|
|
#121 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ikea - dzień bez dziecka...
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#122 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Z tym, że u mnie jest właściwie za rogiem.
|
|
|
|
#123 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
od jednego dnia bez dzieci na sklepie nikomu nic się nie stanie
|
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam, że jeden dzień od poniedziałku do czwartku raz w tygodniu może być. Zaproponowałam też zaostrzenie zasad przebywania dzieci na terenie sklepu.Uważam, że pojęcie OZM jest obraźliwe i stosowanie go w odniesieniu do moich wypowiedzi w tym temacie jest nadużywaniem go. No to myślę, że się nie zrozumiałyśmy wzajemnie.
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... Edytowane przez dziad kalwaryjski Czas edycji: 2015-09-27 o 22:33 |
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Zadomowienie
|
Ja jestem jak najbardziej za. Gdy byłam raz w Ikei, oglądałam różne szklane rzeczy i akurat trzymałam w rękach dwie szklanki, kiedy wbiegł we mnie kilkuletni chłopiec. Zachwiałam się i straciłam równowagę i w ostatniej chwili przytrzymałam te szklanki. Matka dziecka dopiero wtedy się obudziła i do mnie żebym uważała
. Za to słyszałam od pracownika Ikei, że w przyszłym roku planują otwarcie sklepu internetowego. Nie wiem czy faktycznie tak będzie, ale mnie by to bardzo odpowiadało.
|
|
#127 |
|
Konto usunięte
|
Ta, planuja to na nastepny rok ...od 2012.
Send from my mind using the Force. |
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:31 ---------- Być moze
|
|
|
#129 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
d) Nikt nie mówi o eliminacji i o weekendach. Ci, którym zależy na jednym/dwóch kids free dniach w miesiącu zapewne rozumieją, że rodzice też pracują. Mogłyby to być dni ruchome. I nie polegałyby na zakazie wstępu dzieci do Ikea a na zapewnieniu im bezpłatnej opieki na placu zabaw z jednoczesnym nakazem ich pozostawienia w tym miejscu. ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- No to nadzieja jest!
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam wrażenie, że skoro już można wejść z dziećmi, to jest to aż nadużywane i traktuje się sklep jak plac zabaw.
|
|
|
|
|
#131 |
|
Konto usunięte
|
jestem za, gdzie mogę podpisać petycję?
|
|
|
|
|
#132 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do pytania dziecka o zdanie, nie widzę w tym nic złego, oczywiście w granicach zdrowego rozsądku. A w temacie, nie mam zdania, gdyż nie odwiedzam tego sklepu, mam go niego daleko. Ale jeśli myślę o przełożeniu tego na inny sklep, to chyba jestem na nie, aczkolwiek rodzice niepilnujący swoich dzieci denerwują mnie wszędzie. I choć sama, jak tylko mam możliwość, to dziecka nie zabieram, a jak zaczyna świrować, to zwyczajnie wychodzę. |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;52924868]Ja totalnie nie w temacie, ale wybacz, to zdanie mnie rozwaliło dokumentnie. Po prostu szczęka mi opadła.
[/QUOTE] A co jest złego w tym zdaniu?
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
|
|
|
|
#134 |
|
Konto usunięte
|
Ze na wiele rzeczy nie masz wplywu. I chyba sie brutalnie zderzysz z rzeczywistoscia
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, że Ty (jeśli oczywiści chcesz mieć dzieci) wyobrażasz sobie, że Twoje dzieci będą rozpuszczone jak dziadowski bicz
Raz królewna złotowłosa cudny miała sen, że splatała złote włosy, złociste jak len. I przyszedł do niej grajek, na skrzypcach zaczął grać i mówi: Pójdź, królewno konwalie ze mną rwać. Pójdź, pójdź... |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Konto usunięte
|
A co ma dobre wychowanie dziecka do posiadania wykształcenia pedagogicznego? Zważywszy, że wiele osób kończy ten kierunek, to powinniśmy mieć kraj wspaniałych, książkowych matek. Druga rzecz to to, o czym pisze drabineczka. Na multum rzeczy wpływu nie masz. |
|
|
|
|
#137 |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;52926438]A co ma dobre wychowanie dziecka do posiadania wykształcenia pedagogicznego? Zważywszy, że wiele osób kończy ten kierunek, to powinniśmy mieć kraj wspaniałych, książkowych matek.
Druga rzecz to to, o czym pisze drabineczka. Na multum rzeczy wpływu nie masz.[/QUOTE] Pracuje w zawodzie i jestem w tym dobra (to nie jest moja opinia, choć sama też nie zdecydowałam się na ten zawód przez przypadek). Widzę jak układa się moja praca z dziećmi dlatego między innymi wydaje mi się, że dobrze wychowam dziecko. Jak będzie, zobaczymy dlatego nie napisałam, że tak musi być i będzie na 100%, tylko, że tak przypuszczam. Gdybym zakładała, że źle wychowam dziecko nie chciałabym go mieć. Wiem, że może być różnie, ale chyba planujemy sobie przyszłość pozytywnie i po prostu napotykamy różne trudności, a nie odwrotnie.
|
|
|
|
#138 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
WYDAJE CI SIĘ, a przekonasz się, gdy dziecko będziesz mieć. Znam wieeeele kobiet, które z powodu tego czy innego wykształcenia uważało się za idealne materiały na matki. A później zaskoczenie, bo jednak to nie jest co, co im się zdawało. Jestem za dniem bez dzieci, mimo że jako dzieciak jeździłam z rodzicami do sklepów wielkopowierzchniowych i nawet całkiem dobrze to wspominam. Z tym, że byłam bardzo spokojnym dzieckiem z tych, co przy wózku chodzą, bo boją się zgubić. Nie raz, już jako dorosła, byłam potrącana, nadeptywana i straszona przez przebiegające dzieci. Najgorzej, gdy rodzice w ramach nauki dają 5-7 latkowi ciężki wózek do prowadzenia. Taaaaak... Czysta przyjemność - bliznę nad kostką po takim zderzeniu mam do dziś. Ale pomijając zagrożenie dla innych - byłam świadkiem jak dziecko wjechało wózkiem w regał ze skarpetami z takim impetem, że część poleciała na niego. Miał szczęście, że to nie były regały z alkoholem lub puszkami. |
|
|
|
|
|
#139 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
mi tam dzieci w ikei niespecjalnie przeszkadzaja.
raczej tlum ogolnie, ale dzieci same w sobie to nie. |
|
|
|
|
#141 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko o sklepie ze jak "normalnie" pobudzone to po tym cukrze bedzie szalec jeszcze bardziej.(po sklepie)ten plac zabaw ikeowski jest fajny ale ma ograniczenia-raz ze wiek dziecka-od 3 lat, dwa ze dziecko moze tam byc 1,5h a w przypadku duzej ilosci dzieci skracaja to do godziny.(przynajmniej tak było w tamtym roku) godzina to krótko . |
|
|
|
|
|
#142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kogo wina? Kierownika sklepu. |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Konto usunięte
|
ręce opadają.
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
Załóż profil na Facebooku IKEA Kids free i daj do lajkowania
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#145 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś na wątku o ozm wstawiałam linka o niepilnowanym dzieciaku, który wjechał pod autobus a raczej w jego środek na elektrycznej hulajnodze, ale naturalnie to kierowca winny. |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Raczkowanie
|
nie można z powodu dyskryminacji, przecież w Polsce dzieci nie jest tak dużo, wskaźnik dzietności 1,32 wes nie marudź
|
|
|
|
|
#147 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Kto rozsądny pozwala biegać trzylatkowi po markecie budowlanym?
|
|
|
|
|
#149 |
|
Inez
|
Uważam, że przepisy dotyczące dzieci powinny być zaostrzone.
To, że za straty spowodowane przez potomstwo odpowiadają rodzice jest dla mnie oczywistą oczywistością i nie jestem w stanie wyobrazić sobie jak mogłoby być inaczej. Obsługa powinna też zwracać uwagę opiekunom i "wyłapywać" maluchy bez opieki, prowadzić je do wyznaczonego punktu i wzywać rodziców przez mikrofony . Może gdyby wokół takiego zgubionego dziecka zrobiło się więcej zamieszania opiekunowie byliby bardziej uważni . Nie mam dzieci, ale zdaję sobie sprawę, że mają najróżniejsze charaktery. Jedno chętnie zostanie na kilka godzin w basenie z kulkami, drugie wpadnie w panikę zostawione samo z obcą panią i obcymi kolegami . Więc dla mnie obowiązek zostawienia malucha w jakiejś sali zabaw nie jest najlepszym wyjściem |
|
|
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz są też rodzice i mam nadzieję że taka jest większość rodzicow, którzy pilnuja dziecka a to że za straty spowodowane przez dziecko odpowiada rodzic jest dość oczywiste i tutaj polecam oc śpi się trochę spokojnie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

jest pewno 5 sklepów w całej polsce.

Napisałam, że jeden dzień od poniedziałku do czwartku raz w tygodniu może być. Zaproponowałam też zaostrzenie zasad przebywania dzieci na terenie sklepu.

. Może gdyby wokół takiego zgubionego dziecka zrobiło się więcej zamieszania opiekunowie byliby bardziej uważni