![]() Eleo gratuluję dobrych wyników testu :-* U mnie od 3 dni senność wróciła, denerwuje mnie to, bo nie lubię tyle spać, chodzę potem jakaś taka nie teges i do niczego się nie nadaję :P
![]() |
#131 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#132 |
Konto usunięte
|
Mordsith korzystaj z tego spania póki możesz! Nawet nie wiesz jak tęsknię za przespaniem więcej niż 3 godzin ciągiem...
Dzisiaj segreguję i układam w pokoju ubranka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale u Ciebie już wszystko tak blisko.. mam wrażenie jakby u Was ten czas tak zasuwał, a u mnie każdy tydzień wlekł się w nieskończoność ![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Danae jaką masz dużą torbę? Jedną bierzesz czy 2 dla siebie i malucha osobno? Ja już nie wiem jaką mam wziąć
![]() |
#135 |
Zadomowienie
|
dziewczyny patrzcie na to (fragment informacji o wizycie premier Kopacz na Kamienskiego w szpitalu):
Według dyrektora podczas spotkania z premier zapadła decyzja, że Wrocław zostanie podzielony na rejony położnicze. Chodzi o to, by równomiernie rozmieścić pacjentki, a nie tylko w jednym szpitalu. Więc przede wszystkim będą obowiązywały rejony, a jak będą wolne miejsca, to będziemy przyjmować pacjentki, które chcą u nas rodzić. Ale w pierwszej kolejności musimy zabezpieczyć miejsca dla naszego rejonu - mówił prof. Witkiewicz. Po decyzji o zawieszeniu dra Malinowskiego w pełnieniu obowiązków ordynatora oddziału ginekologiczno-położniczego, na oddziale przeprowadzono wewnętrzną kontrolę. Prowadzona na oddziale kontrola, w obecności przedstawiciela konsultanta wojewódzkiego ds. położnictwa i ginekologii, nie stwierdziła uchybień w merytorycznym, sanitarno-epidemiologicznym i w specjalistycznym postępowaniu personelu medycznego. Komisja nie stwierdziła również skandalicznych warunków, o których mówił dr Janusz Malinowski - napisała dyrekcja szpitala w oświadczeniu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Eleo ja jestem bardzo ciekawa jak chcą Wrocław na rejony podzielić. Jak ja mieszkam w części, w której nie ma szpitala to gdzie mnie przypiszą. Tam gdzie jest najbliżej czy najszybciej dojechać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Rozeznanie
|
Ciekawe? Jak bylam w szpitalu 2 lipca to dr mowil ze nie ma rejonizacji... dziewczyna (z wro, 3 dzieci) z wątku mamusiowego radzila przed porodem dzwonic na 112 i sprawdzić w którym szpitalu sa miejsca na porodowce
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Tylko wro by podzielili? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja dzwonić nie zamierzam, bo nie życzę sobie trafić na salę ogólną w jakimś szpitalu. Mi położna z Kamieńskiego na którą się zdecydowałam kazała dzwonić do siebie, też żebym za szybko nie przyjechała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Wtajemniczenie
|
Hej babeczki
![]() Teraz to dopiero nie mam nA nic czasu ![]() Od ponad 2 tygodni Jezdzimy spacerowka od naszego Pajero. Jest super i mam tylko jedno ale! Pasy! Są jakies dziwne taki plastik bleeeee. Muszę popatrzec czy da sie je wymienic. Bo np w krzesełku do karmienia sa takie fajne a w wozku lipne. No nic to jedyny problem. Wiec zwrocciw przy zakupie na to uwage! U nas wszystko ok ![]() ![]() Trzymajcie się ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Buziaczki dla duuużej Misi ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- O właśnie w Polsacie mają mówić o tej sprawie szpitala we Wrocku
![]() |
![]() |
#141 |
Konto usunięte
|
mala spakowałam się w końcu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Zadomowienie
|
Danae, a napiszesz co masz w tej wielkiej walizce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Konto usunięte
|
Ona nie jest wielka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zadomowienie
|
Te gatki jednorazowe i podkłady kupowałas w aptece gemini? Co to w ogóle sa te podkłady? Do czego to służy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Konto usunięte
|
Tak, higieniczną wyprawkę mam z gemini. Było taniej niż na allegro. Podkłady poporodowe są na łóżko w szpitalu, żeby im nic nie zabrudzić jak będziesz mieć odchody poporodowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj tez zamówiłam z gemini, kosmetyki dla mnie i córci, art. Hig, laktator, fride itp. troche tego się nazbieralo. Dlugo robilam zam i chyba bede miala wszystko. Jeszcze wanienka, wozek ( zam w ten pt), koszule do karmienia i basta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moja lista, ale każda musi się dowiedzieć do dają w szpitalu ![]() DLA MAMY SZPITAL Telefon i ładowarka Koszule nocne Szlafrok cienki Kapcie Klapki pod prysznic 5 Skarpetki cienkie Ręcznik duży i mały Ręczniki jednorazowe Podpaski poporodowe 2 opakow lub 1 3 Podkłady poporodowe duże 60x90 Majtki poporodowe 6szt siateczka Biustonosz do karmienia Krem na brodawki MAltan Wkładki laktacyjne Żel pod prysznic, gąbka Wazelina Żel do higieny intymnej (tamtum rosa) Szczoteczka, pasta Szampon do włosów i suchy szampon Dezodorant w chusteczkach Mini ręcznik Saszetki Palmers Woda i przekąska Czekolada 70 % Szczotka do włosów Gumki, spinki Dezodorant 2 Butelki z dziubkiem i tamtum rosa do przemywania krocza po porodzie super pomaga szczególnie przy nacięciu (woda przegotowana) a 2 do picia Laktator talerzyk, kubek, sztućce Nakładki na sedes Papier toaletowy Chusteczki do hig. intym. Dowód Karta ciąży Wynik grupy krwi Wynik GBS DLA MALUSZKA DO SZPITALA Pieluszki jednorazowe 1 paczka Pieluszki tetrowe 1 szt Śpioszki pajace 1szt ( w razie czego, bo dają w szpitalu u nas ciuszki) Rożek ( u mnie dają) Niedrapki Skarpetki Czapeczka Chusteczki nawilżane
![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, ze podkładów musze dokupić tzn podpasek bo przyjaciółka zużyła 4 paczki a jeszcze wtedy dawali w szpitalu więc sporo brała stamtąd. No ale nie wiadomo jak z nas będzie leciało. ALbo męża przeszkolę co trzeba kupić to skoczy do ROssmana, bo tak to by mi przyjechał ze zwykłymi podpaskami albo co gorsze wkładkami ![]() Danuś a słyszłaś o wkładaniu sobie dowcipnie tabletek z oleju wiesiołka? Położna kazała od 38 tygodnia wkładać, żeby szyjkę rozmiękczyć. Eh przez jedną z naszego wątku mamusiowego przeczytałam o tej Pannie Izabeli ![]()
![]() |
![]() |
#150 |
Wtajemniczenie
|
W przeciągu kilku dni na wątku ciężarnych z terminem na luty jak mój dwa płody okazały się obumarłe, serce przestało bić... Jakiego ja teraz mam stresa żeby wszystko było dobrze.. Martwi mnie już wszystko :-(
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.