Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-18, 12:57   #121
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Nie wiem, ja po prostu nie widziałam dziecka, które ma więcej niż rok z kawałkiem i które byłoby kp. Wiem, że 10-latka jest dużo starsza od Twojej córki, ale podałam taki przykład, może przesadzony, no bo jak piszesz liczysz na samoodstawienie, a nikt nie powiedział, że Twoja córka odstawi powiedzmy do tych 10 lat dlatego tak mi przyszło do głowy. Mi się to dziwne wydaje tylko przez to, że takie dziecko ma już wszystkie ząbki, je normalne rzeczy, mówi chodzi i mleko nie ma już takiej wartości. Jest po prostu w moim odczuciu za duże, tak jak w pewnym wieku się wyrasta z pieluchy, tak i z cyca, jak i z butelki. Po prostu

A anegdota z kaszą tż - jego mama o tym opowiadała i znają to wszyscy. Ja usłyszałam to od niej. Zresztą sama uważa, że to obciach był, mimo że kiedyś tak nie myślała i było to dla niej naturalne.

Ale to właśnie o to chodzi, by nie czuć się źle. Bardzo dobrze, że meneq obstawia przy swoim i dalej chce kp, bo ja absolutnie nie chcę wywierać wpływu na nią czy mówić, że źle robi. Absolutnie. Jeśli taki ma pomysł na wychowanie, jeśli dobrze się z tym czuje i ona i jej dzieci i jej mąż, to cudownie i niech się tak karmią i kilkanaście lat i dłużej, jeśli chcą. Nie widzę problemu Ja żadnych uwag nie rzucam, napisałam po prostu swoje zdanie, że dla mnie to dziwne - ale dla mnie i dla nikogo innego być nie musi. Wiele rzeczy jest dla mnie dziwnych, a dla innych są naturalne, pewnie też wiele rzeczy, które ja robię innym wydają się dziwne. Ale nie twierdzę, że to, co robi meneq, co robię ja czy ktokolwiek inny, jest jedyną właściwą drogą. Dlatego mam nadzieję, że się nikt nie obrazi, bo przecież po to jest forum, by poznawać inny pkt widzenia i spokojnie sobie bez oceniania dyskutować

Ale nie przesadzajmy też w drugą stronę, odstawienie cyca a zimny chów to nie to samo

Ooo matko, co Ty zrobisz z 8 ręcznikami?? Macie tam ze 20 okien?

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Kiedyś czytałam, że się nie miesza mleka..

to może cię zdziwię, bo ja znam wiele mama karmiących ponad rok i także 2 latki.
Nie widzę w tym nic dziwnego, że dziecko ma ząbki, je inne rzeczy.
A ten argument, że mleko nie ma już takiej wartości, z tego co wiem to organizm mamy potrafi "wyprodukować" odpowiednie mleko i dla noworodka i dla starszego dziecka.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:00   #122
painka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Wy to chociaż macie straszaki a ja nic prawie. Jakieś tam skurcze ale pojedyncze ;-) za to na ktg wszystko dobrze, ale zapraszają mnie w niedzielę na oddział żeby od poniedziałku już ewentualnie zacząć działać...
Także Tymon wylaz bo matka ma alergie na szpitale :-P
Hmmm a dlaczego już Cię kładą na oddział? Chcą tylko obserwować czy będą już chcieli wywoływać poród? Bo termin masz na poniedziałek dopiero a przecież jeszcze kilka dni po terminie można dzidzię nosić.
Stary 2015-09-18, 13:11   #123
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Mozesz na liste wpisac imie corki? Ruri

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Nie wiem, na ile charakter a na ile zasluga chusty (przy starszej nie mialam) , ale Ruri jest spokojna a placze rzeczywiscie tylko wtedy, kiedy jest glodna lub ma brudna pieluche. Mysle, ze w Twojej sytuacji warto sprobowac
Tak, dopisze w wolnej chwili!
Stary 2015-09-18, 13:18   #124
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja też małą tak kładłam, ale teraz zaczełam przyzwyczajać tylko do łóżeczka już

misiskuku a powiedz jakie miałaś ciśnienie?

agu23gda jak Ci zależy na spotkaniu z doradcą laktacyjnym to poszukaj w necie, bo wiem, że u nas dojeżdzają do domu i to jest koszt około 100 zł.
No ja większość czasu spędzam w dużym i wolę by mała była w tym samym pomieszczeniu co ja

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:26   #125
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Tak, dopisze w wolnej chwili!

Dziekuje
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:43   #126
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Już nowy wątek!? Wow.... Żyje chyba w innej czasoprzestrzeni....
Stary 2015-09-18, 13:47   #127
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Nie działa. Jak nie odpisuję, to dzwoni. Zapytałam ją, czy gdy była w ciąży to ją to nie denerwowało, bo mnie wyjątkowo drażni. W ogóle nie zrozumiała, tylko odpowiedziała, że nie rozumie dlatego miałoby ją to wkurzać, bo każdy ma prawo pytać o co chce. Ręce mi opadły.
kurcze jakaś wyjątkowo upierdliwa istota. Jak będzie dzwonić, to nie odbieraj.
choć ja bym się pewnie wkurzyła i powiedziała takiej osobie, że jak urodzę, to się ostatnia dowie, albo wcale

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
My już po. Dzięki wszystkim za kciuki. Bardzo się zestresowałam, serio. Na ktg wszystko ok niby, ruchy się piszą, ale ja ich nie czułam aż tyle, czasem jakis mały bąbelek tylko, położne robiły ze mnie debila trochę na początku, bo one mówią o teraz teraz jest, a ja na to że nie czuję, naprawdę i tak przez pół godziny. Potem jedna przyszła z okiem i kazała wypić i mówi, no teraz to na pewno będzie ię maleństwo ruszało. a ja dalej nic nie czułam, już mi cisnienie z tego wszystkiego skoczyło... Przyszła położna i pozaczepiała małą i sama próbowała wyczuć ruchy (jakby mi nie wierzyła w ogóle). No ale też nie czuła ich za dużo, tylko tak jak ja z rzadka i delikatne. No ale pod koniec jak się na prawy bok przekręciłam to się małą obudziła i zaczęła trochę brykać, ale to już nie to co kiedys. No i po ponad godzinie mnie odpięli, powiedzieli, że zrobią usg, ale dzieć ma coraz mniej miejsca i to z tego wynika raczej. Na usg wsio ok, ale podczas badania na samolocie pani dr powiedziała, że do porodu to jeszcze daleko, bo szyjka to ma ponad 3 cm , zbadała mnie tak, że mi się wyć chciało i orzekła, że Gabi nie wstawiona jest nawet głową w kanał i nie napiera, więc się szyjka nie skraca i generalnie dupa. Chciała zrobić masaż szyjki, ale mimo że ja gwiazdy widziałam tak mi tę łapę wpychała to nie mogła tam dosięgnąć, bo taka długa ta szyjka... Pogmerała mi, widziałam że na rękawiczce jak ją wyjęła ze mnie to był ogrom brązowego luzu, a teraz mi leci cały cza sluz z krwią, czasem brązowa, ale czasem żywą, no ale to pewnie normalne. Podobno u mnie szyjka sobie, dziecko sobie jako bardziej z lewej ułożone i nic się tam w ogóle nie dzieje. Więc powiedziała, że jakby co to na oddział mam przyjsć 11 dni po tp na obserwację, a test oxy jet 14 dni po tp Ja chyba nigdy nie urodzę w takim wypadku, a mąż od 1 paź zaczyna nową pracę i nawet a jeden dzień nie wyjdzie z pracy pewnie, ciekawe czy mu w ogole na poród wyjsc Żenada generalnie.
też tak miałam, że ruchów nie czułam a na usg wszystko ok.
Raz jak poszłam sprawdzić b małej nie czułam, to mi jakaś położna powiedziała, że niektóre matki, to przesadzają z tą paniką. Ale usłyszała to lekarka i mi powiedziała, że lepiej 110 razy wyjść na panikarza niż o jedne raz za mało.
A co do szyjki, to czasem nic nie zapowiada szybkiego porodu, a nagle z dnia na dzień się rusza. więc spokojnie.

Cytat:
No tu są różne opinie ja ogólnie też mam wrażenie, że noworodek potrzebuje bliskości i dzwnie się czuje na tym świecie i nie wymusza. Tylko moim zdaniem problem polega na tym, że przyzwyczaja i siebie i rodziców do tego, że np uspokaja się przy kp czy przy noszeniu na rękach, a potem jest starsze i widzi, że to działa i wykorzystuje. Bo nikt mi nie wmówi że takie np półroczne dziecko nie wymusza niczego płaczem bo w to nie uwierzę, w takim układzie miałabym same dziwne dzieci w rodzinie

ale co w tym złego, że dziecko przyzwyczaja się do czułości?? że półroczne dziecko płacze bo chce być przytulone, noszone?? Nawet starsze dzieci maja prawo "wymuszać" przytulenie
Okazywanie dziecku bliskości jest bardzo ważne dla jego rozwoju. Ma świadomość, że jest kochane, akceptowane.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-18, 13:48   #128
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
No ja większość czasu spędzam w dużym i wolę by mała była w tym samym pomieszczeniu co ja
Ja tak samo Ale stwierdziłam, że powinna przyzwyczajać się do spania w swoim łóżeczku i teraz ją tam odkładam. I chodzę do niej, co chwilę sprawdzić czy wszystko ok Ale dziś chyba monitor oddechu z nianią przyjdzie

A powiedzcie mi czy ktoś jeszcze śpi z zapaloną lampką czy to tylko ja taka wariatka jestem?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 13:54   #129
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
choć ja bym się pewnie wkurzyła i powiedziała takiej osobie, że jak urodzę, to się ostatnia dowie, albo wcale

Raz jak poszłam sprawdzić b małej nie czułam, to mi jakaś położna powiedziała, że niektóre matki, to przesadzają z tą paniką. Ale usłyszała to lekarka i mi powiedziała, że lepiej 110 razy wyjść na panikarza niż o jedne raz za mało.
A co do szyjki, to czasem nic nie zapowiada szybkiego porodu, a nagle z dnia na dzień się rusza. więc spokojnie.

ale co w tym złego, że dziecko przyzwyczaja się do czułości?? że półroczne dziecko płacze bo chce być przytulone, noszone?? Nawet starsze dzieci maja prawo "wymuszać" przytulenie
Okazywanie dziecku bliskości jest bardzo ważne dla jego rozwoju. Ma świadomość, że jest kochane, akceptowane.
No ale to fakt, że taka potrzeba tulenia może nie minąć. Ja dalej jak mi smutno to się pakuje na kolanka ale mąż nie narzeka
Do rodziców też się przytulam. W ogóle przylepa jestem i przypuszczam, że zaraze tym syna, ale jakoś mnie to nie przejmuję przynajmniej nigdy nie miałam problemu z okazywaniem uczuć. nawet mój pies to przylepa

Btw.odszedł mi kolejny kawałek czopa. Poszłam na spacer i trochę mi przeszły bóle. Ale coraz bardziej zaczynam się obawiać, że nadszedł mój czas. A mąż ma dziś obowiązkową imprezę pracową czuje, ze mu ją przerwę, ale będę panikowac zanim dojedzie.

Edytowane przez melawen
Czas edycji: 2015-09-18 o 13:56
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:03   #130
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Merry ja mam straszaki już ponad tydzień... Dzisiaj są nawet ciut intensywniejsze niż ostatnio były..
jakie to niesprawiedliwe, że my kobiety nie dość, że co miesiąc nas zalewa @, to jeszcze w ciąży od początku przeróżne atrakcje, to jeszcze na końcu musi nas tak ćwiczyć.

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Wy to chociaż macie straszaki a ja nic prawie. Jakieś tam skurcze ale pojedyncze ;-) za to na ktg wszystko dobrze, ale zapraszają mnie w niedzielę na oddział żeby od poniedziałku już ewentualnie zacząć działać...
Także Tymon wylaz bo matka ma alergie na szpitale :-P
nie chciej tych straszaków

TYm wyłaź ale, to już jak mama ładnie prosi

Cytat:
Ale ja tego przecież nie komentuję w żaden sposób i nie krytykuję, więc nie wiem o co chodzi?
To jest forum i mogę napisać swoje zdanie na ten czy inny temat, tak jak każda z nas. A w żaden sposób nikogo nie uraziłam i nie miałam takiego zamiaru, co podkreślałam przy każdej wypowiedzi praktycznie.
Dla mnie meneq jest świetną mamą, na tyle co ją znam z wątku oczywiście bo przecież na co dzień się tu nie widzimy. Ale z tego jak pisze i co robi - ja jej zazdroszczę w wielu kwestiach umiejętności i podejścia i uważam, że taka mama to skarb dla każdego dziecka i można z niej brać przykład (jak też z niejednej z Was). A to, że jakaś rzecz mnie dziwi czy ja osobiście robiłabym coś inaczej, to przecież najnormalniejsza rzecz na świecie...

może nie krytykujesz, ale nie rozumiem po co były te wybiegi z 10 latkiem przy piersi? i tekst, że mleko matki dla starszego dziecka nie jest już wartościowe ?

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
No ale to fakt, że taka potrzeba tulenia może nie minąć. Ja dalej jak mi smutno to się pakuje na kolanka ale mąż nie narzeka
Do rodziców też się przytulam. W ogóle przylepa jestem i przypuszczam, że zaraze tym syna, ale jakoś mnie to nie przejmuję przynajmniej nigdy nie miałam problemu z okazywaniem uczuć. nawet mój pies to przylepa

Btw.odszedł mi kolejny kawałek czopa. Poszłam na spacer i trochę mi przeszły bóle. Ale coraz bardziej zaczynam się obawiać, że nadszedł mój czas. A mąż ma dziś obowiązkową imprezę pracową czuje, ze mu ją przerwę, ale będę panikowac zanim dojedzie.
też lubię się tulić, tż-et też lubi się tulić.
Mój pies jest rozpieszczony i wiecznie się tuli

to jest dobre, tak bardzo chcemy już urodzić, ale jak nadchodzi moment, że to się może zaraz wydarzyć, to strach, że to już

moja mama jest dobra po kilka razy dziennie dzwoni i się pyta czy coś się dzieje, jak jej mówię, że np. gramy w karty i pijemy herbatę, to stwierdza, że podziwia mój spokój

dobra idę robić obiad, mam nadzieję, że dzisiaj na spokojnie, bo wczoraj przez mój budyń ciążowy, o mało pożaru w kuchni nie zrobiłam
Stary 2015-09-18, 14:20   #131
didi9
Raczkowanie

Jesli chodzi o kp to z tego co wiem nawet WHO zaleca karmienie piersią minimum rok, a potem dokarmianie piersią jak najdłużej, nawet do 4 roku życia. Dla mnie to nic dziwnego dwulatek przy cycu, zwłaszcza tylko wieczorem do zasnięcia. Ale różne a poglądy, uprzedzenia czy stereotypy. Na przykład przed chwilą rozmawiałam o tym z mężem, co uważa i dla niego to cytuję "obrzydliwe" że takie chodzące, mówiące dziecko ssie cyca i jemu kp kojarzy się tylko z niemowlakiem Więc różnie może być, ja już mu powiedziałam, że dziecia na siłę odstawiać nie będę, więc może się zdarzyć, że i u nas tak się wydarzy, posłuchał argumentów za, pomyslał i uznał, że lepiej wiem, więc się nie będzie wtrącał, ale w pierwszym odruchu ię wykrzywił jak zapytałam co o tym sądzi.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

A jesli chodzi o wartosć kobiecego pokarmu to natura naprawdę głupia nie jest i mleko matki zmienia swój skład wraz z potrzebami malucha, także nie dajcie sobie wmówić, że to co leci to już tylko woda Zresztą polecam po prostu poczytać bloga hafiji.

Tak sobie teraz siedzę i myslę: czy to nie dziwne , że na Karowej wywołują poród dopiero 14 po tp? To nie za późno? Zawsze myslałam, że indukowanie rozpoczyna się już w 7 dobie...
No i mąż mi uswiadomił, że prawdopodobnie bede sama po porodzie zupełnie, bede musiała urzędy, przychodnie załatwić, o zajmowaniu się dzidzią nie wspomnę. Mama w niemczech, tesciowa pracuje dalej zawodowo, poza tym mieszka jakie 400 km od wawy i o. Będę sama sobie pozostawiona. Jedynie brat i bratowa męża są tu na miejscu, ale na nich nie liczę, ta to by się jeszcze rozsiadła i poprosiła o kawę i ciacho, a nie przyszła pomóc cokolwiek. Masakra. Już się boję jak to będzie .
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-18, 14:39   #132
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Ja tak samo Ale stwierdziłam, że powinna przyzwyczajać się do spania w swoim łóżeczku i teraz ją tam odkładam. I chodzę do niej, co chwilę sprawdzić czy wszystko ok : Ale dziś chyba monitor oddechu z nianią przyjdzie

A powiedzcie mi czy ktoś jeszcze śpi z zapaloną lampką czy to tylko ja taka wariatka jestem?
No może za tydzień tez tak zrobię ma ta chwile jeszcze chce mieć podgląd
U nas wszystko pogaszone

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość

Ty pomysl jak on będzie panikowal jak będzie jechał do ciebie. Tak strasznie mi brakowało tego momentu przy moim porodzie cc.
Michał przyjechał przejęty ale to nie to samo

wymianki
Stary 2015-09-18, 14:43   #133
melawen
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
No może za tydzień tez tak zrobię ma ta chwile jeszcze chce mieć podgląd
U nas wszystko pogaszone

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Ty pomysl jak on będzie panikowal jak będzie jechał do ciebie. Tak strasznie mi brakowało tego momentu przy moim porodzie cc.
Michał przyjechał przejęty ale to nie to samo
Wolałabym żeby nie panikował i się nigdzie nie rozwalił Powiedziałam mu ostatnio, ze najwyżej jakoś sama zajadę, to aż na mnie nawrzeszczał
Kurcze może jednak przetrwam weekend. Moja położna nie pracuje w weekend;P Będę zaciskać nogi
W Pn. na 7.30 mam znowu KTG a o 16 lekarza
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 14:49   #134
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
misiskuku a powiedz jakie miałaś ciśnienie?
ciśnienie 160/120? coś takiego.. cały czas miałam też puls 120-130..

Cytat:

ja czasami nawet okularów nie zdejmuje, żeby szybciej zareagować
Stary 2015-09-18, 14:59   #135
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość
ciśnienie 160/120? coś takiego.. cały czas miałam też puls 120-130..

ja czasami nawet okularów nie zdejmuje, żeby szybciej zareagować
Hahaha kochane mamusie

wymianki
Stary 2015-09-18, 15:06   #136
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
My już po. Dzięki wszystkim za kciuki. Bardzo się zestresowałam, serio. Na ktg wszystko ok niby, ruchy się piszą, ale ja ich nie czułam aż tyle, czasem jakis mały bąbelek tylko, położne robiły ze mnie debila trochę na początku, bo one mówią o teraz teraz jest, a ja na to że nie czuję, naprawdę i tak przez pół godziny. Potem jedna przyszła z okiem i kazała wypić i mówi, no teraz to na pewno będzie ię maleństwo ruszało. a ja dalej nic nie czułam, już mi cisnienie z tego wszystkiego skoczyło... Przyszła położna i pozaczepiała małą i sama próbowała wyczuć ruchy (jakby mi nie wierzyła w ogóle). No ale też nie czuła ich za dużo, tylko tak jak ja z rzadka i delikatne. No ale pod koniec jak się na prawy bok przekręciłam to się małą obudziła i zaczęła trochę brykać, ale to już nie to co kiedys. No i po ponad godzinie mnie odpięli, powiedzieli, że zrobią usg, ale dzieć ma coraz mniej miejsca i to z tego wynika raczej. Na usg wsio ok, ale podczas badania na samolocie pani dr powiedziała, że do porodu to jeszcze daleko, bo szyjka to ma ponad 3 cm , zbadała mnie tak, że mi się wyć chciało i orzekła, że Gabi nie wstawiona jest nawet głową w kanał i nie napiera, więc się szyjka nie skraca i generalnie dupa. Chciała zrobić masaż szyjki, ale mimo że ja gwiazdy widziałam tak mi tę łapę wpychała to nie mogła tam dosięgnąć, bo taka długa ta szyjka... Pogmerała mi, widziałam że na rękawiczce jak ją wyjęła ze mnie to był ogrom brązowego luzu, a teraz mi leci cały cza sluz z krwią, czasem brązowa, ale czasem żywą, no ale to pewnie normalne. Podobno u mnie szyjka sobie, dziecko sobie jako bardziej z lewej ułożone i nic się tam w ogóle nie dzieje. Więc powiedziała, że jakby co to na oddział mam przyjsć 11 dni po tp na obserwację, a test oxy jet 14 dni po tp Ja chyba nigdy nie urodzę w takim wypadku, a mąż od 1 paź zaczyna nową pracę i nawet a jeden dzień nie wyjdzie z pracy pewnie, ciekawe czy mu w ogole na poród wyjsc rosi: Żenada generalnie.
Super ze wszystko ok. Mnie też tak potraktowali w szpitalu. Może nie tyle co położne ale lekarz pełniący dyżur.
Cytat:
Napisane przez AaaMarta Pokaż wiadomość
Takie oczywiste rozwiązanie, a na to nie wpadłam
Ja staram się w zartach pisać że jeszcze w brzuchu i dopisuje dużymi literami ze poinformuje je pierwsze.
Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
O matko ale popisalyscie dzisiaj.
Zaraz ponadrabiam.
Byłam na wizycie. I cooo? i nic😊
Na ktg 1 większy skurcz, pozamykana szyjka. Mały zwrócony buzia co nie wskazyje że chce wyjsc, wody ok, wyniki też. Brzuch mi ciut opadł ale ogólnie ok. Na usg widac czuprynke😀więc urodze dzidziola z włosami😍 kolejna wizyta we wtorek. Chyba urodze terminowo😃
Hehe moje lekarz tez twierdził że do terminu się rozpakuje, ale małemu jest dobrze w brzuszku i cisza.
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Już nowy wątek!? Wow.... Żyje chyba w innej czasoprzestrzeni....
Hehe spokojnie nie długo będziemy pisały wszystkie o kupach karmieniu itp
Stary 2015-09-18, 15:08   #137
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
to może cię zdziwię, bo ja znam wiele mama karmiących ponad rok i także 2 latki.
Nie widzę w tym nic dziwnego, że dziecko ma ząbki, je inne rzeczy.
A ten argument, że mleko nie ma już takiej wartości, z tego co wiem to organizm mamy potrafi "wyprodukować" odpowiednie mleko i dla noworodka i dla starszego dziecka.
Nie zdziwisz, bo ja wielu rzeczy nie widziałam w życiu i nie dziwi mnie, że widział je ktoś inny

Cytat:

Z tym się zgodzę, że lepiej przychodzić co chwila, jak się czegoś boimy, niż jakiś raz sobie odpuścić. Gdybym 7 tygodni temu nie pojechała na ip, tylko została w domu, bardzo bym sobie wyrzucała. Jestem pewna, że myślałabym cały czas, czy gdybym nie zareagowała od razu, to Wiki by żyła.

Cytat:
jakie to niesprawiedliwe, że my kobiety nie dość, że co miesiąc nas zalewa @, to jeszcze w ciąży od początku przeróżne atrakcje, to jeszcze na końcu musi nas tak ćwiczyć.

nie chciej tych straszaków

TYm wyłaź ale, to już jak mama ładnie prosi

może nie krytykujesz, ale nie rozumiem po co były te wybiegi z 10 latkiem przy piersi? i tekst, że mleko matki dla starszego dziecka nie jest już wartościowe ?

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

też lubię się tulić, tż-et też lubi się tulić.
Mój pies jest rozpieszczony i wiecznie się tuli

to jest dobre, tak bardzo chcemy już urodzić, ale jak nadchodzi moment, że to się może zaraz wydarzyć, to strach, że to już

moja mama jest dobra po kilka razy dziennie dzwoni i się pyta czy coś się dzieje, jak jej mówię, że np. gramy w karty i pijemy herbatę, to stwierdza, że podziwia mój spokój

dobra idę robić obiad, mam nadzieję, że dzisiaj na spokojnie, bo wczoraj przez mój budyń ciążowy, o mało pożaru w kuchni nie zrobiłam
Po pierwsze, to nie był wybieg, a pytanie, czy meneq będzie wtedy karmiła, czy to w ogóle jest możliwe. Dowiedziałam się, wystarczyło. Po drugie, nie było to pytanie skierowane do Ciebie, więc zejdź już ze mnie.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:10   #138
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja tez spie przy zapalonej lampce w nocy malenka troszke teraz przysnela. Oczywiscie wtedy jak tato wrocil z pracy. Wiec moje opowiesci przez co to ja dzisiaj przeszlam sa dla niego tylko opowiesciami z dupy. No zobaczymy jak mala wstanie... marzy mi sie wyjscie do sklepu... do rossmana... gdziekolwiek...sama...
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 15:13   #139
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Jeśli chcecie zapisywać różne dane typu karmienie, spanie, przewijanie to pomocne są różne aplikacje na telefon, ja mam ściągnięta Dziennik Maluszka z Nivea, zobaczymy czy się spisze, ale ma dużo fajnych opcji w tym karmienie która piersią, jak długo, butelka, statystyki, spanie, wydaje się być ok. Nie trzeba zeszytów i długopisów
Powiem Ci szczerze ze jak ja biorę w nocy tel do ręki to oczy same się zamykają. Wole szybko zapisać i iść spac

wymianki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-18, 15:16   #140
misiskuku
Zadomowienie

Mamusie po CC:

- w której dobie miałyście zdejmowane szwy? Ja mam w 8, czy myślicie, że mogę podjechać do każdego szpitala i pokazać wypis i mi zdejmą? jak to jest? nie chce jechać do tego w którym rodziłam bo za daleko..

- kiedy założyłyście pas poporodowy?

i pytanie z cyklu głupich: czy codziennie otwieracie nową ampułkę z solą fizjologiczną czy wykorzystujecie z dnia poprzedniego? Ja tam otwieram nową ale nie wiem..

Moja super zapowiadająca się położna miała przyjść wczoraj, nawet się nie odezwała do tej pory..
Stary 2015-09-18, 15:35   #141
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Mamusie po CC:

- w której dobie miałyście zdejmowane szwy? Ja mam w 8, czy myślicie, że mogę podjechać do każdego szpitala i pokazać wypis i mi zdejmą? jak to jest? nie chce jechać do tego w którym rodziłam bo za daleko..

i pytanie z cyklu głupich: czy codziennie otwieracie nową ampułkę z solą fizjologiczną czy wykorzystujecie z dnia poprzedniego? Ja tam otwieram nową ale nie wiem..

Moja super zapowiadająca się położna miała przyjść wczoraj, nawet się nie odezwała do tej pory..

Sól fizjologiczna stosujemy z mężem do oczu. Po użyciu chowamy do lodówki. I jedna starcza na dwa dni
Stary 2015-09-18, 15:36   #142
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamusie po CC:

Ja mialam zdjete tydzien po ale polozna byla w domu u mnie i to zrobila. Mysle ze wszedzie w gabinecie zabiegowym ci je zdejma.

A sol fizjologiczna ktora np otwieram wieczorem to reszte wykorzystuje rano.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:07   #143
zuzulka_89
Zadomowienie

Wkurzyłam się. Cały dzień męczą skurcze, byłam na ktg - cisza. Ani ku...wa jednego. Rrrrr..lekarka mnie zbadała i rozwarcie bez zmian z dodatkiem że do poniedziałku to ona nie widzi porodu... Fak! Jestem zła... W poniedziałek planowa wizyta u mojego lekarza... Może on coś zruszy...
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:11   #144
oczarowana
Zadomowienie

1- witajta Mamuchy
2-dopiero przed wczoraj wypisali nas ze szpitala,Młoda chciała przemienic sie w chinczyka ale poprzez naswietlania pozodtala Slowianka hehe
3- ODSYPIAM ten tydzien. W szp.spalam po godzine.trzy na dobe.mysllalamm ze zamienie sie w zombiaka.
4- nie mam czasu poki co opisac porodu bo ucze sie nowej rzeczywistosci;-) ale skoro obiecalam to slowa dotrzymam. A MAM CO OPISYWAC:-D
5-nie dam rady byc na biezaco i wysiadywac na forum.
Wszystkim ROZLADOWANYM serdecznie gratuluje
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:23   #145
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Mamusie po CC:

Ja jadę w 7 dniu na zdjęcie czyli jutro. I mam zamiar zapytać czy mogę ten pas juz nosić. Bo chodzę z tym brzuchem i sąsiedzi nie wiedzą czy haja urodziłam czy nie i unikają mnie przez to haha.

wymianki
Stary 2015-09-18, 16:26   #146
CienSkrzydla
Raczkowanie

Dziewczyny a jaki rozmiar pasa kupujecie? Mierzycie się po porodzie i wtedy? Bo chce kupić a nie wiem jaki
CienSkrzydla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:37   #147
czarownica_tea
Zakorzenienie

Didi- widzę, że Karowa szaleje. Ty na indukcję 2 tygodnie po TP ja przed ale i tak leżałam 2 tygodnie. Ehhh. Trzymam kciuki żeby zaczęło się samo i żebyś nie musiała przez to przechodzić

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:48   #148
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli chodzi o kp to z tego co wiem nawet WHO zaleca karmienie piersią minimum rok, a potem dokarmianie piersią jak najdłużej, nawet do 4 roku życia. Dla mnie to nic dziwnego dwulatek przy cycu, zwłaszcza tylko wieczorem do zasnięcia. Ale różne a poglądy, uprzedzenia czy stereotypy. Na przykład przed chwilą rozmawiałam o tym z mężem, co uważa i dla niego to cytuję "obrzydliwe" że takie chodzące, mówiące dziecko ssie cyca i jemu kp kojarzy się tylko z niemowlakiem Więc różnie może być, ja już mu powiedziałam, że dziecia na siłę odstawiać nie będę, więc może się zdarzyć, że i u nas tak się wydarzy, posłuchał argumentów za, pomyslał i uznał, że lepiej wiem, więc się nie będzie wtrącał, ale w pierwszym odruchu ię wykrzywił jak zapytałam co o tym sądzi.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

A jesli chodzi o wartosć kobiecego pokarmu to natura naprawdę głupia nie jest i mleko matki zmienia swój skład wraz z potrzebami malucha, także nie dajcie sobie wmówić, że to co leci to już tylko woda Zresztą polecam po prostu poczytać bloga hafiji.

Tak sobie teraz siedzę i myslę: czy to nie dziwne , że na Karowej wywołują poród dopiero 14 po tp? To nie za późno? Zawsze myslałam, że indukowanie rozpoczyna się już w 7 dobie...
No i mąż mi uswiadomił, że prawdopodobnie bede sama po porodzie zupełnie, bede musiała urzędy, przychodnie załatwić, o zajmowaniu się dzidzią nie wspomnę. Mama w niemczech, tesciowa pracuje dalej zawodowo, poza tym mieszka jakie 400 km od wawy i o. Będę sama sobie pozostawiona. Jedynie brat i bratowa męża są tu na miejscu, ale na nich nie liczę, ta to by się jeszcze rozsiadła i poprosiła o kawę i ciacho, a nie przyszła pomóc cokolwiek. Masakra. Już się boję jak to będzie .

Dasz sobie rade
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:49   #149
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CienSkrzydla Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jaki rozmiar pasa kupujecie? Mierzycie się po porodzie i wtedy? Bo chce kupić a nie wiem jaki
Ja wyczytałam gdzieś że taki rozmiar jak bluzka przed ciążą. Kupiłam w związku z tym S i jest idealny.

Dzisiaj mój młody strasznie głodny, je co godzinę, śpi 15 minut i w kółko. Chyba kryzys laktacyjny 2-3 tygodnia. Zastanawiam się czy pompować cycki po karmieniu.

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-09-18 o 17:32
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-18, 16:56   #150
bianeczkaa
Zakorzenienie

Heeej sory ze sie nie odzywalam ale jakos mialam odrzut od wizazu :P musialam od niego odpoczac. No, ale juz jestem. Padam na ryjek.
Dzisiaj mialam przyklad jak dziecko moze sie wlasnym ulaniem udusic. Moja lezala na pleckach, spala a tu nagle zaczela pokaslywac. Patrze a tam fpntanna do gory i znow do buzi. Szybko przejrecilam ja na bok. Masakra. Zazwyczaj spi z glowa na boku a teraz sie umoscila na wznak.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Mamy jyz watek dzieciowy?

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości