![]() |
#121 | |
ctrl alt delete
|
Dot.: Co myślicie o Matce 15-orga dzieci proszącej o specjalną emeryturę?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam ile w Polsce jest kobiet które urodziły 15 czy więcej dzieci i właśnie piszą pisma o specjalną emeryturę czy rentę. No i co z matkami 14 dzieci? Jak tak dalej pójdzie to i byłe prezydentowe może napiszą o specjalne emerytury bo miały więcej niż 3 dzieci.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Wtajemniczenie
|
Masakra.
Ciekawi mnie jednak dlaczego kobieta dostała tę emeryturę, skoro większość komentarzy na wyborczej, onecie i tutaj jest bardzo temu przeciwna. To trochę taki samobójczy strzał do własnej bramki ze strony Kopacz, właśnie w świetle trwającej kampanii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
Bo ta kobieta nie ma za grosz wyczucia społecznych nastrojów. W ogóle szkoda gadać o niej. Taki z niej Premier jak ze mnie Gagarin. Ona pociągnie PO na dno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
Alez mi ten wątek podniosl cisnienie. Za co ta kobieta dostala emeryturę? Za glupotę? To jest niewiarygodne. Ona mogla isc do pracy miliony razy, ale tego nie zrobiła. Zrobiła za to armię dzieci, które już dawno dziećmi nie są, więc niech teraz matce wynagrodzą.
Kopacz chyba na głowę upadła.
![]() |
#126 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5258237 1]Bo ta kobieta nie ma za grosz wyczucia społecznych nastrojów. W ogóle szkoda gadać o niej. Taki z niej Premier jak ze mnie Gagarin. Ona pociągnie PO na dno.[/QUOTE]
Właśnie że ma. Internet to nie cały świat, ja jestem przekonana że większość była za przyznaniem tej kobiecie emerytury i uznanie jej zasług. Poza tym spójrzcie na demoty i inne - w jednym woooow Korwin nasz krul, a w następnym oesu, w Polsce dzieciątka głodują, jak PAŃSTWO mogło na to pozwolić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5258237 1]Bo ta kobieta nie ma za grosz wyczucia społecznych nastrojów. W ogóle szkoda gadać o niej. Taki z niej Premier jak ze mnie Gagarin. Ona pociągnie PO na dno.[/QUOTE]
Zgadzam sie całkowicie, ona sie zachowuje jakby nie słyszała i nie widziała komentarzy do swoich działan. Albo jej sztab nie widział. ale z drugiej strony jak tak mysle, to tutaj chyba cokolwiek by nie zrobiła to i tak zostałaby zakrzyczana, ze zrobiła zle bo przeciwnicy obrócą to przeciwko niej (daje - rozdaje nasz hajs, nie daje - jak tak mozna, nie docenia, zostawia na lodzie). to była chyba kwestia wyboru o jakich wyborców chce walczyc. Powalczyła o ludzi siedzących na socjalu, bo panstwo da na dziecko. Założę sie, ze beda zachwyceni, czesc pewnie pisze juz swoje listy do pani premier. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może na ich poparcie Pani Kopacz liczy. Teraz kolejne kobiety mogą zacząć pisać swoje wnioski. Podejrzewam, że skończy się na jednym takim przypadku - na pokaz. Nowy premier niech się potem tłumaczy, dlaczego nie chce dać specjalnej emerytury biednym matkom. Nie to co Pani Kopacz. Ona była dobrym Premierem i pomagała ludziom w potrzebie. Gdyby została wybrana ponownie wielodzietne rodziny miałyby lepiej ![]() Nie od dziś wiadomo, że wielodzietne, niepracujące rodziny mają większe przywileje niż osoby harujące od świtu do nocy i opłacające wszelkie możliwe składki ![]() Edytowane przez Iska00 Czas edycji: 2015-08-29 o 14:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zresztą Kopacz to sobie może chcieć dać jej tą emeryturę. Wszystko zależy od prezesa ZUSu, bo on nadaje według własnego uznania. Dlaczego ona ze swoich pieniędzy nie weźmie 3 takich osób i im osobiście nie pomoże, tylko zmusza do tego wszystkich? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Konto usunięte
|
Trochę się pod tym względem zmienia. Ludzie coraz częściej jednak liczą pieniądze. Im dłużej trwa system rynkowy, tym częściej na obiecanki cacanki obywatel pyta - a z czego zapłacisz?
Pewnie, że komunistyczna mentalność też trzyma się jeszcze mocno u niektórych grup, z tym, że to nie byli nigdy wyborcy PO. Takimi posunięciami jak ta emerytura (no przecież wszyscy pamiętają, że rok wcześniej wydłużono wiek przechodzenia na emeryturę i okradziono obywateli z prywatnych pieniędzy w OFE !) czy inne przywileje obiecane przed wyborami, Kopacz odpycha od siebie stary swój elektorat, a wbrew pozorom nowego nie przyciągnie. Ci co lubią dostawać za nic i którym się 'należy' lubią siedzieć po prawicy (nawet nie na lewo). I wcale nie zamierzają się stamtąd ruszać oddając głos w wyborach. Jak to mówią - rubla straciła, cnoty nie zachowała. Już jest po PO. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2015-08-29 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
ctrl alt delete
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Zakorzenienie
|
Smuci mnie fakt, że napłodziła, bo "bóg dawał to co ja biedna miałam począć?" dostała emeryturę (małą, bo małą, ale jest), gdzie nie płaciła ZUSu czy KRUSu, gdy inni robią to, bo premierowa liczy na głosy w nadchodzących wyborach. A matki, które potrzebują wszelkich dodatków na niepełnosprawne dzieci, albo takie emerytury, gdyż całe życie oddały się na niczemu winne dziecko może zapomnieć, bo co to 1 dziecko, które nie płaci podatków, nie pracuje i nie utrzymuje pachołków na Wiejskiej. A ta? Istny wzór do naśladowania! Toż to +15 następnych polaków.
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
Czuję się tym zażenowana. Czyli wystarczy narobić sobie dzieciaków, zajmować się nimi lepiej lub gorzej i dostawać taką emeryturę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | ||
Konto usunięte
|
hahaha bez kitu xDDD ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
nawet we wsi moje wujstwo na takich ludzi mówi "dziecioroby tfu tfu" ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
ze te kobiety mamy na pełen etat i inne wyższe szkoły lansu i baunsu poczują się oszukane powiedzą: może mam xxx dzieci i jest to o xxx mniej ale nadal jest mi trudno i nie rozumiem czemu ona ma a ja nie jak ja to nawet chcę pracować ale pracy nie ma :P to jest najpiękniejszy strzał w stopę ever |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Wizażowy Kot Igor
|
Nie sądzę. Czy Duda obiecując po 500 zł na każde dziecko strzelił sobie w kolano? Przeciwnie: mnóstwo naiwnych dało się na to nabrać.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Konto usunięte
|
Jakie tam mnóstwo skoro frekwencja była dość kiepska jak na wybory prezydenckie, a wygał z przewagą kilku procent nad Komorowskim. Faktem jest, że jak na kandydata z nikąd, Kaczyński sprawnie go wypromował. I nie chodziło o żadne pięć stów, ani nawet o milion, udało się po prostu ludowi cynicznie wcisnąć, że oto idzie zmiana, czytaj: nie PO. I tyle.
Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2015-08-29 o 16:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
A matki 13-15 dzieci już pewnie swoje listy wysłały ![]() Przeraża mnie swoją drogą jedna rzecz. Mam na fejsie znajome, niby wykształcone i pracujące, które TEŻ UWAŻAJĄ, że opieka nad dziećmi to praca i państwo powinno płacić ![]() Wyborczynie skrajnej lewicy. W sumie logiczne, chociaż bardziej spodziewałabym sie tego po PiS-ie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Weszlam na dyskusje na tvp.info i widze szerokie poparcie decyzji Kopacz
![]()
![]() |
#142 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
Włączę kompa, to pooglądam sobie profile komentujących ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
Zakorzenienie
|
nie rozumiem dlaczego ta kobieta ma dostawać jakąś specjalną emeryturę, chce miech stały dochód ok niech jej mąż daje co miesiąc połowę kasy to będzie mieć. nie pracowała całe życie, nie odprowadzała składek to dlaczego ma być traktowana na równi z kobietą która oprócz wychowywania dzieci chodziła też do pracy i jej się ta emerytura należy. nie czytałam listu i wszystkich postów, nie wiem czy te dzieci to była jej świadoma decyzja czy nie, ale jeśli nie to sorry mogła robić wszystko żeby nie było tych kolejnych dzieci. nie wiem jak było 20 lat temu z wiedzą o antykoncepcji, nie wiem jak jej wiedza wtedy wyglądała, ale skąd się biorą dzieci to chyba wiedziała więc jakby nie chciała to mogła przynajmniej z seksu zrezygnować. nie wiem na jakich ludzi wychowała te dzieci, więc też nie wiadomo czy te lata poświęcone wychowaniu przyniosły pożytek czy nie, bo jeśli jej dzieci należą do tych które korzystają z pomocy społecznej, to co to za zasługa to jej wychowywanie. no sorry ale trzeba decydować albo pracuję całe życie i jak się uda dożyć to dostaję na starość kasę, albo siedzę całe życie w domu i nie mam później nic. ok nie chciała iść do pracy póki najmłodsze nie pójdzie do szkoły, ok a że minęło 30 lat to inna sprawa, ale jak już to najmłodsze poszło do szkoły to kurcze co stało na przeszkodzie żeby iść do pracy choćby na pół etatu, zawsze by coś składek odprowadziła i mogła na starość liczyć choćby na minimalną emeryturę. no bo o pracy w czasie między pojawieniem się pierwszego a ostatniego dziecka to chyba mogła zapomnieć bo o ile by coś znalazła to jaki pracodawca trzymałby długo pracownicę która co chwilę zachodzi w ciążę i jej nie ma. także niestety ale jak wybrała takie życie to powinna pogodzić się z tym że nie powinna kasy teraz dostawać. któraś pisała że praca kobiety zajmującej się domem jest wyceniona na 1300, ok może i jest tyle warta tylko dlaczego niby miałaby taką kasę dostawać kobieta która zajmuje się tylko domem, a kobieta która pracuje a po pracy musi zrobić w domu to samo tylko w o wiele krótszym czasie już by nic z tego tytułu nie dostała, w czym niby ta druga jest gorsza. no i może ona urodziła i wychowywała 15 dzieci, ale w jednym czasie raczej nie miała 15 dzieci do wychowania, jak się najmłodsze urodziło najstarsze miało już 23 lata, inne też już były pełnoletnie a z czasem dzieci jako dzieci miała w domu pewnie coraz mniej.
Edytowane przez stesia Czas edycji: 2015-08-29 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Myślę, że z tak lekkim podejściem do każdej kolejnej ciąży i braku refleksji (nie mówiąc już o działaniu: antykoncepcja, rezygnacja z seksu) jest to już świadoma decyzja.
Również uważam, że mąż powinien jej dawać pieniądze - tak jak czynił to do tej pory. Nie ma wcale niskiej emerytury. Moi dziadkowie łącznie maja tyle, co ten Pan sam. Z resztą emerytura na 100% jest traktowana jako wspólna, ale co szkodzi napisać pismo do Pani Premier. A może się uda. Tutaj nie chodzi o niedostatek, bo takowego w tym domu nie ma. Pewnie nawet alimentów od dzieci, gdyby złożyła wniosek do sądu, nie miałaby przyznanych. Prawie 1000 zł na osobę ciężko nazwać niedostatkiem. To chyba jest trochę tak, że dodatkowa kasa zawsze się przyda. Napisaniem listu nic nie straciła, a mogła coś zyskać. Wychowała dzieci dla państwa, więc się upomniała o kasę od państwa. Moim zdaniem nie wynika to z jakiejś szczególnej potrzeby. Edytowane przez Iska00 Czas edycji: 2015-08-29 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"I wszyscy pracują. Najstarsza na przykład szyje buty, Robert w lesie robi, a tak to: piekarze, stolarze, sklepikarki. Każdy łapie się, co może." Więc faktycznie jeśli pracują w Pl na umowę o prace,nawet za najniższą to pakują dużo forsy do budżetu z zusu. Można i tak na to spojrzeć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dalej nie widzę podstaw żeby cokolwiek stamtąd miała dostać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Coraz bardziej mierzi mnie ten temat.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Wizażowy Kot Igor
|
O ile mi wiadomo, to w III Rzeszy rodziło się dzieci dla państwa. Czekamy zatem, aż w Polsce pojawią się domy lebensborn. Paranoja jakaś.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.