|
|
#121 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: mój chłopak jest brudasem
Cytat:
Mam nadzieję, że jak mu powiem to wszystko, co mi leży na sercu, to się ogarnie. Może on naprawdę nie rozumie, jak mi to przeszkadza. Nie będę już znosić zapachu stóp, od których nawet mojej mamie już po jego wizycie robi się niedobrze.
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
![]() Na rozluźnienie 1:08
Edytowane przez xenon88 Czas edycji: 2015-09-03 o 20:30 |
|
|
|
|
|
#123 | ||
|
czasem troszkę winny
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Kompletnie nie rozumiem Twojego zachowania autorko. Jeszcze zrozumiałabym gdyby facet się nie mył i miał dziwną nadzieję że Ty jednak tego nie wyczuwasz bo on od siebie już smrodu nie czuje. Ale Ty mu komunikujesz "ŚMIERDZĄ CI STOPY" a on Ci mówi "W DUPIE TO MAM, WĄCHAJ JE". Masakra. Chłop okazuje Ci ewidentny brak szacunku, a Ty mu słowa nie powiesz bo mu będzie przykro? Jemu jakoś nie jest przykro że musisz wąchać jego smrody. Jak Ty możesz na coś takiego pozwalać? Ja po takiej odpowiedzi zrobiłabym mu taką awanturę, wypomniała wszystko, że śmierdzi mu z ust, nie myje zębów, nie kąpie się i nie pierze ciuchów bo jest pieprz**ym, śmierdzącym leniem i że jak mu jest nie wstyd jeszcze mnie dotykać albo wchodzić mi do łóżka. Facet WIE że śmierdzi, więc w tym momencie albo zawstydzasz go tak, żeby mu w pięty poszło i żeby nigdy już się nie odważył przyjść do Ciebie w śmierdzących skarpetach, albo każesz mu robić wypad z domu i to skończyć. Wstyd, dorosły, zdrowy facet, wychodzi do ludzi i śmierdzi, jeszcze się pewnie tak pokazuje przed Twoją rodziną czy znajomymi. Pewnie już wszyscy Wam tyłki obrabiają jak możesz w ogóle nie brzydzić się kogoś takiego dotykać jednym palcem. Ogarnij się dziewczyna, bo zachowujesz się jak jakaś kompletna lebioda.
|
|
|
|
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
napisałaś, że jak będzie w sobotę śmierdział, to mu powiesz. a jak nie będzie, to temat nie wypłynie? bo wg mnie powinien wypłynąć tak czy siak. |
||
|
|
|
|
#127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A od dzis do za 50 lat jest mnostwo czasu i dziewczyna na sto procent bedzie (w jakis miesiac pewnie max) wiedziala na czym stoi ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#128 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
Zakorzenienie
|
to co jest totalnym zaniedbaniem autorki to ze nie powiedziala nic wczesniej, a tym samym wyglada to jakby akceptowala sytuacje, wiec chlopak nie ma pojecia ze cokolwiekk jest nie ok i mu ze wszystkim super wygodnie
a jak autorka sie nie nauczy asertywnosci i bronienia wlasnych granic to potem to juz nie bedzie tylko problem brzydkiego zapaszku ale np tego ze pan nie bedzie sie z nia liczyl w zancznie powazniejszych sprawach |
|
|
|
|
#130 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cooooooooooooo
|
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
asertywna czy nie, tu nie chodzi o lepsze miejsce w kinie, tylko o dość podstawowy komfort bytu. to nie jest kwestia dobre vs lepsze, tylko jej się robi niedobrze od niego. jeśli, droga autorko, nie jesteś w stanie w takiej sytuacji postawić granicy i powiedzieć, jakie masz oczekiwania, to rozważ może wizytę u psychoterapeuty, bo to nie jest zdrowe. takie osoby jak Ty bardzo łatwo wykorzystywać i warto, żebyś nauczyła się mówić, gdy coś Ci nie leży. zwłaszcza tak bardzo nie leży
|
|
|
|
|
#132 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zakorzenienie
|
a co!
już kiedyś pisałam, dlaczego tak często radzę, nie wiem, czy trafiłaś ale no sorry, przypadek skrajnie nieśmiałej dziewczyny, nie szanującej samej siebie, swoich własnych granic, nie potrafiącej postawić ŻADNEJ granicy - to gdzie, jak nie tu?
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie skonczylam ksiazke "The power of habits" i w niej jest cala historie marketingowa odswiezaczy powietrza wraz z badaniami i otoczka psychologiczna i tam opisano ze ludzie ktorzy sa zaniedbani na ogol sa przyzwyczajeni do siebie w tym "wydaniu" :P ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- a jednak psycholog!
Edytowane przez favianna Czas edycji: 2015-09-03 o 20:48 |
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wierzę, że koleś żyje sobie w bańce mydlanej i wydaje mu się, że jeśli nie weźmie prysznica, nie zmieni skarpet i koszulki i nie użyje dezodorantu, to mimo to będzie pachniał fiołkami. To duży chłopiec. |
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
Przyczajenie
|
Aż tak skrajnie nieśmiała to nie jestem
po prostu naprawdę głupio mi komuś powiedzieć, że śmierdzi. I obojętne czy to "misio" czy byłaby to koleżanka albo wujek Franek/ ciocia Hela.... Po prostu wczuwam się w sytuacje takiej osoby, ja bym się wtedy poczuła, jakby mi ktoś w twarz strzelił
|
|
|
|
|
#138 | |
|
Konto usunięte
|
Pewnie uważa, że już nic mu "nie grozi", autorka jest "jego" i pokazuje swoje prawdziwe oblicze.
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Przepompownia Ścieków
|
Chyba trochę niektóre przesadzacie. Facet od pół roku śmierdzi, nie od lat, więc wie co to woda i mydło. Jeżeli po sobotniej rozmowie on stwierdzi, że ma w d*pie fakt, że śmierdzi, to dziewczyna powinna go spuścić na bambus. Racja, Autorka mogła z nim twardo pogadać o tym po pierwszej takiej sytuacji, no ale nie zrobiła tego, teraz chce to zmienić. Może wyszedł z niego syfiarz rzeczywiście, ale o tym Autorka się przekona po tej decydującej rozmowie. Oby tylko nie zmiękła.
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jej facet na pewno nie jest takim idiotą, przecież sam pewnie wielokrotnie miał szczęście przejść obok jakiegoś menela i skrzywić się przez zapaszek jaki wydziela. Dla dorosłego chłopa który wcześniej się normalnie mył i potrafił wypachnić na spotkanie, na pewno nie jest tajemnicą że jak się tydzień nie wchodziło do wanny, od tygodnia nosi się te same skarpetki, bokserki i koszulki to zwyczajnie będzie to śmierdzieć. I że ten smród obrzydza. Pewnie nie raz czuł odór jak następnego dnia się budził i powąchał kupkę ciuchów sprzed tygodnia. Ale on zamiast wrzucić je do prania, po prostu wszystko na siebie zakłada i leci na spotkanie z dziewczyną. On WIE że śmierdzi. Wie że ona o tym wie. Ale ma to w du**ie. A najgorsze jest to że tu już nie chodzi o sam smród, tylko o to że przez taką głupotę pewnie nikt w otoczeniu autorki nie traktuje tego chłopa poważnie, przy okazji jeszcze niszczy reputacje dziewczyny która musi za niego świecić oczami. Założę się że są tematem numer jeden wśród jej rodziny, gdzie pewnie mama żali się ojcu i rodzeństwo jak to X dzisiaj przyszedł i zasmrodził całe mieszkanie, może nawet opowiada o tym jakimś ciotkom i wujkom. Znajomi pewnie mają z niego niezłą bekę, a na autorkę patrzą z politowaniem jak na desperatkę i pewnie między sobą komentują jak ona może z takim śmierdzielem się bzykać. To nie jest jakieś małe przewinienie. To jest brak szacunku do niej i ich związku. A przed jej rodziną i znajomymi robi z ich związku jakąś parodię. Facet ma w domu bieżącą wodę, mydło, pralkę. Zamiast wejść na 5 minut pod prysznic woli śmierdzieć i robić sobie wstyd. Nie wierzę że to jest taka drobnostka, to jest skrajne lenistwo i pewnie to wyjdzie jeszcze w innych kwestiach. Edytowane przez emma8 Czas edycji: 2015-09-03 o 21:01 |
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety sa sytuacje gdzie czasem trzeba zadbac o siebie nawet jesli wiaze sie to z niemilymi odczuciami.Tak samo jak wtedy kiedy idziesz do dentysty i wiadomo ze to nie jest przyjemne. Life ;P |
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nawet jakbym węch straciła to i tak myłabym się regularnie dla komfortu otoczenia ![]() Są dwa wyjścia czemu on się tak zachowuje: 1. myśli, że nie przeszkadza mi to, tzn. że jest ok, bo powinnam mu to wprost wszystko wygarnąć i może by zrozumiał, że przegiął i zmienił się. 2. zawsze był taki, tylko ukrywał się z tym i znudziło mu się udawanie czyściocha. Nie wiem, ale wiem jedno- w sobotę mu powiem. |
|
|
|
|
|
#145 | |
|
czasem troszkę winny
|
Cytat:
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
Poza tym naiwne jesteście myśląc że facet dopiero od pół roku ma problem z higieną. Pewnie miał problem całe życie, dopiero wchodząc w związek z autorką ogarnął się na dłuższą chwilę i wrócił do stałych nawyków.
|
|
|
|
|
#147 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Przyczajenie
|
Dokładnie on nie jest dzieckiem, tylko dorosłym, wykształconym facetem. To jest po prostu komiczne, że ja mam mu mówić, że ma się umyć, bo on nie wie o tym. Mój tata pracuje fizycznie- po pracy zawsze się od razu myje, goli, zmienia skarpetki. Dorosły, normalny człowiek przecież to rozumie. NIGDY nie czułam od niego takiego "zapachu", jak od mojego faceta, który siedzi sobie za biurkiem w klimatyzowanym pomieszczeniu.
|
|
|
|
|
#149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie usprawiedliwiam go tylko czytam co autorka napisala, a napisala ze przez 3,5 roku wszystko bylo ok. Dla mnie taki czas to nawet jak ktos ma problem z higiena to juz wystarczy zeby nabral zwyklego nawyku. Dlatego nie bronie goscia ale sie dziwie i szukam wyjscia z dziwnej sytuacji innego niz: rzuc smierdziela! |
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Przepompownia Ścieków
|
Cytat:
Nie jest to wykluczone, w sumie sama o tym pisałam wcześniej. Tyle, że to są nawyki, które można szybko zmienić. Uważam, że jeśli człowiek jest naprawdę ogarnięty, to po jednorazowym zwróceniu uwagi powinien zrozumieć, że jego podejście do higieny było nieodpowiednie (przynajmniej na te czasy ). On nie przejawia na razie chęci zmiany, jest mu dobrze. A może po prostu jest betonem i uważa, że to takie męskie czuć pot przesycony testosteronem Bez rozmowy Autorka niczego się nie dowie.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

Mam nadzieję, że jak mu powiem to wszystko, co mi leży na sercu, to się ogarnie. Może on naprawdę nie rozumie, jak mi to przeszkadza. Nie będę już znosić zapachu stóp, od których nawet mojej mamie już po jego wizycie robi się niedobrze.

Bez rozmowy Autorka niczego się nie dowie.